- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Poor Volta...
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
Új hozzászólás Aktív témák
-
draco31
veterán
válasz
madagaszkar #4999 üzenetére
Az a furcsa, hogy tavaly nyár elején még azt mondták, hogy tavaly ősz végére kész. Most nem tudom miért lett hirtelen több mint 1 év, de mindegy is, elengedtem a dolgot, itt nem lesz soha kábel ezek után.
-
draco31
veterán
válasz
madagaszkar #4994 üzenetére
Válaszolt a tré, 2023-ra csinálja meg az alvállalkozó, a szamosnet. Csak annyit írtam rá, hogy köszi, akkor nyugodtan köthetek 10 éves határozott szerződést a mostani 100-as mikróra, mert itt abból a kábelből akkor semmi nem lesz.
-
the.odzsy
aktív tag
Tavaly az Invitel (Digi) kiépítette az optikai hálózatát Tótkomlóson. Tudunk erről valamit? Web oldalon még nem szerepel.
-
draco31
veterán
válasz
madagaszkar #4994 üzenetére
Naracom-nál vagyok, de igen, azok nyertek ide pályázatot, bár amennyire tudom már nem is igazán léteznek, vagy még igen?
-
Gyula000
csendes tag
válasz
draco31 #4991 üzenetére
Szia! Szerintem a kozosseg.telekom.hu oldalon próbálkozz. Nekem tavaly januárban ezen az oldalon azt írták, hogy '21 vége '22 közepe között fognak fejleszteni. A Facebookon azt írták a nyáron, hogy a környéken nem lesz semmilyen tervezett fejlesztés. Most a szomszéd faluban építenek, ha ott kész lesz minden akkor jönnek felénk.
-
draco31
veterán
Írtam újra T-nek facen, mit tudnak a netfejlesztésről.
Szomorúan látjuk, hogy nem sikerült 2021-ben kiépíteni a hálózatot, de megkérdezzük az illetékes kollégát, és pontosabb választ adunk. -
djzotya1983
tag
Szerintem meg az ilyen besavanyodott emberek mint te pajtás, azoknak lehet bvesavanyodott az élete,
akik majd jól megmondják, hogy unalmas vagyok mivel ideírtam amolyan "poénként". De a magadfajta savanyú a szőlő emberek, pontosan olyanok akik másokra akarják vetíteni az önszelfüket! Néha nézz tükörbe koma!Fél évente ideböfögsz valakinek onnan az alföldről mint valami okoska,aztán egy paraxt vagy , aki kb annyihoz ért hogy elmegy dolgozni, xarik, majd lefekszik, asszoony meg félretoxik míg Ausztriában gályázol...
Aztán ha meg nem tetszik, továbbsiklasz, és a figyelmedet olyanokra fordítood ami neked tetszik, én sem böfögök oda az otári baromsága idra! Szevasz!
-
válasz
djzotya1983 #4988 üzenetére
Unalmas már ez az állandó sebességre "verésed" ... Tavaly is ezt nyomtad végig, de úgy látom, hogy 2022-ben is... ingerszegény életed lehet, ha csak ezzel sikerül magadra felhívni a figyelmet.
-
djzotya1983
tag
BÚÉK! Gondoltamm beköszönök. Bekapcsoltam az áramlásszabályzást, szörnyű ez az ftth optika
-
zsida.kornel
tag
Már eskü azon gondolkozom behúzatom az Invitel mellé a 80-as Kábelszatost, mert ez nem állapot, csak arra meg hűséget kell vállalni, még az a 4000ezer forintos ár talán vállalható az Invitel mellé. Csak nehogy a hűség közbe jöjjön meg az optika, bár szerintem ettől még nem kell félni idén
-
Diák66
őstag
Akkor boldog új évet annak, aki 2021-ben sikeresen beköttette az optikát. Mi még várunk egy kicsit vele.
Ez megüresedett, [link] mintha megvalósult volna a fejlesztés. Várom szeretettel a KIFÜ válaszát, hogy mi fog történni ezután. Az álítólagos végső-utolsó határidő lejárt a mai nappal.
-
Akosman
aktív tag
Az invitel ADSL se stabil nem volt se gyors. 15Mbit/s tudott adni az invitel ADSL-en a faluban. Némelyik utcában volt 30Mbit/s VDSL-en. Na én alig vártam,hogy ettől megszabaduljak. Iptv volt még tele pixeles képpel. Most szuper a net, és nagyon szép tiszta a tv képe DVB-C-n keresztül.
-
Diák66
őstag
válasz
Akosman #4978 üzenetére
Igazából, akinek elég a sebesség és stabil is volt az internet, elégedett volt vele, nem valószínű, hogy váltani fog még havi 1000 Ft különbség mellett is. Bár hogy az invitel ADSL jó lenne??!! A kis sávszélesség igényű és keveset netező embereknek csak az ár számít és hogy stabil legyen.
-
Gyula000
csendes tag
válasz
Akosman #4978 üzenetére
Lehet, hogy amikor ez a két gyengébb szolgáltató megérezte a gázszagot és gyorsan letámadta a meglévő előfizetőket egy 'kihagyhatatlan' hűségidős csomaggal és ezért nem tudnak sokan váltani. Az is lehet, hogy nem is tudnak róla sokan. Nyírteleken, ahol régen laktam, idén építették ki az optikát a SZIP keretében és a helyiek körében olyan pletykák voltak, hogy ez majd a LED-es közvilágításhoz kell, meg mindegyik oszlopon lesz egy kamera.
-
Akosman
aktív tag
válasz
bozsokiandra #4969 üzenetére
Persze, hogy lehetséges, hogy két szolgáltató is kiépíti az optikai FTTH hálózatot a falutokban. Én is egy kis faluban élek, és tavaly kezdte meg a DIGI és a PR-Telecom is kiépíteni a hálózatot a faluban. Már mindkét szolgáltatás elérhető, de még mindig sokan vannak a faluban, akiknél inviteles ADSL van, vagy Kevenet rádiós internet!
Miközben a teljes településen elérhető mindkét optikai hálózat.
-
Rick4
félisten
válasz
KROK640 #4976 üzenetére
Miért kellene összeállniuk?
Akkor nem lenne többé coca meg pepsi cola, csak egyféle? Hülyeség.
Nem lenne Audi meg BMW, hanem közösen gyártanának egyfélét? Hülyeség.
Nem lenne telekom meg digi net, hanem elég egy kábel, oszt jó napot? Az is hülyeség.Semmi közül egymáshoz. Egymás konkurenciái, a terjeszkedési ütemük nagyon is úgy zajlik, hogy ezzel szoros összefüggésben tudnak a konkurencia lépéseiről.
-
KROK640
nagyúr
"Miféle jobb két, meg bal kéz? Két külön csapat épít, egymáshoz semmi közük.
"
Pontosan erről van szó. Vagyis az egyik nem tudja mit csinál a másik, különben összeállnának. Egy ilyen net kiépítése nem olcsó, ha nem tudtad volna."De gondolom azt hiszed, más országokban mindenhol 2 Gbit-es net van 2 euróért, ugye?
" - beütött a szárcsagyökér szörp??? vagy mi??? Sehol nem írtam ilyet, te csak azt gondolod, hogy szerinted én ezt gondolom. Ne lottózz mostanság komám, mert ez nagyon mellé ment.
Az utóbbi 5 évben testközelből képet kaptam a Ciprusi (60 eur 1Mbit), Osztrák, Német és Francia netekről is (konkrétan éltem ezekben az országokban), szóval pont, hogy vágom, hogy MO még ugyan jó helyzetben van a nyugati államokhoz képest is. Vagy te azt hitted, hogy nem???
Kb Románia ami jobb itt az EU-ban mint MO. Más nem nagyon.(azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy dolgoztam netszolgáltatónál Szlovákiában, és itt MO-n is)
-
Rick4
félisten
válasz
Lajosnagy17 #4974 üzenetére
Na igen, még az uásban is ki kell fogni, hog yolyan helyen lakj, ahol jó net van jó áron, kb mint a digi itthon, de itthon azért van sok más jó szolgáltató is, külföldön megdöbbentő, hogy mennyire rossz a helyzet.
-
Rick4
félisten
válasz
Lajosnagy17 #4972 üzenetére
Már ahol van Gbit, húgom Milton Keynesben él, ott adsl- szerű 30-40mbit-es csoda van. Inkább használja a telefonon a mobilnetet, és az legalább működik.
-
Rick4
félisten
válasz
KROK640 #4970 üzenetére
Miféle jobb két, meg bal kéz? Két külön csapat épít, egymáshoz semmi közük.
De gondolom azt hiszed, más országokban mindenhol 2 Gbit-es net van 2 euróért, ugye?
Csak szólok, még az angolok is örülnek, ha van egyáltalán otthon folyamatos net szakadás nélkül két hétig, és 30-40 GBP egy 50-100Mbit-es valamilyen net....
Itt az a helyzet, hogy az egyik cégnél már sorrakerült a falu, a másiknál még nem. Sok más helyen, akár nagyvárásokban is, pl Szegeden bizonyos részeken van invitel, telekom és digi is, máshl csak telekom kábelnet, invitel 2Mbit-es ADSL-t tudna, digi a fasorban sincs, szóval örülni kellene, hogy akár kettőből is lehet választani. Valószínű arra megy el a gerinchálózat, és onnan leágaztatni már nem nagy kunszt.. -
KROK640
nagyúr
válasz
bozsokiandra #4969 üzenetére
Simán lehetséges. Ebben az országban ugyanis nem ez lenne az első eset, hogy nem tudja a jobb kéz, hogy mit csinál a bal.
A Mikrotti meg ha hamarabb tud szolgáltatni mint az MVM akkor nagyot szakíthat, ha nem, akkor nagyon nagyot bukhat.
(Egyébként csak megjegyzem, hogy az én falumban is két egymástól független FTTH optikai hálózat van, igaz itt 4× annyian laknak mint Karmacs-on). -
bozsokiandra
tag
Karmacs településen még ősszel elkezdték az optikai hálózatot építeni, felkerültek a kábelek, dobozok a villanyoszlopokra. Helyi kis szolgáltató a Mikrotti építi, elmondásuk szerint semmi közük a szupergyors internet programhoz aminek keretében az MVM-nek kellene építeni a hálózatot. Január, február környékére ígérték hogy kész lesz és lehet csatlakozni a a hálózathoz.
Közben az NMHH oldala szerint ősszel az MVM is megkapta az építési engedélyt FTTH hálózat építésére. Létezik, hogy egy alig 700 fős faluban két optikai hálózat is ki fog épülni egymástól függetlenül?
Vagy valójában a Mikrotti az MVM alvállalkozója lehet, csak szeretnék, hogy majd tőlünk vegyünk netet ezért mondták, hogy nincs közük a SZIP programhoz? -
greyslay
aktív tag
Üdv. Tapasztalatok érdekelnének hogy kb. mennyi idő volt nálatok az átadás onnantól kezdve, hogy már az adott településen javarészt kiépülésre került az optikai hálózat. A városban már szinte minden utcában a helyükön vannak az adapterek illetve kábelek kb 1 hónapja. Az utcákat járva már eltűntek a kiépítést végző
szakemberek.mire lehet számítani volt akinek még így is hónapok teltek el, vagy innen már közeli az idő? -
Rick4
félisten
válasz
Sirandrish #4960 üzenetére
Ha a fizetéseden 5 év alatt emeltek ennyit, az leginkább a te tükröd. Mindenki magának teremti meg a körülményeket, van aki tesz érte, van aki sír miatta. Mindezt ebbe a csoportba teljesen felesleges belekeverni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish #4960 üzenetére
Jaja, és nem csak én tapasztalatom, de másoktól is hallom, és most ugye te is írtad
Pont ugyanezt tapasztalom amit te is.
Elég arra gondolnom, hogy egy heti bevásárlásom 8-9 ezerről heti 14-15 ezerre ment fel, úgy, hogy kb ugyanazokat a dolgokat veszem mint tavaly ilyenkor. Mindeközben a fizetésem nekem spec semennyit sem emelkedett tavalyhoz képest. De nem csak az élelmiszer, hanem nagyon sok minden más (a videókártyák egy külön világ, de ha ott tartunk a műszaki cikkek is), hatósági ár ide vagy oda, az üzemanyag is drágább mint tavaly ilyenkor.Ehhez képest múlt hónapban a netem árát is megemelték (papíron 6500-ra 5800-ról, de még nem kaptam számlát), és ezért írtam, hogy jajj én már nem akarok több emelést, meg nem örülnék ha bármiért is még többet kellene fizetnem.
Ennek tényleg az lesz a vége, hogy megint visszamegyek Ausztriába/Németbe, mert közép és hosszútávon másképp nem fogom megúszni a dolgot. -
Sirandrish
legenda
válasz
KROK640 #4950 üzenetére
Pont az asszonnyal beszéljük hogy egyszerüen brutális milyen áremelések vannak mostanság a boltokban. Hétről hétre 10-20 és nem ritkán 30%ot emelnek 1-1 termék árán.
Egy joghurt, amit egy éve 110-120 forint körül vettünk, ma 190. Egy 200 forintos tejföl ára egyik hétről a másikra 40!!! forintot emelkedik...ez 20%. A fizetésemen 5 év alatt emelnek ennyit, nem félévente.. -
KROK640
nagyúr
válasz
zsida.kornel #4957 üzenetére
Hát, így marad a 15-ös tényleg.
-
zsida.kornel
tag
válasz
KROK640 #4954 üzenetére
Most invitel:
-100+(nem tudom pontosan) csatis visszetekerős IPTV
-15ös ADSL
-Telefon
5700/hoNáluk ugyanez a 80as nettel kb 9k, 300assal 14 körülre jön ki, és akkor coaxon jön a tv, visszatekerni nem lehet, amit pont használunk, ezért alapvetően kiesett a képből, na meg több ismerőstől hallottam, hogy itt ott épp nincs net, az invitel meg beton stabil, max évente egyszer fordul elő hogy nincs net, de inkabb 2 évente.
Ha a digit nem is nézzük, a többi szolgáltató más területeken azért viszonylag kedvezőbb ajánlatokkal szolgál.
-
KROK640
nagyúr
válasz
geridon81 #4955 üzenetére
Nem. Ezt csak te feltételezted, mert könnyebb a másikat butának titulálni, ha nem érted a kérdését.
Ami neki aranyárban van az lehet hogy nekem már Taaffeite vagy kalifornium, meg az is lehet, hogy csak vas.
Ezért arra gondoltam, hogy konkretizálhatná, hogy mennyi az annyi. Nyilván inkább infó értéke lenne, mivel nem tudom mik a bevételi és a kiadási viszonyai így csak egy szám, de akkor is több mint ez. -
KROK640
nagyúr
válasz
zsida.kornel #4951 üzenetére
Mit takar az aranyár?
-
Diák66
őstag
válasz
zsida.kornel #4951 üzenetére
Itt csak a 4 eres telefon vezeték van, más nincs is. A tévét tányérból esszük. Fény csak akkor van, ha kisüt a nap. A 4G LTE a legjobb, de hát tudjuk, hogy milyen korlátai vannak.
-
Túzok22
senior tag
Nálam 12-14 ms, írtam is előtted még valamikor. Egy karbantartás óta ilyen. Még novemberben volt egy karbantartás éjszaka és azóta 10 ms feletti pingek vannak nálam is. Haveromnál Kalász koaxon 5-7 ms a ping. Többször jelentettem, átkapcsoltak szakértőkhöz, ők azt mondták hiába optika, a pingre, csomagvesztésre nincs rálátásuk, annyi amennyi. Szerintük csak a letöltési és feltöltési sebességre látnak rá. És ezt több telekom műszakis és szakértő mondta, akárhányszor jelentettem be, egy se volt aki azt állította volna, hogy tudnak foglalkozni ezzel a problémával. Én itt feladtam, nem hívogatom már a T-t emiatt.
Telekom otthoni szolgáltatások fórumban kérdezz rá, másnál mi a helyzet ping terén optikai hálózaton. Vagy próbáld meg bejelenteni. Lehet hogy valami nincs rendben a fejállomással, amit nem vesznek észre. -
zsida.kornel
tag
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish #4948 üzenetére
Na, így azért másabb a felállás.
Egyébként átérzem, hogy hajlandó lennél többet fizetni egy jobb netért, de nincs, annak idején (1999-2005) én is pont ugyanezt éltem meg a 33K, 56K majd az ISDN vonalakkal. Röviden a betárcsázósokkal.Igen, 300Mbittel el lehet lenni, főleg, hogy nem 4Kba de nem is FHDbe streamelek mindent, hanem 1680×1050 (filmeknél meg 720P) még az én felbontásom, és így mindennek a mérete barátságosabb.
Anno 2012-ben kezdtem ennek a kábelnek a végén (szolgáltató azóta már más, de azért mert ők váltottak nevet), és 30Mbittel és 3200ft-os havi díjal, imádtam, nekem mindenre is elég volt akkoriban (4Mbites DSL után), aztán 2015ben lett 3800ft és 120Mbit, ez ár/teljesítmény viszonyban verhetetlen volt akkoriban. Aztán emeltek később 300Mbitre, de közben az áremelések is egyre gyakoribbak lettek, 4800ft, 5500, 5800, 6500 ... Mindezalatt ugyanaz a 300Mbit. Szóval erre utaltam, hogy na ne emelgessenek már sehová, pláne ne 15 ezer környékére.
Főleg, hogy az élet minden más területén is durva áremelések voltak, (a bevételem viszont nem emelkedett) és már ígyis érezhetően nehezebben vagyok meg a pénzemből.
Mivel ez rám igaz, és mindenkinek emlekedtek az árak, feltételezem, hogy a rászoruló rétegnek is nehezebb kigazdálkodni (akik nálam sokkal rosszabb helyzetben vannak) - egy akár drágább - net árát, vagy azt, hogy egy fejlesztés után egyáltalán köttessen netet. A szolgáltató meg kíméletlenül azt fogja nézni, hogy mikor térül meg a befektetése? -
Diák66
őstag
válasz
zsida.kornel #4943 üzenetére
Átadni nem tudja, max. visszadni, de akkor újra pályáztatás, újra sok-sok év várakozás. Januárban rákérdezek a KIFÜ-nél, addig úgyse kezd senki semmit itt a zirci járásban.
-
Sirandrish
legenda
válasz
KROK640 #4947 üzenetére
Nem, én kb 9K-t fizetek egy 30megas netért, mert itt nincsen semmi csak rezes T
Tehát, te 3K-val kevesebbet fizetsz egy 10szer gyorsabb netért. Mindezt azért teheted meg, mert máshol laksz, és ha CSAK ÉN hajlandó is lennék akár 20K-t is fizetni egy jobb netért, azt akkor sem tehetném meg, mert nincs.
És vannak akiknek még ennél is drágábban ennél is szarabb net jut, akár pesten is. Rendben van ez így szerinted?
Én értem hogy te pl vígan elvagy a 300as nettel, mert kellően gyors, meg még nem is kerül sokba (kinek mi), de sajna sokan szerencsétlenkednek még ilyen és ehhez hasonló nettel 2022 hajnalán, és már bocs, de azt mondani hogy nehogymár bármennyit is emeljenek hogy másnak is legyen, elég önző kijelentés.
Persze nem vagyok én hülye, tudom én hogy ha emelnek 20%ot, abból max 3% menne ténylegesen fejlesztésre...mármint ha egyáltalán azzal magyaráznák az esetleges emelést.. -
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish #4935 üzenetére
Jah, hogy te 3 ezret fizetsz 1 Gigabitért? Akkor persze, neked emeljenek, mert kell a fejlesztésre.
Én, meg átváltok majd 5 ezerért 500Mbitre (úgyis előrelépés lenne ha már 6500ft-ért van 300Mbitem) ha már ilyen kánaán van. (Csak sajna nem vagyok Digis és itt nincs).És persze mindezt úgy írod, hogy fogalmad sincs a szolgáltatómról, hogy mennyit és miért fizetek jelenleg, a bevételi viszonyaimról, a kiadásaimról, sőt semmiről, épp ezért ezekkel most én sem törtem magamat
Sajnos nem hiszek benne, hogy minden fillér amivel emelnek, fejlesztésre menne, de nekem aztán tök mindegy, nem vagyok digis, és jelenleg reális esélyem sincs rá. Hátha majd az emelésből jönnek erre is.
Szóval igazad van, emeljenek -
KROK640
nagyúr
válasz
zelikocc #4945 üzenetére
C2Q és C2Q között is van különbség. Egyébként szintén havernál láttam, igaz az csak HDD only gép volt, de meg is fekteti egy ilyen net.
Akik szerintem elmaradott környéken laknak, és valószínűleg adomány / nagyon olcsón vett használt géppel neteznek, azoknak nem hiszem, hogy túl soknak van SSDje is. 2021 ide, vagy oda. -
zelikocc
senior tag
válasz
KROK640 #4929 üzenetére
"tudod te, hogy még egy C2Q + 4GB RAM gépet is hogy kifektet egy mai csak 100Mbites internet is?"
Ezt megcáfolnám. Havernál Core 2 Quad + 4GB RAM vígan pörgeti a 930 mbitet a DIGI gigás netével. Persze SSD is van mellé, de szerintem 2021-ben már nem is lehet létezni SSD nélkül.
-
user12
őstag
válasz
Matrox1995 #4942 üzenetére
-
Matrox1995
tag
válasz
Gyula000 #4940 üzenetére
Ez a PR pályázat érdekesen hangzik!
Tényleg! Valószínűleg villanyóra lesz az, csak érdekes megoldással,
mert máshol külön, pár méterre mellette szokott lenni egy kicsi szekrény.
Viszont, akkor ez már lehetséges, hogy valami OLT elosztószekrény lesz?
Sajnos nem nagyon láttam még, hogy a Telekom hogyan is oldja meg az optikát. -
Ic3man
tag
Skacok, nálam a Telekom optikán (Galgahévíz) már egy jó ideje nagyon magas a ping. Értsd 9-10ms. Korábban 4-5 volt max.
Másoknak a környéken mik a tapasztalati? Nyilván nem tragédia... de azért optikán ez nem illik. -
Gyula000
csendes tag
válasz
Matrox1995 #4938 üzenetére
Szia! A PR lesz az, Bodrogkeresztúr néhány utcáján egy pályázat kapcsán lehelyezik az összes légkábelt alépítménybe és ők raknak ki olyanokat. Az a kicsi fehér plusz doboz az oldalán pedig a villanyóraszekrény
Egyébként ezen a területen a T is fejleszt, valószínűleg úgy voltak vele, hogy ne a VDSL-t tegyük már le.
-
Lajosnagy17
senior tag
Értesítés építési engedély megadásáról – CS/28060-3/2021. számú hirdetmény - Homokbödöge FTTH hálózat építés meglévő Invitel tulajdonú oszlopsoron
Közzétéve: 2021. december 8.Régió Pápa
Érdekes, nem hallottam róla, hogy arrafelé fejlesztenének.
-
Matrox1995
tag
Hát ilyesmiből van egy néhány mind Sárospatakon, mind Sátoraljaújhelyen. #4490
Viszont így utólag, ez inkább tűnik a Pr optikájának, főleg, hogy néhol tettek fel fehér dobozokat, bár eléggé ráérősben nyomják, nem nagyon mozgolódnak.
Persze ettől függetlenül lehet a végén mégis a T ügyködik, majd elválik.
Egyébként a környéken, jó pár falut önerőből optikázott be a Telekom, ezen az éven.
(Karcsa, Pácin, Karos, Bodroghalom amiket biztosra tudok) -
user12
őstag
válasz
Matrox1995 #4936 üzenetére
Nem tudom, lehet.
Amúgy van bármi jele optikának? Akár póznákon akár alépítményben?
Érdemes átböngészni az NMHH jogforrások oldalát is. -
Sirandrish
legenda
válasz
KROK640 #4929 üzenetére
Tehát az a 100ból 2 ember meg rohadjon meg ott ahol van, csak hogy neked fillérekért legyen gigabites neted..
Igazad van...ez így tényleg nagyon korrekt..Egyébként meg nem...ne legyen 15K a net, de ne is legyen 3. Legyen 8, az még belefér annak aki tényleg olyan netet akar, és akkor a szolgáltatónak is lesz fejlesztésre...ennyi.
Ha meg esetleg az már sok, akkor majd előfizet az 500asra 5K-ért, amivel még mindig bőven el lehet lenni, de legalább az a 100ból 2 ember sincs arra kárhoztatva hogy egy YT videót ne bírjon 4K-ba megnézni, ha a szomszéd szobába már TV-znek, és hasonlók...
Mindezt persze 2021/22ben... -
user12
őstag
válasz
Matrox1995 #4932 üzenetére
Szerintem nem
Max dslam csere lehetett -
Luc22
csendes tag
Vajon kinek adta le az Invitel a zirci járás fejlesztését?
Innen ugyanis eltűnt:
https://www.invitel.hu/lakossagi/szechenyi2020.htmlÚgy látszik sose lesz anyámnál gyorsabb net, mert közben a Digi is lezárta a 3 éves fejlesztését.
-
Matrox1995
tag
Üdv!
A Telekom fejleszt még VDSL-t?
Ma vettem észre Sátoraljaújhelyen, a Hársfa utcánál új "DSL" szekrény szerűség van, és ott matattak benne.
Az egészen biztos, hogy egyedi megjelenésű, ugyanis az oldalára valamit felhegesztettek, ami még a 2021 szeptemberi Google Street képen nincs ott.
Annyira gyakran nem járok arra fele, az viszont biztos, hogy a szekrény se régen került oda. -
KROK640
nagyúr
Kissé tényleg reklám ízű, főleg a végefelé.
Viszont olyannal, hogy mindenhol van 1Gbit nem találkoztam. Olyannal találkoztam, hogy "a manapság már mindenhol elérhető és népszerű egy gigabájtos csomagok megléte" na most ez nem tudom mi lenne, de akár 1 Gigabyte adatforgalom korlátos csomagot is jelenhet(ne attól függ mennyire volt amatőr a cikk író), ami szerintem mobil nettel tényleg meg is van (szinte) mindenhol.
Nyilván ha 1Gigabites sávszélre gondol akkor már lehet vitázni, mert még a Pesti irodaházakon belül sem feltétlenül állna meg, főként nem országosan... -
KROK640
nagyúr
Nekem csak net van meg telefon, TV az nem kell, igazából telefon sem, csak 100ft/hó (hálózaton belül talán korlátlan a fene se tudja)... igaz már készülékem sincs hozzá.
Ha csak a netet nézem, akkor 3200ft-ról indultunk (2012), és most 7000ft-nál tartok (ebből két emelés az utóbbi 1 évben volt), és mindeközben a sebesség 30-ról 300Mbitre nőtt. Szóval az összkép annyira nem rossz -
KROK640
nagyúr
csak a vita kedvéért(!) :
TE, azért fizetnél 15 ezer ft-okat, hogy Pajkaréten, Ökörapátiban meg Makkosszálláson is legyen Gigabites net elérhetőség? Ahol valószínűleg száz emberből 98 úgyis az alapcsomagot venné, mert a facebookot tekerni elég az, meg azt sem tudná mik ezek a sebességi adatok, mert nem ért hozzá? Ahol valószínűleg életedben sem fordulsz meg?
Vagy nagyon jó lesz, hogy a dülőn meg a romasoron is van 1-2 gigabit, olyan családoknál, ahol számítógép sincs, vagy van mondjuk 10+ éves hardver, ami a legkisebb csomagnál is szűk keresztmetszet. (tudod te, hogy még egy C2Q + 4GB RAM gépet is hogy kifektet egy mai csak 100Mbites internet is?)Szerintem ebből az lenne, hogy ezt a szolgáltató is belátja (amit fentebb leírtam) hogy mindenhol nem kéne fejleszteni, és a plusz pénz a részvényesek meg az igazgatótanács tagjai között lenne szétosztva, elvégre profit orientált vállalat, ahol senki sem fog háborogni, ha magasabb az osztalék, mint tavaly. Sőt... el is várják!
Te pedig innentől 15000+ ft-ot fizetsz, ami már csak magasabb lesz (csökkenteni úgysem fogják). Talán neked nem fog fájni, de mit fog csinálni sok-sok user, akiknek ez a mostanihoz képest 2-3-4× emelés lesz?
Megmondom : Vissza / lejjebb lép 1-2 csomagot, aminek következtében a szolgáltató kénytelen lesz a lassabb csomagok árait megemelni, hogy ne essen el nagy haszontól, ezáltal a lassú(bb) netet is drágává téve.
Jól van ez így szerinted? -
user12
őstag
válasz
KROK640 #4926 üzenetére
Nekünk a közepes TV csomag + 1/1G net + korlátlan vonalas telefon 10.500 Ft. Ergo 3500 ft//hó/szolgáltatás.
A vodánál kb 2000 ft-tal lenne olcsóbb lassabb nettel, kevesebb csatornával és nem korlátlan telefonnal.
A diginél 3100 Ft a TV és net is szóval nem sokat kell, hogy emeljenek, ,hogy hasonló szinten legyen. -
KROK640
nagyúr
Szerintem is reálisan a T árainak a szintjére fog felkúszni, maximum nagyon picit magasabbra, mert nyilván tömegesen nem akarnak ügyfeleket veszíteni.
Szomorú ez, mert évek óta van róla szó, hogy jön ide is a Digi, aztán mire ideér már nem is lesz kedvező az ára
Pedig nagyon jól belőtték, kispénzű embereknek, olcsón gyors netet, nem csoda, hogy a városban a lakótelepeken gyakorlatilag konkurenciája sincs, mert se UPC/Voda se T nem kell senkinek. -
KROK640
nagyúr
válasz
MZoli11 #4907 üzenetére
Ez sajnos várható volt, mert mind az állam mind a szolgáltató szívesebben fejleszt olyan irányba, ahol új emberek kerülnek bekötésre (mert mégis csak újelőfizetők, meg hát az évv végi jelentésben is jobban hangzik, hogy 48 új háztartásba vittük el a netet), sem minthogy a 10-20Mbites netet (drágábban mint a VDSL) felvigyék 30 fölé, a már meglévő ügyfeleknél, ahol ezért minimális vagy semmilyen plusz nyereséget nem tudnak realizálni.
Mindaddig amíg a szolgáltatók profit orientáltak lesznek, addig tudomásul kell venni, hogy a jó nethez sűrűn lakott zónában (lehetőleg lakótelep) kell lakni, a kisebb falvak, tanyák, meg mindent az utolsó után kapnak meg
írtam, hogy 2018ban tudtam olyan helyeket még Debrecenben, ahol a sima ADSL1 sem volt elérhető (aminek 8Mbit a csúcs sebessége a DSALMtól 1-200 méterre, ami a lakótelepeken 2001/2002 óta elérhető volt, és ezeken a telepeken mostanra fillérekért van 1Gbit...) -
totron
addikt
Mennyire láttok még az országban mikrós neteket?
-
Berukaa
csendes tag
válasz
gyvince #4920 üzenetére
Aha örülök is neki nagyon, mivel a mostani Telekom hagyjuk is le: 3mbit/s fel: 500kbit/s... végre kilehet használni a 4k-tv előnyét illetve a notebookon se kell órákat... bárcsak órák kérdése lenne.. napokat várni amíg letöltök bármit :D már csak az a kérdés ki lesz a szolgáltató Telekomot nem hiszem mivel neki van saját oszlopsor
ezek szerint várod már te is igaz?
-
Rick4
félisten
-
zelikocc
senior tag
Valóban, én is úgy gondolom, hogy a DIGI óriásit járult hozzá ahhoz, hogy ilyen sok FTTH eléréssel rendelkező előfizető legyen ma Magyarországon. Nyugat Európában nem ilyen jó a helyzet árakat nézve sem.
Ez most annyit jelent, hogy innentől senkinek sem lesz érdeke letörni az árakat és fejleszteni. Jöhetnek a 15-20 ezer forintos net csomagok hosszú távon. -
Berukaa
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #4910 üzenetére
Ezek szerint DIGI lesz vagyis 4ig
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17 #4913 üzenetére
Bye-bye kedvező havi díjak
-
Berukaa
csendes tag
válasz
Lajosnagy17 #4910 üzenetére
Köszi az infót én is a Digire gondoltam elsősorban, AHnet-et nem is feltételeztem
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Berukaa #4908 üzenetére
Az egyik lehetséges opció, ha a 4iG ténylegesen megveszi a DIGI-t és egyesül az Antenna Hungáriával, amely megvette az MVMNET-et. Az MVMNET mostmár AHNET. Szerintem így már vagy DIGI néven vagy AHNET néven hamarosan a 4iG fog szolgáltatni minden DIGI- S(volt Inviteles) és MVMNET-es területen.
Szerintem kiépítés után az első vagy legkésőbb a második negyedévben megkezdik a szolgáltatást.( Sajnos az ár nem DIGI-s ár lesz)Ha nem sikerül megvenni a DIGI-t, akkor meg a AHNET is szolgáltatóvá válik és ők is szolgáltatnak.
-
Berukaa
csendes tag
Sziasztok, kérdés a következő mai nap folyamán arra lettem figyelmes hogy kötik az oszlopra az optikát mondom kimegyek megkérdezem mégis ki... Erre mondta a szerelő hogy MVM net , ők mint gergi háló csak a kivitelező azt hogy ki fog szolgáltatni nem tudják :O MVM hálozaton ki olyan érdeközeli aki szolgáltaltat? Szerintetek? Előre is köszi ha tudja valaki
-
MZoli11
újonc
Sajnos van olyan is ahol a szolgáltatók nem fejlesztettek hiába volt SZIP, Dunántúli település (Úrkút) elő példa.
Invitel rézhálózat volt/van, SZIP-en kaptak támogatást de csak VDSL-re és csak 48 igényhez bővítésre....ez úgy jött össze, hogy volt a faluban egy soros koax kábeltévé hálózat amit megvett a PR-Telekom és átépítette csillagpontosra, csak éppen "optikai betápot" nem csináltak hozzá, wifin lőtték át másik településről a netet...
Mivel a SZIP felmérés idején leadták, hogy fejlesztik a hálózatot, lesz min. 30 mega koaxon ezért nem lett SZIP támogatott az egész település, csak az a 48 igényhely ahol addig semmi nem volt (új építésű utcák).
Sajnos a helyzet a mai napig ugyan az, PR-koaxos internet csak 12 Mbit max, Invitel rézen pedig ott van 30-40 mega ahol közel vannak a központhoz (ez kb. a település 1/4-e, többi helyen 10-20 mega).
PR Telekomot megkeresve és konkrétan rákérdezve, hogy hol a SZIP-es 30 mega mindig elhallgat az ügyfélszolgálat, majd rövid zenélés után kedvesen közlik h 12 megát tudnak....emailben elküldtem nekik 3szor a levelezést a KIFÜ-vel ahol pontosan fény derült a leírtakra, hogy miért nem lett 30 mega, még választ sem kaptam....
Nyilván egyszer mindenhol lesz optika, és jelenleg is látszik hogy Veszprém megyében több helyen építenek optikát, illetve mint korábban írtam a Somló környéke is lassan de biztosan készül, de arra senki nem tud választ adni, hogy mikor hova és ki fog odaérni először ahol jelenleg nincs még -
Gyula000
csendes tag
válasz
Akosman #4903 üzenetére
Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy ezt a volt polgi hogy képzelte? Ha SZIPes volt az egyik fejlesztés, azt az önkormányzat nem tudta volna csak úgy megtorpedózni azzal az indokkal, hogy nem kell. Szerintem a két fejlesztésből az egyik tutira megvalósult volna, max lassan.
Speciális képzéseket tartottak szakmabelieknek, folyamatosan egyeztettek az érintettek hivatalokkal és vállalatokkal, és ennek látható eredményei voltak:
A MÁV-nál sikerült 60 napra csökkenteni a vasúti infrastruktúrát érintő engedélyeztetések idejét, vagyis könnyebb és gyorsabb lett kiépíteni azokat a távközlési vezetékeket, amelyeket vasút fölött vagy alatt kell átvinni.
Segítettek elkerülni a szélsőséges településképi igényeket. Valószínűleg ide tartozik, amikor az önkormányzatok a "ronda drótokra" hivatkozva blokkolják a hálózat fejlesztését.
Forrás: https://index.hu/techtud/2020/03/02/azota_is_hozza_az_allam_a_szuperinternetet/
-
MZoli11
újonc
válasz
Lajosnagy17 #4904 üzenetére
Elvileg bérbe lesz adva, de szerintem jövő év vége előtt semmi nem lesz belőle. Rengeteg km gerincet kell végighúzni + falukba a léges hálózat. De legalább készül....sajnos felénk nem történik semmi, bár nem is volt kiírva....és itt meg "mikros" net sincs....
-
Akosman
aktív tag
Biztos a szolgáltató nem viszi az optikát? Nem lehet köze pl a polgármesteri hivatalnak hozzá? Nálunk kiderült a régi polgármester kijelentette ameddig ő itt a településen a polgármester addig nem kell másik internetszolgáltató a faluba. Teljesen jó az invitel 30Mbit/s internettel, valamint a Kevenet ami rádiós internet, nem tudom mekkora internetet ad. A legutolsó polgármester választáson, egy fiatal úriember nyerte meg a választást,és leváltotta a régi polgit. Azóta az invitel, és a kenevet mellett, megjelent a faluban a DIGI, és a PR-Telecom optikai FTTH hálózattal. Tavaly áprilisban kezdték építeni mindketten, majd decemberben a DIGI hálózatára már elő is lehetett fizetni. A PR-Telecom csúszott a tervezéshez képest, de idén szeptemberben, már az ő hálózatuk is elérhető lett a lakosok számára. Hozzáteszem a település nem éri el a 3000főt.
-
MZoli11
újonc
Dunántúl közepén, Somló környéki járásban elkezdte az MVM Net a falukat összekötő hálózatokat csinálni. Összekötő hálózatokat a földbe csinálják, falukban a bekötések majd az oszlopról történik. Lassan de biztosan haladnak vele
Nagy előrelépés a térségnek mivel csak INVITEL/DIGI rézhálózat illetve "mikrós" helyi internet szolgáltatások vannak.
-
KROK640
nagyúr
"pl a MÁV vagy közútkezelő tud meglepetést okozni, vagy ha folyó alatt kell átfúrni, az is tudja hátráltatni a dolgokat".
igen, ez így van. Nekünk egy ideig ezért nem jöhetett optika, mert be volt ütemezve a vasút felújítása. Aztán amikor amúgy kicserélték az oszlopokat, a síneket, a talpfákat, de még a kavicsokat is, meg aluljárót építettek stb (tiszta nyugati színvonal lett, még a szerelvények is újak lettek - 3 évvel ezelőtthöz képest kész időutazás), tuti, hogy az optikai kábelt is lezúzták volna. így meg szerencse volt, mert mikor ideért a fejlesztés, akkor villámgyorsan zöld utat kapott a net is, ha már mindenből új lesz, akkor jöhet az új ráhordó hálózat isEgyúttal arra is próbálok célozni, hogy előfordulhat, hogy egy project nem kitolásból nem kap hónapokig zöld utat, hanem mert valami nagyobb terv részeként kerül megvalósításra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Jövedelem
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Apple MacBook
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- LEGO klub
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Apple Watch 7 45MM Nike Edition + sok tartozék
- Lenovo 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Magyar Világító billentyűzet,nVmeSSD,jó akku
- Lenovo Legion 5 Gamer Laptop gyönyörű állapotban, dobozával. (RTX 3060)
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Asus játékra is,core i5 ,Geforce GT940M 2/4GB videokártya,8-20GB RAM,SSD+HDD,nagyon szép állapot,W11
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged