Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-04-10 12:39:33

LOGOUT.hu

Router gondok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26619) Dzsekó


Dzsekó
addikt

Sziasztok!

Van egy elég összetett gondom, ami már lassan másfél éve húzódik.
Kezdő infók:
Internetem: T-s ADSL (VDSL2 25Mbit/5Mbit)
Modem: T-s ZTE, ami most lett cserélve Speedport W724V-re
Kábelek kicserélve, 500GB-os WD Passport 1TB-osra cserélve (routerre kötött vinyó)
Routerek (mindegyiken Shibby féle Tomato van/volt):
1. Netgear WNR3500L ezzel másfél évig semmi gond nem volt, aztán jött egy olyan hiba, hogy elég sűrűn leakadtak szolgáltatások (webszerver, samba, ftp, dlna), nem értem el a router webfelületét, de net az volt. Router ki-bekapcs után jó lett, de a passport "elfelejtett" elég sok fájlt, ami azt jelenti, hogy eltűntek a fájlok. Cseréltem a passportot 1TB-os ultrára, eredmény ua.
2. cseréltem a routert Asus RT-N18U-ra, eredmény még instabilabb lett, fél óránként meghalt a cucc
3. cseréltem a routert Asus RT-N66U-ra, eredmény javult, T-s DSLAM port hiba elhárítás is volt, tomatoban az LCP echo limit fail-t 5-ről a max. 10-re raktam, és ekkor megjavult minden egy 3/4-ed évig.
Most megint elkezdte enyhébben, szinte csak a samba akad le pár óránként, illetve passport felejt össze-vissza, még akkor is, amikor samba nem akad le. Konkrétan felmásolom a public könyvtáramat és 1 óra múlva eltűnik a passportról.
Most cserélték T-sek a ZTE modemet a Speedportra, de nincs javulás. Vonalvizsgálatot is végeztek, az is tökéletes, helyszínen is megnézték a kütyüvel a grafikont.
Szóval tök tanácstalan vagyok. Holnap veszek külső vinyót+házat, mert arra gyanakszom, hogy Asus+tomato nem csípi a passportokat. Ha ezzel sem lesz jó, akkor marad a jó drága nas. De örülnék neki, ha pénzkidobás nélkül meg lehetne oldani ezt a gondot. Valakinek van valami ötlete, hogy mitől hülyül meg a router+passport vinyó? Modem egyszer sem akad le, elég routert újraindítani.
Köszi!

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Router gondok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.