Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:41:15

LOGOUT.hu

A Sony 2010. május 11-én bejelentette a MILC (tükörnélküli cserélhető lencsés) fényképezőgépcsaládjának első két tagját, a NEX-3, és NEX-5 gépeket, APS-C méretű szenzorral. A piaci várakozásnak megfelelően az APS-C vázak rövid, de gyors evolúciója után 2013.október 13-án megjelent az első full frame méretű érzékelővel szerelt Sony MILC ILCE-A7 néven. Az összefoglaló a rendszert átlátni próbál segítséget nyújtani.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3001) rumos14 válasza tailor (#3000) üzenetére


rumos14
nagyúr

akkó' má' mé' nem A7r? :U igen, lehasal a 36 mpixeles raw-tól a komputered, de 1,5x-es kroppal is megvan a 15 mpixel :)
viszont az A7 ugyebár a PDAF miatt gyorsabb, pontosabb, állítólag a videója is szebb egy hangyányit...

asszem a következő generációt még érdemes megvárni... nem tudom, kacsa volt-e a vázstabi, később lesz-e ilyen, de nagyon kéne. az objektív park még... khm... remélem, a Sigma észbe kap és kiad egy két FE obit. mondjuk az aps-c mirrorless vonalon sem nagyon domborítottak eddig. de van egy sanda gyanúm, hogy a 30/2.8 még akár ki is rajzolhatja a FF kört.

a Nikon Df számomra... érthetetlen. na mindegy... az iso tárcsa azért tetszik, sztem hasznosabb mint az expoz. korr.

(#3002) tailor válasza rumos14 (#3001) üzenetére


tailor
őstag

A pdaf miatt kéne az A7 :) A Sigmában én is nagyon bíz(nék), de nem nagyon látok esélyt arra, hogy a közeljövőben domborít valamit...

A Nikon déefről meg már megírtam a véleményem a hír topikjában. ("LOL").

(#3003) rumos14 válasza tailor (#3002) üzenetére


rumos14
nagyúr

egyszeri AF-ben sztem az A7r is elég gyors: [link] a PDAF talán inkább követő AF-nél és videóban segít.

hurrá, van auto iso M módban, ez nagyon hiányolom az alsóbb szériákról.

(#3004) mik-oca


mik-oca
tag

Nézegetem Én is ezt az A7-est, nekem tetszik ! :)
..nem keres valaki Nex-5N+18-55 kitet?... :F
...meg még gyűjteni kellen hozzá, csak érdekelnek atesztek is..

(itt a Nikon Df is, csak az kicsit túlárazott ;] )

(#3005) PRO-peller


PRO-peller
senior tag

Gyerekek! Van itt valakinek nex 3n-je 16-50-nel? Ha még esik az ára akkor lehet h megremegek. A 100k-s ára már baráti, ahogyan a képminőséget figyelem. Hol bukik meg a cuccos? Esetleg ajánlott? Egy csúcskompaktot még remélem beelőz. :R

(#3006) Bogyó bá' válasza PRO-peller (#3005) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Pár hete vettem, akkor még jobb volt az ára: MM-ben a 100k-s árban adtak hozzá még 10k értékű ajándékutalványt, amit 2 perccel később le is vásároltam ugyanott. Éppen kijött belőle egy 16GB-os gyors SD kártya, meg egy Sony kameratáska. Így összesen volt 100k HUF.

Én Canon 30D DSLR-ről váltok (most kínálom eladásra a cuccot). Tájképezni jobb minőségű a kis Sony mint a Canon a kitobijával, viszont ha a tele tartományt szereted, akkor nagyon fog hiányozni. Később persze vehetsz hozzá azt is, de akkor meg oda a "kompaktsága", praktikussága. (Nekem 70-200F4L-em van, mondjuk ilyesmit nehéz lenne hozzá szerezni).

Abba hagytam a fotózást mint hobbit, most éppen motorozgatok. Oda viszont nem tudtam magammal cipelni a Canon felszerelést, így nekem ideális volt a váltás. Csak tájképezgetek, emlékfotókat gyártogatok.

Ez a kis Sony-val készült, a motoromról (katt):

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#3007) Bogyó bá' válasza Bogyó bá' (#3006) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Hibái:
- nekem piszokul hiányzik az optikai kereső. Napfényben tükröződik az LCD.
- elmebeteg, áttekinthetetlen a (magyar nyelvű) menüje.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#3008) PRO-peller válasza Bogyó bá' (#3007) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Végül is a képminőség a legfontosabb. A katyvasz menüt sejtettem. Fókusz gyors? Ha már volt tükrösöd, akkor érted a kérdést. Aksija használható szuflával bír?

:R

(#3009) Bogyó bá' válasza PRO-peller (#3008) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Az AF az nagyon lassú szerintem. Tájképre, városképekre tökéletes, de gyorsan mozgó dolgokat reménytelen vele "elkapni" úgy, hogy ott legyen az élesség, ahol Te szeretnéd.... Mondjuk minden kontrasztérzékelős gép ilyen tudtommal, de a kis kompaktok biztosan.
Akkura nem tudok mit mondani, még félig sem sikerült lemerítenem sohasem (kb. 100 kép egyszerre). A Canon 30D egy akkuval egész nap elvolt (akár 1000 vaku nélküli kép!), ráadásul 4 db akksim van hozzá! ;)
Pótakkut majd a Sony-hoz is vennem kell, bár a motoron van szivargyújtó aljzat, így egy USB-s töltővel menet közben is tölthetem.

szerk: viszont kitűnő a Sony panorámakép funkciója, kis gyakorlás után meglepően szép dolgokat lehet vele csinálni. Más: a Canonnal kénytelen voltam RAW-ban fotózni és otthon bíbelődni velük (alapból pocsék jpeg-ket gyárt), a Sony viszont alapból egész jó képeket jpeg csinál, fölösleges ezzel kínlódni.

Megint más: a 30D ISO 800-ig dolgozott szépen, a Sony ugyanazt a minőséget ISO 3200-on tudja. Szóval csak fejlődött az érzékelőgyártás az elmúlt 7 évben. A képstabi is nagy előny a NEX kitobijában.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#3010) PRO-peller válasza Bogyó bá' (#3009) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Köci. :)

Most akkor a fókusz kézből letesztelem. De még nem vagyok eltökélve.

[ Szerkesztve ]

(#3011) Drótszamár válasza PRO-peller (#3008) üzenetére


Drótszamár
őstag

5n tapasztalat: nagyon sokat szamit a kijelzo fenyereje.
Minimalis lcd fenyerovel ejszakai csillag fotozasnal (vegtelen sorozat) majdnem 6 orat birt ki egy gyari es egy utangyartott akku.
/2 akkus markolat/

Full fenyeron kb 1,5-2 orad van 1 akkuval. Erdemes kikapcsolni ha nem hasznalod, de szerintem egesz jol birja az atlagos hasznalatot.

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#3012) p_adam


p_adam
addikt

Zeiss 16-70 vs Olympus 14-54 összehasonlítás fizikai méretek és a teszt(teljes képek a szövegben)
Ő is azt írja hogy "megfelelően jó" és látszik hogy mennyivel kisebb, de ezért az árért valszeg visszaküldi. Ha nem lenne annyira elszállt az EM1 ára még jó is lenne mondjuk egy 12-60 SWD-vel vagy a 12-40-el, esetleg mazohistáknak 14-35-el. Jah ez nem az a topik sorry ;)

(#3013) b.vr válasza p_adam (#3012) üzenetére


b.vr
őstag

"Zeiss 16-70 vs Olympus 14-54 összehasonlítás (...) látszik hogy mennyivel kisebb"

Hát ennek azért nem sok értelme van, lévén az Oly 14-54 még a _tükrös_ 43-ra fejlesztett obi, adapterezve... Ráadásul ilyeneket ír:

"However, the Sony is equivalent to 24-105mm, and it is the 24mm-equiv. wide angle that attracts me to it. Also, it focuses much faster and far quieter than does the Olympus combination."

Az autofókusz az E-M5-tel, amire ő rátette, persze hogy lassú lesz, merthogy (megintcsak) ez egy tükrösökre fejlesztett obi, adapterezve... Jelenleg m43on csak az E-M1 képes ezeket jó sebességgel fókuszálni, mivel csak ezen vannak szenzorra integrált pd-af érzékelők. Ez el is vezet oda, hogy főleg amennyiben kiemeli hogy a 24 neki mennyire vonzó, hát ugye erre pont ott vannak a kiváló natív micro43-os Pana 12-35/2.8 vagy Oly 12-40/2.8 (azt nem találtam ezekről hol ír a blogposztban), ezekkel rögtön lesz is normális autofókusz (a 12-35tel szuperhalk is, lévén videozást szem előtt tartva fejlesztették), méretben is jóval kisebbek, és megvan az ekv. 24 mm induló, állandó fényerő mellett (és árban ezek is 1.000 EUR/USD, mondjuk azt nem értem a Sonyt ugyanott az amazon.de-n hogy adhatják majdnem 1.700 (!!) euroért (2-3 hét szállítással... bár lehet hogy pont ezért :) ), amikor az usában a .com-on meg 1.000 USD, namindegy)
A hosszú oldalon persze rövidebbek lesznek, nincs m43-ra olyan állandó nagy fényerejű obi (és nem is olvastam hogy a közeljövőben terveznének) aminek ilyen átfogása lenne.

[ Szerkesztve ]

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#3014) PRO-peller válasza Drótszamár (#3011) üzenetére


PRO-peller
senior tag

Köszi.

Agyalok még. Csábít a képminőség. Meg ahogyan ez ki van találva. Sok előnyt látok bele a csúcskompaktokhoz képest. Főleg mert az árával is sok ilyet megelőz. Jó minden egyben a nex.

(#3015) Bogyó bá' válasza PRO-peller (#3014) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Ha meg tudsz lenni komolyabb tele nélkül, akkor főnyeremény ez a kis gép a 16-50-es obijával, ennyiért. Meglehetősen jó képminőség, sok szolgáltatás, nagyon kompakt méret. Ha már "bővítgetni" fogod mindenféle obikkal, akkor én mégis csak egy belépő DSLR-t vennék, vagy legalábbis olyan MILC-et, aminek van EVF keresője is. Nálam - a fotózási szokásaim gyökeres megváltozása miatt - a könnyű hordozhatóság, kis méret volt a legfontosabb szempont a váltásnál.

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#3016) FEDman válasza p_adam (#3012) üzenetére


FEDman
addikt

Na ja, hát adapterezett DLSR obikkal a Sonynál is vannak méretek. :)

Majd egy Zeiss 17-70/4 kontra mZuiko 12-40/2,8 összevetést néznék meg.
Van egy olyan érzésem, hogy abból az Olympus nem csak képminőségben, de AF sebességben egyértelmű győztesként kerülne ki. :)

(#3017) FEDman válasza Bogyó bá' (#3006) üzenetére


FEDman
addikt

"(Nekem 70-200F4L-em van, mondjuk ilyesmit nehéz lenne hozzá szerezni)."

A beszerzéssel nem hiszem hogy gond lenne, épp nemrég jelentettek be Sony E bajonettre 70-200/4 objektívet. Az már más kérdés, hogy a kicsi NEX vázakra mennyi értelme lenne rápuszilni egy ekkora obit? :U
Akkor már tényleg inkább DSLR.

Bár gondolom az A3000-hez hasonló felépítésű NEX vázaknak is lesz még folytatása. Egy olyasmin akár már el is tudok képzelni egy nagyobb nehezebb telét is.

[ Szerkesztve ]

(#3018) tailor válasza FEDman (#3017) üzenetére


tailor
őstag

Na ez a tele sem a 3n tulajoknak készült, abban biztos lehetsz ;)

[ Szerkesztve ]

(#3019) PRO-peller válasza Bogyó bá' (#3015) üzenetére


PRO-peller
senior tag

"egy belépő DSLR-t vennék"

Az van. :B

Kompakt fgépnek kell, mert mint látva a cipőnk ua. Nem lehet mindenhova tükröst vinni. Meg egyszerűen felesleges. A kompaktom meg nem h rossz, de ez a nex már-már kihagyhatatlan érzést keltett bennem. :B

(#3020) p_adam válasza FEDman (#3016) üzenetére


p_adam
addikt

A 12-60 jobb mint a 14-54 és mindkettőnél jobb a 12-40 szóval nem lehet kétséges a végeredmény (csak ugye az átfogás) a fényerőn kívül megközelíti a fix obik teljesítményét az a zoom, nagyon közelre is fókuszál, nem is túl nagy, szóval drága, de hozza ami elvárható tőle csak az EM1 kicsit overkill hozzá, lehetne olcsóbb kitben is de gondolom lesz majd másik modell is hozzá.
De előbb utóbb lesznek még olcsóbb FF kamerák is (talán már februárban lesz A5) szóval még nem látni ki jön ki ebből győztesen.

