Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#34051) #47205632 válasza Antonius1978 (#34050) üzenetére


#47205632
törölt tag

Nem tudom hol a hiba, de mivel az AN és az AS is lecseréli pl. a fák textúráit, így abban se vagyok biztos, hogy egyáltalán azok kompatibilisek egymással. Úgyhogy inkább leszedtem őket, most így játszom. Aztán rá is kellett jönnöm, hogy jó ez így ahogy van, mert még így is beesik 30 alá az fps. Sajnos a benchmark nagyon csal, mivel az fut két magon, maga a játék meg nem. Hiába kaptam 40 min fps-t abban, a játék közel se tudja emiatt.

Szokni kell még, nem játszottam öt éve. Elfelejtettem már, hogy a mutánsok követhetetlenül mozognak és egy egész tár sörét kell egy egyszerű vaddisznóba is.

(#34052) Timstrike válasza Mr_no_Name (#34047) üzenetére


Timstrike
tag

Imádnivaló, a stalker játékok elitje lesz ha minden a helyére kerül. Addig is lehet különbözö addonokat használni, na meg ne felejtsd el a gyakran frissülő angolosítást sem ha nem oroszul játszól.

Ha a Story módban játszól akkor el kell jutni a Mocsárig. Ott,hogy megélhes, el kell vállalni egy jó pár helyi küldetést amig a Doktorral találkozol és akkor kezdödik a "story mód".
Ha Kordonban kezdel akkor legeslegelőször Fanatic-al beszélj. Ő majd megadja neked a kezdő kiképzést és egy pár cuccot is. Szidorovicstól meg megkapod a "Keresd meg a Doktort" küldetést is.
Egy jó tanács:
Ne egyél és ne igyál meg mindenfélét,csak rendes kaját meg tiszta vagy tisztított vizet mert a Zóna nem kimél meg senkit

Ha meg nagyon nehéz és tapasztalatot akarsz kapni a játékról akkor használd a -dbg a debug menü eléréséhez ahol sok mindent meg lehet szerezni.

(#34053) Mr_no_Name válasza Timstrike (#34052) üzenetére


Mr_no_Name
tag

Köszönöm!

Nem variáltam, free stalkerként kordonban kezdtem...szép baleset volt egy kispisztollyal és pár lőszerrel ledarálni a déli kordonnál lévő katonákat, de megoldottam :D

Jelenleg már rostokban vagyok de teljesen el vagyok tévedve. Kordonban csak wolffal és szidoroviccsal beszéltem, Fanaticot nem találtam meg, de asszem majdnem mindenkivel beszéltem. Side questeket kaptam, de össze vissza az egész mapon. Tudnál egy kicsit pontosítani? Visszabattyogok akkor hozzá.

(#34054) Timstrike válasza Mr_no_Name (#34053) üzenetére


Timstrike
tag

Ha a játék kezdésekor nem jelölted be a Story mod-ot akkor a legtöbb csak Side quest lesz.

Fanatic a Pda-n jelezve van mint fontos személy,de viszont van olyan is hogy már nem él.Fontos személy még Wolf és Hip a "hölgy stalker" akinek ha belekezdesz a segítségében akkor sok ideig együtt fogtok lenni.
A játékbeállításában van egy olyan opció,hogy minden "átjárot " megnyit (Open level routes),tehát elérhető lesz minden terület és nem kell fizetni érte.

Ha nem haragszol meg ,akkor ajánlanám az új játék kezdését. A karakter választásnál meg olyant válasszál amelyiknek a fegyvere hatékonyabb.Általában sérült fegyvereket kapunk kezdéskor, de ha gondolod akkor használhatod ezt az addont amely 100%-s fegyvereket ad [link]

Nagyon jó addon ez is [link]

Ha szerelgetni szeretnél (fegyvert,ruhát,stb)akkor ez kell majd [link]

