Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balbekk12
tag
válasz
arnyjaro #196 üzenetére
Érdekes! Jónak tűnik a koncepció.
Esetleg ez a típus???: LG F10C3LD
-
arnyjaro
tag
válasz
balbekk12 #195 üzenetére
LG DD típus elöltöltősben. Media Marktban 91000 körül van. Viszont a csendessége és a megbízhatósága mindent visz. 10 év gari a motorra azt hiszem mindent elmond. Ezen felül olyan csendes, hogy szinte a hangját sem hallod. Még este is moshatsz vele, senkit nem fog zavarni.
A szerelőd meg azért ajánlotta azokat a márkákat, hogy legyen munkája a jövőben is -
balbekk12
tag
Sajnos 4 év után csapágyas lett az Indesit WSD 4105. A javítás 26.000 Ft! Asszem inkább csere.
Mi ajánlotok 60e-80e Ft között??? Esetleg valami konkrét típus? vagy valami jó akció valahol?
(A szerelő Zanussit és Whirlpoolt javasolt)
-
zso73
veterán
60cm széles elöltöltős mosógépet szeretnék venni,ha van. Ha nincs,akkor 80k körül valami jó felültöltös gépet ajánljatok nekem. Jó lenne késleltetett indításos.Köszi
-
WindyJoe
aktív tag
Talán 100 év alatt megtérülne...
Most komolyan, heti 1-et mosol, semmi bajod a régivel, jól is mos, meg rendesen kicsavarja, akkor minek akarsz pénzt költeni egy másikra?
Azok a kWh értékek kicsit soknak tűnnek, hacsak nem a sablon alapján számolt éves értékek, az meg csak összehasonlításra van, de még arra is csak nagyon hozzávetőlegesen... -
Abrion
senior tag
Hali
Van értelme kicserélni a 13-15 éves mosógépet egy újra? "Electrolux EW510F"
Nem látok nagy különbséget fogyasztásban, a régi 220kWh amit meg találtam az MMben LG F10B9QD 100k ért az meg 171 kWh, nem tudom menyire hatékony a tisztítás és a centrifugája a réginek, de kb fél nap kell hogy megszáradjon a ruha, és tiszta lesz teljesen.
Heti 1x használom a mosógépet és ha jól értem a 220kWh max teljesítménynél érné el, vagyis 95 fokon, amire még nem állítottam.
Nem sok pénzt fogok megspórolni az új gépel havonta vagy igen? -
WindyJoe
aktív tag
Jól föl ment az áruk...
Mi még 80k -ért vettük a 7 kg-ost.
Ha számít a csendesség, akkor mindenképp direct drive-ost vegyél. Ha csak a ruhát forgatja, akkor szinte nem is lehet hallani. (Bár nem tudom van-e felültöltősben DD-s
Hát én ha vennék, ilyet vennék, bár a 100k azért már valóban elgondolkodtató...
Egyébként elég a legbutább DD-os is, már abban is bőven elég funkció van, a 7 kg-os dobba meg befér a nagypárna meg a gyerkőcök plüssállatai is. -
Sera26
aktív tag
-
-
Sera26
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnénk a régi mosógépünket lecserélni, kizárólag felültöltős jöhet szóba, mivel panelben szűkös a hely.
Milyen típus/márka ajánlott mostanság max 80ezerig?
Heti több alkalommal is használnánk babaruhák miatt, így ki lenne használva maximálisan.Garancia tekintetében melyik gyártó van az első helyen?Köszönöm előre is!
-
vinchy
újonc
Szerintem megbízhatóságban nem annyira (bár nem vagyok szakértő, csak felhasználó), de kényelemben viszont igen. A felültöltős nekem kényelmesebb volt sokkal. Emellett a program leállítható, ha rájössz, hogy kimaradt valami szennnyes, beteheted, a gép folytatja ott, ahol abbahagyta. Nem kell mélyre hajolni a ruha betételéhez, és jobban fel tudtam mérni mit bír el az adott adag... Az elöltöltősnél állítólag kidobhat apróbb ruahdarabokat a dob széléhez, nálam ez még nem fordult elő, de itt tök jó tipp volt az ilyesmi ellen: mosóháló
) Hely szempontjából talán a felültöltős praktikusabb. A többi egyéni ízlés
)
-
vinchy
újonc
Mindkét típusú gépnek (elől ill. felültöltős) megvannak a maga előnyei és hátrányai. Nekem eddig felültöltős volt (Whirpool, meghalt idén 15 éves korában). Bár lehet, hogy csak tetszhalott mert még lehet javítani, ezért nem is dobtam még ki
Most elöltöltősöm van (LG F6222ND), ez keskeny kivitel. Én nagyon meg vagyok elégedve vele. Sokat vaciláltam milyen típusút vegyek (Samsung, Bosch...). Az új Whirpoolokról nem sok jót hallottam, és anyukám gépe is 3 évesen rozsdásodik már, így ehhez nem volt már bizalmam.
Ez az új gép szépen dolgozik, imádom. És csendes. Ez emeletes házban nem egy hátrány már este 9 felé)
Hogy 4 év múlva milyen lesz...majd elválik -
Dörmi2
csendes tag
Sziasztok! Nekünk egy kis elöltöltős (4Kg) Whirlpool gépünk van már 14 éve és még tökéletesen megy, még az ékszíj is az eredeti. Pedig anyjuk rendszeresen degeszre tömi. Épp ezért cserélnénk most nagyobbra.
Szerintetek van jelentős különbség elöl és felültöltős között? Mármint a mechanika működésében, megbízhatóságában. -
baryll
tag
Üdv! Nálunk is van egy rossz whirpool mosógép. Anyum eddig csak nézette a szerelőkkel, ez eddig 15ezerbe van neki, de mosógépe még nincs. Kezébe adták az agyon vízkövesedett, szétrohadt alkatrészeket. Nem biztatják semmi jóval. Most nézem neki az új gépet. Nálam a fő szempont a minél hosszabb garanciális idő. Nekem AEG felültöltős van egy fél éve, nem olcsó, de 5 év gari van rá. A 6 év egy olcsóbb árfekvésű gépnél már lehet hogy a végét jelenti, persze az attól is függhet mennyit ment a masina, ha keveset ment, lehet hogy egy ügyes és becsületes szakember könnyen meg tudja javítani, főleg ha nincs komoly baja a mosógépnek.
-
ffuli
újonc
sos! 6 éve vettem Gorenje wa 50140 mosógépet 70ezerért. Nemrég elromlott, félek, panelhíbás.Tejesen kétségbe vagyok esve, nem tudom, érdemes-e javíttatni..Van valakinek ezzel a Gorenje tipussal vagy a Gorenje mosógépekkel tapasztalata?
-
gjohnny
tag
Sziasztok!
Elhalálozott a 9 éves AEG felültöltős mosógépünk. Mosás közben nagy pukkanással levágta a biztosítékot, szerelő azt minta az elektronika kuka és valószínűleg a motor is, ami zárlatos. Elvileg nem éri meg javíttatni, mert a kora miatt bármikor jöhetne elő más hiba is. Kinéztem az Electrolux EWF 106410 W és a Samsung WF 0600 NCE elöltöltős gépeket 5 év gari hosszabbítással 99e-ért, valamint a Electrolux EWB 105205 W felültöltős gépet 5 év gari hosszabbítással 87e-ért. Szerintetek melyik legyen? Elvileg a fürdőben elfér az elől és felültöltős is. A Samsung jobb-e az Electrolux-nál a kerámia fűtőszállal, stb. Élettartam, fogyasztás (víz), működés (zaj) szempontjából melyik a praktikusabb.
Köszi előre is a segítséget.
-
törölt tag
Hát igen, itt is, mint mindenütt az iparban érvényesül az olcsó húsnak híg a leve elmélet.
Valamiért csak elkérnek 90 ezret egy mosógépért, vagy csak 45 ezret. Egy gyártónak elég nagy rizikó ha egy gagyit ad ki a kezei közül jó drágán, mert csak a neve miatt...csukhatja be a boltot utána. Bár gondolom párszor eljátszották ezt a nagyok, bar lehet, abban sem volt tudatos a dolog, lásd pl, amikor rengeteg jónevű dízel autóhoz kiadták a Boschnak azt az adagolóját, amiben rendszeresen elszállt egy alkatrész. Azóta ha az Opel, vagy Ford, BMW nevet meghallom, nyelek előtte kettőt, mert meggondolom... -
pimmi
senior tag
+ 1 pomt az indesitnek WG 622 TP
, a mi gépünk heti 3-4 x megy, most 13. éve , eddig nulla hibával.
Mostanában kezd a dobcsapágy hangosabb lenni fugázásnál, levettem a hátulját megnézni mégis mi az ábra, azt vártam csupa rozsda lesz mindene belülről, az itt olvasottak alapján.
De nem a lemez belül is zsír, nulla rozsda, ez még anyagból volt akkor építve ?
Ha cserés lesz a gép, mert 13 évesben nem cseréltetek csapágyat , az új szerintem nem fog ennyit bírni........ -
klepto
addikt
Sziasztok!
Én is mosógépvásárlás előtt állok, és több fórumot átböngészve, két típusra szűkítettem le, a lehetséges mosógépek számát.
Az egyik az LG F1273NDP, a másik, egy Samsung Eco Bubble mosógép.
A legfontosabb kritériumok: keskeny kivitel (max. 45cm mélység), megbízható, hosszú élettartamú működés, és a jó minőségű, szép végeredményű, ruhakímélő mosás.
Az LG mellett a DD motor, a 30 perces gyorsmosás, és speciális gyerekmosó program szól, a Samsungban pedig pont az Eco Bubble technológia tetszik, de cserébe gyengébb, szíjáttételes motorral van szerelve.
Szerintetek mennyire megbízható ez a két gép?
A Samsung csak teljes, 130perces programjánál használja az Eco Bubble technológiát, vagy a 15-90 perc között állítható gyorsmosó programnál is bekapcsolható az Eco Bubble funkció (erről mélyen hallgat a leírása sajnos)?
Bár jónak hangzik, de mennyivel hatékonyabb ez az Eco Bubble habképző rendszer a sima mosógépekhez képest?
Ti, melyiket ajánlanátok a két gép közül; vagy esetleg mindkét gép felejtős, és mást vennétek ezek helyett?
Ha ez utóbbi, akkor miért, és melyiket (pontos típusmegjelöléssel)?
Ahogy írtam, a mélység perdöntő, 45cm a max, ami elfér, ennél mélyebb akkor sem, ha ezerszer jobb minőségű lenne is a gép!
Ja és ami az árat illeti, egy Miele nem fér bele, a max. ár 80-12.000.-Ft között mozog; ez utóbbi csak nagyon fogcsikorgatva, és csakis akkor, ha annyival jobb a drágább, mint amennyivel drágább. Csak egy márkanévért nem vagyok hajlandó fizetni egy fillért sem!!! -
tuzejug
újonc
Sokféle mosógéphez volt már szerencsém! De eddigi tapasztalataim alapján a legpocsékabb mosógép márka az electrolux! SOHA NE VEGYETEK ilyet! Az ajtaja álladóan nyitva van, mégis fekete penész a belseje, árad belőle a bűz! Két órán keresztül mos, majd kivehetem belőle a nem rendesen kimosott homokos zoknikat! Olyan hangos a centrifugája, hogy nem lehet a közelében megmaradni a zúgó hangtól! Időnként üres állapotában tisztító mosást kell vele végezni, 95 fokon! ( Mert víz- és energiatakarékos, ugye!!!! )Ami szintén két óra!!! Ja és utána is büdös és penészes marad!!!!!!!!!!!!!!
Electrolux mosógépet S O H A N E V E GY E T E K!!!!!!!!!!
És a többi elecrolux terméket sem ajánlom!!!
( Ha valaki annyira dicséri, akkor az csak azért lehet, mert más márkákkal még nem találkozott! Ha lesz más tapasztalata is, akkor többé electroluxot biztosan nem ajánl!!!!!)Ja, és amíg el nem felejtem, nem a legolcsóbb volt az általam bemutatott mosógép, ennyi pénzért már nagy márkák termékét is megvehettem volna! Szóval jól átpaliztak vele!!!! Ne hagyjátok magatokat!!!!
-
baryll
tag
Erre a mosógépre élettartam garanciát adnak: [link]
A kockázatok és mellékhatások érdekében... -
törölt tag
Ilyet:
AAA osztályú, kevés vizet fogyaszt, nem hangos, hátránya, hogy utána meg kell tömni... -
Ruszki
senior tag
Üdv!
Én ma készülők venni egy LG F-1088LD-t!
Remélem nem lesz vele semmi gond!
Az előző(Fagor FE7-38) elkezdett folyni!
Lehet hogy csak egy szimering(bízom benne) amit meg lehet javítani aztán lesz kettő egy tartalék!
A Fagorban már van vagy 10-12 év és semmi gondunk nem volt vele!
Most is működik csak folyik egy kicsit meg öreg!
Ha valakinek van valami tapasztalata az LG-vel akkor írjon! -
zso73
veterán
válasz
jooker82 #167 üzenetére
Nem én voltam az elszenvedő..... Az én mosógépemnek a dob teleszkópja tört ki az alap lemezből 5, vagy 6 év után. Meg akartam javíttatni. 15K lett volna. Ki akartam dobni. A szerelő azt mondta, hogy elviszi, mert nagyon jó kis masinák az LG-k. Így vettem a fáradtságot, és megcsináltam. Könnyen szerelhető, szuper masina volt.
Én nem is akartam cserélni, mert tényleg nem volt soha baja ezen kívül. A feleségem akart nagyobbat a sok mosás miatt.....Panasonic-ot sem akartam, de elég rég óta gyárt mosógépet a cég. És az ár mellette szólt nagyon. A 10Kg-os kategóriában 179 e Ft nagyon jó! Így vettük ezt. Eddig szuper !
Tristis : És van, amikor azért jön ki a cég a szarral is, hogy neki is legyen DD Motoros mosógépe. Inkább bevállalja a szervízköltséges pluszt, de a piacon ott legyen !! Aztán meg teleírja a dobozt mindenféle marhasággal, hogy megvegye a lúzer, aki nem ért hozzá !
Vagy az ezüst bevonatos dobos reklámfogás. Jól eladható, de béna, mert környezekárosító......... -
Tristis
őstag
Srácok egy valamit meg kell, hogy értsetek. Ahhoz, hogy egy cég garanciát vállaljon egy mosógépre, ahhoz az kell:
- nagyjából megbízható mosógépet csináljon, ugyanis a szervízköltség az beleépül a mosógép árába.
- a meghibásodott készülékek egy részét nem juttatják vissza garanciális javításra, inkább vesznek másikat.
Az mindenki számára nyilvánvaló, hogy egy mosógép gyártása sokszor egyszerűbb feladat, mint annak szervízmunkálatai (logisztika, csomagolgatás, hibafelmérés, javítás, próba stb.). Ezek a költségek bekerülnek a mosógép árába, tehát ha egy gyártó sok garanciát vállal valamire, akkor annak csúnya szóval élve elromlási százalékának alacsonynak kell lennie, VAGY bízni kell abban, hogy sokan nem fogják visszahozni a mosógépet javíttatásra. Ki-ki döntse el, hogy a mosógép beletartozik-e abba a kategóriába, hogy visszaviszik-e az emberek javíttatni őket. Szerintem igen. -
jooker82
nagyúr
Ha nézegeted a fórumokat biztosan látod,h mindenki dicséri a DD-s LG-ket.... Nekünk 1 éves múlt de semmi baja...előtte a wirphollaé jártunk úgy mint te,de az 7 év után használhatatlan lett...motor,dob hiba..stb..
Valószinű,rosszat fogtál ki...De egyébként 3 motorszerviz után cserét is kérhettél volna....feltéve,ha garis violt még... -
zso73
veterán
válasz
jooker82 #165 üzenetére
Nézegetem a fórumokat. Az LG 1,5 év alatt 3x volt motorcserén. Hiába 10 év a gari, ha állandóan szervíz kell neki. Az előző masina is LG volt. 6 évig ment nálunk. Egyszer volt komoly szerelése. Végül én csináltam meg, mert túl drága lett volna. 1 évet ment még nálunk utána. Most Anyámnál működik tovább.
-
zso73
veterán
Panasonic 10Kg-os
Szuper masina. Halk,okos, és jó ! -
baryll
tag
Lett egy felültöltős AEG LAVAMAT 76260TL mosógépem. 5 év gari.
-
zso73
veterán
Sziasztok.
Szeretnék venni valami jó kis mosógépet. A cél a csendes,olcsón üzemelő mosógép. (A+,A++)
8-12KG ruhára kellene.
DD motoros cucc.Panasonic, mint mosógép gyártó milyen ?
-
Louies
aktív tag
Constructa márkáról valakinek tapasztalat?
[link] -
arnyjaro
tag
válasz
timarsandor #134 üzenetére
"Másik fájó pont, hogy nem lehet CSAK centrifugálni, mindenképp öblíthetnékje is van előtte, de javítsatok ki, ha tévedek..."
Tévedsz
Nehezen fejtettem meg, mert a leírás nem jó, de rá lehet venni a csak centrifugára is.1. a gépet bekapcsolod, ekkor a funkcióválasztó körül az összes led világít.
2. a centrifugánál levő gombot végignyomkodod addig amilyen fordulaton centrizni szeretnél
3. elindítod a gépet.Szóval fontos, hogy a funkcióválasztóhoz ne nyúlj a centris gomb nyomogatása után sem.
Remélem tudtam segíteni.
-
Tristis
őstag
Két fajta metro-s garancia köthető.
1. sima garancia
2. casco jellegű garancia1. megegyezik a klasszikus garanciával, rendeltetésszerű használat stb. Benne van a hálózati feszültség okozta kár is, bár sokszor a készüléken belül keletkezik túlfeszültség ahogy hallottam és az nyírja ki a procit.
2. az első részen túl fagykár, villámkár, tűzkár, csőtörés, nem rendeltetésszerű használat (itt azért bele kell fizetni jó rendesen) stb. (háborút kivéve kb. szinte minden)
Szinte bármilyen tartós fogyasztási cikkre köthető, hagy ne soroljam, van pár dolog a listában (még navik is ide tartoznak, laptopok pl. stb.) Én kötöttem, mivel 70e Ft alatt volt a készülék bruttó ára, így volt 8,5e Ft. Casco-s verzió 11e Ft lett volna ha jól emlékszem. Számomra megérte, mert így 5 évig nyugodt vagyok. Lehet kötni 3 évre is, de nézz utána inkább az üzletben.
Ugyanez megkérdeztem az Euronicsban 18,1e Ft lett volna 5 évre kiterjesztve. A garanciát egyik esetben sem a gyártó állja (ez csak hivatalos márkaképviselet tudja megoldani), hanem saját privát leszerződött szerelők.
-
Tristis
őstag
Elextrolux EBW95205 ma a metroban 64e Ft, kiterjesztett 5 év garanciával 72,5e Ft. Én erre jutottam hosszas gondolkozás után. És még a fogyasztása se rossz annyira...
-
Tristis
őstag
Sziasztok!
Én is most szenvedek mosógépvásárlással. Le is írom, hogy mink volt eddig, hátha segít bárkin. 10 évig volt egy Bosch, azt nagyon szerettük. Patent módon mosott, nem volt vele semmi probléma. Leégett a bojler és felgyújtotta a mosógépet is
Jelenleg egy Elektrolux Intuition 10120 van. Ezt nem ajánlom senkinek, mert 140 perc kb. a legrövidebb program ami idegörlő rettentően. Ezzel volt egy-két kisebb gondunk is. Jellemzően a beömlő vízcsövet ette meg az idő és a dob (szerintem a gyors centrifugázó funkció miatt). Egyébként is hangos a mosógép, szóval lehetne jobb. Vízfogyasztása egyébként rendben, mosási hatékonysága szerintem közepesnél kicsit jobb, de a Bosch jobb volt emlékeim szerint.December 9-én a Metro áruházakban -20%. Esetleg ha valaki gondolja
-
jooker82
nagyúr
Én inkább vennék 70 ért új LG-t és azon 10 év motorgarancia van...
Azok biztos,h használtak és mosógépet nem fél évre vesz az ember... amiket te irtál,ha jól tudom egyik se DirectDrive-os igy jó esély van rá,h 2-3 év múlva tönkremegy a motor ékszij dob..stb....mellesleg hangosak zakatolnak...
Hidd el,az LG most az ász.... -
Louies
aktív tag
Mi a véleményetek erről?
Megismerkedtem egy taggal (hivatalosan mosógép szervizes), aki Németországból hozz be mosógépeket az itthon kipofoza és eladja. 30k körül mennek, vállal rá fél év garit is.
Miele, Siemens, AEG, Privileg, Bosch és csak olyat hozz ami Made in Germany.
Állítása szerint ezeket ma már Törökben, Portugáliában és Romániában gyártják ami a minőség rovására megy.
Ti vennétek tőle gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest