Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1251) Jofi81


Jofi81
őstag

Megvan az új mosógép, F1296NDA3 lett végül. Tényleg nagyon csendes, viszont 800-as fordulatszám körül eléggé ráz. Kiszedtem a négy csavart, be is szinteztem. Egy ilyen gumiszőnyeget raktam alá, mert a kezelési útmutatója szerint a járólaphoz kell (bár ott öntapadós csúszásgátlóról van szó). Mikor 800-as centrifugát használtam 2-3 centit elmozdult a szőnyeggel együtt. Tudok valamit tenni az ügyben, vagy ez ilyen?

(#1252) Bandus99 válasza Jofi81 (#1251) üzenetére


Bandus99
őstag

Én nem raktam alá semmit kiszinteztem 1200 használom. Meg se moccan

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#1253) Lauda válasza Jofi81 (#1251) üzenetére


Lauda
félisten

Grat az uj gephez!

Ha elmozdul a helyerol, holnap jelentsd be a hibat/csereltesd ki, mert ott valami gaz lesz. Ezek a mai gepek meg sem mozdulnak.

(#1254) Jofi81 válasza Bandus99 (#1252) üzenetére


Jofi81
őstag

1200-on nekem sem, csak 800-on. Lehet, hogy kiveszem alóla a szőnyeget, és megpróbálom úgy, hátha stabilabban lesz.

(#1255) groovejet válasza skopy (#1246) üzenetére


groovejet
csendes tag

Szia!
Nekem W7543-as gépem van egy éve. Én teljes mértékben meg vagyok elégedve vele.

(#1256) groovejet válasza Jofi81 (#1254) üzenetére


groovejet
csendes tag

Új mosógép alá nem kell gumiszőnyeg.
Vedd ki alóla és a lábak állításával szintezd ki a mosógépet. Ha ez sikerült, nem szabadna mozognia.

(#1257) pomk


pomk
őstag

Tegnap megvolt a stressz teszt a LG F12B8NDA7 típusú mosógépünknek.
5!! nagy méretű fürdőlepedőt és 2 közepes méretű törölközőt raktunk be mosásra(régi gépünkbe 2 fürdőlepedőnél többet nem mertünk berakni), a "Bőrkímélő" vagy "Skin care" programra. A leírás alapján ez a gyári ajánlás a törölközők mosására. Bekapcsoltuk plusszban a "Higiénikus öblítés" funkciót(jelentsen ez bármit is :) ), ill. a "Gyűrődésvédelem" gombot, bár ez szerintem törölközők esetén felesleges. Miután lemérte a súlyt, 2 óra 20 percnyi időt kalkulált a teljes programra(program szerinti beállított centrifuga 1200, mosási hőfok pedig 60°C volt).
Kicsit aggódtunk, hogy a nagy tömeg miatt nem fogja tudni átmosni az egész adagot, de úgy voltunk vele, hogypróbáljuk ki hol a határ és meglátjuk. :) Főleg én voltam ez mellett, barátnőm kicsit aggódott hogy sok benne a ruha és tönkretesszük. Mosás, illat, centrizés tökéletes volt. Minden egyes db. átmosva, illatuk kiváló és ami elég meglepő volt számunkra, hogy szinte alig voltak nedvesek. Tegnap teregettük ki őket, de szerintem ma már be tudjuk szedni őket.
A centrifugázástól kicsit tartottunk a nagy tömeg miatt, de szerencsére ezzel sem volt semmi gond. Kicsit talán hangosabb volt a szokásos szinte alig hallható centrifugázásnál. Így le a kalappal a gép előtt, átment a stressz teszten. :) Az idő viszont egy kicsit soknak tűnt, amin valószínűleg a "Higiénikus öblítés" és a "Gyűrődésvédelem" dobott. Azt nem volt alkalmam ellenőrizni, hogy ezek nélkül mennyi lett volna a teljes mosási idő, de azt feltételezem, hogy csökkent volna.

[ Szerkesztve ]

(#1258) net91 válasza bezsoo (#1247) üzenetére


net91
senior tag

Én egy éve használom, maximálisen megvagyok vele elégedve.
Nagyon csendes.

Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és a

(#1259) Jofi81 válasza Jofi81 (#1254) üzenetére


Jofi81
őstag

Nos, a gumiszőnyeg hiánya megoldotta az LG F1296NDA3 rázkódásproblémáját. Így már tényleg tökéletes. :)

Azt tudja valaki, hogy a végén a zenét hogy lehet kikapcsolni? Eddig még nem sikerült. A kézikönyv szerint a Time Delay gombot kell nyomva tartani. A magyar nem írja, meddig, az angol szerint 3 másodpercig. A magyarban még az is ott van, hogy kikapcsolt állapotban is működik, az angolban erről szó sincs. Mindenesetre eddig nem jártam sikerrel.

(#1260) Lauda válasza Jofi81 (#1259) üzenetére


Lauda
félisten

(#1261) Jofi81 válasza Lauda (#1260) üzenetére


Jofi81
őstag

Ja, hogy miközben dolgozik? Nem elég, ha csak be van kapcsolva? Következő mosáskor kipróbálom, köszi! :)

(#1262) hátizsákos válasza Jofi81 (#1259) üzenetére


hátizsákos
újonc

Miért tettél alá gumiszőnyeget? Mielőtt nem volt szőnyeg,akkor rázkódott?Ha nem, miért tettél?

Most olvastam lent,hogy azért tetted a szőnyeget mert rázkódott!

A zenéléssel sokaknak meggyűlik a baja.

Szeretik ezek az LG gyártók a csillibilli dolgokat, villog,zenél mint a karácsonyfa.

[ Szerkesztve ]

(#1263) Jofi81 válasza hátizsákos (#1262) üzenetére


Jofi81
őstag

Nem azért tettem alá a szőnyeget, mert rázkódott. A kézikönyve szerint járólapon kell alá csúszásgátlót rakni, gondoltam, hogy ez jó lesz. Kidobozoláskor rögtön ment rá a gép, nem is próbáltam előtte anélkül. Nem vált be... :)

(#1264) pomk válasza Jofi81 (#1263) üzenetére


pomk
őstag

Mi is elolvastuk a kézikönyvet, de aztán amikor megtapogattam a lábait, észrevettem, hogy van rajtuk gyárilag egy gumi kupak. Ez miatt mi nem raktunk alá gumiszőnyeget. Jó döntésnek bizonyult: nem rázkódik, stabilan áll, meg se moccan.

(#1265) bezsoo válasza net91 (#1258) üzenetére


bezsoo
csendes tag

Köszönöm! :R

(#1266) skopy válasza groovejet (#1255) üzenetére


skopy
tag

Köszönöm :R

Az akasztott embert, még az ág is húzza.

(#1267) szabacsik


szabacsik
őstag

Helló. Van egy Whirlpool wtls 70812 mosógép. Centrizésél nagyon ugrál simán ruha nélkül is. Vadi új. Ez mennyire normális? Próbáltunk a talpakkal játszani de úgy is. Gumiszőnyeg van alatta. Lehet valami gond van vele és gariztatni kell?

[ Szerkesztve ]

/\____/\

(#1268) Lauda válasza szabacsik (#1267) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Kivetted a dobrogzito csavarokat?

[ Szerkesztve ]

(#1269) Jofi81 válasza szabacsik (#1267) üzenetére


Jofi81
őstag

Vedd ki alóla a gumiszőnyeget, nálam az volt a probléma oka.

(#1270) szabacsik válasza Lauda (#1268) üzenetére


szabacsik
őstag

Őőő, nekem fogalmam sincs róla, én csak a lelkes segíteni probáló vagyok. Szerintem ki lett véve össze szereléskor de épp éjszakás az aki tudna felelni rá. Teszem azt mégse lett kivéve akkor hol keressem? :B

Jofi81: A gumiszőnyeg az ugrálás miatt került alá szóval előtte is ilyen volt

[ Szerkesztve ]

/\____/\

(#1271) Jofi81 válasza szabacsik (#1270) üzenetére


Jofi81
őstag

Ja értem, az más. :) De szerintem akkor sem kell alá, mert a rugalmassága miatt nem tudod tökéletesen stabilra beállítani a lábakkal sem. Én is beállítottam vízszintesre, mégis rázott.

A mosógép hátoldalán kellene lennie 3-4 csavarnak, azokat kell kivenni használat előtt. Biztosan benne van a kézikönyvben. Vegyétek ki alóla a gumiszőnyeget is. Be kell állítani vízszintesre, majd ellenőrizni kell átlósan ránehezedve, hogy biztosan nem mozog-e. Így jónak kell lennie.

(#1272) Lauda válasza szabacsik (#1270) üzenetére


Lauda
félisten

Nyisd fel a tetot es nyisd ki a dobajtot. Ha jo erosen megnyomkodod oldalra a dobot, akkor mozognia kell. A dobrogzitok a hatuljan lesznek, a hasznalati utmutatokban le van irva altalaban mit kell elvegezni beuzemeleskor.

(#1273) luciferk válasza Lauda (#1250) üzenetére


luciferk
senior tag

Hogy hogy egy újabb Zanussi után érdeklődsz amely az electrolux egyik olcsóbb változata? hiszen nem rég vettél egy elöltöltős electroluxot. Az asszonypajti akaratossága miatt nekünk is egy Zanussi zwq61015wa lett pedig én egy dd-s lg-t favorizáltam, na mindegy, most már halgathatja ő is egy felszálló sugárhajtású repülő hangot centrizésnél ;)

(#1274) Lauda válasza luciferk (#1273) üzenetére


Lauda
félisten

Vagy koltozes lesz kisebb lakasba, vagy atalakitas, a lenyeg, hogy helyproblemak lesznek.

Esetleg te nem tudnal videot kesziteni a mosasrol es a centrirol? Kollega sajnos nem reagalt.

[ Szerkesztve ]

(#1275) luciferk válasza Lauda (#1274) üzenetére


luciferk
senior tag

Parancsolj, ZANUSSI ZWQ61015WA öblítés és centrizés 800rpm-en valamint a mosásprogram befejezését jelző hangjelzés [link] és csak centrizés 1000rpm-en és a program befejeződését jelző hang, kávés pohár van a tetején vízzel töltve [link] . 2 hónapos idáig kb: 20 mosáson van túl szépen mos, idáig semmi gond csak hát az a visító hang ne lenne centrizésnél. Az indexen a mosógép fórumon egy mosógép szerelő szerint a visító hangnak a motor szénkeféje az okozója, talán silány minőségű motort építenek be vagy ki tudja :F A használati útmutatója [link]
A leadott 28 éves de még működőképes tátramat mosógépünk leadásra előkészítve.......

A számlájára van írva egy mosdókagyló összetörés a közeli csempék összetörése valamint megkezdte a fürdőkádat is mindezt centrizésnél :)

(#1276) Tybike81 válasza luciferk (#1275) üzenetére


Tybike81
őstag

Nekünk is ilyen van, csak az 1200-as :) Kérdésem az lenne hogy a folyékony mosószer nektek is egyből kifolyik a tartóból mikor bele öntitek? Fehérítőt hova teszitek mert annak nincs külön tartálya, azt hogy oldjátok meg?

Samsung Galaxy S24 Ultra 512gb, SGW4 Classic 46mm

(#1277) Lauda válasza luciferk (#1275) üzenetére


Lauda
félisten

Ennek nagyon orulok, koszonom szepen a videokat, mar nezem is! :B :R

En a rossz whirlpoolt adtam le, aminek elromlott a programvezerloje es 35 ezer forint lett volna a javitasa. ;)

(#1278) Lauda válasza luciferk (#1275) üzenetére


Lauda
félisten

Megtekintettem a videokat, szerintem franko ez a kis mosogep. :) Ez sem csendes, az enyem meg talan hangosabb is, pedig az elvileg magasabb kategoriat kepvisel meg beepitheto is, amikor mar nincs "eldugva" sem a furdoben. Az a gond veluk, hogy alul van a meghajto motor es az abbol erkezo zajok mind visszaverodnek a jarolaprol. Valoszinu egy szonyeg csillapitana a hangokon, lezarni azonban nem szabad az also nyilast, hiszen ott szellozik a motor es az elektronika. Amit meg eszrevettem, hogy ennek is olyan hangja van mosas kozben, mintha gyenge lenne a motor, nalam is ilyen a gep. Neha idegesit is, mintha erolkodne. Tekeri tekeri, de mintha egy oreg ember tolna a kavicsokkal teli talicskat, aki majdnem feladja mert nehez neki. A regi whirlpoolom nem volt ilyen. Az tekerte, nem erolkodott, valoszinu ez is a fogyasztascsokkentes eredmenye. Azon is gondolkodom, hogy megveszem a legolcsobbat, vagy a Zanussi ZWY61004WA -t, az meg csak A+-os. Mondjuk nem tudom a mososzer adagoloja mennyire praktikus, annak csak a teteje leveheto es ket rekeszes. Kijelzo sincs rajta, mondjuk jelentoseguk nincs sok ahogy eszrevettem, nalad is csuszik rendesen, enyem is ilyen. Multkor a 3 es fel oras programot 4 es fel ora utan sem volt kepes befejezni, mert volt bent egy nagy pulover, ami miatt gondolom kiegyensulyozatlan lett a dob es rengeteg idot eltokolt a centrizessel.

Koszi megegyszer, nagy segitseg, hogy az ember hallja/latja mukodes kozben is a gepet! :K :R

-----------------------

Az electrolux csoportnal hasznalt inverter motorokrol keszult video. Itt mondja is a pali, amit irtal, hogy nincs benne szenkefe, kivancsi lennek mennyivel csendesebb, mint a sima motorok.

Amugy az is fura, hogy pl a ti gepetek elfogyaszt az eloirasok szerinti programmal 9790liter vizet egy ev alat, egy A+++-os electrolux 8990-et, egy meg dragabb pedig mar csak 8390-et, pedig a toltetkapacitasuk egyforma. En nem nagyon hiszek a csodakban, viz nelkul nem lehet mosni es szerintem a ruhaknak sem tesz jot ez a fajta sporolas.

[ Szerkesztve ]

(#1279) hátizsákos válasza Lauda (#1278) üzenetére


hátizsákos
újonc

Te tudnál arról a gépről videót küldeni,amit nem rég vettetek és hely hiány miatt inkább egy másik, /kisebb/ kell.
Az,hogy centrizik? Hangos vagy tűrhető? Milyen is? Electrolux?

(#1280) Lauda válasza hátizsákos (#1279) üzenetére


Lauda
félisten

Igen, toltottem mar fel joparat. ;)

O lenne az, electrolux EWF 1284BW [link]

A hozzaszolasaim amikben a videok linkjei megtalalhatok: [link] [link] [link] [link]

:)

(#1281) Lauda


Lauda
félisten

Nezegetve a gepek fogyasztasi adatait is erdekes dolgok jonnek elo. Adott ket A++ mosogep azonos toltetkapacitassal:

[link] 167kwh/8990l/ev

[link] 172kwh/9790l/ev

wtf? ez meg hogyan lehet?

Vagy ha nezunk ket A+++-os gepet szinten 6kg toltetkapacitassal:

[link] 150kwh/8990l/ev

[link] 150kwh/8390l/ev

ez megint wtf? :F

Vagy elkepzelheto az, hogy csak az aramfogyasztast jelenti ez a besorolas, a vizfogyasztas tokmindegy?

[ Szerkesztve ]

(#1282) Lauda válasza luciferk (#1275) üzenetére


Lauda
félisten

Az oblitos videodban mondod, hogy eleg keves a centri. Ha elfogadsz egy tanacsot, az oblites/centri mikentjet mindig ahhoz a programhoz allitjak be ezek a gepek, ahol a program"kapcsolo/led" eppen all. Nalad valoszinu azert centrizett ott keveset, mert a mixmosas 30 fokon program mellett oblitettel. En gepem ugyan ilyen. Ha a kimelo programnal allitom be, hogy szivattyu+centri, akkor szivattyuzas utan csak nehany percet centrizi a ruhakat, azt is szakaszosan, lazitasokat beleiktatva. Azonban ha a pamut program mellett allitom be ugyan ezt, akkor kb 8 percet centrifugazza folyamatosan a ruhakat. Nyilvan az oblitovizbol is annyit hasznal, kimelonel tobbet, pamutnal kevesebbet. ;)

[ Szerkesztve ]

(#1283) Lauda


Lauda
félisten

Inverteres felultoltos electrolux: [link] Sipolas nuku, valami a motorokkal lesz ami okozza ezt a sipolo hangot.

(#1284) hátizsákos válasza Lauda (#1283) üzenetére


hátizsákos
újonc

Ott ahol a felvétel készült, még a mosógép is csendben van!

(#1285) Lauda válasza hátizsákos (#1284) üzenetére


Lauda
félisten

Felhivtam ma a markaboltosokat es azt javasoltak, hogy ebben az arszegmensben is inkabb az electroluxot vegyem. A+-ban van pl az Electrolux EWT 1062 TDW . De hogy ennek is milyen hangja van, valami borzalom. Nem tudom mit csinalnak ezekkel a gepekkel, a regi whirlpoolomnak se volt ilyen nyekergo hangja. Kerdeztem a kiterjesztett gar hova lett, mondta az elado, hogy megszunt naluk es akivel szerzodesben voltak, az egesz orszagban megszuntette ezt a fajta tevekenyseget. A Groupama-val voltak szerzodesben ahogy latom. Gondolom amik eddig kottettek szerzodesek, azok tovabb elnek, mindenesetre ebbol is latszik mennyire serulekeny ez a fajta garanciahosszabbitas.

[ Szerkesztve ]

(#1286) hátizsákos válasza Lauda (#1285) üzenetére


hátizsákos
újonc

"A Groupama-val voltak szerzodesben ahogy latom. Gondolom amik eddig kottettek szerzodesek, azok tovabb elnek, mindenesetre ebbol is latszik mennyire serulekeny ez a fajta garanciahosszabbitas."

Van helyette másik! Ez így működik. Jól írtad,az élő szerződések továbbra is élnek.
Nekem sem a Groupama-val van. Az élet más területén is ez a helyzet.

Miért nem próbálkozol, az Electrolux felső kategóriás gépével az AEG-el.
Tökéletes!
Igaz nem villog,zenél,csilingel,nem egy csillibilli masina, mint az LG. Csak simán jól működik.
Szerintem ez várható el leginkább egy mosógéptől.

[ Szerkesztve ]

(#1287) luciferk válasza hátizsákos (#1286) üzenetére


luciferk
senior tag

Ha már így ajánlod az AEG mosógépet, nincs véletlenül a hátizsákodban a masinádról mosás és centrizésről felvételed amit megosztanál velünk? ;)

(#1288) VIPowER válasza Lauda (#1281) üzenetére


VIPowER
senior tag

Miért mit vártál? Energiából nem tud kevesebbet fogyasztani az A+++-os gép sem, hiszen a vizet ugyanúgy fel kell fűtenie mint egy A osztályúnak, az előnye hogy kevesebbet kell, ezzel nyer kicsit.

(#1289) Lauda válasza hátizsákos (#1286) üzenetére


Lauda
félisten

Ha arra gondolsz, ami neked is van, az eloltoltos mint az enyem. Nem eloltoltost szeretnek eloltoltos helyett.

(#1287) luciferk Egy ilyen felvetel engem is erdekelne, legalabb ossze tudnank hasonlitani meg tobb gepet egymassal. :K

(#1288) VIPowER Ezt most nem ertem amit irtal. Eppen villamos energiabol fogyasztanak tobbet/kevesebbet a kulonbozo besorolasu gepek.

Ez is fura nekem:

Itt hova tunik majd ezer liter viz? :F

[ Szerkesztve ]

(#1290) luciferk válasza Lauda (#1289) üzenetére


luciferk
senior tag

Mi lesz a sorsa az Electroluxodnak? amit szinte tűkön ülve vártad, hogy birtokba vehessed, mert ugye eladni nem lehet az állami támogatás végett.

(#1291) Lauda válasza luciferk (#1290) üzenetére


Lauda
félisten

Szerintem elpasszolom. Ha veletlen ellenorzik, akkor oboa.

(#1292) VIPowER válasza Lauda (#1289) üzenetére


VIPowER
senior tag

"Ezt most nem ertem amit irtal. Eppen villamos energiabol fogyasztanak tobbet/kevesebbet a kulonbozo besorolasu gepek."
Persze, de csak azért mert kevesebb vizet kell felfűteniük, és mivel a mosáshoz víz kell, én ezért a régebbi gépeket pártolom.
Pénzben kifejezve a különbség elenyésző.

(#1293) Derek V.


Derek V.
tag

Sziasztok!

Használtan vásárolnék egy LG F 1492TD típusú mosógépet.
Mi a tapasztalat ezzel a mosógéppel? Van itt valaki aki rendszeresen javít mosógépeket és tudna segítséget és szakmai tanácsokat adni a vásárlással kapcsolatban?
Jellemző típushibái? Mennyit ér meg használtan?

A válaszokat előre is köszönöm!

(#1294) #93966848


#93966848
törölt tag

Sziasztok!

Erről van valakinek véleménye?Küszöbön a vásárlás :) :R

(#1295) rasotamas


rasotamas
veterán

Sziasztok!

LG F14U2TDN0 gépről, meg úgy egyáltalán az LG mosógépekről mi a vélemény?

https://tinyurl.com/rasoapro

(#1296) #93966848


#93966848
törölt tag

Mi a helyzet srácok, meghalt a topik?

(#1297) e=mc² válasza #93966848 (#1296) üzenetére


e=mc²
őstag

Mindenki megvette amit akart :)

Apropo hasznaltok mosokapszulat? Nalunk az uj geppel olyan problema jott elo, hogy ha gyurodesgatlas is be van kapcsolva, akkor nem oldodik fel rendesen, hanem rajtamarad es raszarad a ruhara egy foltban.

Ambulimax Provider

(#1298) Lauda válasza hátizsákos (#1286) üzenetére


Lauda
félisten

Most ujra van lehetoseg a kiterjesztett garanciakra.

(#1297) e=mc² Na az szep. En mosogeleket hasznalok, most eppen persilt.

[ Szerkesztve ]

(#1299) Radioactive válasza e=mc² (#1297) üzenetére


Radioactive
tag

Ilyen nálunk csak rövid, 15 perces programon fordult elő, minden más programban feloldódott rendesen. Mondjuk nekem nincs rajta gyűrődésgátló program/opció...

"Genius by birth, Evil by choice" - "Te csak ezt tudod szajkózni hogy reklám reklám? Ez könnyű, bejövök ide és madár, madár..."

(#1300) Pickit3 válasza Lauda (#1298) üzenetére


Pickit3
aktív tag

Én meg arielt és annyira zselé szerű, hogy alig folyik le a dobhoz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.