Tudom,hogy nagyon nehéz javító készletett megvásárolni,javítatni vagy akár fejleszteni főleg ha kevés a pénz. Viszont itt van egy addon amelyik segít egy kis pénzt keresni. Sérült fegyvereket meg ruhákat is el tudsz adni.Az addon több lehetöséget ajánl (5 mappából választhatsz: 5%, 10%, 20%, 30% és 40%.) de mindig csak egyet használjál. [link]

[ Szerkesztve ]

(#34055) Mr_no_Name válasza Timstrike (#34054) üzenetére


Mr_no_Name
tag

Tegnap átnéztem a last day addonjait, szoptam 1-2 órát az összerakásával, de majdnem ugyan azokat a dolgokat raktam rá a modra amiket ajánlottál :D Viszont csak most olvastam el a kommentedet :(

Ezeket tettem fel:

Last day + 1.3 + patch + angol fordítás 0.9.9

1. Fieldcraft Crafting Overhaul v7b [LD 1.3+]

2. TRX_-_Fixes_4.1_LD_1.3_Patch

3. HD hands
- Add - Interface - HD Hands for Last Day 1.3.1
- Add - Interface - HD Hands optional Small Last Day Tweaks compatibility

4. expensive artefacts (5x)

Ez ilyen sorrendbe bemásolgatva és egymást felülírogatva működik, és lekopogom eddig bugmentes! Bár ezek az addon leírásában is szerepelnek, hogy kompatibilisek egymással (Fieldcraft + TRX).

Én is kiakadtam azon, hogy romhalmaz, vagy használt cuccot nem vesznek a kereskedők, ezért megpróbáltam a trader's buy broken stuff modot, csak ezzel az a baj, hogy felülírja a fieldcraft + trx filejait, viszont erre találtam megoldást. Ezt az egy sort kell átírni a gamedata/configs/misc/trade fileban:

buy_item_condition_factor = 0.66 -> buy_item_condition_factor = 0.akármi

Példának okáért a 0.66 azt jelenti, hogy 66%-os kondíción veszi meg a cuccokat tőled a trader...bár ez sem tökéletes, mert ha az elején lootolsz a katonáktól egy távcsövest, vagy egy modernebb puskát ami rossz minőségű, és mondjuk beállítom 25 %-ra a rátát, akkor megveszi tőled a cuccot de ilyen 15-20-35 ezrekért, ami azért elég erős, szerintem ez már csalás kategória...bár azzal sem értek egyet, hogy egy szelet kenyér 1000 rubelbe kerül és 1000 rubelt vakon összeszedni azért beletelik 20-30-40 percbe..addigra pedig újra éhes lesz a karakter.

Fanaticot megtaláltam, ledaráltuk (ledaráltam) a vaddisznókat, majd ez után behajtott az anomáliába és kisebb sugárfertőzéssel megszereztem egy artefactot amit több visszatöltögetés után tudtam csak eladni a leggyorsabb úton a rookie town kereskedőnek, mert eléggé sugárzott...egy liter vodka bánta, de túléltem.

Jelenleg ott tartok, hogy egy stasth kell megtalálnom, és maszekból ledaráltam a car park banditáit.

Egy addont szerettem volna feltenni még a cHUD modot, viszont ezzel el sem indul a játék, mert töltés végén kifagy. Ezt amúgy egyáltalán nem értem, mert ezek a HUD modok ha jól tudom semmibe nem szólnak bele, csak a hudot varriálják, ráadásul alapból kompatibilis a Last Day moddal...ez mondjuk nem világos.

(#34056) Timstrike válasza Mr_no_Name (#34055) üzenetére


Timstrike
tag

Ha használod a TRX_-_Fixes_4.1_LD_1.3_Patch-t akkor a C-Hud nem kompatibilis vele.
Viszont a trx-ben van olyan hogy HUD - Minimap meg minden ami kell.

Bizonyára láttad már ,hogy van olyan addon ami kiegyensúlyoza az ételek árait meg a kaloria tartalmat.Igaz én soha nem probáltam még ki de sokan dicsérik [link]

Az addonok berakásához meg ajánlom a JSGME-t mert nem kell felülírni a gamedata mappát és bármely addon könyen eltávolítható.Sok szivás után én is kezdem megtanulni a használatát és eddig meg vagyok elégedve. [link]

(#34057) Mr_no_Name válasza Timstrike (#34056) üzenetére


Mr_no_Name
tag

Köszi, felrakom a kajás modot!

(#34058) Mr_no_Name válasza Timstrike (#34056) üzenetére


Mr_no_Name
tag

Nos beállítottam csak a sima kenyér és a víz árát 100 rubelre, így a kereskedők olyan 160-ért adják darabját. A kaja mod sajna nem csinált semmit, vagy is nem vettem észre, hogy módosult volna valami :/

Az a baj, hogy ha fél órát "feleslegesen" csatangolsz, akkor enned és innod kell ami eredeti áron -2000 / 2500 rubel...nem éri meg :/ Így viszont ki lehet hozni egy napod kb 400 rubelből ami sokkal barátibb. és ez csak kenyér és víz.

(#34059) shield válasza Mr_no_Name (#34058) üzenetére


shield
Topikgazda

Én nem játszottam a moddal, de látom sok mindent át kell majd írogatnom ha játszani fogok vele.
Ez az úgy mond kaja mod, nem is mod, csak a fájlban át kell írni az árakat.
Ezek a kaja árak nevetségesek, nem tudom miért így csinálták.

Én már régóta úgy játszok a modokkal, hogy már kezdéskor átírom a kereskedőknél, hogy minden cuccot megvegyenek. Megveszik azok még a nullás cuccaimat is, ha már cipekedtem, ha csak pár rubelt is ad érte, már jó.
A Traders_Buy_Broken_Stuff.5-ben ott vannak a fájlok, rá kell keresni a buy_item_condition_factor-ra és átírni erre buy_item_condition_factor = 0.0. A teljesen leamortizált cuccot is megveszik. :D
És nem kell tökölni az akárhány %-kal.

A CoP modokban a szerelőknél is ez a helyzet, azok is a teljesen leamortizált cuccokat is megjavítják.

"Javítási kondició levétele az elhasználódott eszközök javíthatóságáért
....configs\misc\engineer\....
bad_cond = 0.0"

Ezeket általában mindenki tudja (aki már kicsit többet Stalkerezett)

Ha találtok még jó kiegészítőket hozzá, azokat is osszátok meg itt, szeretném begyűjteni őket. :))

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#34060) Mr_no_Name válasza shield (#34059) üzenetére


Mr_no_Name
tag

Amit én most összeraktam, szerintem jelenleg ez a legbugmentesebb és a "legtöbb" amit ebből ki lehetett hozni. Eleve a Last Day már a Misery és a CoC összemosása, és ezt még pár nagyobb addon finomhangolja + 1-2 txt írogatás. Kb 8-10 órám már biztos van a játékban és eddig kétszer fagyott ki, akkor is csak visszatöltésnél, de ez gondolom memória probléma.

A játékom:

Stalker - Last Day mod 1.3 + patch + 0.9.9 english trans.

1. Fieldcraft Crafting Overhaul v7b [LD 1.3+]
2. TRX_-_Fixes_4.1_LD_1.3_Patch
3. HD Hands
4. Expensive artefacts 5x

ezen kívül a kenyér és a víz ára elfogadható árba került, mivel Nimble felesége olcsóbban jut liszthez, a vizet pedig egy kordonhoz közeli maszek víztisztítóban egy végtelen energiát biztosító anomáliával tudják üzemeltetni a Duty komrádok :))

Ez a pakk szerintem úgy ahogy van stabil, teljesen játszható, és minden benne van amit eddig a Stalkerekhez kitaláltak.. Tudok vele haladni, és nagyon minimális orosz szöveg van benne (1-2 elejtett mondat a PDA-n a chatnél). Akinek szüksége van erre az egészre, amit csak le kell tölteni és el kell indítani az jelezze, összecsomagolom és feltöltöm valahova. Elvégre a Last Day is a MOD DB-n van fent önállóan futtatható verzióban, tehát úgy gondolom ezzel semmi szabálytalant nem tennék.

(#34061) shield válasza shield (#34059) üzenetére


shield
Topikgazda

Ezt próbáltátok már? Absolute Nature 4.
Ha jól olvastam, akkor elég Misery-s a táj, ez 3 pályán tesz be fákat stb... és nem kell új játékot kezdeni.
Ajánlott a JSGE-vel való telepítése.

Korábban volt szó a szerelgetésről. Ezzel a kis kiegészítéssel el lehet "bótolni" a felesleges alkatrészeket.

Ezek szerint nincs benne a mutáns testrész begyűjtés!? Találtam ezt a kis modot hozzá.
testrész begyűjtés.
El kell olvasni a leírását, mert ha jól értelmeztem nem mindegy, hogy csak késsel vagy pedig vadász készlettel, mert befolyásolja a kinyert alkatrészeket. Ha igaz, a Szeméttelepen eladható a vadásznak a hús és Jantaron az értékesebb részek a tudósoknak nagy pénzért.

Ezeket az egyszerűbb addonokat egybe is lehetne gyúrni. Látom van még a futáshoz (stamina) az ugráshoz, karakter imbolygásának megszüntetése, ezek mind csak átírások.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#34062) shield válasza Timstrike (#34054) üzenetére


shield
Topikgazda

Van itt egy kis addon a kezdéshez random fegyver a kezdéshez, amit ki lehet egészíteni az általad linkelt 100%-os fegyverre.
10 készletből tölti be random az elsődleges és a másodlagos fegyvert, 4 doboz lőszer az elsődleges és 2 doboz lőszer a másodlagoshoz, és egy kést vagy fejszét (ezt nem értettem pontosan).

Opcionálisan hozzáad: képződmény keresőt, Geiger számlálót, távcsövet.

Így már egy kicsit könnyebb lesz a kezdés. :)

Mr_no_Name a telepítési listádban szereplő tételnél már van frissebb.
TRX: Fixes 'n' Tweaks (4.2) [LD 1.3 +Patch]

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#34063) Timstrike válasza shield (#34062) üzenetére


Timstrike
tag

Van itt egy számomra nagyon érdekes addon, amelyel bármikor,bármilyen ellenséges területre beléphetsz kiiktatni a cél személyt. Fontos,hogy ne állj le üzletelni meg dumálni mert rögtön kiszúrnak.Ja és lehetöleg valamivel takard az arcodot is. [link]

Ebben a módban több minden található. [link]
Amit én használok belöle az a mutánsok feldarabolásakor nem kell megállni és vesztegetni az idöt hanem tovább lehet haladni.

Az átírásokkal nem mindent fogad el a játék, ezért crashel de gondolom a tapasztalt Stalkerezők ezt
már tudják.

Ez a zenét meg a hangokat cseréli le ami müködik az LD 1.3+Patchel is [link]

[ Szerkesztve ]

(#34064) Mr_no_Name


Mr_no_Name
tag

Srácok, szereztem azóta egy kis pénzt, vettem egy AK-74-et, van hozzá kb 100 lőszerem + 50 ezer rubelem tehát egész jól állok.

Jelenleg Yantarban vagyok, és be kéne jutni a laborba, a dokitól már megvettem 10-ért a PSI védő prototípus protektort. Viszont ahogy lemegyek a laborba, szétszednek a lények, illetve ha végigfutok a nagy kör alakú szobáig, akkor azonnal meghalok :/ Van bármi javaslatotok?

(#34065) #47205632


#47205632
törölt tag

A bloodsuckeres küldinél mikor gázosítani kell őket, a második tartály kísérleti gázt kinek lehet eladni? És a begyűjtött mutáns testrészeket ki veszi meg?

(#34066) #47205632


#47205632
törölt tag

Természetesen belefutottam a Bárkásnak nincs meg a hullája bugba. A vérszopó fészekben se volt meg a hulla a rács mögött aminél a képződmény lett volna, Reszketegnél se voltak meg a hullák amiknél szintén cuccok voltak...
Nem mintha számítana, mert már a felén túl vagyok a játéknak szóval nagyságrendekkel jobbak a cuccaim, csak a Kardános küldi zavar, hogy nem tudom így megcsinálni.

