Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:44:49

LOGOUT.hu

Xiaomi Mi A1
utolsó módosítás: 2019.11.07

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#25701) fluttershy válasza Viktor0610 (#25700) üzenetére


fluttershy
tag

Engem nem érint vagy max csak a firmware szempontjából mert los-on vagyok és valszeg azon is maradok de ez a hír csak akkor örvendetes ha meg is csinálják rendesen azt az android 10-es gyári updatet. Ha hozni fog egy tonna új problémát - vannak tapasztalataink szerintem mindannyiunknak - akkor inkább maradjon az android 9 csak azon javítsanak ki mindent.
Azért kíváncsian várom hogy mi lesz ennek a kimenetele.

(#25702) mobilizmo


mobilizmo
addikt

Akit érdekel (meg akarja tartani a telefont és esetleg a nyűgjeit meg szeretné szüntetni és nem ragaszkodik érthetetlenül a gyári rendszerhez):
[kép]
[kép]

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#25703) mttssz válasza tt124307 (#25698) üzenetére


mttssz
senior tag

Nalam azt irta van 2 raktaron, meg is rendeltem az egyiket, koszonom. :R

(#25704) andHermann válasza Thumas (#25692) üzenetére


andHermann
tag

Nálam ugyanez a helyzet. Minden tökéletesen működik, egyedül a Waze makacsolja meg magát néha. Maps tökéletes. Egyébként most lekopogom, utóbbi 10 napon nem emlékszem anomáliára a Waze-zel kapcsolatban sem, de ez nem jelent semmit, voltak már ilyen periódusok.

(#25705) Nerazim válasza mobilizmo (#25702) üzenetére


Nerazim
őstag

Hy!
A Havoc alatt az ismert hibák eltűntek (halk mikrofon, gps) vagy kell hozzá magisk modul? Nem akarsz a treble verzióhoz egy leírást csinálni? :DDD
Nem olyan régen linkelted, hogy van magisk modul amitől a microfon megjavul. Ez Pie alapú romon is működik? Nálam most RR van fent és gondolkozom, hogy fel kellene rakni csak MIUI alatt meghülyült tőle a teló.

Tested on OnePlus One running both Android 6, 7 & 8 Roms (xda)

[ Szerkesztve ]

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#25706) mobilizmo válasza Nerazim (#25705) üzenetére


mobilizmo
addikt

Nekem is volt halk mikrofon problémám, de mint kiderült fizikai ok miatt. Amikor Lórumozok a telefonon pont úgy fogom, hogy a bal mutatóujjammal letakarom. Az idők folyamán így szépen lassan vittem be a koszt abba a kis lyukba. Amikor kitakarítottam minden "rosszul hallanak" problémám azonnal megszűnt. GPS-el soha nem volt gondom, de én használom a GPS Status and Toolbox Pro-t, ami rendszeresen frissíti az A-Gps adatokat. Dirtyflash egyedüli következménye, vannak appok amiket újra kell telepíteni és/vagy app cache és adatok törlése lehet még. Nem sok, 2-5 app szokott előfordulni (gmail, google carrier services, waze, stb..). Ugyanazok, de nem mindig mindegyik. Ez egyébként lehet annak is a következménye, hogy mindig új opengapps-ot is teszek fel és a pico verziót.
Treble verzió telepítése sem egy nagy durranás (én is tartottam tőle egyébként). Annyi a plusz egy normál tiszta telepítéshez képest, hogy treble képes twrp kell hozzá és treble kompatibilissé kell a partíciókat is (más a kiosztás). Ez persze azt jelenti, hogy az első telepítés mindenképpen clean flash lesz. Mivel a Havoc-nak AIO ROM-ja van (benne van a GSI is) utána már sima ügy, firmware, (AIO) ROM, gapps, Magisk flashek egymás után. ROM után, ha nem Cosmic Dan twrp van fent kell egy twrp flash majd reboot twrp is, és tapasztalatom szerint innen még gapps Magisk előtt érdemes először egy újraindítást csinálni és csak egy második menetben folytatni a flashelést.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#25707) Aurig@ válasza mobilizmo (#25702) üzenetére


Aurig@
őstag

"...a nyűgjeit meg szeretné szüntetni és nem ragaszkodik érthetetlenül a gyári rendszerhez."

Milyen nyűgöket kellene megszüntetni? Mi érthetetlen azon, ha valakinek megfelel a gyári rendszer?
Nekem tökéletesen működik a mai napig az Oreo 8.1! Az ég világon semmi nyűgje nincs!
Számomra viszont a romolgatás furcsa, igaz ez egyéni vélemény, bár sokan gondolják így.

<<- OnePlus 7 „8/256” Android 12 ->>

(#25708) kokokka válasza mobilizmo (#25702) üzenetére


kokokka
őstag

Aztán neked abban mi az érthetetlen, ha én ragaszkodom a gyári rendszerhez? Megpróbállak felvilágosítani, hogy ne legyen érthetetlen : hibátlan! Mindentől mentes amit itt, ebben a topikban felsoroltak/felsoroltok! Soha semmi problémája nem volt egyik frissítés után sem, ahogyan most sincs, akkor minek is cseréljem le az Android One-t ami miatt direkt ezt a telefont vettem? Szóval kérlek értsd meg, hogy ez a jelző itt sok emberre nem vonatkozik. Ahogy én megértem azt is, hogy te nem gyári rendszert használsz....

(#25709) mobilizmo válasza kokokka (#25708) üzenetére


mobilizmo
addikt

és Auriga!

Uraim, hátrébb az agarakkal, nem önöknek szólt a bejegyzésem. Azokra gondoltam akik folyamatosan panaszkodnak GPS-re, hangerőre és nem emlékszem mire még. De közben nem tudnak, nem akarnak elszakadni a gyári rendszertől.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#25710) Fall-N válasza mobilizmo (#25709) üzenetére


Fall-N
veterán

Azért az sem normális dolog, hogy a gyári rendszert kelljen lecserélni, mert a Xiaomi balfasz. Ha nem javul a custom ROM-mal, akkor meg mi lesz? Csinálja vissza az illető? Annak sincs sok értelme. Sokunknak se kedvünk se időnk ilyennel szarakodni. Nekem még PC-m sincs évek óta, anélkül nem is menne a dolog. Meg azért is vettük meg ezt a telefont, hogy Android One legyen azaz gyári sallangmentes ROM. A Custom ROM nem az. Meg ott is ha elszar valamit a lelkes amatőr csapat, akkor lehet várni a csodát hogy majd megjavítják egyszer, hacsak nem megy el a kedvük előbb és hagyják az egészet a francba.

Én előbb adnám el és cserélném le ha ennyire szarul működik, minthogy flesselgessek órákat, hogy hátha jobb lesz, vagy nem lesz annyira szar utána. Azért nem annyira friss telefon ez, az enyém is két éves. Jövőre biztos jön nekem az utód.

(#25711) Smeló válasza mobilizmo (#25709) üzenetére


Smeló
tag

Azért akinek nincs tapasztalata ROMolatásban, és angol nyelv kapcsán is kihívásokkal küzd, az hiába szeretne váltani, és használni egy jobb rendszert, nem fog belevágni...

(#25712) Istju válasza fluttershy (#25607) üzenetére


Istju
senior tag

Köszi
Már kibekkeltem ezt a 40 napot, és már van újra LOS frissítés.

A bonyolultság elrejtése még bonyolultabb rendszert eredményez, és ezért kerülendő. KISS

(#25713) mobilizmo válasza Fall-N (#25710) üzenetére


mobilizmo
addikt

és #25711 Smeló
Ha nem javul meg, akkor nem vesztett semmit. Legfeljebb egy kis időt. Nyilván ez is egy tanulási folyamat, amihez egy kis idő kell. Utána viszont már egyáltalán nem jelentős ráfordítás. Gondolom úgy képzelitek, hogy én a nap 24 órájából 28-ban ki sem bújok a számítógépből. Nem vagyok informatikus, az angol nyelv kapcsán is küzdök kihívásokkal, viszont az elmúlt x évben sikerült felszednem jó sok tudást. Mert akartam fejlődni, mert a tudás jó, bármilyen tudás. Itt a PH közösségben elég sok mindenhez tudnak támogatást nyújtani, az angolhoz meg már egész jó pl. a google fordítója. Igazából az eredeti hozzászólásom pont erről szólt volna, hogy akinek már megvan az igény és csak egy kis lökés kell neki, hogy bele merjen vágni az érezze, lesz támogatása. Fall-N kicsit lenéző "lelkes amatőr csapat" minősítésedről csak annyit, hogy ha tisztában lennél milyen csapatok vannak, akkor nem írtad volna ezt. A Nexus 7 (2012)-re még talán van Pie cROM is, de Moto G (falcon) telefonomon is 8.1 Havoc-OS van, szóval ennyit arról milyen gyorsan megy el a kedvük. És hát elég jó dolgokat csinálnak, nekem elhiheted.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#25714) Ispy válasza Ispy (#25683) üzenetére


Ispy
veterán

Na a sim csere sem oldotta meg, így is előfordul, hogy nem vagyok elérhető.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#25715) raveinT válasza mobilizmo (#25713) üzenetére


raveinT
tag

Teljesen igazad van neked is, és jó, hogy igyekszel felhívni a figyelmet, hogy van ilyen lehetőség is. De a másik oldalnak is igaza van, mert vettek egy telefont, amitől jogosan várják el, hogy "out of the box" hibamentesen működjön, az esetleges bugokat (főleg, ami már alapfunkciokat érint) pedig a fejlesztők ha nem is azonnal, de a következő havi patchel eltüntessék. Ehelyett azt kell tapasztalják, hogy hónapok telnek el, és ezek a hibák bizony maradnak. Nem a felhasználó felelőssége szerintem, hogy ezeket ilyen-olyan módon javítsa. Természetesen amit mondasz, az egy megoldás erre, de ez nem egy alap dolog, nem várható el minden usertől.

(#25716) mobilizmo válasza raveinT (#25715) üzenetére


mobilizmo
addikt

Nem is állítottam olyat, hogy elvárható lenne a userektől ilyesmi. Én csak a lehetőséget reklámozom. Abban is egyetértünk, hogy a a telefonnak ootb kellene működni. A fogyasztói társadalom által megkövetelt gyors fejlődésnek és ezáltal gyors avulásnak (és a nyitott rendszernek) egyenes következménye a nem teljesen hibamentes működtetés. Ezért lehet jó a custom ROM fejlesztés és használat lehetősége (nem mindenhol adott ez), mert javíthatók a bugok és/vagy meghosszabbítható az avulási periódus. Mert míg a gyártók profitorientáltak, a lelkes amatőrök szórakozásból csinálják.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#25717) HoaryFox válasza Ispy (#25714) üzenetére


HoaryFox
őstag

Akkor ott magával a SIM-mel lesz probléma szerintem. Milyen régi az a kártya?

Jelenleg jobban élek, mint... 1 év múlva. // Eladó Warwick BC10 basszusgitár kombó -> https://hardverapro.hu/apro/warwick_bc_10_basszusgitar_kombo/friss.html

(#25718) Nerazim


Nerazim
őstag

Valaki csinált már 9.0 ról 8.1 -re downgradet? Az öf -ben lévő xda -s leírás alapján könnyen ment?

[ Szerkesztve ]

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#25719) drdr válasza mobilizmo (#25709) üzenetére


drdr
senior tag

Nekem los-on is volt GPS problémám, látta a műholdakat, de egyszerűen nem volt fix sem közelítő koordináták....
Semmilyen update nem javította meg, csak az újra indítás. Utána viszont szinte azonnal 3d fix. Másodszor fordult ez elő, először kb 2 hónappal ezelőtt.

(#25720) Ispy válasza HoaryFox (#25717) üzenetére


Ispy
veterán

Hát jó kérdés, valahol 3-6 év között lehet.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#25721) raveinT válasza drdr (#25719) üzenetére


raveinT
tag

Itt a telefon újra indítására gondolsz? Mert nekem az se oldja meg sajnos, hetek óta nincs gps jelem :(

(#25722) szabos válasza Nerazim (#25718) üzenetére


szabos
tag

Ha csináltál már korábban hasonlót, akkor nem olyan nehéz, menni fog. A videót többször nézd meg, mielőtt belefogsz.

(#25723) Fall-N


Fall-N
veterán

Nekem meg a média hangerő néma akármit csinálok vele egy ideje. Volt kétszer FR és utána csak pár program telepítése, de nem segített. A volume booster program egy ideig segített, de mostmár az sem. Valami rendszer alkalmazás/összetevő némítja a média hangsávot. Az a vicces, hogyha teszt menüben nézem az erősítő résznél azonnal ad ki hangot, a hangszórónál ugyanúgy néma.

Ez azért cinkes, mert ugyebár nem tud csörögni, ébreszteni és kihangosítás sem működik így. Ha nem lenne Amazfit Bipem akkor a hívásokról le is maradnék, meg nem lenne, ami ébresztene a korai műszakom hetén. Baromi bosszantó, mert ha egyszerű hardveres hiba lenne (hangszóró) akkor kicserélné az ember és kész. De ez olyan szoftveres hiba, amit senki nem tud megmondani mi okozza. Ha így marad megy a levesbe az A1.

De az is biztos, hogy többet nem veszek Xiaomit. Sajnos az előző hozzászólásokban, amit irtatok látszik, hogy hullámzó a minőség és bármi hiba eljöhet, amire nem lesz javítás. Az sem boldogít senkit, hogy lehet hogy kijön az Android 10. Eleve csupa hiba lesz az elején, később még ki tudja mit csinál a fejlesztő csapat. Merthogy annyira nincsenek a helyzet magaslatán az is biztos. Komolyan mondom minősége tényleg más liga egy Huawei. Csak kár hogy nincs nekik Android One telefonjuk. A szerviz is sokkal jobb, tapasztaltuk kétszer is. Mindkét esetben két nap alatt megjárta a javítással a telefon a szervizt. Jó az a Posta pontos leadás. Itt még örülsz ha van még alkatrész a telefonhoz...

[ Szerkesztve ]

(#25724) darvinya válasza Fall-N (#25723) üzenetére


darvinya
titán

…Valami rendszer alkalmazás/összetevő némítja a média hangsávot…

Nem kell ehhez rendszer alkalmazás, elég külső app-nak legyen joga a Ne zavarjanak módhoz, s aztán állít mindent amit akar.
Szemetebb külső app még net-en keresztül más vezérli.

Huawei vehetsz, csak integrált Google összetevőtől búcsúzol.
Tehát bizonyos dolgok nem működik.
Persze fw frissítés sem lesz acélos, talán kapsz +1 verziót, ha csúcsot veszel, de biztonsági frissítést nem.

Feleségem kapta meg az A1-met, s Ő már azóta elhasznált 4 üveget is.
Szóval elmondhatom, hogy gyapálja rendesen, de hibák nem jöttek elő.
Lehet így kellene, és nem lennének gondok. :D

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#25725) Smiro válasza Fall-N (#25723) üzenetére


Smiro
senior tag

Mégis, melyik Huawei-jel hasonlítod össze a telefonod? Nekem Mi8 van, a lányomnak az itteni típus (ezért olvasom a fórumot), a kettő közt is igen nagy a különbség... Ha nagy elvárásod van, jobban ki kell nyitni a bukszát. Saomi végképp nem rossz telefon, nekem nagyon bevált. A nálad lévő hiba meg ha jól követem a történéseket eléggé egyedi probléma, más nem jelezte. Tökéletes eszköz meg a faéken kívül még nem készült.

[ Szerkesztve ]

(#25726) Rolie Polie válasza Aurig@ (#25707) üzenetére


Rolie Polie
junior tag

Ma is tökéletesen működik a családban így a pure rendszerrel . Én sem értem a nyűgöket amúgy..de persze mindenféle mókolgatás után valahol mégis érthető.

kokokka Fall-N +1

[ Szerkesztve ]

Naná, hogy normális vagyok. A hangok is megmondták.

(#25727) TFSi


TFSi
őstag

Nekem sincs bajom vele, annyi, hogy sebességben valamelyest elmarad a Nougat/Oreo-n tapasztaltaktól, főleg app indítás tekintetében. De ez amúgy kb. 1-2mp-es várakozási idő amíg nem történik semmi, amely a telefon kategóriájában teljesen normális. Sőt, ez se minden app esetében van így.

Perverz módon várom rá a 10-es droidot..;]

[ Szerkesztve ]

Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)

(#25728) #64315648 válasza Ispy (#25720) üzenetére


#64315648
törölt tag

Amikor új volt a telefon, akkor kértem bele egy új SIM-et.Kb egy év múlva hasonló problémám volt , cserélgettem a két SIM-et, átirányítottam a nehezen elérhetőt a másikra, míg végül ismét kértem egy új SIM-et, azóta rendben van minden.

(#25729) Fall-N válasza Smiro (#25725) üzenetére


Fall-N
veterán

Egyikkel sem, csak az általános minőségre értettem és a jobb szervizre. Párom most Huawei P Smart 2018-at használ és általános minőségre jobb az A1-nél, kamerája sokkal jobb szoftveresen meg sajnos ott az EMUI. Előtte neki Redmi 5 volt, csak az akksija behalt 1 év után a kijelzője meg besárgult egy foltban. Ezért lett neki is idén tavasszal csere. Természetesen itthon 1 év gari van a Xiaomikra így a ganciális szervíz nem volt opció. Ahogy az én A1-emre is. Ha lenne rá gari vissza is küldeném.

Ha venni kell akkor maradok az Android One vonalon így Nokia és a Motorola marad. Lábrázást kapok az EMUI-tól és a Huawei is csak azért lett példának említve, mert ők "házon belül" a konkurensek és az A szérián kívül a Xiaomi is a MIUI-t használja, ami egy kutya az EMUI-val.

A leírt hibáról meg annyit, hogy mindent próbáltam, a netet is feltúrtam, és írt A1-gyel kapcsolatban valaki ugyanilyen hibát. Ahogy írtam szűz rendszeren is produkálta a hibát! A ne zavarj módban amúgy is engedélyezve volt a média hang, így használtam majd másfél évig. Azaz ne zavarj módban volt mégis adott ki hangot.

[ Szerkesztve ]

(#25730) Baloo27 válasza Fall-N (#25729) üzenetére


Baloo27
aktív tag

A "ne zavarj módban is van a mèdiának hangja" nexus 5x-en is jelen volt. Onnan váltottam 2 ève, szóval saját tapasztalat.
A legtöbb hiba a különböző beszállítók alkatrèszei miatt van szerintem. Nekem nincs problèmám a sim-el, sem a gps-el, csak az n-es wifi bug èrint.

(#25731) Fall-N


Fall-N
veterán

Most olvastam el az A3 tesztet, na ez egy kritikán aluli vacak lett. :( Kár érte.

(#25732) Baloo27 válasza Fall-N (#25731) üzenetére


Baloo27
aktív tag

Sajnos,de mèg èl bennem a remèny egy A3pro verzió megjelenèse iránt.

(#25733) Rolie Polie válasza Fall-N (#25731) üzenetére


Rolie Polie
junior tag

Határozott visszalépes. :U

Naná, hogy normális vagyok. A hangok is megmondták.

(#25734) Ispy válasza #64315648 (#25728) üzenetére


Ispy
veterán

Akkor szerintem sim csere lesz a következő lépés, remélem megoldja, mert nem terveztem telefoncserét mostanság.

"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."

(#25735) drdr válasza raveinT (#25721) üzenetére


drdr
senior tag

Igen, a telefon újraindítás megoldotta....

(#25736) yusukee


yusukee
aktív tag

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata a hivatalos szervízzel? Gondom van a bekapcsoló gombbal, néha duplán érzékeli a lenyomást. Ez kijelző kikapcsolásakor elég rossz, többször raktam már úgy zsebre, hogy visszakapcsolt.

(#25737) kekigyu válasza yusukee (#25736) üzenetére


kekigyu
aktív tag

En is kérdeztem mar itt, érdemi választ nem kaptam. Az en telefonom Spemalltol van, decemberig meg garis. Írtam nekik mailt, válaszra se meltattak. A honlapjukon a garancia feltételek mellett van egy Sultan GSM elérhetőség mint magyar garancia szerviz. Mint kiderult a Sultan mar tobb mint egy eve nem szerzodott partnere a Spemallnak... Szoval telefont innen tuti nem veszek tobbet. Masreszt viszont a Sultan GSM mel sikerült emailben felvenni a kapcsolatot es fizetős keretek kozt vállalta nekem a bekapcs gomb es akksi cseret. Alkatrészeket rendeli, ezekre elutaltam neki a penzt, ha megjön akkor 1 napos határidővel igerte a javitast. sultanmobilszerviz kukac gmail pont com

[ Szerkesztve ]

(#25738) yusukee válasza kekigyu (#25737) üzenetére


yusukee
aktív tag

A hivatalos szervíz a wayateq nem? Az enyém amúgy eustockos

(#25739) kekigyu válasza yusukee (#25738) üzenetére


kekigyu
aktív tag

Enyémre elvileg a Spemall vállalt 2 év garanciát. Bar garjegyet nem küldtek, a rendeleshez elektronikusan nem csatolták es mint mondtam elérhetetlenek plusz 1 eve fals info van a honlapjukon. De en is csak sötétben tapogatozom, nem talaltak infot sehol. Kb 10k hufert a fenti problémák orvosolva lesznek, ez még belefér. 2 eves lesz decemberben a telefon es a power gombot leszámítva kutya baja, az akkis cserevel is csak elore gondolkodom.

(#25740) zvzvz


zvzvz
újonc

Elég jól bírja :DD

[ Szerkesztve ]

(#25741) Fall-N válasza kekigyu (#25739) üzenetére


Fall-N
veterán

Nekem 2 éves most, de hangszóró és vibra motor hibás. Eustock vétel volt, így a gari 1 év után lejárt. Magam részéről használom egy kis ideig utána jó lesz papírnehezéknek. Utódja még kérdéses, mert nagyon elszállt árak vannak.

Az A2 lenne a logikus utána, de nem biztos hogy kellene megint Xiaomi, bár nem tudom ott mennyire kaotikus hibák fordulnak elő. A2-ből a 6 GB RAM-os, ami kéne. Sajnos ami 4GB RAM vagy több az jóval 100 ezer Ft körül van vagy fölötte. Sajnos a legtöbb, ami most könnyen beszerezhető az Huawei P Smart széria (2019, ami csak 3 GB memóriás, a Z meg 4 giga, de ott van mindkettőn az EMUI és a Z 90k körül van). A Xiaomi Redmi Note 7 is létezik 4/64-ben ami 70k csak ott a MIUI. Az biztos, hogy most nincs olyan bestbuy, mint az A1 volt 65ezresért.

Úgyhogy nem tudom mi lesz, egyelőre várok.

[ Szerkesztve ]

(#25742) Jabby válasza Fall-N (#25741) üzenetére


Jabby
őstag

A2 6/128GB nem 100 ezer, 65-66-ért már kapsz.

(#25743) Fall-N válasza Jabby (#25742) üzenetére


Fall-N
veterán

Igen igazad van, nem az A2 ami ilyen drága hanem a többi márka. Nokia, Samsung, Huawei stb.

[ Szerkesztve ]

(#25744) TaylorPro válasza Jabby (#25742) üzenetére


TaylorPro
addikt

Csak ajánlani tudom, és gyári garival is jó árban van.

[link]

Pixel 8 Hazel

(#25745) CartmanLand0


CartmanLand0
senior tag

Sziasztok!

Mik a tapasztalatok xiaomi szervizzel kapcsolatban ? Most van először ilyen telefonom, még garis pár hónapig, magyar MM vásárlás. Sajnos elöjött egy zöld pixelhiba multkor, azóta már kb 5db van :( Postán keresztül juttatnám el a szervízbe a telót. Mennyi idő a szerviz kb ? Ilyenkor mást is szoktak cserélni a telón ? Samsung Huawei szervizzel kapcsolatban van már tapasztalatom, náluk kijelzőcsere során cserélik a hátlapot oldalakat is.

A jó hírnévhez egy élet munkája kell ... a lerombolásához elég egy perc ...

(#25746) Nerazim


Nerazim
őstag

Üdv!
Szerintetek 8.1 alapú romok és 9.0 alapú romok között akksi merülésben van nagy különbség? Most fent van a Havoc Os (Pie) de éjszaka kikapcsolt nettel 15% ot merül. Sztem ez sok. Nem tudom, hogy van-e értelme emiatt visszamenni 8.1 -reés felrakni egy Oreos romot (MIUI) mert kicsit fázok a művelettől.

[ Szerkesztve ]

Be my computer.. Baby I'm a user!!

(#25747) andHermann válasza Nerazim (#25746) üzenetére


andHermann
tag

Nekem gyári pie van fent és nem merül közel sem ennyit északa, pedig wifi, gps és bluetooth mindig be van kapcsolva, éjjel-nappal. Szerintem ott más gond lesz, valami szívja az aksit vagy nem tud deep sleepbe menni a telefonod az adott romon.

(#25748) Fall-N válasza Nerazim (#25746) üzenetére


Fall-N
veterán

Szerintem nincs. Sokunknál inkább az, hogy megjelenés után nem sokkal megvettük és eltelt 1,5 - 2 év és öregszik az akku.

(#25749) mobilizmo válasza Nerazim (#25746) üzenetére


mobilizmo
addikt

Az Universal GMS Doze Magisk modult használod? Ha nem esetleg próbáld ki. Nekem éjszakánként, úgy hogy minden be van mindig kapcsolva, merül 8-10% körül.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#25750) Nerazim


Nerazim
őstag

(#25749) mobilizmo
Köszi ezt felraktam, kíváncsi leszek.
(#25748) Fall-N
Igen erre is gondoltam, nekem is már 2 éves csak gondoltam hátha szoftveres a dolog. De amúgy egy akksi is bele 5e pár száz sztem annyit még megér bőven.

Hétvégén cseréltem benne usb portot, jó lett volna akkor az akksit is kicserélni, na mindegy.

[ Szerkesztve ]

Be my computer.. Baby I'm a user!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.