Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1651) blattida válasza maxatesz (#1647) üzenetére


blattida
nagyúr

Látom, nem értelmezted az írásom. itt szó sincs miele gépről, pusztán arról a tényről, hogy az egybe mosó-szárítógépek nem a legjobbak egyik feladatukra sem, bár az igaz, hogy mosógépnek azért használhatóak, a szárítást viszont én nem erőltetném. Aki használt már ilyen gépet, az tudja, hogy miről beszélek.

Fr3eWar
Oké, akkor kint vettétek, ezért is kérdeztem.
Valamikor régen valóban nagyon jó önálló márka volt a baucknecht, sajnos már ők sem az igaziak és a típus, amit vettetek, az meg nem a csúcsmodelljük, de ezt, szerintem, Te is tudod. Sajnos a tömegtermelés ezt is magával hozza.
A legújabb miele-k sajnos tényleg nem olyan jók, mint a régebbiek, már ami a megbízhatóságukat illeti.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1652) Fr3eWar válasza blattida (#1651) üzenetére


Fr3eWar
őstag

Jaja, nem a csúcsot vettük ez akkor már bőven kifutó modell volt 400€ körül adták.
Sajnos az autógyártás is hasonló cipőben van, a szomszéd gyárban rakják össze a CLA-kat meg néhány B klasse-t. nem tudom, hogy ki lehet-e jelenetni, hogy jobb az összeszerelés minősége, és minőség ellenőrzés mint egy török Tolyota vagy cseh KIA gyárban, pedig szép új csillagos gyártó. Lassan "prémium" kézműves termékeket kell keresni, ha valaki időtálló tartós minőségi terméket akar vásárolni, legyen az textília, műszaki árú vagy étel...

(#1653) Lauda válasza maxatesz (#1650) üzenetére


Lauda
félisten

Ezek szerint az hiba, ha egy gep inkabb lekorlatoz azert, hogy ne karosodjon. Persze csak az electroluxnal. Van ami sosem korlatoz le, hanem inkabb atmegy a szomszedba, de akkor is beporgeti 1600-ra. :C :DDD

(#1654) maxatesz válasza Lauda (#1653) üzenetére


maxatesz
tag

Svédek a hibásak, mert nem veretik szét a gépet :K :DDD nonszensz kategóriát venni pedig nem tanácsos
nem tudtad?? :DDD
Nem is értem miért gyártanak ezek a Svédek mosógépeket, ha nem engedi kicentrizni a ruhát :U
Vegyél centrifugát, mosógépet, külön-külön mindenre, mert igazán egyik feladatukra sem jók ,így egyben.


Így biztosan nem :N tilt le az garantált !! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#1655) mate543


mate543
tag

Sziasztok!

Több, mint valószínű, hogy bedöglött a régi mosógép az albiban (tegnap a szerelő a fűtőszálnak a tartóját rakta vissza, mert hozzáért a dobhoz mosás közben... fincsi hangja volt :D ). Érdemes használt mosógépet vásárolni vagy mindenképp újat kellene?

(#1656) Lauda válasza mate543 (#1655) üzenetére


Lauda
félisten

Szia!

Szerintem nyugodtan vehetsz hasznaltat is. Tesomek eloltoltoset vettek, markat nem tudom, de egyszeru kis gep, mar 5-6 eve azt hasznaljak, pedig sokat mosnak. Probalj meg olyat valasztani, ami nincs agyon bonyolitva, pl a regebbi zanussi felultoltosok is ugy tudom olcson javithatok. Whirlpoolt nem ajanlom! A felultoltosom vezerloelektronikaja tonkrement, 30 ezer forint lett volna bele az alkatresz. Ugyan ez egy hasonlo koru zanussiba 10 ezer forint.

[ Szerkesztve ]

(#1657) mate543 válasza Lauda (#1656) üzenetére


mate543
tag

Akkor csak Zanussi márkát érdemes nézegetni?

(#1658) Lauda válasza mate543 (#1657) üzenetére


Lauda
félisten

Ezt irtam?

(#1659) mate543 válasza Lauda (#1658) üzenetére


mate543
tag

Nem jogos. Bocs, reggel van még. :DDD

(#1660) Lauda válasza mate543 (#1659) üzenetére


Lauda
félisten

Nezz korul tobb helyen, hivjal fel akar szereloket, hogy taguljon az ismeretanyagod es tudjal megfeleloen valasztani. En legalabbbis ezt tennem. Szoktak valalni garanciat is, erre is erdemes odafigyelni. Kozeli utcaban is van egy mosogepes srac, hoz be kintrol gepeket, ezeket atnezi, szivatyu, meghajto motor, szij, csovek, lengescsillapitok, ami problemas, azokat kicsereli. A whirlpoolt megnezettem vele is, tobb szem tobbet lat es mondta, hogy 30-40-ert hoz nekem jo mosogepet is, erre kar ennyit kolteni. ;)

(#1661) blattida válasza Lauda (#1653) üzenetére


blattida
nagyúr

Ha egy mosógép egy pamut pulóver centrifugálásától károsodik vagy károsodna, akkor az szar, konkrétan alkalmatlan a feladatára.
Ha meg azt gondolod, hogy ez a normális, akkor meg még életedben nem mostál sokat mosógéppel.
Akár milyen űber vastag pamut pulóverről is van szó, az nem okozhat problémát, ugyanis néhány fordulat alatt elveszíti víztartalmának jelentős részét. Ha ezt nem bírja ki a gép, akkor az igénytelen konstrukció, tök mindegy, hogy ki követte el, akár miele, akár whirlpool, akár elecrolux, akár v-zug, akár schultess.
Ahhoz, hogy ne legyen gond a nagyobb egyenetlen terhelésből, csak az kell, hogy megfelelően ki legyen egyensúlyozva a dob, megfelelő lengéscsillapítással, csapágyazással és programozással rendelkezzen, ennyi, más nem szükséges hozzá. Régen, régebben gond nélkül meg tudták csinálni.

Az, hogy szépen csomagolt ipari hulladékokat lehet vásárolni, az a gáz meg az igazi probléma

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1662) Lauda válasza blattida (#1661) üzenetére


Lauda
félisten

Nem irtam, hogy pamut, de szerintem mindegy is mit irnek.

Fogadjunk a miele siman kicentrizne azt is!

[ Szerkesztve ]

(#1663) blattida válasza Lauda (#1662) üzenetére


blattida
nagyúr

Ha műszálas vagy selyem pulóver lenne, akkor nem igazán szívná meg magát vízzel, ergo, nem lenne nehéz.
Családban nőttem fel, nagycsaládos vagyok és rengeteget mostam már, sokféle mosógéppel, de egyikkel sem volt ilyen probléma, akár indesit, akár whirlpool, akár zanussi, akár miele gépről gépről volt szó.
A nálad lévő electrolux hibája az, amit írsz, ezt fölösleges tagadni vagy szépíteni.

maxatesz
A keverőtárcsás csak annak ajánlott, aki mindig ott tud lenni a mosógép mellet, mert nagyon rövid ideig kell és szabad vele mosni, ráadásul nagyon durván bánik a ruhákkal, így annyira nem nyerő.
Az önálló centrifuga nagyon jól centrifugál, viszont veszett módon gyűri a ruhákat, ráadásul kicsi, így nagyon sokáig tartana vele a munka, így az is csak annak ajánlott, aki ráér és nem probléma a hosszú vasalás.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1664) Lauda válasza blattida (#1663) üzenetére


Lauda
félisten

Szeretnem megfejteni a gondolkodasodat, ezert megkerdeznem toled, hogy hallottal mar olyanrol, hogy a mosogep az egyenetlen toltet miatt nem centriz ki es emiatt szedni kell ki a beletett ruhakbol?

(#1665) blattida válasza Lauda (#1664) üzenetére


blattida
nagyúr

Persze, hogy van vagy lehet ilyen helyzet, ám ezt vagy túltöltés okozza (ami egyszerű emberi hiba), vagy a rossz konstrukció/anyaghasználat/méretezés vagy a rossz mosógép felállítás (nincs vízszintbe állítva). Igazándiból mindegyik humán hibára vezethető vissza.
Ha nincs túltöltve egy mosógép és vízszintbe is van állítva, akkor a töltet miatti nem centrifugálás a rossz konstrukciónak, esetleg műszaki hibának, szenzor problémának köszönhető.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1666) Lauda válasza blattida (#1665) üzenetére


Lauda
félisten

Na csak kozelitunk a megoldashoz. :) Fogalmam sincs milyen anyag ez, de vizesen van vagy 10 kilo es ha fellogatod se csopog belole a viz, gyakorlatilag ugy szarad ki. A 8kg-os totetu eloltoltos nem centrizte ki, pedig ha televagod a dobot azt is lazan kicentrizi 1200-on. A multkor ugy tudtam kicentrizini ezt a pulcsit, hogy bedobtam a regi energoluxba es raultem, az elejen igy is felemelt engem is, kb mintha egy B30-as teglat probalnam kicentrifugazni. :DDD Ha ezt is megerted, megerted, tobbet en nem tudok tenni ezugyben. :) Betehetned a 600 ezres mielebe is, harom dolog fog tortenni. Letiltja a centrit, Az ust oldala ut egy 30 centis lukat a mosogepe es atmegy a gep a nappaliba. :DDD

(#1667) blattida válasza Lauda (#1666) üzenetére


blattida
nagyúr

Az biztos, hogy az pamut.
Viszont az is biztos, hogy 10 kg tömege sincs, mert az azt jelentené, hogy közel 10 liter vizet szívna és tartana magában, de azt elhiszem neked, hogy sok kilónyi lesz a cucc.
Viszont, azt továbbra is tartom, hogy ha a megengedett össz töltőtömeget nem lépi át a pulóvered, akkor a gépnek a dob ide-oda mozgatásával kellene annyira lecsökkenteni a pulóver víztartalmát, hogy a centrifugálást elkezdhesse.
Mondjuk ehhez az is kellene, hogy a gépek saját tömege is nagy legyen, ami manapság már annyira nem teljesül.

A miele gépünkbe nyugodtan berakhatnám, addig lengetné ide-oda a dobot, amíg szükséges, utána kicentrifugálná. A miele mosógépek 100 kg tömegűek, őket egy ilyen nem fogja megijeszteni, de például a régi indesitünket sem, csak annak lenne egy kis hangja az elején. ;]

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1668) Lauda válasza blattida (#1667) üzenetére


Lauda
félisten

Ok! :DDD :D

Az amugy tenyleg durva, hogy a legkisebb felultoltos is 91kg. :Y

[ Szerkesztve ]

(#1669) 7Sony7


7Sony7
addikt

Sziasztok. Érdeklődnék, hogy az 5-6-7 kg-os mosógépeknek csak a dob nagyobb, vagy erősebb tengely/csapágy is van bennük?

-

(#1670) Lauda válasza 7Sony7 (#1669) üzenetére


Lauda
félisten

Felultoltosnel mindegyiknek ugyan akkora a dobja, szoval jo kerdes.

(#1671) blattida válasza 7Sony7 (#1669) üzenetére


blattida
nagyúr

Szia/

A felültöltőseknél általában csak a dob mérete nagyobb valamivel, a csapágyak/tengelyek viszont ugyanolyan méretűek bennük, elöltöltőseknél nagyobb egy kicsit a tengely/csapágy, de csak minimálisan, sajnos. Ha valóban izmosabb gépet szeretnél, akkor válassz a 10 kg max töltetű gépek közül.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1672) Lauda válasza blattida (#1671) üzenetére


Lauda
félisten

Semmivel sem nagyobb a dob. A 6kg-os zanussi dobja 44x26 cm, a 7kg-os electroluxe 43x25cm.

(#1673) blattida válasza Lauda (#1672) üzenetére


blattida
nagyúr

Ne abból indulj ki, hogy nálad a két gép viszonylatában mi a helyzet, mivel, ha azt vennéd alapul, akkor pont, hogy kisebbnek kéne lennie a nagyobb töltetmennyiségű gép dobjának...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1674) Lauda válasza blattida (#1673) üzenetére


Lauda
félisten

Mibol induljak ki? Megmertem a 6kg-os toltetu gep dobjat es a 7kg toltetu gep dobjat ugyanott.

kisebbnek kéne lennie a nagyobb töltetmennyiségű gép dobjának...