(#3021) FEDman válasza tailor (#3018) üzenetére


FEDman
addikt

Neeem??
Hát látod ezt nem is gondoltam volna.. :DDD

Na de ha már a bizarr kombinációknál tartunk.

:)

(#3022) tailor válasza FEDman (#3021) üzenetére


tailor
őstag

:P

(#3023) Bogyó bá' válasza PRO-peller (#3019) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Akkor meg ne várj vele, mert most még van, szerintem még egyszer már nem fogják leárazni.
Alternatívaként nézegettem vásárlás előtt a Samsung NX1000-est is, azt az utolsó pár darabnál 65.000,- (!!!) forintért lehetett megvenni, azóta már nem is kapható az Edigitalnál. A képstabi hiánya, illetve a - szubjektíve - valamivel talán rosszabb képminősége miatt vettem inkább a Sony-t. A Samsung nem tudott ekkora nagylátószöget, így ez is befolyásolt a döntésnél.

szerk: olcsóbb alternatívaként most az Oly E-PM1 jöhet számításba, de az meglátásom szerint jóval hitványabb masina.

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#3024) PRO-peller válasza Bogyó bá' (#3023) üzenetére


PRO-peller
senior tag

A 16-50 kitobi ami a "nagy durranás". Nem tudom kinet tűnt fel, de a bokéhja meglepően kellemes.

Nx1000 20-ról indul volt a kezemben. Nem tetszik a kezelő szerve, de legalább egy normális expogombot tettek volna rá. Epm-1: ha már fényerőtlen a kitobi akkor a szenzor legyen zajszegény. A nex ezeket eleve kiüti.

Az árgépet nézegetem. 80 ért már nem is gondolkodnék. De még van bőven.

(#3025) deja vu


deja vu
addikt

Most van joy kupon akció nex 3nl 97665 forint, nex 5rk 169 915 forint, nex 6L 216 665. A nex 6-nak baromi jó ára van, már nem sokkal drágább így mint a használt. :)

Iphone 7 Plus | Sony A7R+Zeiss FE 35mm F2.8+Zeiss FE 55mm F1.8 | Eizo CX271+Eizo CS270+Eizo SX2262W+Eizo S2233W | Z170 Ext4+I7-6700K+Noctua U14S | GTX1070 Gaming | 16gb 3600MHz | 850PRO 768GB | Seasonic Platinum | Define R5+3xNoctua | Razer Taipan

(#3026) rumos14 válasza deja vu (#3025) üzenetére


rumos14
nagyúr

szent kakaó! az A7 meg 399k... :Y

(#3027) FEDman válasza rumos14 (#3026) üzenetére


FEDman
addikt

Engem még az érdekelne mennyi lesz az FE 55/1,8 ?

(#3028) tailor válasza rumos14 (#3026) üzenetére


tailor
őstag

hol?

(#3029) sebgutkopf válasza rumos14 (#3026) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Kettőt kérek! :)

(#3030) rumos14 válasza FEDman (#3027) üzenetére


rumos14
nagyúr

1000 EUR az nagyságrendileg 300k lesz.

(#3031) rumos14 válasza tailor (#3028) üzenetére


rumos14
nagyúr

[link]
tanuld már meg használni a Zinternettet! ;] :D

(#3032) rumos14 válasza sebgutkopf (#3029) üzenetére


rumos14
nagyúr

a 16-70 is jó rá, crop üzemmódban ;)

(#3033) tailor válasza rumos14 (#3031) üzenetére


tailor
őstag

:O ;]

(#3034) sebgutkopf válasza rumos14 (#3032) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Ha rászántam volna magam az A7-re, akkor a 24-70-et tettem volna rá. Egyelőre még zavar ez a lilulós obis téma az FE vázakon. Majd ha a találgatások után teljesen "kitisztul a kép". :)

Ha már crop. Itt vannak a aps-c-s E obik croppolás nélkül FE vázon.
[link]
Nagy meglepetések nincsenek egy croppos obiról remélem senki se hitte, hogy kirajzol egy FF képkört.
Ami érdekesség:
- sel16/2,8. Ismerjük hogy taknyol és sötétedik a széleken, ehhez képest itt egy négyzet szerű vágás van, mint a hátsó lencsénél az árnyékolás. Ez alapján jobban kéne az obinak muzsikálnia a nex vázakon.
- 10-18 az 18mm-en meglepő módon tényleg kirajzolja a képkört, ami egy FF gépen elég nagy látószöget ad. Persze a széleken a kép élesség ismeretlen, nagy csodára nem számítanék.
- az zoomok esetében (16-50, 16-70, 55-210, 18-200) a tele végén szintén egyértelműen a hátsó lencse mögötti árnyékolás miatt van a téglatest alakú vignetta.

(#3035) FEDman válasza sebgutkopf (#3034) üzenetére


FEDman
addikt

Ez a lilulás olyan dolog ami jellemzően csak pár RF objektívet érint. Abból amit eddig láttam a fix rendszer FE obik nyitott rekeszen jelentéktelen mértékben, a két zoom obi meg ahogy néztem semennyire nem lilul.

[ Szerkesztve ]

(#3036) sebgutkopf válasza FEDman (#3035) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Ahhh, ez jó hír. Én amúgy is csak rendszer obikban tudok gondolkozni. :)

Akkor már csak aktívan kell figyelni a rendszer alakulását, hogy valóban rendszer is legyen belőle. Meg azért lehetne pár olyan obi is, ami 1000 eur alatt kezd.

(#3037) Bogyó bá' válasza sebgutkopf (#3036) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Attól, hogy feszülten figyeled, még nem lesz hamarabb rendszer belőle... ;]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#3038) b.vr válasza Bogyó bá' (#3037) üzenetére


b.vr
őstag

"Attól, hogy feszülten figyeled, még nem lesz hamarabb rendszer belőle... ;]"

:DDD

"Oscar bácsi meg nem gyütt"

(#3039) jjeahh


jjeahh
nagyúr

nex bajonettes mitakon 35mm f/0.95-ről, és mitakon lens turbo-ról van valakinek tapasztalata? tesztek alapján nagyon baba cuccok relatíve olcsóért

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#3040) FEDman


FEDman
addikt

Ezek az új "okos" adapterek engem is foglalkoztatnak. Elég csábító, hogy a relatíve olcsó APS-C mirrorless gépekből szinte FF cuccost csinál. :)

Most hogy már van a neten velük nem kevés tapasztalat, megint kicsit rákerestem, de még mindig nem lettem sokkal beljebb..

Az eredeti speed booster elég meggyőző, ellenben igen drága, így végeredményben kicsit bukik az olcsó alternatíva koncepció.

A Lens Turbo-val kapcsolatban meg igen vegyesek a tapasztalatok. Ahogy nézem az előbbivel ellentétben hajlamos lecsapni az obi eredeti kontrasztját, élességét. De találkoztam ennél durvább jelenségekkel is.

Itt NEX-6-on teszteltek egy Canon FD 24/2,8-at. Egyik esetben sima adapterrel, a másik esetben Lens Turboval. Mind a két esetben f/8 rekeszen.

sima adapter

Lens Turboval

Az jól látszik, hogy az eredeti látószöget szépen visszaállítja, viszont míg a kép szélei szép élesek, addig a kép közepe full homály. :DDD
Ilyen extrém fókusz sík görbületet ritkán lát az ember, főleg nagylátón f/8 rekesz mellett. :)

[ Szerkesztve ]

(#3041) jjeahh válasza FEDman (#3040) üzenetére


jjeahh
nagyúr

engem mondjuk 50/1.4-esekkel érdekelne, éjszakai élet, kocsma, streetfotóra, semmi komoly, csak 35mm gyútáv minimum kéne + legyen buké rendesen...végülis, ha nem valami szuperek ezek az adapterek, a 35mm f/0.95-el elég penge tesztfotókat láttam, igaz drágábban, de ha ez a fényerő nem jó gyengefényes helyzetekre, és bukéra, akkor nem tom mi... :D mondjuk egy ilyen lens turbo-val lehet én is bepróbálkoznék valami 20mm manuállal

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#3042) sebgutkopf válasza jjeahh (#3041) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Azért ezekkel a nagy fényerőkkel óvatosnak kell lenni. Még ha jó is az átalakító, vagy az obi a nagyon szűk élesség tartományt értelmesen kordában tartani nem olyan evidens, mint elsőre tűnik. Épp pár mm-el odább állítasz élességet máris kuka a kép. Az az igazság, hogy az 50/1,8-al, ha biztosra akarok menni, akkor én 2,8-on használom, 1,8-on könnyű mellé nyúlni.
Senkit sem akarok lebeszélni a nagy fényerő és kis mélységélesség élvezetéről, csak annyit akarok mondani, hogy egy bizonyos határ fölött már nem feltétlen van értelme/pozitív hozadéka.

(#3043) jjeahh válasza sebgutkopf (#3042) üzenetére


jjeahh
nagyúr

igaz lehet, kicsit félek is ettől, de azért nekem mondjuk egy 50/1.4-el tágra nyitva sem gáz a fókuszálás, belenagyítós módon, kereső nélkül sem

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#3044) p_adam válasza rumos14 (#3001) üzenetére


p_adam
addikt

Meg egy fontos dolog szol az A7 mellett. Az hogy elektronikus az elso redonyzar, ettol nincs kb. fel mp (talan kevesebb) keses a kep keszitesekor - mint ami valszeg az A7R-nel van - ami sok nem beallitott esetben bizony szamithat, foleg ott, ahol egy ilyen kis meretu kamera elonyt elvez.
Viszont a video sajnos valamiert lenyegesen jobb az A7R-en, nem ertem mert nincs egy olyan kamera ami mindenben a jobb :)

[ Szerkesztve ]

(#3045) sebgutkopf válasza jjeahh (#3043) üzenetére


sebgutkopf
őstag

Nyilván téma függő. Ha nem mozog a témád és van idő kézzel beállítani, akkor kezelhető.
Míg egy kézből lőtt porté esetében már gondok lehetnek, beállítod a szemre az élességet, de elég, hogy akár az alany, akár a te kezed fél cm-t előre vagy hátra mozdul és máris nem pont ott van az élesség ahol kéne. Márpedig az ember akár tripod akár fotó téma szerepet kap egyikben se teljesen mozdulatlan.

(#3046) Bogyó bá'


Bogyó bá'
nagyúr

Szerintetek, ezt és innen meg szabad venni a Sony NEX-3N-hez?

Más: létezik egyáltalán megfizethető árú makro-közgyűrű ehhez a géphez? Az eredeti 16-50 kitobi és a váz közé kellene...

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#3047) konyi79 válasza Bogyó bá' (#3046) üzenetére


konyi79
addikt

Én alig drágábban rendeltem dupla pakkot +töltő +autóstöltő e-bay-ről.
Ugyanott találsz közgyűrűt is, ami teljes vezérlést biztosít az obinak. Bár szerintem túl drága, annyit nem biztos ér. Meg a 16-50 nem tudom elég éles-e makrózni...

Közgyűrű

[ Szerkesztve ]

(#3048) Bogyó bá' válasza konyi79 (#3047) üzenetére


Bogyó bá'
nagyúr

Közben az akkut már meg is rendeltem, 550 ft postaköltségért holnap küldik (előre utaltam, vissza is igazolták). Sajnos nem e-bay-ezek, nincs PayPal-om sem.... Azért köszi a tippet!

szerk: a legelső közgyűrű lenne az érdekes, persze ha az ember találna ezzel + kitobival készült mintaképeket. Manuális az nálam nem játszik, nem akarok még obikat venni. Egyébként 11 k HUF-ért nem is drága. Canonhoz a 3 db-os gagyi Kenko/Soligor szett vagy 40 ezer forint volt, és az ember leginkább csak a középsőt használta

[ Szerkesztve ]

Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...

(#3049) konyi79 válasza Bogyó bá' (#3048) üzenetére


konyi79
addikt

Eztűnik a legolcsóbbnak köztük, bár fene tudja milyen minőségű. Az a baj, pl egy fotga amivel már van tapasztalatom, és nem tökéletes de elfogadható az már pont duplája. Az af nélküliek meg felejtősek, mert nem is az af, de elveszíted a rekeszvezérlést.
Nincs senki a családban, aki beregel egy kártyával paypalra? Én is húztam magam egy darabig, de nem volt nagy ügy. Azóta sokat használom.

(#3050) jjeahh


jjeahh
nagyúr

már szinte megrendeltem a nex-6-ot, erre a milyen cse. obis gépet topikban felhozták ezt a dolgot: [link] [link]
valakinek van erről tapasztalata? most nagyon elbizonytalanított a dolog...ha így megy tovább, sosem váltom le az e-p1-et... :U

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.