Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:07:14

LOGOUT.hu

Április 30-án a GSC Game World bejelentette az új projektüket, ami pedig nem más mint a S.T.A.L.K.E.R. következő epizódja, a Call of Pripyat.
Ez a 2. úgy nevezet "stand-alone" kiegészítője lesz a 2007-es Shadow of Chernobyl-nak, és ahogy ez lenni szokott, a fejlesztők most is eszközölnek számos fejlesztést.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#35651) Antonius1978


Antonius1978
addikt

Gondoltam, irok egy kis osszefoglalot az Antonius1978 es xFreex fele Turul modrol :DDD

TURUL mod
A mod tortenete roviden : 2013-ban mikor nezegettem a magyar fegyveripar termekeit a neten, eszrevettem, hogy az egyik magyar AK klon, melyet leginkabb Amerikaba exportaltak, epp olyan, mint az AKMS ruszki AK. Arra gondoltam, hogy betennem a fegyver modelljet az alapjatekba, mivel nagyon megkedveltem.Probalkoztam a dologgal egyedul, aztan segitseggel es vegul sikerult.
A segitseget xFreex nyujtotta, aztan elkapott minket a hev, es arra az elhatarozasra jutottunk, hogy meg bovitjuk fegyverekkel es egyebekkel az alap COP modot.Igy jutottunk el eddig, ameddig a mod jelen formajaban lathato/jatszhato.
Az alapjatekbol kigyomlaltuk a felesleges hibakat, ezek java resze valami hibauzenet volt, mert a jatekban szereplo zene es/vagy hangok olyan formatumban volt, amit a motor nem/lassan ismert fel, a keszitok valami ingyenes hangfeldolgozo cuccal csinaltak oket, es nem volt kompatibilis/nem illett ossze a jatekkal, naszoval, nagyon stabil lett, kb legkevesebb 15x jatszodtam vegig es csak 1x omlott ossze, az is valami virusirto kavaras miatt.

Fegyverek :
A fegyverek a magyar fegyverekre hasonlitanak – tobbe kevesbe – de viszont van 1 fegyver, amely majdnem azonos a NGM-81 fegyverrel, a masik teljesen azonos, sikerult egy AMD-65 eredeti modellt beszerezni, melyet az egyik modder alakitott at a jatekhoz a kedvemert, apro szepseghiba, hogy nincs megfelelo animacio a mellso markolathoz, igy a fegyver anelkul van a modban, a jo viszont az, hogy igy legalabb lehet ra granatvetot tenni.
A tobbi fegyver az mas fegyvernek a tulajdonkeppeni modellje, de hasonlitanak a magyar cuccokra, a kepek es a leiras az eredeti magyar fegyverekrol lett hozzaadva.Egyeseket xFreex renderelte a modellekrol, masokat, egy Amerikaban elo magyar pasastol kunyeraltam el, akinek fegyvergyujtemenye van, es o keszitette el a kepeket.Nem keszitek leirast, mindenki nezze meg majd maga a cuccokat, minden ott van egy ladaban a Szkadovszk tetejen.

Pancelok :
1. Bandita szervoruha
2. Zsoldos szervoruha
3. Monolit szervoruha
4. Tiszta Egbolt szervoruha
5. Katonai szervoruha
6. Szolgalatos szervoruha
7. Szabadsagos szervoruha
8. Tiszta Egbolt kezeslabas (SEVA)
9. Napnyugta (fekete szinu feljavitott Napkelte)
10. Konnyu femsisak, vagy Konnyufem sisak (a Furgetol megvasarolhato Tiszta Egbolt mellpancel tartozeka).

Kiegeszito megjegyzesek a pancelokhoz :
Tiszta Egbolt : keresemre bekerult a Tiszta Egbolt szervoruha, ha jol emlekszem, az Enot-bol, aztan xFreex otlete nyoman jott a Konnyu Sisak, aztan felotlott bennem, hogyha mar van 2 fele pancel a Tiszta Egbolttol, mi lenne, ha az a SEVA, amit Furge hoz, ugyancsak Tiszta Egboltos lenne, es csodak csodaja, ugy latszik valami modder szinten gondolt ilyesmire, hogy legyen Tiszta Egbolt SEVA, mert xFeex talalt hozza modellt.

A tobbi pancel szokvanyos azoknak, akik sok moddal jatszodtak, van halalfejesre pingalt bandita szervoruha, zsoldos, monolit, valamint a ket frakcio megszokott szervoja, az egyeduli emlitesre melto uj pancel a Katonai, ez lesz a legerosebb pancel amelyben vigan lehet futkoraszni akar a gepfegyverek pusztito kereszttuzeben is :D (majd a technikustol kerhetjuk el Pripjatyban, azzal, hogy adjon pancelt).
Masik erdekesseg a Napnyugta (a Napkelte ellentete) fekete pancel, csak azert kerult be, mert popecul nez ki a szine miatt.
Annak idejen, amikor sok moddal jatszodtam, szuksegszeru volt, hogy atfesuljuk a modokat a megfelelo pancelborok utan.Igy talaltam ra valamelyik modban egy fekete exo borere, amely sajnos hibas volt (pixeles) es mind ragtam xFreex fulet, hogy keruljon be ez a pancel is a jatekba, azzal az indokkal, hogy ha kialakitottuk a Tiszta Egbolt vonalat a 3 pancellal (mellpancel a konnyusisakkal, TE SEVA, TE Exo), akkor legyen egy olyan is, hogy Napnyugta vonal (Napnyugta sztalker pancel, Kardan szerelon Napnyugta SEVA, es Napnyugta Exo).Ugy kepzeltem el, hogy Kardan talalta fel ezt a Napnyugta pancelt, marmint a fekete feljavitott Napkeltet, aztan csinalt maganak egy picivel erosebbet, a Napnyugta SEVA-t, amit o maga visel, es kiserletezne egy Napnyugta Exo-val is, amit majd o keszitett volna nekunk valamelyik foloslegesse valo rendelkezesre allo Exo-bol.

Az Exo-k hozzaferhetoseget 2 utvonalon kepzeltem el, habar bonyolodik kicsit a dolog a hianyzo szkriptek hianyaban.Maga a 2 vonal is 2 alvonalra bomlik, donteseink fuggvenyeben, ezeket vazolom a pancelok jegyzekeben.
A 2 fo vonal, ha jo, vagy rossz fiut alakitunk az elejen.
1. Ha a banditakhoz allunk be, akkor : 1.Bandita Exo 2.vasarolhato Tiszta Egbolt 3.Janovon Szolgalat/Szabadsag Exo 4.Monolit Exo Koszatol a segitsegunkert cserebe 5.Janovon a tudosok bunkerehez a zsoldosoktol Zsoldos Exo 6.legvegul Pripjatyban Katonai Exo.
2. Ha a jofiut jatsszuk, akkor 1.Szakall dobna meg minket egy sima Exo-val, 2.vasarolhato Tiszta Egbolt 3.Janovon Szolgalat/Szabadsag Exo 4.Monolit Exo Koszatol a segitsegunkert cserebe 5.Janovon a tudosok bunkerehez ha Szpartakuszt/Spartacust kuldenenk, akkor szinten kapnank 1 Exo-t, itt eloszor arra a fekete Exo-ra gondoltam, de ezt elvetettem a Kardan pancelfejleszto tortenet miatt, habar most, ha jobban belegondolok, akkor lehetne ugy modositani a tortenetet, hogy Spartacus tudomassal bir Kardan kiserleteirol, es lezsirozta vele, hogy kuldenek neki egy Exo-t es abbol Kardan kialakitana nekunk az Napnyugta Exo-t, maskulonben akkor be kellene tenni egy, a sima Exo-hoz hasonlito, megis kisse mas Exo-t, 6.legvegul Pripjatyban Katonai Exo.

Kepzodmenyek :
5 uj kepzodmeny kerult be xFreex jovoltabol, ezek a kovetkezok :

1. Gubacs – kis raadas a cipelesre es sugarzasvedelemre
2. Forgony- kis raadas a futkoraszas feltornazasahoz
3. Ragyogla – kis vedelem az anomaliak ellen
Ez az elso 3 kepzodmeny arra lett kitalalva gyakorlatilag, hogy kisse taposabba tegyuk a karaktert a Napnyugta pancelban, kiegeszitve a 3 kepzodmenyt meg +2 kepzodmennyel.

