Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4101) Gusztáv válasza Zoliee (#4096) üzenetére


Gusztáv
addikt

Az UWP csak abban segít hogy a fejlesztő az alkalmazással a mobilon kívül a PC/XBOX tulajokat is elérje, arra, hogy milyen képességek kerüljenek az alkalmazásban, nincs sok hatása (vannak megkötések, de szerintem ebben az esetben nem ez a probléma). Az, hogy a FB-nek a pillanatnyilag elérhető 400 million eszköz nem elég, hogy lefejlessze a titkosítás funkciót, szomorú, de erre az MS-nek nincs sok befolyása.

Laci

(#4102) Francia91


Francia91
veterán

No, a mai napon megnéztem már ezt a Térképek alkalmazást, hogy nálam beszél-e...
Egy hónapja van meg a Lumia 950-es, ezalatt ma reggel volt először megnyitva a program (mivel a megvásárolt Sygic-et használom a Lumia 1020-as óta). És egyből beszélt magyarul navigációnál.

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#4103) klz80 válasza busman_ (#4097) üzenetére


klz80
tag

Szia, nekem volt ilyen hibám. Elromlott az optikát vezérlő kis motor vagy mi, garanciában cserélték szervizben. Én itthon Bp-en a Váci úton a Nokia Care-be vitem el, ami a majdnem a Westend-el szemben van.

(#4104) zsolesz06 válasza busman_ (#4097) üzenetére


zsolesz06
tag

Vidd vissza nyugodtan, cserélni fogják a kamerát!!

(#4105) busman_ válasza klz80 (#4103) üzenetére


busman_
tag

A kamera modult cserélték, vagy az egészet?

(#4106) Trevize1987


Trevize1987
aktív tag

Na csak megválok a 950-től.

Sok-sok év windows után most untam meg igazán. A legnagyobb ok (a sok kicsit mellett), még mindig a viselhető eszközök teljes hiánya (igen, tudom, van egy két alternatíva, de fullos szolgáltatást csak az a gusztustalan Band nyújt).

Tesztképpen vettem egy Xiaomi Mi4C-t és egy Xiaomi Mi Band 2-t. Három hete használom őket, a telefon arról nevezetes, hogy tök ugyanaz a SoC mint a 950-é (igaz, csak 2 GB memória). Na most egymás mellé tettem ezt a vacak 45e Ft-os (full original, eustock.eu) androidot és az L950-et, mivel ugye régen arra vertük, hogy a windows gördülékenyebb. Minden alkalmazás megnyitása, minden gyári dolog kioldása (kamera), lassabb volt az L950-en, méghozzá sok esetben sokkal (pölö a botrányosan megírt facebook alkalmazás és a messenger... itt nagyon kijött a különbség). Nem ez az indok ami miatt eladom most, de azért ez olyan volt mint egy tökön rúgás. Ez van. A vacak kis Mi Band 2 pedig fantasztikus 12e Ft-ért. Azóta egyszer sem volt felhangosítva a telefonom, mivel ez a kis cucc mindig rezeg ha hívnak vagy jön valami fontos. Nem zavarom így a feleségemet sem, amikor reggel felkelek, mivel ő nem ébred fel.

A lényeg az, hogy valószínűleg veszek egy S7-et ha jó áron eltudom adni a 950-et és a Mi4C-t. A vacak kis Xiaomi-k meggyőztek (pontosabban az MS győzött meg, kitartó inkompetenciával). Nem szeretem az androidot, de azért jól esik néha Real Racing 3-azni sok év után. És ha minden igaz a Mi4C-vel ellentétben az S7-en a thermal throttling sem fog annyira jelentkezni :)

Ami rettentően fog hiányozni és androidon semmit nem találtam ami közelebb vinne hozzá az az MS tökéletes billentyűzete. És nem a word flow ami szintén zseniális, de engem annyira nem vonz. Hanem az, hogy az MS bill.-jén nem nagyon ütöttem félre, annyira jól elvoltak találva az alakok, meg úgy minden. Az összes androidos vacak amit letöltöttem egy szar hozzá képest. Volt róla szó, hogy mint iOS-re androidra is megérkezik valamikor az MS bill.-je. Remélem jön hamarosan. Mert nagyon éget.

Félreértés ne essék... windows phone-on jobb telefonálni, jobb sms-t írni, jobban látja el az alapvető telefon funkciókat (még akár navigálni is jobb), de túl sok minden van már ami a másik platformokon jelen van és itt soha nem lesz ha így haladunk (igen, az app gap persze).

Ha valakit érdekel egy független, fekete, dual-sim L950 + continuum dokkoló minden tartozékával, garanciával: Lumia 950 DS

(#4107) timelord1987


timelord1987
őstag

Sziasztok!

Mi a különbség a szolgáltatónál kapható és a független Dual Sim-es Lumia 950 közt?

Valamelyik rosszabb valamiben?

[ Szerkesztve ]

(#4108) Trevize1987 válasza timelord1987 (#4107) üzenetére


Trevize1987
aktív tag

A szolgáltatónál kapható nem független. Ennyi.

(#4109) MK VII válasza Trevize1987 (#4106) üzenetére


MK VII
veterán

Hehe..
Egyszer mindenkinek elmúlik a windows phone varázsa.. Én is masszív windows phone használó voltam.. Aztán tett róla a Microsoft, hogy végül is most már ott tartok, hogy soha többet, és azt sem értem, hogy mit is szerettem benne..
Már nem előnye a smoothság, sőt.. Már nem lehet azzal jönni ,hogy nem akadozik a rendszer úgy mint egy androidos telefonon.. Ilyen árkategóriában mint amiben a 950 van/volt, egy androidos készülék is akadás mentesen, tökéletesen használható és még appok is vannak rá..
Kész röhej az is, hogy a TV-ben látsz egy reklámot vagy újságban, és, hogy töltsd le az appot ami android és IOS rendszerekre van.. 100-ból 99 app nincs meg WP-re.

Én csodálkozok azon, hogy valaki még vesz ilyen telefont és azon is akik még nem tértek át droidra vagy IOS-re.. :)

[ Szerkesztve ]

(#4110) Trevize1987 válasza MK VII (#4109) üzenetére


Trevize1987
aktív tag

Hát amióta az MS leépítette a legjobb kamerákat (vagyis nem fejlesztette tovább), nem nagyon van miért maradni, hacsak nem az egyediség tart itt. Én az 1020-asba konkrétan szerelmes voltam és ha lenne normális utód (konkurenciát alázó kamera, csúcs hardver, max 5,2") akkor ugranék vissza, de semmi ilyesmit nem terveznek.

Várok, figyelgetek, de részemről sok év után jelenleg ennyi.

(#4111) hroberto válasza MK VII (#4109) üzenetére


hroberto
veterán

Lassan én is továbbállok, de azért sok mindenben nincs igazad.
Átlag felhasználásra tökéletesen alkalmas a Windows, az alapvető alkalmazások is mind megvannak. Engem egyenlőre a 950 kamerája tart még itt. Az S7 Edge felé kacsingatok, de ahogy nézem, olvasom még annak a kamerája sem tudja ezt a szintet.

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#4112) klz80 válasza busman_ (#4105) üzenetére


klz80
tag

Kamera modult, nem az egész telefont, ha erre vonatkozik a kérdés.

(#4113) Francia91 válasza hroberto (#4111) üzenetére


Francia91
veterán

Én 1020-asról váltottam a 950-esre, egyenlőre elégedett vagyok, amire nekem kell (böngészés, navigálás hosszabb távon, külföldre is motoron, fényképezés és videózás, meg netbankolás), tökéletesen megfelel

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#4114) Amiens válasza Trevize1987 (#4106) üzenetére


Amiens
tag

Jó a szó!

Nagyon váltanék én is, de nem látom annak értelmét, hogy egy 140e-ért vásárolt telefont kevesebb mint 1 év alatt jó esetben 90e-ért eladjam dokkolóval!
A kamera remek képeket lő, de ahányszor használom..., teljesen értelmét veszti.
Így marad a szokásos "majd jövőre" felfogás.
Sokaknak már az agyvize felforrt, de örüljünk, amíg nem a telefonunk... :))

iPhone 11 Pro / LG G6 / Lumia 950 / Nokia E72

(#4115) Csirkejozsi


Csirkejozsi
tag

Sziasztok!
Én egy L930 tulaja vagyok, csak azért tévedtem ide, mert érdekelne egy két szoftveres bakiról, hogy az L950 esetében is fennállnak-e. Nem nagy dolgok, de bosszantanak. :D A legfrissebb Win10 van rajta, és az alkalmazásoknak is a legfrissebb verziói.
1. e-mail írásánál ha leírok egy hosszú í-t, akkor onnantól nem ír semmit, amíg ki nem törlöm az í karaktert
2. az Outlook Mail és Calendar appok élő csempéje nagy ritkán hajlandó működni, de általában mozdulatlan, és csak az alkalmazás ikonja látható rajta, semmi információ (újraindítással a naptáré működik, bár mindig csak másnapig)
3. fejhallgatót bedugva többször is előjött, hogy csak a feléből szólt a zene, majd kihúzva teljesen lefagyott a telefon (soft reset oldotta meg)
4. az elő csempék marha sok esetben beragadnak, nem frissek, olyan dolgokról értesítenek, amelyek már elavultak (Outlook Mail, Viber), illetve ha nem a csempére bökve nyitom meg az alkalmazást, hanem az értesítési sávon megjelenő szalagra bökve, akkor nem tűnik el róluk az értesítés
5. Előfordult, hogy jelzett a telefon új e-mailt az értesítési sávon, de az alkalmazást megnyitva nem jelent meg semmi (tényleg jött mail, mint utóbb megtudtam). Ehhez hasonló jelenséget már többször tapasztaltam a Messenger és Viber alkalmazásokban is.
+1. Viberben nem működik a < jel. (tudom, ez valószínűleg nem a rendszer hibája, bár ki tudja...)
Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Csak az érdekel, hogy valami csoda folytán ezek L950-en jól működnek, vagy ugyanez a helyzet ott is?

(#4116) bluemirage válasza Csirkejozsi (#4115) üzenetére


bluemirage
őstag

Itt tedd fel a kérdést:
W10M-es topik

Meliora sunt bono inimica

(#4117) NGC válasza Csirkejozsi (#4115) üzenetére


NGC
tag

Szia

1. Ez így van nálam is (le sem íródik), viszont ha leírom a szót rövid i-vel, a billentyűzet feletti sávban megjelenő szóra ha rákattintok, akkor lecserélődik a helyesre.
2. A posta és naptár csempéi hibátlanul működnek.
3. Fülhallgatóval sem volt problémám eddig.
4. Viber értesítései régebben valóban beragadtak a glance-n, ha az értesítési sávról nyitottam meg, mostanra berögzült hogy a kezdőképernyőről nyitom meg.
5. Ha megjelent az értesítés, hogy e-mailem jött, az alkalmazást megnyitva mindig megjelent a levél is (Nálam óránkénti szinkronizáció van beállítva)
+1. Kipróbáltam, valóban nem lehet beírni a < jelet Viberen, sőt ha a } karakterre kattintok, kijelölhető módban megjelenik a kontaktlista :)

(#4118) hroberto


hroberto
veterán

Van új build (.321). Nem Insider.

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#4119) ZavaBalazs válasza hroberto (#4118) üzenetére


ZavaBalazs
őstag

akkuidő milyen? ;]

egy hétre meg kellett váljak a telefontól, bevittem care-be a csíkozódás miatt. kipróbáltuk a DT-900-on a 950-emet, a 930-amat, a care-es srác 950-ét, az én 950-emet az ő hátlapjával, de csak a 950-em produkálta a hibát hátlaptól függetlenül.
remélem gyorsan visszajön, megszoktam már, hogy nem kell powerbankkel rohangászni. :D

wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban

(#4120) hroberto válasza ZavaBalazs (#4119) üzenetére


hroberto
veterán

Nem tudom. Még csak fogaskerekezik. ;]

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#4121) Csirkejozsi válasza NGC (#4117) üzenetére


Csirkejozsi
tag

Köszi a válaszokat. :) Akkor nem egyedi problémákról van szó, és nem csak a 930-on vannak jelen, legalábbis a legtöbb.
Azért itt tettem fel a kérdést, mert a 950 már kifejezetten Win10-hez készült, és kíváncsi voltam, hogy az ahhoz kiadott Win10 buildben ugyanúgy jelen vannak-e a problémák. Ez a Viberes kontaktlistás dolog nekem is új. :D

(#4122) Hallosz válasza ZavaBalazs (#4053) üzenetére


Hallosz
senior tag

El lehet tüntetni. Összevonod a kettöt.

Mert lakni, muszáj.

(#4123) insyde5 válasza Hallosz (#4122) üzenetére


insyde5
aktív tag

Csak a Hívás, üzenet Ikonokat lehet összefűzni. A képernyő bal tetején levő SIM2 ikont nem lehet. Legalábbis én még nem jöttem rá hogy lehet.

(#4124) balika333 válasza insyde5 (#4123) üzenetére


balika333
tag

Azt a második sim ikont a felső sávban nem lehet eltüntetni, már próbálkoztam én is vele.

Samsung Note 22 Ultra

(#4125) bcl válasza insyde5 (#4123) üzenetére


bcl
senior tag

Ezt hogyan lehet megtenni?

(#4126) Hallosz válasza insyde5 (#4123) üzenetére


Hallosz
senior tag

Amikor nálam volt a 2 kártyás verzió, engem is zavart. Amennyire emléxem eltűnt az összevonás után.
Más.
Gondoltam a frissítés után csinálok egy gyári visszaállítást az új buildel.
Van egy kis gond, a G-mailbe igen, a többi fiókomba nem tud bejelentkezni.

Mert lakni, muszáj.

(#4127) insyde5 válasza bcl (#4125) üzenetére


insyde5
aktív tag

Megnyitod a Telefon (tel. kagyló ikon) -t -> ... ( három pont ) a jobb also sarokban -> csempék összefűzése/összekapcsolása. KÉSZ.
Az üzeneteknél ugyan így kell cselekedned.

(#4128) zozo0201


zozo0201
csendes tag

Sziasztok!

Van egy hosszabb ideje fennálló problémám ebben szeretnék segítséget kérni.

Az L950 DS kártyafüggetlen telomon, 10.0.14393.321 verzió, kapcsolatok nem tud szinkronizálni az ms fiókommal. Ha a kapcsolatokat megnyitom a beállításoknál kiírja, hogy az outlook fiókom beavatkozást igényel, első kép. Ha rányomok akkor meg egy hibaüzenetet küld második kép. Ez a hiba már kb egy hónapja fennáll. még az előző verziónál jelentkezett, azóta sem sikerült megoldást találni rá. Valószínűleg emiatt áll le a kapcsolat csempém. Ha pc-ről telepítem újra akkor a régebbi verzión még megy a szinkronizálás, de amikor frissítem az új szoftverre akkor ismét jelentkezik a hiba. Az outlook postánál is jelez, de érdekes módon a mail-okat megkapom.

Ha valaki tud megoldást kérem segítsen.

Zoli

(#4129) kutitomi73


kutitomi73
aktív tag

Sziasztok!
950 Dual telefonnál tapasztalt vki olyat, hogy hívás várakoztatás be van kapcsolva és ha bejön a második hívás nem jelez hanggal.Csak akkor veszem észre ha leteszem az első hívást és látom hogy ott a boríték hogy keresett vki

"A remény hal meg utoljára"

(#4130) insyde5 válasza zozo0201 (#4128) üzenetére


insyde5
aktív tag

Szia!

Nekem volt ilyen áldatlan állapotom. Úgy emlékszem, hogy először WDRT-t csináltam, aztán újrahúztam. Elcsesztem a frissítést, nem vártam ki, ezért kapkodtam, újraindítás helyett toltam hegyre -halomra az appoka, gondoltam, majd egyszerre beállítja az EGyetlen reboot után. Nem jött be. Aztán volt egy másik is, amikor még alap szoftvereket telepített/frissített, amíg azokkal nem végzett, addig volt ilyen hibajelenségem.
Igaz, nekem ez a jelenség frissítés után jött, egyik napról a másikra csak úgy magától nem.

[ Szerkesztve ]

(#4131) insyde5 válasza kutitomi73 (#4129) üzenetére


insyde5
aktív tag

Használsz fülhallgatót? Én kikapcsoltam a zenehallgatás közbeni "kicsörgést"... utána várakoztatott hívásrol nem kaptam hangjelenséget. Amikor visszakapcsoltam a füles bedugása után a csörgést, visszajött. Ha jól emlékszem...

(#4132) bcl válasza insyde5 (#4127) üzenetére


bcl
senior tag

Jé, ezt még nem találtam meg (mármint nem is kerestem ilyen opciót :) )
Viszont jó tudni, hogy van - köszi!

(#4133) kutitomi73 válasza insyde5 (#4131) üzenetére


kutitomi73
aktív tag

Használok.És,azt hol lehet ki be kapcsolni?

"A remény hal meg utoljára"

(#4134) Hallosz


Hallosz
senior tag

Nos, most vagyok ott, hogy falhoz b/\szom az egészet.
- iCloud nem lehet bejelentkezni sem a fiókba. Totál zéró.
- gmail. Innen vette idáig a névjegyeket, most időnként látja, idönként nem.
- a hívás listából, eltünnek illetve be sem íródnak a hívások
Most csinálok a gépről egy HR-t aztán frissítem. ha úgy sem lesz, jó -> kukázom.

Mert lakni, muszáj.

(#4135) Hallosz válasza zozo0201 (#4128) üzenetére


Hallosz
senior tag

Nem is fog megjavulni.
Hotmailes címmel remekül megy, az outlook címmel nekem is ezt csinálja.

Mert lakni, muszáj.

(#4136) Francia91


Francia91
veterán

A Lumia 950-essel párosítottam a Canon Pixma MP540-es nyomtatót BT-n keresztül, de a nyomtatók között a "Nyomtatás" rábökése után nem látja... Mindenképpen csak WIFI-s nyomtatót hajlandó elfogadni... Próbáltam a "Megosztás"-t a párosított nyomtatóra, de nem tudott vele mit kezdeni..
Anno a Nokia N8-asommal prímán tudtam nyomtatni BT-n keresztül ugyanezzel a nyomtatóval
Működésre lehet ezt bírni valahogy, vagy csak WIFI-s nyomtatás játszik a támogatott nyomtatókkal?

"Nincsenek példaképeim. A munkát, az elkötelezettséget és a versengést csodálom." /Ayrton Senna/

(#4137) pontyos


pontyos
senior tag

naaa, frissítés óta alig akar csatlakozni wi fi-re??? Idáig majdnem fullon volt az indikátor, most csak a fele jelet érzékeli, alig tud egy oldalt betölteni!! Mi a f... :F Másnál hasonló?

(#4138) confuser válasza pontyos (#4137) üzenetére


confuser
senior tag

Melyik frissítés? RS2? Vagy RS1 CU?

(#4139) pontyos válasza confuser (#4138) üzenetére


pontyos
senior tag

Tegnap este jött, nem tudom pontosan

(#4140) Gusztáv válasza Trevize1987 (#4106) üzenetére


Gusztáv
addikt

Én is most költözködök át egy P9 Lite-ra és ott sincs érezhető különbség a sebességben. Ami már most biztos, hogy marhára fog hiányozni a csempés felület, nekem sokkal letisztultabb volt. Felraktam minden appot, amit a 950-en használtam és dugig van 3 kezdőképernyő, pedig mappáztam is rendesen. És marhára hiányzik pár W10M alkalmazás, ami nincs Androidon, na ezt sem gondoltam volna.

Laci

(#4141) confuser válasza pontyos (#4139) üzenetére


confuser
senior tag

Akkor az RS1 CU lesz (14393.321). Nekem is az van fent, de semmi baja a wifinek nálam.

(#4142) Hallosz válasza pontyos (#4137) üzenetére


Hallosz
senior tag

2 csik a full helyett. És lomha.

Mert lakni, muszáj.

(#4143) pontyos válasza Hallosz (#4142) üzenetére


pontyos
senior tag

Igen, sajnos nálam is ez, tegnap frissítés utáni restart óta.

(#4144) hroberto válasza Gusztáv (#4140) üzenetére


hroberto
veterán

Mi az ami nincs meg?

Xiaomi 13, Xiaomi Pad 5, KTM 1290 Super Duke R

(#4145) Pikkolo^^ válasza Gusztáv (#4140) üzenetére


Pikkolo^^
addikt

Én most jövök vissza, mert annyira egyhangú volt (Z5), hogy nem bírtam :)

(#4146) Trevize1987 válasza Gusztáv (#4140) üzenetére


Trevize1987
aktív tag

Dettó, nekem is hiányzik már most sok minden a Xiaomin (igen, főleg a letisztultság). Viszont az engem is érdekel, mi az ami WP-n van és androidon nincs?

Pikkolo: ez amúgy ilyen körforgás, sokan csinálják ezt, én is már egyszer voltam androidon. Olyan jó lenne, ha az MS nem naponta, csak mondjuk félévente baszná fel az agyunkat és nem kéne soha váltani :)

[ Szerkesztve ]

(#4147) martin66 válasza pontyos (#4139) üzenetére


martin66
senior tag

Tegnap insider FAST ring jött. (insideren vagy ezt te vállaltad.)
kedden jött a .321 a hivatalosra.

[ Szerkesztve ]

(#4148) confuser válasza martin66 (#4147) üzenetére


confuser
senior tag

CU kedden, RS2 csütörtökön este jött. Ő csütörtökön írta hogy tegnap este, vagyis egy napos késéssel rakta fel a CU-t.

(#4149) insyde5


insyde5
aktív tag

2 db wp-10 teló frissítése után vagyok, nincsenek hibajelenségeim. Megy, ahogyan 2 napja is ment.

Más:
Bedugud a fülest, nyomsz egy hangerő fel/le gombot, megjelenik a képernyő tetején a sáv, azt egy kis nyíl segítségével lenyitod, és ott lesz a csengés Be/Ki. Lehetőséged.

[ Szerkesztve ]

(#4150) pontyos válasza martin66 (#4147) üzenetére


pontyos
senior tag

nem vállalatam semmit, független 950 em van - a .321 érkezett meg, és azóta a wi-fi egy kalap sz..

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.