Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:44:49

LOGOUT.hu

Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26051) M@Db0Y válasza Nerazim (#26050) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Custom romoknál nem mindegyiknél megy a VOLTE. Xiaomi készülékeknél a *#*#86583#*#* kóddal kell a carrier checket disabled-re állítani és utána bekapcsolni. Ha ezek után nem megy akkor szolgáltató vagy rom hiba lehet.

(#26052) Nerazim válasza M@Db0Y (#26051) üzenetére


Nerazim
őstag

Köszi szépen, lehet hogy ez volt a gond, mert most aktív lett a kis ikon és be is kapcsolódott már csak tesztelni kell. :R

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#26053) Aurig@


Aurig@
őstag

Köszönöm Mindenkinek, aki segített tanácsokkal, ötletekkel az elmúlt 2 év alatt.
Tegnaptól más telefonra váltottam.
Ez a fiamé lesz, ritkábban nézek be ide. De, ha van valami olyan dolog, amit nem tudnék szívesen fogadom a tanácsokat ezután is.

Köszönöm

<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>

(#26054) acumen880711


acumen880711
tag

Kedves Csoporttagok!

Szeretném a segítségeteket kérni az alábbi probléma miatt.

A páromnak az A1-sébe tettem 1 128-as, zsír új SD kártyát. Nem bóvli, nem gagyi, nem no-name, nem kínai, a számítógép is simán felismeri. Formáztam is használat előtt még a gépbe bedugva is, de a telójába rakva is.

Borzalmasan imád mindent fotózni a telefonjával - még a gyenge kamera ellenére is - , de kb. 2 hete kiírta a kamera alkalmazás, hogy helyezzen be SD kártyát, hogy fotózhasson. Természetesen nem lehet, hiszen benne van, látja is a telefon. A fura az az, hogy a telefon fájlkezelőjében nem találok egyetlen mappában sem, egyetlen képet sem. Bár utóbbit talán tudom azzal magyarázni, hogy amit csak fotóz, tölti fel a felhőbe, lehet x idő után törli a telefon azokat, amiről van biztonsági másolat (pl. a google fotók-on).

A lényeg, vagyis a kérdés. Mit tudok tenni, hogy tudja használni a telefonját továbbra is fotózásra? Napi szinte ezzel nyaggat, szétnéztem a neten már többször is, de nem nagyon lettem okosabb sajnos...

Az SD kártyára letölteni, progikat átrakni simán lehet, engedi.

Válaszotokat előre is köszi!

(#26055) HoaryFox válasza acumen880711 (#26054) üzenetére


HoaryFox
őstag

Táhely hozzáférést nézném meg a Kamera alkalmazásnál, hogy engedélyezve van-e. Valamint azt, hogy a Kamera alkalmazásban ha belső tárhelyet választod az SD kártya helyett ("Mentés az SD kártyára opció ne legyen kipipálva), akkor mi a helyzet.

[ Szerkesztve ]

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#26056) acumen880711 válasza HoaryFox (#26055) üzenetére


acumen880711
tag

Sikerült megoldanom, kösz is segítséget. Habár nem a te megoldásod segített, azért némi útmutatásnak jó volt! ;)

Viszont leírom, hátha vkinél még lesz ilyen gond.

Először is, én anno az SD kártya behelyezése után a "hozzáadás belső tárhelyhez" opciót választottam. E telefon ugyan láttad, h ez 1 SD kártya, de egyben kezelte az egészet, és pl. a Kamera alkalmazásban így nem volt olyan opció, h mentés az SD kártyára, hiszen maga az alkalmazás nem akként kezelte. Fura és logikátlan, de így volt.

Kipróbáltam azt, h újra leformázom a kártyát, belerakom és hordozható tárhelynek használom. 1 fokkal jobb döntésnek bizonyult, mert már a kamera alkalmazás SD kártyának látta és tudtam az alkalmazásban választani azt, h mentés SD kártyára. Képet engedett lőni ha előbbi funkciót engedélyeztem, de ahogy megcsináltam, kiírta azt, h nincs elég hely az SD kártyán, és nem találtam meg a képet sem sehol a telefonon, nem jelenítette meg egyik alkalmazás sem az SD kártya mappáit. Tette mindezt úgy, h full üres, formázott, 128 gb-os sd kártyáról beszélünk.

Poén1: összekötve a géppel a telót, megtaláltam a képeket az SD kártya-DCIM-Camera mappában (kb. 4-et lőttem tesztként)
Poén2: amint kivettem a pipát az SD kártya mentése funkcióból, újfent kiírta, h az USB tárolón (?) nincs elég hely (bár nem értem, miért ezt írta ki, ahelyett, h a tárhely megtelt stb...), tehát ekkor sem tudtam új képet csinálni. Teszem hozzá, h a teló belső memóriájából kb. 14 gb-ot szabadnak mutat, tehát itt sem tiszta vmi.

Ami segített: SD kártya újraformázása, behelyezése, nem választottam sem azt, h használat belső tárhelyként vagy hordozható tárhelyként, hanem kattoltam arra, h döntés később. ÉS voilá, láss csodát, jó lett! Igaz, most is csak akkor lő képet, ha SD kártyára kérem azt menteni, de látom a telefon mappáiban amiket csinál, és látom a gépen is azonnal.

Bocsi, elég hosszú lett, remélem majd egyszer vkinek segít.

Neked pedig köszi még egyszer!

(#26057) mobilizmo válasza acumen880711 (#26056) üzenetére


mobilizmo
addikt

"Először is, én anno az SD kártya behelyezése után a "hozzáadás belső tárhelyhez" opciót választottam. E telefon ugyan láttad, h ez 1 SD kártya, de egyben kezelte az egészet, és pl. a Kamera alkalmazásban így nem volt olyan opció, h mentés az SD kártyára, hiszen maga az alkalmazás nem akként kezelte. Fura és logikátlan, de így volt."
Ebben semmi logikátlan nincs. Ha hozzáadod a belső tárhelyhez, akkor akként kezeli. Így bár fizikailag be van rakva egy sd kártya a rendszer nem így látja.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#26058) fery02 válasza previa69 (#26049) üzenetére


fery02
addikt

Ne haragudj, hogy ilyen sokára válaszolok.

Szóval ilitek kijelző ez is úgy tűnik, bár azt gondolnám, hogy nem garantált, hogy a tiéd is ilitek lenne attól még, hogy ugyaninnen rendelnél.
Szóval lehet ezt is ki kell fogni, ezt nem tudhatom persze.

De amúgy én is ajánlásra vettem ezt.
Ha van időd, hogy visszakeresd azt a korábbi hozzászólót, aki eredetileg linkelte ezt ide, őt még érdemes lehet megkérdezni, hogy neki is ilitek lett-e küldve.

[ Szerkesztve ]

(#26059) previa69 válasza fery02 (#26058) üzenetére


previa69
csendes tag

Szia
Közben vettem mástól
Tegnap beszerezték akkor még tudtam két számot hívni , azóta viszont csak wifi van :(
Nincs mobilszolgáltatás
Veszek egy feltöltös kártyát a régi telefonomhoz hogy elérjék a szerelőt

(#26060) Ra3 válasza juuzer (#25968) üzenetére


Ra3
őstag

Hát úgy tűnik a kamera nem nagyon szereti az eséseket, ugye az enyém ilyen fátyolos képeket csinál, esett, kijelző cserélve lett mielőtt hozzám került a családból.
Ma megkaptam juuzer kollégától a törött telefonjából a kamera modult (ezúton is köszönet érte :R ), csináltam pár tesztképet a régi és az új modullal, kint sajnos nem tudtam fotózni.
Ez az én eredeti kameramodulom, jól látszik a fehéredés amit a kültériken vettem először észre:

Ez juuzer telefonjából származó modul, fehéredés nincs, mintha a színek is jobbak lennének, viszont mintha az AF beakadt volna, nem tudok éles képet lőni vele:

Még lehet hogy az aliról lövök egy modult 10 dollár környékén, csak nem tudom hogy melyik hozza a gyári minőséget, mert látok ugyanolyan árban többfajtát is, erre van valakinek tippje?

''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

(#26061) previa69 válasza fery02 (#26058) üzenetére


previa69
csendes tag

Angliából jött a kijelző, a szerelő még egyszer nekiállt most már tudok telefonálni.
Nekem is iliteket ír ki, de gyanús hogy ezt még a az alapbeállítás miatt. Gondolod hogyy érzékelné hogy milyen alkatrész van benne ?

(#26062) fery02 válasza previa69 (#26061) üzenetére


fery02
addikt

Na erre én is gondoltam, nem tudom biztosan, hogy valós időben olvassa-e ki az adatot a kijelzőt illetően.
Nekem gondolom biztos, hogy ilitek, mert kijelző csere után flash-eltem fel a 9-es android-ot tisztán.

(#26063) TFSi


TFSi
őstag

Sziasztok! Vajon mennyi esélye lehet a 10-es droid megjelenésének erre a telefonra? Külföldi fórumok szerint lehet, de nem biztos. Van ezektől hitelesebb forrás a Xiaomi háza táján?

A Google minimum 2 évet említ upgrade szintjén, és a 10-es droid hamarabb volt kint dátum szerint, mint a telefon 2 éves jubileuma.

[ Szerkesztve ]

Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

(#26064) rhen válasza TFSi (#26063) üzenetére


rhen
senior tag

Nem sok esélyt látok rá.
Emlékeim szerint 2 főverzió upgradet ígértek.

Hajszálnyi esélyt mégis látok A2 lite miatt.
Az meg kell hogy kapja és az A1 szinte ugyanazt a ROM-ot használja ha jól emlékszem. (Bár ahhoz hogy kiadják nem elég lefordítani, hanem tesztelni is kell és arra nem biztos hogy fordítanak energiát)

(#26065) TFSi válasza rhen (#26064) üzenetére


TFSi
őstag

Az a kérdés számomra, vajon miért éri meg a Google-nek előző verziós droidokat patchelni ahelyett, hogy pár hónapos eltéréssel, de az összes újabb telón a legfrissebb droid menne? Az AndroidOne esetében főleg..

Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

(#26066) HoaryFox


HoaryFox
őstag

Hát szomorú, de lecseréltem a kis A1-et egy modernebb Mi 9T Pro-ra, kicsit kezd eljárni felette az idő. Nem tudom, hogy így maradjak-e TG, bár úgy tervezem, megtartom a telefont.

Nem mintha olyan sok meló lenne a topikkal.

[ Szerkesztve ]

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#26067) Sordoran válasza TFSi (#26065) üzenetére


Sordoran
addikt

Mert nem a Google dönti el melyik telefonon mi fut (elvileg Android One esetén ő felel érte, de erről erős kétségeim vannak). Ha a régebbi készülékekre nem adna ki biztonsági javításokat, akkor sokkal több probléma lenne a készülék biztonsággal, ami a statisztikákra rossz fényt vetne. Így viszont a gyártók könnyen tudják a kis frissítésekkel azokat is kiadni, és mindenki örül.

Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?

(#26068) raveinT válasza rhen (#26064) üzenetére


raveinT
tag

Talán jobb is így. Mostanra kb. minden hibát kivasaltak ami a 9-re való átállás után jelentkezett (legalábbis nekem most már a GPS is újra ok, akksi is jól bírja megint). Ha ki is adják erre a 10-et, semmi se garantálja, hogy veszik majd a fáradtságot a különféle bugok javítására.

Annyira nagy feature meg nincs szerintem a 10-ben ami miatt megérné kockáztatni, teljesen használható jelen formájában is a készülék.

(#26069) #56474624 válasza raveinT (#26068) üzenetére


#56474624
törölt tag

Jaja, a vernee thorral jártam így, Android 7 kijött rá, volt 1-2 javítás, aztán le se szarták többé, néhány hiba meg benne maradt.

(#26070) Jabby válasza raveinT (#26068) üzenetére


Jabby
őstag

" Mostanra kb. minden hibát kivasaltak..."

Rendben van már a telefonálás közbeni hangerő probléma és a BT+WiFi együttes működésénél is mindkettő normálisan működik?
Mert engem igazából ez a két hiba tántorított el a 9-re váltástól.

(#26071) #56474624 válasza Jabby (#26070) üzenetére


#56474624
törölt tag

Ezt a telefonálás közbeni hangerő problémát személy szerint sosem tapasztaltam.

(#26072) huberpe válasza Jabby (#26070) üzenetére


huberpe
aktív tag

nincs. nálam a novemberi update-el mindkettő szar még mindig.

(#26073) Jabby válasza huberpe (#26072) üzenetére


Jabby
őstag

Köszi a választ, nálam még a tavaly novemberi frissítés van fent, de nagyon félek a frissítéstől, mert még így is tökéletesen működik a teló.
Egyik ismerősömmel a 9-re állás után a beszélgetés olyan szörnyű volt, hogy 1 hónap után el is adta az A1-et.

(#26074) sutitomi válasza Jabby (#26073) üzenetére


sutitomi
csendes tag

Nekem az említett problémák mindegyike fennállt, viszont meg is oldódott a frissítésekkel.

(#26075) Jabby válasza sutitomi (#26074) üzenetére


Jabby
őstag

Akkor ha jól értem, három lehetőség van:
- A frissítés(ek) nem okoz(nak) semmilyen problémát,
- frissítése(ek) megoldják a problémákat,
- frissítések nem oldják meg a problémákat.

Ez a nem semmi :O

(#26076) tomazin válasza Jabby (#26075) üzenetére


tomazin
veterán

kockadobással vagy tarott kártyával előre megjósolható nálad melyik lesz ;]

de van még 1 lehetőség:
felraksz egy másik romot és full új problémák jönnek elő amik eddig nem voltak és esetleg a régiek eltűnnek :))

(#26077) Aurig@ válasza Jabby (#26073) üzenetére


Aurig@
őstag

+1
Igaz, már a fiamnak adtam az A1-et, de még azon is a tavaly novemberi van. Neki /és nem rég' még nekem is/ tökéletesen megfelelt. Semmi nyűgje sincs.

<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>

(#26078) mobilizmo válasza tomazin (#26076) üzenetére


mobilizmo
addikt

plusz még egy lehetőség: felraksz egy másik rom-ot és minden problémád megszűnik

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#26079) tomazin válasza mobilizmo (#26078) üzenetére


tomazin
veterán

En ilyet meg nem tapasztaltam hogy minden mukodott volna, pedig az elmult 8-10evben minden okostelefont romoltam.

(#26080) mobilizmo válasza tomazin (#26079) üzenetére


mobilizmo
addikt

Lehet én vagyok túl "egyszerű" felhasználó, de nálam A1-el jelenleg valóban ez van. Egy ideig úgy tűnt a mikrofon probléma nálam is jelentkezik. De aztán kiderült, hogy valójában fizikai szennyeződés okozta.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#26081) LaRoque


LaRoque
csendes tag

Sziasztok! Valaki tapasztalt már olyan hibát, hogy önálló életre kel az érintőkijelző (felső menüsor lenyílik, ott ki be kapcsolja a különböző ikonokat, jobbra balra lépeget és programokat indít el, stb)?
Nálam 3. napja történik ilyesmi, és átmenetileg használhatatlanná teszi a telót, gyakorlatilag újraindítani is nehéz, és utána is folytatja...aztán abbahagyja és a nap nagy részében szépen működik :W

(#26082) Baloo27


Baloo27
aktív tag

Lettölthető a decemberi security update(ha èrdekel valakit).

(#26083) fery02 válasza Baloo27 (#26082) üzenetére


fery02
addikt

Ó már hogyne érdekelne, asszonypajti Mi A1-ét le is frissítettem most gyorsan, köszi! 🙂

Fura helyzet, hogy a Pocophone-om viszont már kb fél éve nem látott frissítést, bár erről csak én tehetek, mivel nyár óta nem szántam időt, hogy a global beta ROM-omat lecseréljem valami stable-re, mivel nyár vége óta ezen a beta-t már nem frissítik.

(#26084) sutitomi válasza Baloo27 (#26082) üzenetére


sutitomi
csendes tag

Gondolom Android 10 nem jár hozzá... :D

(#26085) fluttershy válasza LaRoque (#26081) üzenetére


fluttershy
tag

Ghost touchnak hívják a problémát. Bizonyos érintőképernyős telefonoknál gyakori hiba, más telefonoknál kevésbé. Én mi a1en még nem olvastam h bárkinek lett volna ilyen gondja. Szerencsére én sem találkoztam még ezzel a hibával eddig egyik telefonomon sem.
Neten azt írják h a kijelző megtakarításával, kijelzővédő fólia, üveg eltávolításával, tok megtakarításával, eltávolításával kell megpróbálkozni.
Hátha segít

(#26086) benjoe1


benjoe1
aktív tag

Melyik custom rom-ot érdemes most feltenni?

https://www.szarvaskovendeghaz.hu/

(#26087) TFSi válasza benjoe1 (#26086) üzenetére


TFSi
őstag

Ha nincs gondod a gyárival, akkor egyiket sem.

Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

(#26088) M@Db0Y válasza benjoe1 (#26086) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Nekem a lineageos 16 megy kb 1 éve, 1-2 hetente frissítem és nem volt vele még gondom, sőt több extra funkció is elérhető. (camera2 api, 2 csatornás wifi)

(#26089) Baloo27 válasza sutitomi (#26084) üzenetére


Baloo27
aktív tag

Sajnos nem, de mèg remènykedem.

(#26090) fluttershy válasza benjoe1 (#26086) üzenetére


fluttershy
tag

Lineageos 16 nightly
Tiszta, gyors, funkciógazdag, hibamentes, majdnem naponta jön frissítés.
Annyi hibája van csak talán hogy a lassított videó felvétel nem működik, kernelt kell hozzá cserélni állítólag de én nem szórakoztam vele.
Kb hetente frissítettem, teljesen elégedett voltam vele mert tökéletesen tette a dolgát amíg össze nem törtem a kijelzőt.
De ha tökéletesen megy a gyári akkor és nincs semmi igényed ami miatt custom romra szeretnél menni akkor én is azt tanácsolom hogy maradj a gyárin. Nem veszítesz semmit azzal ha nem romozgatsz.

(#26091) tomazin válasza fluttershy (#26090) üzenetére


tomazin
veterán

Nem is tudtam, h lehet frissiteni. Koszi az infot.

(#26092) kekigyu


kekigyu
aktív tag

Kicsit visszajelzek, akksi csere nalam teljesen elhetetlenne tette a telefont. 50% rol egy ora alatt lemerul, 15%-on kikapcsol, töltöm fel órát, mutatja, hogy 45%. Lehuzom, egy ora böngészés meg PH app es meg mindig 45% :U Nagyon banom, hogy az akksit kicsereltettem, eleg lett volna a bekapcs. gomb. Ugyhogy vagy backup lesz vagy megy donornak aprora. Es a kerdes: mit ajánlanátok kovetkezo telefonnak ezek mentén:

- nfc ( mobil fizetes )
- dual sim ( digi net )
- aktivan tudja használni a ket simet ( tehat ha telekommal telefonalok, digin vegye a netet )
- volte
- Android foverzio frissites minel tovább
- jo volna android one, de ezt el tudom engedni, a fentieket nem akarom

(#26093) Fredy02


Fredy02
tag

Sziasztok!
Valaki legyen olyan kedves nézze már meg hogy gyári rendszerre lehet e telepíteni a DJI Fly nevű alkalmazást a play áruházból. Nem kell telepíteni csak megnézni hogy rákeresve megtalálja e. És hogy aktív e a telepítés gomb. Köszi!

S23U

(#26094) trebrona válasza Fredy02 (#26093) üzenetére


trebrona
nagyúr

Aktív a telepítés gomb. kép

------- Nem mindegy, hogy egyelőre áll a meccs, vagy egyenlőre áll a meccs. ------

(#26095) Fredy02 válasza trebrona (#26094) üzenetére


Fredy02
tag

Köszi! Akkor nálam a lineage-t nem szereti, vagy a rootot bár azt ott még nem hiszem hogy ellenőrzi. :)

S23U

(#26096) tomazin válasza Fredy02 (#26095) üzenetére


tomazin
veterán

Apkmirror-rol leszedtem, siman feltelepult, permissiont kert indulas utan, azt nem kapott.
Losom van.

(#26097) chungee


chungee
addikt

Estét!

Tervezek venni ilyen telót. De nekem mindenképpen kell rá MIUI rendszer. Ez megoldható valahogy olyan embernek mint én aki nem konyit ehhez :F

(#26098) mobilizmo válasza chungee (#26097) üzenetére


mobilizmo
addikt

Ha nem konyítasz hozzá, akkor esélyes, hogy nem fogod felrakni rá. Esetleg olyat keress amire már eleve azt telepítette a tulajdonosa. Mondjuk túl sok ilyen ajánlatod nem lesz, mert jellemzően pont az Android One miatt vettük.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#26099) Fredy02 válasza chungee (#26097) üzenetére


Fredy02
tag

MI 5X az gyakorlatilag ugyan ez csak MIUI-val.

S23U

(#26100) M@Db0Y válasza Fredy02 (#26099) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

A támogatott frekvenciák mások. Pl B20 nincs benne ami vidéken igencsak jól jöhet.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.