- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsokiandra
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Úgy néz ki nem várták be.
Nálunk (Karmacs), már elérhető meg is rendeltem, szerdán jönnek bekötni.
Pár random címet megnéztem, Vindornyafok szintén jó már, Cserszegtomaj, Rezi még nem, aki szintén keszthelyi járásban lakik érdemes ránéznie a telekom oldalán.
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Megnéztem, összesen 320 település van a tíz járásban. Azt nem tudom mindegyikben volt-e vagy lesz-e fejlesztés de ha csak felében az is nagyon sok.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Az a jó hogy amennyire én tudom pár száz méterre tőlünk van optika és ezres net, településen belül is. Csak ebbe az utcába nincs még koax se...egy nyamvadt rézdrót jutott ide.
Pedig nem a város szélén lakom. Kb 3-5 perc alatt gyalog bármit elérek...konkrétan a központot is, ahol mondjuk optika van. -
Sirandrish
legenda
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
És tényleg...
Az előbb egy 12 oldalas cuccot nyitottam meg, ami 12 oldal volt "K"-ig..
Mindenesetre az gondolom az remek kilátás ha a településem benne sincs ebbe se
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Alakul ez még ha kissé lassan is....Celldömölkön viszont semmi mozgás sajnos
, kábelek ugyan úgy lógnak ahogy nyáron-ősszel.... -
Rick4
félisten
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ő lakik arra, semmit se fogsz tudni az egészről, de a környező utcákban már látni fogja a kábelezést, dobozolást...
-
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Jajj de jo lenne. Az igeny szerinted erdemes bejelenteni,vagy keresni a szolgaltatot hogy mondjon valamit?
-
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Örvendetes hír,viszont egy dologtól félek,ahova költöztunk abba az utcába nem húzták be eddig a régi kábelt sem. Attól tartok az optikát sem fogják,pedig igény lenne rá!

-
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Itt balatonakaliban a telekom regi halozatan meg mindig van olyan utca ahol nem minden hazba tudnak bekotni “kapacitas hiany” miatt

-
Rick4
félisten
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ez az évgilágon semmit se jelent, számtalan pálda van még arra is, hogy a sarkon, a máik utcában elmegy a kábel, és a második házba, ami a keresztutca, évek óta nem lehet kötni.
-
Iceman83
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Köszi.
A telekom oldalán hol nézed azt nem találtam? -
Iceman83
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ezt hol tudod követni hol lett bekapcsolva?
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Frissült már 5 járásban a Telekom lesz az üzemeltető. Jól láttad ezt...
Mennyi települést is "szereztek/szereznek" meg így? Nem kevés az biztos... 
Amúgy érdekes, hogy a Digi (4iG) vagy akár más cég itt nem jelenik meg - legalábbis eddig - mint üzemeltető. Ez miért lehet? -
Danieloxy
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Király, ahogy az eddigi tendencia mutatja a kis falvakat átadják ami szerintem korrekt, csak a nagyobb települések amik még hátra vannak!
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ezért is írtam, hogy Celldömölkön ki lesz a befutó vajon? Sanszos, hogy a Telekom. Az is lehet a ha Digi fészkelődik mégis még kedvezőbb területi ár is elképzelhető a Telekom részéről...Meg a helyi szolgáltató is kénytelen lesz alklamazkodni ha olcsóbb nem is lesz de ár-értékben jobb csomagokra számítanék. Ami az előnyük a DVB-C magas bitrátával. Ugye a Digi és a Telekom IPTV-t fog adni.
-
Rick4
félisten
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Hazudnak szokás szerint! Vettem volna egy ipari ingatlant, digi ugyanezt a netet hozta a címre, hívtam őket, nem tudnak nyilatkozni, mert az invitel terület (akkor miért hozza a digi, vagy miért nem tudnak átkapcsolni) leadtam az igányt a weboldalon, kértem viszahívást, semmi!