Aztán ha befejeztem megnézem milyen lett a Lost Alpha, még sose játszottam azzal pedig már jó pár éve kint van.

(#34067) sklopp válasza #47205632 (#34065) üzenetére


sklopp
őstag

A piros gáztartályt a régi bárkán tartózkodó Ransack ügynök fogja átvenni (ezek szerint még nem beszéltél vele, ő adja feladatnak a megkeresését). Egyébként fontos személy, egyéb infókat és feladatokat is ad. A mutáns alkatrészeket különböző stalkerek kérik, hogy szerezz nekik ezt-azt, kérdezősködni kell mindenhol.

(#34068) sklopp válasza #47205632 (#34066) üzenetére


sklopp
őstag

Sajnos Kardán hullái hajlamosak eltűnni ha vár a kereséssel a stalker. Érdemes a Szkadovszkra érkezés után rögtön beszélni vele és a keresésükkel kezdeni.

(#34069) #47205632 válasza sklopp (#34067) üzenetére


#47205632
törölt tag

Közben nálam maradt Szultán dokumentuma is, azt sem tudom kinek kell majd odaadni. Azért idegesítő, mert nem tudom kirakni sehova, nálam kell lennie mindig.
Továbbá nem tudom a 3 veles deketoros küldit se megcsinálni, egyet kaptam Szakálltól egyet pedig Kopacsiban a markoló fülkéjében. Alapjátékban lehetett vásárolni Bagolytól és a tudósoknál is, itt viszont nincs, a tudósoknál nincs meg az árucsere gomb se. Gondolom ez AMK miatt van.

(#34070) #47205632 válasza #47205632 (#34069) üzenetére


#47205632
törölt tag

A veles detektor megvan, egyszer csak megjelent Bagolynál.
De most már van egy harmadik dokumentum is nálam a dokitól amibe titkos anyagok vannak és nem tudom kirakni sehova és nem veszi át senki. A bárkánál lévő palihoz ha odamegyek csak annyit mond viszlát...
Pripyat kellene már átmenni, de oda nem fogok, megnézem az alföldet mint új pályát, mert pár éve mikor játszottam annyira akadozott meg folyamatosan zsoldosokat rakott mögém, hogy hanyagoltam. Bár szerintem ez most is változatlan lesz, mert nem adtak ki hozzá javítást azóta se csak most van 300k rubelem, talán tudok venni valami jó ruhát. Aztán ha meguntam akkor megyek is át a Lost Alphára.
Utána meg majd a CoC-ot próbálnám ki.

(#34071) Mr_no_Name


Mr_no_Name
tag

Timstrike te melyik ruhát ajánlanád vásárlásra? Jelenleg lenne elég pénzem a 96 ezres echologist ruhára ami tényleg nagyon jó, de lövedékekektől szinte semmit nem véd :/ A seva suitra mennék rá legszívesebben, vagy valamelyik frakció öltözékére, de ezeket még nem látom a tradereknél. Valami tippecske? :D

(#34072) Timstrike válasza Mr_no_Name (#34071) üzenetére


Timstrike
tag

A tradereknél való arúkészlet bövítést nem igazán tudom,hogy mi befolyásolyja (több eladott termék az adott kereskedőnek vagy a szint emelkedése?!)
A Seva, bármelyik stalker játékban megállja a helyét.Mielött megvásárolnád valamelyikek,mentés,majd kiprobálod hogy milyen. Ha nem tetszik akkor visszatöltés és kiprobálhatsz egy másikat.

(#34073) rétisün


rétisün
veterán

a CoC hogy áll pilanatnyilag? stabil? melyik verziót érdemes kipróbálni?

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#34074) sklopp válasza #47205632 (#34070) üzenetére


sklopp
őstag

A Jupiter üzemben tanyázik 2 fickó, beszélni kell velük. A mocsári bázison a Ronan nevű fickó szintén érdekelt dokumentumok ügyében. Az a helyzet, ez a mod rengeteg feladattal lát el, amiket sokszor csak jó idő elteltével lehet letudni, akár a vége felé. Ez ilyen. Ha nem akarsz Pripyatba menni, akkor hagyd az egészet, gyakorlatilag kár folytatni, a sokféle feladattal összefüggésben többször kellene oda-vissza járkálni, ha kihagyod, a játék céltalanná válik.

(#34075) Mr_no_Name válasza rétisün (#34073) üzenetére


Mr_no_Name
tag

Azt kell, hogy mondjam csak a Last Day-el szabad foglalkozni.

Ebben tényleg benne van minden amit valaha a játékhoz fejlesztettek. A misery és a Coc már alapból össze volt gyúrva, de ez a mod pedig a miseryt és a coco összegyúrását fejlesztette tovább :D naccerű. Tényleg naccerű :R
(kár lenne szerintem csak a cocra koncentrálni)

Timstrike: a a ruha nem lenne rossz, de ha beállnék lehet rögtön megkapnám a narancs helyett a továbbfejlesztett zöld színű ecologist ruhát :D Na majd meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

(#34076) Balathruin válasza Mr_no_Name (#34075) üzenetére


Balathruin
veterán

Azt is számold bele hogy elég sokan vannak akik utálják a Misery 2 alapú modokat. Se a CoM se a LD nem jobb az alap CoC-nál, hanem más.

(#34077) Mr_no_Name válasza Balathruin (#34076) üzenetére


Mr_no_Name
tag

Hát nem tudom. Végre normálisan látszódik a karakter keze, hihetetlen szépen a fegyvertextúrák és jók az animációk, és a grafikai is baromi jól fel lett tuningolva. Nem tudom mit nem szeretnek egyesek a miseryn, igazából fogalmam sincs, hogy ezek a modok mit tesznek, vagy mit nem, de a CoC az év modja lett a Miseryt meg egyszer régen kipróbáltam mikor még kevéske volt a gépem :D Ennek a keveréke csak jó lehet, és nekem tetszik is.

Ha valakinek van esetleg egy részletesebb leírása a CoC-ról azt szívesen fogadom, mert a hivataloson kívül nem sokat olvastam róla. Lehet azt is végigjátszom egyszer az LD után.

(#34078) #47205632 válasza Mr_no_Name (#34077) üzenetére


#47205632
törölt tag

A Miseryn a gyötrelmes aprólékos és agyzsibbasztó pepecselést utálják szerintem, hogy minden lőszerért meg kajáért százszor végig kell gondolni mit csinálok. Legalábbis az eredeti Misery a nehézségről szólt, nem tudom mostanra mennyit enyhítettek rajta. De az igazi Stalker feelinget ez a nehézség adja vissza igazából, ilyen lenne a zóna is élőben.
Nekem a grafikája tetszett nagyon, a lepusztult vidék az nagyon passzolt bele, a barnás színvilága.
Ki fogom majd próbálni ezt is.

AMK-ra egyébként azért nem megy fel az Atmosfear és az Abs. N., mert alapból is benne van már a játékban de egy butított verziója, nem annyira szép. Kár érte, mert az Abs. N.-ben már van külön Misery style is és át tudná alakítani olyanná a zónát, de így nem megy rá.

(#34079) Dhampir válasza #47205632 (#34078) üzenetére


Dhampir
félisten

Ó mizéria, donna Klára! (Pampalini) :)

(#34080) hubai38


hubai38
aktív tag

Hlló szijasztok mindenkinek,kérdés az lenne mit is kel át írni hogy a teknikus a fegyver vagy a páncél minden fejlesztését megcsinálja.Magyarán ne csak a vagy b,hanem mindent.

(#34081) TTomax válasza hubai38 (#34080) üzenetére


TTomax
nagyúr

Ohh ez fájt... :DDD

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#34082) Sensut válasza #47205632 (#34078) üzenetére


Sensut
őstag

Hát ha a Zóna tényleg úgy működne, mint a Misery, akkor az valóban a pokol lenne :D A Miseryvel az a baj, hogy megpróbál a realitás felé húzni, de túlzásokba esik. Pld egy ködben, ahol az orrodig sem látsz, a manuszok 1000 méterről úgy leszednek, mint a nyulat és csak annyit veszel észre, hogy halott vagy. Még a puska dörrenését se hallod sokszor. Továbbá, ha annyit zabálnál összevissza, amennyire itt rákényszerít a játék, akkor szörnyet halnál gyomormérgezésben. De az én puskám ugye 2 méterről se talál célba, és még folytathatnám. Annyiról még egy kővel is agyon lehet ütni valakit, nemhogy egy AK-val lelőni... Szóval szerintük ez a valóság és ezért nem tetszik sokaknak a Misery. Az oroszok szeretik és imádják, mert passzol az ő forró vérmérsékletükhöz és gondolom a PC-jük se omlik olyan gyorsan össze a sok visszatöltögetéstől, mint a miénk, de erre felé és minél tovább nyugatabbra az e fajta emberkínzás nem jellemző. Viszont van aki szereti itt is és van türelme hozza. Ez mindenkinek saját szíve ügye és ki kell próbálni. Ami pedig a COC-t illeti, az pedig dög unalom a négyzeten - csak ennyi vele a baj. Nincs sztori, egyre másra csak spawnolódnak az ellenek értelmetlenül - ha csak üres lövöldözést akarsz, akkor megfelel, de mint igazi Stalker játék, annak ez csak az alapja. De talán még mi is megérjük, hogy végre valaki már húzzon rá egy bőrt és ne csak az időjárást meg a fákat tupírozzák folyton benne.

(#34083) hubai38 válasza TTomax (#34081) üzenetére


hubai38
aktív tag

Ja igazad van hülyén kérdeztem,értelmetlenül.

Na erről lenne szó,szeretnék mindent fulra fejleszteni.Sajna már nem emlékszem merre induljak.

(#34084) #47205632 válasza hubai38 (#34080) üzenetére


#47205632
törölt tag

Az a vicces, hogy most az AMKhoz épp ezért raktam fel egy fájlt és vannak ruhák amiknél tényleg enged fullra fejleszteni, de vannak ahol ugyanúgy választani kell és a másik inaktív lesz. Szóval mint sok minden más is, bugos ez is. Gondolom az AMK-hoz való nem jó neked.

(#34085) hubai38 válasza #47205632 (#34084) üzenetére


hubai38
aktív tag

Nem hiszem,de nem bug,a készítők meg akarták nehezíteni a játékot és azért van ez így.
A skill pointok is lassan termelődnek pedig már rendesen írtom őket,monolit,mutáció,valami dark csapat.
Van minden a zonába.

[ Szerkesztve ]

(#34086) rétisün válasza Mr_no_Name (#34075) üzenetére


rétisün
veterán

lehet, adok neki majd (valamikor) egy esélyt, de őszintén szólva annak idején a misery-t se bírtam sokáig, a túl szenvedős modok nekem nem adják a játék örömét. oké, értem, hogy ez realisztikusabb, de egy játék azért nekem legyen játék, kikapcsolódás, ne szenvedés.

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#34087) sklopp válasza rétisün (#34086) üzenetére


sklopp
őstag

"...egy játék azért nekem legyen játék, kikapcsolódás, ne szenvedés." maximálisan egyetértek. Ez miatt, nekem az SGM2.2 a kedvenc, játékmenet, hangulat, nehézség, nincsenek agyonbonyolított feladatok, stb. okán.

[ Szerkesztve ]

(#34088) rétisün válasza sklopp (#34087) üzenetére


rétisün
veterán

az is jó, de nekem eddig a játszott modok közül a 'szövetség ideje' tetszett legjobban

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#34089) sklopp válasza rétisün (#34088) üzenetére


sklopp
őstag

Nálam is bejövős.

(#34090) Erdő válasza hubai38 (#34083) üzenetére


Erdő
tag

Én régebben állítgattam a szerelők általi javíthatóságot, ha minden igaz, ebben a fájlban:
...\gamedata\configs\misc\engineer\stalkers_upgrade_info.ltx
De ez inkább arra volt jó, hogy szerszámkészlet nélkül is lehessen fejleszteni. Nem tudom, a vagy-vagy problémára használható-e. Próbáld ki.
A fájlon belül ki kell keresni a szerelőt és a konkrét fegyvert vagy ruhát, és a sorok végén a false, true értékeket true, true értékekre átírni.

Wind of Time magyarítás: https://drive.google.com/drive/folders/0B73H3Id1W-adb2d4cnVZLTMxVXc?resourcekey=0-1pUMj3yh6KEWaGg0McZi_Q&usp=sharing

(#34091) hubai38 válasza Erdő (#34090) üzenetére


hubai38
aktív tag

Köszi probálkozom.

(#34092) hubai38 válasza Erdő (#34090) üzenetére


hubai38
aktív tag

Igen ahogy írtad,engedélyezi a fegyvereket,páncélokat,ezközök nélkül fejleszteni.De azért köszönöm,mert ezt se tudtam. :R

(#34093) Mr_no_Name


Mr_no_Name
tag

Srácok, jelenleg az X16 labban vagyok. Megöltem mindent, kikapcsoltam a 4 karral a miracle machinet (meg is kaptam az új küldit, hogy a monolit újraindította valahol a red forestban...) de nem tudom hogy kéne kijutni a labból. Ha a control room melletti folyosóra akarnék betévedni, akkor meghalok valamitől 2 másodperc alatt.

Bármi ötlet?

(#34094) RobberBaron válasza Mr_no_Name (#34093) üzenetére


RobberBaron
tag

Szerintem a controller aurája végez veled.
A Last Day örökölte a Misery hülyeségeit, ez van ha agyatlanul összemergelnek 2 modot.

(#34095) Balathruin válasza RobberBaron (#34094) üzenetére


Balathruin
veterán

Yep.
Az a legjobb amikor pályaváltás után meghalsz, mert poltergeist van a laborban. :D

(#34096) Antonius1978 válasza RobberBaron (#34094) üzenetére


Antonius1978
addikt

Szia, visszatertel a forumokra ? Reg lattalak.
Ha jol emlekszem, akkor a Call of Chernobyl az a te sajat egyeni modod volt ugye, amit egyedul butykolgettel, amint nekem privatban leirtad.Hogy lett belole ilyen elismert mod, valami kulfoldi modderek is nekilattak, vagy te adtad at nemzetkozi hasznalatra ?

(#34097) hubai38


hubai38
aktív tag

Skacok,a Smaragd helyszint hól találom?

(#34098) hubai38 válasza hubai38 (#34097) üzenetére


hubai38
aktív tag

Meg van,látszik hogy régen játszottam már,egyépként a banditák zsákmányát keresem Bagolynak.

(#34099) Mr_no_Name válasza RobberBaron (#34094) üzenetére


Mr_no_Name
tag

Vááá...igazad volt :D Nagyon kemény volt, de megoldottam.

Amúgy igen, ez egy zavaró bug, de a controller auráját nem tartom hülyeségnek. Kicsit finomítani kell ez igaz, de véleményem szerint a controller a legzoralabb ellenfél, ha lehet ilyet mondani :D Csoszog, hallod a sípolást, aztán rázoomol a kamera...régen olyanokat fostam tőle, hogy hihetetlen :D Ez az aura meg végül is valamennyire reális, ha ez a fos pusztán azzal megöl, hogy rádnéz. Kell PSI védelem oszt csókolom.

Viszont most megint elakadtam. Van pénzem, páncélom, fegyverem, de az útvonalakból kifogytam. Bejártam majdnem mindent, de nem enged északabbra a játék. Ilyenkor mi van? Vásárolni kell az útvonalakat? És ha igen akkor kitől?

szerk.: Ja és ezt most találtam :D Kiestem a székből ::DDDDD

Join duty! (youtube)

[ Szerkesztve ]

(#34100) hubai38


hubai38
aktív tag

A harmadik hullámot várom de nem akarnak jönni azok a banditák valakinek valami ötlet?

,
,

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.