Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34651) shield válasza Antonius1978 (#34647) üzenetére


shield
Topikgazda

Nah, odáig eljutottam, hogy Lesipuskással mehetek át Pripyátba. Nagyon lassan haladok, ritkán van kedvem játszani. Azt hiszem én jobban választottam a páncélok terén. A Bulat páncél jobb választás, igaz ennek sincs képződmény tartója, de lehet rá fejleszteni. 7.500-ba kerül a 2 zseb az előtte levő fejlesztésekkel együtt.
Mondtad, hogy arra már nem lehet javítani, ezért minden cuccomat"tartósság"-ra fejlesztem, gondolom kissé tovább fognak tartani.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#34652) shield válasza shield (#34651) üzenetére


shield
Topikgazda

Visszatérve a játék végére: amikor kijutottál tundrabugyiban az erőműből, akkor vége a játéknak vagy még lehet kóricálni a területen? Esetleg vissza lehet menni piripatyba, vagy mi van? :)

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#34653) Dhampir


Dhampir
félisten

Egy sztalkernek ez a dal (Подмосковные вечера) duruzsol a fejében, miközben nekivág a Zóna holdtalan éjszakájának. Fejlámpájának imbolygó fénysugara ide-oda verődik a körülötte szellemalakokként imbolygó ködcafrangokon. Az árnyak leple mögött lappangó feneketlen bendőjű éhség árgus szemekkel figyeli minden mozdulatát, de a sztalker bátran továbblépdel a Zóna úttalan útjain, miközben egyre csak kedves Moszkvájára gondol.

Не слышны в саду даже шорохи,
Всё здесь замерло до утра.
Если б знали вы, как мне дороги
Подмосковные вечера,

Речка движется и не движется,
Вся из лунного серебра.
Песня слышится и не слышится
В эти тихие вечера,

Что ж ты милая смотришь искоса,
Низко голову наклоня?
Трудно высказать и не высказать
Всё, что на сердце у меня,

А рассвет уже всё заметнее,
Так, пожалуйста, будь добра,
Не забудь и ты эти летние
Подмосковные вечера,

A dal egyik magyar feldolgozása (Moszva-parti esték) Boross István tolmácsolásában.

[ Szerkesztve ]

(#34654) Antonius1978 válasza Dhampir (#34650) üzenetére


Antonius1978
addikt

Mindenre mar en sem emlekszem, de ez a Marik dolog dereng valamelyest.Mihelyt megerkezel Agropromba, es mesz a sztalker bazis fele, vagy gyar fele, hivd ahogy akarod, jon uzenet, hogy a banditak megtamadtak - ha jol emlekszem, es akkor oda kell nyargalni, es kinyirni oket, nem nagy dolog, vagy 5-6 faszi jon, azokat egy tavcsoves cuccal le lehet szedni.Utanna mikor elul a csetepate, odamesz ehhez a Marikhoz vagy kihez, es dumalsz vele, o mond, vagy elkuld valahova.Viszont ugy emlekszem - mivel vagy 2-3x jatszotdtam vegig, hogy egyszer nalam is meghalt, akkor el kell olvasni/elvenni a PDA-jat, es ugy remlik, hogy akkor is tovabbmehetsz.

Sztem nagyon kell az, hogy Zulu kalauzoljon, mert amikor atmesz, akkor 5 perced van 1 kitoresig (kuldetes)...
Mesz elore, lelovod az ellent, aztan jon egy uzenet, hogy huzd a beled a Szabdsagosok/Szolgalatosok bazisara (kozeptajon van, fel kell menni azon az uton jobbra), ott elkuldenek a kitores utan valami ellenszerert, ha az megvan akkor meg kell tamadni a monolitosokat a felso bazisnal, onnan mar nem emlekszem mi van, asszem le kell menni a laborba, ami a vasuti sinek vegen van, vagy ilyesmi...

Pripjaty nem resze a jateknak ugy emlekszem, de helyette - ha a Szabadsagos kuldiket sikerul lerendezned, foleg az arulo-t, akkor eljutsz a Halott Varosba, ennyi, hogy ott mi tortenik, mar nem dereng...ha sokat maszkalt, talalsz valami banditakat, meg egy felreeso hazban 1 zombit, akivel tudsz beszelni es kovet, de nem tudom mi haszna van, ha palyat lepsz, mar nem lesz veled...ennyire emlekszem.

shield szerintem meg nem a Bulat a legjobb (ez ugye a zold pancelruha?!), hanem vagy a SEVA kepzodmenyekkel, vagy a Szolgalatos voros szinu pancel, jo eletero es sebgyogyitassal, jo ellenalassal, lassabb kopassal es 70kb terhelhetoseggel.
Amikor kijutsz az eromubol, akkor sztem a palyat reszben bejarhatod, de teleportokkal meg van oldva, hogy lepdelj elore a palyan, egeszen addig a pontig, amikor felmesz a tetore, es elteleportalsz vissza Pripjatyba, ott is lehet meg koricalni, de nincs semmi ertelme...

