Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4951) csucsu54


csucsu54
tag

Minden L950 tulajdonosnak!

(#4952) bnoe válasza csucsu54 (#4951) üzenetére


bnoe
tag

Köszi ☺

(#4953) Petester


Petester
senior tag

Szerintetek egy autós, érintőkijelzős fejegység miként kezelheti a HDMI kábelen rádugott telefont?
Ma reggel olvastam az AAWP egyik cikkét, amiben USB-c-HDMI kábelt teszteltek. Ez után fogalmazódott meg bennem a fenti kérdés.
A kép küldése ilyen kis felbontás mellett mennyire működhet (nem találtam felbontást a készülékekhez, de gondolom még a HD felbontást se érné el)? Ha működne is, hogy lehetne kezelni? Gondolom maradna a telefon érintőképernyője, ami egy kicsit körülményes autóban.

(ó\_!_/ó)

(#4954) lindisu


lindisu
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérnék.
Tudom, hogy volt már téma a fórumban, de nem találtam meg, hogy megoldás született-e rá.
Szóval a dokkoló használata közben egy kilépés - belépés után elment a hang, nem adja ki a tévére és a youtube videókat nem játssza le. Videó hibát ír ki. A dokkoló kihúzása után rendben megy.

A dokkolóm hibásodott meg vagy esetleg a telefon hibája lehet?

Van valakinek valami ötlete rá?

Köszönöm a segítséget. :R

(#4955) Sztyepadzso válasza laccy88 (#4949) üzenetére


Sztyepadzso
őstag

Arra nem tudsz megoldást, miért nem látszanak a Messneger Beta üzenetértesítéséi a Műveletközpontban?

(#4956) laccy88 válasza Sztyepadzso (#4955) üzenetére


laccy88
senior tag

nem bétát használok, de
megnézném a beállításokat, hogy a messenger milyen módon értesítsen. Ki lehet kapcsolni a műveletközpont értesítést is alkalmazásonként. Ha ezzel nem sikerül, app újratelepít, illetve előtte egy restart :) Ha így sem, megpróbálnám a nem béta alkalmazást. Miért bétát használsz?

[ Szerkesztve ]

(#4957) Pacee87 válasza lindisu (#4954) üzenetére


Pacee87
aktív tag

Restart! Ha az nem használ esetleg megpróbálhatsz egy soft resetet (nálam ez a lépés kimaradt), ha ez sem akkor WDRT ...

(#4958) Sztyepadzso válasza laccy88 (#4956) üzenetére


Sztyepadzso
őstag

Anno a Beta jobb volt, a Messenger meg egy f*s. De most mindkettőt felraktam, es kb ugyanazok(legalábbis kinézetre). Egyébként a műveletközpontban be voltak állítva.
Kettőtök hozzászólása után töröltem a Beta-t, majd felraktam mindkettőt egy SR kíséretében. Még várok, mert mindenki utál, és nem akarnak a Messengeren írni :)

Egyébként, hogy a zárolási képernyőn "gyors állapotot mutató alkalmazás" legyen a Messengerből, arra csak nálam nincs lehetőség?

(#4959) Sztyepadzso válasza laccy88 (#4956) üzenetére


Sztyepadzso
őstag

Na, a Messenger jelezte, a Beta nem.
Köszi!

(#4960) harcsa69


harcsa69
újonc

Üdv uraim! A következő azért elég fura hogy nincs alkalmazás lumia 950re mytv teleneor ez már discrimination a winphonel szemben nem is hiszem el hogy a droid ios nem fizetnek a szolgáltatoknak hogy ne legyen alkalmazás. :W most hogy nézek ingyen tv a telon sehogy röhej :O

[ Szerkesztve ]

(#4961) Petester válasza harcsa69 (#4960) üzenetére


Petester
senior tag

Tudom nem vigasz, de Telekomos TVgo sincs. Mondjuk nem vág földhöz, de kipróbáltam volna.

(ó\_!_/ó)

(#4962) Ance válasza harcsa69 (#4960) üzenetére


Ance
őstag

Ez telefon, nem lapostévé :D

(#4963) lindisu válasza Pacee87 (#4957) üzenetére


lindisu
csendes tag

Köszönöm a segítséget. :C

Akkor ezek szerint nem a dokkoló romlott el, ez a jó hír...
Már látom erre rá fog menni egy hétvégém, ez a rossz. :W

(#4964) laccy88 válasza Sztyepadzso (#4958) üzenetére


laccy88
senior tag

nincs olyan opció a messengerben, hogy záróképernyőn jelezzen :((( 8.1 alatt még tudta.. micsoda fejlődés.

(#4965) Pacee87 válasza lindisu (#4963) üzenetére


Pacee87
aktív tag

Valahogy úgy sajnos...

(#4966) ΞΔGLΞ válasza lindisu (#4954) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Azért nem játssza le a videókat, mert nem tudja dekódolni a hangot. Ez egy bug még mindig, amit szintén csesztek/nek kijavítani. A WDRT-t felejtsd csak felesleges időpocsékolás lenne ebben az esetben, mert vagy meg sem javul, vagy az első ki-be kapcs, ki-be húzás után újra ez lesz a probléma. Én, emiatt szervizbe dobtam ezt az izét feleslegesen, kaptam helyette egy újat, a probléma ugyanaz.

Ha a 3.5-ös jack-be dugsz egy fülest, vagy külön hangszórót rögtön lefog játszani mindent, ami persze egy baromság, ha HDMI-n, vagy displayport-on kellene, hogy így tegye a dolgát, felesleges kábelek meg kütyük nélkül, de hát ez van...Az MS letojja ezt is...

(#4967) Doblós


Doblós
aktív tag

Üdv Urak!

Gondolkodnék egy ilyen telòban.Érdekelne egy pàr infò.
Kb.milyen üzemidövel kell szàmolni?Én nem jàtszok a telòn,minimàlis navi,kb.1 òra telefon,mobilnet off.
Illetve mire érdemes odafigyelni vàsàrlàs elött?Hasznàltban gondolkodnék,cserélném a jelenlegire.
Köszönöm

Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó

(#4968) scbb válasza Doblós (#4967) üzenetére


scbb
tag

Nálam kb 1 óra böngészés (LTE) plusz néhány app a háttérben (messenger, sofascore) napi 20 perc telefonálás mellett 50% on szokott lenni estére. 1 napot lazán, 2 napot nem bír ki nálam.

nincsbéhúsz és szarazakksi

(#4969) Pacee87 válasza ΞΔGLΞ (#4966) üzenetére


Pacee87
aktív tag

Kicsit túlzottan meg vagy keseredve mostanság! Konkrétan butaságot tanácsolsz neki! Nekem a kb. 3 hónappal ezelőtt volt az 1. WDRT a telefonon, amit emiatt a hiba miatt csináltam és azóta teljesen jól működik a HDMI hang! A telefont egyébként tavaly decemberben vettem! Continuum módban talán még jobb is a telefon mint simán! Én spec gyorsabbnak érzem!
Éppen keresnék egy tisztességes dual sim csúcsmobilt, ár nem számít, de hivatalos magyar forgalmazás és gyári garancia fontos lenne, hát nem igazán van életképes lehetőség 950/XL-en kívül! Huawei Mate 9 talán az egyetlen lehetőség, amiben buherával sincs FM rádió, választani kell, hogy vagy 2 SIM, vagy bővíthető memória, a kijelzőt meg inkább hagyjuk 240-ért. S7 edge ds nincs itthon hivatalosan és a kijelzőt leszámítva ugyanazok a dolgok hiányoznak mint a Huaweiből. Szerintem ez tré! $-től függetlenül mindig kompromisszumot kell kötni...
Szóval azért máshol sincs kolbászból a kerítés, pláne ha visszaemlékszem a korábbi és a munkám miatt kötelező jelenlegi Androidos élményeimre...

Szerk.: Nem, nagyon nem hibátlan a W10M és a 950, de nem tudom, hogy mit választanék helyette...

[ Szerkesztve ]

(#4970) laccy88


laccy88
senior tag

mobillal fizetni próbált már valaki? Mobiltárca?
érdekesség. a hangra figyeljetek :D

(#4971) ΞΔGLΞ válasza Pacee87 (#4969) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

A wdrt nem fogja megoldani ezt a problémát, függetlenül attól, hogy mindig ezt hangoztattam és neked még nem jött elő azóta, mert a hdmi hangdekódolásában van az alapvető probléma (bug) a mai napig. Ugye ismerős már az régóta, hogy valakinél felüti a fejét a probléma, van akinél elmúlik, van akinél meg elő sem jön?
Csinálja meg a wdrt-t, de attól még bug ott marad, illetve újra felüti a fejét és elég hozzá egy kábel széthúzás is. Az első mondatod meg nem értem, miért lennék megkeseredve...Az lesz a butaság, ha emiatt elcsesz jó pár órát az életéből, vagyis újfent az MS miatti törlés/telepítés órás elcseszések és próbálkozások, hátha jól fog működni. Hidd el, nem a wdrt oldotta meg a problémád. :)
Viszont az is lehet, hogy tévedek, ezt is aláírom és tényleg ezen is segít a wdrt, de nálam többször is cseszett az egészre, ezért nálam itt a wdrt semmit nem ért.

Continuum módban talán még jobb is a telefon mint simán! Én spec gyorsabbnak érzem!

Az frankó lehet, ha azt gyorsnak érzed. :DDD Persze szubjektív, hogy kinek mi a gyors, hát nekem ez egy lassú valami, a telefonon jóval gyorsabb a rendszer, inkább kényszer megoldás, ha nincs más. Ehhez már a 950 és az xl hardvere egyszerűen kevés.

[ Szerkesztve ]

(#4972) ΞΔGLΞ válasza ΞΔGLΞ (#4971) üzenetére


ΞΔGLΞ
nagyúr

Na, ma reggel előkotortam a dokkot, összedug, hang nincs, videót nem játssza le. Hát, így raktam el még valamikor nyáron...WDRT-t megcsinálom, hang van, ki-be kapcsolom, hang még mindig van, de már pattogott, széthúzom, majd összedugom megint.
Dekódolási hibával elszállt, .3.5-ön meg megy. Tovább nem forszírozom ezt a témát :-)

(#4973) BB9000 válasza Doblós (#4967) üzenetére


BB9000
senior tag

Üzemidő: Amiket leírsz, azzal a minimális használattal 1 napos üzemidővel számolhatsz. Ha a navigáció autóban történik, akkor javaslok egy szivargyújtós töltőt. Ha gyalog navigálsz, akkor pedig egy minőségi powerbank jó szolgálatot tehet.
Használt készülék vásárlása lutri. Egy megbízható eladó és a gyári garancia érvényessége alap. Ha ezek közül egyik is hiányzik vagy kétséges, akkor inkább válassz másikat.
Amire figyelni kell az az akku állapota. Sajnos annak gyors ellenőrzésére nem tudok tanácsot adni. Talán tapasztaltabb fórumtársak tudnak olyan appot, amelyik kiírja a töltési ciklusok számát.
Egy új akku kb 10 e Ft.

[ Szerkesztve ]

(#4974) laccy88


laccy88
senior tag

sziasztok! vásároltam egy Qi töltőt innen.
Fura módon ha a megfelelő helyre rakom a telefont, nem működik. videó kék-tölt, piros-nem tölt
Ha a hátsó felére rakom, működik. Esetleg van köztünk olyan aki érti ennek a műszaki hátterét, tud hozzászólni? :)

(#4975) Pacee87 válasza ΞΔGLΞ (#4972) üzenetére


Pacee87
aktív tag

Mivel azt mondod, hogy úgysem használod a 950-et lehet nem ártana elküldened garanciára ha van rá mód!
Bocs ha butaságot kérdezek, de a dokkolódat cserélték gariban valamikor! Fent van rajta az a Firmware frissítés ami valamikor 16 elején jött?
Én nap mint nap használom dokkolóra kötve, talán az AU után ugrott meg nagyon,sok böngészés, sok fb (böngészőben inkább), yt néha, OneDrive, Word, Excel minimálisan és jó!

(#4976) jeni válasza laccy88 (#4974) üzenetére


jeni
félisten

én értem a dolgot,vettél egy fuserált IQ wireless töltőt ahelyett,hogy bementél volna egy rendes boltba és onnan szerezted volna be 4000Ft áron eredeti gyártói wireless töltőt.

az lehetett volna bármely Sony,Samsung ,Nokia,Nillkin,stb...

ez ilyen tákolt töltőn felesleges volt spórolnod,amúgy meg életveszélyes, egyben baleset veszélyes!

(#4977) laccy88 válasza jeni (#4976) üzenetére


laccy88
senior tag

Bocsi, nem. Azért ilyen "tákolt" töltőt vettem, mert valahová be szeretném építeni...

(#4978) jeni válasza laccy88 (#4977) üzenetére


jeni
félisten

Ha ez volt a cél akkor nem szóltam,én a beépítést a mobil hátlapra való felragasztásánál gondoltam,de ezek többnyire 80% ha jól csinálod.
úgy nevezett univerzális szabadon levő wireless tekercsek nem minden hátlapra vihetőek fel.

(#4979) laccy88


laccy88
senior tag

Messenger app kilép amikor a kamerára nyomok. Nektek is?

(#4980) Sjkolrd válasza laccy88 (#4979) üzenetére


Sjkolrd
aktív tag

Nálunk a messenger,fb app néha még ki is szokott lépni magától, s nem indul el. Egyszerűen csak ...r az app. Viber, Skype fele ennyi bajunk nincsen.

(#4981) Clemi válasza laccy88 (#4979) üzenetére


Clemi
veterán

Igen, nekem is kilép. Konkrétan a FB és a Messenger alkalmazások fejlesztő gárdáját egyenként rugdosnám le egy 15 emeletes épület tetejéről. Egyszerűen nem értem és mélységesen felháborít, hogy ugyanaz az alkalmazás a sokat szidott androidon miért fut hibátlanul, miért vannak benne olyan funkciók amik a WP verzióban nincsenek. Mi ez, ha nem orbitális szégyen és direkt szopatás?

(#4982) Sjkolrd válasza Clemi (#4981) üzenetére


Sjkolrd
aktív tag

Nem kell se az Android,se IOS-re menni elég csak az asztali win-t megemlíteni ott miért működik normálisan és ott miért van már Video/Hang hívást...sorolhatnánk..

(#4983) Petester


Petester
senior tag

Üveg fóliával, vagyis annak érintésre gyakorolt hatásával kapcsolatban van valakinek rossz tapasztalata?
Párom telefonján a kezdetektől üveg fólia van, így nincs összehasonlítási alapom, milyen lenne nélküle a telefonja. Szóval a vissza nyilra időnként nem reagál. Rezzen egyet, de mást nem tesz. Második, harmadik bökésre teszi a dolgát. Mivel nem mindig produkálja, illetve használva a telefont mintha a kijelző többi része is bizonytalan lenne, nem a készülékre, hanem a foliára gyanakszok.
Nekem nincs semmi a telefonomon, igy fel is tűnt, hogy nem mindig úgy reagál az érintésre.
Ez lehet tényleg fólia vagy inkább kijelző hiba? Nem merem addig letépni, amig nem veszek másik fóliát, nagy számok törvénye alapján biztos akkor történne valami gebasz... 😂

(ó\_!_/ó)

(#4984) Zoliee válasza Sjkolrd (#4982) üzenetére


Zoliee
senior tag

Ennyit ér az UWP. A csapból is ez folyt, mikor a MS felvásárolta a Nokiát és ment a marketing a win10 mellett... Ebből mára szinte csak a tervek maradtak, megállt a fejlesztés minden szinten. És ez baj.

(#4985) Cooley18 válasza Zoliee (#4984) üzenetére


Cooley18
aktív tag

Semmi köze az UWP-nek a telefonos Facebook/Messenger apphoz.

Szorítsatok, hogy az MS x86 emulációja ARM-en gond nélkül menjen, aztán megszabadulhatunk a felső kategóriában a Windows Mobile-tól. Annyira meg már csak képesek lesznek a fejlesztők, hogy az asztali appoknak adjanak egy telefonos GUI-t anélkül, hogy teleszarnák bugokkal...

[ Szerkesztve ]

(#4986) Sjkolrd válasza Zoliee (#4984) üzenetére


Sjkolrd
aktív tag

Valószínűleg ezért is lebegtették meg az x86 emulálását. Habár fene se érti, Fitbit app pl UWP-ben van és jól működik, valószínűleg, azért mert nem konvertálással buherálták össze az app ios,android,wm platformokra. Habár ezt csak a Fitbit tudná megmondani...szóval még mindig nagy lehetőség lenne, de ....ik rá a fejlesztők, gondolom a kezdeti bonyodalmak miatt, stb stb., szóval az FB a ..s., mert mikor kijött a jelenlegi legfrisseb FB app-ok, valaki nem is találta, még az áruházban sem, valami régit telepített fel és jónapot, aztán meg akinek sikerült feltelepítenie eleinte látta a videó/hang hívás lehetőségét és kb. 2 indítás után eltűnt és azóta sincs benne, felettébb érdekes, hogy ehhez mi köze magához a wm10-nek, kb semmi. inkább a programnak van valami baja...,s megjegyzem FB/Messenger app UWP-ben van, mivel van dokkolom, kitudom próbálni ezen részeket is. ( hang is van, film,zene lejátszát közben)

[ Szerkesztve ]

(#4987) Sjkolrd válasza Cooley18 (#4985) üzenetére


Sjkolrd
aktív tag

x86, én ebben látom az MS jövőjét, mivel amit okostelefonnak nevezünk az nem telefon, s azért jó lenne ha egy telefon segítségével alap dolgokat ellehetne végezni. Meg ne kelljen nyaraláskor magammal cipelni egy laptopot, meg külső hdd-t.. Bizom benne, hogy ezt a fejlesztők se ...k el.

(#4988) ZavaBalazs válasza Zoliee (#4984) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

hát arról pont nem az MS tehet, hogy a facebook nem a MS (jól működő) portoló programjait használja, hanem a saját szarjukat tesztelik a WM-es fb appokon...

persze ettől a tudattól még nekem, mint felhasználónak nem lesz jobb.

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#4989) Zoliee válasza ZavaBalazs (#4988) üzenetére


Zoliee
senior tag

Szerintem meg igenis kizárólag a MS tehet arról, ahova jutott ez a platform. A potenciál meg volt (tőke, tudás, userek részéről a bizalom, türelem stb), de mára mindez elszállt. És engem kutyául nem érdekel, hogy ki és miért nem fejleszti a fb/ms appot. Mert a többit se, bezzeg a másik két os-en igen.

(#4990) Zoliee válasza Cooley18 (#4985) üzenetére


Zoliee
senior tag

Tudom hogy igazad van, de így 4 év winphone használat után nálam emléknek csak a be nem teljesített igérgetések maradtak meg: majd a 8, majd a 10, most meg majd az emulálás... Sajnálom, mert szerettem volna, de nem hagyták :-(

(#4991) ZavaBalazs válasza Zoliee (#4989) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

úgy érzem nem teljesen jött át a mondandóm. igen, végfelhasználóként te meg én csak azt tapasztaljuk, hogy nem működik jól, és ezen nem változtat az sem, ha tudjuk, hogy melyik cég tehet róla. attól még tény, hogy a MS project islandwoodja (iOS app portolás) rendelkezésre áll, a facebook mégis a saját cuccával, az osmetával portolta, gondolom mert nekik ez jó alkalom a tesztelésére. az más kérdés, hogy emiatt szarul működik (pl. a billentyűzet modul máshogy működik, mint a rendszer többi részében, nem tűzhető ki a zárképernyőre, stb...), de őket ez pont nem izgatja.

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#4992) Gömbike válasza Petester (#4983) üzenetére


Gömbike
senior tag

Ez lehet a fólia hibája.

A feleségem 950-e még nem csinálta, bár neki bolti alap fólia van rajta. Korábban a Prestigio 8500-nál az enyémen jelen volt a hiba, az övén nem. Neki nem volt rajta fólia, nekem dekorban raktak rá és igen, többször meg kellett nyomnom a vissza nyilat.

Most a 640 XL-emen is van dekorban felrakott fólía és nekem is néha többször kell próbálkoznom.

Nem kijelzőhiba.

Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.

(#4993) Zoliee válasza ZavaBalazs (#4991) üzenetére


Zoliee
senior tag

Huh, kimerítő volt a válaszod. Én ilyen mélységben nem értek hozzá. Ezek szerint a felhasználóknak marad továbbra is a várakozás, hátha egyszer sikerül megcsinálniuk normálisan.

(#4994) Petester válasza Gömbike (#4992) üzenetére


Petester
senior tag

Ez megnyugtató,l köszi! ;)
Akkor már csak az a kérdés, hogy milyen fólia jó? Itt már korábban írtátok a Nillkint, de itthon nem találtam, azt meg nem akarom megvárni, amíg kintről megjön.
[Innen] tudnék venni gyorsban, útba esik minden nap. Miben lehet jobb vagy rosszabb a 0,33 mm és a 0,19 mm vékonyság? Ami most van rajta, talán az is 0,33-as... Felejtős a 0,19-es és csak edzett üveges ad megfelelő védelmet?

(ó\_!_/ó)

(#4995) jeni


jeni
félisten

lo!
A HD500 ketyeréhez a géphez való csatlakozásra szükséges valamilyen program majd a mobil csatlakozáskor?

(#4996) turbulencia8


turbulencia8
őstag

Karacsony elott bongeszes kozben spontan kipurcant a 950. Januar 3-an jott az sms a Nokia Care-bol, hogy megjavitottak (fopanelt csereltek). Azota sokkal-sokkal jobb lett az akkuido, siman kibirja a napot, pedig korabban az nalam necces volt. Tegnap estere pl. meg maradt 59%-nyi kapacitas, amit korabban soha nem tapasztaltam.

[ Szerkesztve ]

(#4997) BB9000 válasza Petester (#4994) üzenetére


BB9000
senior tag

Én Xprotector tempered glass 0,33-as fóliát használok minden eszközömre. A 950 re is természetesen. Nincs vele érzékelési probléma, bátran ajánlom. Kicsit jobban zsírosodik, mint az eredeti kijelző, de szépen le lehet tisztítani. Felrakásnál pontosan kell illeszteni, mert a közelségérzékelőt könnyen eltakarja. A nagyobbik tableten már összetört, de legalább megvédte a kijelzőt. A telefonokon évek óta sértetlen. A vékony műanyagfólia csak karcolás ellen jó. Töréstől nem véd.

(#4998) N€T0X|N


N€T0X|N
őstag

Használta itt valaki huzamosabb ideig a telefont 1 és 2 simmel is? Arra lennék kíváncsi, hogy a standby idő mennyire változik kettővel az egyhez képest. Nálam a második sim valszeg csak ülne a hálózaton, de nem csinálna azon kívül szinte semmit (esetleg megosztva beszélnék rajtuk, tehát nem többet, mint most eggyel).

Sent from my keyBoard

(#4999) sum-blink


sum-blink
aktív tag

Szerintetek az létezik hogy Messengerben akad a scrollozás? Kipróbáltam máshol, ott nem produkálja.

(#5000) bnoe válasza sum-blink (#4999) üzenetére


bnoe
tag

Igen előfordul. :) Én megszoktam ....random módon produkálja csak.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.