- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
p.b.
csendes tag
Az csak nekem újdonság, hogy a 2 gombos módszernél is megújult a felület?!
-
törölt tag
Őszintén megmondom, hogy nekem nincs igényem MIUI -ra EMUI mellett. ÉS ezért kövezzen meg aki akar, de szerintem a 3.0 bravúros termék. Mondjuk én már a CM -tól is vakarózok, szóval lehetetlennek tartom, hogy a saját P7 -en más ROM legyen.
Mondom ezt úgy, hogy jelenleg használok v5 -öt, v6 -ot, illetve CM -ot is. Gyári droidra meg főleg nem vágyom.
Talán egy donor készüléken szívesen próbálgatnék más dolgokat.
Szerk.: Bár a v6 és a 3.0 között azért nagyon sok hasonlóság.
-
p.b.
csendes tag
Én is most raktam fel próbából, de inkább wipe-olok, vissza a B133 és onnan újra OTA 3.0-ra.
Inkább belakom megint, mert nem bízok ebben a biztonsági mentésben.Amúgy tetszik, nem kicsit ...
-
Gomez1984
aktív tag
Felraktam én is a 3.0 EMUI-t, beletelt másfél órába mire újra belaktam a készüléket, de megérte.
Eddig nagyon tetszik. -
Tompie
őstag
válasz
#86973952 #3489 üzenetére
Ha lenne fekete színben újra elgondolkodnék.
Most ezt írták a garancia kérdésre, hogy közvetlenül a TeleMaxnál lehet-e személyesen intézni a garanciát, oda is érvényes-e
"Csak oda érvényes!
Gyári garancia esetén a Telemax a hivatalos szerviz, viszont van több szervizpontjuk, ahol le tudja adni!
Nem hozzánk kell visszaküldenie."Mert azért csak csábító ez az ár
-
törölt tag
Persze, mert ha hivatalos forrásból veszik, akkor ennyért csak akkor tudnák adni, ha ők fizetnek azért, hogy megvegye más.
Netes rendelésnél egyébként megillet az elállási jog, tehát nincs para.
Persze a gyári állapot szerint.
bubus66:
Nekem 30+ -on nagy szerelmem a FIFA. Már a kezdetek óta, desktop -ról persze. Így néha elkap a vágy, hogy telefonon is nyúzzam kicsit.Az első FIFA -tól (90 -es évek) kezdve az összes meg van, gyári, eredeti csomagolásban.
-
Tompie
őstag
válasz
#86973952 #3486 üzenetére
Nekem is mindig gyanús ha valaki 2év gyártói garival adja 89.900ért
Ráadásul személyes átvétel nincs, futár hozza, nincs olyan opció, hogy vásárlás után személyesen vissza viszem, hogy d*gjátok fel ezt a garit a TeleMax el sem fogadjaMásik helyen ahol 106k ott van személyes átvétel ahol meg is írták, hogy hivatalos beszállítótól kapják, nyilván ott azért 106k
-
törölt tag
válasz
bubus66 #3485 üzenetére
Igen. Én mondjuk speciális eset vagyok, mert nekem elég változóak az igényem. Lehet egy app -ot csak havi egyszer használok, ritkán, de nem szeretek mindig töltögetni. Végülis ezért nézem a belső tárhelyet, meg a bővítési lehetőséget. HA már adott a lehetőség.
Játszani amúgy nem szoktam.
Tompie:
Az elég korrekt, de ezért is ennyi ott az ára.Amúgy, ha én túlzottan olcsónak tartom a telefont a piaci árához képest, és azt mondják, hogy erre gyártói garacia jár, bemehetek a TeleMax -hoz, azért én besétálnék oda a vásárlás napján, hogy nézzenek rá a telefonra. Ne érjen később meglepetés. Itt persze olyanra gondolok, ha 100-110 e HUF helyett 80-85 -be adják a P7 -et.
-
törölt tag
válasz
bubus66 #3483 üzenetére
Sima backup visszarakása mondjuk sok változást nem fog eredményezni, ha csak nem állított vagy rontott el valamit a felhasználó.
Max. nem fog felmenni a kompatibilitási probléma miatt, tehát el sem kezdi pakolgatni a mentést.
Bár az egy szimpatikus dolog, hogy ugye külön vissza lehet pakolni a névjegyeket, főképernyőt, beállításokat, programokat...stb. külön-külön. Tehát nem fontos ebben elvérezni.
Komolyabb mentés nyilván más, egy ROOT -ot igénylő backup -nál, vagy esetleg nem gyári recovery -ből. Amúgy jó erre a célra a Super Backup nevű app is. Ez csak a program apk -t menti (+ SMS, névjegy, hívásnapló, naptár, könyvjelző), a frissítéseket nem. HA valakinek nincs lehetőse annyi netet "fogyasztani", akkor az jó lehetőség, és ROOT sem kell hozzá. Elég csak rezi után azt az egy programot letöltni, a többit meg felpakolja a saját mentéséből.
Én Super Backup -pal tettem mindent vissza, mert a 2.3 -ast nem fogadta el. Persze nekem van netem bőven, de így sokkal kényelmesebb, mint hogy a 100+ appot újra letöltsem.
-
törölt tag
Én le wipe -olnám, aztán B133 -at general verzórból újra feltenném. A szoftver önmagában nem okoz ilyen problémát. Nálam csak OTA -s frissítéseknél szokott gond lenni, más márkán is, tehát ha lehet azt kerülöm.
Dec. 21 -ig engedik futni a regisztrációt, nem hiszem, hogy lenne limit. Nekik mindegy, hogy 1.000.000 vagy 3.000.000 készülékre nyomják ki. Az hogy ki-mikor kapja meg, ez jó kérdés. Van hogy 1-2 nap, de lehet várni kell 1 vagy 2 hetet is, nem tudom hogy megy ez náluk. Gondolom nem egyből frissítenek készülékenként, hanem heti x-kor meg y-kor, meghatározott időpontban.
-
p.b.
csendes tag
válasz
#86973952 #3479 üzenetére
Huhh, nem tudom mi volt előtte, talán B126.
Már kb egy hete frissítettem, de még van ami megakasztja egy pár másodpercre
Természetesen volt újraindítás és a programokat rendszeresen bezárom, szóval a háttérben sem futtatok millió dolgot.Azt lehet tudni, hogy kb mennyi idő múlva küldik a frissítést?
Sejtésem szerint ha kiküldték a megfelelő számú frissítést akkor lezárják a lehetőséget a feliratkozásra.
Bízom benne, hogy nem nyitva maradt a regisztráció, de a lista már megtelt ... -
Tompie
őstag
Van még egy szerintem megbízható cég de itt az ár olyan, hogy inkább majd kedvezményesen MM-ban
Garancia + tartozékok kérdésre a válaszuk:
"a készüléket hivatalos beszállítótól vesszük, 2 év Telemax garanciával adjuk, a dobozban minden gyári kiegészítő megtalálható." -
Tompie
őstag
válasz
#86973952 #3476 üzenetére
Ilyet írtak, így gondolom igen vihetem oda.
"Nálunk a készülékre gyári garancia van.
Itt tud utána nézni, hogy hol vannak a gyártó által kijelölt szerviz leadási helyek:
http://helyijavitas.hu/"Ezért is tartottam eddig megbízhatónak, igaz azt mondták, hogy akkura 1 év gari van de mikor írtam nekik, hogy hivatalosan 2 év jár rá mivel nem eltávolítható azt írták, hogy akkor 2 év ők ezt nem tudták
Egész pontosan ezt:
"Amennyiben a Huawei erről tájékoztatott akkor valóban 2 év garancia van az akkura is." -
p.b.
csendes tag
Én is regeltem a béta teszternek.
Már várom, hogy kolompoljon a masina, mert megcsináltam a 3 gombos frissítést B133-ra. Wipe is volt meg biztonsági mentés és visszaállítás,de nem vagyok maradéktalanul elégedett az eredménnyel.
Akadozik olyan dolgoktól amit eddig simán megcsinált, volt olyan alkalmazás amit nem sikerült visszatennie rendesen és el sem tudott indulni és a GPS jeleket sem szedegette valami flottul. A beállításokról meg ne is beszéljünk.Szóval már rendesen ki vagyok hegyezve az új rendszerre, bár tudom, hogy béta.
Csupán annyi a kérdésem, hogy ha wipolom az OTA telepítés előtt akkor nem korábbi verzió fog visszakerülni rá , ugye (gondolom, nem)? Azért kérdem, mert ugye azt írtátok, hogy a csak a B133-ra megy fel ilyen módon és annyira nem tudom mélyen rendszert átlátni.
Köszi -
-
Tompie
őstag
Még szerencse, hogy fehér így nincs dilemma
Mert az eddigi levelezések alapján ez a cég megbízhatónak tűnik és ez az ár most több mint baráti 2 év gyári garival -
Zotya21
senior tag
-
Zotya21
senior tag
válasz
#86973952 #3466 üzenetére
azt még megtudád mondani hogy a hálózati módok közül melyiken kellene működnie ?
mert a 8 ból az alsó 4 et lehet csak bekapcsolni
lte/cdma
csak evdo
cdma evdo nélkül
cdma/evdo autogsm/wcdma auto
csak wcdma
csak gsm
gsc/wcdma a preferáltezek közül az alsó 4 et betudom kapcsolni de a felső 4 et nem
remélem ez a sim kártya miatt vande holnap úgy is kipróbáljuk egy új vodás kártyával
a hozzáférési pontoknál pedig van telekom hu net
internet.telekomés telekom hu mms
internet.telekomgondolom ezek csak a nethez kellenek ha van mobilnetem
mobilszolgáltatóknál meg semmi találat
-
repvez
addikt
Ma megérkezett a google cardboardom és kipróbáltam vele a telefont, hát filmezéshez nagyon jó lenne ha találnék egy olyan alkalmazást amiben a filmeknél tudom állitani, hogy mekkora legyen a kép és hogy a képarányt tartsa meg még akkor is ha side by side módba is játsza le, ez a 3D-s filmeknél is fontos.
Mert a YT-os videokat tul közelinek látni és igy nem mindenhol jól látni a képet.Mert mig a PC-n némelyik video alatt van olyan opció, hogy full screen és half screen a 3d-s opciónál addig a mobil appnál nincs és csak a halfot játsza le, és mint ahogy régebben irtam csak 720p-ig, mikor tudja a készülék az 1080p-t is.És itt nem ártana a nagyobb felbontás amikor egy nagyitó lencsén keresztül nézem a telefon kijelzőt 5cm-ről.Igaz a látvány olyan mintha mozivászon elött ülnél.És egyvalamit felfedeztem, hogy bár giroszkóp az tényleg van benne és müködik is addig a mágneses erőtér érzékelő maradt ki. ugyanis hiába mozgatom a mágnest a szemüvegen ami a kattintást szimbolizálja nem reagál r a telefon, igy jelentősen leszükitve illetve bonyolitva a használatot.
-
GSPLR
senior tag
Elnézést a fogalmazásért, de így átolvasva amit a kolléga belinkelt és leírt az EMUI3.0-ról...hát, engem g**ire megvettek kilóra
Nagyon várom már, bétára jelentkeztem én is, de lehet gond nekik a jelenlegi verzióm, meglátjuk.
És köszönjük a gyors, profi összefoglalót róla!
-
bubus66
nagyúr
válasz
philoxenia #3448 üzenetére
(#3448) philoxenia
Aha értem, nagyjából. Igaz van amit nem értek.
-
törölt tag
válasz
treck1985 #3458 üzenetére
Szerk.: nem válaszban akartam, hanem újként.
Kérdeztem korábban, de szerintem elúszott a válasz, hogy aki frissített 3.0 -ra, annak elfogadta a 2.3 -as backup -ot (gyári app -ból, nem custom recovery -ből vagy egyéb app -ból)? Nálam egy mentést sem fogadott el. Wipe után csináltam, ezért fontos a mentés.
Szerk.2.:
Illetve 3dot Mod -ot használt már valaki Xposed -ből? -
-
Gomez1984
aktív tag
Jelentkeztem én is a bétára, a kérdésem annyi hogy a készüléken megmaradnak e a cuccaim a frissítés után?
-
JDMKid
tag
Végre nekem is feldobta az emui 3.0 beta frissítést. Este teszem is fel.
/csak 600 MB
-
-
törölt tag
Szerintem nincs 100% -os szoftverfrissítés, ami minden márkánál, minden készüléknél tökéletesen működik. Hibák mindig vannak, user error -on meg a mókoláson kívül eső telefonoknál is.
Pl. szívesen kipróbálnám az 5.0 droiot (nem ezen a telefonon), de annyi probléma van vele, hogy egyelőre várok.
philoxenia:
-
bubus66
nagyúr
válasz
philoxenia #3443 üzenetére
Én is így szeretem volna az L9-ét meg csinálni . ,hogy a Logoutomból lehessen frissíteni, nekem anno nem engedélyeztek.Ez akkor nem téma összefoglaló?
(#3444) zeon.hu
Igen csak én kérdeztem, és senki nem adott rá választ, gondoltam, hogy leírom esetleg valaki szintén nem tudja akkor legyen valami támpontja.
-
KKrisz751
aktív tag
Azért ne felejtsük el azt sem, hogy telesen átszabtam a telefont. Root, recovery, és nyúlhattam olyanba ami nem tűónt fel az előző FW-nél.
Emellett nem 3 gombossal raktam fel a B133-at hanem programból.
(Megjegyzem, tegnap, miután ezt leírtam,kilőttem a telefont teljesen, az én hülyeségem miatt, annyira, hogy a bootképrenyőnél (huawei) feliratnál nem lépett tovább, csak ismételte, wipe után, meg sok várakozás után eljutott a bootlock-hoz, hogy adb-vel rajkam helyre, így éjjel 5kor lenyúltam aszony mSD kártyáját és feltettem a telefonra a B133-at 3 bombossal. Így most pár napig tiszta teszt tud lenni.)
-
törölt tag
Néhány módosítás az összefoglalóban!
Bekerült egy újabb rész a Szoftverfrissítés fejezet alá. Elsősorban ctibor véleményét szeretném kérni, hogy a leírtak megfelelnek -e a valóságnak, illetve ha nem, akkor miben javítsak. Mivel jelenleg a fórumon csak neki van L00. Legalábbis az eddigi ismereteim alapján.
1. Tehát az új rész a Szoftverfrissítés fejezet alatt:
EMUI 3.0 FW:
P7 china verziókra (L00 - L05 - L07 - L09):
B604 (nem ajánlott)
B600SP2 (könnyen vissza lehet térni korábbi FW -re, de nem ajánlott)
B606 (nem ajánlott)
B607 (nem ajánlott, helyenként kínai karakterek)
B608 (ajánlott)EU -s verziók (L10):
B602 (béta verzió, nem végleges változat)
Mindenki csak saját felelősségre használja, bövebben lejjebb, az EMUI 3.0 béta (B602) fejezet alatt.2. Az EMUI felület alá is bekerült egy új rész.
Kivett mondat/-ok:
Jelenleg a készüléken az EMUI 2.3 verzió fut. 2014. év végén kezdődik az EU -s EMUI 3.0 Béta tesztelése. Ezután várhatóan 2015. év elején lesz elérhető a hivatalos, végleges verzió.
Új mondatok:
Jelenleg a készüléken EMUI 2.3 fut. 2014 decemberében megkezdődött az EMUI 3.0 P7 -re írt béta tesztje. Várhatóan 2015. év elején lesz letölthető a végleges változat. A béta teszben én is részt veszek, így ezzel kapcsolban beszámolót lejjebb, az EMUI 3.0 béta (B602) fejezet alatt találhatsz.3. Bekerült egy újabb fejezet még a HALADÓ rész elé. Ezt szintén a feljécben található linkre kattintva, a blogomban tudjátok elolvasni. A fejezet neve: EMUI 3.0 béta (B602).
-
KKrisz751
aktív tag
válasz
Newlachka #3419 üzenetére
Már kicseréltettem a kártyát, vagyis nem vágott. (szolgáltatós)
Amúgy 4-3-2g n volt, eddig is, míg nem jött ez a hiba. Bár annyit nem netezek 3G-n, hogy a 4g beállítás kelljen.) Kipróbálom átállítással.Majd hétvégén visszarakom a régebbit és újra ezt, megnézem úgy van-e gond.
-
bubus66
nagyúr
válasz
#86973952 #3437 üzenetére
A Névjegyzéket sikerült vissza tennem az appokat szüzen szoktam fel telepíteni azon a 10 percen már nem múlik.
Megtaláltam a képernyőzár képváltozatásást.
A lezárt képernyőnél, az Óra dátumnál felfelé meg húzod és ki jön a menü ami a képen is látszik.
A Tovább gombbal lehet megnézni milyen képek vannak, és a mentéssel lehet menteni őket. A Beállítással lehet belépni a Magazin feloldásába és ott az előfizetések menü pont alatt lehet válogatni a képek között. -
törölt tag
válasz
bubus66 #3436 üzenetére
Az sem rossz, és igen hasznos. Szóval jó tipp.
Viszont én a 2.3 -as backup -om nem tudtam visszatenni. App, névjegyzék...stb. Nálad sikerült?
Szerk.: Ez még kimaradt a leírásból. HA másnál sem működik, akkor kérlek jelezzétek, mert fontos pont lehet. Persze ez még csak béta, tehát biztos lesz javítás, nem végleges verzió.
-
törölt tag
válasz
bubus66 #3433 üzenetére
Én azért nem tudom ezt pontosan, mert általában nem használom a gyári kamera programokat. Ez az új (bár a régi sem volt rossz) viszont nagyon tetszik.
Persze felületét tekintve nálam még mindig a fizetős Camera Fv5 a favorit.
Bár a gyári MIUI sem rossz.Tompie:
Nem, szerintem jobb lett. Eddig. Egy újraindítás persze nem árt feltelepítés után. -
törölt tag
Egy EU -s teszt keretében korlátozott számban elérhetővé tették a Huawei saját felületének, az EMUI 3.0 -nak a béta verzióját. A frissítés ez esetben (az összefoglaló egyéb pontjaitól eltérően) OTA -n javasolt.
Az XDA fórumon is megtalálható az FW letöltője, de mindenki csak saját felelősségre használja annak tudatában, hogy elsősorban B133 -ra épül. Amennyiben máshonnan szerezted (tehát nem teszt keretében kaptad), vagy csak szimplán nem sikerül a frissítés, úgy B133 -ra bármikor visszatérhetsz a 2 (recovery) vagy a 3 gombos módszerrel.
A felület szinte teljesen átalakult, így nem minden dologra térnék ki, csak a fontosabbakra.
Néhány újabb app:
- HiCare
Online Huawei Support.
- Todist
Rendszerező, feladat- és teendő kezelő. Online szinkronizálható.
- Market -ek:
. Zinio
. Highlights
- Játékok:
. Asphalt 8
. Real Fotball 2015 (demo)
. Dragon Mania
. Bubble Bash
. Spider-ManÉrdekes különbségek 2.3 -hoz képest:
- A záróképernyőre felkerült egy segélyhívás opció (a nevemet jeleníti meg, azt töröltem ki a képen).- A nyitott alkalmazások törlése a korábbiaktól eltérően szebb, a képernyő alsó részét kell felhúzni a lista törléséhez. Grafikailag szebb megoldás, de van akinek zavaró lehet, mivel a Google keresés is így jön elő, pár miliméterről lejjebbről húzva.
- Lebegő gomb
Eddigi tapasztalataim szerint nem tűnik el, viszont ahogy az várható volt, a funkciói ritkultak. Jelenlegi állapotában a navi gombok, illetve az optimalizáló gyorsgomb érhető innen el.Beállítási, használati különbségek 2.3 -hoz képest:
Alapvetően a felülete nagyon sokat javult (bár talán eddig sem lehetett rá panasz). Több helyen animált funkciók, gyári appok kellemesebbé teszik a használatot.Kamera app -ban már némítható az exponálási hang. Ez a Vodafone egyedi FW -k alatt működött, de az általános verziók esetében nem.
Nincsenek görgetési, fagyási problémák.
A szabad tárhely, foglalt RAM kb. azonos a 2.3 -hoz képest.
Megjelenítet betűk stílusának változtatási lehetősége.
A mappák egyszerre 9 elemet jelenítenek meg, a többi app pedig lapozgatással érhető el benne (tehát több oldalas lett). Maximális mennyiségéről nincs információm. Eddig amit néztem, hogy 4 oldal biztos működik, ami min. 36 ikont jelent.
Beállításokban új menü (a china verzió mintájára) az alsó navi gombok variálhatósága. Az alap 3 gomb sorrendje változtatható, illetve bekerült 2 kényelmes funkció is.
- Navi bár legördítése, eltűntetése gomb/nyíl.
- Státusz bár (felső navi) legördítése, mely az egykezes használatot segíti elő.Szintén az egykezes használatot segíti elő az alsó navi bár gombjainak jobbra csoportosítása.
Eltűntethető a szolgáltató kijelzése a státusz bárról.
A kezelő listája bővült, több a letölthető tartalom. A kinézete viszont nagyon hasonlít a MIUI felületéhez. Az elérhető témák, tehát maga a gyűjtemény minőségileg sokat javult, bővült.
Összegzés:
Működése véleményem szerint stabilabb, annak ellénre is, hogy RAM -ban vagy ROM -ban nem spórolunk többet. Szerintem megéri váltani, de ezt mindenki maga döntse el. ÉS természetesen CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!Persze még ismerkedési fázisban vagyunk, tehát ha van valami gond, akkor azt jelzem. Azt viszont nem szabad elfeledni, hogy ez még csak BÉTA változat!
Majd ezt leírom normálisabban is az összefoglalóba, és jelezni fogom. Csak gondoltam néhány embernek érdekes lehet a visszajelzés.
-
törölt tag
Abba is gondolj bele, hogy a függetlenítés módjától függően, kétes helyről származó készüléken ROM csere után visszatér a függőség. Mondjuk egy Román Orange -os... Na az már kevésbé mókás dolog, mert a tulajdonosa csinált a készülékből egy mini tabletet.
Egyébként amúgy sem kellene, hogy probléma legyen a frissítéssel. DE azért az egy fontos kérdés, hogy milyen FW volt előtte rajta. Lehet csak banális a hiba, de lehet az is, hogy hardveres, vagy komolyabb gond.
Valami gond lenne nálam, akkor visszatennék egy régebbi FW -t, megnézném, hogy ott is produkálj -e (mert ha igen hardveres gond van). Minden rendben, akkor újra feltenném az újabbat. Az, hogy a frissítés nem sikerül, vagy lesznek hibák, szerintem manapság már normális. Legalábbis droid alatt. Többinél én nem vettem észre ilyen problémákat.
zeon.hu:
Én akkor néztem meg, amikor beírták ide, hogy XDA -n fent van. Mivel most családi telefonként funkcionált, így nem használtam az elmúlt 1 hétben nettel. Tehát ha nem szólnak, akkor észre sem veszem. -
Tompie
őstag
válasz
#86973952 #3423 üzenetére
Oké oké, csak arra fel írtam hirtelen azt amit, mert eddig csak annyit tudtam meg, hogy nem sikerült a frissítés vagy utána jött vmi hiba, származásáról nem esett szó.
Gondolom egy MM-ban vásároltra gond nélkül fel megy majd a B133.
Egyébként az még érdekelne, hogy milyen különbségek vannak, hibajavítások történtek az újabb verziókon a régiekhez képest, gondolom erről nincs info különben már ez is csak benne lenne az összefoglalóban
-
törölt tag
Telenor:
Huawei Ascend P7
két éves 3XS kategóriás előfizetéssel 91 990 Ft (-1 000 Ft)
két éves 2XS kategóriás előfizetéssel 91 990 Ft (-1 000 Ft)
két éves XS kategóriás előfizetéssel 81 990 Ft (-1 000 Ft)
két éves S kategóriás előfizetéssel 70 990 Ft (-1 000 Ft)
két éves M kategóriás előfizetéssel 55 990 Ft (-1 000 Ft)
két éves L kategóriás előfizetéssel 9 990 Ft (-2 000 Ft)
kártyás csomagban 98 990 Ft (-1 000 Ft)Szerk.: Azért nem erőltették meg magukat...
-
törölt tag
válasz
bubus66 #3416 üzenetére
OTA -n nálam is. Érdekes, hogy recovery -ből nem akart... Jó lenne ebből egy general verzió is, valószínűleg ezért megy fel csak így. Bár nem mint ha gáz lenne.
ctibor:
Nálam nem volt gond a visszatérés 2.3 -ra. A 3.0 felment minden hiba nélkül, csak fájl hiányai voltak. DE utána lazán vissza tudtam tenni 2.3 -ra.Kb. 4x próbáltam ki a műveletet, hátha lesz itt is kérdés, vagy valakinek ilyen. Se recovery -ből, se 3 gombossal nem ment fel. Végül simán OTA -val probléma nélkül felment.
KKrisz751:
Az ebből nem derült ki, hogy a készülék szolgáltatós vagy gsm boltos? Gondolom előbbi? Én mondjuk megpróbálkoznék egy korábbi FW -vel, aztán vissza.Persze azt is érdemes megnézni, amit szende_robi írt. Meg egyébként ez lehet hardveres gond is.
GSPLR:
Nem szolgáltatósra is lazán felnyomtam. MM -es P7 -re.Bár az már más kérdés, hogy szerintem nem volt teljesen normális dolog annyiért megvenni (még korai vásárlásban szerezte a tulajdonosa), amikor kb. 20-30 ezerrel olcsóbb volt szolgáltatótól a független feltöltősen, vagy listaáron.
Itt a származása nem mindegy a készüléknek. Ahogy minden márkánál. Nem mindegy honnan van, illetve hogy mi volt előtte rajta, mi az alap szoftver. Lett -e függetlenítve...stb.
Tompie:
Nem szeretnék senkit megbántani, de az, hogy sarki GSM -es készüléket vásárolnak az emberek, az már többször bebizonyosodott, hogy nem valami jó út.Tehát ez "hm egy újabb vakaki akinél a B133 rosszalkodik", szerintem pont nem igaz.
Amiken én intéztem frissítést, ott semmi gond nem volt. B121-B126-B133. Persze egyik sem volt ROOT -olt vagy mókolt.
Mindenkinek azt javaslom, aki kisebb bolttól vásárol, aminek nem lehet tudni a pontos származását vagy az előéletét, az nézze meg pontosan, hogy milyen FW van rajta, és 1-2 hétig azt használja, hogy vannak -e problémák a készülék működésében. A leírástól eltérő FW -ket (pl. B125) pedig jelezzétek is. Az esetek többségében ezek már használt készülékek, amiket újként adnak el.
Olyan készülék, amit nem Magyarországon helyeztek forgalomba, arra nem vonatkozik a magyar garancia. Tehát ez esetben a készülék javítása külföldön zajlik (ezzel a részével még nincs is gond, hiszen a kinti szervízek sokszor jobbak), vagy ami a legtöbb esetben igaz, egy sarki sufniban.
Egyéb országokból származó készülékek lehetnek pl. B135, B127...és egyéb FW -vel is. Ezeknek az FW -knek a stabil használata nem garantált a többi EU -s készüléken sem.
-----
Később írok egy "rövidebb" leírást az EMUI 3 -ról. Az esetek többségében pozitív a változás, de van 1-2 olyan dolog, ami nekem pl. nem tetszik. Összességében viszont szerinten nagyon is megéri váltani. DE erről majd később.
-
ctibor
senior tag
Na, örülök, hogy végre nektek (L10) is megjött az EMUI 3.0
Csak emlékeztetőül: akinek nem tetszik, az vissza tud rakni egy régebbi ROM-ot, de nem olyan egyszerű! Le kell tölteni egy köztes verziót (nálam B600SP2 jelű volt) azt telepíteni, és csak utána fogad el 2.3-as ROM-ot. Tehát két lépésben megy a downgrade.
-
Newlachka
őstag
válasz
KKrisz751 #3415 üzenetére
net beállítások megfelelőek a telón? illetve azt is nézd már meg,hogy mire van beállítva itt
beállítások>mobilhálózatok>preferált kapcsolatok.
nekem 3gc2g-re van állítva,mert amint elment a 4g egyből repgépbe vágta magát egy ideig míg nem jött vissza.. így viszont a 3G stabil és nem vergődik
mivel nem szolgáltatói romot tettél fel így 99%ba merem állítani,hogy vmi beállítási gond van... sim kártyád mikori?
vágott esetleg gyári microsim? tárcsázónál amikor belelépsz akkor lagol vagy ha hívásnál ráböksz egy névre és utána.
ha így van mint ahogy a második verzióban leírtam az szintúgy hálózati gond lesz -
Tompie
őstag
hm egy újabb vakaki akinél a B133 rosszalkodik.
Most már tényleg nem merek majd frissíteni -
KKrisz751
aktív tag
Kérdés FW szakértőktől akik cserélgetik.
Nekem Telenoros a P7 és a B121 a legutolsó amit a telefon kidobott frissítést.
A gyártó oldaláról leszedett B133 ment most fel és két dolog feltűnt, ami nem volt nehéz, feltűnnie. Hogy ha tárcsázok, rendes telefonáláskor, van néhe hogy 5-10 másodperc is eltelik, míg van kicsöngés hang. (B121nél ez sose volt)Másik, hogy a legrosszabb net mellett is stabilan hálózaton maradt(nyilván pincébe megszakadt, de ahol Edge volt ott is stabil volt.) Akkor is jól ment, ha ki volt kapcsolva a net egy ideig, és csak bekapcsoltam kis időre.
Ma pl újra a kellett indítanom, mert egész nep nem ment a net, bekapcsoltam és a banki oldalon minden betöltés után ledobott, (kód beír, lapozok, ledob, kód beir, átutalás lap, ledob, kód beír, összeg megad, elküld, ledob, kód beír...(Újraindít,. és működött jól utána, de előtte ezt nem csinálta, még a legeldugottabb helyen ahol edge volt csak, ott se, ahol alig volt net, és térerő.) Ha 2 napig nem használtam netet és bekapcsoltam, akkor is stabil volt.B121-nél ez a két hiba nem volt. (3-5 naponta indítok csak újra telefont, meg ha fullra lemerül néha.)
Oka mi lehet? (beállításokat nem maceráltam azóta se mióta megvettem, akkor belőttem és megy teszi a dolgát.)
Amúgy gyárilag független. (Itt pécsett az első 3db kérszülékből, ami ide került a városba, még aznap lett az enyém a 2.
B116-al szűzen, 5 percel megelőztek. hehe )
-
törölt tag
Ez is már jó hír.
Nincs valamilyen takarékos, vagy bármilyen mód bekapcsolva?
Gyenge kapcsolatok kerülése nem emlékszem már, hogy van -e 2.3 alatt. Ez van van kapcsolva?
Wifi ébrenmaradása menü van ott?Igazából legszívesebben azt javasolnám, hogy állíts vissza egy régi FW -t, pl. a B121 vagy a B126. DE miután a pontos származását nem tudjuk, így nem nagyon merem ajánlani. Elvileg ezekből az adatokból kiindulva nem kellene, hogy bármi baja legyen. Szóval én megpróbálnám, de CSAK saját felelősségre.
Utána megnézni azon is, hogy mit csinál. Majd vissza B133.
Ettől függetlenül lehet hardveres gond is..
-
törölt tag
-
fogkefe1
csendes tag
Na végre én is csatlakozhatok a köreitekhez, ma sikeresen megvásároltam ezt a csodálatos telefont. Annyira szép, hogy 1 óráig be sem kapcsoltam csak gyönyörködtem benne.
Köszönöm a sok választ, véleményt, segítséget. Sokat segített a döntésben! Remélem jó teló lesz ez.
A telóról magáról sok midnent még nem tudok mondani. Max annyi, hogy durva ez az android. Windows phoneról áttvérve hát, nagyon szokni kell még. Tele van appokkal, tele van programokkal, ezt állítani, azt állítani. Asszem elfogok még egy ideig szórakozni a telóval mire megismerem.
Első blikkre ami idegesít, hogy a kamera marha hangos és nagyon zavar, mert sok olyan képet csinálok amiről jobb ha nem tud a másik. A telefon beszélgetése hangereje pedig szerintem picit halk maxon is.
Mikor megkaptam volt már fent rajta4 játék, plusz egy 100% games app, ami valamiért szeret mindig megnyitódni a háttérbe. Gondolom ezeket simán törölhetem nem ártok semmit, csak gondolom rákérdezem.
-
törölt tag
Megnyitod a tárcsázót és beírod simán a *#*#2846579#*#* szerviz kódot. Miután az utolsó karaktert is beütötted, meg fog jelenni a szervíz menü.
Ezután ProjektMenü --> Network setting --> SIM card lock state query.
Itt mit ír? Deactive vagy Active?Szintén a Network setting alatt --> Operation and country info.
Itt mit ír? -
törölt tag
Máris egy jó dolog. Szerintem sokak nagy örömére a navi gombok variálhatók, az alap 3 elrendezése, és hozzá is lehet adni a legördítőt, illetve a felső navi legördítőjét. Utóbbi az egykezes használatot segíti.
A téma kezelő egyébként elrendezésben nagyon hasonlít a MIUI -hoz. Sajnos részletességét tekintve (komolyabb variálás) nem olyan.
-
törölt tag
válasz
bubus66 #3402 üzenetére
Felmegy OTA -n.
TEHÁT akkor:
Akinek OTA -n keresztül érkezik az EMUI 3 béta, az OTA -n keresztül rakja fel.Bármi gond lenne, hiba buborékkal belépés után, akkor a B133 letöltőjét megtalálja az összefoglalóban.
Ezt majd rövidesen beírom az összefoglalóba is, természetesen a blogom alattiba.
Capox:
Melyik szolgáltatótól vagy bolttól van? Mi volt rajta az előző FW? Bxx? -
törölt tag
válasz
bubus66 #3402 üzenetére
Most töltöm én is újra, aztán egyből felteszem. Meglátjuk mi lesz.
Amúgy akinek gondja van és nincs kéznél régebbi FW, az bármikor leszedheti a netről.
1.FW sor:
Pl. itt a német oldal (B121, B126, B133) [link]
Vagy a magyar oldalról is eléri a B133 -at. Letöltője az összefoglalóban van.2. FW sor:
B123 -ra ruszki hivatalos oldalt tudok (general verzió). B129 -re meg még nem néztem körül. Ezek ugye egyedi FW -k.A két FW "sor" között az átjárás csak saját felelősségre! Ahogy ettől eltérő FW -k esetében is.
B116 -tal találkozhattok még, de Vodafone esetében erről a B123 -ra frissül.
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Csendben mutatkozott be a Galaxy S10 Lite
- Hivatalosan is részesedést vásárolt az Intelben az USA kormánya
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- IPhone 13 256GB gyári független megkímélt kiváló akku
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung A56 5g 128gb garancia bontatlan
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest