Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:37:15

LOGOUT.hu

Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12601) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Békésszentandrási Esthajnal '16

Csokis mentás stout. Este megkóstoltuk csapról Békésszentandráson. Szarvason már elfogyott pár Ogre, olyan 6-7. sörként ittam. Nem volt jó, ez az íz nem való sörbe. Szép fekete, az After Eight csokimikulás lágyan simul a szájba némi malátás ízzel. Na, nem bohóckodok ezzel, konkrétan nem jó.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#12602) kraftxld válasza Dilikutya (#12601) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Én üvegböl kortyoltam egyet mult héten, nekem ízlett, igaz nem is innám minden nap.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#12603) LyonnaisFan1


LyonnaisFan1
őstag

Sziasztok!

Tudom, hogy nem valami jó az új brandnyúúú fradi sör, de mégis honnan lehetne még szerezni az ünnepek elött?
Egy személy fradihoz köthető dolgot kapna karácsonyra, és hozzá azért illene egy pár dobozzal a fentebb említett sörből. Sajnos kurvára nem pesti vagyok, hanem vidéki, ez nehezíti a helyzetet.

Erre gondoltam volna:

As I sit here and slowly close my eyes. I take another deep breath. And feel the wind pass through my body. I'm the one in your soul. Reflecting inner light. Protect the ones who hold you. Cradling your inner child ((Godsmack - Serenity))

(#12604) Batib


Batib
őstag

Lidl: 12.22-től Argus Gold, 159ft
12.27-től Krusovice világos, barna 199ft, Leffe világos, barna 379ft

[ Szerkesztve ]

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#12605) Dorian


Dorian
félisten

Végre vannak normális sörös kelyheim, vettem 2 Trappe és 2 Gauloise kelyhet.
Meg mellé "ráadásnak" ezeket:

La Trappe - Isid'or
La Trappe - Quadrupel
Hercule imp. stout
Fóti Romanov imp. stout

Kíváncsi vagyok rájuk...

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#12606) proci985 válasza Dorian (#12605) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

A Quadrupel siman az egyik legjobb belga strong ale a piacon. Nekem nagy kedvencem, bar 35 fokban picit nehezen csuszik.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#12607) jookomak válasza proci985 (#12606) üzenetére


jookomak
őstag

Rugtunk be tőle annyira, hogy a csakajósörből haver a moszkva térre ment, holott kőbányán lakott, én meg jártam egy kört pécelen az éjszakai busszal :D

(#12608) proci985 válasza jookomak (#12607) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

ja hat baratokkal azt szamolgattuk, hogy a kastell cuvee / rochefort 10 / la trappe quad kb fel uveg tomenynek felel meg.

na az volt az eddigi legdurvabb "lajtosan sorozunk mert masnap kora delutan megy a repulom" est, nem szamolva azt, amikor 12 oraval azutan, hogy lebontottuk szigeten a satrat mar a repulon ultunk.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#12609) Kergeboci válasza G.Zs. (#12464) üzenetére


Kergeboci
tag

sajnos a narancsos DIPA nem volt a Beavertown-tól, de hozzájutottam egy Gamma Ray APA-hoz és egy Lupuloid IPA-hoz. Mindkettő remek sör, főleg az utóbbi, az valami zseniális. Köszönöm az ajánlást!

Os iusti meditabitur sapientiam et lingua eius loquetur iudicium - Az Igazság ajka bölcsességet kell hordozzon, és a nyelve ítéletet kell szóljon. -- http://egyatucatbol.blog.hu/ --

(#12610) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Na, ma végre én is eljutok beszerezni a karácsonyi söröket + megpróbálom elcsípni csapon az Even More Jesus-t. :)

(#12611) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Poppels DIPA

Illatra eroteljes komlo. Eroteljes komlo es malata, nemi citrus / barack. Kb az Omnipollo Nebuchadnezzar es a Brewdog Jackhammer / Oppigård Thurbo Double kozott feluton gyumolcsosseg tekinteteben. Alkoholt az izen nem erezni (ellenben ettol fuggetlenul eros).

Kiegyensulyozott, remek sor. Nagyon ajanlott, nekem a masik harom emlitett mellett a kedvenc DIPA/IIPAm (a sotetebb es par vonasban strong alekhez kozelebb allo Electric Nurse DIPA mellett).

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#12612) jsk


jsk
Topikgazda

Tegnap este a Szabó Lőrinc térnél elhaladva a következő feliratot vettem észre: Bernard czech permium handmade beer. Magyarországon tényleg ráírják mindenre ami él és mozog, hogy kézműves.

Más:

Tegnap felbontottam a Schneider Weisse Tap 6 Mein Aventinust. 27 nap folyamatos meló után ki is ütött. Bírom ezeket a német söröket. Ár/érték/mennyiség arányban verhetetlenek Magyarországon.

(#12613) Dr.Zoo


Dr.Zoo
senior tag

Őket ismeri valaki? Egy Kolléga szerint, a pincében főznek saját sört, és a barnájuk fincsi.. :K

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#12614) jsk válasza Dr.Zoo (#12613) üzenetére


jsk
Topikgazda

Egyszer voltam ott. Teljesen átlagos söreik vannak. Inkább az átlag alján helyezkednek el ízre, minőségre. A barna valóban jobb a többinél.

(#12615) Jhonny06


Jhonny06
veterán

Port Brewing Santa's Little Helper (barrel aged)

Röviden: megért 5500-at.

[ Szerkesztve ]

(#12616) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Stone Xocoveza Mocha Stout Imperial stout

Fahéj és tej illatra. Ízre inkább milk stout, mint imperial stout. Közepes test. Fahéj, kardamumma, vanília, kávé, tej, csokoládé háttérben talán némi maláta. Száraz utóíz domináns paprika és csokoládé ízzel, krémesen.

A "Mocha Stout" leírás meglepően és tökéletesen passzol. Ha egy kávézóban ezt hozták volna ki egy mocha latte helyett, akkor elgondolkodtam volna, hogy miért ennyire szénsavas és miért nem stimmel a tej állaga meg a színe (meg maläta?), de ízre egyébként elég közel áll. Az első korty után annyira meglepődtem, hogy elfelejtettem kibontani mellé a csokoládét amit vettem hozzá kísérőnek.

Részletességében simán hozza az Omnipollo / To Öl / Mikkeller édesebb imperialjait. Igaz kisebb a teste, de kevésbé alkoholos mint a többi említett és nem rúg fejbe. A Mikkeller Beer Geek Vanilla Shakeje ami ízre hasonlo, igaz az kevésbé paprikás és másfélszer annyi alkohol van benne, amit kevésbé ügyesen rejt el.

Ha szereted a milk stoutokat nagyon ajánlott, erre 3 euro és annyiért szerintem a legjobb ár/értékű milk stout amit valaha ittam és az egyik legjobb ár/értékű sör úgy általában is. Viszont, csak haladóknak és kísérletezőkedvűeknek, a lager / pilsner vonaltól ez már nagyon messze jár.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#12617) chatran


chatran
őstag

A belgák mióta kukoricázzák a söreiket? Az még hagyján, hogy a Stella az, de hogy a made in Belgium, világos és barna Leffe is kukoricázott, azon meglepődtem.

(#12618) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Fuller's Imperial Stout

Széles test. Domináns maláta test kávéval, háttérben némi cseresznye és csokoládé / szultánkenyér. Némi alkohol, de vakon nem mondanám meg, hogy 10,7%os. Inkább savas, mint édes. Nagyon egyben van.

Nagyon ajánlott, ha szereted a stoutokat akkor főleg. Ízvilágra a Founder's Breakfast Stoutja hasonló, de az kevésbé testes / alkoholos. Esetleg még a Brewdog Cocoa Psychoja hasonló, de azon picit jobban érezni a csokoládét / picit édesebb.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#12619) szumoo


szumoo
senior tag

Születésnapi bevásárlás! Mert megérdemlem. :D
Boldog karácsonyt

Sz.

A nyúlon túl?

(#12620) jsk


jsk
Topikgazda

Minden kedves sörrajongónak Boldog Karácsonyt kívánok!

(#12621) Dr.Zoo


Dr.Zoo
senior tag

Jó kisfiú voltam idén, a Mama meglepett pár különlegességgel... :DDD



Off.:

Ezt ettem, ma karácsonyi menünek. Ez kérem, Wellington bélszín.. :D

[ Szerkesztve ]

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#12622) jookomak


jookomak
őstag

Tegnap hazafelé mondom beugrok az italboltba, veszek valami sört. Arra nem számítottam, hogy tartanak Beavertown Gamma Ray-t, sierra nevada apa-t, evil twin citrát, valamint a kimondhatatlan nevű evil twin christmas eve at a new york city hotel room-ot. Jobban sikerült az este, mint vártam.

(#12623) Jhonny06 válasza jookomak (#12622) üzenetére


Jhonny06
veterán

A Hotel Room baromi jó, még tavaly karácsonykor ittam.

(#12624) jsk


jsk
Topikgazda

Maisel & Friends Marc’s Chocolate Bock

Gyönyörű sötétbarna szín. Közepes test. Szénsav alig. Étcsokoládés illat. Édesen indul, majd keserűen végződik. A étcsokoládés, pörkölt malátás ízt végig érezni. Az alkohol nincs teljesen elrejtve. Igazi téli sör, de ittam már jobbat. Egy próbát megért, de az árát nem (1600 Ft 0,65l).

Mikkeller Kaffestout

Szinte fekete szín, még a habja is sötétbarna. Tömény kávéillat. Közepesen testes, nem túl édes, de nem is túl keserű. Az arany középút. Az alkoholt szinte észre sem venni. Végig a kávé, az étcsokoládé és a maláta dominál. Hidegen senki se próbálja, ahogy melegszik úgy lesz egyre jobb. Fantasztikus.

[ Szerkesztve ]

(#12625) Dorian


Dorian
félisten

Rég nem ittam már, de múltkor vettem pár Leffét. Mát a harmadikat iszom, de vagy az én ízlésem kényesedett, vagy a Leffe minősége romlott. Egyszerűen nem ízlik...

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#12626) jsk


jsk
Topikgazda

BrewDog Black Hammer

Az első fekete IPA söröm. Gyönyörű sötétbarna szín, közepes hab. Ananászos illat. Édesen indul, elsősorban a malátát, a gyümölcsöt érezni. Majd jön a komló keserűsége, plusz egy kis csokis íz. Nagyon egyben van a sör, komplex kis főzet.

[ Szerkesztve ]

(#12627) realmadrid92 válasza Dorian (#12625) üzenetére


realmadrid92
tag

Ez így van, én is így vagyok ezzel.
Aki már ivott Rochefort, La Trappe, Carolus stb, felsőbb kategóriás belga söröket, annak nem igazán fog már bejönni a Leffe.
Elsők között ittam belgák közül Leffét, emlékszem nagyon bejött, és a fenti sörök után rendszeres fogyasztása után is újra elővettem, és ugyanez a tapasztalat.
Szerintem nem romlott semmit, csak kifinomultabb lett az ízlésünk.

(#12628) proci985 válasza jookomak (#12622) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

az evil twin Christmas eve at a new york city hotel room egyebkent tenyleg remek, sajnos iden nem lehetett itt kapni.

Rodenbach Alexander flamand oud bruin

Vöröses szín. Eléggé savas /savanyú és némileg édes. Cseresznye, koktélcseresznye, tölgyfa (vagy ahogy anyám megjegyezte, tanya / pajta), széna / valami fermentált (amikor az ember bemegy a pajtába és megcsapja a szag, na azt éreztem ki néha az ízén). Ahogy melegedik előtérbe kerül a belga ale.

Ha abból indulunk ki, hogy egy oud bruinről beszélünk, ahhoz képest egy könnyen iható, alapvetően kissé édeskés cseresznyés sör. Ha eltekintünk attól, hogy egy oud bruinről van szó, akkor egy nagyon savas, cseresznye / élesztőzött belga ale között mozgó sör, ami elég lassan fogyott el, és nem csak azért, mert ízlelgettem vagy mert méregerős volt. Szellőztetés jót tesz neki, úgy egyre kevésbé van jelen a pajta.

Alapvetően én nem vagyok oda az oud / oude variánsokért (jellemzően érezni rajtuk a fermentációt), tehát a többi hasonló sörhöz képest amit próbáltam ez jobb. Másképp fogalmazva, aki nem imádja az oud söröket, az is meg tudja inni.

Ratebeeren 100/100as, kategórián belül top3, 10eur / magnumért elég drága is volt, ehhez képest nekem csalódás. Kategórián belül ajánlott, érdekességnek jó, de szerintem én több üveget nem fogok belőle most egy ideig venni.

Brooklyn Local 1 Belgian strong ale

Aranyló közepesen telt test, élesztő, némi szárított déli gyümölcs és talán pici fűszer. Felsőkategóriás belga tripel a világos fajtából.

Tökéletes volt közepesen fűszeres lazachoz és fehérpenészes sajtokhoz.

Ajánlott.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#12629) Dr.Zoo válasza realmadrid92 (#12627) üzenetére


Dr.Zoo
senior tag

+1

Hasonlóan vagyok a Hoegaardennel. Annó letettem a nagyesküt, hogy az a legjobb belga.. :D
Azóta kinyílt a világ. :K

Szerk: Leffe-t már rég nem ittam, a barnájuk anno nagyon bejött. :)

[ Szerkesztve ]

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#12630) Batib


Batib
őstag

Elmúlt Karácsony, vége a lidlis belga sörpackomnak is. Végső konkluzió: A hatból négy kifejezetten ízlett, de a megfelelő alkalmat és ételt kell hozzá választani. A két legkevésbé finom a Bornem tripel és a Piraat. A Bornem dubble és a Gulden Draak 9000 a (szerintem) kiemelkedő.
Karácsony szentestét egy Fóti Winternacht koronázta volna meg. Számomra a (nyári) Keserűméz egy szinttel fentebb van.
Ezek mellett az alábbiakat vettem, ittam még. Dózsai köleses, köleses félbarna (a világos jobb)
Argus gold (nem tudom hol főzik, de jó) régebben más palackban volt.
Van még: Kozel elsőkomlós (engem megfogott) ill. Lasko Zlatorog (nyáron nagyon ízlett, most majd kiderül)
Ma kaptam egy rokontól két hazai kézművest: Betyárkirály és Corvinus Rex. Én nem ezt választottam volna. Meglátjuk.
Máskor két hónap alatt nem iszom ennyit, de kemény volt az év vége, (talán) megérdemlem. :D
Ha az IPA-k irányába akarok nyitni hol kezdjem? Nem a csúcs kell először inkább a fokozatosság. Eddig a Tescos volt amit kiprobáltam :DD

[ Szerkesztve ]

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#12631) looser válasza Batib (#12630) üzenetére


looser
addikt

Szia, szerintem a Brewdog Punk IPA-val lenne érdemes folytatnod! Egyébként ha túl vagy a belga pakkon, abban volt a Piraat Triple Hop, ami decens képviselője a belga ipáknak. Csakajóban kapható még Houblon Chouffe és az aktuális Duvel Triple Hop, ha tetszett a Piraat Triple Hop. Szerintem egyébként kóstolj nyugodtan vadabbat is, Gergő saját főzetei szintén szuperek és 6% körül vannak, tényleg jók. Szerintem egy este végig is mehetsz a Punk -> Hardcore -> 1000 IBU hármason és akkor könyebb lesz érezni a különbséget. Persze az elején én is túlmisztifikáltam, de felesleges volt. Az 1000 IBU körüli legenda is már-már Westvleteren közeli :-)

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#12632) Batib válasza looser (#12631) üzenetére


Batib
őstag

Köszi! Feljegyeztem, de nekem ezekhez fel kellene utaznom Pestre, és olyankor mindig más a program.
A csomagküldés pedig nekem túl húzós árban van.
De majd találok megoldást, vagy esetleg belefutok máshol.

[ Szerkesztve ]

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#12633) Daneeka válasza Batib (#12632) üzenetére


Daneeka
senior tag

A hudihudi most valami 500-ért szállítja foxposttal a söröket (van náluk punk meg hardcore) ez kb. tizede annak amennyibe kerülne eljutni a belvárosba nekem.

@proci: a szarszag az maga a brett

[ Szerkesztve ]

(#12634) tomazin


tomazin
veterán

Akit erdekel van vilagos es barna kruso a lidlben 200ert. Azt irja a dobozon magyarul, h cseh import.

(#12635) proci985 válasza Daneeka (#12633) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

nem feltetlenul urulek, inkabb rohado szena volt az. akkor viszont az az elesztogomba / fermentacio miatt van. ez egyben meg is magyarazza, miert nem birom ezeket a soroket.

Ballast Point Sculpin IPA IPA

Közepes test. Komló és trópusi gyümölcs dominánsan (grapefruit és citrus), nagyon szépen és egyenletesen. Alkoholt tökéletesen elfedi.

A skandináv top ipáknál picit visszafogottabb és nem lóg ki belőle annyira a komló (Omnipollo, Poppels a Magyarországon is kaphatóak közül), ez a BrewDog JackHammer / Hardcore szériához viszonyítva kevésbé komlós és lekerekítettebb. A Brewdog Punkhoz képest ízgazdagabb és jobb.

Utoljára két éve teszteltem (egy magnumot), akkor nem tűnt akkora durranásnak az Omnipollo Nebuchadnezzar / BrewDog JackHammer pároshoz képest, újrakóstolva (ratebeer ipa top25 gyanús) komló téren kevésbé erős, de hasonlóan jól van összerakva, bár szerintem inkább más, mint jobb náluk. Lehet felveszem az állandó ipáim közé.

Nagyon ajánlott.

Sierra Nevada Celebration Ale IPA

Közepes test. Komló, maláta, némi friss virággal. Kiegyensúlyozott, kifejezetten jó IPA.

Ajánlott, ha egy felfrissítő, tiszta és minimalista IPAra vágysz akkor tökéletes. Mondjuk nem tudom miért karácsonyi főzet. Torpedonál talán egy fokkal kevésbé komlós.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#12636) Dr.Zoo


Dr.Zoo
senior tag

Penny-ben az Adelskronen szűretlen búza 159 ft/palack.

5.-ik oldal, lap alja.

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

(#12637) Dorian válasza Dr.Zoo (#12629) üzenetére


Dorian
félisten

Nem tudom. Régebben is ittam felsőbb kat. söröket, nyilván éreztem is, h a Leffe azért kicsit lejjebb van, de az árához mérten kifejezetten finomnak ítéltem. Most meg vmiért egyáltalán nem ízlett. Lehet, h csak kényesedtem, de elég más és összetettebb ízvilágra emlékszem.

Búzákkal kapcsolatban úgy vagyok, h elismerem a Hoegaarden vagy a Blanche de Namur erényeit, utóbbiból múltkor vettem két palackot is, de nekem a klasszikus bajor típusú búzák ízvilága sokkal jobban bejön, mint ezek a túlfűszerezett "limonádéfriss" belga jellegű búzák.

Viszont most nem tudtam a boltban megállni, a kutyák is kapnak :D

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#12638) jsk


jsk
Topikgazda

Ma ittam Kozel Első Komlóst. Meglepően finom volt. Apám adta, mert neki nem jött be. Gondoltam is magamban, hogy akkor mennyire jön majd be neki a Punk IPA meg a Charlie Firpo, amit ajándékba vittem :) Szerencsére vittem még neki német és belga söröket is, azokban nem fog csalódni.

Ittam még Dark Horse Reserve Special Black Ale-t. Imádom ezeket a tömény malátás söröket. Már csak a kandalló hiányzik.

Kipróbáltuk a Mad Scientist Smooth Hoperatort. Nagyon bejött. Már-már Jam72 magasságokban jár.

A Balkezes Greyjoy receptjét megváltoztatták? Mert kicsit másra emlékszem, ahhoz képest amit tegnap ittam.

Dorian: Egy ilyen kutyasörnek milyen íze van? :)

[ Szerkesztve ]

(#12639) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Åbro Bryggmästarens Samma Klaus Doppelbock 12%

Egészen minimális szénsav, tiszta borostyán szín. Maláta, némi karamella és a bockokra jellemző fémes íz, minimális szárított gyümölccsel. Alkoholt nagyon szépen elfedi (12%os, egyáltalán nem érződik rajta).

Ajánlott, bár ez tippre egy egyszeri főzet volt.

Electric Nurse Chaperon Rouge Saison 5.5%

Világos őszibarack szín, eléggé zavaros. Átható vörösáfonya és saison keveréke ízre, némi belgákra jellemző élesztővel. Tippre svéd húsgolyókhoz vagy pl sertéshúshoz tökéletes lenne, főleg egy melegebb tavaszi napon.

Ajánlott.

BrewDog Hello, My Name is Ingrid Imperial IPA / IIPA / DIPA 8.2%

Opálos test, közepesen szénsavas. Érzésre a Brewdog "Ipa is Dead" széria (Chinook / Ella / Pioneer / Bavaria) illetve a JackHammer / Hardcore IPA rokona. Amiben más, az a cloudberry (rubus chamaemorus, magyar nevéről nem tudok) variáció. Komló, maláta, citrus, cloudberry, trólusi gyümölcs, közepesen széles testben, alkoholt nem érezni rajta. Amiben más a cég többi erősebb IPA/IIPA/DIPA kombójához képest, hogy picit kevésbé komlós / savanyú (ez főleg a jackhammer / hardcore ipa párosra igaz igaz), viszont pluszban megjelenik benne ízben és illatban a szeder fehér távoli rokona.

Nagyon ajánlott.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#12640) Jhonny06 válasza proci985 (#12639) üzenetére


Jhonny06
veterán

A BrewDog "Hello, My Name is" sorozata eszméletlen. Imádom, ahogy megbolondítják az IPA-t különböző bogyókkal. A legtöbbet már megkóstoltam (Beastie, Ingrid, Mette Marit, Sonja, Vladimir, Paivi), mindegyik kivétel nélkül brutális íz- és illatvilággal rendelkezik, a legjobb ipák.

(#12641) kraftxld


kraftxld
nagyúr

Karácsonyra bevásároltam tizenpár üveg söröcskét, de a család szervezése miatt, a legtöbbet el kellett ajándékozzam (remélem apám majd megosztja a Brew Dog - Paradox Islay-t :D), de párat sikerült meginni.

A két Mikkeller (red and white christmas, meg a hoppy lovin' christmas) elég jó volt.

De vettem egy Fóti gyömbéres narancsos sört is, az valami kritikál aluli volt. Semmi szag, semmi íz, kb mintha vizet innék. Pedig elképzeltem a durva már csípősségbe hajazó gyömbér ízt egy cointreau jellegű narancsossággal kombinálva. Kár érte :(

A másik melléfogásom a Kóczán-nak a Balfi hős söre volt, az a mosogatóban végezte, de lehet már megromlott, pedig Sopronból hoztam...

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#12642) proci985


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Great Divide Yeti Imperial stout 9,5%

Sötétbarna/fekete test, barna hab. Rostonsült (roastedre van jobb szó?) maláta és komló. Étcsokoládé, kávé, maláta és komló, egyszerre édes és keserű, némi karamellával a részelteiben. Utóízre étcsokoládé, váltakozva maláta és komló. Alkoholt elfedi. Imperialhoz képest szénsavas, szellőztetve ez javul de úgy meg összemosódik az íze folyamatosan.

Ez a harmadik próbám vele, első két alkalomnál az volt a véleményem, hogy ez így mind szép és jó, de azért a ratebeer 100/98ja túlzás. Ezt ezután is fenntartom: Nagyon szép, egyenletes, kiegyensúlyozott darab, de hiányzik belőle az a pici plusz csavar a stíluson: Hiányzik a Borg Garún 19.1 szélesebb teste és a Brewdog Tokyo* radikalizmusa, a Bells Expedition Stout vaníliája és tejszerűsége és a Brewdog Cocoa Psycho kakaója, a Founder's Breakfast Stoutjának a kimunkáltabb kávéja, az Omnipollo/Trillum ill Omnipollo / Dugges imperialok süteményes édessége, a Fuller's cseresznyéje, az Evil Twin cukortúladagolás (Donugh Break) vagy hamuíz (Ashtray Heart / Christmas Eve @ NY hotel room) szélsőségessége, a To Öl tejszerű textúrája, a Mikkeller Beer Geek Vanilla Shake és a Stone Xocoveza cappuchinoszerűsége. A Samuel Adams Imperial Stout es az Electirc Nurse Imperial Stoutja hasonlo, bar azok picit kevesbe osszeszedettek.

Miután háromnegyed órája nyammogok rajta valószínűleg az a bajom vele, hogy a szénsav és a maláta miatt közelebb áll az átlagos sörökhöz, mint amit én az imperialoktól megszoktam.

Ha lager / pilsner irányból jössz az imperial stoutok felé, akkor nagyon ajánlott, még van benne valamennyi a Magyarországon megszokott "sör"ből, ugyanakkor imperial stoutként egy kiegyensúlyozott, stíluson belül remek darab. Egyébként egy tiszta és kerek, sallangmentes imperialként ajánlott, bár szerintem vannak ennél érdekesebb megoldások a piacon. Azért a dologhoz hozzá kell tenni, hogy a 0.335ös üveggel majdnem egy órája nyammogok, és kifejezetten jó dolgom van.

Ha jól számolom ez idén a 16. fajta imperial stoutom (Tokyo* / NY Hotel room / To Öl beszerezhetőség miatt kimaradt, a fenti felsoroláshoz meg a Poppels Imperialja jött hozzá). A Yeti pedig egy jó lezárása volt egy jó évnek.

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#12643) proci985 válasza Jhonny06 (#12640) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

Nekem ez az első volt a szériából, viszont ha találok belőlük még, akkor mindenképp megkóstolom őket.

(#12626) jsk : köszi, érdekesnek tűnik, ha találkozok vele legközelebb megkóstolom.

---

Szilveszterre a sör betárazva, idei menü Brewdog Punk / Dead Pony Club és Founder's Everyday IPA lesz.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

(#12644) Dilikutya válasza kraftxld (#12641) üzenetére


Dilikutya
félisten

Ez a narancsos-gyömbéres nem a legjobb sör Fóton, az egyszer biztos.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#12645) Luser2000 válasza proci985 (#12642) üzenetére


Luser2000
addikt

Pörkölt? (Roasted)

[ Szerkesztve ]

Apple iPhone 15pro, Apple Watch Ultra2, MacBook Air M2 13"

(#12646) looser


looser
addikt

De a Fóti Keserű méz annakidején mekkorát ütött! Ő volt az első hidegkomlózott láger; a Budavárin mutatták be (2012?) és órákat kellett a mikrobuszra várni, amíg eljutottál a csapig. Mondjuk megérte, mai napig kedvenc :-)
Nem emlékeztek, melyik volt Gergőnek az a söre, aminél a cefre ugyanaz volt, csak az egyiket ale, a másikat láger élesztővel erjesztette le? Az egyik idei FF-en volt és egyszerre lehetett nála kapni...

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#12647) jsk válasza looser (#12646) üzenetére


jsk
Topikgazda

"Grabanc India Pale Lager – az igazi klasszikus lágerélesztővel készített változata"

(#12648) somasz válasza jsk (#12647) üzenetére


somasz
addikt

Elképesztően szar volt szerintem. Vagy rossz hordóból kaptam. Rettenetesen ízhibás volt. Csodálkoztam, hogy Gergő kiadja a kezéből.

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#12649) jsk válasza somasz (#12648) üzenetére


jsk
Topikgazda

Nem mertem megkóstolni. Inkább Marschall Amplify Ale Irish Ale-t ittam nála.

(#12650) Dr.Zoo


Dr.Zoo
senior tag

Lassan csapra verek egy Lidlis 6-os pakkot, lehet most a Piraat-okat kihagyom. Inkább a Gulden Draak. Vagy a 7,5 decis. ;]

Jahm, kimaradt:

BUÉK!!!!!! :D

[ Szerkesztve ]

"decretum... Ugros eliminandos esse / rendeljük, hogy a magyarok kiírtassanak."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.