(#34655) Dhampir válasza Antonius1978 (#34654) üzenetére


Dhampir
félisten

A banditás csetepaté annak rendje és módja szerint megtörtént.

Nálam volt Marik PDA-ja, sőt, már akkor megvehető volt tőle, amikor még élt! A nálam lévő PDA ellenére Zulu nem akart elkalauzolni.

Amikor további küldetés híján (Zulu lerázott) átsétáltam Radarra, szépen végigcsináltam a Kitöréses részt, a visszaszámlálás ideje alatt ellenszer nélkül, leküzdve a Monolitos, a zombi és a katonai ellenállást még időben beértem a célba, de nem volt túl könnyű a feltartás miatt.

Az is fura volt, hogy Radaron a fogva tartott Stalkernél hiába vártam, semmi sem történt, a térdeplő fogoly nem reagált semmire. Az ellenség leküzdése már megtörtént. Akkor végigmentem az alagutakon, ami hangulatos...

Talán simán végig tudnám így vinni szerintem a játék végéig, csak az O-Tudat laborjánál, már odabent direkt megálltam, mert nem akartam a kényszerűségből felborult játékmenetet elrontani.

A Halott Városba nem kaptam küldetést, pedig sorban teljesítettem mindent.

Ilyen hibák talán az alapjátékoknál nem történhettek volna meg. Egyéb bugok jócskán vannak benne, például a Bárnál, a Katonai Raktáraknál, Agropromban is sokszor kidobált a játék, ami bosszantó volt.

Kár érte, pedig jó játéknak tűnt, már ajánlottam is a Lost Alpha fórumon.

[ Szerkesztve ]

(#34656) Antonius1978 válasza Dhampir (#34655) üzenetére


Antonius1978
addikt

A Halott Varost csak ugy ered el, ha beleszolsz a Szabadsagon beluli huzavonanak, azaz a fonok es az alfonoke kozotti harcba, videot kell nezni, mert elsore nekem sem jott ossze...

Aztan van meg egy kepzeletbeli, halalontuli palya is, amit a Voros erdobeli szellemes kuldetes tartozeka, de folosleges megcsinalni, nincs semmilyen haszna...

(#34657) Dhampir válasza Antonius1978 (#34656) üzenetére


Dhampir
félisten

A szellemes küldetés megvolt és nagyon tetszett, ötletes. :K
Bárcsak több ilyen érdekes, "sztalkeres" megoldást tettek volna bele.

Voronin küldetését teljesítettem, más Szabadságos csetepatés küldetést nem kaptam. Na mindegy, ez a mod ilyen.

Sajnos ebben a játékban előfordul az, hogy amíg oda nem megy az ember valakihez, addig nem derül ki, hogy merre lehet tovább folytatni, ez valahogy nem egyértelmű, míg mindenkit végig nem "csókolgat" az ember.

Ennél jobb a Csernobili Krónikák? :F
(Habár még ez a játék is csak lassacskán ment néhol, a nehezebb helyszíneken előjövő laggolás miatt Intel HD Graphics 4000-el.)

[ Szerkesztve ]

(#34658) Yutani válasza SaGa59 (#34607) üzenetére


Yutani
nagyúr

Megérkezett a megrendelt Halálos zóna (és A duplikátor gyermekei), örömmel láttam, hogy bizonyára új kiadás jelent meg, mert ebben már benne van a 21. fejezet!

A fordítás más, mint a tiéd, így valszeg az eredeti fordítóval pótoltatták ezt a fejezetet.

#tarcsad

(#34659) SaGa59 válasza Yutani (#34658) üzenetére


SaGa59
őstag

Ezek szerint kinyomtatták mégegyszer, ami azt is jelenti, tényleg jól fogynak a széria könyvei. Ennek örülök. Annak, is, hogy fogynak, annak is, hogy mégis kijött nyomtatásban is a hiánytalan változat. Azt tudtam, hogy az eredeti fordító pótolta a hiányzó fejezetet, mert az e-verzióba már akkor belekerült.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#34660) Dhampir válasza Yutani (#34658) üzenetére


Dhampir
félisten

Ez jó hír, köszi szépen, mert korábban kicsit szomorú voltam a hiányos kiadás miatt. :)

(#34661) DEARevil


DEARevil
tag

Sziasztok!

A Stalker Last Day-t próbálta már valaki futtatni egy Atom x5-Z8350-en? 4gb ram mellett, esetleg megsegítve egy ssd-vel mennyire futna?

(#34662) Vladi


Vladi
nagyúr

Hejj stalker komáim! Köszönöm, hogy nem hagyjátok kialudni a tüzet. :R

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#34663) Dhampir válasza Vladi (#34662) üzenetére


Dhampir
félisten

Ég az a tűz magától is, hisz bármerre mész a Zónában, itt-ott úttörős rőzselángokat láthatsz, vagy akár Agropromban ereszkedsz le a föld alá, helyenként még ott is égnek a pilácsok. Sztrelok nem hagyott minket fény nélkül. :)

(#34664) Rony949 válasza Vladi (#34662) üzenetére


Rony949
őstag

A stalkerre tényleg nem kell vigyázni. Örökre élni fog! :)

(#34665) Mhalacka


Mhalacka
csendes tag

Sziasztok!

Nemrég kivittem a misery 2.2.1-t, nos most nem tudom, hogy melyik kieggel folytassam ez a Lost Alpha 1.4005 abszolút nem fogott meg esetleg tudtok ajánlani valamit például Dead Airt? :F

(#34666) Sensut válasza Mhalacka (#34665) üzenetére


Sensut
őstag

Miért nem próbálod ki te és ajánlod nekünk? Hisz épp most ajánlottad magadnak a Dead Airt :)

(#34667) shield


shield
Topikgazda

Aki játszott a Chernobyl Chronicles moddal, volt-e nála olyan hogy pl. egyes lőszereknek nem volt kiírva a neve és a leírása?

Mint pl. ezen a képen.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#34668) Antonius1978 válasza shield (#34667) üzenetére


Antonius1978
addikt

Szia, ugy emlekszem, hogy igen, lattam valamelyik/par loszernel ezt a dolgot...vegulis csak szepseghiba...

(#34669) Highground


Highground
aktív tag

Ezt csak úgy itt hagynám...

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#34670) Erdő


Erdő
tag

A Csernobili Krónikákban hogy lehet Svarog detektort szerezni? Az elején, amikor még nem volt pénzem, a csapos árult, de amióta van lóvém, nem szerepel a kínálatában. Pedig, ahogy olvasom, kellene egy-két speciális képződményhez...

Wind of Time magyarítás: https://drive.google.com/drive/folders/0B73H3Id1W-adb2d4cnVZLTMxVXc?resourcekey=0-1pUMj3yh6KEWaGg0McZi_Q&usp=sharing

(#34671) hubai38 válasza Highground (#34669) üzenetére


hubai38
aktív tag

Ez gyönyörű volt.már el is felejtettem milyen jó kis játék a Stalker,köszönöm szépen.

(#34672) Highground válasza hubai38 (#34671) üzenetére


Highground
aktív tag

;)
Apropó... nincs meg valakinek "stikában" saját gépen az SGM 2.2 (Albor) Enot edition magyarítása? Data-s linken már nincs fent. Vagy esetleg a sima 2.2 angolosítás is jó hozzá? (már nem emlékszem) Angol is jó! :R

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#34673) rétisün válasza Highground (#34672) üzenetére


rétisün
veterán

nézd meg a saga aláírásában lévő linken, ott elég sok minden megvan.

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#34674) Erdő válasza Highground (#34672) üzenetére


Erdő
tag

Enot magyarítás van a magyaritasok.hu-n.

Wind of Time magyarítás: https://drive.google.com/drive/folders/0B73H3Id1W-adb2d4cnVZLTMxVXc?resourcekey=0-1pUMj3yh6KEWaGg0McZi_Q&usp=sharing

(#34675) Antonius1978 válasza Erdő (#34670) üzenetére


Antonius1978
addikt

Szia, ezt ugy tudod megoldani, hogy a csapos elott elmented az allast, fomenu, jatek betoltese...es ezt addig ismetled, amig lesz a csaposnak Svarogja...

(#34676) Dhampir válasza hubai38 (#34671) üzenetére


Dhampir
félisten

Pedig vannak itt, akik az E-sportot kizárólag a Stalkerrel űzik. :D

(#34677) Erdő válasza Antonius1978 (#34675) üzenetére


Erdő
tag

Kösz!

Wind of Time magyarítás: https://drive.google.com/drive/folders/0B73H3Id1W-adb2d4cnVZLTMxVXc?resourcekey=0-1pUMj3yh6KEWaGg0McZi_Q&usp=sharing

(#34678) hubai38 válasza Dhampir (#34676) üzenetére


hubai38
aktív tag

Igen tudom,én is évekig nyomtam,most Wartundert nyomom,már egy éve,ha van időm.Most egy kicsit elfáradtam,rengeteg jó játék van mit ki szeretnék probálni,de valahogy nem megy.Tudod a fiam folyamatosan az új játékokat nyomja,a másik szobába még sincs kedvem kipróbálni egyet sem. :O

Baszús biztos megöregestem. :O :O :O :O :O

[ Szerkesztve ]

(#34679) Dhampir válasza hubai38 (#34678) üzenetére


Dhampir
félisten

Az új idők nehéz játékai valahogy nem vonzanak, de az is igaz, hogy nincs kellő rálátásom a palettára.

A Stalkeres hangulat elég meghatározó. Talán még a Metro-játékokat kellene kipróbálnom, de megfelelő hardver is szükséges lesz hozzá. Viszont kicsit félek attól, hogy a Stalker-univerzum után csalódást hozna, persze nyilván másabb.

Valószínű, hogy testben fiatalabbak már nem leszünk és hosszú, ám rögös utakon megszerzett bölcsességeddel tündökölhetsz még a nyomdokaidba lépő ifjú harcosok doyenjeként.

(#34680) hubai38 válasza Dhampir (#34679) üzenetére


hubai38
aktív tag

Ez szép volt. :C :C :C

(#34681) Erdő válasza Dhampir (#34679) üzenetére


Erdő
tag

Hangulatban elég erősek és "sztalkeresek" a Metro-k, legalábbis nekem. Viszont nincs szabadon bejárható terület. Ha ezt elfogadod, akkor talán nem okoznak majd csalódást.

Wind of Time magyarítás: https://drive.google.com/drive/folders/0B73H3Id1W-adb2d4cnVZLTMxVXc?resourcekey=0-1pUMj3yh6KEWaGg0McZi_Q&usp=sharing

(#34682) M@trixfan válasza Dhampir (#34679) üzenetére


M@trixfan
addikt

Fanatikus Stalker rajongóként játszottam végig a Metro 2033-at. Nem Stalker, de ez nem probléma, nem is kell, hogy ugyanaz legyen. A hangulat és a játékélmény csillagos ötös, komolyan mondom kár lenne kihagyni! Megvan Steamen a 2034 is, sőt a redux változatok is, de megtisztelem a játékokat azzal, hogy rendes konfigon állok majd neki :)

Egyébként nem mi öregszünk, hanem az egész játékipar lett még jobban ipari jellegű és kommerszebb. Sajnos kezd hasonlóan pocsék lenni mint a zeneipar. Minden tolódik el az online felé, de persze nem a közösen átélhető nagy történetek és atmoszférikus világú coop felé. Simán lehetővé tenné a technika, ehelyett üres időelcsesző játékok vannak. Egyszerűen nem élsz át semmit, nem adnak pluszt. Még a VR is csalódás, alig van rendes, igazi AAA minőség rá.

[ Szerkesztve ]

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#34683) rétisün válasza Dhampir (#34679) üzenetére


rétisün
veterán

ne a stalkerekhez hasonlítsd a Metro játékokat, a posztapok. világon kívül nem sok közös van benne. ja, de: a hangulat. ami ugye más, mint a Zónában (lévén egy metróalagútban játszódik) de ugyanúgy elkap, mint a stalker játékokban, még azt is megbocsátod neki, hogy 'csőjáték' :DDD

ajánlott.

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#34684) Aarpok válasza Dhampir (#34679) üzenetére


Aarpok
őstag

Csatlakozom az előttem szólókhoz a Metro2033 egy remek játék és persze a döntéseknek megfelelő súlya van az egész játék alatt tehát többször is nyugodtan neki lehet esni. :K

Аарпок

(#34685) Antonius1978 válasza rétisün (#34683) üzenetére


Antonius1978
addikt

A Metro az jo jatek, nekem nagyon tetszik, tetszik az, hogy keves a loszer, a legszuro, meg minden ilyesmi, szoval elethubb, az hogy csojatek, karpotol a tortenet :D
Nekem is megvan az elso Metro jatek a Steam-en, valahogy be kellene varazsoljam magam a fiokomba, csak valami gubancok vannak vele, de jo lenne leszedni, es ujranyomni...szepen gyujtogetni a loszert, ejj de fajin dolog :)

UI : viszont a nagy palya, es a szabadsag hangulatat a legjobban a Fallout 3 adja vissza, meg a sok gyujtogetheto kacat :D

(#34686) rétisün válasza Antonius1978 (#34685) üzenetére


rétisün
veterán

a Fallout 2 volt talán a kedvencem a stalkerek előtt. ehhez képest a 3-al valahogy nem tudtam megbarátkozni :( 2x is nekikezdtem, de valahogy nem kapott el a hangulat, vagy nem tudom, nem sokáig juottam benne.....

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#34687) M@trixfan válasza rétisün (#34686) üzenetére


M@trixfan
addikt

Nekem a Fallout széria kimaradt eddig, gondolkodom is rajta. Valahogy grafikában amit eddig láttam belőle nem tenném a Stalker mellé, amolyan rajzfilmszerű érzetem van, ami kicsit elkomolytalanítja nekem. Persze ettől még lehet marha jó.

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#34688) rétisün válasza M@trixfan (#34687) üzenetére


rétisün
veterán

a Fallout 2 még csak nem is fps, szóval a grafikája hogy úgy mondjam, szóra se érdemes....de ettől még marha jó, ahogy írtad :K

az introja viszont nekem az örök No1. lehet, csak azért, mert ez volt az első olyan játék, ami az első elég egyszerű gépemen is elment (talán a Gamestar mellé adták teljes játéknak, azt hiszem még mindig megvan a cd) de akkor ez nekem nagyon oda*****tt.

"war. war never changes...."

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#34689) Antonius1978 válasza rétisün (#34686) üzenetére


Antonius1978
addikt

Pedig a Fallout 3-at epp ez teszi erdekesse, hogy rengeteg fegyver, egyedi fegyver, talalhato benne, kismillio helyszin, a hozzajuk kotodott kuldetesek, valamint a kismillio ilyen olyan kuldetes, a szereplok, az erdekes helyszinek, a lerombolt vilag, ezek teszik igazan elvezetesse a jatekot, na meg van hozza aszongya hogy 4 vagy 5 kiegeszito.
1.Amcsi kinai szimulacio, 2.Dzsungelszeruseg jopofa sztorival, 3 UFOkaland (ufoka land) 4 rabszolgas, akkor nincs 5ik vagy elfelejtettem.

A grafika az tenyleg nem a legeslegszebb, de kit izgat, amikor masirozhatsz gyalog keresztbe hosszaba 100 kilometert? A Stalker is nagyon jo enyhe postapokaliptikus jatek, de nem ubereli a Falloutot, mert az teljesen az, hihetetlen elmeny Wasingtonban kalandozni, abban a rengeteg epuletben, maszkalni a metrokban, hogy megtalalj helyszineket stb.Aki nagyon szereti a kalandozast, felfedezest, minden sarok vegigkutatasat, annak kotelezo...A grafika annyira nem epp rajzfilmszeru, abban a Borderlands jeleskedik :)
Hidd el, marha jo, a karakteredet is te alakitod, csinalhatsz belole bunko hustornyot, aki boxerrel veri szet az ellenseg pofajat :DD , de lehetsz okostojas, vagy fegyvermester, vagy gyakorlatilag barmilyen stilusu fohos, meg akar nindzsa is, az UFOs kiegeszitoben majd kapsz hozza kardot is ha szerencsed van :D
Egyedi pancelok, fegyverek (annyi van beloluk, hogy azt sem tudod, melyiket hasznald), en egy moddal a magyar AMD-65-t neveztem ki kedvenc fegyveremme :C
Plusz alakithatod a tortenetet semlegeskent, jo es gonosz karakterkent is stb stb.Ez a jatek hatalmas elmenyt nyujt, hiaba jobb a Stalker bizonyos szempontok szerint, a Fallout egy lepessel elotte jar.Meg valaszthatsz, hogy a kuldetest ero, esz vagy valamilyen mas modozattal oldod meg, szoval hatalmasan sokat lehet varialni.
A Metro is epp ilyen, annak szep a grafikai is, hangulatos meg minden, de nem mehetsz oda, ahova neked jolesik, ez ervenyes a Stalkerre is, kivetel ugye, amibe betettek 20-30 palyat, de akkor is palyat kell valtsal, ebben viszont nem, ha akarsz, akkor elmesz a terkep bal felso sarkaba, es onnan gyalog lemesz a jobb also sarokba, valosi idoben szamitva is sztem fel ora, ora kell hozza, vagy tobb? erdekes lenne kiprobalni :)
Na uff, en beszeltem :)

(#34690) M@trixfan válasza rétisün (#34688) üzenetére


M@trixfan
addikt

A maga nemében lehet jobban tetszik a 2 mint az utána jövők, van egy Jagged Alliance 2 érzete. Amúgy mindenképp ki kell próbálni, mert tartalmilag nagyon is AAA posztapokaliptikus széria, ahogy felettem is írták.

twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

(#34691) Dhampir válasza M@trixfan (#34682) üzenetére


Dhampir
félisten

Szó sincs kihagyásról, a "tarisznyában" pihen már tavaly óta. :)

(#34683) rétisün

Nem is hasonlítanám hozzá, de legalább "ismerős" lehet a környezet.

Irodalmára vonatkozóan mondta valaki, hogy a könyvek valamelyike jó.

(#34685) Antonius1978

A Stalkerben sem muszáj féktelenül gyűjtögetni a lőszert, mert csak ráromlik az emberre a modderek által feltöltött sok pupuval egyetemben. Még érdekesebb is lehet más megoldásokat kiötölni. Taktikázással is túlélhető a Zóna egy darabig, ha nem viszket folyton a mutatóujjunk a ravaszon. :)

(#34692) Sensut


Sensut
őstag

A Stalker, Fallout, Metro, ezeket csak annyi köti össze, hogy poszt apokaliptikus RPG mind a három, de különben semmi közük egymáshoz, és nem is érdemes egymáshoz hasonlíthatni. Mindegyik jó valamiben a maga módján és ettől annyira menők. A Fallout 3-4 és a Stalker annyiban hasonlítanak, hogy mindkettő nyílt világú kalandjáték és egyben túlélő horror, míg a Metro már egy lineáris túlélő horrorjáték, ahol az adrenalin dominál. A Metro Exodust már nyílt világú, szabadtéri játéknak ígérik és akkor könnyen meglehet, hogy ez túltesz majd mindkét másikon, de ugyanúgy jön a Fallout 74, vagy a Stalker 2 is (ha igaz), szóval... A Stalker ereje a valós helyszíneken alapul, ettől olyan ütős. Mikor először játszottam volt a SOC-al és a végén ott találtam magam a ködben a hatalmas erőműnél, azt hittem lehidalok. Addig egyáltalán nem is érdekelt ez az egész Csernobil-katasztrófa, de azóta a rabja lettem, és ez csakis a játéknak köszönhető :) A Fallout 3 ugyanígy. Amikor elértem a lerombolt amerikai emlékműveket, a Fehér Házat, vagy a New Vegasban a Hoover gátat, beleborzongtam, hogy mennyire pengelélen táncolunk ahhoz, hogy ez az egész pillanatokon belül tényleg bekövetkezzen. Addig a játék mókásnak tűnt és valóban olyan rajzfilmszerűnek, de akkor, ott abban a momentumban teljes valóság köszönt vissza a képernyőről és sokkal hatásosabban, mint mondjuk egy mozivászonról (amúgy ez a FPS-ek csodája). Ami pedig a grafikájukat illeti, azt ma, 2018-ban hiába kezdjük elemezni, mert a mai technológiákkal szembe esélytelenek. Viszont az ők idejében a csúcsnak számítottak és biza elég mokány vasra volt szükség, hogy játszhatóak legyenek. Ez olyan, mintha a Doom 2-t a Doom 3-ra hasonlítanánk. Évek teltek el közöttük és megláttuk, hogy mennyit fejlődött azalatt a játéktechnológia. De csak ennyi, mert a Doom 3 ott le is hidalt. Én csak egyszer játszottam volt végig és elég volt belőle, viszont a Doom 1-2-t felturbózva még ma is előveszem, ha egy kis hentelésre van szükségem, mert a hangulatuk kiváló és abban a műfajban azóta se készült jobb alkotás. Ugyanígy van a Stalkerrel, vagy a Fallouttal - belőlük csak egy van. A Metro már kezdett merítgetni mindkettőből, sőt, van még jó pár új játék is ami ugyanezt teszi, de konkrétan nem fogják felülmúlni az ősöket abban, amik. Egy kis plusszal lehetnek jobbak, de így már nem ugyanazt a műfajt képviselik.

[ Szerkesztve ]

(#34693) SaGa59 válasza rétisün (#34686) üzenetére


SaGa59
őstag

A Fallout 1 és 2 vérbeli RPG, jó sztorival, de nem egy "nyílt végű" játék, mint a továbbiak. És nem is FPS.

A Fallout 3, FO3 New Vegas, FO4, sokkal kevésbé RPG-k, inkább nyílt végű világok (Sandbox, aka homokozó, vagyis mindenki azt és olyan karaktert játszik bennük, amihez kedve van), tulajdonképpen az ún "fő történetszálat" simán ki is lehet hagyni. Ezt átvette a Bethesda a TES világból, aminek a motorján alapulnak ezek a játékok.
De lehet szimpla, lövöldözős FPS-ként is játszani, csak úgy elvész a lényege.

Történetileg a FO 3 NV a legjobb a három közül, ha a fő szálat követjük. Talán területileg is, ha az Összes DLC-t beszámítom.

A játékmenet (perk rendszer) lebutítása sokat rontott a FO4-en, viszont az építős mód (amit az FPS kedvelők nagy része utál, mert számukra túl bonyolult és unalmas, pl egy nyomorult kristályt előtúrni a romok között, hogy felhúzhasd végre a settlereket toborzó rádióállomást) sokat hozzá is adott. Lehet az a célod, hogy letojod a történetszálat (ami valljuk be, elég gyengére sikeredett, pedig lett volna benne potenciál, csak nem kellett volna annyira rátámaszkodni az USA történelem Európában nem igazán ismert csoportosulásaira) és szó szerint építesz magadnak egy világot a magad szájíze szerint. A Nuka World DLC-vel akár raider vezér is lehetsz, aki maga alá gyűri előbb a konkurens raider klánokat, majd a békés, bár egyáltalán nem fegyvertelen "settlereket" is a falvaikkal együtt.
Vagy választhatod azt, hogy az általad épített világban nem lesznek sem sinthek, sem BOS, sem más fegyveres brigád, csak az emberek, akik megpróbálják újjáépíteni a világot, felhasználva a megmaradt tudást, anyagokat, gépeket.

#34685 Antonius1978

A Steam fiókoddal nem az a gond, hogy otthonról regisztráltál és most egy egész más országból próbálod elérni? Ezt a Steam néha nem veszi jó néven, kell valamit egyezkedni velük, hogy most nem ott vagy. Vagy VPN-t használni, hazai szerverrel.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#34694) Antonius1978 válasza Sensut (#34692) üzenetére


Antonius1978
addikt

Jol mondod, engem is a lerombolt amerikai emlekmuvek fogtak meg, az egyszeruen csodalatos, ahogy kinez, ezt a dolgot mar nem tudja felulmulni a Stalker, mivel vegulis az nem is post apokaliptikus, hanem inkabb jelenkor, es a post apokaliptikus vonasok csak a Zonara korlatozodnak.
De vegulis epp ez, ami erdekes a Stalkerben, hogy azt hiszem, mindannyian ateltuk az esemenyt.
Gondolom amikor a ShoC-ben elertel az eromuhoz, eszedbe jutott, hogy annak idejen jodtablettakkal tomtek minket (ha vagy annyi idos, vagy idosebb mint en), epp hogy betoltottem a 8at, amikor maris tukmaltak rank a tablettakat, asszem aznap meg a sulibol is haza kellett menni :D
A Metro Exodus a YT videok alapjan inkabb olyan lesz mint a Crysis, azaz hiaba nagyobb a palya, szinten csojatek, mert ha elersz bizonyos helyszinekre, akkor jon egy video, es maris nem koricalhatsz tobbe az adott palyan...Az uj Falloutra kivancsi vagyok, a Fallout 4-et nem nagyon dicserik, habar emlekszem, hogy a Turul modos tarsam xFreex nagyon nekifekudt annak idejen.A Fallout Las Vegas nekem nem jott be valamiert, valahogy nem tetszett a tortenet, el is akadtam vele a csilivili Las Vegasban, ahol idegesitett az a frakciohaboru a kaszinok kozott (nem ertettem szinte semmit belole), es emlekszem, hogy az utolso mentesem epp a Gat korul volt, de meguntam es nem veseztem ki azt a szalat, ugyhogy nem tudom mi a jatek vege, habar sejtem, mert olvastam rola.
Nem jatszodtam meg a Fo4-el, de ha megtennem, akkor tuti mindenhol szetneznek a legelso jatekban, es akkor nekem nem lenne gond azt a bizonyos kristalyt megtalalni, viszont a F3-ban kisse tullottek a celon a sok haszontalan kacattal is (reszben, mert a kacatot fel tudod hasznalni a szemetveto fegyverhez), reszben idegesito volt, hogy akarhova mesz, csak 5-10 fele limlom van mindenfele :)
A Steam fiokkal nem is ez a baj, hanem hogy annak idejen mondjuk 2012-13-ban a melos e-mailt hasznaltam erre a celra, de az azota megszunt vagy ilyesmi, kozben atallitottam egy uj gmail fiokra, aminek elfelejtettem a cimet, vagy a jelszavat, es emiatt minden osszekeveredett, mar nem is emlekszem, hogy hogyan es miert.
Majd egyszer talan sikerul kibogoznom :)

(#34695) Sensut válasza Antonius1978 (#34694) üzenetére


Sensut
őstag

Naná, hogy átéltem én is. Hetedikes voltam, amikor volt a durranás. Reggel adtak jódtablettákat és hazaküldtek az iskolából. Annyit mondtak, hogy felrobbant egy erőmű az oroszoknál és radioaktív felhő közeleg felénk. Mi meg néztük az eget, hogy hol van. Haza kellett menni aznap és bezárkózni, de ez már a robbanás utáni napokban volt. Aztán pár nap múlva sehol semmi, az élet ment tovább. Azt se tudtuk, hogy miről van szó valójában. Nem volt semmi a TV-ben, nem volt net meg ilyesmi. Múlt rendszer, nem firtattuk az oroszokat. Olykor a külföldi rádió ejtett néhány szót a balesetről, de azt is jól ködösítve, ma már tudjuk, hogy miért :) Az évek során néha fellángolt egy-egy hiszti különös betegségekkel kapcsolatban, amiket mindig Csernobilra fogtak és kész. Na, de aztán jött a Stalker a netes világban, ami rávezetett a valóságra, és akkor mindben tisztázódott :R

[ Szerkesztve ]

(#34696) rétisün válasza Sensut (#34695) üzenetére


rétisün
veterán

"Annyit mondtak, hogy felrobbant egy erőmű az oroszoknál és radioaktív felhő közeleg felénk."

az akkor már pár nappal később lehetett, az első 1-2 napban igencsak titkolóztak. az oroszok is, meg ugye a szoci országokban se nagyon lehetett reklámozni, hogy a nagy, hős Szovjetúnióban (mert ugye akkor még az volt) ilyesmi előfordulhat :Y

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#34697) SaGa59 válasza Antonius1978 (#34694) üzenetére


SaGa59
őstag

A FO4-ben is "kacatok" az alapanyag, a kristályt is megtalálhatod többféle cuccban (kristály piás üveg, fényképezőgép, nagyító), csak nincs mindenhol mindenből. A legnagyobb kincs a ragasztó, mert szinte mindenhez kell, de alig van, a következő meg az alumínium.. Építéshez fa, beton, acél kell, tárgyak készítéséhez mindenféle egyebek (réz, kristály, csavarok, rugók, kerámia, műanyag, gumi, stb...) Minden begyűjthető tárgy szétszedhető alkotórészekre és abból tudsz mást készíteni, fegyvert, páncélt tuningolni, stb... Csak ha nem akarsz folyamatosan málhás szamarat játszani (a súlylimit itt is komoly tényező, mint a stalkerben), akkor jó megjegyezni, hogy bizonyos ritka alapanyagok miben vannak, vagy mindig megnézni a szütyőben, hogy az adott cucc mire bontható.
A falvakat is neked kell felépítened, ehhez vannak előre definiált helyszínek, amiket meg kell szerezned (kilőni az aktuális lakókat (mutánsok, bűnözők), vagy feladatokat teljesíteni nekik (békés földművesek, akiket egyébként szintén kilőhetsz és a falu akkor is a tiéd lesz, csak rossz lesz a hangulat, ami nem tesz jót a beköltözési hajlandóságnak), hogy engedélyezzék az építést, ekkor gyakorlatilag megkapod a falu vezetőjének jogait és kötelezettségeit is. Pl gondoskodnod kell ágyakról, fedett helyen, veteményről, hogy tudjanak mit művelni és enni, vízről, védelemről, bevételről, a falusiak jó kedélyéről, stb...)

De ezt a vonalat akár ki is hagyhatod, két olyan hely van, amit a fő történetszál szerint mindenképp legalább minimálisan ki kell építened, a többi szabadon választott. Tízegynéhány építési terület van alapból, modokkal ezek száma alaposan megnövelhető, de mindet neked kell megvédened, ha lerohanják, ami "survival" stílusban kicsit macerás, mert nincs gyorsutazás. Igaz, ha megkapod a jelzést, hogy valamelyik telepet támadják, az nem azonnal indul, ha egyenesen elindulsz arra, a térkép túlsó sarkából is odaérsz. Ha egy-két napig nem törődsz vele, lehet, hogy elfoglalják és akkor kezdheted kirugdosni belőle a nem kívánatos egyéneket és újra felhúzni, amit tönkre vágtak.

STALKER modok: https://drive.google.com/folderview?id=0B_PtTRL86S2UQllOam9MUWZ1ak0&usp=sharing

(#34698) Sensut válasza rétisün (#34696) üzenetére


Sensut
őstag

Pontosan, mondtam, hogy a robbanás utáni napokban volt már ez. Közvetlen a robbanást követő napokban még az oroszok se tudtak róla semmit úgy eltitkolták.

(#34699) borovi válasza Antonius1978 (#34694) üzenetére


borovi
aktív tag

Hali! Van már egy használható magyarítás a New Vegashoz, a Fallout 4 fő története is teljesen magyarított. Jelenleg az egyik kiegészítőjét, a Far Harbourt fordítják. Nekem mindegyik nagyon bejött, a 4-gyel konkrétan 5-6 hónapot játszottam szinte napi rendszerességgel, a New Vegast meg nemrég toltam végig újból talán harmadszor, nosztalgiából.

[ Szerkesztve ]

(#34700) hubai38 válasza borovi (#34699) üzenetére


hubai38
aktív tag

Még ugyanaz a béta valami,[link] én probálat valamikor az év elején de még mindig rengeteg munka van vele.[link]

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.