Hirdetés

2024. május 15., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34501) Dhampir válasza joeetm (#34500) üzenetére


Dhampir
félisten

Érdekes. Fára lehet mászni? Képződmények gyűjthetőek?

(#34502) shield


shield
Topikgazda

Egy kis segítséget kérek azoktól, akik játszanak vagy játszottak a Chernobyl Chronicles moddal.
A Csaposnak meg kell keresni egy rejtekhelyet Csernobil-1-ben, amiben doksi köteg van.
Már minden házat végig jártam, de nem találtam meg. Elvileg nagy ház, egyemeletes, és ha jól emlékszem a keleti részen.
Előre is köszi a segítséget.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#34503) Antonius1978 válasza shield (#34502) üzenetére


Antonius1978
addikt

A szkript ha jol dereng - azaz jopar feladatnal igy volt, es szerintem akkor a tobbivel sincs maskepp - csak akkor spawonlja a kuldihez szukseges dolgot ha elvallalod, azaz aktiv.Amig nem vallalod el, addig nincs a dolog bespawnoltatva, erre 2 peldat tudok mondani, az egyik az altalad emlitett kocsmaros papirjai (amit a nagy aruhazban talalsz meg, ahol a zsoldosok Menedek nevu bazisa van az alagsorban, menj be az uzletbe, es menj majd a villamanomaliak iranyaba a hatso udvar fele, a bolt es udvar kozotti helysegbe spawnolodik), valamint a Vetkek terkepe, az is csak akkor lesz ott ahol kell, ha a feladatot elvallalod, maskepp nincs ott semmi.

Mar leirtam neked, ugylatszik atsiklottal felette.
Tulajdonkepp az en hibam is, hogy nagy hazat es egyemeletest meg keletet ir a kuldetest magyarazo szoveg.
Egyszeruen at kell irni a Kozponti Nagy Aruhazra, slussz.Amikor jatszodtam, mindig felmerult bennem hogy ezt majd javitani kell, de nem fogalmazodott meg meg eddig bennem, hogy hogyan is magyarazzuk korbe, vagy hivjuk a helyet, mostmar meg is van, csak igy lazan bekattant a megnevezese.

Amugy a kuldetes jutalma egy penzosszeg, de ide szandekoznam beszurni valamelyik rejtekhely leirasat, csak meg nem tudtam eldonteni, hogy melyiket, majd holnap osszesitem a kuldeteseket es eldontom, hogy melyiket mikor es kitol kapjuk...

[ Szerkesztve ]

(#34504) shield válasza Antonius1978 (#34503) üzenetére


shield
Topikgazda

Köszi a segítséget, most jól jön a papírok megtalálása, mert nincs több feladat, nem tudtam semmit sem csinálni. Mondjuk jól jött a sok keresés, mert találtam két hátizsákot, így lett még egy páncélom és 2db anabiotikum a menedéken kivüli Kitörés esetére.
Azt nagyon hiányolom, hogy nincs személyes tároló, igaz nincs sok holmim, de azért már nagyon megszoktam. Ezek a megtalált hátizsákok pedig nagyon könnyen megtalálhatók mit másik Stalkerek is megtalálhatnak.
Amúgy nagyon tetszik a mod, szerintem jól összeollózták a helyszíneket, jól jön egy kicsit ez a változatosság.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#34505) Antonius1978 válasza shield (#34504) üzenetére


Antonius1978
addikt

Hat szerintem te ott akadtal meg a kuldikkel - ha azt mondod, hogy nincs semmi feladat, hogy mindent letudtal, de nem mentel el a szerelohoz, a feltort PDA-ert.Elotte ugy tunik, hogy meg kell csinalni a Solyom-Komor kuldit, maskepp nem aktivalodik a Ragya nevu szerelo PDA kuldije, de az is lehet, hogy Kopo kuldetese aktivalja - el kell menj az Aruhaz alatt levo kocsmaszeru Menedekbe, es be kell allits egy lehallgato keszuleket. Valamelyik a ketto ezek kozul aktivalja aztan azt, hogy keresed Ragya-t es nincs mar a helyen, kozel kell menni a szekhez ahol ult, es akkor aktivalodik a kovetkezo kuldi.Ezt csak azert irtam le, mert lehet hogy ennel akadtal el, es elkerulte a figyelmed, hogy odamenj Ragya szekehez, es addig valoban semmi sem fog tortenni.

Hat a hatizsakokat valoban meg lehet talalni, ha sokat koricalsz, en 5 db-ot talaltam, akkor keress me'g te is meg 3 db-ot, kivancsi vagyok, te megtalalod-e oket, ha mar olyan konnyu :P
Ezert akarom ezt az 5 rejtekhelyet bevinni a szovegekbe, hogy ne kelljen oket keresni, azaz aki nem szeret sokat kutakodni vagy ilyesmi, az is hozzaferhessen, anelkul, hogy orakig kodorogna a palyan.
De te nezz szet, hadd lam, megtalalod-e a hianyzo 3 zsakot, vagy esetleg talalsz-e olyat, ami nekem kerulte el a figyelmem.

Az igazsag az, hogy elkepzelheto, hogy azok a rejtekhelyek azert lettek kialakitva, mert a mod keszitoje/keszitoi is ezzel a szandekkal tettek be, ugyanis 2 hatizsakot lehet 2 szemelynek tett szolgalatert jutalomkent felfogni.
Az egyik, amit megtalaltal, azok az anabiotikus szerek (cumi, hogy 2-t raktak csak be, sztem javitsuk at 3 db-ra, hogy megkapjuk azt, hogy a kitorest is tul tudjuk elni fedezek nelkul kepesseget), azok kothetoek a dokihoz, o is tesz neked egy szivesseget, cserebe ker valamit, es ha teljesited, akkor megadja ezt a rejtekhelyet.
Majd kitalalom az ehhez fuzodo meset, nevezetesen azt, hogy jart Janovon a mozgo laborban, es a tudosok -leven hogy o is kisse kollega, agysebesz - micsoda egybeeses, ugye az a szer epp az agyadat uti ki, hogy nem lesz fogekony a pszi sugarzasra- rabiztak 3 db ilyen szert, hogy idovel tesztelje sztalkereken, es majd szamoljon be az eredmenyrol nekik.
A masik rejtek meg kotheto Solyomhoz, ha elintezzuk a Komorral kapcsolatos bajat, akkor halabol megadja azt a rejtekhelyet, ahol annak idejen elrejtette annak a pisztolynak a parjat, amit neked odaad a kuldetes elvegzesere.Ott egy Desert Eaglet, 150 hidro lovedeket, es valami gyogyszeres ladat talalsz.
Lehet hogy epp ezert kerultek be ezek a zsakok, de vegulis nem programoztak le jutalomkent, mert untak, vagy nem volt aki megcsinalja, vagy mit lehet tudni.

(#34506) Antonius1978


Antonius1978
addikt

Le is irom vazlatosan hogy kikre gondoltam, hogy mit adjanak, azaz melyik rejtekhelyet:
1.Komor, vagy a csapos (a papirokert cserebe), inkabb a csapos, mert ez a kuldi az elejen van es jol jon a soretes rejtekhelye mar az elejen a mutansok ellen. Szoval Csapos=soretes.
2.Solyom=Desert Eagle
3.Dogesz=anabiotikus szerek (neki egy Szokokut kepzodmenyt kell vinni cserebe, ezt ahogy lattam, az anomaliakban is termelodik neha, de maskepp csinalni kell 2 kepzodmenybol)
4.Lesipuskas=Katonai pancel, mielott indulnank Pripjatyba
5.Szimat=hangtompitos automata fegyver, tavcsovet kell venni ra.
6.Sajat magunk (ezt ugy ertem, hogy amikor az elejen megyunk a sajat papirunkert, akkor be lehet tenni a szovegbe, hogy nezzunk utanna ennek a pancelnak), vagy mas=Szolgalatos konnyu pancel.

Nos, akkor nem 5, hanem 6 rejtekhely van :)
Ez a vazlat meg nem biztos hogy jo, mert a hangtompitos fegyver jol jonne a zsoldosok kiiktatasa kuldetesnel, es mar nem emlekszem, hogy Szimatnak elotte, vagy utanna lehet ezt megcsinalni, ha elotte, akkor ok, ha utanna, akkor masnak kell adni, hogy hamarabb hozzajussunk.

(#34507) shield válasza Antonius1978 (#34506) üzenetére


shield
Topikgazda

Az volt a gond, hogy nem mentem Ragya műhelyébe. Amikor betévedtem,azonnal lett küldi.
Most a Szökőkút képződményt kell keresnem. A Vihar anomáliában keresgéltem, 5db képződmény kóricált, 4-et összeszedtem, de az ötödik nem jelenik meg. Lehet hogy a Svarog detektor kell hozzá?!
Még meg sem néztem mit szedtem össze, megint gyorsan abba kellett hagynom a játékot.
Amúgy egy hátizsák van a templomban is. Az mondjuk nagy marhaság, hogy rejtekhely sincs a bázison. Vagy csak én nem találtam? Te találtál rejtekhelyet a bázison?

Azt nagyon elcsesztem, amikor volt hangtompító s csaposnál, nem vettem meg. Most jól jönne az MP5-re.
Van már Vintorezem és SVD-m is. :P Ja, meg, G36-om is, és a nagyobbik sörétes.
A zsoldosok jó cuccokat dobtak, amikor Kopó eltűnt. Ha jól emlékszem elesett Stalkerektől szedtem el a Vintorezt és az SVD-t. Érdemes gyakrabban átnézni Csernobil-1-be, mert a zsoldos bázis mögött sűrűn megy a Stalker - mutáns hadakozás.