4. Hinar – a csodakepzodmeny, sok cipekedes, elet stb
5. Fergettyu – a tokeletes vedelem az anomaliak ellen.

Lelohelyek leirasa.
Gubacs: xFreex utolag ugy hatarozott, hogy a Fenyotolgy anomaliara teszi ra, ez a dolog elmaradt.Jelenleg a karom anomalianal, a jobbkezre eso uregben van, ahonnan egy beszippantos anomalian keresztul lehet kievickelni.
Forgony: a Fennsikon, az orrmanyosok barlangjaban.
Ragyogla: jelenleg Janovon, a burerek tanyajan az alagutban, a hatso szobaban.
Hinar : amikor a pilota hadnagynak kell zartkoros cuccot szerezni, es el kell menni a Rendellenes Anomaliaba a viragert, a tudos felhivja a figyelmunket, hogy nezzunk ott szet, hatha van ott valami erdekes kepzodmeny.
Fergettyu: az idoanomaliabol pottyan ki, a szolgalat alapitojaval es tarsaival egyutt.

Uj targyak
Jegesmedve detektor, palinka, sportszelet, szalonna stb.

(#35652) lsc válasza Antonius1978 (#35651) üzenetére


lsc
nagyúr

Köszi, link a letöltéshez? Magyarítva van?

[ Szerkesztve ]

Az élet kegyetlen .

(#35653) Antonius1978 válasza lsc (#35652) üzenetére


Antonius1978
addikt

Mintha mar atkuldtem volna TZS-nek egyszer, de ha nem, akkor majd valahogy atnyomom neki, amugy is szo volt, hogy felkeruljon az oldalara a tobbi mod melle.
(Mellesleg, a konnyu femsisak epp az/olyan, amit te viselsz ;] )

Igen, magyaritva is van, hisz ez gyakorlatilag az alapjatek, semmi tobb, csak megfejelve a leirt cuccokkal, hozzatennem, hogy nem minden mukodik jelenleg a leirtak szerint, en azt a vonalat irtam le, amely szerint sorban hozzajutnank a cuccokhoz, es nem azt ami a jelen formaban van, pl Koszatol nem Monolit Exot kapunk hanem AMD-65-t, az elso 3 kepzodmenyt meg nem lehet latni a Jegesmedve detektorral - elmaradt az atallitas, hogy lassa a magasabb szintu kepzodmenyeket, ha a zsoldosokat kuldjuk a bunkerhez, akkor nem adnak zsoldos rucit, mert hianyzik az a + szkript stb stb, de majd ha lesz remeny a folytatasra, es remelem, hogy valakik majd beszallnak, vagy xFreex esetleg meggondolja magat, valamint szamitok Kinsinoo segitsegere is a szkriptek teren, o pl mar irt olyat, hogy a mutans testreszeket eladhatjuk a tudosoknak, a szkript 90%-ban mukodott is, volt 1 hibas sor, nem lehetett ez egyik fajta testreszt eladni, ezert azt nem kotegeltem bele a jelenlegi modba.
Kulonben most osszecsomagolom neked a 2 allomanyt, es feldobom valahova, hogy letolthesd, ki tudja TZS mikor nez errefele.A ket kotegelt allomanyt siman bemasolod a PATCH alkonyvtarba, es annyi, de egy vadiuj telepitest igenyel.Tehat ujratelepited/masfele telepited, aztan a ket allomanyt a Patch konyvtarba, es inditod a jatekot, ennyi.Mindjart kuldom a hivatkozast.

[ Szerkesztve ]

(#35654) Antonius1978


Antonius1978
addikt

Nos, ime itt van, meg annyit, hogy amikor ugy erzed, hogy kell neked valamelyik targy, mert mar odaig jutottal a tortenettel, hogy megillet, de a szkript hianyaban nem tud hozzad kerulni, siman vedd ki a Szkadovszk tetejen levo ladabol, es kesz. Erre ra is leszel kenyszerulve, mert pl a Napnyugta sztalker pancelt nem lehet maskepp megszerezni, hianyzik a szkript.
Az otletem alapjan Kardan ajanlana fel, miutan megtalaltad a halott haverjait, hogy a Napkelte pancelodbol Napnyugtat keszit. [link]

(#35655) ' Tzs , válasza Antonius1978 (#35654) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Én minden nap nézegetek erre felé, de nem mindig szólok hozzá a dolgokhoz :) Örülök a leírásnak, hogy elkészült, az oldalra pedig természetesen fel tesszük, akár később a nap folyamán is lehet róla szó, ennek részleteit privátban/emailben beszéljük meg akkor :) Írj rám később akkor...
Korábban teszteltem ku jó volt! :D Főleg a zenék a játékban! :D

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#35656) lsc válasza Antonius1978 (#35654) üzenetére


lsc
nagyúr

Köszi, holnap feldobom, már jön le.

Az élet kegyetlen .

(#35657) Antonius1978 válasza lsc (#35656) üzenetére


Antonius1978
addikt

Remelem tetszeni fog, a dinamikus zeneket kapcsold majd be, hogy menjen a harci zene, mikor valakikkel lovoldozol, remelem tetszeni fog :)
Es a zenek is a radioban :D
Mind3 helyszinen masfele zene szol, es terveztem meg 1 radiot a piripocsi Jubileumi kozpontba is, ahol kimondottan csak par komcsi zene szolna, de az elmaradt, de meg megvalosulhat :D

(#35658) lsc válasza Antonius1978 (#35657) üzenetére


lsc
nagyúr

Köszi, működik, a zenék nekem kicsit kemények, de nem rossz.

Az élet kegyetlen .

(#35659) Sensut válasza Antonius1978 (#35657) üzenetére


Sensut
őstag

Csak az akarom kérdezni, hogy honnan jött a Turul név a módnak?

(#35660) Antonius1978 válasza lsc (#35658) üzenetére


Antonius1978
addikt

Orvendek, hogy tetszik :DD :C
Sajnos es metal es nepzene rajongo vagyok, de igyekeztem mas zeneket is betenni a radioba, de harci zenenek csakis a metal fekszik, azaz jobban mondva asszem az Action magat dirty rock-nak hatarozta meg :DDD

(#35661) Antonius1978 válasza Sensut (#35659) üzenetére


Antonius1978
addikt

Ugy emlekszem, hogy xFreex nevezte igy, de az is lehet hogy kozbe en? Mar nem is tudom, inkabb az a valoszinubb, hogy en adtam a Karpatia egyik lemezboritojanak a kepet, amin egy turul van, mellkasan a magyar cimer, a szarnyain meg a szekely jelkepek, es gondolom onnan jott az egesz, vagy eloszor a turul es utanna talaltam a kepet? mar fene tudja :D
Azert csak probald ki te is foldim :P

(#35662) Sensut válasza Antonius1978 (#35661) üzenetére


Sensut
őstag

Ja, mindenképp ;)

(#35663) shield válasza Antonius1978 (#35661) üzenetére


shield
Topikgazda

xFreex-et nem tudod felkutatni?
Nem azért tűnt el, mert kiakasztottad a sok variálásoddal!? :DD

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#35664) xFreex válasza shield (#35663) üzenetére


xFreex
aktív tag

De azért.... :(((

- This one is a live one. - BULLSHIT! You're lying. - Let the zone take me if I am...

(#35665) Antonius1978 válasza shield (#35663) üzenetére


Antonius1978
addikt

Ugy tunik, hogy azert - nem hajlando targyalni velem a modrol, sot semmirol :DDD ...sajna kisse jobban meglodult a fantaziam, mint ahogy kellett volna :K , de az is csak azert, hogy kiaknazzunk minden lehetoseget, es jobba/szebbe/esszerubbe tegyuk a modot, es nyujtsunk meg valami pluszt, valami ujat az alapjatekon felul.Es meg idokozben is befutott 1-2 otlet, mivel uj lehetosegek nyiltak meg...pl most, hogy Hubai, ha jol emlekszem, 1-2 eve kitett par kepet egy zold szinu Okologus Exo-rol, az lenne az otlet, hogy bizonyos meghatarozott szamu es fajta mutans testreszert a tudosok adnanak egyet tesztelesre.A masik otletem, hogy az osszes, a jatekban fellelheto kepzodmenyert, cserebe, osszehoznanak egy ultraszuper kepzodmenyt, a neve Tokely lenne.Tulajdonkepp lehetne egy teljesen uj kuldetessorozatot irni a tudosokkal kapcsolatban, amiket elozoleg emlitettem, azok felhasznalasaval.Pl lehetne ugy is, hogy a tudosok szintetizalni tudnak a kimerakarmokat, amit ossze lehetne vonni azzal, hogy Kardan abbol kesziti el nekunk a Napnyugta Exot, a kimerakarom konnyu es mindennel szemben ellenallo anyagabol.Stb stb.Sok mindent ki lehetne talalni, sot mas otleteket is lehetne meriteni innen-onnan, csak ki irna meg ezt a sok szkriptet meg minden.Es meg sok mindent ki lehetne talalni a jatekban szereplo karakterekkel kapcsolatban.Egyreszt azert, hogy nyujtsunk valami ujat, ha mar az alapjatekra epul a mod, es izgalmas is legyenek az uj tortenetek, meg ilyenek.

(#35666) Antonius1978 válasza xFreex (#35664) üzenetére


Antonius1978
addikt

En azert meg mindig remenykedem :R , hogy egyszer majd megis meggondolod magad, legalabbis annyi idore, hogy elintezd a karakterek cserejet ami felbemaradt, valamint a sisakok, es az emlitett uj pancelok, es meg 1-2 fegyver bevitelet a modba, hogy hasznalni lehessen oket. Aztan vagy mas, vagy en (megtanulom inkabb) majd elintezi a szkriptelest.

(#35667) shield válasza xFreex (#35664) üzenetére


shield
Topikgazda

Mindjárt gondoltam...

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#35669) Sensut válasza Dhampir (#35668) üzenetére


Sensut
őstag

Egy kicsit elkésett a szenzációkeltéssel, nemde? Ma már bárki mehet és mennek is, nem értem minek ez a beszari hozzáállás, akkor meg minek mentek oda?

(#35670) Aarpok válasza Sensut (#35669) üzenetére


Aarpok
őstag

Sőt oly annira mennek, hogy megnyitják a 4 -es vezérlőtermét is.Már azt is meg lehet tekinteni igaz megfelelő védelemmel ellátva. :D

Аарпок

(#35671) Dhampir


Dhampir
félisten

Hm, jómagam a pozitív oldalát látom, arra gondolván, hogy készült egy újabb, friss magyar film Pripjatyról, Csernobilről.
Nem valószínű, hogy közülünk mindenki eljut oda, vagy tényleg el akarna menni.

(#35672) Sensut válasza Dhampir (#35671) üzenetére


Sensut
őstag

Na látod, én (mi) épp az idén terveztünk egy túrát a haverokkal oda, csak sajnos valami fontosabb közbejött. De jövőre mindenképp átugrunk, hisz e helyt van. Már intézik is az időpontot.

(#35673) Dhampir válasza Sensut (#35672) üzenetére


Dhampir
félisten

Érdemes lesz majd a nagy kirándulás végén egy cikket írni róla, ha lesz hozzá kedved, időd, energiád. :)

(#35674) ' Tzs ,


' Tzs ,
senior tag

Egy ilyen kirándulásra évek óta tervezek én is menni, de a meló miatt eddig ez kivitelezhetetlen volt. Mibe kerülne egy ilyen út? Mondjuk egy hétvégi kiruccanásra gondoltam :)

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#35675) Dhampir válasza ' Tzs , (#35674) üzenetére


Dhampir
félisten

Ismerek valakit, aki olcsóbban megszámítja: :D

(#35676) shield válasza Dhampir (#35668) üzenetére


shield
Topikgazda

Tvrtkot nem a csernobili sugárzás miatt kellene vizsgálni... :O
Ki nem állhatom ezt a pofát, így a filmje sem érdekel. :(
Ahogy Sensut is írta, ez már nem nagy szám, csak ez a kis majom játssza megint az agyát, bocs, az agyhelyét. :P

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#35677) Dhampir válasza shield (#35676) üzenetére


Dhampir
félisten

Rendben, akkor törölhető a hozzászólás. Elnézést kérek a nyugalom megzavarásáért. :R

(#35678) Sensut válasza ' Tzs , (#35674) üzenetére


Sensut
őstag

Mivel nekünk a hátunk mögött nincs egy TV-s csatorna, aminek a vérét szívhatjuk, ezért mi egy Kievből induló kirándulásban gondolkodunk. Onnan indulnak csoportok idegenvezetőkkel (mert a nélkül nem ajánlatos elindulni), és ez belekerül 100-150 amerikai dollárba fejenként, annak függvényében, hogy hova akarsz eljutni és mit akarsz megnézni. Több féle csoport is indul, lehet válogatni. Én igazság szerint az erőművet szerettem volna látni az eredeti állapotában úgy 10 évvel ezelőtt, de sajnos erről már örökre lemaradtunk, úgyhogy marad ami maradt. Azért van ott mit látni még. Kievig az utat saját autóval tervezzük saját költségünkön, aztán ott meglátjuk. Mivel Ukrajnáról van szó és nem egy nyugati államról, hosszú távon nem érdemes tervezni. Mindent csak előtte és ott helyben :)

(#35679) Dhampir válasza shield (#35676) üzenetére


Dhampir
félisten

Még annyit, hogy egyébként érdekes könyvei vannak, például a Pokoli történeteket tudom ajánlani, ha még nem ismered. :)

(#35680) shield válasza Dhampir (#35677) üzenetére


shield
Topikgazda

Azért mert engem nem érdekel, mást érdekelhet, úgyhogy marad a hsz.
Én emberileg nem bírom az ürgét, néhány megnyilvánulása miatt.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#35681) Dhampir válasza Dhampir (#35668) üzenetére


Dhampir
félisten

Megnéztem a filmet és tetszett, így pláne, hogy ajánlom. Egy nagy hibája volt, hogy túl rövid. A filmben felvillanó embereket még szívesen tovább hallgattam volna.
Dr. Szöllősy Tibor is felbukkant a filmben. Szerepelt Lucas Hixson, a csernobili kóbor kutyák "megmentője" és a 84 éves Iván Ivanovics Szemenjuk, aki a Csernobiltól 20 km-re fekvő Parisev nevű falucskában él.

(#35682) Sensut


Sensut
őstag

Mindenképpen érdemes megnézni. Fent van a Youtubeon.

(#35683) Yutani


Yutani
nagyúr

(#35684) KisBundi


KisBundi
őstag

Sziasztok! Bevallom kicsit összezavarodtam itt pár oldal visszaolvasása után. Igazából egy MOD-ot keresek ami új történetszálon fut és van hozzá magyarosítás is. Tudnátok tippeket adni? :U

(#35685) kekeeci válasza KisBundi (#35684) üzenetére


kekeeci
senior tag

Az összefoglalóban találsz párat.

kekeeci (waltzer) R†P: Project Torque, LevelR & HEAT Online :(      "Kívánom, hogy a víz amit talál ne világítson a sötétben. (May the water you find in the desert not shine at you in the dark.)"

(#35686) ' Tzs , válasza KisBundi (#35684) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Üdv!

Válogass: [TzsWeb.hu | S.T.A.L.K.E.R modok]

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#35687) KisBundi válasza ' Tzs , (#35686) üzenetére


KisBundi
őstag

:R

(#35688) galaktikus


galaktikus
aktív tag

Sziasztok!

Szétcsesz az ideg. Anomaly-val játszom és az első Jellyfish megszerzős küldi után, rövid úton megdöglök a sugárzástól. Bent vagyok Sidonál, de nem tudom mit vegyek ami elmulassza a sugárfertőzöttségem. Végigpróbáltam már kb. az összes cuccot.. :U

Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon

(#35689) shield válasza galaktikus (#35688) üzenetére


shield
Topikgazda

Én még nem játszottam az Anomaly-val, két dologra gondolok, nem-e használsz sugárzó képződményt vagy nem-e kell a képződményt tárolóba raknod, hogy ne sugározzon? A másodikra tippelnék. Dobd le a képződményt, majd elválik, hogy megáll-e az életerő csökkenés.
Van saját topikja is, ami most indult, azt is be kell indítani, ott is érdeklődj, hátha indul egy beszélgetés. :)
[S.T.A.L.K.E.R. - Anomaly]

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#35690) ' Tzs , válasza shield (#35689) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Köszi a megosztást shield! :)

[ Szerkesztve ]

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#35691) Laris2


Laris2
aktív tag

Szia Antonius Nem jelezted, mire haladtál a Szövetség ideje 3-ból kiválasztott fájl fordításával. Ha nem végeztél vele, vagy el sem kezdted, akkor nem is kell lefordítani. Ugyanis az a helyzet, hogy ezt és a benne szereplő pályák nagy részét csak a játék befejezése után lehet elérni. Jupiteren zajlik a történet nagy része, időnként eljutunk a bárba, és Límaszkba. Nem mondanám nagy durranásnak a játékot, de azért vannak benne újdonságok, csavaros feladatok. Nekem úgy tűnik, mintha a mellék küldetésekre helyezték volna a hangsúlyt a főszál meg csak úgy elbújva teljesülget. Yutani ennek a loadscreen fájlnak van egy egyszerűbb fordított változata, szerintem jó lesz az is. Egyébként is csak betöltéskor pár másodpercig látható. ;) Még annyit, ebben is találunk egy-két bölcs anekdótát, amit nagyon csípek. Szerintem az ilyen bölcsességek dobnak is a játékon. :))

[ Szerkesztve ]

(#35692) ' Tzs , válasza Laris2 (#35691) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Ja, én is akartam már kérdezni, hogy hogy áll a fordítás :)

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#35693) Yutani válasza Laris2 (#35691) üzenetére


Yutani
nagyúr

Hát azt az egész fájlt oroszból áttettem angolba és az első néhány szöveget lefordítottam. Kb szótárazni sem kell nagyon, csak hát az elmúlt 2 hónapban ha volt időm, Borderlands 3 ment, különben meg család. :DDD

De asszem erőt veszek magamon és folytatom a fordítást.

[ Szerkesztve ]

#tarcsad

(#35694) Antonius1978 válasza Laris2 (#35691) üzenetére


Antonius1978
addikt

Nem, elfelejtettem, hogy barmit is jelezzek, mert neki sem fogtam, akkor meg szerencse hogy szoltal, mert akkor nem is foglalkozom vele egyaltalan.Annyit csinaltam, hogy a Turul modhoz csinaltam par 2 perces videot, mert annyit enged az ingyenes FRAPS, de arrol is megfeledkeztem....

(#35695) Laris2 válasza ' Tzs , (#35692) üzenetére


Laris2
aktív tag

Haladok vele, de inkább csak haladgatok, mivel vannak benne rejtvényes feladatok, amit eléggé érthetetlenné tesz a Yandex fordító ami fordítja az orosz szöveget. Íme két példa, de van benne még több is. Az elsőn túl vagyok, itt a kulcs az utolsó mondat.
A másodikat még csak kapiszgálom. :F Talán az ünnepek után elkészülök vele.

(#35696) shield válasza Laris2 (#35695) üzenetére


shield
Topikgazda

Eléggé értelmetlennek tűnnek a szövegek, mondhatni értelmetlenek.

Yutani, ezzel lehet hogy megkétszerezed a hibalehetőségeket.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#35697) ' Tzs , válasza Laris2 (#35695) üzenetére


' Tzs ,
senior tag

Na ez érdekes lesz! Értem már, látom a munka nehézségét. A két ünnep között pont jó lenne :) Kitartás a fordításhoz és kíváncsian várom! :) Jó munkát!

S.T.A.L.K.E.R. mod ajánlók: https://tzsweb.hu/category/mod-mania/s-t-a-l-k-e-r/

(#35698) shield válasza ' Tzs , (#35697) üzenetére


shield
Topikgazda

Sajnos így igen nehézkesen megy, az online fordítók néha óriási hülyeségeket fordítanak, sőt van hogy félre is vezetnek egyes jónak gondolható fordítással. A szótárak a ragozott szavakkal általában nem tudnak mit kezdeni, a legtöbbje nem is mutat alternatívákat sem.
Az Anomaly fordításához kellene egy nagyon jó angolos, érdemes lenne megcsinálni. Persze ha tényleg jól fog menni a mod, nekem nem volt jó a kezdés. Az igazi az oroszból való fordítás lenne, az pedig a jelenállás szerint reménytelen, sajnos.

S.T.A.L.K.E.R. és modok: http://users.atw.hu/stalkermods-hun -- http://www.shieldstalker.nhely.hu

(#35699) Laris2


Laris2
aktív tag

Megoldottam, át is írtam érthetővé, de sorakoznak benne az ilyen rejtvények. :D Próbálkoztam az Anomalyval, nem igazán jött be nekem, bár ez korai vélemény. A karakterek mozgása is kicsit furcsa, nálam kissé olyan korcsolyázó, mint a Diabló 2-ben. Nem is tudtam rajta változtatni. Majd ha lesz egy jobb gépem, de az egyáltalán nem mostanában lesz. 250 rúgóért is csak valamivel jobb lenne.

[ Szerkesztve ]

(#35700) Yutani válasza shield (#35696) üzenetére


Yutani
nagyúr

Nem hiszem. A loading screenen nincsenek olyan bonyolult dolgok, inkább tippek - trükkök, ami viszont egy tapasztaltabb sztalkernek nem jelent problémát. ;)

#tarcsad

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.