- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Vagy 50x cserélgettem FW -t, soha nem volt semmi gond. 4 különböző P7 -en.
B602 -t leszámítva, de ez meg ugye béta.
Capox:
Honnan van a készülék, milyen FW volt rajta előtte? -
GSPLR
senior tag
Az nem jó hír...napi szinten találkozok ezzel a hibaüzenettel Samsungoknál.
-
törölt tag
Nos, felmegy az normálisan, ahogy írtam, csak én cse....tem el "valamit".Szóval csináltam magamnak néhány felesleges kört.. Vissza B133, aztán újra B602, wipe -okkal tarkítva.Vagy mégsem... folyamatosan com.android.phone leállt buborék jön ki B602 -vel..
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Gondoltam kipróbálom azt a modolást amivel a navigációs gombok eltüntethetőek, de sajnos a letöltő link hibát dob ki. Tud esetleg valaki egy működő linket?
Előre is köszönöm.
Üdv:
Zoli -
Capox
csendes tag
Sziasztok!
Először is szeretném megköszönni mindenkinek a hasznos információkat és a fórumot!
Az összes hozzászólást olvastam, de most segítségre lenne szükségem.Egyszer már valaki feldobott egy hasonló témát, de nálam nem teljesen ugyanaz a helyzet.
Wi-Fi problémám van pár hete a P7-nél. Nem telepítettem semmit, nem változtattam semmi beállítást, egyszer csak elkezdte azt csinálni, hogy ha kinyomom a kijelzőt, akkor lecsatlakozik a hálózatról, de teljesen sztochasztikus módon (néha van-néha nincs). Amikor visszanyomom a kijelzőt, akkor újra felcsatlakozik. Ma pl párszor kijelzővel is ezt csinálta. "Wi-Fi ébren tartása alvó módban: mindig"...
Tegnap volt wipe -> hivatalos 133 telepítése 2 gombossal -> újra reset, de ugyanaz a probléma. Van valakinek ötlete? Annyira nem zavaró, de eddig nem csinálta
-
törölt tag
A letöltött fájlt most az SD kártyára teszi a HwOUC mappába. Nem látnátok sima fájkezelővel, akkor pl. Total Commander tökéletes erre a célra.
Ajánlott telepítési folyamat:
1. Letöltés
2. Biztonsági mentés
3. Kikapcsolás
4. Recovery
5. Wipe
6. Recovery -ből telepítés SD -rőlKésőbb feldobom a fájlt egy gyors letöltőre, persze mindenki csak saját felelősségre használja. Az esetleges károkért felelősséget nem vállalok.
Szerk.: Telepítés előtt ajánlott a minimum 80% akkumulátor szint!
Wipe -tól minden telepített app, beállítási és személyes adat törlődni fog, tehát mentés mindenképp legyen. -
zeon.hu
nagyúr
aki jelentkezett a beta tesztre, kapott már valami infot is?
-
moltam
tag
Akkor ezért kellett az IMEI nekik hogy ki tudják küldeni OTA-n. Én pedig azért nem kaptam mert B136 volt a telefonon.
-
moltam
tag
Xda-n elérhető az EMUI 3 BÉTA verziója L10-hez!
B133-ról lehet frissíteni.
Most próbálgatom, gyönyörű, és sok apróságot pakoltak bele.
-
törölt tag
El nem tudom képzelni milyen indíttatásból, de az összefoglalóban az összes szerviz szót "í" -vel írtam. Ezt javítottam.
-
törölt tag
DE ahogy látom csak januárban váltható be.
"2015. január 16-22. között minden okostelefon, tablet, notebook, fej- és fülhallgató -10%"
Most már tele vagyok telefonnal, meg tablettel, zenét nem hallgatok, szóval az már érdektelen számomra. Csak kenyérpirító kell új, azt meg pont ott néztem ki.
-
Tompie
őstag
válasz
#86973952 #3373 üzenetére
Neked is megy majd a digis kupon a decemberi számlával, a borítékra van rányomtatva kívül, kivágod és azt kell vinni MM-ba
Itt olvashatók a részletekElőször a borítékban kerestem, aztán láttam meg, hogy a borítékra van rányomtatva, szóval most óvatosan a boríték kidobásával
-
törölt tag
válasz
bubus66 #3371 üzenetére
Pl. ott a P7 mini.
Hivatalosan nem létezik ilyen Magyarországon, tehát aki itthon vesz ilyet, annak vagy china vagy bolti garanciája van, de nagy többségében nem új a készülék. Persze a P7 mini inkább G6 4G, mint a P7, de szerintem sokatmondó példa.
tompie:
MM jó döntés, szerintem.Németeknél sokkal nagyobb kedvezmények vannak. Vagy ott van pl. a Saturn is, néha jól lenyesik az árakat.
Digis kupont honnan szerezted? Én már hosszú évek óta Digis vagyok, nem is láttam ilyet.
-
-
törölt tag
Ilyen esetben nem mindegy, hogy honnan származik a készülék, mert nem mindegy mire frissítesz rá.
Rendes bolti készülék, illetve szolgáltatósnál nincs ilyen probléma, mert biztos a származás és a szoftver is. Nagyobb boltok (MM, Saturn, Tesco, Edigital, Emag...stb.) nem szórakoznak olyannal, hogy felvásárolnak egy külföldi használt készüléket, aztán eladják újként, akár utólag függetlenítve is.
Ezeknél nem garantálható, hogy a frissítés normálisan végbe is fog menni. Viszont szerintem ennél már korábban is volt hálózati gond. Ez csak tipp, mert sajnos erről nincs információ. Érdekes kérdés lehet az, hogy a gyári ráhúzott szoftver, az milyen lehet, hol tették fel.
Reméljük azért megoldódik a probléma, illetve tudunk segíteni, ha nem így lenne.
Szerk.:
Pl. az emag szerintem korrekt cég, a környezetemben is jókat mondanak róla. Nem magyar, így a garanciát ők intézik, de ez egy cseppet sem érdekel annak tekintetében, hogy ingyenes, futárral hozzák-viszik a készüléket. Ráadásul a javítási idő is reális. Meg van olyan készülék náluk, amire 3 év garancia van alapból. -
Tompie
őstag
Ezeket olvasva megerősítette bennem azt, hogy jó lesz az a megbízható gyári gari
Az a frissítési anomália meg nem tudom mitől lehetett, remélem én majd elkerülöm és minden rendben fog lezajlani -
Zotya21
senior tag
válasz
#86973952 #3365 üzenetére
az a baj hogy elég lusta ember vagyok és ezért vágtam én is
szóval kivárom a csütörtököt hogy megpróbáljuk a gyerek kártyáját és ha jó lesz csak akkor megyek be a témobilba
ha nem lesz jó akkor meg fejsze a telónak XD de ha belegondolunk még kicsi tabletnek jólehet XD
erősebb mint a tabletetünkvagy rákötöm befőttes gumival a lumia 800 at a p7 re és akkor tudok telefonálni azon a többit meg a p7 en
-
törölt tag
válasz
KKrisz751 #3359 üzenetére
Nekem másikon Kunguser van, én szeretem (MIUI ROM). SuperSU meg ha jól emlékszem fent van Play -en is. Bár mivel a másik MTK, így az MTK Droid Tools -szal pakoltam fel, így mind a kettő fent van.
Auto-run -os rész szerintem hasznos.
Amúgy a 100% games, meg a Spiderman az ROOT nélkül is leszedhető, ha jól emlékszem. (Nem tudom már pontosan.) ÉS ha jól emlékszem gyári visszaállításkor vissza is pakolja.
Zotya21:
Azt a kátyát jó lenne cserélni.2 évente amúgy érdemes, mert van rá lehetőség, ingyen. Én azt szoktam mondani, hogy vagdossák a saját kártyájukat, nekem meg adjanak újat.
Az egy dolog, hogy a 4G -t nem tudja, de korlátozottabb, akár a belső tárhelye is. Az mindenképp csere.
-
Jozsó
tag
válasz
KKrisz751 #3359 üzenetére
Nekem valójában nagyon kevés elvárásom van egy ilyen jellegű programmal szemben. Ha vmelyik alkalmazás root jogot kér, akkor szóljon nekem, aztán ha én úgy gondolom, hogy ok, akkor adjon neki.
Ezt tudja a kinguser. Ezért nálam maradt.
Az érdekes, hogy én már elég sok automatikusan induló progrit kikapcsoltam, de ez még nekem is tudott mutatni vagy 4-et, amit nem is tudtam, hogy elindul.
-
Zotya21
senior tag
válasz
Zotya21 #3362 üzenetére
hát igazából zip ből 2 gombossal nem updatel mert fail lesz amint elindul a csík
3 gombossal mappából végigmegy a csík de aztán a legvégén oylan 98% körül irja writing aztán formatt atán
utána update failérdekes vagy csak azért fail mert nem újabbat tettem fel hanem ugyanazt ?
de a sim kártyámmal még igyse sikerült lelket önteni bele másik sim kártya meg most úton van
de igazából iylen paraszt módszerrel nézve ugye ha a teló keres hálót akkor a bekapcsolt hangszórón hallani
ennél még olyat se halottam
de akkor azt nem értem ha egyszer olyan 10 percig volt már akkor most miért nincs
10 percre efogadta a kártyát ? mindkettőt kikapcsolás bekapcsolás és utána is
utána meg alvó után eltünt megint azért fura nagyon -
Zotya21
senior tag
válasz
#86973952 #3347 üzenetére
nah ezeket most megcsinálom sorba aztán írom mivan
de mnukahelyen pl azt mnodták hogy vannak oylan telók amik csak új sim kártyával mennek hiába van mirco kártyád
és nekem az egyik ugye ami körbevan vágva az olyan 10 éves ki is írja hogy az 4g re nemjó
a másik amit próbáltam az meg oylan 2-3 éves lehet de az alalpból mirco és nem írja rá hogy szar lennede kitudja lehet vadi új kéne neki
ottbent arra jutottunk most szabadnapos leszek de csütörtökön ottbent most vettek új vodás telót
annak belerakjuk a simjét kipróbálnimert itthon nincs új kártya meg mindenki t-mobilos a környezetembe
-
bubus66
nagyúr
válasz
bubus66 #3360 üzenetére
philoxenia
Akkor ez miért nem rontja az arculatot? Itt is ugyan úgy van mit a P7 Téma Összefoglalójában volt a csere előtt, ott miért nincs ki cserélve???
Javítva csak lejárt a szerkesztési időm..
-
bubus66
nagyúr
válasz
#86973952 #3355 üzenetére
(#3355) porterocka
Viszont azt kérdeznem a tőletek, hogy mi a véleményetek az átlagos használatra vonatkozó üzemidővel kapcsolatban?
Nekem a 2 nap volt de most volt használva állítgatás stb..
philoxenia
Én is jobban szerettem volna ha csak link van betéve, a téma összefoglalóba, mert ha csak egy sort vagy mondatott kell frissíteni akkor nem kellene a próba topik meg a moderátor topikba írogatni, ha nem egyből lehetne frissíteni..
Akkor ez miért nem rontja az arculatot? Itt is ugyan úgy van mit a P7 Téma Összefoglalójában van.
-
KKrisz751
aktív tag
Egy észrevételem lenne...
Valaki biztos ad választ...Nem bírtam ki, és csak rootoltam most a B133-at is. Viszont most nem akartam twrp-t, így megint a rootgeniushoz fordultam.(mivel a vroot már feloldotta a bootloadert előzőben).Nem akartam recovery.bat-al cserélni és zipből feltenni a supersu-t.
Persze így ez nem supersu, hanem kingusert rakott fel. teszi a dolgát.
(Titan backuppal lefagyasztottam, majd feltettem a supersu-t és most az fut. Ha kell le is törli, csak vissza kell alakítani titannal sima alkalmazássá)
De ami feltűnt. Mielőtt fagyasztottam nézegettem, és van benne egy auto-run oldal, amivel nem kevés automatikusan induló programot ki is kapcsoltam(játékok, meg sok tényleg nem használt alkalmazás indult el). Hát nem kicsivel több hely lett a memóriában.
Persze ha ezek közül néhányat sorjában elindítom, menet közbe mert kellenek, vissza térek oda ahonnan indultam, de alapból újra indítás után 950Mb helyett 1.2Gb maradt.Egyébként használja valaki kinguserrel vagy mindenki lecserélte?
És autó indítás módosító programot tudtok ajánlani?
(pl a spiderman, és a 100%games, meg ilyenek minek menne autómatikus indításba? Semmi értelme) -
Zsmester89
őstag
Üdv mindenkinek! Biztosítás keretein belűl xperia z helyett hoztam ki egy ilyen telefont, mivel az lg g2 már nem kapható a magenta boltban.
Első véleményem, hogy szebb mint a Z, viszont hardverben (még ha papíron közel azonos) érezhetően gyengébb.
Ettől függetlenül februárig tuti ezt fogom használni, aztán meglátjuk, hogy milyen lesz a kapcsolatunk, lehet megmarad cserekészüléknek. -
fogkefe1
csendes tag
válasz
philoxenia #3352 üzenetére
Az a baj, hogy nekem csomagot is kellene cserélnem, de nem ismerem a feltételeimet. Nem tudom, hogy van e rajta hűség vagy nincs, és ha van akkor átkonverháltó, mert nem mindegy, hogy 88 ezerért teljes áron vagy sokkkal kedvezővebben veszem.
-
GSPLR
senior tag
válasz
#86973952 #3309 üzenetére
Na, erre beneveztem. Úgyis most megyek szabira. Időm lesz dögivel
Üzemidő: aktív használat mellett este tölteni kell, ebben persze nálam sok minden benne van, rendesen megszoktam hajtani. Ritkán szoktam a telefont békén hagyni, de amikor volt rá példa, akkor hozta a 2-3 napot.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #3354 üzenetére
Oké, majd szólok, ha módosítok valamit.
-----
Viszont azt kérdeznem a tőletek, hogy mi a véleményetek az átlagos használatra vonatkozó üzemidővel kapcsolatban?
Nálam munkában 1 nap, ami igen aktív használat, szinkronizáció, GPS, net, telefon mellett normális.
Átlagos használat mellett viszont simán elmegy 3 napot nálam. Hosszú hétvégén pl. nem szoktam tölteni.Tehát az én véleményem az, hogy igen aktív használat mellett 1 nap, átlgatos használattal 2-3.
Csak azért kérdezem, mert volt már 2 variáció és jó lenne egy egyezményesen elfogadott értéket írni. 1,5-2 nap, illetve 2-3 nap is van, mint opció. Persze ettől eltérő javaslatok is jöhetnek, de szerintem ezek lehetnek jók.
Nyilván ha nem piszkálja valaki a telefont, hozzá sem nyúl, akkor elmegy 5-6 napig is, de ugye ez nem lényeges.
-
-
törölt tag
válasz
philoxenia #3350 üzenetére
Már nincs egymással összhangban, mert azóta 3 fejezetben is javítottam.
Majd ha elkezdődik az EMUI 3.0 béta teszt, akkor külön csinálok arról egy cikket, tehát ezt nem érinti. DE szerintem még felfutó fázisban van a szoftveres része.
Persze ha úgy gondoljátok, akkor maradjon, de szerintem így komplikáltabb a szerkesztés, módosítás.
ITT JAVÍTOTTAM:
Játék a telefonnal:
Nagyobb játékok is problémamentesen futnak. Akadások, fagyások nem tapasztalhatók. Az FPS viszont néhány esetben ingadozik.PSP emulátor alatt a legtöbb játék stabilan fut, néhány esetében azonban előfordul, hogy az elvárt szintet nem éri el az FPS -ben. Pl. NFS Carbon.
***EZ A RÉSZ KERÜLT BELE:Ennek állításáról bővebben a GPU & DDR állítása rész alatt olvashatsz. Kizárólag haladóknak!***
Szoftverfrissítés:
A mobilarénás teszt óta már több FW is elérhető, ami a telefon működését is befolyásolja, mivel ezek alapvetően a rendszer stabilitása miatt fontosak.***EZ A RÉSZ KERÜLT BELE:Mindig nézd meg, hogy milyen FW van a készüléken, mert nem mindegy, hogy mire frissíted, ugyanis működési problémákat okozhat! Kínai ROM/FW telepítése téglát is csinálhat az EU -s készülékedből (természetesen fordítva is)!***
P7-L10:
B121SP01
B126
B133Néhány szolgáltatónál (külföldön és itthon is) léteznek egyedi FW -k. Magyarországon elsősorban a Vodafone -nál vásárolt készülékeknél találkozhatsz ilyennel.
P7-L10 (Vodafone):
B121SP01 (ez megegyezik a többi eu -s B121 -gyel)
B123 (ezzel is érkezhet a készülék, illetve erre is frissülhet)
B129 (jelenleg a legújabb)Ezek az egyedi FW -k apróbb (de valakinek lényeges) különbségeket tartalmaznak az általános verziókhoz képest. Ilyen pl. a gyári fényképező alkalmazás exponálási hangjának némítási lehetősége.
P7-L00:
B123
B125SP01
B125SP03
B126 (Ami megoldja a Lebegő gomb bugot, használata óta nem tűnik el.)OTA frissítés esetén (amikor a telefonod jelez, hogy frissítés érkezett, amit letölthetsz) a B121 megléte előfeltétel a B126 és a B133 esetében IS.
Más esetben a telefon már B123 -mal érkezik, vagy a B121 -gyel ajánlja fel a frissítést B123 -ra.
A B133 -as frissítés letölthető a Huawei hivatalos OLDALÁRÓL.***EZ A RÉSZ KERÜLT BELE:Felsoroltaktól eltérő FW -t találsz a telefonon, akkor a készülék fórumában jelezd, mert nem mindegy, hogy honnan származik a készülék, illetve hogy mire frissíted! Előfordulhat az is, hogy a készülék EU -s, de másik országból származik, ott került forgalomba, és egyedi (régiós vagy szolgáltatói) FW van rajta.***
EMUI felület:
A Huawei telefonokon a gyártó saját fejlesztésű felülete érhető el, az EMUI (vagy más néven Emotion UI), mely kinézetét tekintve az Android alaprendszerből, a MIUI -ból és az iOS -ből táplálkozik. Maximum 9 oldal használható, melyre tetszés szerint 4 oszlopban és 5 sorban helyezhetők el az ikonok/mappák/widgetek. Saját menü nincs. Az alsó sorban variálhatók az ikonok, maximum 5 app helyezhető el.***EZ A RÉSZ KERÜLT BELE: Jelenleg a készüléken az EMUI 2.3 verzió fut. 2014. év végén kezdődik az EU -s EMUI 3.0 Béta tesztelése. Ezután várhatóan 2015. év elején lesz elérhető a hivatalos, végleges verzió.***
A P7 china verziókra (L00 - L05 - L07 - L09) már elérhető az EMUI 3.0.
-
fogkefe1
csendes tag
válasz
philoxenia #3348 üzenetére
Hát köszönöm szépen, így a linken bejön, de alapból keresőnél nem találja nekem a telefont. Na mindegy holnap bemegyek az üzletbe, aztán ha max nincs átmegyek a telenorhoz. (szerencsére közel van a kettő)
-
törölt tag
válasz
philoxenia #3348 üzenetére
Ráadásul van fehérben is.
Kivennéd kérlek az összefoglalót a lehajtható fülből, és visszatennéd a helyére a blogos linket? Vagy te raktad be? Szerintem jelen állapotban még nem valami jó ötlet
Jók ezek a sapis avatarok. Kár hogy lecsúsztam róla a játéknál...
-
törölt tag
válasz
Zotya21 #3346 üzenetére
Az a gyári 3e.
Én megpróbálnám mindenképp. Sőt, még fokoznám. Gyári visszaállítás a beállításokból, aztán recovery, wipe, majd SD -ről fel a frissítés.
Amúgy másik kártyával is próbáltad a telefont? Lehetőleg másik szolgáltatóval.
Majd jelezz vissza, hogy mi történt. Remélem megoldódik.
Sajnos neccesek a kisebb GSM boltok, főleg a külföldről behozott telefonokkal, főleg egyedi FW -s modellekkel. Főleg ha utólag lett függetlenítve és úgy adták el... Persze az utólag függetlenítés az jelen esetben nem biztos..
-
Zotya21
senior tag
válasz
#86973952 #3345 üzenetére
hát az a baj hogy már én sem igazán emlékszem rá hogy volt e hálózat mielőtt frissítve lett éjszakás műszak után nem vagyok igazán beszámítható
igen másik telóba jó a sim kártya mindkettő
pin kód kivan nyomva a sim kártyámon
meg a másikon is amivel próbáltam még pluszba mert ugye az enyém körbevágott kártya gondoltam az nem tetszik neki
de akkor kipróbálom bekapcsolt pin kóddal
ha még emlékszem a kódjára így jó pár év utánigazából semilyen problémát nemtaláltam a hálózaton kívül
wifi van
nfc van
net van
menü működik ahogy kell
áruházból is lejön minden
kamera jó
wipe után eltűntek a gyári widgetek a főképernyőrőlsimán szoftverből ment az update beállítások menünél
de mnodjuk ez pc nél se igazán bevált ha belegondolok ott is mindig biosból az igazi
lehet megkéne próbálni recoveryből ujratenni
az összefoglalóban én úgy olvastam hogy az sd kártya gyökerébe tegyem be a dload mappát és betettem oda
nem zipbeboot az sima huawei
recovery menüről nemtudom mit lehet tudni info nincs bent (ingen kb 4 szor láttam eddig recovery menüt azt se ezen )
viszont most el kell mennem melóba
nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséget -
törölt tag
válasz
Zotya21 #3344 üzenetére
Úgy tűnik akkor a modell stimmel... Az FW is felment.
Mielőtt frissítettél volt gond a mobilhálózattal? Kér valamilyen kódot? A kártyádon van PIN kód? Próbáltad másik kártyával? A kártyát próbáltad más telefonban?
Milyen problémák vannak pontosan? Egyáltalán ezek a problémák frissítés előtt is meg voltak?
Recovery -ből úgy csináltad, hogy wipe, yes sort, utána meg az SD -ről kiválasztottad a B133 -as zip fájlt?
Boot animációd sima Huawei? Milyen revocery van rajta?
-
törölt tag
válasz
Zotya21 #3341 üzenetére
Bemész a Beállítások, A telefonról részbe és fent mit ír a Modellszám -nál?
(Nem a Build -nél)
Jó lett volna tudni, hogy milyen FW volt rajta előtte, sajnos...
Szervíz menüben, ProjektMenü, Veneer information query, S/H version query -ben az első 3 alatt mi van? Végig B133?
Evil Snowman:
Köszi, de magamtól nem vennék ilyet, csak nyerni jó.Sőt, akkor sem használnám ki, amit nyújt.
-
fogkefe1
csendes tag
Minden egyes nap amióta kinéztem ezt a telefont felmentem a t-mobile oldalára, mindig ugyanolyan volt. Ugye ma megjött a fizu mennék holnap megvenni a telót, ma felnézek az oldalra teljesen frissítették és a telefonhoz csak annyi van írva, hogy KÉSZÜLÉK ÁRA 158 557 Ft és, hogy jelenleg nincs nekik. Ez csak azért szép, mert ugye eddig feleennyibe került... Asszem mindejárt kugrok a csukott ablakon.
-
Zotya21
senior tag
válasz
#86973952 #3339 üzenetére
úgy látszik értek a selejtes dolgok összeszedéséhez
persze mniden más működik rajt telefonálás meg minek egy telefonon XDés ha valami régebbi fw -t tennék rá ? mnodjuk először aztse tudom honnét lehetne régebbit szerezni rá
a kernel verzió az
3.0.8-00367-g0bb73f2
android@localhost#1
tue aug 26 12:47:12 cst 2014de érted ezzel a verzióval egyszer olyan 10 percig volt hálózat most akkor az megint mi
amúgy a wipe után eltűntek a gyári úgymond főoldal widgetei
igazából a fejsze jut iylenkor először eszembe mint megoldásde akkoris egy fw befolyásolhatja az alap funciókat ? mnit wifi vagy hálózat ? azmimár
-
törölt tag
válasz
Zotya21 #3338 üzenetére
Talán a lengyelektől származik a készülék. Feltehetően független volt előzőleg is, de aztán ki tudja.
Ezt nem szabadott volna lefrissíteni másra. Ezért nem szeretem az átjárást a különböző típusra, régióra való FW -k között.
B125 FW -ről még életemben nem hallottam, csak china verziós készülékeknél. Ettől függetlenül lehet egyedi, amiről persze fura is lenne tudni, mert ahágy ország, ahány szolgáltató, annyi változó lehet. Az is lehet, hogy az előző FW már nem az alap volt, nem ezzel indult a készülék.
Gondolkozom még a megoldáson...
-
Zotya21
senior tag
válasz
#86973952 #3336 üzenetére
ezt nem igazán néztem g6 képei az tényleg elég trehány cégre utal
hát itt csak sima mobilkereskedést írnak a garancián semmi mást
a garanciáról általában nem szoktam érdeklődni mivel még soha nem volt olyan cuccom amit gariba kellett volna küldenem se gép alkatrész se telefon semmia szerviz menü szerint független Simlock_deactive
operator country info
Operator name dt
country name pla p7 l10 frissítés előtt is azvolt
nah wipe is megvolt
a legultolsó sor huawei cust fail lett
gondolom ez se normálisigazából most még az is gáz ha vissza akarnám küldeni garanciába akkor megmnodanák hogy már nem gyári a szoftver szóval jobbnál jobb
-
törölt tag
válasz
#86973952 #3336 üzenetére
Bár lehet jelen esetben az újra frissítést hanyagolni kellene, csak wipe -ot csinálni. Jó lenne többet tudni a készülékről, mielőtt továbblépünk.
"Defect report reminders This is an internal test version. Please report defects to Yangyexiao 00143718."
Ez meg szerintem a készülékre vonatkozik. A B133 -ra biztos nem, mert az hivatalos, végleges, general version. Érdekes amúgy a szöveg számomra. -
törölt tag
válasz
Zotya21 #3334 üzenetére
Az sem rossz, hogy a P7 alatt a G6 fotója van kint. [link]
Azért mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a termék garanciális ügyintézése hogyan néz ki, hova szól. Ugyanis azt írják, hogy a Huawei -hez is tartozik gyártói garancia, de ilyen hogy 1 vagy 2 év opció gyártó szervíz felé nincs.
Szerintem egy kintről behozott készülékről van szó, bár nem tudom mit mondtak Neked erről és a garanciáról pontosan. Ki intézi, mi a teendő meghíbásodás esetén...stb?
Oda P7-L10 -et fog írni, mert most már lefrissítetted. Viszont erre rá kellett volna kérdezni, mert nem biztos, hogy jót tesz neki, ha nem hozzá tartozó FW -t kap. Ez a működését is befolyásolja.
Viszont én a helyedben csinálnék még azért egy wipe -ot a recovery menüből frissítés nélkül. HA úgy sem oldódik meg, akkor tedd fel újra. Bár ez esetben ez nem biztos, hogy segít. Minden beállítási, felhsználói adat törlődni fog, illetve az adatok is a telefon saját memóriájából. Maga az alaprendszer nem.
Az hogy független -e, azt meg tudod nézni az összefoglalóban leírtak szerint. Egyébként ha már ott vagy, akkor ott, ahol a SIM card lock state query is van, megnézhetnéd alatt az Operation and country info -t is.
Ettől még lehet hardveres gondja is, de ennek a készüléknek a származása számomra nagyon kétes.
-
Zotya21
senior tag
válasz
Zotya21 #3334 üzenetére
jah de amikor kiveszem a simet azt érzékeli szóval tudja hogy van
mintha az antennája lenne tropaplusz értesítésekben olyanokat írkál hogy
Defect report reminders
This is an internal test version.
Please report defects to Yangyexiao 00143718.hibajelentés emlékeztető de miért írkálja állandóan és miért teszt verzió amikor hivatalos oldalról van a rendes rom
most már kezd idegesíteni hogy olcsó se volt meg még hálózat sincs csak amikor úgy gondolja
de amúgy én mindig iylen szerencsés vagyok mindenbenha van 1000 cucc és abból 1 szar akor arra rátalálok elsőre
-
Zotya21
senior tag
válasz
#86973952 #3333 üzenetére
nah közben érdekes módon telefonkezelőben futkozva mivel már nemtudtam mit megnyitni ahol még nemvoltam (beállítás téren)
hát azt írja hogy p7-L10 most ezzel a verzióval P7-L10 V100R001C00B133SP01
mobilkereskedés.hu-s telefon szokásos átbaszós módszerel árulnak
hogy az egy év garanciás elfogyott vegyem meg a 2 éveset 20 al többért aztán addig vitatkoztunk amig odaadták 75 helyett 81 értsingle simes bővíthető
érdekes módon előbb talált hálózatot a konyhában babrálás közbe most hogy visszajöttem a szobába közbe ugye lezárolt
feloldom erre megint nincs hálózat ami azért furcsa mert nem egy bunkerben lakunk hanem sima családi ház
valami nagyon gáz ezzel a telefonnalaz előbb amikor talált kikapcsoltam bekapcsoltam akkor is volt normális mirco simmel meg a körbevágottammal is
igaz az enyémmel a vágottal azt írja nem lehet 4g -t használni az egy dolog max kicseréltetem a kártyát de megint nincs rajt hálózatbeléptem szerviz menüben de ott már nemtudom mit kellett volna nézni ahol kiírja hogy független e inkább kiléptem
-
törölt tag
válasz
Zotya21 #3332 üzenetére
A videók azok még B116 -tal készültek, ami már szinte egy telefonon sincs, illetve ha maradt is még 1-2 darab elfekvőben, akkor az azonnal frissül. Utána lévő FW -knek (2014. júniustól) már semmi ilyen gondja nincs, nem volt akadás, ez volt az első.
Nem tudom honnan vetted a készüléket, de B125 FW -vel még nem találkoztam itthon. Nem P7-L10? Nem szolgálatós? Single SIM?
Az hogy független -e, az összefoglalóban leírtak szerint meg tudod nézni. További válasszal kapcsolatban meg elsődlegesen az a kérdés, hogy honnan származik a készülék.
-
Zotya21
senior tag
sziasztok nah végre megjött a p7
egyből frissítettem is mert mint a videókban akadósnak látszott szóval 125 ös volt rajt most felraktam a hivatalos oldalról a 133mastelsőre szép és furcsán könnyű ahoz képest hogy alu meg üveg elöl oldalt hátul
az nfc amúgy mire is jó ? amikor még én vettem utoljára meg nézegettem utoljára telókat akkor még nemvolt ilyen
még a sim kártyát kellene megoldanom mert a régi telóba jó volt a körbevágott normál sim de ez nem akarja az igazságot XD
de most kipróbáltam egy rendes mirco simmel azzal sincs hálózat ami érdekes
mi lehet a hiba külön bekellene valahol kapcsolni hogy legyen hálózat ? XD
vagy mégse független ? -
törölt tag
válasz
Newlachka #3329 üzenetére
Már most is módosítottam 2 helyen..
Véleményem szerintem a hagyományos fül alatti összefoglaló helyett jobb, ha egy blogba mutató link van, mert leegyszerűsíti a szerkesztést és a módosítást.
Ezt persze ti döntsétek el, nekem ez a véleményem.
Szerk.: Azért gondolom így, mert szoftveres tekintetben még felfutóban, illetve módosítás alatt van a készülék.
-
törölt tag
Közben most nézem, hogy bekerült az összefoglaló a fül alá? Így nem fogom tudni azonnal szerkeszteni.
Most akartam beírni a béta tesztet is.
-
törölt tag
válasz
Newlachka #3325 üzenetére
Nekem valahogy a hagyományosabb hangszóró forma jobban bejön. Huawei -es tetszik. Bár 20 rongy körül nem adnék érte, max. 6.000 HUF -ot. Utazáshoz (szállodában) nem rossz dolog, de amúgy nem nagyon használnám ki, ezért nem ér nekem többet.
fogkefe1:
Szerintem januárban. Nem hiszem, hogy karácsony környékén kidobálják a szoftvert. -
törölt tag
válasz
bubus66 #3323 üzenetére
Telefonon is megnéztem, de ott sem történt semmi értesítés. Pedig manapság már alap egy automata értesítő rendszert csinálni. Mezei hírlevél regisztrációkhoz is megcsinálják. Végülis annyira nem lényeges, csak kicsit fura.
Következő ugrás várható az 5.0 lesz, bár EMUI mellett ennek nem sok jelentősége van. HA csak valaki nem akar stock droidot használni.
-
bubus66
nagyúr
válasz
#86973952 #3322 üzenetére
porterocka
Igen ezt néztem én is, és furcsállottam, hogy nincs egy automata visszaigazoló (nekem meg a feleségem egyik munkatársa szokott fordítani). Még én sem kaptam vissza igazolást.
Egy kérdés nem lesz 4.4.4 a P7-hez? Csak érdeklődők, mert eddig semmi gondom nincs a telefonnal.
-
törölt tag
válasz
Newlachka #3317 üzenetére
60 euróba annyira nem jó vétel (+ egyebek).
Mérete sem rossz:
Größe: 46 mm x 66,6 mm x 165 mm
Gewicht: 380 gDE gondolom 20 -ból 15 -re már a teszt kezdete előtt meg volt a "nyertes".
Amikor az egyik kávés multi nyereményjátékát intéztük, akkor megkaptuk azt is, hogy az autót, meg a nagyobb nyereményeket kinek kell nyernie.
-
Newlachka
őstag
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #3314 üzenetére
Gondolom mindenki kap elektronikus formában egy "nyomtatványt". Ebben feltehetően teszt szerűen kell töltögetni, illetve talán 1-2 kifejtős rész lesz, amit a tesztelés lezárása után el kell küldeni a megadott elérhetőségre. Általában német vagy angol nyelven.
Legalábbis jellemzően így szoktak történni a német készülék-szoftver tesztelések.
Egyes teszteknél kérni szoktak youtube -ra feltöltött videót is, bár ez a ritkábbik eset és általában telefonok tesztelésénél jellemző. Szerintem itt nem lesz ilyen.
Gondolom OTA -n jön, vagy adnak egy letöltőt.
-
törölt tag
válasz
Newlachka #3310 üzenetére
Elvileg a china verzió mintájára. Viszont szerintem várhatóan módosított, ahogy FW -ben is van eltérés.
Nálam biztos bent lesz az alsó navi gombok variálásának hiánya a visszajelzésben. Feltéve ha nem kerül bele alapból.
Erre a BT hangfalra meg már kíváncsi voltam, mert nézegettem korábban a német Huawei shopban. Jöhetne egy egész nyugodtan.
Szerk.: Amúgy volt szerencsém kipróbálni/"használni" az EMUI 3 eu -s verzióját G7 -en. Engem megvettek. Természetesen az újdonság ereje miatt elfelejtettem néhány fontosabb dolgot megnézni.
Viszont a G7 nekem nagyon pozitív csalódás volt, nagyon jó összeszerelés és anyaghasználat.
-
Newlachka
őstag
válasz
#86973952 #3308 üzenetére
EMUI 3.0 umfasst folgende Verbesserungen:
Besseres Launcher-Design
Neue Foto-Software, Gallerie App und Music App
Modernes und intuitives Redesign der Uhr, Wetter, Kalender, Notepad, Rekorder und Radio App
Neue Kommunikationstools (Telefon, Kontakt , SMS und E-Mail App)
Phone Manager, Cloud Service und Direkt-Support dank HiCaremagyarul:
jobb launcher design
új foto szoftver, galéria alkalmazás, zenelejátszó,
újratervezett modern óra,időjárás,naptár,jegyzettömb, rögzítő,és rádió app
új tárcsázó,telefonkönyv,email app
felhő szolgáltatás,support kapcsolatHa ez mind benne lesz az emui 3-ba akkor kicsit megnő majd a népszerűségünk...
remélem valamennyire lehet a képre alapozni... -
törölt tag
válasz
#86973952 #3308 üzenetére
Nem lenne meg az IMEI számsort tartalmazó matrica, akkor a tárcsázóba írjátok be a következő kódot:
*#06#
Ezután egy kiugró ablakban megjelenik a telefonhoz tartozó IMEI.Értelemszerűen:
Name = Név
E-Mail Adresse = E-mail cím
IMEI = A készüléked IMEI száma
Aktuell genutzte Software-Version = Aktuális szoftver verzió**Hivatalos, tehát nem másodkézből származó, vagy tesztverzió.
Jelen esetben a legtöbb embernél ez a P7-L10V100R001C00B133SP01. A Rendszer frissítés app egyébként mindenkinek kijelzi az aktuális verziót.Természetesen mindenki csak saját felelősségre.
-
törölt tag
Huawei P7 - EMUI 3 Béta teszt.
Jelentkezés. A végén pedig 20 db BT hanszórót sorosolnak ki.
Jelentkezési határidő dec. 21. Feltehetően angol vagy német nyelvismeret nem árt, de ezzel kapcsolatban részleteket még nem tudok.
Várhatóan év elején fog lezárulni a esetleges hibajavításokkal együtt.
-
törölt tag
Videó része az nem valami jó, ezt én is írtam már korábban. Néha gondja van ilyenkor a fókusszal is.
Ezt már én is néztem más telefonokon, hogy egy idő után lekapcsolja a a videót annak ellenére, hogy még lenne hely. Mivel én nem szoktam videózni, így nem nagyon kutakodtam a témában, de elképzelhető, hogy ezt lehet állítani. Illetve az is elképzelhető, hogy nem minden ROM/FW alatt.
Gondolom azért van ez, mert ha akaratlanul (táskában, zsebben) bekapcsolna a kamera, akkor ne használja el az összes helyet, illetve ne ölje meg az akksit.
A melegedés szintén logikus lehet hosszú videónál. A fotózás és a videózás sokkal jobban húzza az akksit, és használja a telefont. Gyorsabban lemerül, mint játék közben.
Zotya21:
Az a fém keret, vagy hasonló volt/van EvilSnowman -nek. Nála nem passzolt rendesen, kicsit lötyögött benne a telefon. Amúgy nem árnyékolt tudomásom szerint.(#3295) fogkefe1:
A TOP10, nos ez egy érdekes dolog.Általában preferált márkákat és/vagy kisebb darabszámból gazdálkodó (de ismert) kínai gyártókat szoktak beletenni. Előbbi azért, mert hát vannak "menő" márkák, amiket fontos futtatni, utóbbi pedig azért, mert általában ők a kisebb mennyiség és tervezési idő miatt hamarabb jönnek ki csúcs HW -rel.
A P7 felső kategóriás telefonként jelent meg, de nála akkor is voltak már erősebb HW -k. A felső kategóriát is lehet még 3 részre osztani, amiben talán a P7 (megjelenésekor) a középső osztályba illett bele. Ő nem volt csúcskategória HW -ben. Utóbbi időben egyébként néhány hónap alatt elavultnak tekinthető egy telefon hardveresen. Kicsit felpörögtek az események, a kisebb Kínai márkák (és a feltörekvők) nagyon felpörgették a piacot.
Persze az már más kérdés, hogy a játékok készítői hülyék lennének csak a legújabb HW -re fejleszteni. Így lehet az is, hogy pl. Mali 400MP2 -es GPU -val még simán elmegy a GTA, FIFA, Asphalt...stb. Mali 400MP2 persze régebbi, mint a P7 -ben lévő Mali 450MP4, de ennek ellenére még mindig jönnek ki ezzel telefonok, alsó- és középső kategóriában is. Pl. MTK 6582 alatt, ami már nem egy mai SoC.
(#3299) fogkefe1:
Én abból mind a kettőt használom. Szerintem nagyon jó minőség.KKrisz751:
B133 a B121 -hez képest leginkább kisebb javításokat tartalmaz, ami inkább a stabilitásra van hatással. Kicsit kevesebb RAM -ot használ, illetve kicsit jobban pörög a gép, néhány + funkcióval, mint pl. az intelligens tok a beállításokban.B131 alatt még nem javították a lebegő gombot.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
KKrisz751 #3303 üzenetére
Amit jó lenne tudni, hogy miben is keressem a különbségeket ebben 133 és a 121 ben, mert én nem találtam.
Lebegő gombot nem szeretem, nem használkom, azt ne is írjátok, arról tudok.Talán annyit, hogy a 121ben fényképezőnél nyomva tartva nekem egy képet csinált, most olyan sorozatot lő...
Asszony ma Mikulás alkalmával, Árkádban az enyémmel fényképezett engem és a gyereket, meg a télapót, 1 mp alatt ezer kép... Na jó nem tudom mennyi, de törölgettem rendesen. Lényegébe 5-6 képet csinált, de vagy 40 feleslegeset töröltem ki.Ez után a következő fotózásnál a városba, nem kapcsolta ki a kijelzőt, így lapjával fogva a telefont 20mp ig fotózott, amerre a trelefont fordította, míg a kezembe adta... még jó hogy 10gb szabad hely volt benne...
Igen, szőke de nem hülye, csak nem használta még nagyon a technikát. Jól elvolt a 15 éves nokia 6234(azhiszem) telefonnal. Arra használta amire való. Telefonált vele. És nagyon ritkán, hirtelen csinált a fő gombal egy egy képet. Most kezébe nyomtam a régi GIO-t. Azzal kínlódik, lefagy, néha nem tudja felvenni, mert beakad, néha várni kell, míg betölti a messengert, facebookot...
Hogy fogja élvezni, ha P7 lesz a kezébe...Szóval, mik a különbségek, mit figyeljek?
-
KKrisz751
aktív tag
Na, lényegébe sikerült felküzdenem a frissítést...
Azt, hogy jó-e ez a módszer nem tudom. (Akkor ez most nem 3 gombos, de nem is ota, mivel 1.2gb os ment fel így?)
Letöltöttem a honlapról, felraktam a belső memóriába.
Csináltam egy mentést
Majd a telefon frissítéjével raktam fel, de nem online, hanem a helyi frissítés. Lényegébe kikapcsolat a telefon és recoverybe lépve felrakott mindent. Újra indult, de kikapcsoltam.
Aztán egy full wipe és restartmajd backupból vissza állít, és a egyéb könyvtárakat visszapakoltam,USB-n keressztül.
Mondjuk meg is szívtam, mert twrp recovery volt fent és nem akarta futtatni a frissítést. Persze hogy nem mert az nem zip. Így először vissza raktam a gyári recoveryt aztán már ment a dolog.
Root elveszett, twrp vissza állítva, így mondhatom gyári. Ha le lockolom a bootloadert akkor full gyári lett.
De nem is bánom, mert kipróbálva a gyári backupot, erre a telefonra szükségtelen a titanium(mivel csak ez miatt rootoltam ki). Amúgy is megszivatott párszor a titan backup, de nagyon. Mivel anno megvettem a pro verzióját, ha úgy alakul bármikor felrakhatom, csak hát ezen nincs rá szükség. -
Zotya21
senior tag
válasz
zeon.hu #3300 üzenetére
hát igazából énse szeretném használni de a tapasztalataim szerint a lumia 800 am sarkai vannak behorpadva mert valahogy eddigi leesések következtében mindig azokra esett
szóval inkább sarokvédő lenne
persze énis szivesebben nézegetem a telefont magát nem pedig egy tokot
de ha már valami fém jól kinéző dolog ami nem is takar sokat akkor meggondolom mert kitudja mikor esik le meg hova
és ugye nem a szőnyegre szokás leejteni egy telefont hanem járólap beton aszfalt stb
ezért érdekel a masszívsága ha itt van valakinekjah mnodjuk térerőt foghat le nemtom nah akkor erre is kíváncsi lennék
-
repvez
addikt
válasz
Zotya21 #3298 üzenetére
Én a második linkedhez hasonló tokot használok müanyag hátlappal. mint leirtam, lehet, hogy térerő vesztést okoz a fém miatt,de megjelenésben egyáltalán nem ront a telefonon és elég masszivnak is találom,de nem szeretném kipróbálni az ütésállóságát.
Más :Most mikulás alkalmával készitettem videót vele beltérben lámpafénynél és max felbontáson nem voltam elájulva a minőségtől nagyon zajos volt a video és folyamatosan változott a fehéregyensúly is néha sárhább néha fakóbb szineket okozva. és 13 perc után magától leállitotta a felvételt , ezekszerint ennyi az egyszerre felvehető videó hossza? Mert a mérete 2,8gb lett és a memóriára is fért volna.
És még az is érdekes volt, hogy a video felvétel közben jobban melegedett a telefon mint a játékoknál (igaz csak a beépitettek )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest