Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8538) adster válasza Daneeka (#8534) üzenetére


adster
tag

Ugyanígy látom a helyzetet, azt leszámítva, hogy én sokszor el sem jutok a kóstolásig....

Rám aztán tényleg nem lehet mondani, hogy kétszer is meggondolom, hogy kiadjak-e pénzt egy sörért, mint ahogy néhány hozzászólás előtt is csodálkozva állok, amik olyan részletesen körüljárják egyetlen sör megkóstolásának előkészületeit, hogy az már megmosolyogtató.

Persze, biztos van valami létjogosultsága azoknak a kérdéseknek, amik arról szólnak, hogy "hány százalékban tartjátok kóstolásra érdemesnek a Gulden Draakot, és miért pont annyiban? Milyen szögben befolyásolná a véleményeteket, ha kóstolás után derülne ki, hogy legalább két fokkal jobb sör az Orval? És mindent összevetve, hány oldalas volt az a tervrajz, ami alapján belevágtatok egy Kasteel Donker megízlelésébe?",de azért ezzel még nem tettük fel a házunkat pókeren... Más úgysem tudja eldönteni, hogy nekem mi ízlik.

De kicsit elkanyarodtam, szóval a lényeg az, hogy én folyamatosan megyek végig az elérhető, vagy éppen elérhetetlen sörök palettáján, de azt kell, hogy mondjam, a magyar darabok sajnos még mindig nem váltak annyira szimpatikussá a számomra, hogy nagyobb számban képviseltessék magukat a kóstolások során.

Nem kell félreérteni, csak arról van szó, hogy nem tartom egy elegáns koncepciónak anélkül felértékelni egy árucikket, hogy az letett volna valamit az asztalra. És ezen a téren nem a hónapokban mérhető piaci jelenlét a fokmérő, szerintem...

Addig, amíg a sörök nagy része harmatgyenge, de legalábbis átlagos, árban mégis verseng, vagy akár túl is szárnyal egy évtizedek óta jelenlévő, nagy hagyományokkal rendelkező amerikai, dán, urambocsá' belga főzetet, addig ez utóbbiak mellett fogok dönteni.

Kergeboci: Szerintem meg pont az a baj, hogy itt nem néhány darabról van szó, hanem futószalagon jönnek kifelé az új sörök, amivel a világon semmi baj lenne, már csak azért sem, mert úgy nem lesz sosem nagy a választék, ha nem főznek újakat. Még az is beleférne, hogy olykor-olykor kikerül egy-két értékelhetetlen versenyző is a kezük közül, mivel minden nem lehet tökéletes. De könyörgöm, akkor ne adják már aranyáron ezeket a sokszor semmitmondó darabokat.

Ezek a tényezők egyébként számomra már régóta elmaszatolni látszanak a mára egyre inkább ködös, és még inkább erőltetett "kézműves" jelzőt, amibe boldog-boldogtalan belekapaszkodik, és kényelmesen elevickél a farvizén.

[ Szerkesztve ]

http://beerrabid.blogspot.hu/ https://www.ratebeer.com/user/138566/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.