- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mister_X: Tényleg le kell nyelnie az embernek az önbecsülését?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
-
LOGOUT
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
coyote55
őstag
Most visszatelepítem a gyári recoveryt, rootot megszüntetem, és felrakom háromgombossal a B852-t.
Meglátjuk, sikerül-e.
Jelenleg egy Telenor SIM van a telefonban. Azt kellene kiírnia, hogy "helytelen SIM" vagy valami hasonlót, mert nem független a telefon, hanem vodás. Erre továbbra is "csak segélyhívás"-t ír ki.
Lehet összefüggés aközött, hogy nincs 4G, illetve a SIM letagadása között? -
Cunaja
addikt
válasz
Skipper #20084 üzenetére
Szép estét Mindenkinek!
Holnap visszatérek!Nekem P9 van, saját rommal és tökéletes.
A gyári romokon sajna tényleg van GPS hiba a Waze alkalmazásnál, de szerintem az app nem teljesen jól van megírva.
Nekem mondjuk annál is tökéletes.P7 van anyókának és 3 mp alatt van jel.
Azért kilehet jelenteni, hogy a P7 egy szuper telefon.
Anyókának bedöglött a telefonja, de nem akarta, hogy vegyek neki másikat.
Vettem magamnak egy P9-et és így megkapta a 2 éves makulátlan P7-et, ami mai napig tökéletes. -
Gabszi.hu
csendes tag
válasz
zeon.hu #20085 üzenetére
Nekem kb. 1,5 éve volt ilyen gondom, talán még nem 852-vel. Autóval mentünk, ment az IGO, megérkeztünk a köztes célhoz, ott voltunk 20 percet, kocsiba vissza IGO indul, és nem talál pozíciót. Először szervizbe akartam vinni, ezért lepucoltam róla mindent, ráküldtem egy gyári állapotba visszaállítást, és azóta jó. Azt tapasztaltam, hogy időnként érdemes a GPS statussal letöröltetni az előzményeket, és frissen letölteni az AGPS adatokat, így hosszabb nem használat után hamar talál pozíciót.
-
Skipper
tag
válasz
zeon.hu #20083 üzenetére
Érdekes ez az egész.
Nekem a P7 újkora óta ROM-tól függetlenül (Android 4/5, gyári/Cunaja) tökéletesen talál pozíciót pár másodperc alatt (Google Maps, Waze stb.).
Terveztem, hogy meglepem magam karácsonyra egy P9-cel, de teljesen elbizonytalanodtam hallva a GPS problémákat -
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #20082 üzenetére
Lehet összefüggés, de nem feltétlenül.
Nálam minden rom csere, vagy csak sima wipe után megjavult a gps, aztán 2 nap vagy éppen 2 hónap után megint rossz lett.
De az is lehet, hogy az újabb rom aktívál valamit, ami ütközik a gps jel kereséssel.
Linkeltem neked egy videót, amiben egy P9 ugyanilyen hibával küzd, azon pedig teljesen más rom van, az alapok sem egyeznek.
Jó lenne kideríteni, mert szerintem sem normális így, de szerencsére nem általános probléma. -
KKrisz751
aktív tag
Nem tudom mekkora az összefüggés, de..
TWRP recovery volt és b852. Root stb a telefonomon.
GPS nem ment. Ahogy beszéltünk is róla. Többször újraindítás után sem nagyon talált jelet. Perceket kellett várni, néha össze szedte magát és 20-30mp alatt talált
Mondtam vissza rakom a b609et és így kezdésnek vissza tettem a B839es recoveryt. Elvileg ugyan az mint a 852-esé. (839 megvan vinyón így nem akartam letöltögetni.)
Valami oknál fogva mikor vissza tértem bootloaderből reboot-al csináltam egy próbát.
Azóta hibátlan a GPS, 2-3mp alatt talál jelet.Érdekes nem?
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20065 üzenetére
Emui 3.1-től lefelé hibátlan. A páromén 609 van. Itt a szobában is talál 3 jelet 2mp alatt.
Akár waze, akár IGO akár GPS status, akár guglimap-ot nyitom meg szinte azonnal van pozíció.Ergo ha 3.1 től felfelé hibás akkor rom probléma.
Ugyan olyan telefonunk van a párommal. Nekem 852 nél van gond, 609 nél nem volt.
Megy is vissza a 609.
Az zavar, hogy a 852nél van hasznos parancsikon ami 609 ben nincs. pl 4G, NFC
gombnyomásra kapcsolató ki-be, nem kell menübe bemászkálni. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #20064 üzenetére
Általában jó a gps, ha éppen nem jön elő a hiba, akkor 1-2mp, mire jelet talál nálam.
De sajnos úgy néz ki, Huawei hiba lesz, nem pedig ROM függő.
Itt egy P9 videó, nálam is ilyen volt, míg fel nem tettem a GPS Info-t. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20061 üzenetére
20as. Mindegy melyik freki. És ha én hívok.
Azért érdekes mert 609 és 852 esetén is fennál.
Ezen felül csak 1 hónapja jött elő. Az előtt se a b133on se a 609en se a 852 és CuV5 ön sem volt ilyen.
Szolgáltató nem változott, a telefonra pedig vigyázva van.De a gps sz..rakodás miatt megy vissza a b609.
Az nem rom amin egy GPS nem megy hibátlanul, extra programok nélkül. 21.sz. ban ez a minimum. -
KKrisz751
aktív tag
válasz
zeon.hu #20058 üzenetére
Na ma próbáltam én is a GPS-t.
Érdekes.3 hete használtam mikor mentünk balatonra akkor B609 volt fent. 2mp alatt menet közbe talált 20 műholdat.
Utána lett cserélve a B852-re.
Ma próbáltam a GPS-t.
2 perc kellett neki a 2mp helyett.Vagyis kifejezetten a 852 a hibás.
Ez már biztos. Mivel 609 alatt a GPS statos program is hibátlan, de 852 alatt pl az iránytű meg a szenzorok meghülyülnek.Minden rom ami erre épül ebből adódóan rossz lesz.
-
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
KKrisz751 #20059 üzenetére
Tudom, volt már róla szó, de dolgozom, nincs időm keresgélni, ezért ömlesztve:
Milyen irányba/irányból rossz a hang? 20-as és/vagy 30-as és/vagy 70-es?
Mindenhol vagy csak bizonyos helyen?
Melyik szolgáltató kártyája van benne?
2G, 3G vagy 4G-re van állítva?
Csak 2G-n próbáltad már, hogy ugyanolyan-e? -
zeon.hu
nagyúr
"B839 Lolilop 5.1.1 EMUI 3.1 Telepítése"
Ezt keresd az összefoglalóban (lenyitod, ctrl+f: B839 Lolli, meg is találod egyből).
Fontos: Minden rom telepítésének van előfeltétele, bármilyen romra nem húzható rá, ezt figyelmesen kövesd.
Root nem lesz, de mind a B839, mind a B852 rootolható könnyen, leírás ugyanott.
Ha egyből B852-re mégy majd, akkor nyilván ne rootold a B839-et.Korábbi romokon nehezebb volt teljes root jogot szerezni, ha nem vagy nem jól csináltad végig, lehettek vele gondok, de részleges root jogot szereztél.
A linkelt GPS Infot tedd fel.
GPS Test sem rossz, de az jobb, nem kell manuálisan frissíteni az A-GPS adatokat.
Hidd el nekem, hónapok óta szenvedek a gps-el, már minden guru próbált segíteni, csak ez oldotta meg -
Jozsó
tag
válasz
zeon.hu #20056 üzenetére
Köszi. A B839-et honnan és hogyan rakom fel? Ha bent van az összefoglalóban elég, ha arra hivatkozol fél szóval, én nem találtam.
A korábbi root meg olyan volt, hogy először teljesen jól működött, aztán fokozatosan elfelejtette (ilyet még nem láttam, pedig már jópár telefont rootoltam. Először csak nem akart továbbiakban root jogot adni semminek, de ami régen kapott az még működött, aztán felraktam az EMUI 3.0-át, amire szinte teljesen elfelejtette a rootolást, bár néhány alkalmazás még továbbra is úgy működött.) Szóval ezek mellett vajon kell bootloadert nyitni, vagy sem?
A gps-t reggel megtalálta. Szóval még azt is hozzátenném a közös információ halmazhoz, hogyha ilyen problémád van, akkor:
- [GPS test]
- tedd ki az ablakba 15 perc - 2 óra időtartamra
- Lehetőleg mindezt reggel csináld.Utána egy darabig jó lesz.
Ja és azt tudtátok, hogy 50 fok felett nem tölt az akkumlátor? A tegnapi műhold keresés során kint volt az erkélyen, és mégha direkt nap nem is érte elég meleg volt. Aztán behoztam és fel akartam rakni töltőre. Egy pillanatra felvillant a töltés, majd abba is hagyta. Mikor az aksi hőmérséklet lement 49 fokra simán elkezdte tölteni.
-
zeon.hu
nagyúr
1: Tedd fel a B839-et, utána mehet OTA frissítéssel a B852, fel fogja ajánlani.
2: Ha van root, akkor nyitva a bootloader, de erre írtam, ha felteszed a B856-ot majd, az vissza fogja zárni.
3: Ha OTA frissíted, nem kell más.(Sry a kései válaszért, munkában vagyok. Bár más is járhatna erre
)
-
Jozsó
tag
válasz
zeon.hu #20054 üzenetére
Köszi. További kérdéseim lennének mielőtt nekikezdek.
1. A [B852 General] link, ami az összefoglalóban van nem igazán mutat egy leöltési helyre.
2. Korábban olvastam vmi bootloader nyitásról. Azt meg kell hozzá csinálni? (korábban itt akadtam el. Még az első verziós root-ot megcsináltam, aztán kezdett egyre bonyolultabb lenni a dolog).
3. Ha a leírásban az van, hogy "Ha sikerrel jártunk B852 Android 5.1.1 EMUI 3.1 rendszerünk van.", akkor minek van szükség a többi lépésre (vendor mappa, B852 magyar ilyesmi) -
zeon.hu
nagyúr
Igen, a B852 a legfrissebb (és valószínűleg a legutolsó is...) hivatalos, illetve erre van egy B856-os frissítés, ami dload mappából mehet, viszont a booloader visszazár.
Vagyis ha root kell, akkor legyen hozzá bootloader nyitó kód!GPS Info, tedd fel, jó eséllyel megjavul.
Senki nem tudja, hogy mitől, miért, de működik. Kell neki 1-2 óra, de utána simán találsz ismét jelet másodpercek alatt.
(nekem nem 100% biztonsággal, de nálam más a gond) -
Jozsó
tag
A leghivatalosabb lollipop a B852?
Mert úgy nézem mindenképpen érik vmi factory reset szerű, akkor meg már legyen frissebb is a rendszer. Mert az az egyik, hogy nem megy a bluetooth hang, de most már a gps is megmakacsolta magát. Korábban is rendszeresen volt, hogy hetente-kéthetente nem találta a műholdatakat, de akkor, ha kiraktam az ablakba, akkor kb. 15 perc alatt megvolt (csak akkor, ha egyhelyben állt a telefon! Mozgó autóban még órák alatt sem.)
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20050 üzenetére
Ha nincs neki, kérni fogja.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20048 üzenetére
A képen 2.78 van, de a legfrissebb a 2.82.
Vagy frissítés előtti a kép?Távolítsd el a frissítést, ha tudod és úgy teszteld a telefont, fagy-e.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20046 üzenetére
Igen, ez a super su alkalmazás.
Pont az volt a lényeg, hogy távolítsd el a frissítését, hátha az okozza a gondot.Én viszont a su bináris frissítésről beszéltem, amit a super su szokott kérni.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20044 üzenetére
A binárist frissítetted csak, ugye?
Teszteld, hogy működik. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20042 üzenetére
Akkor próbáld azt.
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Nincsen törlés gomb az SU-nál. Csak frissítések eltávolítása.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20040 üzenetére
Igen, elvileg reboot után.
Minden más pedig első indításkor.
Ha a SuperSu jelzi, akkor bináris frissítés, majd reboot. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20038 üzenetére
Play nem ajánl frissítést hozzá?
2.82-es verzió stabil.
(Bár a 2.78 is elvileg)Szerk.
Akkor frissült nálad is.
Töröld (gyorsító, adatok, majd alkalmazás) és tedd fel újra playről, hadd lássuk, mi lesz. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20036 üzenetére
Na, lehet, hogy itt a hiba.
Supersu honnan került fel?
Mert van egy hibás korábbi verzió, bár az a playről volt és már javították. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20034 üzenetére
Amikor a fagyási hibajavító zip-et feltetted, kapott root jogot, feljött a super su ablak?
Egyéb ötletem nincs, cunaja ismeri a romját, de még nyaral, más meg emlékeim szerint nem jelzett ilyen gondot a javítás után.A FB egy rakás szemét ugyan, de pl én sose használtam, mégis volt ilyen fagyásom a javítás előtt.
-
Atlantisz48
őstag
válasz
zeon.hu #20032 üzenetére
Üdv!
Sajnos a mai napon ismét jelentkezett az a fagyási probléma. Épp mentem a buszon melóba, hallgattam a rádiót, erre rezgett a telefon hogy jött egy értesítés, nézem a LED-et, hogy kéken villog. Tehát egy Facebook értesítés érkezett. Nyomom a Power gombot, de semmit nem ért, a rádió ment tovább, a hangerő gombokra sem reagált semmit. Megint csak a reset segített.
Szerintetek a Facebook "üti" mindig ki a telefont? -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20031 üzenetére
Igen.
Utána reboot, de ki is fogja írni. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20029 üzenetére
Akkor most tedd fel a tegnap kimaradt javító zip-et, utána jó lesz.
Dehogy gépeltem, képről lehet fordítást csinálni
-
Atlantisz48
őstag
válasz
zeon.hu #20028 üzenetére
Rendben, kösz a fordítást
(Ezt mind legépelted?
)
Köszönöm a segítséget mindenkinek a telepítést és backup-ot illetően.
Sajnos ma reggel ismét jelentkezett a az a probléma amikor a telefon semmire nem reagál.
Megnyomtam a power gombot, hogy feloldjam, de semmi "életjelet" nem adott hangerő gombokra se.
Csak a power gombos resettel tudtam újraindítani.
Ez a hiba már a V4 nél is jelentkezett. Ezért is váltottam V5 re hátha megjavul tőle a telefon. De ezek szerint nem a Rom miatt csinálta. Lehet, hogy egy alkalmazás csinálta?
Szerintetek hol kezdjem el a hibakeresetét? -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20026 üzenetére
(Sry, még munkában vagyok)
Ilyet még nem láttam, de nem hibának tűnik.
Gyors fordítás képről:Módosítatlan rendszer partíció A rendszer csak olvasható? A TWRP a rendszer partícióját módosíthatatlanná teheti, hogy megkönnyítse a hivatalos frissítések végrehajtását. A TWRP nem tudja megakadályozni, hogy a készlet ROM helyettesítse a TWRP-t, és nem kínálja fel az eszköz gyökerét. A zipek felszerelése vagy az adb-műveletek végrehajtása továbbra is módosíthatja a rendszerpartíciót. Soha ne mutassa meg ezt a képernyőt a rendszerindítás során. Válassza ki a nyelvet Tartsa csak a Read Only (Olvassa el az olvasást) csúsztatással a módosítások engedélyezéséhez.
Szerk.
Elvileg nem kell a fagyás miatti zip, de ha mégis, utólag is felmehet. -
Atlantisz48
őstag
válasz
Atlantisz48 #20026 üzenetére
Update:
Kozben ranyomtam a "keep read only" ra, es sikeresen feltettem a V5 ot
Most kezdek berendezkedni.
Fel kell rakjam azt a V5 fagyas javito zip et is ? -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20024 üzenetére
Igen, de van magyar nyelvű is, ha azzal jobban boldogulsz.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20021 üzenetére
Rendszer alkalmazásból igen. Ez vonatkozik olyanokra is, ami felhasználói alkalmazás, de rendszer alkalmazást csináltál belőle.
Bár ha csak adatokat állítasz majd vissza belőle, az működhet.
De akkor nagyon figyelj majd visszaállításnál, ezt hagyd ki, majd utólag csak adatok. -
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Akkor most folytatom a V5 telepítését.
Szóval ha Titaniummal lementettem a jegyzet alkalmazást. (gyári).
Akkor abból lehet gond? -
Jozsó
tag
válasz
zeon.hu #20018 üzenetére
Minden beállítás alapján működnie kéne. Zenét tudok rajta hallgatni gond nélkül, ha valaki felhív ő hallja, hogy én mit beszélek, de én nem hallom.
Bár igazából vannak rövid periódusok, amikor megy. Tegnap pl. három-négyszer egymás után. Ma megint nem.
De valójában az igazi kérdés az lenne, hogy hogy tudnám meggyőzni a google now-t arról, hogy működjön. Valahogy úgy érzem ott lehet a megoldás.
-
Jozsó
tag
Persze könnyű lenne, ha mondjuk a google now is fel lenne sorolva a launcherek között, mert akkor ki tudnám választani, de nincs. Régebben olyan is volt, hogyha feltelepítettem egy új launchert akkor a home gomb lenyomására feldobott egy választást, hogy melyikre gondoltam. De most ez sincs. Bármelyiket beállíthatom alapértelmezettnek, annak az alapértelmezését törölhetem is, de ettől automatikusan a másik jön fel, de az már nem tudja magáról, hogy ő az alapértlemezett ezért törölni sem lehet
-
Jozsó
tag
Sziasztok,
Már egy ideje észrevettem, hogy a kocsiban nem megy a bluetooth kihangosító. Annyira nem törődtem vele, mert egyébként is visszhangzott. Aztán vettem egy bluetooth fülest, de abban sem hallottam, ha hív valaki. Most kipróbáltam egy másikkal és azzal sem ment. Végül rá kellett jönnöm, hogy vmi a telefonnal van.Rágoogliztam és találtam egy olyat, hogy:
To fix this issue go to Google Now configuration -> Voice -> "Ok Google" Detection -> And disable: On Google App and others features.
Ez szuper, lehet, hogy ezzel szórakoztam egyszer, de szerintem töröltem. Mindegy, felraktam újra, hogy ki tudjam kapcsolni. Viszont az a baj, hogy azt mondja, hogy mielőtt elindul törölnöm kéne az alapértelmezett launchert.
Ez nem tűnt nehéznek. Beállítások, alapértelmezések törlése. Szuper. Csak így automatikusan a Huawei launcher lett az alapértelmezett. Viszont azt már nem tudom törölni.
Vagyis a dolog úgy megy, hogy valamelyiket törlöm. Ettől automatikusan a másik lesz az alapértelmezett, viszont az nem tud erről, vagyis nem is tudom törölni az alapértelmezést. Így meg nem indul el a google now.
Bármi ötlet a factory reseten kívűl?
-
vzoli1987
aktív tag
Közben kiragadtam ezt belőle
"Note: This is the Glass ONLY, you need the whole Digitizer panel if your touch screen doesn't work."
Jelen esetben működik az érintő !!!
-
zeon.hu
nagyúr
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
vzoli1987 #20007 üzenetére
Nem néztem végig, de talán az is benne van, hogy válaszd le a lapot.
Van több videó is, talán valamelyik mutatja.
Ifixit-en is csak ezt találtam. -
vzoli1987
aktív tag
tipusszám alapján csak ezt leltem
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
vzoli1987 #20004 üzenetére
Youtube videó, de több is van.
-
vzoli1987
aktív tag
vki help, most vett a srác hozzá magának de remélem nem a pattintós technika meg felhevítés lesz belőle?
elvileg ez egy lap csak, az érintő működik így törötten is egyébként, nem mertem neki állni gondoltam rákérdek ilyenkor mi a teendő !!!
https://drive.google.com/file/d/0B_AcHHUssrmCUk94dHNaWkgtV0k/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B_AcHHUssrmCbk10eVdObEtZdXM/view?usp=sharing -
Cunaja
addikt
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Atlantisz48 #20000 üzenetére
Igen.
De ugye csak felhasználói alkalmazásokat mentettél?
Rendszert ne!
Visszaállításnál figyelj majd arra, hogy ne csak a programokat, de az adatokat is állítsa vissza.
(Viszont van pár alkalmazás, amik nem szeretnek mentésből visszamenni vagy utána jól működni. Ezek általában tudnak szinkronizálni, de van kivétel is, Waze például.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Vizsgálat indult, a Meta chatbot gyerekekkel folytatott romantikus beszélgetést
- Fogyjunk le!
- TCL LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Subaru topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 750W Seasonic PRIME TX-750 Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest