Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
the.odzsy
aktív tag
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
makikox
csendes tag
Sziasztok!
Arról van valakinek bármilyen információja, hogy a Mátra területén mikor várható hálózatfejlesztés?
2015ben, Mátraszentimrére felhúztak az mvm oszlopain egy optikai kábelt (telekom), de onnan csak vdsl-lel van továbbosztva. A hálózat legnagyobb részén az 5/1 Mbit sincs meg. Bőven van 2 km-re előfizető az optika végétől. IPTV elméletileg van, gyakorlatban nem sok helyen működik ilyen sebességek mellett.
Szip keretében 19 dec-ig kellett volna valahol fejleszteni, de erről sem válaszolnak semmilyen írásos megkeresésre.
Mobilnet meg nem alternatíva... -
törölt tag
válasz djzotya1983 #3397 üzenetére
Eddig egyetlen helpdeskest hallottam, aki felhívta a figyelmet - és az pont Telekom alkalmazott volt - még évekkel ezelőtt, hogy az optikához bizony kell az előfizető részéről vagy router vagy PC, és ő is akkor az i5-öt jelölte meg minimumnak.
Most belegondolva: régen a 2000-es évek elején a minimális garantált csak azért védte az előfizetővel szemben az ISP-t, ha túlterheltség miatt lecsökkent a sávszélesség (jóval a 100 mbps-os limit alatt voltunk, 1-2 mbps már jónak számított, sőt 2003-ban a közepes szélessáv 512 kbps volt).
Most ugye egyrészt megvan az eredeti cél, másrészt kiegészül azzal, hogy Lamer Gyuri ha berendeli ész nélkül akkor is legyen védelem. A másik buktató az volt, amikor eljött a 100 mbps-os Internet sávszélességek kora, csórinak volt névlegesen ennyit tudó hálókártyája, valami gagyi routerrel amin szintén ott volt , hogy 100 mbps, csak az névleges volt, ha már 70-80 mbps-al Natolt az már szép teljesítménynek számított.
Ekkor jöttek a gbps-os olcsóbb routerek amik megoldották a gondot, meg a gbps-os LAN kártya a gépbe a 100-as mellé...
Most meg ott tartunk, hogy vesz a muksó valami olcsó gbps-os routert, aztán nem bírja kihajtani...
Mi lenne a korrekt eljárás? Szerződésmegkötés előtt megkérdezni, hogy milyen kliensoldali feltételek adottak. Persze akkor előfizetőt veszthetne, mert ha nincs pénze fejleszteni, a szolgáltató meg nem ad, akkor vagy nem vált át a jelenlegi szolgáltatótól, vagy kisebb csomagot kér. Ehelyett beletettek a jól bevált garantáltat, amit várhatóan megugrik az ügyfelek 80+ %-a, aztán ha arcul csapja őket a felismerés, már így jártak
-
djzotya1983
tag
válasz #07746304 #3396 üzenetére
A DIGI t nem ismerem. Egyébként a Gigabites nethez i5 öt ajánl a t is.
Itt lehetőség van csak 2.4 ghz re, csak 5 ghz re külön, vagy egyben 2.4, és 5 ghz re egyszerre. Nálam mindkettő aktív hiszen a telefonok amik lógnak rajta fele 2.4 es a másik fele 5 ghz et tud.
Érdekes enyém wlanon 300/300 at tud, de a mate 20 pro az már 500/500 al süvít. Nem mint ha nem lenne elég mindenre is a 300/300 Ez csak érdekesség. Telefonfüggő is... -
törölt tag
válasz djzotya1983 #3393 üzenetére
Nos a Telekom "igényesebb" ezen a téren, persze drágábban is szolgáltat mint a DIGI. DIGI topicban olvastam, hogy olyan ONT van amiben ha van is WiFi 2.4 GHz-es, és kb mindenki saját routert használ.
-
djzotya1983
tag
válasz #07746304 #3391 üzenetére
Nem szükséges az I7. Csak ajánlott.
Egy régebbi Q9500 vagy core 2 duo is tudja bőséggel ezt az iramot, nem azon múlik. Hanem a hálókártyádon.
Egyébként az én gépem is csekély I5 8400, 16 GB ddr4, GTX 1050 ti, meg valami 128 as kingston ssd. Meg valami asus tuf gaming b 360m gaming plus alaplap seasonic 520w táp... -
GURUlok
újonc
Köszönöm, az jól hangzana, ha ilyen gyorsan menne.
Sajnos ettől a cégtől túl sok jót nem várok, itt pl. már a módosított határidejük szerint is tavaly ősszel végezniük kellett volna.
Biztosan sokan váltanának, mert itt csak ex-Invitel ADSL elérhető, ami meg olyan amilyen.Viszont amin meglepődtem, hogy olyan helyekre is bekötöttek, ahova nem is gondoltam volna, zártkertes részekre is például.
A PR csomagjaiban az sem tetszik, hogy a feltöltés elég ritkán 30 feletti. Nem tudom hogy ez csak a meglévő koaxos hálózatukra vonatkozik-e vagy optikán is ezt akarják adni?
-
törölt tag
válasz djzotya1983 #3390 üzenetére
A modem az oké, csak a router... Ugyanis PPPoE betárcsázás kell optikánál. Ha PC végzi, akkor i7-es Proci van előírva a DIGI oldalán (tehát olcsó Jánosok sírni fognak), ha meg nem PC végzi akkor is egy viszonylag drága router kell hozzá. Különben megint szívás lesz.
-
törölt tag
válasz djzotya1983 #3388 üzenetére
Milyen routerrel hajtod?
Nekem most az Asus RT-AX58U a kiszemeltem. WPA3 és WIFI 6 miatt.Egyébként az a vicces, hogy a sok tudatlan berendeli a gbps-os netet, aztán a PC-je főleg kuka hozzá, a szolgáltatótól várna routert is, mert arra sem futja neki, aztán rámegy a Speedtestre, és szörcsög a hörcsög, hogy nincs meg a sebesség, és a szolgáltatót húzza le mindenhol, pedig csak ő volt hülye, és csóró
-
djzotya1983
tag
Gondoltam beköszönök egyet mindenkinek. Most is fennt dolgoznak a T-Sek fejlesztenek pedig már régen tavaly tél óta bevezették az optikát
-
törölt tag
Az egész városban a földben megy végig a rézdrót (mind telekomos), Légkábellel van fent DIGI(Invitel) ED3.0 és Vodafone(UPC) ED 3.0.
DIGI optika Berettyóújfaluban kb abszolút esélytelen, mert a Vodafone-nak is az van.
Telekom optika lenne kérdőjel, de nagyon úgy néz ki, hogy a kis környező falvakat leoptikázták, Újfalun meg keresztül ment csak az optika...A légkábelezést szeretik a szolgáltatók, mert gyors és olcsó megoldás, cserébe nem olyan esztétikus. Viszont a képen látható pusztulat utcákon nem nagyon tudom elképzelni, hogy a Telekom ezt a megoldást választaná. Azt viszont igen, hogy a már úgyis földben lévő rézdrótos hálózatot kicsit feldobja, itt-ott kihelyezett DSLAM segítségével. Az átlag embernek az is bőven elég még ma is, a Telekom meg erős a kedvezményekben. Nekem is azért van Magenta 1-em Újfaluban, mert a négy szolgáltatásból három Berettyóújfaluban van, a negyedik a mobilinternet itt Hajdúszoboszlón, most még Vodafone-nal és Telenorral kiegészítve, de a Vodafone helyére hamarosan belép a DIGI
[ Szerkesztve ]
-
user12
őstag
-
user12
őstag
-
GURUlok
újonc
Hosszú küzdelem után nálunk is felkerültek a PR-Telecom dobozai.
Ha az NMHH-nál megtörént az "utólagos nyilvántartásba vétel", akkor a hálózat készen van? Ebből szolgáltatás mikorra várható?Arra lesz lehetőség, hogy az általuk kiépített hálózaton valami normálisabb szolgáltatót válasszak (pl. digi?)?
Az biztos, hogy akármi felüdülés lesz a jelenlegi 5/0.5 ADSL-hez képest
-
törölt tag
-
Túzok22
senior tag
Sziasztok. Másnak is be van lassulva/bugos a prohardver vagy csak nekem?
-
user12
őstag
válasz industrial #3379 üzenetére
Igen, egyébként is egy vicc. Anyumnál papíron 15/1-es csomag, de mire még elindul az IPTV gyakorlatilag úgy 1-5 Mbit közötti valami marad. Régebben úgy csinálták, hogy ahol több tv-re volt igény, húztak be +1 vagy 2 vonalat, de gondolom mostanra már megtelt a dslam vagy a gerinc/felhordó hálózat nem bírja.
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
industrial
tag
Pick-Up Kft végzi állítólagosan a telepítést. E-mailra nem válaszolnak.
Digi Tv-s szerelő szerint akik az optikát csinálták ők románok, de haza mentek.
Letöltéssel még csak-csak eggyüt lehet élni..de feltöltés.
Mikor az ügyfél nem ériti meg hogy 100mb-ot míért 2 óra mulva tudok csak átküldeni, 100gb-os mobiladat keret jól tud jönni. -
törölt tag
Azok az utcák jellemzően Berettyóújfalu külvárosi területei, a Telekom is előszeretettel légkábelezik optikát is, csak a belvásorban volt joga az önkormányzatnak megkövetelni a földben vezetést (de már ez a jog sincs meg). Szóval kihelyezett DSLAM lesz az valószínűleg Logikus is, mert a rézdrót megy a földben mindenhol a városban.
-
user12
őstag
Valaki arról tud valamit, hogy a DIGI által átvett Invitel területeken van konkrét fejlesztési elképzelés, terv?
Gondolok itt konkrétan azokra a kistelepülésekre, ahol max 5-10 MBit ADSL elérhető jelenleg.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
törölt tag
Korábban felmerült, hogy kihelyeznek pár extra DSLAM-ot, aztán elérhetik vele a jelenlegi sávszélesség többszörösét, viszont Berettyóújfaluban, azzal sem tudnának labdába rúgni, mert ugye a Vodafone és DIGI ED3.0 rendszerei leverik. Plusz még Újfaluba is optika volt belengetve, csak annak már két éve, aztán a kis pusztulat falvakban már régen Telekom optikán tolják, a járási székhelyhelyben meg Telekom xDSL van. Az viszont áll, ha még most kezdtek neki túrni az utcákat idén nem nagyon végeznek vele.
Itt Hajdúszoboszlón is hónapokig tartott a DIGI optika.
Az én lakásomban amint lejár a hűségem - már előtte megrendelem 1-2 héttel - a DIGI lesz a UPC-s ár feléért. Youtube miatt nekem fontos a feltöltési sebesség, az 15x lesz... A letöltés meg duplája. Az árral meg sokkal jobban járok, mintha Telekom optika lenne. Magában a Telekom optika 1000/1000 drágább, mint a DIGI-nél az 1000/300+ TV+ telefon.
-
Pokesz007
senior tag
válasz headhunter #3372 üzenetére
Sok Sikert Karácsony fele ,remélem erre jönnek. Állandóan bombáznak, hogy nincs megállás 5G-vel. Visszaírtam, hogy inkább az optikával induljanak a házamhoz
[ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
törölt tag
válasz headhunter #3372 üzenetére
Talán mikulásra lesz is belőle valami (csak nehogy VDSL legyen ) és az sem DIGI-s árakon...
-
headhunter
addikt
Berettyóújfalu, "rákapcsolt" a Telekom?!
Beindultak, igaz csak a földmunkákkal.
Hétvezér, Táncsics tér, Nagyváradi-Attila utca sarok, Széchényi utca páratlan oldal, Posta stb...Aknákat ásnak és betonoznak.
-
Gyula84
veterán
-
industrial
tag
válasz zsida.kornel #3354 üzenetére
Pannonhalmi járás....szintén Invitel eltűnt. Digi nem tud semmit. Egy vicc hogy még 2020-ban 10/1-es ADSL..van. Románd..
Falu-Tv tolt valami Coaxos netet, de nem igazán stabil. -
the.odzsy
aktív tag
A zirci járás legalább szerepel az NMHH oldalán hirdetményben 2020 február 19..ei dátummal, de pl. a felénk lévő mezőkovácsházi járásról már 2 éve egy szó sincs sehol.
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
törölt tag
Ahol az Invitelnek még xDSL, vagy DOCSIS 2.0 rendszere van kiépítve, ott fejleszt. Ahol meg ED 3.0 ott max upgradel 3.1-re. De amúgy amit írsz igaz, hogy a két dolog, az Invitel felvásárlása, meg ez a mobilpiacra való belépés sok lehetett. Pont a mobilos fejlesztés lehet a kerékkötője annak, hogy ahol felvásárolta az Invitelnek azt a territóriumát is ahol korszerű ED 3.0 van, azt lecserélje. Helyette kihúzta például a mi utcánkba (is) az optikát. Az Invitelnek Kecskeméten volt optikája, tehát ott jó a helyzet.
-
taki01
őstag
-
törölt tag
A DIGI-s topicban éppen az a téma, hogy olyan szépen ráfejlesztettek a mobilra, hogy a TV, Internet, Telefon triót is sikeresen megdrágították (többek között ezért kell a DIGInél fizetni a bekötési díjat), hogy kollektíven szív az egész előfizetői táboruk.
Miközben a konkurensek mobilszolgáltatók csak úgy vágják hozzám a szabad gigabájtokat, és nekik a DIGI-vel szemben országos lefedettségük is van:
-
Luc22
csendes tag
Így másfél évvel a 2018 decemberi határidő után már biztos kínos volt. Lehet reménykedni, hogy legalább akkor kész lesz. (vagy nem) De esély még van rá.
[ Szerkesztve ]
-
e90lci
senior tag
-
törölt tag
válasz Sirandrish #3353 üzenetére
Igen, hát az a vicces, hogy Berettyóújfalu járás székhely... (Mondjuk folyamatos népességelvándorlás, gazdasági hanyatlás jellemzi, most meg pláne a koronavírus abszolút padlóra küldte a legtöbb vállalkozást, nő ott különösen a munkanélküliség) Az viszont meglepő, volt számomra, hogy mégsem a járás székhelyen hálózta be a Telekom az optikát (lehet a mérete miatt az EU-s pénz nem lett volna elég), hanem a környező temető falvakat... Berettyóújfalun meg keresztülhúzták, aztán az egykori nagyközség lakók meg optikáról álmodoznak, meg nézhetik esetleg, hogy na ezen az utcán van optika, de sajnos csak keresztül megy
Így aztán a UPC sincs lépéskényszerben, és a DIGI sem cseréli le a lényegében új Invitel hálózatot, felosztották három felé a várost a Telekommal. A Telekomnak olcsóbb ha VDSL2-höz helyez ki még DSLAM központot. Belvárosban mielőtt eljöttem is volt.
-
zsida.kornel
tag
Zirc járás invitel fejlesztés suttyomba eltűnt az invitel oldaláról, már 2018 decemberi dátum helyett 2020 novemberrel látható, mint várható befejezés. Vicces, hogy ezt csak így megcsinálják. Fogadni mernék hogy akkor se lesz kész
-
Sirandrish
legenda
válasz #07746304 #3335 üzenetére
Tiszalökön is belerohad a földbe a rézdrót szerintem
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Lenry
félisten
-
törölt tag
Flottás mobilinternetre nincs lehetőség?
Szerk: nekünk azért van ilyen, mert Magenta 1 jóságára szükségem van. Anyum használja, nem tölt le, illetve én innen Hajdúszoboszlóról AnyDesk segítségével távmenedzselem. Arra elégséges, hogy Skype-ozzon a laptop webkamerájával. Facebookhoz is , és Youtube-hoz is. Ráadásul két IPTV STB-vel terhelve.
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz headhunter #3336 üzenetére
jól értem, hogy csak a gigabites net meg telefon 4640?
a weboldalon ugyanezt összekattintva 8440...
min múlik hogy kinek jár ez a spec1?
(amúgy igen, elsősorban ez a netes csomag érdekel, a TV-t annyira nem néztük, hogy tavaly decemberben lemondtam, most se látom értelmét előfizetni)nem volt szórólap, egyszerűen időről időre rákerestem itt a saját címemre és ma már ez fogadott
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
törölt tag
válasz #07746304 #3338 üzenetére
berettyóújfalui kis álom: 1,5 éves videó...
-
e90lci
senior tag
válasz djzotya1983 #3337 üzenetére
-
törölt tag
válasz djzotya1983 #3337 üzenetére
Mennyibe kerül az 10000/1000 T-nél?
Nálam az én címemen ennyi a DIGI 1000/300- de jön a Telekom optika is (Hajdúszoboszlón lakom szerencsére, mióta elköltöztem Berettyóújfaluból)
Most még UPC Fiber Power 500 van, 06.30-án jár le a hűségem. UPC (vagyis már a Vodafone-tól marad a TV, és a Telefon), de lehet az is, hogy már most berendelem a DIGI Internetet ennyiért!
-
djzotya1983
tag
válasz #07746304 #3330 üzenetére
Tényleg nincs Mondjuk én valahogy nem veszem észre azt a pár 10 megabites veszteséget, ám sehol sincs meg az 1000/1000, van aki örül a 600/600-nak.. Garantáltan ugyanis a 300/300 at kell adni a T nek
Ehhez képest névlegesen megvan az 1000. Természetesen a speedtest szerverek lefoglaltsága is nagyban befolyásolja a mérést.. Az is lehet hogy onnan nincs meg, nekem viszont van annyi[ Szerkesztve ]
-
Lenry
félisten
válasz headhunter #3332 üzenetére
1000/1000
a 2 Gigabitnek már nem venném gyakorlati hasznátGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
törölt tag
válasz djzotya1983 #3324 üzenetére
Nincs meg az 1000/1000
-
Sirandrish
legenda
válasz djzotya1983 #3328 üzenetére
Pont bejöttem a kutyával..
Meglátom..jéé változás!!! Hátha...jaaah semmiEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
djzotya1983
tag
válasz Sirandrish #3327 üzenetére
Téged vártalak mit szólsz. Ígérem ezután csendben leszek
-
Sirandrish
legenda
Még egy hónapot se bírtál ki...
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
taki01
őstag
Ez melyik speedtest szerver mert próbáltam az összesere és mind agyon volt terhelve és némelyiken csak 300 Mbps volt a többin sem értem el 600-700 Mbps-nél többet. Ha szelessav.net-n mértek akkor ott meg van 900 fölötti sebesség.
-
djzotya1983
tag
Azt hiszem kapott egy frissítést a modem
-
btz
addikt
Tegnap még javában vezetékező embereket láttam az út mentén. (Jó, épp dél volt és a fűben ültek és élvezték a jó időt ) Kijárási korlátozás a munkavégzés ellátására nem vonatkozik, így nem fog számottevően csökkenni az optikai építkezés a jelenleg bevezetett korlátokkal sem.
ⓑⓣⓩ
-
user12
őstag
válasz djzotya1983 #3313 üzenetére
Felénk nem álltak le, a UPC és a T is ténykedik
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
taki01
őstag
válasz djzotya1983 #3314 üzenetére
Igen ez HFC. Most lett bővítve itt a hálózat. 300 métert épített ki a Telekom.
-
djzotya1983
tag
Jó több nem lesz ígérem. Szerencsénk volt mert a mostani helyzet ami jönni fog megpecsételi az elindított szuperinternet programok nagy részét is
-
taki01
őstag
válasz djzotya1983 #3309 üzenetére
Nálam most terhelve van a hálózat de így se vészes a helyzet
-
Sirandrish
legenda
Már kezdtem is pánikba esni, mert már vagy egy hete nem dobtál be képet a hiperszupernetedről
-
FistXL
senior tag
Fejezd abba, én itt szopok a 40mbps mobilnettel, mert rászabadult mindenki
Mézga mikróneten még 10 sincs, ping meg 60 felett...[ Szerkesztve ]
-
Túzok22
senior tag
Sziasztok! Az normális ha az a wifi antennától messze vagyok (pl ház másik fele de még fogom a wifit), akkor egy kicsit packet lossos lesz a wifim? Amikor közelebb vagy egészen közel vagyok akkor 0% de ha egészen távol vagyok az antennától már van is egy kis packet loss a wifin.
-
kiskeni
aktív tag
Igen, sajnos úgy általánosságban ez vár minden ágazatra. A lehetőségekhez mérten azért igyeznek, a Telenor 100GB mobilnetet, a Telekom pedig 10GB-ot (+extra aktiválható 5GB-ot) ad mindenkinek és hát valjuk be, ez kb. elég lehet a lefedettség ideiglenes biztosításához. Telója és telefonszáma valamelyik szolgáltatónál elvégre mindenkinek van, így az olyanok is netezhetnek, akiknél még vezetékes, vagy akár mikrós sincs. Tudok én ilyet és nem kell messze mennem, a falumban pl. van egy pár emberke és ők pl. pont gyerekesek is, akiknek meg az online tanuláshoz kellene a net. Hát most kapnak, csak azért most elég sokan fognak így rászabadulni a mobilhálózatra, ami nem épp szerencsés.
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
kiskeni
aktív tag
válasz #07746304 #3304 üzenetére
Ne forgasd ki a szavaimat, mert ahogy leírtad az úgy néz ki, mintha én arrogánsan és önző módon megkövetelném a fejlesztések gyorsítását. Nem, marhára nem így van, ha így gondolod akkor az már tuti, hogy nem tudod értelmezni az írott szöveget.
Valójában pedig mint eddig is, most is érdekel hogy haladnak a fejlesztésekkel, okoztak-e változást a mostani körülmények. Vagy mi az, a jelenlegi helyzetben nem érdekelhet más? Esetleg bűnnek számít mással törődni? Na ne vicceljünk már...
Hiba volt feltennem ezt a kérdést ebben a formában. Bocs, hogy érdekel az események hatása erre az ágazatra (is)Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
kiskeni
aktív tag
Szerintetek most, hogy jobban kell a lefedettség, mint eddig valaha, vajon felgyorsulnak a hálózatfejlesztések? Vagy pont, hogy lelassulnak a korlátozó intézkedések miatt (rövidebb nyitvatartások, talán esetleg kijárási tilalom bevezetése hamarosan stb.)? Mert én őszintén szólva örülnék, ha egy utolsó hajrában most gyors teljesítenék az eddig elmaradt/elkésett fejlesztéseket mondván, hogy szükség van a nagy lefedettségre.
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
Túzok22
senior tag
-
djzotya1983
tag
Az az optikai PON osztó felfüggesztése. Optika lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.