Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
Nekem is ugyan ezek a kritériumaim a cserélni kivánt készülékhez,de a P7esen kivul más alternativát nem találok.
Sajnos az akciórol meg lecsusztam és 90k-t meg nem adok egy telefonért .
A menü rész nekem is furcsa hogy a föképernyőre kell kitenni mindent és akkor a wingleteket hova teszem?
Ez olyan mintha az öszes programindito ikont a PC-n az asztalra tenném.
DE talán meg lehetne barátkozni vele ha az ár és a fenti tulajdonságok egybeesnének egy készülékben.
De ahogy látom egyre kevesebb az esély rá,mert már a középkategória is 80knál kezdödik a felső meg 150któl
Alsókategória meg még nem tudja ezeket a tulajdonságokat . -
törölt tag
1.
Üveggel nekem inkább az a problémám, hogy ami szép, az nem biztos hogy annyira praktikus. Elsősorban arra gondolok, hogy a GG -nek jó a marketingje, de a valóságot még ő sem képes befolyásolni. Másszóval szép, de ajánlott rá a tok vagy egy edzett üveges hátlap fólia.2.
Én nem tudtam még annyira lefogyasztani a memóriát, hogy probléma legyen a durván 1 giga szabad. Persze adok az érzésnek mindig.3.
Igen, ez a mappás, főképernyős dolog nem mindenkinek jön be. Nekem sem volt szimpatikus az elején, még launcher is volt fent, aztán rájöttem, hogy remekül lehet használni. Azóta nekem minden telefonomon ilyesmi launcher van mellette. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindenki így gondolkozik, nálam nagyon bevált, pedig elég idegennek éreztem.iOS is ilyen, de gondolom ezt te is tudod. Mondjuk én remekül elvagyok vele 100 feletti app -val.
4.
Akksi az elején nálam is gyorsan merült, aztán majd be fog állni rendesen. Éjjel pl. 1, max. 2 % -ot eszik (és a módokat nem állítom, tehát nem használok takarékos vagy egyéb dolgokat), szinkronizáció bekapcsolásával, de net nélkül.Mondjuk 1 nap alatt lezabáltatom az akksit, de én munka miatt nagyon sokat beszélek, wifi -zek, mail -t és webet használok, illetve megy rendesen a GPS és a mobilnet is. Hétvégén pl. nem szoktam tölteni, mert nincs rá igénye.
Átlagban 2 napot szoktak kihozni a telefonból, átlagos használat mellett. Ez valahol 1,5 - 2,5 nap között mozog. Szerintem ez beleillik a piacba. Persze az elején még nekem is zabált.
Megy egy task kezelőt dobjál fel, mert van néhány alap program, ami nagyon zabál. Persze ha nincs leszedve vagy blokkolva.
5.
Az hogy tud -e 5 GHz -et vagy nem az nem ennyire egyszerű. Pontosabban a 802.11 protokoll alatt ugye b/g/n szabvány szerint képes működni. Az "n" működési frekvenciája nem csak 2,4 GHz -en képes működni, hanem 5GHz -en is. Amire te gondolsz, az szerintem az "ac", amit ez a készülék nem tud. Tehát az 5GHz hálózatra ezen a szabványon nem képes.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Őszintén megmondom nem próbáltam még. Elvileg tudnia kellene, tehát ezen én is csodálkozom. Megpróbálhatod azt, hogy futsz egy kört a Huawei -vel (nem a szervízzel, a központtal), hogy adjanak erről információt.
KKrisz751:
Nekem 20 db mappa van, azon kívül van néhány kipakolt ikon, amit rendszeresen, illetve rendszeresebben használok a widget -ek mellett, számszerint 28 db és az alsó sor + 5 db. Én pikk pakk megtalálok mindent. Bár én szeretek rendszerezni, nálam gépen is le vannak mappásítva a dolgok, külön. Volt hogy 9 ablakot használtam, első idegenkedésemkor, de aztán leszűkült 5 -re, majd 4 -re. Használat során úgyis kiderül. Egyébként nekem a "Home" képernyőm a mappák, szerintem így praktikus.Én mondjuk Buzz -t használok a többi telefonon, szerintem az a legjobb (bár lehet nem mindenkinek), a személyreszabás nála gyakorlatilag határtalan. Ami onnan hiányzik nálam az EMUI -ba, az az ikonok méretezése és a sorok/oszlopok számának változtatása. Meg egyéb kisebb funkció.
Ettől függetlenül én nagyon meg vagyok vele elégedve. A többi telefonra majd megy az EMUI, csak várom a Kitkat -ot. Majd decemberben meg futom a köröket az új Ubuntu -val, kipróbálom mellé addigra az EMUI 3 -at, aztán elválik mi lesz.
[ Szerkesztve ]
-
DxxD25
tag
köszi a választ eléggé meggyőző a készülék
az emui nekem sem tetszik, de viszont a 3.0-ás változata igen, az eléggé szépre sikeredett. hosszabb távra tervezem most a váltást, minimum 2 év, de jobb lenne ha bírná 3 évig nálam.
azt tudni, hogy android L-t kap-e majd a telefon? nem lenne hátrány, ha majd a legfrissebb rendszer futna rajta.
igazából kevés játékra használnám, net, zene, office, meg fontosabb dokumentumok tárolására.
akksija jól bírja? olvastam róla hideget meleget, így nem tudom mi az igaz. kb reggel 6-tól bírja délután 3-ig? kb fél óra játék, fél óra zene, néha net. -
törölt tag
Te mostanában vetted, azt nézted már, hogy független -e? Én még úgy kaptam, de az júniusi vásárlás. Korai szakaszban ez még elég jellemző.
DxxD25:
Direkt egy összefoglalót tettem be, mert én már annyiszor hasonlítgattam más készülékekhez, hogy nem szeretném, ha valaki ezért megkövezne. Inkább tegye meg helyettem más, ahogy elég korrekten le is írták.Az EMUI mondhatni szélsőséges felület abban az értelemben, hogy nincs menüje. Szerintem egy nagyon jól kezelhető OS a 2.3 is, de azt is megértem, ha valaki ezzel nehezebben tud azonosulni. Bár ha tippelnem kellene, akkor szerintem ez egyre jellemzőbb lesz. iOS után meg aztán főleg szokható, szerintem. Persze minden további nélkül el lehet látni launcher -rel, ami a stabilitását nem befolyásolja, de jól érdemes választani, mert a legtöbb zabálja az akksit. Szerintem erre is van bőven lehetőség, választék.
EMUI 3 nekem is nagyon tetszik, viszont néhány helyen elveszti majd a markáns megjelenését a 2.3, amit én mindig is szerettem, szóval majd meglátjuk mennyire tudok vele azonosulni. A tájékoztató szerint október végétől várható november végig az első körben a P7 -re.
Android L szerintem várható, de az hogy mikor, azt nem tudom. Hallottam olyan pletykákat, hogy kevesebbet foglal a tárhelyből és memóriából. Majd meglátjuk, mert már ennek az ellenkezőjét is olvastam. Én azt mondom, hogy 2015 első félévében várható, ami elég tág fogalom, de ennél pontosabbról én sem tudok.
Az akksi üzemideje az benne volt a leírásban. Átlagban 1,5 - 2,5 napot bír. Nálam ez inkább egy nap, de én munkára használom, amiben nagyon sok net, GPS és beszélgetés van.
-
GSPLR
senior tag
"A hibáit hajlamosak elnèzni..."
Ezt nem igazán èrtem. Èn a magam rèszèről elèg szigorú vagyok az okostelefonokkal kapcsolatban,szakmai ártalom. Ha valami über gáz lenne,akkor már írtam volna. Az amit èn kaptam a pènzemèrt több mint kielègítő. Leírhatom ezer fèle módon,sarkítva,enyhèn vagy ahogy tetszik,de rengeteg sza**á hypeolt telefont lealáz. Ez van,aki akarja az verheti a szintetikus tesztekre. Viszonyítási alapom van bőven,nap mint nap rengeteg telefon forog a kezeim között. Azt se állítom,hogy tökèletes,olyan nincs a piacon,nem is lehet mivel mindenkinek más az elvárása,elkèpzelèse.
Huawei
-
törölt tag
SD -n van az app, vagy belső memón? Szinkronizálás gondolom be van nyomva?
Én amiket használok widget -ek, azok jók:
- Mail (gyári)
- Időjárás (nem gyári)
- AVG
- AnTuTu
- Kettős óra (gyári)
- Clean Master (kockázat kijelző - bár azt nehéz követni, hogy mikor frissül)Pl.: AVG, ha SD -n volt, akkor nem mindig frissült, illetve nem egyből.
-
ctibor
senior tag
Változott a helyzet az EMUI 3.0 downgrade-el: a Huawei kiadott egy B600SP2 jelű ROM-ot, amit ha felteszel, akkor, bár a rendszer marad EMUI 3.0, de arról már engedi visszatenni a 2.3-at. Ez nem is teljes ROM, hanem csak kb. 670MB, direkt erre a célra készült. Szóval két lépésben ugyan, de most már megy a dolog.
Vissza is tettem a 2.3-at, és várok, majd egy kiforrottabb 3.0-ra szeretném cserélni.
Mindez az L-00, 05, 07 és 09 verziókra vonatkozik.
Az L-10 frissitésről még nincs hír?
Szerk.: Józsó, bocs., nem neked akart válsz lenni, rossz helyre nyomtam...
[ Szerkesztve ]
Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM
-
donjohnson
addikt
4 hozzászólással később írta, hogy grande punto-ja van.
ThinkPad P51 | ThinkPad X250 | http://www.youtube.com/watch?v=Hp6UjOL0s2Q
-
törölt tag
Mert rossz helyen van az ajánlott felirat. A 3 gombos alatt kellene lennie, majd áthelyezem.
Nem mindig rar fájl, és 3.0 -nál P7 alatt már nincs erre opció, csak 2.3 -nál.
3 gombos amúgy wipe -ol, de ez benne is van. Tehát ami a belső tárhelyen van, azokat a dolgokat törli.
Szerk.:
HA pl. mp3 -ra gondolsz, akkor azt bárhonnan beolvassa az SD -ről (IS). Én most 3 különböző helyre másoltam be, és mindegyiket ki tudtam választani.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
3.1 szerintem több szempontból is visszalépés lesz, de nem akarok senkit elkeseríteni. Illetve remélem még szoftveresen bővülni fog, mert több ponton is siralmas számomra.
Szerk.:
Én korábbi EMUI -kat is használtam: 1.0 nem, de 1.6 -5, 2.0, 2.3, 3.0. Számomra egyértelműen a 3.0 a legjobb. 3.1 -nél viszont néhány dolog nem a legjobb szerintem. Főleg, hogy nem stabil droidra épül.[ Szerkesztve ]
-
zeon.hu
nagyúr
-
törölt tag
IGO ebbe nem nyúl vele. Direkt nem lehet visszaállítani, le lehet tölteni újra a Play -ről.
Kirin nagyon megbízható modult használ a GPS -hez, mint a Qualcomm. Ott nálad valami nagyon nincs rendben, a lassulással együtt. Én meglátogatnék egy szervizt, ha az újratelepítések nem hoznak változást, mert erős a gyanúm, hogy valamilyen hardveres gond van.
-
Cunaja
addikt
Jelenleg a rom használhatatlan. Kb. 1 hétig fog tartani a megszerkesztése használható formátumba. A kínai csodákat ami felesleges kiszedem, és a fordításokat elvégzem. Sajnos elég nehéz kínai nyelvről fordítani. Jelen formátumban a google dolgok nem kompatibilisek.
A fórumozás egy élmény volt, de jöttek a trollok és tönkretették az egészet! Már semmi nem olyan, amilyen régen volt.
-
KKrisz751
aktív tag
Köszi.
Nem használok 4G-t mert csak meríti a telót a 3G - 4G közti ugrálás miatt.Melóhelyen árnyékolt, itthon 3G is közepesen van, a kettő közt meg ritkán használom internetezésre. Városon kívül, a wazehoz 3G van legtöbb helyen, amúgy meg IGO-t használok. Városba meg ha fényképezek, nem küldöm egyből netre, hanem itthon wifi-vel.
Gagyi ez az 500Mb vagy 1Gb korlát. Majd ha 20-30Gb lesz akkor használom a netet a telón is rendesen.
Engem a telefonálás, és elérhetőség érdekel.Ahol a húgomék laknak, teljes lefedettséget ad nekik a Tmobil, de lényegében elérhetetlenek. Míg az enyém telenorral full 3g. Kártya csere esetén szint ugyan az. Szóval Tmobil kilőve.
[ Szerkesztve ]
... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
-
Jozsó
tag
Persze könnyű lenne, ha mondjuk a google now is fel lenne sorolva a launcherek között, mert akkor ki tudnám választani, de nincs. Régebben olyan is volt, hogyha feltelepítettem egy új launchert akkor a home gomb lenyomására feldobott egy választást, hogy melyikre gondoltam. De most ez sincs. Bármelyiket beállíthatom alapértelmezettnek, annak az alapértelmezését törölhetem is, de ettől automatikusan a másik jön fel, de az már nem tudja magáról, hogy ő az alapértlemezett ezért törölni sem lehet
-
-
zeon.hu
nagyúr
Igen, a B852 a legfrissebb (és valószínűleg a legutolsó is...) hivatalos, illetve erre van egy B856-os frissítés, ami dload mappából mehet, viszont a booloader visszazár.
Vagyis ha root kell, akkor legyen hozzá bootloader nyitó kód!GPS Info, tedd fel, jó eséllyel megjavul.
Senki nem tudja, hogy mitől, miért, de működik . Kell neki 1-2 óra, de utána simán találsz ismét jelet másodpercek alatt.
(nekem nem 100% biztonsággal, de nálam más a gond)#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
1: Tedd fel a B839-et, utána mehet OTA frissítéssel a B852, fel fogja ajánlani.
2: Ha van root, akkor nyitva a bootloader, de erre írtam, ha felteszed a B856-ot majd, az vissza fogja zárni.
3: Ha OTA frissíted, nem kell más.(Sry a kései válaszért, munkában vagyok. Bár más is járhatna erre )
#?*@&!
-
zeon.hu
nagyúr
"B839 Lolilop 5.1.1 EMUI 3.1 Telepítése"
Ezt keresd az összefoglalóban (lenyitod, ctrl+f: B839 Lolli, meg is találod egyből).
Fontos: Minden rom telepítésének van előfeltétele, bármilyen romra nem húzható rá, ezt figyelmesen kövesd.
Root nem lesz, de mind a B839, mind a B852 rootolható könnyen, leírás ugyanott.
Ha egyből B852-re mégy majd, akkor nyilván ne rootold a B839-et.Korábbi romokon nehezebb volt teljes root jogot szerezni, ha nem vagy nem jól csináltad végig, lehettek vele gondok, de részleges root jogot szereztél.
A linkelt GPS Infot tedd fel.
GPS Test sem rossz, de az jobb, nem kell manuálisan frissíteni az A-GPS adatokat.
Hidd el nekem, hónapok óta szenvedek a gps-el, már minden guru próbált segíteni, csak ez oldotta meg[ Szerkesztve ]
#?*@&!
-
Jozsó
tag
Csakhogy meglegyen a kollektív tudás számára.
A bluetooth kihangosító nem romlott el, csak lehúztam a media hangerejét. Amit azért nem vettem észre, mert a reggeli ébresztő nem azt használja, valamint a kedvenc zenelejátszóm sem (AIMP) hanem vmi más hangerőt. Visszaállítottam a médiahangerőt és most rendben.
A GPS meg megemberelte magát, mert egész nyaralás alatt hibátlan volt. Most ugyan megint nincs meg, de ezt az 5 km-t a mhelytől hazáig már tudom fejből
Ígyhát még mindig nem frissítettem le lollipop-ra. Elrémiszt, hogy a rengeteg leöltött vackomat tölthetem le újra, meg állítgathatom be nulláról újra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest