- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Atlantisz48 #3599 üzenetére
Katt rá a mappára, megnyílik, aztán hosszan a feliratra/nevére.
-
Tompie
őstag
Az Aqua válaszolt a garancia és tartozékok kérdésre
Csak mert itt is "versenyképes" az ár és 2 év gari van hozzá"Az összes általunk forgalmazott mobiltelefon gyártói garanciával kerül értékesítésre, és minden gyári tartozék jár mellé.
Nem trükközünk ilyenekkel, mint egyes GSM boltok." -
törölt tag
válasz
tomtombat #3586 üzenetére
Arra viszont számíts (nem tudom mennyire követted az eddigi hozzászólásokat), hogy nagy valószínűséggel nem fogod tudni visszatenni a 2.3 -as backup -ot 3.0 -ra...
Érdemes használni erre egy másik app -ot, Play -ről. Ami viszont ennél fontos, hogy általában csak az apk -t mentik, alap backup programok, tehát a hozzá tartozó frissítést nem.
-
bubus66
nagyúr
válasz
tomtombat #3586 üzenetére
(#3586) tomtombat
Igen az tényleg szupi csak így meg össze keveredik a kettő. A google playből a letöltött és telepített alkalmazásaidat vissza tudod a Telepíteni a "Saját alkalmazások" menüpontból.
(#3585) porterocka
Én javasolnám, hogy a telepítés le íráshoz tedd be, hogy A "Gyári Beállítások Visszaállítás", vagy a "full wipe" ajánlott.
-
-
tomtombat
tag
Hali!
Én is beüzemeltem az új 3.0-ás béta felületet.
A frissítés OTA-n történt, utána nem csináltam semmi gyári visszaállítást.Hirtelen ami hibát tapasztalok:
Telefonkezelőben a: "ne zavarj funkcióban" az engedélyezett kapcsolatok menüpontba lépéskor a
"Sajnáljuk a telefonkezelő alkalmazás sajnos leállt."
Újraindítás után a probléma megmarad.
Valamint újraindítások után például: gmail wdget és poweramp widget elszáll, csak a működésképtelen helye látszik. -
Prodidzsáj
tag
Sziasztok!
Az emui 3.0 ban, nincs már meg a ROG mód, nem találom. -
-
törölt tag
válasz
Evil Snowman #3578 üzenetére
Sosem néztem meg az összesz csomagot, csak ami érdekel. Ezért kérdeztem, nem ismerem. Ez azért elég fura így, mert erre kommunikál minden szolgáltató.
Deezer -em is volt vagy fél évig, aztán miután összesen kb. 10 percet használtam, így le is mondtam. Teljesen kiment a fejemből, hogy elő vagyok rá fizetve.
-
-
Solad
addikt
Segitsetek pls elvesztem az eterben! Hol talalom az arra vonatkozo beallitasokat hogy az alkalmazasfrissitesek csak wifin tortenjenek?
A halozati alkalmazasoknal ugye ott van hogy mi kommunikalhat mobilneten es mi wifin, de valahol volt olyan opcio hogy a frissiteseket csak wifin kezdje el szedegetni. Koszi
Szerk: jajj rossz topik, baratnom g6-jan nem talalom, de hatha itt is kapok jo tippet
-
Jozsó
tag
válasz
treck1985 #3557 üzenetére
Nekem egyszer írta ki eddig, hogy 4G, amég még nem volt csatlakozva a mobilhálózathoz. Ha már csatlakozott, akkor csak 3G, vagy H+. Én ezt arra vezettem vissza, hogy a telenornál nincs LTE képes előfizetésem.
Egyébként vmi régebbi cikkből azt a következtetést vontam le, hogy akkor ír ki a telefon 3G-t, ha érzékeli a hálózatot, de még nincs forgalom. Ha forgalmazni is kezd, akkor már H, vagy H+.
-
törölt tag
Szerintem teljesen felesleges, ha csak nem használsz olyan programot, ami ezt kifejezetten igényli.
ROOT után amúgy egyes programok hatékonyabban működhetnek, mint pl. telefon-kezelő (nem gyári), vagy alkalmazás kezelők (szintén nem gyári). Illetve ezzel tudsz leszedni "önműködő", előre telepített programokat is.
Nálam nincs működési gond, custom ROM -ot vagy recovery -t nem akarok feltenni. Alkalmazásokat így is le tudok tiltani, alkalmazás kezelő/bezáró teszi a dolgát rendesen. A merülés teljesen normális, jól bírja, net nélkül semmit nem fogyaszt kikapcsolt képernyőnél. Script (-ek) -et sem akarok használni.
Szerk.: Meg most már az is eldőlt (számomra) EMUI 3 óta, hogy nem fogok ezen a telefonon MIUI -t használni, sem egyéb custom ROM -ot.
Ezt persze mindenki döntse el maga, nekem ez a véleményem.
-
daveh
tag
Sziasztok!
Már egy ideje olvasgatom ezt a Rootolás témát (sosem csináltam még, de biztosan menne..)
viszont amire még nem leltem választ, hogy ha megcsinálom, mit érdemes állítani és hogyan?Értem itt azt pl, hogy nem használt (helyet és energiát fogyasztó) alkalmazások eltávolítása, más dolgok állítgatása, ami jobb teljesítményt eredményez.. stb.. Mivel érdemes kezdeni a root után? Van egyáltalán értelme megcsinálom?
-
törölt tag
Egy fontosabb dolog, ha valaki nem tudná: Amennyiben kifagyna a készülék, akkor a power gomb nyomva tartásával (kb. 20-30 másodperc) tudjátok újraindítani a telefont. Szóval ne legyen pánik azért, mert nem levehető az akksi. Több helyen, fórumon láttam, hogy ez újdonság néhány embernek. Ez természetesen független attól, hogy melyik UI van fent, vagy melyik Huawei eszközről beszélünk.
Nálam még egyszer sem volt erre szükség, de jó tudni, pánik helyett.
Ettől függetlenül beleírom majd az összefoglalóba, mert szerintem fontos.
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #3568 üzenetére
Ezen biztos nem fognak változtatni. Ez az EMUI 3 egyik jellemző módosítása, ami más Huawei készüléken is így működik. Itt amúgy nem arról van szó, hogy nekem tetszik -e vagy nem. Igen, sokkal kényelmesebb lenne azon a módon, ami 2.3 -ban volt. Nekem is jobban tetszik, ebben teljesen egyetértek veled.
Ezt MIUI -nál sem szeretem. Ahogy azt sem, hogy a szolgáltatót le lehet venni nála, de ha legördítem a felső sávot, akkor ki fogja írni.
Ettől függetlenül el lehet küldeni, aki vállalja hogy ezeket összeszedi és intézi.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
#86973952 #3567 üzenetére
ok,értem.
"Pl. az, hogy legördítéskor az értesítések jelennek meg. HA meg nincs értesítés, akkor meg vezérlő ikonok"
mivel sok embernél alapból mindig van az értesítési sávon valami (nálam pl időjárás, E-robot, clipper és adatsebesség), így jól jött, hogy innen is be lehetett lépni a beállításokba 2.3 alatt. szerintem ez hiányossága a 3.0-nak.
valószínűleg megoldom majd (Elixirrel talán), hogy itt is legyen lehetőség a beállításokba lépni. -
törölt tag
válasz
zeon.hu #3566 üzenetére
Szerintem más a hiba, meg más ami direkt így van.
Pl. az, hogy legördítéskor az értesítések jelennek meg. HA meg nincs értesítés, akkor meg vezérlő ikonok. Ez pl. MIUI v5 óta így működik, ami igen nagy hatással van az EMUI -ra. Ezt leírhatja nekik akár mindenki innen a fórumból, de biztos nem fogják megváltoztatni.
Ráadásul alapjaiban nem fogják megváltoztatni az UI -t, nem lesznek ilyen eltérések a már kész formátumtól/stílustól, ami hónapok óta működik. Más készüléken, vagy akár a china verziós P7 -es FW -hez képest.
Az EMUI 3 már jópár készüléken létezik régiótól függően Mate 7, Honor 6, G7...stb. Biztos nem fognak a rendszerre jellemző stílusjegyeket megváltoztatni csak a P7 -re.
Én ilyet biztos nem fogok elküldeni.
Én értettem félre valamit, akkor elnézést, de több olyan hozzászólás van itt több embertől is, ami nehezen értelmezhető a vesszők vagy a mondatokat elválasztó írásjelek nélkül.
Tehát ha valaki szeretné intézni a visszajelzést, akkor tegye meg, ebből a részéből én kiszálltam. Nem haragszom senkire, mielőtt valaki félreértené, de mindenkinek adott a lehetőség arra, hogy egy hozzászóláson belül leírja a problémáját/problémáit. Én nem fogom ezt más helyett megtenni.
-
törölt tag
válasz
zeon.hu #3563 üzenetére
Mi az amit kihagytam? Mint a Huawei -nek szánt hiba visszajelzés?
Nem akarok senkit megsérteni, de én biztos nem fogom 500 hozzászólásból kiválogatni meg átfogalmazni a hibákat. Hátam közepére nem kívánom azt, hogy 1 órát üljek felette és szerkesztgessem, meg utána nézzek mit hagytam ki, több oldalon keresztül.
-
törölt tag
Pontosítok...
- Főképernyő elrendezés már 4x4 -en is, aminek nincs értelme.
- 2.3 gyári backup nem működik 3.0 -nál.
- Nem forog fekvő módba a menü a gyári kamera app -ban.
- Nincs visszalépés a beállítások menüben, csak navi gombokkal vagy lebegő gombban lehet navigálni.Más:
- Az értesítési sáv az biztos így fog maradni. MIUI -nál is így van v5 óta.
- Nem tudom mi ez a QuickPic, de az előfordulhat, hogy egyes programoknak direkt nem engedi egy-egy funkció módosítását.
- Asphalt 8 nálam lejött rendesen. -
Zotya21
senior tag
válasz
#86973952 #3550 üzenetére
jóan akkor ezt benéztem
mivel nem vagyok nagy androidos mondtam is eddig wp -m volt meg egy tablet ami droid de nem én használom
ugyvoltam mi az az ota oké gugli aztán találtam ota update centert pont androidos frissítő
más lejön a play storeból amit akartam eddig
amúgy felraktam a 121 et 126 ot meg vissza a 133 mat nem változott semmi
majd hétfőn lesz új sim aztán jöhet a fejszeamúgy eszembe jutott hogy gyárilag az enyémbe volt gyárilag a beállításoknál olyan hogy kesztyű mód
eddig azt hittem hogy a régebbi verziókban ez volt az intelligens tok helyett de tegnap megvilágosodtam hogy a 121-126 ba se az voltviszont találtam xda-n olyan custom updateket amik L05-07 re vannak de működnek L10 essel is
szóval lehet hogy erre valaki ráhackelt egy 125 öst amivel éppen működött -
törölt tag
válasz
treck1985 #3557 üzenetére
Az is 4G.
4G az lehet:
- LTE (ilyenkor lehet L jel)
- HSPA+, HSPA+/DC-HSDPA (ilyenkor lehet H+ jel)
- VAGY simán írhat 4G -t is.Gondolom ennél a készüléknél is van mód különböző jelzésekre, de nekem még csak 4G volt, ami az összeset jelenti (tehát nem választja külön).
Vannak olyan készülékek, amik azonos FW alatt más színnel jelzik a térerőt. Valamelyik narancs, valamelyik kék, vagy esetleg lila színnel. Azonos modell, azonos FW, de más a származása, esetleg az alap szoftver.
Szerk.: Voda kártyával pl. csak 3G fut, míg Telenorral szinte mindig 4G van nekem.
zeon.hu:
Amit legutóbb írtam 2 dolgot, azon kívül én más visszajelzésre nem emlékszem, ami negatívan érintené a B602 FW -t.
-
törölt tag
válasz
#86973952 #3552 üzenetére
Abba gondolj bele, hogy 1-1 újabb FW módosításokat végezhet (és nagy valószínűséggel meg is teszi) a fájlrendszerben. Kicserélhet-kiegészíthet fájlokat, módosíthat elérési utat, + fájlokat tehet be egy funkció kezeléséhez, mappázhat, áthelyezhet. Esetleg egy-egy funkciót összevonhat, vagy elválaszthat egymástól. Másszóval a gyökérben módosíthat.
Így előfordulhat az, hogy a B133 esetében valami így működött, B136 -nál meg úgy. Tehát ha még fel is megy a B602 másik FW -re, mint a B133, attól még lehetnek működési problémák. Pl.: vételi jel eldobások, nem működő wifi, funkció nélküli gombok...stb.
-
KKrisz751
aktív tag
Srácok.
A p7 hogyan jelzi, hogy 4g-n van? Fent az óra mellett mivel jelzi. -
törölt tag
B133 -ra OTA -n keresztül nem szabad, hogy probléma legyen. Én pl. máshogy akartam feltenni, lett is belőle gondom, meg pár óra felesleges köröm. Mert még próbálkoztam vele, más OTA -tól eltérő módon is.
ÉS igen, vissza tudtam térni B133 -ra a hivatalos oldalról leszedhető 1,2 gigás tömörített állományból.
Minden probléma nélkül.
Másszóval, miután a gyártó hivatalosan is a B133 -at adta meg előfeltételnek, így ettől eltérő használat problémákat okozhat. Tehát a B602 béta a B133 -ra épül. Nem B136 -ra, nem B126 -ra, nem B129 ...stb. A B602 csak 600 megás fájl, tehát nem egy önállóan is működni tudó FW, aminek nincs előfeltétele.
Mindezt csak saját felelősségre, mert a legbiztonságosabb módja az, hogy megérkezik a frissítés, amit OTA -n keresztül intézel.
-
törölt tag
válasz
Zotya21 #3546 üzenetére
"hmm az hogy lehet hogy nekem az ota-t se engedi leszedni play storeból ?"
Hogy a mi? Én itt elvesztettem a fonalat.
OTA azt jelenti, hogy a készülék a saját frissítő programján keresztül kapja a frissítést. Ezen a módon általában nem teljes ROM -ot szoktak kapni a készülékek, hanem csak egy részleges változatot. Tehát mindig van valamilyen előfeltétele annak, hogy ezt megkapd, illetve használni tudd. Más eset az, amikor az OS -t cserélik ki a telefonon. Pl. kap egy Lollipop -ot. Bár ez a frissítés sem terjed ki mindenre. Gondolom OS frissítésnél kap ez a készülék majd egy "előkészítő" FW -t, ami kompatibilissé teszi az EMUI 3 -t, hogy ne csak 4.4 -en legyen képes működni, aztán az 5.0 -t.
A Play az egy külön téma az EMU -tól, onnan ezt a frissítést nem tudod leszedni. (csak mert erre válaszoltál)
Az megint egy más kérdés, hogy Play -ből tudsz -e letölteni. Nem enged onnan semmit?
Ilyen esetben egyébként érdemes letörölni a Play áruház frissísét (alkalmazások kezelésében), amit egy újraindítás és nethez kapcsolódás után újra fog telepíteni.
treck1985:
Szívesen, de én még mindig OTA -n keresztül javaslom elsősorban.
Működési problémák elvileg nem lehetnek, de volt már akinek nem ment fel rendesen, vagy gondok léptek fel. Több külföldi fórumon is. Tehát amíg lehet jelentkezni, én elsősorban azt a módot választanám, főleg béta FW -nél.
Tex:
Az EMUI 3 előfeltétele a B133 FW megléte. Minden ettől eltérő próbálkozás problémákat okozhat a készüléken.
-
Zotya21
senior tag
-
Dadpool
aktív tag
A telefon ezzel a 3.0 cuccal nagyon keményen megtaltosodott
😄 -
törölt tag
A huaweinews a szokásos csúszással, és a szokásos "minőségben" szintén beszámolt a P7 EMUI 3 international bétáról.
Viszont továbbra is csak a B133 -at írják előfeltételnek.
"However both methods require your Ascend P7 to be running the B133 firmware prior installing the beta EMUI 3.0 firmware which is numbered as B602. If you have any other firmware running on your Ascend P7 you won’t be able to install the B602 update."
Pozitívak az eddigi visszajelzések.
"Even though the B602 firmware update is categorized as a beta firmware, users reported that to be very stable and almost bug free. You applications and settings might be preserved when you upgrade from B133 but we recommend you to do a factory reset before the upgrade just to make sure everything runs smoothly after the upgrade."
A B602 -nek ők is a mega -s letöltőjét tették be. Tehát aki nem tette meg, az innen letöltheti jelentkezés nélkül is: [link]
Persze jelentkezni egyszerűbb. Továbbra is csak saját felelősségre, B133 FW -vel készülve. -
athlasz
csendes tag
Üdv!
Lehet hogy nem pont itt kellene feltenni a kérdésem, de azért megpróbálom:
Szeretnék venni egy Huawei telót, nem tudom eldönteni hogy G6, vagy P7 mini legyen az. A P7 miniről sajnos nem találtam itt tesztet...
Amazon.de-ről rendelem, 140 EUR mind a kettő.
Akinek esetleg van P7 mini, mik a tapasztalatok? Van esetleg valami típushiba, amire figyelni kellene?
Köszönöm! -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
#86973952 #3538 üzenetére
Ezt a beállítást nem tudom újra előhozni, ha a változtatást választom a háttérnél, akkor csak a háttér változik, a zárókép nem. Háttérnek zavaróak a Pictures képei, azt szeretném, hogy a háttérnél a háttérképek változzanak, a zárónál pedig a Pictures képei, ezt nem tudom előcsalni. A magazine stílusnál kapcsoltam valamit és azt nem tudom most visszakapcsolni.
No rájöttem.... a magazine stílusú képernyőzárnál "pillanat állj!"-ba volt kapcsolva a váltás...
-
törölt tag
válasz
philoxenia #3537 üzenetére
Tudom, erre gondoltam én is.
Nálam változott 2.3 -on, nem csak egyszer volt fent.
3.0 -n még nem próbáltam, mert számomra a többi jobban bejön, meg szeretem a minimal dolgokat. Azonos képernyő, azonos záró.
Leggyorsabban úgy tudtam visszatérni, hogy volt mindig az SD -n egy olyan téma, amit visszadobott a készülék, így leváltott az alapra pár másodperc után.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #3535 üzenetére
Szerk.: Illetve a képernyőzár stílusánál ki tudod választani azt is, elvileg utána váltogatni fogja már.
Elvileg ha visszatérsz a témára, akkor teljesen azt fogja alkalmazni. Ezt nem próbáltad? Újraindítás után.
Vagy olyan témát alkalmazol, ami nem lesz kompatibilis, így visszatér magától az alapra.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Kikapcsoltam a Magazine-t, hogy tudnám visszakapcsolni? (arra gondolok, hogy minden zárás után másik kép jelent meg.
-
törölt tag
válasz
KKrisz751 #3533 üzenetére
Ez teljesen igaz. Kísérletezni nem szabad, és nagyon könnyen haza lehet vágni vele a készüléket. Ráadásul nagyon kevés a valóban jó anyag erről a neten.
Én másik telefonon használok, de ott is csak azért, mert van egy WMS kezelő rajta, meg egy MiTools. Na meg az XExStrorage nagyon hasznos lehet olyan ROM -on, ahol nincs lehetőség az SD -re helyezésre.
3dot Mod -ra lennék kíváncsi, de ahhoz több időt kellene rászánnom, ami jelenleg nem áll rendelkezésre. Ezért kérdeztem, hogy mennyire használod.
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
#86973952 #3442 üzenetére
Nem használom, feladtam.
Anno, neki ugrottam tanulmányozni, de rájöttem, hogy sokat kell tanulnom ahhoz, hogy ne csak romboljak, hanem építsek így ezt meghagyom másnak.
Pláne mert szétszóródnék a sok dolog közt. Lásd kocsit is építem, mikrovezérlőt, lásd PIC rendszeresen programozom, kis apró dolgok miatt, pl kocsiba mindenféle kényelmi dolog, már amennyire időm engedi, mivel ez is hobbi csak.
Így bármennyire is tetszene telefont személyre szabni, el kell fogadni, hogy vegy csinálok valamit rendesen vagy sehogy. Féltudás a legveszélyesebb.A root nekem csak arra kell, hogy egyes programok amik ki tudják használni, lásd backup, vagy file kezelő, vagy task killer, jobb hatásfokot érjen el. De mélyebbre nyúlni nem akarok. Csak néha sikerül a kíváncsiságomból adódóan, és akkor szívok.
(De tanulom komoly erőfeszítések árán, viccen kívül, hogy amihez nem értek teljesen azt ne akarjam piszkálni)
-
törölt tag
válasz
bubus66 #3530 üzenetére
Most újra megnéztem, Vodafone és Telenor kártya alatt is rendben működik. Segélyhívás is kint van, illetve a kódolás is renbden van.
Az már mondjuk más kérdés, hogy Vodánál kb. esélytelen kategória a 4G.
Vodás kártyám az 4, Telenoros (azt utólag cseréltettem) talán 2-3 hónapos lehet.
Amúgy ha jól emlékszem te is OTA -n húztad le a 3.0 -t, ugye?
Szerk.: Akkor rendben.
Még nem indítottál újra telepítés után? -
-
törölt tag
3x3 -ra csinálták, de lapozható a mappa. Ami jó dolog, mert eddig korlátozott számban lehetett betenni app -okat. Egyelőre én még nem vettem észre, hogy korlátozva lenne, mert 4 oldalnál többet nem pakolgattam bele.
zeon.hu:
Nekem lejött a frissítés hozzá.JDMKid:
Köszi, akkor ez hiba.Abban esetleg lehet logika, hogy egyes beállítási elemek nem kompatibilisek az új UI -val, de pl. egy ébresztést nem lehet visszatenni, az már inkább hiba.
bubus66:
Pirosnál is néztem, ott is van. -
zeon.hu
nagyúr
még 1-2 dolog:
zárképernyőn dupla koppintásra ugyanúgy előjön a zenelejátszó, de a felülete változott teljes képernyősre.
segélyhívási lehetőség nálam nincs a zárképernyőn.
-
zeon.hu
nagyúr
az Asphalt8-at nem tölti le többszöri próbálkozásra sem:
"An unstable network may cause problems when dowloading." -
zeon.hu
nagyúr
amit máris hiányolok, hogy a beállításokban nincs felül visszalépés gomb.
a szolgáltató eltüntetése az értesítési sávról ok, de a zárképernyőn megmarad (ezt mondjuk jelzi is a beállításokban).
az értesítési sáv lehúzásakor mindenképpen az értesítések jelennek meg, jobb lenne, ha jobbról húzom le,akkor a parancsikonok gördülnének, mert ha a beállításokba szeretnék menni, az egy külön mozdulat, mivel a fogaskerék ikon csak a parancsikonoknál látható.
az értesítési panel megnyitása a navi sávról jó dolog (ilyenkor nem átlátszó, hiába van arra állítva a launcherben).hol lehet majd visszajelzést adni a 3.0-ról?
egyelőre ennyi, mert felkelt mindkét gyerkő
-
zeon.hu
nagyúr
most tettem fel a 3.0-át és a zárképernyő hátterének simán be tudtam állítani a képét.
beállítások-általános-háttérképek-zárképernyő háttere-más háttérképek használata-egyebek-galéria, és innen a kívánt kép kiválasztása.
a QuickPic-ből viszont nem rakható ki közvetlenül zárolási háttérkép, fel sem ajánlja ezt a lehetőséget, pedig eddig volt ilyen is benne (nemrég lett frissítve, de nem hiszem, hogy kivették ezt a funkciót, tehát lehetséges, hogy a szoftver nem engedi. aki használja a QuickPic-et és még nem frissített, de már a 3.0 van fent, megnézhetné!). -
p.b.
csendes tag
Remekül muzsikál nálam a rendszer.
Tegnapelőtt délelőtt regeltem, de ma megismételtem mert első alkalommal a szoftver típusához képes voltam annyit írni, hogy "EMUI 2.3". Tudom banális, de tegnap reggel elküldtem a teljes szoftver verzió számot és délután már meg is jött. Mondjuk nem vártam, hogy jelezzen, hanem nézegettem, hogy van-e elérhető frissítés.Alapos gyalulás után feltéve csak úgy hasít.
Észrevétel:
-Talán a B123-ban volt a beállítások között az Indításkezelő vagy valami hasonló, na azt hiányolom egy kicsit.
-Volt arra lehetőség,hogy a lezárt képernyőképre el lehetett helyezni widgeteket. De jó lenne ha lenne...
-A mappában elhelyezett ikonok valami érthetetlen módon 3x3as osztásban jelennek meg az eddigi 2x2 helyett, ami szinte láthatatlanná teszi abenne lévő elemeket alapnézetben.
-Szöveg kijelölésnél más a lehetséges műveletek megjelenítése és a számuk is bővült.
-A Fejlesztői lehetőségek-ben van egy menüpont frappáns elnevezéssel: "Statisztikák a futó folyamatokról kockáknak". Az van benne amit a neve takar, szóval nem tudom az ott található százalékok mit takarnak :-)
-Csak apróság (bár nekem fontos lenne) , hogy a lezárt képernyő háttérképének nem tudok betenni saját képet, úgy mint ezelőtt ... vagyis sehogy. -
törölt tag
Nálam semmit. Képeket én nem másoltam, mert ugye single SIM, de app -ok, beállítások, névjegyek, SMS...stb., tehát szó szerint semmit.
Itt az ébresztést próbáltam meg:Másik P7 -re simán felment (2.3). Béta miatt lehet telepítési probléma, de ha másnál sem jó EU -s alatt, akkor ez egy hiba.
Eddigi hibák:
- Nem forog el a kamera beállítási menü fekvő módban.
- Főképernyő elrendezés módosítás ebben az értelemben értelmetlen (4x4 -re leváltás).
- ÉS talán ez, ha másnál sem jó. Más esetben marad számomra az újratelepítés, amit nem fogok megtenni, de legalább tudom, hogy javítaná.
(azt hiszem nem hagytam ki semmit, egyelőre) -
törölt tag
Átírtam jópár dolgot az összefoglalóban (tehát nehéz lenne sorolni), meg az EMUI 3 fejezetet is feljebb raktam.
Ami kimaradt és fontos, így ezt leírom ide is.
EMUI 3.0 további változásai 2.3 -hoz képest:
- Megváltozott a gyári recovery.
- A föképernyő elrendezését lehet változtatni: 4x4 vagy 4x5.
Ez mondjuk szerintem hülyeség volt... 4x5 volt eddig is, de lefelé értelmetlen váltani, szerintem. Helyette rakhattak volna inkább 5x6 -ot, vagy egyéb lehetőséget...Téma szétbontással kapcsolatban majd még később jövök. Ahogy az ezzel kapcsolatos 2.3 és 3.0 kompatibilitással is.
Azt amúgy megerősíthené valaki, hogy 3.0 alatt nem lehet visszatenni a 2.3. backup -ot. Nálam nem jó sajnos, másnál? Ez a béta verzió problémája, amit majd jelezni érdemes. Ennek is be kell kerülnie szerintem (ha tényleg így van másnál is).
-
törölt tag
válasz
bubus66 #3506 üzenetére
B600SP2 az L00 -ra való. China verziós P7 van ctibor -nak. Tiédből téglát is csinálhat.
ctibor:
Hétvégén feldobom, vagy lehet már holnap. Úgyis le akarok szedni párat, hogy szétszedjem őket.
Szóval nem tart semmiből feltölteni.
Tompie:
Nem sok jelentősége lesz telepítésnél.Mindegy hogy van -e rajta még cucc, csak legyen elég hely.
-
ctibor
senior tag
Aki már feltette az EMUI 3.0 ROM-ot, a segítségét kérném!
Az L00 (kínai) változatban ugyanis elég sok témát lehet letölteni hozzá, de -- a korábbi ROM-októl eltérően -- csak akkor, ha bejelentkeztél a Huawei Cloud-ba. Na oda pedig nem lehet, mert ezt írja ki: "Ez a szolgáltatás az ön országában nem elérhető". Tehát csak látom a témákat, de letölteni nem tudom
Remélem, az L10 ROM-ban ez nem így van és hozzáférhetőek a témák. Ha igen, kérem szépen, töltsetek le egy jó párat és tegyétek fel valahova felhőbe, ahonnan leszedhetném. Persze nem kell mindet, a gyerekes, rajzfilmfigurás témákat pl. kösz, nem kérem...
-
Tompie
őstag
ROM frissítéshez kérdezném, hogy egy class 6-os kártyáról sokkal lassabb a frissítés mint egy class 10-esről?
Illetve üresnek kell lenni a kártyának vagy nem számít a lényeg, hogy ott legyen a gyökérben a dload mappa?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- iPhone 13 pro / 128gb / Vodafone függő / 83%akku / gyönyörű,karcmentes állapot
- Xiaomi Mi 10T Lite - 6/128 - szürke
- Samsung S23 Ultra 12/512GB, Dual SIM, független, 2026 Febr garis, magyar vásárlás
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB játékkonzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest