Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:41:15

LOGOUT.hu

A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12055) .mf válasza Rapid136 (#12050) üzenetére


.mf
veterán

Köszi a választ.

Szeretek én is egy kis fotóskészlettel a nyakamban járni-kelni, ha valami érdekeset látnék, vagy felfedezős-kirándulósra fordul a kedvem és közben fotózhatnékom támad. Az Oly minikittel ez kiválóan működött is, itt viszont már eléggé megnőttek a méretek. 50 fölé egy kompaktabb 135 f3.5 vagy f4 végülis járható, az Olynál se volt 40 és 90 között más, és úgyis ritkábban használok csak teléket.

Kifejezetten az adapterezős utat nézem, mert:
- így is sokat locsolok hobbikra;
- tájképelés nem kapkodós, kézi fókusz is ráér
- ezzel most itt nem leszek népszerű, de nem győzött meg a rendszer... OMD után elég átgondolatlan, néhol egyenesen buta a váz kezelése. Egy hónapig az Olyt otthon is hagytam, hogy összecsiszolódjak az A7-tel, de továbbra sem kedveltem meg. Az A9-es azt körvonalazza, hogy a váz ergonómiája sem fog változni, és nekem az se jön be (megjelenésekor nagyon terveztem az A7m2-t, de miután kézbe vettem és használtam pár percig, minden lelkesedésem elszállt). A natív obipark kialakítása (döntő többség nagy és nehéz, még a kisebbek is hosszúkásak, pancake nincs is; és mind csupasz fémváz, ami sarkkörön téli fagyban kesztyűben igazi agyfasz) és árazása sem szimpatikus (még az olcsóbb darabok sem valami olcsóak más rendszerekhez képest). Már maga a mount limitációi is zavaróak. Stb.
Csakis a szenzor miatt vettem ezt a gépet, alap-ISO-n egész jó is a dinamika és szépen húzható a raw, de még ezen a téren is csalódás pl a magasabb ISO. Ez a gép csak arra és addig van, hogy kihúzzam vele egy jobb vázig - ami ki tudja még, hogy mi lesz, lehet, hogy A7m3, lehet, hogy a Canikontax vonalon emberelik meg végre magukat és állnak elő egy tökös MILC-cel, vagy esetleg az Oly csinál végre egy FF OMD-t. Tehát ezért sem tervezek natív obit...

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.