Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12101) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Triple IPA basszameg, azt se tudtam, hogy ilyen létezik (17%).. :Y :D

(#12102) jsk válasza Jhonny06 (#12101) üzenetére


jsk
Topikgazda

Ezt a sört minimum három részre kell osztani, hogy elfogyjon az üveg.

(#12103) proci985 válasza jsk (#12100) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

brutto es tenyleg vannak arak. mondjuk ilyen 900-1000 korul mar jo sorok vannak, de az ertelmesebb lager se olcsobb 600nal. szerintem ha megnezed azt az oldalt eleg jol megindokolja, hogy miert szoktam at az ale/imperial kombora:).

Jhonny06: Molotov lieot (az a <10%os varians ami meg mindig elegge eros) ittam ketszer, kifejezetten jo IPA volt, a sima Molotov allitolag meg jobb.

17%, wow.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#12104) looser válasza jsk (#12092) üzenetére


looser
addikt

Őszintén szólva ezt akár természetesnek is vehetjük, merthogy van egy vállalkozás, amelyik profitot akar termelni, ami ahhoz kell, hogy nőjenek, új eszközöket, személyzetet, alapanyagokat szerezzenek be. Ki lenne az, aki visszafogná a vállalkozását? Nem tudom, így van-e, de sok éve hallottam és egészen meglepett, hogy a Békésszentandrási-tulaj maximalizálta a megtermelhető sört és emellett nem is emelt árat; szóval nem vettek több erjesztőtartályt, így fix mennyiség főtt le minden hónapban, bár igény lett volna rá. Sokunknak a Keserű Méz mellett ők voltak az első ismertebb kézműves kraft (ha újabb szó lesz rá, ezt is áthúzom :-) sörös csapat. Jó pár éve, amikor Kiss Tomi kijött a (talán első?) Angry Beast-tel, annak az árát is elkezdték elemezni az Indexes Sörfőzős topicban, amin baromira kikelt, volt szerencsétlenségem személyesen is hallani. Nyilván zavarta, de hát Márkus László is szétszedte a fotelt, miért ne tették volna ők is? :-) Jó vállalkozóként visszaforgatta a pénzt, sörfőzdét és kocsmát nyitott, a sörei ott vannak szemmagasságban a Tescoban is.
Egyébként legtöbbször a 200-300 Ft közötti cseh nagyüzemiek közül szoktam válogatni (Pilsner, Granát, Unfiltered), Dreher Bak, német láncok sajátmárkás sörei (Majestic, Valentins búza, Adelskronen búza).
Szóval minden szupi szuper :-)

szerk: ez tök jól hangzik.

"Lesz előadás, amin kiderül, hogy az élelmiszermérnökök mit kutatnak a sörön, és még olyan – a rutinos sörivók számára is ismeretlen – kifejezésekkel is megismerkedhetnek a résztvevők, mint a „máslás”, a „fényíz” és, a „beélesztőzés”."

[ Szerkesztve ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#12105) jookomak válasza looser (#12104) üzenetére


jookomak
őstag

Ugyanakkor itt jön be az, hogy a punk ipát megkapom 6-700ért, az orvalt szintén, és mindig tökéletes, konstans minőséget képviselnek. Akkor miért vegyem meg a legenda, monyó, hopfanatic (bocsi) kitudjahogysikerültsavanyúevoltecitrakomló sörét? Néha még drágábban is. Ja és mitől magyar a kraftműves full külföldi alapanyagokból készült sör? A víz esetleg magyar.

(#12106) proci985 válasza jookomak (#12105) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Lehet páran arra számítanak, hogy elég ráírni a prémiumot a sörre, aztán senkinek nem fog feltűnni, hogy nem az:).

Élesztőben egyébként idén nyáron már nem voltam, úgy voltam vele, hogy a belgák biztosan stabilan hozni fogják a minőséget, viszont tavasszal az élesztőben nem találtam közepesnél jobb sört (próbáltam hármat és belenyaltam még kettőbe). Lehet belehúztam (változik, mi van nekik csapon), de ha visszanézek három-négy évet évi 1-2 teszttel, akkor minden alkalommal gyengébb volt a választék. Persze ez még mindig jobb, mint a Macska ami átment kommerszbe ahogy hallottam.

Az ismertebb mikrofőzdék (pl Brewdog, Founders, Mikkeller, Omnipollo amikről legalább van 4-5 évnyi tapasztalatom) biztosan tartják a minőséget a fix söreiknél.

Egyébként jók a speciális főzetek, egy Omnipollo 90000 a párszáz üvegből még itt áll a polcon és az nagyon furcsa volt, de jó (lassan megiszom az utolsó üveget is mert lejárt egy hónapja a szavatossága). Aztán ott volt a Lindermans / Mikkeller Spontanbasil, ami egy bazsalikumos gouze volt (Lindermansként hozzáadott cukor nélkül), és ezzel szerintem mindent le is írtam róla. Mármint iszonyatosan savas test, mindent átható bazsalikummal. Ugyanattól a Mikkellertől kisszériásként ott volt a Vanilla Shake, amiről a topikban is legalább ketten ódákat zengtünk.

Egyébként a mitől milyen nemzetiségű jó kérdés, pl a svéd Omnipollo jellemzően a belgáknál főzet (mert ők tudják tartani az elvárt minőséget), Mikkeller dániában és norvégiában is.

Félreértések elkerülése végett: Én lennék a legboldogabb, ha a helyi baráti körömnek tudnám mutatni, hogy a magyarok sörben is jók, nem csak pálinkában (Márton és Lányai simán single cask whiskey kategóriában versenyez pl, és a főzetek évről évre tartják a minőségüket.).

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#12107) looser válasza jookomak (#12105) üzenetére


looser
addikt

Hát igen...mondjuk erre megint a batch mérete a standard válasz, mert hogy még a szerzeteseknek is többszázezer-millió(?) literes a gyártásuk (hasraütés és feltételezés), míg egy hazai kraft (egyre jobban tetszik ez a szó, a Taxi óta el is felejtettem :-) néhány ezer-tízezer liternél nem állít elő többet, így nyilván a hozzávalókon sem tud úgy spórolni. Számomra ez is hihető magyarázat. Akkor már tényleg csak a nagyokban reménykedhetünk :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#12108) jsk


jsk
Topikgazda

Ha már ennyit beszéltünk a magyar kézműves, kisüzemi, kraft sörökről... Kíváncsi vagyok, hogy ki melyik 5 magyar sört ajánlaná egy kezdő "kraftsörivónak"? Ha úgy tetszik, akkor kinek mely magyar sörök a kedvencei.

(#12109) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Dreher Amerikai Komlós: lényegében ugyanaz, mint a Hidegkomlós, csak másik komlóval, ízében ahhoz közel is áll. Ezzel mindent el is mondtam róla.

Soproni American Pale Ale: csapolva kellemes, határozott színű, opálos, illatra komlós, kimondottan kisüzemi érzést kel. Belekortyolva egyből kiütköznek az alap Soproni ízei, felső erjesztés ide vagy oda. Egy nagyon kicsi visszaköszön a pale ale-ek ízvilágából, de mivel az alapsör eleve szar, csodát ettől sem kell várni. De mitől is kéne, mikor csak másféle élesztővel van erjesztve az eleve szar cefre.

Nem értem a Sopronit. Belevágtak egy olyan dologba, amihez az alap sörük teljesen alkalmatlan, ellenben ott van nekik a Fekete Démon és az 1895, ami két teljesen korrekt, vállalható sör, ha már úgy is olyat akartak csinálni, amit az átlag fogyasztó nem ismer, lehetett volna a jobb söreikkel kísérletezni. A Drehernél ugyanez van, a Bak talán tényleg a legjobb magyar nagyüzemi sör, tehát ők is tudnak minőséget produkálni, erre az alap kukoricás szarjukat komlóágyúzzák ők is.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#12110) Dr.Zoo válasza Dilikutya (#12109) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

Bak talán tényleg a legjobb magyar nagyüzemi sör, tehát ők is tudnak minőséget produkálni, erre az alap kukoricás szarjukat komlóágyúzzák ők is.

+1

A Bak számomra az egyetlen Magyar iható "üzemi" sör....

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#12111) jsk


jsk
Topikgazda

A legjobb sörkorcsolya. Egy kis házi hermelin:




(#12112) looser válasza jsk (#12111) üzenetére


looser
addikt

Nagyon jól néz ki, szeretjük :-)

Más.

Belgiumban misebor helyett is söröznek a szerzetesek

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#12113) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Haverral leugrottunk a kis sarki kocsmába egy lagzi utáni gyógysörre most este. Rögtön kiszúrtam, hogy megjelent a Soproni Kinizsi itt is. Tudtam, hogy létezik üvegesben is, de úgy tudtam, főleg Sopron környékén árulják csak. Nincs benne kukorica, egy korrekt 5,1%-os ivósör, utána valahogy a malátásabb, édeskésebb világos Krusovice is kevésbé ízlett. Valahol olvastam, hogy a Kinizsi rokonságban áll az 1895-tel. Hogy este mennyi Heineken (másik lehetőség sima Soproni vagy citromos Gösser) és pálinka kombót pusztítottam el, más kérdés. :)

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#12114) mirci18


mirci18
addikt

Szevasztok.
Végre rátaláltam a topikra.
Már évek óta rendszeres sörfogyasztó vagyok.
De eddig csak a bevált nagy neveket fogyasztottam.
Dreher, Gösser,stb.
S kiváncsi lennék milyen jó bevált belga és cseh sör márkákat tudnátok ajánlani.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#12115) Luser2000 válasza mirci18 (#12114) üzenetére


Luser2000
addikt

Ilyesmiről rendszeresen van szó a topikban, sok ötletet lehet meríteni. Pár oldalt menj visszafelé.

Nekem a kedvenc belgám a St. Albertus abt 12. Erős, karakteres igazi belga sör.

[ Szerkesztve ]

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

(#12116) Kergeboci válasza mirci18 (#12114) üzenetére


Kergeboci
tag

Csehektől az idehaza is könnyen (Budapestiek persze előnyben) beszerezhető, sok helyen csapolt márkák/főzdék:
Primator
Bernand
Postrizinske
Svijany

Ezek a legtöbb alap stílusban (pils, boch, búza, stout, néha még porter, ipa vagy láger is) gyártanak söröket, így lehet kísérletezni, melyik stílus tetszik neked a legjobban.

Később (vagy előbb) pedig az új hullámos cseh sörfőzdék közül a Permon -t ajánlom.
Ha bejön, nyugodtan mehetsz amerikai komló irányokba is :)

[ Szerkesztve ]

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#12117) jsk válasza mirci18 (#12114) üzenetére


jsk
Topikgazda

Ha budapesti vagy és nem akarsz tökölni, akkor menj el a Bohémia sörszalonba. Korrekt áron van 6 cseh sörgyár kínálata. A belgákról meg rengeteget olvashatsz itt a topicban. Csalódni nem nagyon lehet bennük.

(#12118) mirci18


mirci18
addikt

Köszönöm a válaszokat.
Nem vagyok Pesti így inkább a bolt játszik.
Majd figyelemmel kisérem a topikot.
Jelenleg úgyis az irányt kell kijelölni mert ahogy olvasom millió egy fajta vagyis tipusú sör létezik.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#12119) looser válasza mirci18 (#12118) üzenetére


looser
addikt

Szia!

A Bohémia tényleg szuper, szerintem a Hrabal is. De ha vidéki vagy, érdemes lehet megfontolni a rendelést, a Csakajósör szállít bárhova és nagy kedvenc ősi központi helye több topiclakónak. Boci ajánlotta fentebb a népszerűbb cseheket, ezek szinte mindegyikéből található itt. Kezdésnek egyébként szívesen ajánlanám, hogy a Leffe-Grimbergen sörökkel ismerkedj belga fronton, a Leffe (Borsodi import) hozzáférhető a legtöbb helyen, a Grimbergen pedig Tescoban tuti van. A népszerű, drágább, de még mindig sok helyen kapható belgákból a (Koxx által "belga Arany Ászok"-nak nevezett :-) Duvel-t érdemes megkóstolni, időnként a Spar láncokban akciósan kaphatóak (3-at veszel, akkor 5-600 Ft körül lesz), személyes kedvencem a Corsendonk Agnus. Kasteel, Satan, La Trappe is mindig van, nem nagyon tudok mit írni róla, annak idején vettem egyet mindegyikből és végigkóstoltam :-)
Ha édesszájú vagy, a Gulden Draak (9000 -> ez egy másik főzet) mindenképpen megóstolandó, esetleg előtte egy Primátor 24-gyel is érdemes lehet, tiszta édesség. Őszintén szólva én csehekben és belgákban eddig nem csalódtam :-)
Auchanban egyébként óriási a választék sörökből cseh, német, angol, magyar, belga vonalon, oda érdemes lehet bekukkantani, ha van a közelben.

Hajráhajrá :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#12120) jsk


jsk
Topikgazda

Samuel Smiths Oatmeal Stout-ot ivott már valaki? A Főzdefeszten ittam egy Reczer T30-at. Bejött ez az édeskés íz. Hasonlót stílusút innék még. Láttam, hogy ez kapható a Csakajósör-ben.

(#12121) looser


looser
addikt

Ki szereti a (büdi) sajtokat? Amikor egyszer-egyszer nagy ritkán belga kóstolást tartok, akkor beszerzek néhány addig nem kóstolt darabot. Semmi koncepció, csak finom sör, finom sajt :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#12122) mirci18 válasza looser (#12119) üzenetére


mirci18
addikt

Köszi a választ.
A tescoban próbálkozok.
Ma csak 5 percre szaladtam be így leragadtam a belga részen.
Onnan hoztam most akciósan 140 ft-ért Grimbergen Blanche-t.
Be is raktam vagy 8-at. Kiárusítás volt.
Ahogy olvasom itthon ízesített sör.
Pénteken már jobban ráérek majd nézek normál söröket is.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#12123) jsk válasza mirci18 (#12122) üzenetére


jsk
Topikgazda

Witbier a fajtája. Így adnak hozzá cukrot is, és gyakran ízesítik fűszerrel. Egyszerűen így készítik ezt a típusú sört.

(#12124) mirci18 válasza jsk (#12123) üzenetére


mirci18
addikt

Kóstoltam nem rossz.
Az aromák kijöttek rajta.
Ahogy olvastam a sörfigyelő oldalon francia sör.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#12125) Batib válasza mirci18 (#12122) üzenetére


Batib
őstag

Szia!
Melyik tezsoban láttad. Engem is érdekelne.
Amúgy asszem belga ez is csak a francia Kronenbourg a tulajdonos, ami a Carlsberg csoprt tagja.
Nem egyszerű ez a multiknál.

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#12126) jsk válasza mirci18 (#12124) üzenetére


jsk
Topikgazda

Belga sör. Épp pár hozzászólással fentebb linkelt egy cikket looser, amelyben erről a sörről van szó.

[ Szerkesztve ]

(#12127) Dilikutya válasza mirci18 (#12122) üzenetére


Dilikutya
félisten

Nyáron kóstoltam, nekem ízlett. Tegnap jártam Tesco-ban, akciós volt, de nem ennyire. Lehet, hogy lejárni készül a raktárkészlet.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#12128) koxx


koxx
MODERÁTOR

2 ujabb eselyt kaptak tolem a magyar kezmuves sorok, innentol en skippelem :/ maradok inkabb a bevalt es szamomra sokkal minosegibb es kiszamithatobb belga vonalon. Szanalmas, hogy nem tudnak magyar vonalon egy epkezlab minoseget felmutatni. Fozdek jonnek mennek, mar minden 3. utcasarkon sort foznek.

(#12129) jsk


jsk
Topikgazda

Mi verte ki a biztosítékot?

(#12130) koxx válasza jsk (#12129) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

2 hopfanatic, az első neve már nem rémlik vmilyen ipa, a másik white hops volt.
Kicsit pontosítok, az egyetlen (számomra) értékelhető sör a tsunami volt.

(#12131) mirci18 válasza Dilikutya (#12127) üzenetére


mirci18
addikt

Igen 400 ft a többi ára.
Amiket vettem jövő júniusban járnak le.
Ahogy olvastam azért lesz olcsó mert ezt a tipust kivezetik nálunk.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#12132) mirci18 válasza Batib (#12125) üzenetére


mirci18
addikt

Gyöngyösi Tesco de valószínű csak helyik akció volt.
Egyébként vicces hogy pont most kezdtem el foglalkozni a márkásabb sörökkel.
Lehet hogy ez egy jel hogy egy hosszú barátság kezdete lesz. :D

[ Szerkesztve ]

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#12133) somasz válasza koxx (#12130) üzenetére


somasz
addikt

Trance? Cortez? Egyik sem olyan eresztés, amiért el lehet annyi pénzt kérni.

Mozdulj rá a Mad Scientist, Monyó, Zip's, Rothbeer, esetleg a HopTop vonalra, ha nem szeretnél csalódni. Utóbbi még új, nem volt lehetőségük hosszabb távon bizonyítani.

[ Szerkesztve ]

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#12134) koxx válasza somasz (#12133) üzenetére


koxx
MODERÁTOR

Thx, lehet még kap egy utolsó utáni esélyt.

(#12135) somasz válasza koxx (#12134) üzenetére


somasz
addikt

Ja, Balkezes kiváló még, meg esetleg a Horizont az újabb söreivel. Feszten még az armando_otchoa nevével fémjelzett söröket tudom ajánlani, meg még a Brew Your Mind, ami eszembe jut.

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#12136) Batib válasza mirci18 (#12132) üzenetére


Batib
őstag

Köszi!
Az csak egy huszasra van tőlünk. Nézz be a Mátralepénybe kapható ott Fóti sör.

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#12137) jsk válasza koxx (#12130) üzenetére


jsk
Topikgazda

Ha a Hopfanatic Trance volt, akkor nem csodálom. Az volt az egyik legrosszabb ár/érték arányú söröm, amit vásároltam.

Nekem a magyarok közül a "mindig veszek" kategóriába az alábbiak kerültek bele:

Mad Scientist - Jam72
Balkezer - GreyJoy
Hedon - Charlie Firpo
Monyo - Invisible Bikini
Csupor - Bunny Hop

(#12138) looser


looser
addikt

Ez mennyire elképesztő!

Egy kereskedelmi célokra létrehozott komló fajta kifejlesztése legalább 11 év. A komlótermesztők minden évben 40,000 új palántát ültetnek próbaképpen. Ebből a 40,000 palántából mindössze 20 kerül végül kereskedelmi forgalomba (0.0005%).

Nem számoltam össze, de ezek szerint kb. százféle létezik? És itt is a lánynövényke az izgalmasabb :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#12139) proci985 válasza koxx (#12130) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Hopfanaticert azert kar, par eve voltak jo cuccaik.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#12140) mirci18 válasza Batib (#12136) üzenetére


mirci18
addikt

Oda szoktam járni de még sört nem vettem de ami késik nem múlik.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#12141) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Ez érdekesen hangzik, egyet levadászok belőle, ha meglátom.

Kozel Első Komlós

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#12142) jsk válasza Dilikutya (#12141) üzenetére


jsk
Topikgazda

Na ez érdekes. Majd összehasonlítom a Monyo főzetével. Az is valamikor most jön ki októberben.

[ Szerkesztve ]

(#12143) Dilikutya válasza jsk (#12142) üzenetére


Dilikutya
félisten

Azt is jó lenne megkóstolni.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#12144) looser


looser
addikt

Ma megy ki anyám az északi szomszédhoz és egy ilyen sört hirdet a helyi LIDL, kértem, hogy hozzon egyet. Amolyan Leffe Blonde-szerűségre számítok :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#12145) jsk


jsk
Topikgazda

Mai kóstolásom alanya a Chimay Dorée volt. Nem is olvastam el, hogy mekkora az alkoholtartalma. Balgán gondoltam, hogy ha belga, akkor minimum 7% :) Mindenesetre meglepetés volt, hogy csak 4,8%. Kellemes belga ivósör. Nem bántam meg a megvételét. Most majd végigpróbálom a többi sörüket is.

(#12146) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Saveur Biere-ről nem kell mostanság valakinek valami? Én rendelnék és osztozhatnánk a szállításon.

(#12147) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Evil Twin Imperial Doughnut Break

2014es palack, egy ideje már őrizgetem speciális alkalomra.

Sűrű, minimális habbal. Éjfekete szín. Domináns fekete csokoládé és némi kávé, kiegészítve pici vaníliával. Méregerős, de ezt remekül álcázza. Édes és testes, mindkét alkalommal befáradtunk tőle (előzőt még 2014ben bontottuk meg, a mai szintén 2014mas üveg volt).

Édesség ajánlott hozzá, belga tejcsokival tökéletes, mi próbáltunk hozzá 70/85% körüli Lindtet is, az kevésbé ment hozzá.

Imperial porter eléggé ritka ahogy eddig néztem, ez pedig egy kfiejezetten jól sikerült darab.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#12148) mirci18


mirci18
addikt

Tegnap újra Tescoban jártam.
Mivel bejött a múltkori Grimbergen Blanche vettem még 10 üveggel.
Még akciós volt.
Plussz vettem még kettő Krusovice barna sört is itteni ajánlásra.
Na arra kiváncsi leszek mennyivel lesz majd másabb a Krusovice.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

(#12149) Batib válasza mirci18 (#12148) üzenetére


Batib
őstag

Hmmm. Most sikerült átjutnom Gyöngyösre, nekem már nem jutott. Igazán most nem is kívántam sört, de azért vett Soproni 1895-öt (még nem ittam) és Gössert. (régebben ízlett, most nem tudom) (1-1 üveggel).
A Sopronit most kóstoltam, rendben van, semmi extra, sajtos tészta után jól esett.
Akartam Fótit is venni, de ilyenkor elég káosz van Gyöngyösön és feladtam a parkoló keresést.
A Kozel első komlóst nem láttam.

[ Szerkesztve ]

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#12150) mirci18 válasza Batib (#12149) üzenetére


mirci18
addikt

Hagytam ott még azért egy két üveggel neked is.
Nem hagyhattam ki ennyiért.
Azt hittem már te is vettél belőle.
De azért sajnálom hogy neked már nem jutott.

Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.