Szerintem annak kene nagyobbnak lenni.

[ Szerkesztve ]

(#1675) blattida válasza Lauda (#1674) üzenetére


blattida
nagyúr

Persze, hogy annak kéne nagyobbnak lennie, de nálad pont fordítva van, hiszen a zanussié a nagyobb...
A dobnak is, a tengelynek is és a csapágyaknak is nagyobbaknak kéne lenniük, ám sajnos nem igazán azok...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1676) 7Sony7


7Sony7
addikt

Köszi fiúk. Úgy értettem, hogy két ugyanolyan márka gépei. De akkor ezek szerint meg kell mérnem a boltban, az a biztos. Elöltöltős érdekel amúgy jelenleg. És amúgy a sima és a keskeny dobmérete is ugyanaz?

-

(#1677) Fr3eWar


Fr3eWar
őstag

Megjött a masina, ha evett a gyerek akkor kicsomagolás, és próba mosás fog indulni.
Majd később jelentkezem, mosási és szárítási infóval.

(#1678) Lauda válasza Fr3eWar (#1677) üzenetére


Lauda
félisten

Grat, melyik cegtol rendeltetek? :)

(#1679) 7Sony7


7Sony7
addikt

Egyébként honnan lehet tudni, hogy milyen súlyú a ruha? Ha a dobméret majdnem ugyanaz, akkor lehet elég lenne 5 kg os is.

-

(#1680) Lauda válasza 7Sony7 (#1679) üzenetére


Lauda
félisten

Elegge valoszinu, hogy a nagyobb toltetueknek erosebb a lengescsillapito rendszere es a motorja, egesz biztos nem ugyanaz a gep van kulonbozo matricakkal. Sehonnan sem fogod tudni es amugy is mese szerintem, mert nem mindegy milyen anyaga van. Lehet szarazon egyforma sulyuak, vizesen meg ketszer olyan nehez mint a masik es erolkodik a gep.

(#1681) 7Sony7 válasza Lauda (#1680) üzenetére


7Sony7
addikt

Pfúúú. Egyre nehezebb a döntés. 3 napja még tudtam, milyet veszek, ma már fogalmam sincs. :)
Amúgy ez a Samsung eco bubble parasztvakítás, vagy van értelme? És a Beko 20 fokos higiénie programja?

[ Szerkesztve ]

-

(#1682) Lauda válasza 7Sony7 (#1681) üzenetére


Lauda
félisten

Ez igy szokott lenni, minel jobban beleassa magat az ember, annal jobban elveszik a reszletekben. Roviden osszefoglalva, szemetet ne vegyel, csak a kinlodas lesz vele, gyakori hibak, nem megfelelo mosas/oblites, zajos, elmaszik stb. Ezen kivul ami tetszik, amire penzed van es legyen ra hosszu gari/vagy hosszabitsd meg 5 evre. Marka szinte mindegy, mindegyik el tud romlani es tud mukodni megbizhatoan.

[ Szerkesztve ]

(#1683) 7Sony7 válasza Lauda (#1682) üzenetére


7Sony7
addikt

Teljesen igazad van, de akkor is nehéz a döntés. Hallottam már 2év után bedöglött AEG-ről is, pedig elvileg prémium márka lenne, és a saját példám: 8 éve üzemelő Candy, amire pedig azt mondják, hogy szemét. Pedig ez két gyerekre + ránk mos, van, hogy napi 3x megy, heti 6-7 szer.
Ráadásul bejön a képbe még, hogy lenne használtan, gari nélkül 5kg-os Miele, (40ért); 7kg-os AEG (70ért).
Ráadásul amit kinéztem, az már nincs akcióban, 85-90eft körül van így. Bonyolódik a helyzet.

-

(#1684) luciferk válasza 7Sony7 (#1683) üzenetére


luciferk
senior tag

Ha ilyen jó tapasztalatod van a Candyval kapcsolatban, akkor miért nem veszel megint Candyt? Heti 6-7 mosás 8 éven keresztül amely még most is üzemel, ez még egy márkásabb gépnek is becsületére válik.

(#1685) 7Sony7 válasza luciferk (#1684) üzenetére


7Sony7
addikt

Ha hiszed, ha nem, tényleg így van. (Ha tudsz valami kódot, amivel kiszedhető belőle, hogy mennyit üzemelt, kiszedem, és lefotózom. Azért nem veszek, mert, bár én ezzel teljesen meg vagyok elégedve, a sógoromék kb két éve vettek Candy-t, és már ki akarják hajítani. Erre mondom, hogy nem lehet tudni, hogy éppen melyik márkától melyik széria jó. Egyébként nem hibásodott meg az övéké, csak újkora óta nagyon sokáig mos. Elmondása szerint a legrövidebb 60 fokos progi is több, mint 2óra hossza. (A mienk meg pl: 70perc.)

-

(#1686) Lauda válasza 7Sony7 (#1685) üzenetére


Lauda
félisten

Minden mai mosogep sokaig mos, ha kihajitja rokonod a candy-t, barmit vesz helyette, az is sokaig fog mosni. Van lehetoseg azonban time managerrel csokkenteni az idot. Masik lehetoseg az inverter motoros gepek, azok is rovidebb ideig mosnak, mert a viz felfutese utan gyakorlatilag folyamatosan ide-oda tekergetik a ruhat, mivel az inverter motornak nincs szuksege uzem kozben pihenesre, ellenben a szenkefes motornak igen. Emiatt mosnak ugy a gepek, hogy tekeri kicsit erre, majd var, tekeri kicsit arra majd var. Ez az inverteresnel teljesen maskeppen mukodik.

(#1687) 7Sony7 válasza Lauda (#1686) üzenetére


7Sony7
addikt

Aha! Akkor egy+ az inverteres motornak. Találok valahol infót arról, hogy melyik program milyen hosszú egy-egy márkánál?

-

(#1688) maxatesz válasza 7Sony7 (#1687) üzenetére


maxatesz
tag

Használati utasítást letöltöd és ott van a programtáblázatban minden ;)
Mi mennyi hánykalács :D

[ Szerkesztve ]

(#1689) 7Sony7 válasza maxatesz (#1688) üzenetére


7Sony7
addikt

Na, ez jó ötletnek tűnik, mindjárt nekiesek.

-

(#1690) Lauda válasza 7Sony7 (#1687) üzenetére


Lauda
félisten

A markabolt.hu oldalon szinte az osszes gepnek a leirasanal talahato kezelesi utasitas jobb oldalt, azonban itt csak az electrolux csoport gepeit talalod meg. Masreszt ez neked nem mond semmit, mert mar minden gep toltet alapjan allitja be a mosasi idot, oblitesek szamat. Amit kiirnak, az a teljes toltetre vonatkozik, azt nem tudja megadni a gyarto, hogy neked meddig fog mosni, mert nem tudja milyen ruhakat teszel bele. Nembeszelve arrol, hogy ha egyenetlen a toltet nem tudja addig felporgetni a centrit, mig el nem helyezi a ruhakat es nem egyszer lattam mar, hogy 5-10 perceket kepes eltokolni centrifuga elott. Namost ha van 3-4 centrifuga szakasz egy mosasnal el tudod kepzelni. :D :D 2.5 oras program 4 ora alatt es hasonlok. :DDD

(#1691) maxatesz válasza Lauda (#1690) üzenetére


maxatesz
tag

Nekem is alapból , pamut 60 fokon normál, nem eko programon, 3óra 15 percet ír ki kezdéskor,
fél óra mulva pedig 2:10 perc lesz belőle pedig normálisan meg van rakva.
Valóban nem lehet ezt pontosan megmondani , de megközelítőleg ki lehet belőle bogarászni+ ahogy említetted le lehet venni illetve rövidíteni a programokat minden gond nélkűl ugyhogy ez a ,mosás idő mizéria senkinek nem okozhat problémát mert oda állítja az időt ahova csak akarja az ember :)

[ Szerkesztve ]

(#1692) Lauda válasza maxatesz (#1691) üzenetére


Lauda
félisten

Igen igy van ahogy irod! Meg a kiegyenetlen toltet+centri okozhat meglepeteseket. ;) ;)

(#1693) blattida válasza Lauda (#1686) üzenetére


blattida
nagyúr

Már bocs, de ez hülyeség.
Azért állnak többet a régebbi gépek dobjai az ide-oda forgatások között, mert így hatékony a mosás, ha van bennük elegendő víz. Viszont a mostani gépek, akár a nem inverteresek is, mivel sokkal kevesebb vízzel mosnak, ezért kénytelenek többet és hosszabban forgatni a dobot és még így sem tudnak annyira hatékonyan és szépen mosni, éppen ezért nekik szinte kötelező a folyékony mosószer.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1694) Lauda válasza blattida (#1693) üzenetére


Lauda
félisten

Ezt ird meg az electroluxnak is mert, ezek szerint ok ezt nem tudjak.

A hagyományos motorokban lévő szénkefe hozzáér a motor forgó tengelyéhez, s ez ahhoz hasonló hatást eredményez, mintha az autót félig behúzott kézifékkel vezetnék. A súrlódás (felmelegedés) miatt a szénkefével működő motorok bizonyos időközönként pihennek, ez a gyakorlatban hosszabb a mosó- és szárítóprogramot jelent.

[ Szerkesztve ]

(#1695) blattida válasza Lauda (#1694) üzenetére


blattida
nagyúr

A marketing bullshit-et miért kell elhinni? Annyi baromságot kitalálnak a marketingesek, hogy valami elképesztő. Teljesen logikus, hogy a motorok néhány fordulattól fölmelegszenek és hűlniük kell, ellenben a nagy fordulatú hosszabb ideig tartó centrifugálástól viszont nem...nem is beszélve más szénkefés motorokról... :W
Mert a szénkefés motorú mosógépek például ezt nem tudják, ezért van pofájuk sokkal rövidebb ideig mosni, pld. normál, teljes töltetű 60 celsius fokos pamut program 100 perc.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1696) 7Sony7


7Sony7
addikt

Na Srácok, megint úgy jártam, mint Ábel a rengetegben. Átnéztem egy csomó user manual-t, és még olyat is találtam, ami 249 percig mos. :Y
Amúgy találtam Panasonic mosógépet is. Nem nagyon hallani róluk, van valami infótok?

Fr3eWar: Üdv. Neked meddig tart egy tele vegyes 60 fokos mosás?

[ Szerkesztve ]

-

(#1697) blattida válasza 7Sony7 (#1696) üzenetére


blattida
nagyúr

A mai mosógépek az alacsonyabb vízhasználat miatt kénytelenek tovább mosni, hogy a ruhák valóban tiszták legyenek. Igen, a mostaniaknál a majd három óra az átlagos pamut program hossza. Lehet rövidíteni, de akkor nem is annyi vízzel fog mosni, hanem többel.
Parasztvakítás ezerrel az egész...

A pana ugyanaz, mint a többi, csak náluk gyakrabban van hosszabb gyártói garancia, ami miatt esetleg érdemes lehet őket választani.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#1698) 7Sony7 válasza blattida (#1697) üzenetére


7Sony7
addikt

Ok. Köszi. Na, nézelődök.

-

(#1699) Lauda válasza blattida (#1695) üzenetére


Lauda
félisten

Gyakorlatban is igy mukodik, sajat tapasztalatom szerint is.

(#1700) blattida válasza Lauda (#1699) üzenetére


blattida
nagyúr

Mármint, mi működik így a gyakorlatban? Az, hogy a szénkefe súrlódásától fölmelegszik a motor?Mert ez konkrét hülyeség. A motor valóban melegszik, de nem a szénkefétől és nem kell külön hűlnie. Vagy az, hogy szerinted a szénkefés motorú mosógépek tovább mosnak? Ennek meg semmi köze egymáshoz., azt ugyanis nem a motor fajtája határozza meg, hanem a mosandó ruha anyaga, mennyisége és a víz mennyisége és hőmérséklete.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.