Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35951) Dhampir


Dhampir
félisten

(#35952) Dhampir válasza shield (#35946) üzenetére


Dhampir
félisten

(#35953) lsc


lsc
nagyúr

Megint megakadtam, 5 rejtekhelyet kellene megtalálnom valami sok karom a gödörben szerintem nincs meg. Videót hiába néztem.

Az élet kegyetlen .

(#35954) Laris2 válasza lsc (#35953) üzenetére


Laris2
aktív tag

A kőfejtőben a kotrónál, az egyik maró kanál alatt nézd meg.

(#35955) lsc válasza Laris2 (#35954) üzenetére


lsc
nagyúr

Köszi az meglett, de valami még hiányzik, futok pár kört.

Az élet kegyetlen .

(#35956) Papa Joe válasza lsc (#35955) üzenetére


Papa Joe
tag

Timistrike 35860 hsz.-e alatt lévő videójában a harmadik fejezet 7:45-től megkapod a válaszokat.

(#35957) Papa Joe


Papa Joe
tag

Jól sejtem, hogy ha az "Anya szíve" képződményt odaadtam Klavának, akkor az általa súgott infónak köszönhetően nem jutottam át a "túlvilágra"?
Ezt a játékot tényleg többször végig kell vinni, annyi az alternatív szál benne. :DD

(#35958) lsc válasza Papa Joe (#35956) üzenetére


lsc
nagyúr

Köszi.

Az élet kegyetlen .

(#35959) sklopp válasza Papa Joe (#35957) üzenetére


sklopp
őstag

Ha ez a visszaváltoztató artifact, nálam nem így működött, odaadtam, de ettől függetlenül lett "túlvilág".

(#35960) Papa Joe válasza sklopp (#35959) üzenetére


Papa Joe
tag

Hmmm... és a laborban meg tudtad adni a kódot a deaktiváláshoz, vagy felrobbantál?

(#35961) sklopp válasza Papa Joe (#35960) üzenetére


sklopp
őstag

Felrobbantam. De a végén kiderült, mégsem, a robbanás előtt "elkatapultált" a lánycsapat vezére.

(#35963) lsc


lsc
nagyúr

Gondom akadt, nem emlékszem hol tudok átmenni a szövetség bázisára, nem is találom, a térképen sincs. Meglett az öngyilkos anomália, nem tudok bemenni a táskákhoz, hajnal öltözet fejlesztve sphere sisak fejlesztve, arti és gyógyszer, de így is kinyírom magam.

Az élet kegyetlen .

(#35964) sklopp válasza lsc (#35963) üzenetére


sklopp
őstag

A sisak:

A Szövetség bázisa:

(#35965) Papa Joe válasza lsc (#35963) üzenetére


Papa Joe
tag

Az öngyilkos anomáliába nem kell bemenned. Visszamész az Őszhajúhoz, elmondod, hogy meghaltak...ha jól emlékszem. A Szövetség Bázisára, csakis teleportal fogsz tudni átmenni, amikor erre vonatkozó feladatot kapsz, és ekkor lesz hozzá egy fejlesztett detektorod, ami megnyitja neked, a térképen kijelölt helyen. Gyalog nem fogsz tudni eljutni sem oda, sem máshová, csak amikor szert teszel az adott útvonalat tartalmazó pendrive-ra.

(#35966) Papa Joe


Papa Joe
tag

Arra van valakinek ötlete, hogy a Szabad játékban amikor a Vörös erdőben felveszem Valeratól a küldetést - hogy keressem meg a futár által valamelyik fejfa alatt elrejtett ellátmányt - miért marad rajta az aktív jel a karakteren? A feladatlistában is csak az látszik, hogy Beszélj Valerával... Ettől be fogja dobni egyáltalán a script a cuccot? Amúgy tudja valaki, hogy hol is keressem? Ja, és ha újra odamegyek hozzá, akkor csak a szokásos "mizu" fogad. :F

[ Szerkesztve ]

(#35967) lsc válasza Papa Joe (#35965) üzenetére


lsc
nagyúr

Már voltam ott, most kellene mennem ivánhoz vissza, csak jupiterben nem találom a teleportot. Őszhajúnál voltam, semmi nem történt.

sklopp : Ezt ki adja vagy hogy leht hozzájutni?

Az élet kegyetlen .

(#35968) Sensut válasza Papa Joe (#35966) üzenetére


Sensut
őstag

Ez azért van, mert ha megtaláltad a cuccot, hozzá kell elvinned. Még lesz egy csomó ilyen megbízás, amikor a megbízót jelöli a térkép és akkor jól jön a nagy zűrzavarban a sok feladat között. Amúgy én sem találtam meg a lövedéketet, pedig többször is átkutattam a sìrokat. Nem tudom mit is kell keresni egyáltalán, mert ásásról beszél, de az hogy néz ki?

(#35969) Papa Joe válasza lsc (#35967) üzenetére


Papa Joe
tag

Elvileg, ha megvan bármelyik teleport detektorod, akár a kísérleti, akár később a Szövetségé, akkor csak legyen a kezedben, és a Janov - Ellenőrző pont közötti részen át kell hogy engedjen. Emlékezetem szerint...

(#35970) Papa Joe válasza Sensut (#35968) üzenetére


Papa Joe
tag

Nagyon köszönöm!
Arra is lesz válasz, hogy ha kitakarítottam a konténervárost, és az Építkezés területét, akkor miért aktív még mindig a feladat? Ott is vissza kell menni Semperfihez, hogy késznek vegye?
Kétszer is nekifutottam, mert azt hittem, hogy valami beragadt. Először a Vörös erdő felől Limanszkba mentem, Építkezés ok, majd az útvonalon át Janov Konténerváros szintén letudva. Semmi. Akkor újratöltés, és a bányából egyből a Vörös erdő - Janov átkelőn keresztül fordított sorrendben csináltam meg. Ugyanúgy semmi. Visszaolvasva azt hiszem talán Laris írta - ha tévednék elnézést - hogy néha csak később adja be az elvégzett üzenetet. Gondoltam, nosza! A szolgálattól szerzett géppuskával a kézben irány az Ellenőrző pont, Janov, Tudományos bunker, majd utána Apa elküldött, hogy takarítsak ki otthon is. Mindegyikre megkaptam a megerősítést utána, csak ez rakoncátlankodik itt nekem.
Legyek türelemmel, vagy tényleg beakadhatott valami? Esetleg hiányolja, a Vörös erdő szélén a Limanszki hídfő állás kitakarítását is? Habár arról nem tett említést, de láttam ott is zsoldosokat...

(#35971) Laris2 válasza Papa Joe (#35970) üzenetére


Laris2
aktív tag

Ilyen esetekben nem kell foglalkozni a megrendelővel. Ha elvégezted a feladatot, később kapsz egy SMS-t, amiben megköszönik, és adják a rejtekhely koordinátáit, vagy a pénzt amiben megegyeztetek. Az SMS-t akkor kapod amikor a felszabadított területre megérkeznek, akik adták a feladatot. Ez több perc is lehet.

(#35972) Papa Joe válasza Laris2 (#35971) üzenetére


Papa Joe
tag

Sok mindenre gondoltam, de erre nem... :B :R

(#35973) ' Tzs ,


' Tzs ,
senior tag

No, hát eltartott egy ideig az ajánló megírása, remélem mindent eléggé érthetően írtam le.
Ha shield akarja, mehet az összefoglalóba is :)

[A Szövetség ideje 3.0 - TzsWeb]

Bármi hiba, elírás van jelezzétek privátban és javítom.

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#35974) Sensut válasza Papa Joe (#35970) üzenetére


Sensut
őstag

A konténereknél nálam is vacakolt. Nekem akkor adta be a jutalmat, amikor ott a kapun átmentem egyszer a Vörös Erdőbe. Addig csomót kóboroltam szanaszét, de nem jött az elismerés. Lépj át és talán megkapod.

(#35975) lsc válasza ' Tzs , (#35973) üzenetére


lsc
nagyúr

A barret patchet csak megnyitni tudom , letölteni nem.

Az élet kegyetlen .

(#35976) Papa Joe válasza Sensut (#35974) üzenetére


Papa Joe
tag

Larisnak igaza volt. Nálam amikor átértem Limanszkba, és a vérszívó házánál jártam, akkor adta be valahogy így: "az embereim odaértek". Persze amikor átjöttem arra, az építkezés üres volt, így kutyagolhattam vissza felvenni a város megtisztítására szóló feladatot is.
Leshim elhagyott fegyvere merre lehet? Negyedszer járom végig a híd, és a háza közti ösvényt. Lassan elkopik az F gombom, de nagyon nem leltem. Ezek a "valahol van, de nem tudom pontosan" jellegű feladatok azért lehetnének kicsit konkrétabban. Valera ellátmánya is qrva tág területet ölel fel. Egyáltalán megtalálta azt már valaki? :F :)

(#35977) Laris2 válasza Papa Joe (#35976) üzenetére


Laris2
aktív tag

A vörös erdőben a teleport környékén van Leshim pisztolya. Valera lőszerei a bárban, szemben a hangárral a déli előőrs felé az egyik sírnál. Kicsit macerás, az anomália miatt. De egy másik alkalommal az előőrs utáni sírok egyikében is találtam. Igazad van ezzel a valahol van témával, de ez valószínűleg azért van, mert a feladatok felvétele után szóban mindig adnak valami információt, de ezt csak az oroszul tudóknak segítség.

(#35978) sklopp válasza Laris2 (#35977) üzenetére


sklopp
őstag

Ezek a "valahol van" feladatok párszor rákényszerítettek a végigjátszásban kikeresni a dolog fellelési helyét. Ilyen volt Leschin pisztolya, de még inkább Pripyatban Maruszja virága. Utóbbit egy lottó ötössel felérő szerencsével lehet csak úgy megtalálni, mivel csak akkor jelenik meg a fűben, ha pontosan rámutat a kurzor. Kevésbé nyugodt vérmérsékletűeknek marad az alábbi megoldás:

(#35967) lsc
A sisakot a Szabadság technikusa, Fantom készítette és némi munkáért cserébe adja ellentételezésként. Már nem tudom, hol is tanyázik, ráadásul, amint kipucolunk feladatként valamely területet, akkor beköltözik a megrendelő klán. De úgy dereng, mintha Erdész ajánlaná, kihez kell fordulni az Öngyilkos anomália ügyben kellő védőeszköz miatt.

(#35979) shield válasza ' Tzs , (#35973) üzenetére


shield
Topikgazda

Beraktam az ajánlódat. Köszi.

Laris2 Szövetség ideje 3 fordítása ami az Összefoglalóban van most, az a végleges?

Más: Mivel nincs élet a Lost Alfa topikban így itt teszem fel a kérdésemet.

Legtöbbször lefagy ha valamelyik NPC-vel beszélek. Bárban a szerelőnél sokat szívat mire sikerül megjavíttatnom valamit, de más karaktereknél is. Melyik fájllal van gondja?

FATAL ERROR
[error]Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index)
[error]Function : CUIXmlInit::InitStatic
[error]File : ui\UIXmlInit.cpp
[error]Line : 173
[error]Description : XML node not found
[error]Argument 0 : other_answer_item:msg_icon
[error]Argument 1 : ui\talk_3_16.xml

Mi a francot hiányol!? :W

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#35980) Laris2 válasza shield (#35979) üzenetére


Laris2
aktív tag

A fordításom végleges. Én feltelepítettem a játékot, de nem rendszerlemezre, nem program files(x86) ba, nem neveztem át a játék könyvtárat, és nem rendszergazdaként indítom. Csak tedd bele az én működő configs fájlomat, hátha jó lesz. Ami hibákat írtál, én nem találkoztam ilyenekkel.
sklopp: csak egy hülye gondolat részemről, az sem lenne jobb megoldás, ha minden keresendő tárgy táblákkal lenne kijelölve. (kis útbaigazítás, azért mindegyik feladathoz van, valamilyen módon)

(#35981) Timstrike válasza Papa Joe (#35976) üzenetére


Timstrike
tag

Valera ellátmánya is qrva tág területet ölel fel. Egyáltalán megtalálta azt már valaki?

A a déli előőrs felé az egyik sírnál,ahogy kiérsz a hangárból.Artikat is találtam ott de nagyon megdolgoztam érte mert egy anomália öleli körül a sírt.

(#35982) Papa Joe válasza Timstrike (#35981) üzenetére


Papa Joe
tag

Mindannyiótoknak nagyon köszönöm!
Igazából az a gondom, hogy az alábbi helyeken mind találtam ellátmányt:
Radaron a vörös erdő felőli bázisnál, az áttört kerítésnél, és a katonai raktárak felőli átjárónál.
A katonai raktáraknál a nagy bázis bejáratával majdnem szemben, és továbbhaladva a bár felé a vérszívók falujánál a domb túloldalán (habár az már nem igazán az út mellett van).
Bárnál az északi helyőrségnél ahol tesót megkéselték, és vele szemben az út másik oldalán. Az általatok jelzett helyen két keresztnév is, valamint elhagyva a déli helyőrséget jobbra a mutáns védelmi árok mindkét oldalán. Ami igazán zavart, hogy a feladat szerint még mindig "Beszélj Valerával", és nem is ír ki mást részletesebben. A beszélgetések előzményeiben is csak a Semperfivel váltott mondataim láthatóak, ezért már azt hittem, hogy le sem generálódott a script, vagyis minden amit találtam, normàl rejtekhely.
De ezennel le akadok a témáról, mielőtt még valaki azt gondolná, hogy ez nem egy jó mód! Csakis ajánlani tudom, és a Freeplay eddig legalább annyira élvezetes, mint maga a fő történet! :C

(#35983) shield válasza Laris2 (#35980) üzenetére


shield
Topikgazda

Nem tudom nem-e értetted félre, mert a Lost Alfa-ról van szó. A LA szopat. :W

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#35984) lsc


lsc
nagyúr

Hát nincs meg az átjáró a szövetséghez jupiteren.

Az élet kegyetlen .

(#35985) Timstrike válasza Papa Joe (#35982) üzenetére


Timstrike
tag

Mindenkinek ajánlani szeretném ezt a két megoldást:
Leshim elhagyott fegyvere itt a videóban 4.05-től
Valera doboza meg ugyanezen a videón 28.10-től (felsorolja a helyeket a térképen,ahol a lehetséges síroknál megtalálható) meg 28.40-nél megmutatja,hogy megtalálta.

Isc a freeplayben eltűnnek a teleportok és csak területről-területre tudod majd megközelíteni a szövetséget Jupiter-Limanszk-Radar vagy Katonai Rak.--és Bár(Szövetség bázis)

[ Szerkesztve ]

(#35986) lsc válasza Timstrike (#35985) üzenetére


lsc
nagyúr

Ez még a sima játék.

Az élet kegyetlen .

(#35987) Timstrike válasza lsc (#35986) üzenetére


Timstrike
tag

Akkor meg kell legyen a teleport az ellenőrző állomás és a vasút állomás között,persze ha megvan a teleportos detektorod. Ha nincs meg akkor gyalogolni kell a fent leirt útvonalon a helyszínre.

(#35988) ' Tzs , válasza lsc (#35975) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Link kicserélve! Működik.
shield: Nincs mit :)

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#35989) Papa Joe válasza Timstrike (#35987) üzenetére


Papa Joe
tag

A freeplayig nem tud csak Limanszkba átmenni gyalog. A többi útvonalhoz még nincs meg a pendrive.
Isc! Biztos a jó detektor van a kezedben?

(#35990) Papa Joe válasza Timstrike (#35985) üzenetére


Papa Joe
tag

Ezeket mind átnéztem, nincs sehol. Mindegy, ezen már nem rugózok. A segítségért mindenesetre hatalmas respect! :R

(#35991) Laris2 válasza shield (#35983) üzenetére


Laris2
aktív tag

De, valahogy átléptem azt a Más: sort

[ Szerkesztve ]

(#35992) sklopp válasza Papa Joe (#35990) üzenetére


sklopp
őstag

Pedig Valera doboza az ellátmánnyal ott van a Radarban levő fejfa alatt, a Katonai Raktárak felé menő átjáró előtt pár méterre baloldalt.

[ Szerkesztve ]

(#35993) Sensut válasza sklopp (#35992) üzenetére


Sensut
őstag

Ezt random teszi be, mert nekem sem volt ott. Éppen. Pár betöltés után lehet hogy ott lesz.

(#35994) Dhampir


Dhampir
félisten

A Hamukupac anomália éjfél felé:

Az anomáliás tank:

(#35995) sklopp válasza Sensut (#35993) üzenetére


sklopp
őstag

Én épp arra jártam, ránéztem, ott volt. Lehet, ez is random működik.

(#35996) Laris2 válasza sklopp (#35995) üzenetére


Laris2
aktív tag

Mivel a feladat listában is úgy van megadva, hogy a Bárban, a Katonai raktáraknál, és az Erdőben lévő sírokat kell átnézni.

(#35997) Papa Joe válasza Laris2 (#35996) üzenetére


Papa Joe
tag

Laris, Sensut, Sklopp, Timistrike!
Tényleg nagyon köszönöm, de nálam van valami gond ezzel a küldetéssel. Ahogy fentebb is írtam, a beszélgetési előzményekben nem látom a Valerával történt diskurzust, és a "beszélj Valerával" feladat megnevezése sem ugrott át valami ilyenre, hogy pl: "keresd meg és vidd el Valerának a lőszerét". Ott villog, hogy "Beszélj Valerával". Ma reggel meló előtt kíváncsiságból visszamentem a bányába, - nem régi töltéssel, simán folytattam - és újra elmondta az egész monológot. Na mondom, most megjavult a dolog, de ugyanaz a sztori... :W

Egyszerűen mondva, a hiba az én készülékemben van valamiért, és komolyan nagyon hálás vagyok, hogy ennyit ötleteltetek az én fa**ságommal... Részemről tényleg kiköpöm ezt a gumicsontot, inkább elkezdem keresni a következő kalandot. Mivel már nem nagyon van olyan magyarított mod, amit nem játszottam még, így talán megnézem az OLR 2.5-öt.... vagy újrakezdem ezt... ;)

[ Szerkesztve ]

(#35998) Dhampir


Dhampir
félisten

Sziasztok!

A Szövetség ideje 3-ban a Bárban, a Szolgálatnál, Iván mellett néha az alábbi Csernobilról szóló dal is felcsendül a rádióban:
[link]

Meg tudná valaki mondani, hogy mi a dal pontos címe és előadója?

[ Szerkesztve ]

(#35999) Dhampir


Dhampir
félisten

Sziasztok!

Kérnék szépen egy kis segítséget.

A gamedata / sounds / music mappában található "menu" fájlt fel tudná valaki tölteni?

Lecseréltem a Gladiátor zene miatt más Stalker zenére és azóta kidobál a játék.

Az időhurkos résznél tartok, éppen az építkezés lépcsőin tartok felfelé és az eddig stabil játéknék vége.

Ha korábbi saját mentést töltök be, még akkor is kidobál.

(#36000) Dhampir válasza Dhampir (#35999) üzenetére


Dhampir
félisten

Na, többszöri játékból történő kidobás és küzdelem után egyszer csak megjelent Stern. Lehet, hogy itt valami bug van. Ezután visszakerültem a hölgyek karéjába.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.