Most így visszagondolva nem is tudom, hogy felvettem-e Csapos küldetését most, mert visszatöltöttem egy régebbi mentést, azt hittem megtudom menteni Bárót, de sajnos nem lehet.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#34508) Antonius1978 válasza shield (#34507) üzenetére


Antonius1978
addikt

Szinte gondoltam, hogy a muhelybe nem mentel be, mert akkor tenyleg elekad minden, amig oda nem mesz...
Igen, Svarog kell a jobb cuccokhoz, erdemes ugy csinalni, hogy amikor elkezded a jatekot, akkor eladod a Meduzat, a Medve detektort, meg a gepkarabelyt, es veszel egy Svarogot, meg egy halozsakot.
Szokokutat nem biztos hogy talalsz, csak ugy talalsz, ha picitt csalsz - a konzolban at kell allitani hogy gyorsabban termelodjenek a kepzodmenyek, tobb idot uljenek az anomaliaban stb, lenyomod a ' jelet, es beirod: arte vagy arti es bedob magatol 5 db ilyen parancsot, mindegyiknel atirod a maxra, es akkor elmeletileg, 1-2 het alatt termelodik minden anomaliaban 6-7 kepzodmeny, es talan lesz szokokut is, ha meg nem, akkor asszem Galacsin es Kristaly kepzodmenybol tudsz 1-et osszegyurni.
Az hogy nemely kepzodmeny nem jelenik meg picitt idegesito, de ez azert van, mert nyakra-fore, egymas hegyen hatan vannak az anomaliak, es kozottuk bolyong...vagy megallsz es varsz 1-2 percet, amig magatol megjelenik, velem ez is megesett, vagy esetleg eldobhatsz 1-2 granatot, hatha az segit, persze Svarogod legyen mindenkepp...

Relytekhelyet nem talaltam a bazison, ezt en is nagyon furcsalltam, lehet hogy van valahol, de nem talaltam meg, de nincs is ra szukseged, 1 karabely, 1 soretes, es 1 ruha+kepzodmenyek, es kaja, vagy katonai pancel kepzodmeny nelkul, ezzel a 2vel erdemes jatszani, az elejen amikor nincs penzed jo a Stalker ruha, ami rajtad van.
Szoval megtalaltad a templombeli hatizsakot, jo, esetleg abban eltarolhatsz ezt-azt, probald ki hogy megmarad-e benne a cuccod.
Az MP5 jo kis fegyver ebben a modban, csak 1 nagy baja van, hogy rohadt gyorsan elkopik, igy inkabb erdemes valami nagyobbat sebzo, kevesbe elkopo fegyverrel nyomulni.
Igen, a zsoldosok jo cuccokat dobnak el, es ahol mondod, a varoskaban erdemes kalandozni, elhalalozott sztalkerek cuccai miatt, javittatva oket, jo sok zsozsot be lehet zsebelni, nagyon tetszenek ebben a modban a fegyverek arai.

Ha nem veszed fel a csapos kuldeteset, az nem baj, ugy tunt nekem hogy nem aktival semmilyen szkriptet, szoval ki lehet hagyni, csak akkor - ha majd betoldjuk a szovegbe a rejtekhelyet, amit halabol ad, akkor elesunk a penztol es a templomi soretes relytekhelyetol, ami az elejen jot fogna, 3,5k penz es a rejtekbol a soretes, mert valami 8k rubel.

(#34509) shield válasza Antonius1978 (#34508) üzenetére


shield
Topikgazda

Nem az MP5-tel akarok nyomulni, volt róla szó hogy a zsoldosokat jó volna hangtompítóssal ki nyírni, ez arra pont jó volna. Nem is néztem, lehet-e rá tenni irányzékot.
Tényleg, megpróbálom a templom beli hátizsákot használni raktárnak, itt csak két stalker szokott mászkálni, lehet hogy nem találják meg. Ha pedig megtalálják, akkor annyi nekik. :)
Én szeretek gyűjtögetni, több modban is az volt a szerencsém, hogy nem adogattam el az elején talált cuccokat, mert később szükség volt rájuk.
A csapos küldetését nem fogom kihagyni.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#34510) Antonius1978 válasza shield (#34509) üzenetére


Antonius1978
addikt

Hat jobb hangtompitossal, de vegulis nem szamit, majd hasznalhatod azt a mesterlovesz puskat, amit Kopo eltunesekor hasznalsz, ugyanis messzebbre kell lovoldoznod, es az MP5 oda nem eleg, de viszont barmilyen sztalker, vagy a mutansok ellen is jol bevalik, a hatranya a nagy kopas, mint emlitettem.Asszem nem lehet ra tavcsovet tenni ebben a modban...

Sztem a sztalkerek nem fognak bemenni a templomba, de ki tudja, a motyo amugy is egy bemelyedes moge van elrejtve, nem hinnem hogy konnyen megtalaljak.

En is imadok gyujtogetni, de ezt a modot maskepp oldottak meg (azert is tetszett meg ennyire, mert huen tukrozi hogy milyen is kellene legyen a zona, keves mutans, mondjuk itt ujratermelodnek, keves fegyver, nem kell emberhadakat egyedul lemeszarolnod, magyaran nem kell nalad legyen 10 fele fegyver, a fegyver arak jok, egy stukker 800-1000 rubel, egy automata 4000-tol kezdodik ha jol emlekszem, sztem ezek elegge valos arak, mondjuk az hogy a Csaposnak annyi cucca van mar nem fedi a valosagot, a fegyverek is eleg normalisan sebeznek, de meg lenne rajta javitani valo, pl az egyik modban nagyjabol minden fegyver 50-100 sebzesre van beallitva, meg a pisztolyok is, tehat egy pisztollyal is 2-3 loves egy vadkan pl, mas modokban meg egy fel tar, ezert kell te 10 kilo loszert hordozz magaddal, sokkal valosaghubb ha csak 3 tar loszered van, de azzal ki tudsz nyirni mondjuk 30 vadallatot, vagy sztalkert...ez a mod picitt hasonlit a Way in Pripyatra, aminek a legfantasztikusabb sztalker hangulata van az osszes sztalker mod kozul, igaz vannak benne aprobb zavaro tenyezok, de nagyon popec...) szoval maskepp oldottak meg, itt elore megadtak nagyjabol hogy miket kell csinalj, es konnyen boldogulsz gyenge pancellal, vagy gyatrabb fegyverekkel is, es nincs olyan hogy pityipalko akkor mond el neked valamit, ha hozol 17 vadkanlabat, 5 kimera karmot, 37 AK-47-et, es 177 tudomanyos mentoladat, 3 galacsint es 5 langot...mert igaz ugyan, hogy ez is elvezetes, ez a gyujtogetes, es meghosszabitja a jatekot, de a tortenetre nincs hatassal, csak idohuzas, idotoltes, de amugy en is szeretem az ilyesmit, de ez a mod jobb ezek nelkul :)

Szoval gyujtogethetsz, hogy jobb felszerelest tudj venni, de mint mondtam, szinte mindent megadnak alapbol, amire szukseged van, a rejtekhelyeken talalsz pancelt, soretest, hangtompitos mesterloveszt, Vintorez felet, ha nem talalsz, akkor meg alapbol kapod a mesterloveszt, es a cuccok,fegyverek,kepzodmenyek eladasabol is tusz magadnak pancelt venni, ha nem talalod meg, es valaszthatsz, hogy olyan pancelban mesz, ami jol generalja az eleterot es sebalvadast, ez a katonai pancel, fejlesztve meg jobb mint a Seva, jobban gyogyit, mint amennyi kepzodmenyt magadra tudsz aggatni, de nem sokkal, en vegulis Sevaban mentem es kepzodmenyekkel, mert magasabbra tudtam tornaszni a cipelheto sulyt, kb 83 kilora, ha jol emlekszem, vagy tobbre is, attol fugg hany aranyhalat talalsz, es miket hasznalsz, a katonai pancel meg fejlesztve 70 kilot ad, es nem hasznalhatsz kepzodmenyeket.Talan jobb az elejen a Seva, amikor gyujtogetunk, es ha megyun Piripocsba, akkor a katonai, ott mar javittani sem tudsz, eladni mondjuk igen, de minek, es a katonai cucc is eleg jol birja a gyurodest, ha tartossagra fejleszted, a pancelvedelem es egyebek mar csak masodlagos szempont, jobb a kopasallosag, mert igy kesobbre vasik el, marpedig el fog vasni, amennyit koborolsz jobbra balra, anomaliakba lepdelsz, meg ha harcolnod kell....

(#34511) shield válasza Antonius1978 (#34510) üzenetére


shield
Topikgazda

Az nekem is tetszik, hogy 1-2 lövés a Husinak és 2-3 lövés a vadkannak a sörétesből. Az nekem is tetszik, hogy nem kell 100-150 féle fegyver között turkálni.
Ezek szerint 2 hátizsák van a templomban? Mert én az ajtó mögöttit találtam meg.
Én még az első Stalker ruhában gyűjtögetek, olcsó a javítása. Találtam egy másik páncélt, de csak picit jobb a golyóállósága, de kevesebb a többi ellenállása.
Vasárnap talán tudok megint egy kicsit játszani.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#34512) Antonius1978 válasza shield (#34511) üzenetére


Antonius1978
addikt

Hat nem is tudom, vajon amit en talaltam, az az ajto mogott lenne? Lehet, csakhogy en hatulrol mentem a templomba, azaz jobb kez felolrol, es nem balrol, de mindegy, soretest talaltal benne es egeszsegugyi csomagot? Mert akkor ugyanarrol van szo.

A masik pancelt hol talaltad? A tombhazlakasban, abban ahol te is laktal, az elso es nem a masodik lepcsohazban, a foldszinten? Szolgalatos konnyupancel, errol van szo?

Na majd meg tajekoztass, hogy miket csinaltal, talaltal :)

(#34513) Papa Joe válasza Antonius1978 (#34512) üzenetére


Papa Joe
tag

Sziasztok!

Az említetteken kívül nekem két hátizsák ugrik még be.
Az első a bázison belül van. Ha kijössz a bárból fordul 2x balra, és menj el a kerítésig. Ott találsz egy nyitott kocsiszín szerűséget, amiben kúszóvillámok vannak, és néhány autóroncs. Van egy tartálykocsi, amit hátulról tudsz megközelíteni, és ha jól emlékszem egy maszk, és némi EÜ ellátmány van benne.
A másik egy alagútban van. Kimész a bázisról, és jobbra fordulsz. Mész az úton felfelé, a kereszteződésig, ott jobbra fordulsz, mintha mennél a második zsoldos bázis felé, és ott van szinte azonnal alattad.Ha jól emlékszem, egy .45-ös pisztoly volt benne.
De az is lehet, hogy ezeket már említettétek, csak én voltam figyelmetlen. :-D

Jó vadászatot!

(#34514) Antonius1978 válasza Papa Joe (#34513) üzenetére


Antonius1978
addikt

Na, akkor megvan a 7ik hatizsak, en ezt nem talaltam meg, marmint ami a bazison belul van, de asszem arra a helyre gondolhatsz, ha fejben jol lovom be a helyet, ahol van egy peron, amin van egy rakas villam, es ott mintha valoban lenne valami teherkocsi es mas roncsok.

Igen, a pisztolyos hatizsak megvan, ott van, azon hely kozeleben, ahol kezdodik a jatek az iranyitoval, egy kis mocsarszerusegnel, ahol van egy kifolyo, es annak a kozepen van a Desert Eagle, 150 hidroloszer, es EU csomag.

A tobbit megtalaltad? Mert meg van ezen kivul 5 rejtekhely :C

(#34515) Papa Joe válasza Antonius1978 (#34514) üzenetére


Papa Joe
tag

Háááát, azt nem tudom, azóta eltelt egy kis idő, hogy elkészültetek a fordítással... :-D
Még egy jutott eszembe: A zsoldos bázis felől a régi KGB bázis felé az első házsornál, az egyik padláson is van egy. Ha jól emlékszem lőszer van benne...

(#34516) Antonius1978 válasza Papa Joe (#34515) üzenetére


Antonius1978
addikt

Hat nem tudom, a leirasbol inkabb a 2db anabiotikus szer hatizsakjat talalhattad meg, de az is lehet hogy egy masik hatizsakot mint en, jo lenne ezt letisztazni, mert akkor mar 8 rejtekhely lenne :D

(#34517) shield


shield
Topikgazda

Köszi mindkettőtöknek az infókat, mindjárt utána járok. Ma van időm és kedvem is játszani, úgyhogy ki is használom. Harcra fel!

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#34518) Highground válasza h3llboy (#34457) üzenetére


Highground
aktív tag

Üdv mindenkinek!

Ezt a Dead Air modot hogy kell telepíteni? Át kell nevezni "Gamedata"-ra a Dead Air mappát és betenni a CoP mappájába? Vagy standalone? Nem először modolom a CoP-ot, de ez sehogy sem akar elindulni... Valamit tuti rosszul csinálok, de az Angolosítás is más fájl struktúrájú (gamedata/textures,configs). Amit meg kicsomagoltam abban csak maga a Dead Air mappa és benne a "database" mappa van. :F Most mit hová? :R
Szerk.: Steam-es a CoP-om!

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#34519) Antonius1978 válasza shield (#34517) üzenetére


Antonius1978
addikt

Jo jatekot, azaz guberalast :P :DDD

Highground nem tudom a Steames miben kulonbozik a lemezes verziotol...
Elmeletileg, ha kicsomagoltad azt a Dead Air csomagot, es van benne Gamedata, akkor siman bemasolod a jatek fokonyvtaraba, felulirva az abban levo Gamedatat.
De hogy ne legyen gubanc, es ne kelljen mindig ujratelepitsd a jatekot, ha valami nem klappol, valamerre mentsd el a frissen telepitett jatekot, ha valami nem jo a rossz mappat torlod, azaz a tartalmat, es az elmentett telepitest egyszeruen visszamasolod, es ujra probalkozhatsz...Sajnos nincs gepem, igy nem tudom megnezni neked hogy mi lehet a gubanc...pedig jonak tunik ez a mod olyannak, amilyennek tobbe-kevesbe en szeretnem hogy legyenek a Sztalker modok.

(#34520) Highground válasza Antonius1978 (#34519) üzenetére


Highground
aktív tag

Pont ez a baj... nincs benne gamedata. Miután kicsomagoltam kaptam egy "Dead Air" nevű mappát, benne egy "appdata" és egy "database" mappával valamint sok más egyéb fájl, köztük egy xrEngine.exe. Ha a fő mappát (Dead Air) átnevezem "gamedata"-ra és beteszem a játék könyvtárába nem történik semmi csak indítja az alap játékot. Ha elindítom az xrEngine.exe-t akkor szintén csak megpróbál elindulni de csak generál egy log-ot és leáll. Már az is gyanús, hogy az angolosítás sem nagyon kompatibilis ezzel a fájlstruktúrával mert amikor bedobom a fájlokat akkor nem ír felül semmit. :F

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#34521) SaGa59 válasza Highground (#34520) üzenetére


SaGa59
őstag

Azért nincs gamedata mappa, mert a tartalma tömörítve van a db fájlokban.
Az angolosításhoz kell a gamedata mappa és az alá a megfelelő mappa struktúra. Ha mutatsz egy mappaszerkezetet, talán meg tudjuk mondani, hova kellene tenni.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#34522) Blizzardking válasza Highground (#34520) üzenetére


Blizzardking
őstag

Nekem is volt ilyen. Van valami db kitömörítő cucc direkt stalkerhez, és az létrehozza a gamedata alatt a megfelelő állományokat a megfelelő mappaszerkezetben. Utána a db-ket lehet törölni, és módosítható a gamedata alatt minden. Én írtam rá egy piti kis batch fájlt, ami egyben lenyomta az egészet. Ha akarod előkeresem, tuti megvan valahol.

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#34523) Highground


Highground
aktív tag


Ilyen a struktúrája kicsomagolás után. Köszönöm a segítséget! :R

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#34524) Timstrike válasza Highground (#34523) üzenetére


Timstrike
tag

Ki kell csomagolni a database mappát és úgy megkapod majd a gamedata mappát
Itt van a Dead Air dbl kicsomagolója: Link

(#34525) Highground válasza Timstrike (#34524) üzenetére


Highground
aktív tag

Áhhá! :) Köszönöm a segítséget srácok! :R

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#34526) Antonius1978 válasza Timstrike (#34524) üzenetére


Antonius1978
addikt

Ugy nem mukodik, hogyha bemasolodik a Patch alkonyvtarba? Marmint a db allomanyok...
En igy csomagoltam ossze a modunkat, 2 db allomany, csak siman bemasolod oket a Patch-be, az alapjatekban, es maris mukodik...

(#34527) Timstrike válasza Antonius1978 (#34526) üzenetére


Timstrike
tag

Nem tudom, mert igy nem próbáltam. A mód szerzői azt ajánlják,hogy csomagoljuk ki a dbl fájlokat.
Különben sem fontos kicsomagolni mert igy is kellene mükődni a játéknak és nem igazán lehet szerkeszteni a gamedata adatokat mert cheat ellen le van védve.

[ Szerkesztve ]

(#34528) Antonius1978 válasza Timstrike (#34527) üzenetére


Antonius1978
addikt

Hat en ugy tudom, hogy a jatek sokkal jobban fungal kotegelve, azaz a db allomanyokbol gyorsabban olvas, mint a kicsomagolt Gamedata mappabol...esetleg, ha nem esik nehezedre, nezd majd meg, hogy kotegelve es a Patch-be masolva mukodik-e, hogy tudjuk.Koszi.

(#34529) Blizzardking válasza Timstrike (#34527) üzenetére


Blizzardking
őstag

"mert cheat ellen le van védve"
Ennek mi értelme single play játéknál? Ha meló után hazamegyek, család minden mellett, és éjjel akarok egy kicsit lövöldözni botok ellen, hadd döntsem már el, hogy a valóságban híresen strapabíró AK ne fingjon ki 10 lövés után :(((

"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."

(#34530) Antonius1978 válasza Blizzardking (#34529) üzenetére


Antonius1978
addikt

Teljesen egyetertek veled, irto nagy hulyeseg volt betenni a jatekba, ez a bizonyos fegyverkopast, mert kb 5000-10000 loves utan lehet ilyesmirol beszelni.Ehelyett az a csik nem a kopast, hanem a fegyver karbantartottsagat kellett volna jelkepezze, minel nagyobb a csik, annal tisztabb a fegyver, minnel kissebb, annal szennyezettebb a loporgazoktol, es jol osszeferne azzal, hogy a fegyver beragad.
A Miseryben szerintem ezt probaltak kisse utannozni, azzal, hogy rongyokkal lehet javitani azon a csikon, de meg igy sem az igazi...Vagy hogy ne bonyolitsuk, maradjon minden a regi, csak epp a kopast kell levenni az X%-ara, annak fuggvenyeben, hogy valojaban mikor is kezdodik meg a kopas az adott fegyvernel (ehhez valos adatok kellenenek).

(#34531) Timstrike válasza Antonius1978 (#34528) üzenetére


Timstrike
tag

Semmi értelme Patchelve inditani (nekem nem működik). A gamedata mappát megkapjuk az angolosításból de ez persze, nem teljes. A database kicsomagolása meg erre a segítség.

Blizzardking

Sokkal egyszerűbb, ha a játék parancsikonjának tulajdonságaiban hozzáadod
a -dbg az útvonalhoz. Például: "D: \ Games \ Dead Air \ xrEngine.exe" -dbg, a mentés betöltése után a főmenübe nyomd meg az "S" billentyűt és majdnem mindent megtalálsz a spawn menükben. Csak azért mondom,hogy egyszerűbb, mert nem kell idöt tölteni az átírásokkal meg szerkesztésekkel. Nem beszélve arról,hogy szerkesztés esetén bármikor crash-elhet a játék.

[ Szerkesztve ]

(#34532) shield válasza Antonius1978 (#34519) üzenetére


shield
Topikgazda

Nem kaptam meg a csapostól a küldetést, mint először. Nem mentem be hozzá amikor mentem a saját lakásba a levélért, utána pedig már nem adta. Hol vannak azok a doksik amit keres? Megtaláltam a két hátizsákot amit (B)Papa Joe(/B) írt. A tartálykocsi mögötti jó volt saját rejteknek. A templomban csak egy hátizsák van. Hol van a többi amit írtál, mert csak Lesipuskás feladata lehet vissza és gondolom utána már Pripyatba kell átmenni. Ha nem lesz több feladat, nem akarom csak a hátizsákokat keresgélni. Ha jól emlékszem azt írtad Pripyatból már nem lehet visszajönni.
A dokinak nem találtam Szökőkutat, de utalást sem, hogy miből lehet összehozni.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#34533) Antonius1978 válasza shield (#34532) üzenetére


Antonius1978
addikt

Na, akkor ujra nekikezdek, pedig mar toredekesen sok mindent leirtam, ugylatszik, mire a jatekban oda ertel, elfelejtetted.Olvassa mindenki figyelmesebben, hogy mit beszelnek hozzank a szereplok, mert nem minden kuldi van jelolovel jelolve, es ugy tunik, van egy bizonyos sorrend is valoszinuleg.
Az elejen Ladik emliti, hogy nezz szet a bazison, ekkor mehetsz oda a csaposhoz is a kuldiert.Ha nem vallalod el, nem spawnolja be a hatizsakot a Kozponti Aruhaz szobajaba, ha elvallalod, csak akkor lesz ott.

Relytekhelyek :
1. KGB epulettol balra levo uzlet, benne villam anomaliaval, megallsz az epulettel szembe, van egy pad, a tamlajara ugrasz, onnan be az epuletbe.Belul egy parkany fut vegig, arra felugrasz, mesz balra, jobbra, jobbra, elersz egy szoba ele, bent hatizsak, benne a hangtompitos automata fegyverrel.
2. Az a tombhaz, amiben a sajat irataidat keresed, te a masodik lepcsohazbol kell felmenj a szobadba.
Eloszor bemesz az elso lepcsohazba, a 3ik ajton be, konyhaban hatizsak, benne a Szolgalatos konnyupancellal.
3. A Kozseghaza, Polgarmesteri hivatal, egy nagy kulonallo epulet a falu szelen, amerre van egy torony is.
Bemesz szembol (ahol talaltad Baro-t mellesleg), elmesz balra, hatul az elso vizeldeben hatizsak, benne Szolgalatos nehezpancellal
4. Templom, soretes
5. A falu kozepen levo hazknal az egyik padlason, emeleten 2 anabiotikus szer
6.Azon a helyen ahol kezdunk, az iranyitoval, van egy kis mocsar, benne csatorna, a csatorna kozepen
7. Az a hely amit PapaJoe talalt, a maszkkal.

Dokinak ugy lehet osszehozni a Szokokutat, ha talalsz hozzuk 2 kepzodmenyt, asszem Kristaly/Lang+Galacsin.
Az elejen, amikor Ladikkal beszelunk, koltottem bele a beszelgetesbe egy kis Orban Balazs fele Szekelyfold leirast, azaz leirtam, hogy a kornyeken milyen anomaliak vannak, a kepzodmenycsinalas eljarasat is szepen kiotlottem, hogy megis mitol tudunk csinalni kepzodmenyt.Odamesz ahhoz a mezohoz, ahova az elejen kepzodmenyvadaszatra mentel, ott van egy pont, latszik a PDA-n, az az anomalia, ahol csinalhatsz kepzodmeny, odamesz, es F-el elojon egy menu, ott latod hogy mihez mi kell.

(#34534) pruzsi


pruzsi
őstag

Üdv!
A Remake 2.1 -hez van magyarítás esetleg?

Vagy hasonló minőségű grafikai mod pack-hoz?

(#34535) Aarpok válasza pruzsi (#34534) üzenetére


Aarpok
őstag

Szerintem ami a történethez nem nyúl ahhoz elég lenne az alapjáték magyarítása. Azt gondolom az általad kérdezett módhoz nem készült külön magyarítás és ha csak a grafikát módosítja nem is kellene szerintem. Persze ezt ne vedd 100% - nak.

Аарпок

(#34536) shield válasza Antonius1978 (#34533) üzenetére


shield
Topikgazda

Ott csesztem el, hogy nem akkor mentem a Csaposhoz amikor Ladik mondta, hanem később. Akkor meg már nem adta a feladatot.
Köszi a rejtekhelyeket.

pruzsi A Remake 2.1-nél a leírás szerint nem nyúlt a játékmenethez. Ultra HD textúrák, HQ hangok stb...
Alap fordítás kell. Ezt én is letöltöm, kíváncsi vagyok rá.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#34537) Antonius1978 válasza shield (#34536) üzenetére


Antonius1978
addikt

Hat majd ujrakezded,most hogy mindent, szinte mindent tudsz...Meg valami, Kopo mellett allo faszi (Faraday-Langesz) is ad egy kuldetest, kapsz erte 1 kepzodmenyt, igaz, hogy nem valami nagy szam, de eladhatod :D

(#34538) borovi


borovi
aktív tag

Sziasztok!
Tegnap elkezdtem a Chernobyl Chronicles modot (Antoniusnak nagy-nagy köszönet a magyarításért!), de most elakadtam. A rádiókészüléket kéne telepítenem a zsoldosok táborában az alagsorban, de fogalmam sincs, hogyan kell. Bármit csinálok vele, úgy lefagyasztja a játékot, hogy csak feladatkezelővel tudok kilépni belőle. Mi a titok? :F
És: ebben a modban csak ez az egy pálya van? Mert akkor hamar vége lesz. :Y

[ Szerkesztve ]

(#34539) SaGa59 válasza borovi (#34538) üzenetére


SaGa59
őstag

Ha ugyanaz a technika, mint a Spectrum Project-ben a rádióbemérésnél, akkor nem fagyasztja ki, csak egy valamelyik billentyűvel megy tovább. Viszont ha nem megfelelő sorrendben nyomkodod a kiírt billentyűket, akkor el tud akadni és elég nehéz kikeveredni belőle. A lényeg, hogy mindig pontosan azt nyomd meg, amit éppen kiír, semmi mást, de azzal a billentyűvel, amit korábban kiírt de nem tüntette el a kiírását, ne foglalkozz,
A pontos menetre már nem emlékszem, de nekem is kellett 4-5 próba, mire rájöttem.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#34540) borovi válasza SaGa59 (#34539) üzenetére


borovi
aktív tag

Ezen a készüléken alul 2 téglalap alakú megnyomható gomb van kriksz-krakszokkal, meg fölöttük egy vízszintes csúszka. Próbálkoztam én már mindennel, de nyilván nem találtam el a megfelelő sorrendet, mert semmi sem történt. Sorrendet, segítséget nem ír ki, eléd pakolja a cuccot, azt' próbálkozz.

[ Szerkesztve ]

(#34541) Antonius1978 válasza borovi (#34540) üzenetére


Antonius1978
addikt

Szia.
Csak annyit kell csinalj, hogy amikor odamesz az asztalhoz, akkor ugye megnyomod az F gombot, bejon a keszulek kepe.
Megfogod a csuszkat, elviszed 1/4ig, majd megnyomod a bal gombot, utanna tovabbviszed a csuszkat megint kb 1/4-el, megint bal gomb, aztan megint kb 1/4-el, es bal gomb, akkor beallitottad az osszes bemerheto frekvenciat, es akkor johet a jobb gomb a kilepeshez. Valahogy igy van, vagy pontosan igy...
Felul az oszcillatoron latod, hogy a gorbek valtoznak, azaz mind3 esetben valtozniuk kell, akkor jo a frekvencia, akkor kell nyomd a bal gombot.

UI: jajj igen, olvasd figyelmesebben a kuldetesek leirasat ezt arra ertem, hogy a szoveget amit a megbizod mondd parbeszedben, mert pl lesz olyan is, hogy nem mutatja nyil hogy hova kell menj...

UI: nem csak az a palya van, elmesz Pripjatyba, es onnan majd elkerulsz az Eromu palyara is, de tenyleg rovid a mod sajnos, de cserebe izgalmas, vagyis elegge szokatlan mod, inkabb nyomozos, mint sima lovoldozos Stalker.

[ Szerkesztve ]

(#34542) borovi válasza Antonius1978 (#34541) üzenetére


borovi
aktív tag

Szia!
Köszi a segítséget, nem pontosan így kellett, mert az első frekinél nem kellett eltolni a csúszkát, csak kattintani a bal gombbal, de a többinél ahogy írtad. Mindjárt újabb tanácsot is kérnék: "lesd meg Komort" - itt lesem már fél órája a kocsmában, meddig kell még lesni? :F Ennek a stalkernak küldte vissza velem Sólyom a pisztolyt, amivel az lelőtte. Beszéltünk, elvette a stukkert, aztán most lesem.

(#34543) Antonius1978 válasza borovi (#34542) üzenetére


Antonius1978
addikt

Meg kell varnod az estet ahogy emlekszem, maskepp nem indul neki a faszi, de ha beesteledik, akkor kisetal a kocsmabol, es te kovetheted egy bizonyos tavolsagrol.

(#34544) borovi válasza Antonius1978 (#34543) üzenetére


borovi
aktív tag

Köszi, így fogok tenni. :K

(#34545) Timstrike


Timstrike
tag

Elöször is köszönöm a magyar fordítást a Csernobili krónikákhóz! :R
Sajnos gondjaim akadtak,mivel ugy értettem,hogy a teljes játék le van fordítva ezért szeretném tudni,hogy
a Chernobyl Chronicles melyik verziójával működik jól a magyarítás?
Most jelenleg az eredeti verzióval játszom és nem az 1.1-el, de a csaposnál a párbeszéd első sora csupa krix-krax.
Majd ha lejön az 1.1-es angol patch akkor majd azzal is ki fogom próbálni.

Itt van egy kép:
[kép]

(#34546) Antonius1978 válasza Timstrike (#34545) üzenetére


Antonius1978
addikt

A Moddb-rol szedd le az 1.1-est, es arra told ra a magyaritast...es akkor elmeletileg minden rendben lesz.

(#34547) Timstrike válasza Antonius1978 (#34546) üzenetére


Timstrike
tag

Azt csináltam, de a csaposnál nem ad be semmilyen küldetést, csak Ladik adja az anomaliák felkutatását a stalkerekkel .
Megpróbálom majd újra telepíteni a játékot,hátha úgy jó lesz.

(#34548) Antonius1978 válasza Timstrike (#34547) üzenetére


Antonius1978
addikt

Ha onnan visszajosz es beszelsz Ladikkal, akkor majd megemliti, hogy beszelj a csapossal is, akkor kapsz 1 kuldit a csapostol, amit szinten nem mutat iranyjelzo.

(#34549) Timstrike válasza Antonius1978 (#34548) üzenetére


Timstrike
tag

Köszönöm,most már jó! :R
Gondolom, egyes nevek nincsenek lefordítva mert (pl:a bárban levő személyek) a nevek csak krix-krax-osak.

(#34550) shield válasza Timstrike (#34549) üzenetére


shield
Topikgazda

Le vannak fordítva a nevek is, akkor valami gubanc van ott.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.