Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1501) maxatesz válasza Levat (#1500) üzenetére


maxatesz
tag

Szerintem vegyél ilyet [link]+ 2 év garanciával tehát összesen 4 év és meguszod 63.000ft ból az egészet
blattida szerint is ez a tuti úgyhogy biztos nem fog belekötni :DDD "leg olcsóbb gépet a leg hosszab garanciával" !
Bátran vedd meg ez a tuti választás, ezzel nem jársz rosszúl hiszen mosógép szerelő ismerőse, és hihhhetetlenül nagy tapasztalata alapján, úgy sem megy el, eggyik mosógép sem 4 évnél többet :Y csak mert AEG vagy Electrolux van ráírva.

[ Szerkesztve ]

(#1502) blattida válasza maxatesz (#1501) üzenetére


blattida
nagyúr

Az én nevemben ne nyilatkozz, csak a sajátodban, a személyeskedést meg amúgy is illene mellőzni, mivel nem az óvodában vagyunk.
Amúgy meg az általad leírt módon nem is felel meg az általam elmondottaknak.

Szerintem ne vegyen star light márkájú mosógépet, de nem az ára miatt, hanem azért mert szinte ismeretlen, nem csak nálunk, amit meg lehet tudni róla, az alapján leginkább kerülendő kategória. Az, hogy a románok miket forgalmaznak, az Ő dolguk, ám ettől még ennyi pénzért inkább vegyen egy beko-t.

Levat
A felsoroltakból én a gorenje-t venném, mert alapból a jobbak közé tartoznak a szlovének gépei és alapból 3 év garanciát adnak, plusz, masszívabb felépítésűek, hogy úgy mondjam, több bennük a fém és kevesebb a műanyag...

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1503) maxatesz


maxatesz
tag

Nincs mese, Beko-t kell venni, az a jó

(#1504) z123456z válasza blattida (#1502) üzenetére


z123456z
senior tag

Gorenjét? Az index szárítógépes topikjában lehet csodákat olvasni a márkáról és a garanciális szervizelésről. Ebből kiindulva messzire el is kerültem őket.

(#1505) blattida válasza z123456z (#1504) üzenetére


blattida
nagyúr

A szárítógép egy teljesen más műfaj, ne keverd ide. Senki sem ajánlott itt gorenje szárítógépet (én sem). Ez itt mosógép topik, konzumer mosógépek között a gorenje az ajánlottabbak között van. Magam miele mosógépet ajánlanék bárkinek használtan, 10 évesen, mert még mindig elmenne még legalább annyit és használtan nem drágábbak, mint a többiek új mosógépei...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1506) Lauda válasza blattida (#1505) üzenetére


Lauda
félisten

Azt mar meg sem merem kerdezni, honnan jon az, hogy a miele elmegy 20 evet javitas nelkul? Mielott megfognad azt, hogy nem irtad, hogy javitas nelkul, hozzateszem, azert kerdeztem igy, mert igy van ertelme az egesznek. Javitgatasokkal barmelyik elmegy ennyit. Nos? Es milyen korulmenyek kozott, hany emberre es heti hany adagot mosva?

[ Szerkesztve ]

(#1507) maxatesz válasza Lauda (#1506) üzenetére


maxatesz
tag

Beko vagy Miele nem èrted?Kèt vèglet.
Vagy ez vagy az. :DDD

(#1508) z123456z válasza blattida (#1505) üzenetére


z123456z
senior tag

A hangsúly nyilván nem magán a szárítógépen volt egy mosógép topikban, hanem a márkán és a márkaszervizén. És ebből kiindulva még a hűtőgépeit is nagyívben elkerültem, amikor vettem egy mosógépet és egy hűtőt egy hónapja. Hozzáteszem, mindkettő whirlpool, pedig azt sem akartam, de négy év gyári gari az bizony négy év gyári gari. Egy cseppet sem bántam meg eddig, igaz, mindig is whirlpooljaim voltak leküzdhetetlen gondok nélkül. Hogy akkor miért nem akartam wp-t? Mert a "hozzáértő szakemberek" véleménye eltántorított. De igazából nekem mindegy ki mit vesz, nem ajánlok és nem beszélek le senkit semmiről.

(#1509) blattida válasza Lauda (#1506) üzenetére


blattida
nagyúr

Mi az, hogy így van értelme az egésznek? Ha a megfelelő karbantartást elvégzed, akkor valóban gond nélkül elmegy egy miele 20 évet, akár napi használat mellett is. A javítgatásokkal bármelyik elmegy ennyit megállapításod, sajnos, nem igaz, maximum elméletben, mivel a legtöbb gép csak ideig-óráig használható javítgatásokkal is, mivel eleve nem úgy tervezik és készítik őket, hogy olyan nagyon javítgathatóak legyenek, az alkatrészeik egyszerű cseréje meg nagyon nem rentábilis, mivel sokkal többe kerülne így a javítgatás, mint a csere. A mai gépeket nem lehet rendesen javítani, mivel nem akarják, hogy nagyon javíthatóak legyenek, sok bennük a műanyag, ragasztottak, kiöntöttek, vacak alapanyagokat és alkatrészeket használnak stb. A miele alkatrészek drágák, viszont egyrészt: nagyon ritkán kell javítani egy miele-t, másrészt: mindene rentábilisan javítható és/vagy cserélhető, mivel eleve hosszú élettartamra tervezik őket. Ugye vannak a normálisan kopó és elhasználódó alkatrészek, amiket egy miele-ben is időnként cserélni kell (szimering, csapágy, szénkefék), ezek viszont a normális karbantartás részét képezik, mivel minden gépet karban kell tartani ahhoz, hogy hosszú legyen az élete.
Egyszerű matek: 20000 mosást kell minimum kibírniuk, ők úgy számolnak, hogy évente ezer mosással lehet átlagosan számolni, nagyjából 80%-os töltet mellett. Mondhatod erre, hogy vannak, akik naponta mosnak, azok az emberek viszont keveset mosnak egyszerre, így a többszöri mosás hosszú távon kiegyenlítődik.
Ha meg ipari felhasználás van, akkor meg lehet használni az ipari miele gépeket, szintén húsz évre tervezve, csak az megint egy más kategória, más elvárásokkal és árakkal...
A mosógépeket elsősorban a mosószerek és a meleg vízben kialakuló vízkő károsítja, illetve az a szemlélet, hogy alul vannak tervezve mechanikailag és elektronikusan is. Tudod, fogyasztói társadalom, globalizáció, óriási gyárak, rengeteg termék, ezek önmagukban generálják a sokkal rosszabb minőséget, mivel, ha mindent jó minőségben gyártanának, akkor bedőlne a rendszer.

Még annyit, hogyha tudnád, hogy milyenek a miele-ék belül, milyen a fölépítésük, akkor nem csodálkoznál a húsz éves minimális élettartamon. Nem véletlenül nagyobbak és nehezebbek minimum 30 kg-al a többi mosógépnél...

z123456z
A gorenje szárítógépek nem ajánlottak, ugyanúgy, ahogy a márkaszervizek sem, akár a gorenjeé, akár másé. A márkaszervizek ugyanis nem javítással foglalkoznak, csak cserével, nekik nincsenek is rendes szakembereik, Minek lennének? Vagy nincs mit javítani vagy nekik nem érné meg a javítás...

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1510) Lauda válasza blattida (#1509) üzenetére


Lauda
félisten

Maradjunk az eredeti kerdesnel kerlek. Ki allitja azt es mi alapjan, hogy egy miele 20 evig mukodik? Hat ez a javitgatas erdekes tema, mert ha szep lassan azon is kicserelgetsz mindent, akkor elmegy 100 evet is. De akkor maradjunk a karbantartasoknal.

(#1511) blattida válasza Lauda (#1510) üzenetére


blattida
nagyúr

Mi az, hogy ki állítja azt, hogy elmegy 20 évig és mi alapján. Mondjuk például a miele mérnökei, akik tudják, hogy egy ekkora terheléshez milyen alapanyagokat és alkatrészeket kell használniuk ahhoz, hogy ez a kitétel teljesüljön. Mondjuk a miele gépeket használók a saját tapasztalataik alapján, akik több, mint húsz évig használhatják és sokszor használják is a miele gépeiket. Persze, nem mindig egy tulajdonos használja ennyi ideig, mert például egy német vásárló azért tíz év után általában új mielet vesz és nem azért, mert a régi bedöglött, és ezeket a tíz+ éves gépeket például nálunk meg más keleti országokban még legalább ennyi ideig használják még tovább mások. Nálunk, családon belül, négy miele mosógép teljesít szolgálatot, a legfiatalabb 12 éves, a legidősebb 27 vagy 28, de ismerősi körben van 40+ is. Nagyon sok régi, működő miele van még forgalomban, olcsón beszerezhető, szervizelhető, karbantartható és még sokáig használható. Igaz, hogy egy 20+ éves nem 45 liter vizet használ el egy normál pamut program alatt, hanem 55-öt és ugyanezen program során nem 0,85 kWh villamos energiát fogyaszt el, hanem 1,1kWh-t, ám baromi hosszú az élettartama, nem kell lecserélni azért, mert nem javítható vagy nem éri meg a javítása, így hosszú távon rengeteg energiát, vizet, nyersanyagot meg lehet takarítani a használatukkal.
A fogyasztói társadalom és termelés nagyon durva pazarlása mindennek, csak a marketing nem ezt sugallja.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1512) Crystalheart válasza blattida (#1511) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Egyébként Hajdut is lehet még mindig venni. :D Mi oyan 30 évesen dobtuk ki, de meg ment volna. :DDD (Gondolom persze, hogy a maiak nem a régiek hű másolatai.)

(#1513) Lauda válasza blattida (#1511) üzenetére


Lauda
félisten

Mondjuk például a miele mérnökei,

Akik annyira megbizhatonak talaljak a gepuket, hogy 2+1 ev garanciat adnak ra? Ha annyira biznak a gepukben, miert nem ad 10 ev teljes koru garanciat? Nem szukseges megvalaszolni, engem ez boven meggyozott. A 10 evre kiterjesztett garanciat 80 ezer forintert tudom megvenni. Nem gondolod, hogy itt ellentmondasok vannak? A samsung/panasonic nem ritkan akcioban ad 5 ev gyari garanciat a mosogepekre.

A 350 ezres felultoltos meg hangosabb mint egy urrepulo [link], 160 ert van inverter motoros aeg [link], ami kb fele ilyen hangos.

[ Szerkesztve ]

(#1514) Lauda válasza Crystalheart (#1512) üzenetére


Lauda
félisten

Nekem is van itthon hajdu energolux thermal mosogepem, amiben meg egyetlen csavar sem lett cserelve es mikor bedoglott az 5 eves whirlpool, azt kotortam elo es mostam vele tovabb, pedig van 25 eves az is kb.

(#1515) maxatesz válasza blattida (#1511) üzenetére


maxatesz
tag

Csak idéznék!
blattida
"Tudom, hogy ilyen is előfordul. Nekünk több whirlpoolunk is volt a családban, az egyik 17, a másik 16 év után adta föl a harcot a ruhákkal, most fut még egy 15 éves indesit és egy 16 éves miele."
blattida
"Nálunk, családon belül, négy miele mosógép teljesít szolgálatot, a legfiatalabb 12 éves, a legidősebb 27 vagy 28"

:F

[ Szerkesztve ]

(#1516) maxatesz


maxatesz
tag

#1511
"Nagyon sok régi, működő miele van még forgalomban, olcsón beszerezhető, szervizelhető, karbantartható"
#1509
"A miele alkatrészek drágák,"

(#1517) Lauda válasza maxatesz (#1516) üzenetére


Lauda
félisten

Ez a miele erdekes egy marka. Megveszem 400-ert a mosogepet es meg en vegyek hozza 80-ert garanciat. Bocs de miert fizettem 400-at akkor? 180 ezer egy mikro. :DDD :DDD Vicc az egesz. A zanussi mikronk 20 eve gond nelkul uzemel.

[ Szerkesztve ]

(#1518) maxatesz válasza Lauda (#1517) üzenetére


maxatesz
tag

Tökéletesen igazad van :K ;)
A metematika nem hazudik...

[ Szerkesztve ]

(#1519) maxatesz válasza Lauda (#1517) üzenetére


maxatesz
tag

Ezek a Magyarországi fizetések nem Miele-re vannak kitalálva az biztos!
Ha keresnék havi 700-800k-t mint ahogyan egy közép osztály németországban,per fő, akkor természetesen megvenném , vagy érdekelne.
A havi 1.5 milliós családi kasszából nem igazán venném észer...
Nekem meg nagyon is megfelel az AEG , mert erre futotta :)

[ Szerkesztve ]

(#1520) Lauda válasza maxatesz (#1519) üzenetére


Lauda
félisten

Van itt penz, ebbe a vonalba kar belmenni. Inkabb az a kerdes mi kerul ennyibe azokon a gepeken? 40 ezer egy aeg mikro, 180 a miele. WTF? 160 az inverteres aeg felultoltos 3 ev garral, 350 a miele felultoltos 3 ev garral. Ismet WTF? :F

(#1521) maxatesz válasza Lauda (#1520) üzenetére


maxatesz
tag

Foggalmam nincs mi kerül ennyibe.
Valóban őrültség!
Dupla annyi :Y

(#1522) blattida válasza Lauda (#1513) üzenetére


blattida
nagyúr

Egyrészt, nem ők adnak rá ennyi garanciát, hanem a forgalmazó. Másrészt, miért adna neked, mint magánszemélynek, egy cég 20 év garanciát bármire is? ahhoz kötelező lenne a gyártói karbantartás és a kapcsolódó szolgáltatások. Nincs olyan gyártó, amelyik ezek nélkül ilyen hosszú garanciát vállalna.
Furcsa elvárásaid vannak, illetve nincsenek, csak magadnak indoklod meg éppen kissé fals módon, hogy miért is nem jó a miele.

maxatesz
Mi a problémád? Nincs ellentmondás, csak azt nem tudod, hogy az egyik esetben a szűk családról volt szó (mi a gyerekeinkkel), a másikban meg a teljes nagycsalád adta a merítés alapját.

Olcsón beszerezhető. Ott van a vessző. Nem olcsón megvehetőek hozzá az alkatrészek. Tudod, csak egy kicsit figyelmesebben kell olvasni.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1523) blattida válasza maxatesz (#1521) üzenetére


blattida
nagyúr

Bizony, érdekes dolog a matek.
Az egyik kétszer annyiba kerül, mint a másik, viszont négyszer annyi ideig működik. Akkor melyik éri meg jobban?
Időarányosan a miele-ért fele annyit fizetsz, csak az a Ti problémátok, hogy ezt az összeget előre kell kifizetni, ami Magyarországon nem annyira könnyű az átlagnak.

Rövid távon a konzumer gépekkel, hosszú távon meg a miele-vel jársz jobban, ennyi. Nem a miele-t kell szidni azért, hogy drága, hanem az országot azért, mert szar a fizetésed, illetve vehetsz használtan miele-t és akkor már rövid távon sem lesz drága.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1524) z123456z válasza Lauda (#1520) üzenetére


z123456z
senior tag

Megmondom én neked. Miele rendesen németországban készül, ( nem kinában vagy indonéziában gyártat, esetleg az ő gyára ), német órabérrel, német alkatrészekből ( nem ázsiai vagy török ) valószínűleg német anyagból, német mérnökök által tervezve, német raktár és logisztika stb. Ugyan úgy elhiszem, hogy a miele sokkal jobb, mint egy aeg, ahogy azt is, hogy az aeg sokkal jobb, mint egy indesit. Egyetlen mielem sincs, nem vagyok pénzes, sem sznob. Nekem teljesen megfelelnek a kommersz gyártok is.

[ Szerkesztve ]

(#1525) rvereb8


rvereb8
újonc

Sziasztok! Engem az érdekelne, hogy a szárítási hatékonyság B és C között milyen különbség van a gyakorlatban? Vagyis érdemes B-t venni, vagy ez ne legyen szempont?

(#1526) Crystalheart válasza blattida (#1522) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Azon gondolkodom, hogy a Mielék gépháza rozsdamentes acélból készül-e vajon? Ennyi pénzért beleférne. Az olcsóbb gépek egy átlagos, gőzös fürdőszobában előbb rohadnak szét, mint hogy egy drága alkatrész tönkremenne.

(#1527) Lauda válasza blattida (#1522) üzenetére


Lauda
félisten

Az allaspontunk nem kozeledett, igy reszemrol lezartam a dolgot. Azt pedig sehol sem irtam, hogy nem jo a miele, kerlek ne adj olyat a szamba, amit nem irtam le.

(#1528) Lauda válasza z123456z (#1524) üzenetére


Lauda
félisten

En meg abban a vilagban nottem fel, ahol neztuk, hogy made in germany, made in japan stb, ezek fontos dolgok voltak. Manapsag mar teljesen mindegy hol gyartanak valamit, a minosege nem fugg tole. Lehet az a gyar tajvanon vagy amerikaban, edesmindegy. Az alkatresz szinten mindegy hol keszul, az a fontos, hogy milyen minoseget var el a megrendelo. Tobbire nem terek ki, mert semmi jelentosege, ez az egesz egy marketing maszlag, amivel sokaknak gondolom el lehet adni 4-5 szoros aron dolgokat. Az a hans, aki az ezer euros csavarhuzoval kezzel szereli ossze a miele mosogepet, a magyarorszagon osszeszerelt audi tt-val jar melozni. Speciel nalunk van a vilag legnagyobb motorgyara is. A horror arba kerulo nemet himolla butornak tudod ol a legjobb gyara? Szanyban, egy kisalfoldi ki falucskaban. Onnan hordjak nemetorszagba a butort es olyan cimkevel latjak el, hogy a hans azt higyje, a nemet gyarban keszult, mert o is ebben a marketing maszlagban el. De nem ragozom, ha erted erted, ha nem, ugysem fogod.

[ Szerkesztve ]

(#1529) blattida válasza Crystalheart (#1526) üzenetére


blattida
nagyúr

Az ipari változatoké igen, a konzumer gépeik meg tűzzomácozottak, így 50 év múlva is ugyanolyan szépek. Az más tészta, ha valaki leveri róla a zománcot, bár, ahhoz elég durva behatás kell, de utána sem kezd el rohadni, csak nem esz szép fehér.

A miele esetében sincs marketing maszlag. Családi tulajdonban van, nekik nincs szükségük arra, hogy olcsóbban gyártsanak vagy gyártassanak a távol-keleten, mivel náluk mindig is a minőség volt az első és legfontosabb szempont.
Tudom, hogy ezt a mai világban nehéz elfogadni, de sajnos így van. Ők nem mamutok, nem globális óriás cégek, hatalmas termelési volumennel és ebből fakadó termelési és eladási kényszerrel. Rajtuk kívül vannak még ilyen cégek, nem is kevesen, csak nem hallasz róluk, mivel nem a marketingből élnek, ahogy a miele sem. Csak a szemed zavarja az árcédula. Ha ezen hajlandó lennél túllépni, akkor meglátnád a valóságot is, nem csak a maszlagot, de nem kötelező, lehet puffogni tovább. ;)

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1530) Lauda válasza z123456z (#1524) üzenetére


Lauda
félisten

Miele rendesen németországban készül, ( nem kinában vagy indonéziában gyártat, esetleg az ő gyára ),

Csak meg annyit ehhez: Miele gyar kina: [link], ausztria: [link], romania: [link], cseh koztarsasag: [link]

(#1531) z123456z válasza Lauda (#1530) üzenetére


z123456z
senior tag

Meggyőztél, tévedtem, bedőltem a marketing maszlagnak bocs. Most már azért sem kell miele, mert román. Hát ennyi.

(#1532) Lauda válasza z123456z (#1531) üzenetére


Lauda
félisten

Teljesen mindegy hol gyartjak, a romaniai gyarban keszult miele is pont olyan, mint a nemet gyarban keszult miele. A jaszberenyi es nyiregyhazi electrolux gyarbol pl majd az osszes europai orszagba szallitanak keszulekeket. Spanyolorszagtol, anglian at svedorszagig. A minosegellenorzes szamit csak, azt meg egyforman megkovetelik mindenhol.

[ Szerkesztve ]

(#1533) maxatesz válasza blattida (#1523) üzenetére


maxatesz
tag

Ezekről mi a vèlemènyed?
http://mielegepek.hu/kategoriak/mosogepek

Árban milyenek?

(#1534) blattida válasza maxatesz (#1533) üzenetére


blattida
nagyúr

Valóban az írt germán területekről származnak a gépeik, eleve nem agyon hajtottak és a tulaj (Herman Róbert) mindegyiket szervizeli, tisztítja. Ugyan nem a legolcsóbb használt miele forrás, viszont garantáltan szervizelt, tiszta és szép gépek vehetők tőle garanciával.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1535) maxatesz válasza blattida (#1534) üzenetére


maxatesz
tag

Ok, köszi az ára volt nekem is feltűnő...

(#1536) Drótszamár


Drótszamár
őstag

Üdv!

Olvassgattam a topicot, és ha már épp Miele a téma:
Erről az oldalról mit lehet tudni?

http://www.hasznalt-miele.hu/aloldalak/mosogepek.html

Anyámnak mindenképp felültöltős gép kéne, és a másik ilyen oldalon azt írják nem foglalkoznak felültöltőssel.
Ha nem muszáj nem ülnénk fel a "3 évente új mosógép" című szopórollerre.

Most egy Foron VA 561-es ndk-s turmixgépet használ, de szaporodnak vele a random hibák, és a szerelő is lassan nyugdíjba megy.

Sajnos nincs 400.000 Ft-om egy új Miele gépre, 100-120 eFt környékén jó lenne megúszni a mosógépvásárlást.

[ Szerkesztve ]

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#1537) maxatesz válasza Drótszamár (#1536) üzenetére


maxatesz
tag

Szia!
A link jelenleg nem :N elérhető

(#1538) Drótszamár válasza maxatesz (#1537) üzenetére


Drótszamár
őstag

Nálam megnyílik.

Mikor postoltam dupla http:// volt előtte, de azt már javítottam. Továbbra sem nyílik meg?

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#1539) maxatesz válasza Drótszamár (#1538) üzenetére


maxatesz
tag

Most már jó :K

(#1540) Lauda válasza Drótszamár (#1536) üzenetére


Lauda
félisten

Miert kellene 3 evente uj gep? 95 ert electrolux felultoltos, +10 ezer es 5 evre biztositva vagy.

Ki tudja mennyit mentek ezek a mosogepek, letelik a 6 honap es imadkozhatsz, hogy ne pusztuljon meg.

[ Szerkesztve ]

(#1541) maxatesz válasza Lauda (#1540) üzenetére


maxatesz
tag

Jogos!

(#1542) Drótszamár válasza Lauda (#1540) üzenetére


Drótszamár
őstag

Köszi, ez elsőre nem tűnik rossznak.

Végigolvastam a feltételeket, azért vannak benne érdekes részek:
- Maximum a termék áráig vagy biztosítva. Ha pl 60.000 Ft egy új szivattyú és 2x beszarna akkor a másodiknak csak egy részét fizetné már (95 eFt - 60 Ft)

- Max 220 mosás lehet egy évben. /Fingom nincs mennyit mosnánk vele, lehet hogy kevesebbet, és nem érint/

- Ha valamiért cserés lesz a gép az új gépre már nem vonatkozik a szerződés. És ha jól értem, akkor még gyári garos csere esetén is ez van.

- Nem terjed ki a kockázat pl " bármilyen folyadék által okozott károsodásokra," Ez külön vicces :)
Ez alapján kb bármilyen kifizetést el tudnak utasítani ha akarnak.

+ Ha becsődöl a CIG akkor mehetsz a sóhivatalba, max a díj egy részét visszakapod. (A tv-m esetén asszem az AIG volt a biztosító, és meg is szűntek mikor még lett volna 1 év a kierjesztett garanciából)

Összegezve a "Gyári garancia" megnevezés azért picit túlzás, de átgondolom ezt a lehetőséget is. Lehet hogy ebben sincs nagyobb kockázat mint egy régi használt gépben.

( 2b || !2b ) az itt a kérdés...

(#1543) Lauda válasza Drótszamár (#1542) üzenetére


Lauda
félisten

Ezt en is vegigragtam regebben, azonban a topikba irtak, akiknek volt a kiterjesztett garancia alatt meghibasodasa es nem volt semmi problemajuk, fizetett a biztosito minden javitast, fuggetlenul a hiba okatol.

Persze ha neked szimpatikus a hasznalt miele, akkor azt vedd. Csak mutattam a masik oldalt is.

Hirtelen kettot talaltam: [link][link]

[ Szerkesztve ]

(#1544) blattida válasza Lauda (#1540) üzenetére


blattida
nagyúr

Sajnos a biztosítás nem ugyanaz, mint a garancia.

Miért pusztulna meg, ha letelik a fél év?
Az nem érv, hogy sok használt mosógép meghal, mert eléggé általános szagú, ami ráadásul nem is gyakorlati tapasztalaton alapszik és azt meg kihagyod a történetből, hogy miele mosógépről beszélsz, ami nem igazán fog fél év után megpusztulni, akkor sem, ha több, mint tíz éves és mondjuk sokat ment. Nem véletlen, hogy használtan sem annyira olcsók. Ha az lenne, amit Te írsz, akkor nem foglalkoznának olyan sokan használt miele szervizelésével és forgalmazásával, valamint megvásárlásával, gyakorlatilag évtizedek óta. Az országban sokaknak van miele mosógépe, a legtöbbjüknek meg használt gépe van, mivel Magyarországon élünk.
Egyre többen jönnek rá, hogy az olcsó új gépek hosszabb távon csak pénzkidobást jelentenek.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1545) Lauda válasza blattida (#1544) üzenetére


Lauda
félisten

Nem irtam, hogy meg fog pusztulni fel ev utan. Ez a miele fetisizmusod pedig mar fajdalmas.

(#1546) maxatesz


maxatesz
tag

:DDDmiele fetisizmusod :DDD

Ez tetszik ;)

[ Szerkesztve ]

(#1547) blattida válasza Lauda (#1545) üzenetére


blattida
nagyúr

Látom, nem vagy tisztában a fetisizmus kifejezés jelentésével. Akkor miért használod?
Meg amúgy is, minek a személyeskedés? Nem az oviban vagyunk.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1548) Lauda válasza blattida (#1547) üzenetére


Lauda
félisten

Ebben semmi szemelyeskedes nem volt, ugy latom te nem vagy tisztaban a fogalmakkal.

(#1549) z123456z válasza blattida (#1547) üzenetére


z123456z
senior tag

Azért ez szép, fogalmad sincs a valódi jelentéséről, de kioktatsz másokat. Figyu, mit találtam:

"egyes tárgyaknak titokzatos, természetfeletti erővel való felruházása, s ebből fakadó babonás tisztelete,
vminek kritikátlan, vak tisztelete"

Túl sok felnőtt filmet nézel, hogy csak arra tudsz gondolni :DD

[ Szerkesztve ]

(#1550) blattida válasza Lauda (#1548) üzenetére


blattida
nagyúr

Idézet Tőled: Ez a miele fetisizmusod pedig mar fajdalmas.
Ez már személyeskedés, akkor is, ha neked nem tetszik, mivel rólam beszélsz, engem minősítesz, nem a témáról folyik a szó.
Tipikus rossz érvelési technika.

z123456z
Ugyan áruld már el, hol volt/van bármilyen hasonló jellemzője a miele mosógépekről szóló szövegeimnek?! :F
A miele mosógépek felépítése, tartóssága, megbízhatósága, élettartama ténykérdés. Nem azért, mert én mondom, hanem az egyszerű, szimpla tények és realitások miatt

Amúgy látom, a személyeskedés neked is megy, akkor szólj, ha van tényleges érved a felhozottak ellen. Attól, hogy többen mondják azt a feketére, hogy piros, attól még a fekete nem lesz az.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.