Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1801) Fr3eWar válasza blattida (#1800) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Kondenzációs. De köszönöm!
Annyi, hogy nem ventillátorral (levegővel) hűtött a hőcserélő benne, hanem folyóvízzel.

A hőszivattyús verziója +140K lett volna.

(#1802) Lauda válasza blattida (#1799) üzenetére


Lauda
félisten

:U :U

(#1803) blattida válasza Fr3eWar (#1801) üzenetére


blattida
nagyúr

Igen, pont arra gondoltam közben, hogy hőszivattyús létére (?) milyen olcsón vettétek, de akkor kiderült a turpisság, félreértettem.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1804) Fr3eWar válasza blattida (#1803) üzenetére


Fr3eWar
őstag

3év gari van rá, ha annyit kibír probléma nélkül, akkor utána boldogan dobom ki a cigányoknak lomtalanításkor mikor megadja magát. Ha minden jól megy addigra meg is épül a családi házunk.

[ Szerkesztve ]

(#1805) oxox válasza blattida (#1800) üzenetére


oxox
addikt

nem akarok beleszólni lévén nem értek hozzá.

mondjuk hozzáteszem szerintem itt a fórumban senki nem ért hozzá , no nem azért mert ne lenne meg a szakértelem, csak mint korábban irták lehet ugyanaz a tipus egyik évben 5*-os a következő évben meg hulladék, mert más a beszállitó, más az összerakó stb. (Amúgy Te mivel foglalkozol? mert szakmait nem nagyon találtam még tőled, vagy csak pont nem találtam) Nagy segitség, hogy visszakérdezel, köszönöm a nevében is.

ahogy emlékszem fényeztétek a Milet (talán élharcos voltál benne, hogy négyszer tovább birja fele annyiért, vagy valami hasonló) mert az fa..a német minőség, német kezek rakják össze...aztán valaki linkelte, hogy hát nem.. mindenhol gyártják már azt is....erre nem láttam reagálást. Nem azt mondom, hogy nem jó (annyi pénzért legyen is), csak azt amit fentebb...káosz van a piacon, és hát igen a svájci óra is made in china, ha tetszik ha nem.

Van egy volt osztálytársam/cimborám akit nem is zavarok ezzel, mert egy használt gépeket szerel vidéken (Szolnok megye nem a fejlődés mintája, és gondolom többnyire nagykoru gépeket javit ) kettő nincs recept.

Samsungokat nézegettem, mert árban külsőleg az jött be (meg a Samsung TV-m jól birja..tudom irreleváns, de ilyenek döntenek), meg lehet ruhát bedobni mosás közben :DDD . Inverterest, mert kb ennyi tanácsot kaptam a DD inververes motor mellett itt a fórumban. Nem szemrehányás, már értem, és megértem, hogy nem mer senki semmit javasolni, mert nem lehet.

Nem azért mert a Samu visszahiv néhány million mosógépet (két napja hallottam) a kilövő töltőfiók miatt :DDD , hanem mert találtam egy PH!ajtást aki vett egy "öszvért", megkérdeztem és maximálisan megvan vele elégedve, halk, asszonya imádja, 10év gari a motorra, hulladékra csaknem adnak 10 évet. Azt mondja nagyon megvan vele elégedve....

de akkor mi a véleményed a FH4U2TDH1N ?? (őt néztem ki)
Te biztosan használtad tartósabb ideig, biztosan kimered állitani, hogy szösz marad benne, nem megbizható (biztos csak viccből adnak rá 10 év garit), mennyi ilyen döglik be "igen hamar"???
tényleg érdkelenek a számadatok, a tapasztalataid a készülékről, és kiváncsian várom

oxox

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#1806) Fr3eWar válasza oxox (#1805) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Hmm, azzal a géppel szemeztem én is :) De a töltet mennyiség miatt mentem tovább. Amit minden ismerőstől hallottam, hogy minél nagyobb dob annál kevésbé gyűr, ami logikus is. Így gondoltam, hogy a 9/6-os dobja nagyobb lehet valamelyest mint az 8/5-é de ezt nem tudtam leellenőrizni :)

A mosás közbeni nyitásra, meg meglepődtem, de ez a AEG ha nyomok egy pause-t engedi kinyitni az ajtót. Mivel nem úgy mos, hogy áll a víz a dobban, hanem folyamatosan spricceli be a dob aljára folyó vizet vissza a dob tetejében levő ruhákra. Motor gari 10év (inverteres) gépgari most 3év november végéig.

Ma mosás szárítás megvolt 5óra alatt. A gép 7,5-et írt ki, de a szárításnál a szenzorok levettek belőle elég sokat, mivel nem annyira sok ruha benne.

(#1807) oxox válasza Fr3eWar (#1806) üzenetére


oxox
addikt

igen ránéztem a tiedre is, mert az AEG számomra kellemesebben cseng, de egyrészt drágább (+20k ahogy néztem kb), ill. a DD motort javasolták itt korábban :)

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#1808) NavySeal


NavySeal
senior tag

Sziasztok hölgyek és urak,

mosógépvásárlás elött állok (illetve meglátjuk, hogy mennyibe kerülne a mostani Samsung WF1602WUV motorcseréje).
Napi, 2 naponkénti használatba lenne (6, 7kg-os), elöltöltős normál (nem keskeny) kivitel.
Megbízhatóság és gari szempontjából milyen gyártókat tudnátok ajánlani?
Esetleg vannak bevált típusok is?
Köszönöm!

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#1809) blattida válasza oxox (#1805) üzenetére


blattida
nagyúr

Csak érdemben válaszolok: az említett lg, mint mostani egybe gép olyan, amilyen, a jelenlegi gépek között még a jobbak közé tartozik, de az biztos, hogy nem lesz annyira tartós, amennyire a motorra vonatkozó 10 év alapján gondolnád, mivel szinte sosem a motor pusztul meg egy mosógépben, hanem a csapágyai, szimmeringek, elektronika, amikre ez a szép hosszú garancia nem terjed ki. A dd motoros gépeknél pont a szimmering miatt azok vezérlése ázik el és távozik az örök vadászmezőkre (nagyjából négy-öt év után)...máris hajadra kenheted a 10 év garidat, mivel az elektronikára a hosszú garancia nem vonatkozik.
Már írtam, ez puszta parasztvakítás.
Ha helyhiány van nálatok és mindenképp új gép kell, akkor vedd meg, de csodát ne várj, mert ezek a tartós (?) fogyasztási cikkek is csak ipari hulladékok. Lehet, hogy spórolsz vele rövid távon némi vizet és energiát, viszont a rövid élettartam miatt hosszabb távon már csak pénzkidobás és valójában óriási pazarlása az energiának és a nyersanyagoknak.
Ez a fogyasztói társadalom, ami, tulajdonképpen szar és káros, csak hát, az a csodálatos marketing és csomagolás...

Nagycsaládos technikus vagyok, aki maga javítja a cuccait és sok szakember (többek között mosógépszerelő) ismerőssel rendelkezem. Ám ez nem igazán tartozik a témához és mondhatni irreleváns, mivel rengeteg a felhasználói tapasztalat az emberek részéről, amik bizony kellő muníciót biztosítanak ahhoz, hogy nyugodtan le lehessen írni az igazságot, ami nem a pr blődséget erősíti a valóságban.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1810) Lauda válasza blattida (#1799) üzenetére


Lauda
félisten

Te koma, ne nezz bolondnak minket. Tied a kiemelt, tobbi a mienk:

úgy értem az inverteres és a DD inverteres..

a hagyományos szíjas megoldás süvít a magas fordulatszám miatt,

A motor miatt suvit, nem a szij miatt.

Nem írtam, hogy a szíj miatt süvít.

Szoval pontosan azt irtad. Nemreg kijavitottam magamat, mert szeretem rendben tudni a dolgokat, pedig nem lett volna muszaj, mert csak en tudtam rola, hogy az inverteres felultoltos lazan kicentrizte a pulcsit. De az nincs rendjen, hogy eltitkolom es tartom magam a regihez, csak hogy ne kelljen beismerni a tevedesem. Tisztelt forumtarsunk, ne csinald ezt te sem kerlek.

[ Szerkesztve ]

(#1811) blattida válasza Lauda (#1810) üzenetére


blattida
nagyúr

Hol írtam azt, hogy a szíj miatt süvít?
a hagyományos szíjas megoldás süvít a magas fordulatszám miatt
A hagyományos szíjas megoldás azt jelenti, hogy a hagyományos megoldás, azaz a szénkefés motor szíjjal. Mivel mind a szénkefe, mind a szíj, zajnövelő tényező egyébként, csak a szénkefe nagyobb mértékben.
Nem értem, hogy miért nem vagy hajlandó normálisan értelmezni azt, amit írtam. :F Illetve, értem, csak az még rosszabb ok...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1812) Lauda válasza blattida (#1811) üzenetére


Lauda
félisten

Mar megint felrebeszelsz kollega. Ott van amire irtad, inverteres vs dd inverteres. Szenkefes motorrol szo sem volt.

(#1813) blattida válasza Lauda (#1812) üzenetére


blattida
nagyúr

Azt hiszem, hogy a félrebeszél kifejezés pont nem rám passzol.
Amit írtam, azt a hagyományos, kontra dd megoldásra írtam.benne is van abban a hsz-emben, amiből kiragadtad az idézett mondatrészt.
Az, hogy Ő közben az inverteres vs dd megoldás dB viszonyairól beszélt, az az én állításomat nem befolyásolja és cáfolja.
Amúgy meg, a sima inverteres vs DD esetében meg ugyanúgy a DD a halkabb, mivel a közvetlen meghajtás miatt alacsonyabb a fordulatszám és nincs szíj.

De még ha úgy is lenne, ahogy írtad, az említett mondatrészem nem azt jelenti, hogy a szíj miatt süvít, már csak nyelvtanilag sem, mivel az az állítás, hogy a magas fordulatszám miatt süvít.
Ismétlem, rendesen kell olvasni és értelmezni, én ugyanis nem azt írtam, amit te most konkrétan állítasz.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1814) blattida válasza NavySeal (#1808) üzenetére


blattida
nagyúr

Szia!

Amelyik tetszik, van rá keret és hosszú a gyártó garanciája.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1815) Lauda válasza blattida (#1813) üzenetére


Lauda
félisten

:Y :(

(#1816) oxox válasza blattida (#1809) üzenetére


oxox
addikt

az a baj, hogy amit irsz csak spekuláció (igy nem ártana bele, a "szerintem", "véleményem szerint", "azt gondolom" kifejezések bármelyike) ...arra alapozól, hogy az eddigi gépek mit nyújtottak (még ha igaz is), s bár ha jól értem pont annyi "öszvéred" volt, és annyit szereltél mint nekem/én, és csupán hallomásból, sokadkézből irsz ténykét dolgokat, pedig személyes tapasztalat nincs mögötte.

Azzal nincs baj ha arról irsz amit láttál/szereltél már, de ha a XY gyáró most olyan minőséget hozna a piacra mint 5x az eddigi legjobb, akkor is ugyanezt szajkóznád, mert korábban hallottál ezt-azt arról a gyártótól (fogalmad nincs mi van benne MOST).

ez pont olyan mint mikor azt mondják a francia autók zörögnek, az olaszok rohadnak, a németek megbizhatóak....és lehet ez a felvetés helyes volt 20éve,de ma már csak nosztalgia, nem valós kijelentés, lásd Mile mosógép.

de ha mersz egy rekesz sörbe fogadni velem, hogy nem ill, hogy megfogja megadni magát sem a szimering, sem a vezérlés 4 even belül, akkor csak a móka kedvéért állom :) szerintem birja 4 évig (és fogom használni :) )

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#1817) Lauda válasza oxox (#1816) üzenetére


Lauda
félisten

Spekulacio az egesz, joskapista szerelok altal megerositve. Ha annyira bika lenne a miele, nem ez lenne a jotallas menupont alatt:

Minden Miele készülékre 2 év teljes körű jótállás jár és további egy év a fődarabokra. [link]

Vicc az egesz. A 100 ezres panasonic mosogepre is volt 5 eves gyari garancia akcio, a 600 ezres miele nem mer ilyet csinalni, +90 ezer a garhosszabbitas.

(#1818) oxox válasza Lauda (#1817) üzenetére


oxox
addikt

nyilván van olyan aki "ért" hozzá...vagy legalábbis belelát, mondjuk aki egy Mediamarkt garanciáztató, vagy nagyszervizes, és tudja, látja, hogy miből mit visznek vissze (persze, ez sem lenne pontos kép a piacról)

btw egyik cimborám kb 2hónapja vett egy AEG-et...250k-ért (nem öszvér), szerelő már látta, el is vitte, vissza is hozta....nem az AEG-et minősitem (ennek ellenére ha az LG-vel egy árban lenne lehet azt venném), csak, hogy a drágánál/jónál is bele lehet nyulni

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#1819) Orlin


Orlin
addikt

Látom zajlik az élet! :C

Mint írtam régebben Whirlpool awe felültöltős mosógépünk most lesz 5 éves és be is adta a kulcsot 2 hete.Nem csinált semmit se kép sem hang.Volt szerelő,elvitte a panelt ma hozta vissza be is szerelte most működik.Panel hiba volt.Így szerelővel és panel cserével együtt volt 15 000 a javítás.Remélem nem lesz baj vele még pár évig.Bár írta talán itt valaki,hogy náluk több panel csere is volt.
Én már mondjuk vettem volna újat.Szóval aki így járna ,mint én akkor nem árt egy próbát a javítás.

[ Szerkesztve ]

LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11

(#1820) ztibor válasza Lauda (#1817) üzenetére


ztibor
senior tag

Mondjuk ehhez csak annyit hogy míg ha a tied tönkremegy, és leszakad a dob, tönkremegy a csapágy, beszarik az elektronika, az kb gazdasági totálkár, addig a mielle-ben minden darabot tudsz cserélni ésszerű összegért, és nem kell kidobnod a gépet és újat venni.

Amúgy meg nem tudom miért utáljátok egymást ennyire, mindenki csak a saját igazát hajtogatja, erről szól ez a topik kb 1 hónapja,

(#1821) Lauda válasza ztibor (#1820) üzenetére


Lauda
félisten

Ezt tapasztalatbol mondod? Vagy csak megint vizionalas?

De tegyuk fel, hogy igaz amit irsz. 5 evre kiterjesztett garival 100-korul kapsz electroluxot. Ha 5 evente lecsereled a gepet, mar a negyedik gepet nyuzod, mire eljutsz oda, hogy elkoltotted egy darab miele arat es akkor arra nem vettel plusz gart, ami 90 ezer forint, tehat majdnem az otodik electroluxnal fogsz tartani. Kozben eltelt 20-25 ev. Tenyleg egy 20-25 eves geppel akarsz mosni, amiben mar mindent kicsereltek, vagy egy olyannal, ami par eves es koveti a technikai ujitasokat? En az utobbival. Szoval lehet baromi jol hangzik ez a mitosz, csak esszerubb kovetni az uj dolgokat, mint leragadni egy 20 eves technologianal amiert horror arat fizettel mert mielenek hivjak.

Nem utalok senkit a magam reszerol.

[ Szerkesztve ]

(#1822) attiati válasza Lauda (#1821) üzenetére


attiati
veterán

Itt egy német fórum, Miele + felültöltős esetekről írnak.
Az engem is érdekelne, hogy egy 400e ft-os mosógépre miért nem mer több garit vállalni a Miele?

Látom, hogy a használt piacon 15-18 éves Miele gépeket árulnak, úgyhogy valamit tudhatnak. És hasonló víz és áramfogyasztási adatokat látok a kézikönyvükben, mint a mai gépeknél. Igaz, hogy mai új gép árában árulják őket.

De egyszerűen nem tudom hova tenni azt, hogy egy 70-100e ft-os Whirlpool vagy akármelyik másik mosógép panelhibás lesz! :F Szerintem egy panel nem tartozik a mosógép fő funkciójához, mármint nem ez a leginkább igénybe vett alkatrész. Ha ez meghibásodik két év alatt, akkor mit várjak egy agyonstrapált alkatrésztől rá 1-2 év múlva?

szerk: nem tudom, megveszel 70 körül egy 10 éves használt Mielét, 10 év alatt ráköltesz még 70-et, az 140.
Az azért jobban hangzik, mint 5 évente megvenni 80-100 körül bármit, összesen 320-400e ft-ért.
Újan biztos nem vennék 2 év garival 300-400e-ért Mielét.

[ Szerkesztve ]

(#1823) ztibor válasza Lauda (#1821) üzenetére


ztibor
senior tag

Igen, tapasztalatból mondom hogy cirka 3,5 év alatt 2x kellet whirlpool mosógépet cserélnünk, mert nem lehetett benne egy 200 forintos alkatrészt lecserélni (uj korában 85k-s gépnél), a másikban meg szintén hasonló probléma volt. És a 100k-s használt miele-ben cirka 15k-bol megúsztuk volna a műveletet szereléssel (és ugye ott nem valószínű ez a meghibásodás, mert nem 2 évre vannak tervezve mint a 100k-s iparihulladékok). Igen, utánakérdeztem, mert tervben volt hogy használtat veszünk, csak sajnos nem én döntöttem.

Látod te vagy a célcsoport mai fogyasztói társadalomban :-)

Részemről csak akkor cserélek le valamit ha már nagyon kell, vagy elromlik, amíg normálisan kimos a gépem, addig már bocsánat de szarok rá hogy egy új gép milyen plusz használhatatlan flikk flakkokat tud horror áron :-)
És igen, megvettem a panasonicot 83k-ért 5 év garival, viszont sajnálom hogy a 60k-s beko akció később jött, mert inkább azt vettem volna 5 év garival, sporolva 23k-t.

És részemről itt vége, mert parttalan vita, ahogy szemellenzősen képviseled a saját igaznak vélt gondolataidat :-)

Ja és igen, igazad van mindenben :-)

(#1824) blattida válasza oxox (#1816) üzenetére


blattida
nagyúr

Amit írok nem spekuláció, hanem saját tapasztalok és szerelők tapasztalatai, nem 20 évvel ezelőtt, hanem folyamatosan, nincs légből kapott, vizionált vagy csak úgy gondolt dolog, ezek valódi tapasztalatok. Az, hogy a családban mindössze egyszer volt öszvér gép, semmit sem jelent, mert tágabb körben találkoztam többel is, a mosógépes szakemberekről nem is beszélve, nyugodtan megkérdezheted bármelyiküket, aki valóban javítással foglalkozik, hogy mi a tapasztalata és a véleménye az egybe gépekkel kapcsolatban (is). Sajnos mindenki ezt mondja, csak a forgalmazók meg a szakszervizek mismásolnak és tódítanak,teljesen érthető anyagi érdekeikből kifolyólag.

Úri ember biztosra nem fogad és nem iszom alkoholt, így nem fogadok, de amit írtam, azt tartom, mivel azok sajnos tények, amik makacs dolgok. Ettől függetlenül kívánom Neked, hogy menjen sokkal tovább. Álmodozni lehet, meg amúgy is, a remény hal meg utoljára...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1825) Lauda válasza ztibor (#1823) üzenetére


Lauda
félisten

ahogy szemellenzősen képviseled a saját igaznak vélt gondolataidat :-)

Te jottel es bedobtad a nagy szoveget, en csak rakerdeztem, hogy ebbol mennyi tortent meg. Volt ket rossz whirlpoolod. No es hol a miele? Sehol. Ja bocsi, itt nem en terelek. :N

-----------------------------------------------------

Nekem ebbol most lett elegem. Ha megjon a masik inverteres gep, toltok fel videokat, ami adhat tanacsot a mosogepet vasarloknak. Addig meg beszeljetek ra mindenkit mielere, ha nincs penz akkor hasznaltra.

[ Szerkesztve ]

(#1826) blattida válasza Lauda (#1821) üzenetére


blattida
nagyúr

Milyen technikai újításokat tartalmaznak a mostani új mosógépek, amiknek valóban van hasznuk? Az az egy-két dolog, amik valóban hasznosak, azok a v-zug meg a miele gépekből jönnek lefele, csak szarabb kiadásban, illetve a koreaiak valóban fejlesztenek, csak hát a gépeik élettartama és az ahhoz kapcsolódó ára azért nem annyira jó párosítás...de még így is a jobbak közé tartoznak.
Így az újak közül anyagilag mindenképp a legolcsóbb gép éri meg a leghosszabb garanciával vagy, ha van rá pénz, akkor meg a felső házból valamelyik valóban drága, nem konzumer darab. Amik meg közöttük vannak, azokkal nem is érdemes foglalkozni, már ha az ember tudatos vásárló és nem fogyasztó.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1827) ztibor válasza Lauda (#1825) üzenetére


ztibor
senior tag

Ez a te problémád hogy nem akarod meglátni más miről beszél :-)

Mint mindig most is igazad van :-)

Csak töltögesd fel a videóidat, biztos sokaknak segít, hajrá :-)

(#1828) attiati válasza Lauda (#1825) üzenetére


attiati
veterán

engem tényleg érdekel a véleményed a hsz-emre, akár privátban is

(#1829) oxox válasza blattida (#1824) üzenetére


oxox
addikt

Másképpen látjuk. Ha most kijönne a wpool egy mieleénél 10x jobb géppel, fele annyiért akkor sem javasolnád (mint ahogy a linkelt lg-t sem ismered igazából lássuk be, s tipikusan azt irod amit a kocsikról irtam..fejlesztenek a koreaiak, de rossz a minőség...persze...a francia kocsik nem megbizhatók, meg a mielet német kezek rakják össze..)..és innen fogva nem tények alapján adsz tanácsot, de inkább ne tedd, ha nem tudod szakmailag megerősiteni.

De nem, "az nem jó, minek veszel olyat"? *tanácsot adogatsz közben egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy élőben láttál-e olyat, amiről nyilatkozol, és leszólsz..és ráadásnak azt gondolod, hogy értesz hozzá (nálam biztos jobban, de inkább csak olyanról kéne véleményt formálmod, amit láttál már (szészedve), és van róla fogalmad mi van benne, nem vakon márkára szűrnél)

Részemről befejeztem, az inverter, il dd tanácsot köszöm annak aki javasolta.

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#1830) blattida válasza oxox (#1829) üzenetére


blattida
nagyúr

Látom,Te sem olvasol és értelmezel rendesen. Amit a koreaiak gépeiről is írtam, nem elgondolás vagy múltbéli tapasztalatokon képzelt valami, hanem szervizek, mosógépszerelők jelenlegi tapasztalatai alapján tett kijelentés, amiket ők maguk tesznek elég sok lg, samsung és más mosógépek javítását követően.
Ráadásul láttam már több samsung, lg gépet (is) belülről (nem képen), nagyon jól tudom, miről beszélek.

Miért személyeskedsz? Miből gondolod, hogy nincs fogalmam arról, hogy miről beszélek, hogy mi van egy mosógépben, hogyan, miből épül föl, mitől, hogyan működik? Azért, mert nem kimondottan mosógépek javításával foglalkozom? Hagyjuk már...nem egy titkos, csak nagyon kevesek által ismert titokról beszélünk, amit csak a beavatottak legbelsőbb köre ismer. A mostani, szándékosan javíthatatlan, műanyagoktól hemzsegő, mechanikai terhelés szempontjából alulméretezett és rohadtul nem tartós szarjait fölösleges védened csak azért, mert neked is olyan van. Nálunk is vannak ilyen ipari hulladékok, sajnos, de attól még el kell ismerni azt, hogy ezek csak szépen csomagolt vacakok.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1831) oxox válasza blattida (#1830) üzenetére


oxox
addikt

írtam egy szép hosszú hozzászólást, de hagyjuk inkább, mintha a falnak beszélnék, beakadt a lemez...felesleges bármit írnom, azt hiszed értesz hozzá, én meg azt gondolom, hogy nem értesz hozzá (0 szakmai megerősitést adsz a "tanácsaid" mellé...innen fogva számomra hiteltelen amit mondasz )

ilyen okosságokat én is tudok írni: " A mai Miele gépek nem érnek semmit, mert sok szerelő meg szervíz ezt mondta, és igen minden Miele vacak, mert ezt mondták, meg ezt olvastam, meg láttam szétszedve...élőben...TV-ben... képen....Ööö jó meséltek róla...de ezek TÉNYEK"...hogy mi rossz bennük ne kérdezd mert baromira nem értek hozzá (de pssszt ez szupertitkos), meg azt sem tudom, hol gyártják, de azt mondom azért, hogy ez igazi német minőség (romániából).....

ha azt mondtad volna, hogy a Wpool, U12H14-es rossz választás, mert a panelján lévő potméter érzékeny a vizre a helytelen kialakítás miatt, akkor azt mondom, köszönöm nem ezt választom, de ha valaki azt mondja nekem kategórikusan, hogy az összes Koreai gép rossz, mert ezt mondta a jóska pista, akkor elmosolyodok, és megkérdezek mást.

azért vicces egy hsz-on belül a
"Te sem olvasol és értelmezel rendesen."..."Miért személyeskedsz?"

no mégis hosszú lett...befejezem, majd irok a gépről ha meglesz.

[ Szerkesztve ]

Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838

(#1832) blattida válasza oxox (#1831) üzenetére


blattida
nagyúr

Látom, már maszatolsz is, így aztán tényleg nincs értelme folytatni, mert ez nem kulturált, normális párbeszéd, vita.
Mégis, milyen szakmai alátámasztást szeretnél? Hogy az adott típus milyen típushibával vagy hibákkal rendelkezik? Hogy melyikben megy tönkre előbb a nyomásszabályzó, a fűtőkör, a lengéscsillapítók, a szivattyúk, vízszintérzékelők, melyikben szakad el gyakran a tacho tekercs, melyikben száll el a dobcsapágy a szar minőség és a rossz méretezés okán? Vagy melyiknek a központi paneljét nem öntik ki műgyantával? Vagy melyik típus szimmeringje nem adja meg magát és nem áztatja el a motorvezérlést néhány év után? Vagy melyik fűtőszál vezérlésében szokott elszállni a meghajtó triak? Vagy beszéljek a programkapcsolók mechanikus és elektromos hibáiról?
Valóban, én vagyok a hülye, hogy ebben a nem szakmai topikban, alapvetően felhasználóként, a felhasználók kérdéseire a teljesen jól tudható, ismert és valós tényeket szajkózom, ami a légyeget tökéletesen lefedi.
:R

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1833) NavySeal


NavySeal
senior tag

Vettem egy LG FH0B8QDA0 7kg-os készüléket. Holnap hozzák ki. Vettem mellé még 3 év plusz garit. Ami édekes volt, hogy gondolkodtam a 8kg-os modellen, de megmértem a dob belső átmérőt és mélységet, nekem - gagyi mérőszalaggal ugyan - ugyan akkora méretek jöttek ki.
Holnap beüzemelés és próba.

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#1834) margithid


margithid
veterán

70-100k közötti felültöltős mosógépet szeretnék vásárolni, A++ vagy A+++-osat.
Javaslatokat várnék:)

(#1835) Lauda válasza margithid (#1834) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Pl:

Electrolux EWT41262TW felültöltős mosógép Gari 5 evre kiterjesztve belefer 100-ba, annyi, hogy a centrije 1200/800-as lepteku, nincs 1000.
Ezeket csak ugy tudod folyekony mososzerrel hasznalni, ha a ruhakra ontod vagy adagolopoharban teszed a ruhak koze.

(#1836) margithid válasza Lauda (#1835) üzenetére


margithid
veterán

Érdemes lenne most már megvárni a balck fridayt?

(#1837) Lauda válasza margithid (#1836) üzenetére


Lauda
félisten

Azt nem tudom, figyelgesd a media markt oldalat ha nem surgos. Gyakran akcioznak. En multkor vettem egy 150 ezres inverterest 118-ert. Most talan ket hete is volt akcio hetvegen.

[ Szerkesztve ]

(#1838) luciferk válasza Lauda (#1837) üzenetére


luciferk
senior tag

Gyūjtöd a mosógépeket? ;]

(#1839) Lauda válasza luciferk (#1838) üzenetére


Lauda
félisten

:D :D

(#1840) Dinter válasza margithid (#1836) üzenetére


Dinter
addikt

Mi is ezen gondolkozunk, de most akcióztak le egyet az Auchanben. 7kg-s elöltöltős Beko, 90 helyett 75-ért 5 év garival. Jókat is írnak róla.

[ Szerkesztve ]

(#1841) margithid válasza Dinter (#1840) üzenetére


margithid
veterán

Nekem felültöltős kellene mindenképpen. Remélem karácsonyig lesznek jó akciók majd.
100k-ért már nagyon jót ki lehet fogni az biztos.

(#1842) Lauda válasza margithid (#1841) üzenetére


Lauda
félisten

Szerintem otthonra nincs is szukseg dragabb gepre, ha nincsenek specko igenyeid, mint pl inverter motor, lassan nyilo dobajto. Erdemes olyat nezni, ahol a centri megfeleloen szabalyozhato es a garanciat nagyon ajanlott kiterjeszteni 5 evre.

(#1843) margithid válasza Lauda (#1842) üzenetére


margithid
veterán

Centri a legtöbbnél már elég jól szabályozható azért.
Múltkor láttam egy AEG-t A+++ 100k volt, lehet lesz még valahol lecsapok rá.

(#1844) Dinter válasza Dinter (#1840) üzenetére


Dinter
addikt

Ja, ezt magamnak néztem. :D

(#1845) NavySeal válasza NavySeal (#1833) üzenetére


NavySeal
senior tag

Megtörtént az LG FH0B8QDA0 beüzemelése és első próbája. Nagyon halkan dolgozik ez elsőre feltűnt. Mosási minőséget majd a feleségem teszteli holnap. 😎

Több valamit, kevesebb semmit!!

(#1846) Lauda


Lauda
félisten

Kupon napok vannak a MM-ban, 8-21% kedvezmeny!

ELECTROLUX EWT 1066 ESW 82792Ft :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1847) attiati válasza Lauda (#1846) üzenetére


attiati
veterán

Ezeknél az Elecroluxoknál a Time Manager funkcióval én állítom be a program hosszúságát?

Itt van a táblázat. A stoppernél úgy kell értelmezni a csíkokat, hogy pl a Pamut Eco-nál felére rövidíti, a Farmer programnál meg 1/8, 2/8, 3/8 stb... idejére.

Mennyi ideig futnak a rövid programok általában?

(#1848) Lauda válasza attiati (#1847) üzenetére


Lauda
félisten

Le tudod csokkenteni bizonyos lepesekben egy bizonyos szintre, pl en az inverteresnel le tudom venni a kimelo programot 1 orasra. Az ala mar nem. Ezt nem lehet megmondani, attol fugg mennyi es milyen ruhat teszel bele.

[ Szerkesztve ]

(#1849) attiati válasza Lauda (#1848) üzenetére


attiati
veterán

neked ugye
Electrolux EWF1274BW géped van?

A tiéden a kézikönyv szerint _nem_ Time Manager funkció van, hanem gyors program. A kímélő programod a kézikönyv 55. oldala szerint kb 81 perc.

De a fent linkelt Time Manager ábrát szerintem úgy kell érteni, hogy ha negyedig mutat az óra, akkor negyedére rövidíti, nem?

Az MM-es akció elfogyott, ha ezt látom?

(#1850) Lauda válasza attiati (#1849) üzenetére


Lauda
félisten

Hat ha kiforgatod a szavaim akkor talald ki magad.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.