Komolyan, 3 hétig ezt játszottuk, leadtam az igényt a weboldalon, vártam, nem hívtak, a központ azt mondta, ez invitel terület!Végül 3 hét után sikerült valakivel beszélni, hogy ugyan ott van az 500 a weboldalon, de azt nem tudják, adsé-t tudnak adni, ami 2-3 mbit sebességet tud!
A jó édes anyukájukat! Jóanyáméknál is mocskok voltak, 1000-es net csúcsidőben 300-350 max... SOHA nem tudták megcsinálni, hogy jó legyen! Éjjel tudsz 1000 körül mérni, szóval jó és kész!
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Celldömölkre is kiadja így megtévesztő, hogy az összes kínálatot mutatja. Ott ex. Invitel VDSL a max. 30 Mbit-tel.
Új FTTH területeken vidéken ha jól látom csak 500-as netet adnak 1000-es nincs ill. IPTV-t. -
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ez így van! Nálunk MVMNET-es emgedélyeztetés jelent meg az NMHH oldalán. Aztán Digis optika lett de, ennek ott semmi nyoma!
-
bozsokiandra
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Nekem az a fura, hogy a mikrotti kiépítette karmacson és még több faluban is a saját (nem szip) optikáját és kb fél éve működik is úgy hogy nyoma sincs az nmhh engedélyek között.
-
bozsokiandra
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Szerintem az nmhh oldal hiányos lehet. Karmacs a település, itt már kiépült egy optika a Mikrottié az nem is szerepelt az oldalon, pedig már működik.
Az mellé épült ki a mvm-es hálózat részben az e-on részben a telekom telefonoszlopaira. Ezeknek is fenn vannak a dobozai, kábelei, szerelők kora ősszel kb 2-3 hónapot mondtak az átadásra. -
bozsokiandra
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Keszthelyi járásról van esetleg valami konkrét infód?
MVMNettől ennyi választ kaptam:
"A keszthelyi járásban épült hálózatunk esetén a szolgáltatás igénybevétele a szükséges projekt zárási adminisztrációs lépések után lehetséges. Erről aktuális információkat itt találhat: https://net.mvm.hu/hu-HU/GINOP_Projektek/SZIP"
Telekom nem mond semmi konkrétat csak hogy felírták a számomat majd értesítenek ha lesz optika.
-
trec12
addikt
-
Danieloxy
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Jó hazai szokásra csúszást csúszásra halmoztak!
Mindenesetre az nagyon fura hogy nálunk elérhető, ahonnét érkezik a kábel ott pedig még nem! Nem tudom mi alapján lesz elérhető, mondjuk nálunk már jó pár hete végeztek a teszteléssel lehet ezért! -
Danieloxy
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ma csak úgy beirtam a cimünket a Telekomos oldalra hátha elérhető már, és láss csodát elérhetőnek jelzi! Gyors meg is rendeltük és igy elvileg még karácsony előtt bekötik! Remélem valós dolgot mutatott az oldal, gondolom az nem tévedhet ugye? Mármint ahol letudod csekkolni hogy elérhető-e a net!

-
makoss
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Honnan az infó?
-
Sirandrish
legenda
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Jöhetne már Tiszalökre is valami hasonló.
Bár hogy őszinte legyek, én egy Koaxos 100megának is tudnék már örülni
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ezt megerősítem, hogy megtörtént
: "2023.10.24. napjától Kemeneshőgyész FTTH hálózattal lefedett területe." -
Danieloxy
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Nem tudom mennyire lehet hinni az ilyen sablon szövegnek, mindenesetre van egy olyan sejtésem hogy ebben az évben ha még köthető is lesz, nem nagyon tudnak már kijönni!

-
makoss
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Máshol egy városrészt felépítenek ennyi idő alatt míg ezek válogatják az optikai kábelt meg nézegetik hol a vége
De ha így haladunk 2024-ben sem lesz belőle semmi
-
makoss
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Mindenkit leráznak, bunkó dolog
-
makoss
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ez kb olyan mint amikor tavaly mondták, hogy idén fejlesztenek, idén meg majd jövőre
2024-ben meg halasztanak mint ahogy az egyetemisták?
-
adreszka
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Feliratkoztam erre az értesítőre, hogy amint lehet kötni akkor ott legyünk az elsők között a bekötésnél és minél kevesebbet kelljen szenvedni az Invitel hálózatán.
-
makoss
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Amilyen lassan dolgoznak tervbe vehetik a temetőt is, majd netezünk a másvilágon!
-
e-newsee
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Pl tőlünk.
De én most olyan szinten megszívtam, hogy íme a sztori:
- Körüljártam a lehetőségeket, és azt mondtam, bacca lófac, jobb híján legyen a Telekom 30Mbites vacka Magentában mobillal, tévével.
- Emiatt (mivel a meglévő teló díjcsomagom nem vihető be Magentába, mert már nem forgalmazott) díjcsomagot váltottam, persze drágábbra, de hát a Magentás kedvezményekkel ugyanott lennék.
- Két hét után hívom a Telekomot, hogy ugyanmár nem akarnak-e velem egyeztetni a bekötésről?
- Telekom közli, hogy nem lehetséges a bekötés, mert telített a hálózat, nincs szabad érpár (és most jön a legjobb), de hát ők erről levelet is küldtek.
- Mondom, nekem biztosan nem. Akkor most mondják. (kapjákbe)
- Kérdem, akkor hogyan tovább, mert ugye innentől önhibámon kívül meghíúsult a Magenta csomag, ami miatt váltottam előfizut, amit így most szeretnék visszakapni. Erre azt mondta, megoldható, volt már rá példa, és indított rá egy reklamációt a fenti indokkal. Kíváncsi leszek.
- "A" opciónak felvetette a mobilnet megosztását.
- Mondom, ezt ti sem gondoljátok komolyan, hogy az alig jelenlévő térerő miatt mindössze 15-20Mbitet tudó mobilnetet fogom megvenni tőletek 13k Ft-ért?
- Akkor nincs ötlete, szóval ebben maradtunk. Meg hogy sajnálja. (kapjákbe)
- "B" opciónak, mondom, akkor nézzük meg a Voda mobilnetjét, az mégis csak 5k Ft, és korlátlan.
- Szereztem SIM kártyát kipróbálni a térerőt, de se a padláson, se az udvarban nincs 4G, szóval ez is bukta.
- "C" opciónak most a Zneten a sor, hogy megnézze, van-e tiszta rálátásom egy mikronetre, ami legalább 80Mbit-es 9k-ért. Jelenleg itt tartunk.
- Ha ők sem tudnak netet varázsolni, akkor még futok egy kört a Yettel-nél, akiknek 50Mbit-es mobilnetjük van otthonra 8k-ért, a trékép (igen, szándékos az elírás
) szerint mindenhol, még talán a házban is.
- Ha az sem jön be, akkor nincs más opcióm, mint a Telekom kurvadrága mobilnetjével élni valami fullosabb külső antennával a tetőn, oszt várni a csodát, hogy egyszer valamikor talántán ha lesz majd optika a faluban, aminek (mint ahogy régebben mondtam már vala) az összes szomszédjában van már optika.
- Szóval 2023-ban ott vagyunk, hogy egy főbb útvonal mentén lévő, nem elmaradott (orvos, gyógyszertár, tűzoltóság, posta, 2 bolt, ovi, suli, állatorvos, fogorvos van) faluban egy újonnan beköltöző ember nem tud használható minőségű netet csinálni az otthonában.
De gyanítom, ha meglebbenne a szele, hogy valaki a fazék mellől megveszi , és beindítja a régóta nem működő termálfürdőt, tuti, hogy másnap már ásnák a kábelt a határban.
...kapjákbe!
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
A honlapjuk szerint a két településen random címre csak 30/5-ös net van az iptv mellé.
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Bízzunk benne, hogy ténylegesen megindul előbb-utóbb a szolgáltatás mindenhol. Mondjuk elég sok település van a két járásban én csodálkoznék ha tavasz előtt mindenhol berúgnák a motort....
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Pontosan ilyen a celldömölki járás. Ex. Invitel MVMNET kiépítés, Telekommal indul. A mikorról csak pletyka van. Telekom a sablonszövegen kívül semmi konkrétumot nem mond hiába érdeklődik valaki....

-
woodworm
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Invitel+Vodafone területek.
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Azért van rendesen még terület ahol az Invitel az ex szolgáltató xdsl-el mind a mai napig. Gondolom ezeket mind beleszámolták. Meg azt hiszem a Telekom is hasonló számokkal marketingezik.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Tiszalökről tuti
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Igen! Pápakovácsi és Lovászpatona ha jól emlékszem! Amúgy van még jó pár település a pápai körzetben ahol még egy "kapavágást" sem csináltak. Köztük a szomszéd faluban sem! Mi talán azért kaptunk korábban optikát a többi faluhoz képest, mert pár éve már a gerinc vezetéket itt vitték el amikor Pápát és Sárvárt kötötötték össze!
Amúgí furi ez az NMHH-s kihirdető oldal, mert például több falu sem lett kitéve oda ahol már működik a Digi-szolgáltatás, köztük a miénk sem. -
Rick4
félisten
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Marcali és Balatonmáriafürdő között végigfektették az optikát 2021 nyarán, nálunk Balatonújlakon 2021 tavaszán már fent voltak az oszlopokon a kábelek, (igaz előtte is fent volt már, de az a cég valahogy tönkrement) majd 2022 február- márciusban már rakták fel a dobozokat, április 2-án én voltam az első, aki itt megrendelte a szolgáltatást, be is közötték 3 napon belül, azóta is hibátlan az 1000/1000-es.
Szóval ez nem arról szól, hogy emberi feltételek adottak-e, telhesen más lehet a háttérben, ami miatt valahol halad, máshol meg nem...
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Igen érdekes lenni tudni, hogyan működik a rendszer milyen feltételekkel ki hogyan szolgáltathat a kiépített hálózaton. De az is lehet, hogy ezeken a helyeken csak a Telekom vállalta ezt? Celldömölkön pl. sok utcában van fent az oszlopokon feltekerve vastag fekete optikai kábel. De nem minden utcában. Gondolom a végpontokig meg a többi utcával még lesz egy kis munka....
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Itt tudod megnézni a jobb oldali oszlopban ki fog szolgáltatni. Sajnos nincs mindegyiknél kiírva csak 3 helyre de az mind Telekom lesz. Esetleg az MVM net-et kellene megkérdezni hátha tudják már és publikus.
Egy ilyen is árulkodó lehet.
-
makoss
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Az a baj, hogy ez is csak szöveg, semmi alapja nincs, mint ahogy ennek sem sok: Gigabites hálózatot épít a Magyar Telekom
Az a gond, mint ahogy nálunk is, hogy a tett, az akarat hiányzik!
Totál úgy mint nálunk az építkezés!
1 év alatt fel lehetett volna húzni a házunk, nem pofázni, pöcsölni, vakarózni, e helyett 3 évig tartott
A ""mester"" emberek tudod aki valami kifogást mindig talál, nem jó az anyag, nem jó a szerszám, nem jó ez, nem jó az, de holnap sem meg utána sem tudok jönni mert jön a gyerek foga, leesett a mászókáról, beteg azasszony, meghalt a nagyapja már harmadjára stb stb.... ez gondolom ismerős?
Így el is húzódhat a fejlesztés, szerencsétlenek miatt!
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Dehát nem uniós meg kormányzati pénz jó része ezeknek a fejlesztésnek? Akkor ki fizet kinek milyen alapon...?
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Digi! Beelőzték az anno pályázatot nyert MVMNET-et Pápa környékét illetőleg. Bár már ki tudja ki kivel van itt a nagy bevásárlások közepette!
-
Diák66
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Máshol az ADSL-t........ szóval még jobban járnak a koaxosok.
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Lajosnagy17 és draco31 én már jeleztem párszor, hogy nem a topik témájába való posztolás megy! Egy-két napig abbamarad aztán kezdődik minden előröl. Jó lenne ha már befejeznék az urak a nem idevaló írások posztolását még offban is! Gondolom a napelemnek meg a számítógép fejlesztésnek meg a többinek is meg van a megfelelő topikja! Kéretik oda hozzászólni! Köszönöm a megadott témában idejárók nevében!
-
mufuee
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Detto, ránézek áttekerem aztán kilép.
Amúgy van valami infód a Balatonfüredi járásról?
Volt itt fenn egy kis térképed de már nem találom itt a "sok" hozzászólás között.
Májusban Pécselyen felhúzkodtak optikát meg pár dobozt, azóta semmi. Eon-os ismerős mondta hogy a PR el van csúszva hónapokkal (május 31 volt valami határidő) Balatonalmádit elvileg befejezték. Amúgy PR ügyfélszolgálat nem válaszol 2 hónapja.
A röhej hogy a T honlapja szerint lenne 50/20as net, csak azt nem tudom hogyan, mert még a régi koaxot is levágták májusban. -
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
-
KROK640
nagyúr
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Nem jönnek az uniós pénzek, és emiatt (amúgyis a negatív gazdasági környezet miatt) sorra állnak le az állami és magán beruházások is.
Mivel ezek a net optikák nem kiemelt jelentőségű beruházások, ezeket állítják le elsőként. A "szüneteltetés" meg egy remek szó, elvégre mégis felháborító lenne, ha azt írnák, hogy belátható időn belül nem csinálják meg, mert nincs pénz. Szüneteltetnek, csak nem tudni meddig.Az már csak hab a tortán, hogy olyan projectek szünetelnek most (és késnek ki tudja mennyit ezáltal még), amiknek már évekkel ezelőtt kész kellett volna lenniük.
-
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Az mondjuk kellemetlen tud lenni, ha beelőzi őket kiépítés közben egy olyan vállalat mint a Telekom. Utána már "kevésbé" lelkesek a kiépítés folytatásánál.
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Nincs lóvé nem jönnek az uniós pénzek sem.
Kicsit körül kell nézni a hírekben, háttérműsorokban. Egyértelmű; elmérte magát a kormányzat. A nagy fejlesztéseket is sorba fejezik le....
No de no poilitika....
-
woodworm
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Csak az adatbázisuk nem ér semmit. Mezőberényben hirtelen körbe vitték az optikát, mert netmax 500 köthető jó pár random helyen.
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ahogy látom van cím elérési lehetőség is! Ami mindjárt mutat több opciót is nagyobb sebességgel, mint a mostani 15/0.9. NET 30,100 és 500. Na ezt ma le is informálom!
-
GyureX
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Köszi! Azt már kibírom, hogy legyen végre normális net a városban.

-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Köszi az infót! Reménykedjünk, hogy miharabb ideérnek. Másik. A héten beszéltem egy Telekomos sráccal ő azt mondja, hogy ahol a Metalcom épít az Telekomos lesz. Értendő ez az MVMNET által elnyertekre. Ahogy látom ezek javánál a Metalcom az építő! Meglátjuk, mert itt már nem tudni ki kivel van
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Úgy tudom Dáka is készül! Valamint Marcaltőre van engedélyeztetés!
-
rekurzio
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Közben annyira felpörögtem a Balatonfüred szó láttán, hogy észre se vettem, hogy szüneteltetés... hát akkor nem lesz optika, valahogy nem lep meg, de a polgármesternek megmondom lassan, hogy ha nem engedélyezi én fogok felmászni személyesen az oszlopra és behúzni annyira megesz az ideg...
-
rekurzio
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Igen ezt tudom, hogy nagyon igyekeznek itt is, ami miatt kételkedtem, hogy az önkormányzat itt diktatorikusan kezeli az ilyen ügyeket (és ezt több szerelőtől is hallottam már), magyarul mindent elutasít. No nem mint ha nem bírnának el az oszlopok még egy kábelt.
-
rekurzio
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ejha nem hiszek a szememnek én pezsgőt bontok ha ez az én utcám is lefedi
-
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Felénk a pápai járást is anno az MVMNET nyert el. Volt is pár éve építési engedély jó pár falura. Azóta a nagy semmi. Most kb. fél éve a Digi mocorog ebben a térségben. MVMNET engedélyek mostanság Celldömölk környékére irányulnak. De a kérdésedre mi a válasz nem tudom. Amúgy furi, hogy erről nem szól a fáma!
-
woodworm
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Jól jönne nagyon akkor is, ha drágább lett közben. Nagyon gagyi lett az itteni voda hálózat, pedig a upc építette pár éve. Csúcsidőben egy epizódot nem lehet streamingen megnézni, hogy ne induljon vagy kétszer újra a modem. Telekomra nem szeretnék váltani, mert az ugyanúgy docsis, plusz az iptv sem jön be.
-
woodworm
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Jól körbe lövik Mezőberényt, lassan két éve van építési engedélyük. Bár azt nem tudom, abban benne van-e a városi hálózat is.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Pont-pont hálózat lehet optika is. Ez rendszerint állami vagy önkormányzati intézményeknél használják, ahol az efi optikàval közvetlen a fejállomásra csatlakozik.
-
taki01
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Nagy valószinűséggel valami mikros kapcsolat lesz.
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
A jövendőmondó szóljon belőled. Tudtommal ez az első Vas megyei település ahol optikázik a Digi.
"Úgy látszik nem hagyják elveszni az Inviteles hálózatot, habár töménytelen mennyiségű munka van még hátra."
Van ott még jópár jól mondod....(pl. Sárvár, Celldömölk
no meg a falvak - de ott meg van már SZIP), -
Klown
aktív tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
100%-ig én se tudom a választ, mert Opten szerint más papíron a tulajdonosi háttere mindkét cégnek, de tény, hogy mindhárom cég (HWR-Telecom, LRT-COM, LRT-KTV) székhelye és a honlapja is egyforma a színeket leszámítva. Szóval biztos erős lehet az összefonódás! Egyébként a Drávanet is hozzájuk tartozik még. A HWR viszont az ex-TvNetWork romjaira épült. Miután a DIGI felvásárolta a TvNetWork-öt a koax-os területeket továbbadta a DIGI. Így lettünk PR-Telecom-osok, de kb. 1 év után ők is továbbadták a HWR-nek a területet. (Bp. XVI.)
Nálam a HWR szolgáltatott koax-on. Nagy baj nem volt vele, bár amíg csak D2-es modem-et adtak, addig voltak lag-ok, de D3-asra való modemcsere után ez elmúlt. De hát lassú volt (40/4) és nem túl olcsó. A lakótelepet közben beoptikázta a Horpácsi Háló, aki meg kiadta a hálózatot a T-nek, akik azóta is szolgáltatnak rajta. Szóval nem volt kérdés a net. (A Netmánia 1000 befigyelt akkoriban. 1000/200) A TV már más kérdés, mivel a DIGI-féle kódolatlan DVB-C-t nyomatja tovább a HWR, szóval ha több készülék van, akkor olcsóbb tud lenni, mint több box-ot bérelni mástól. Na meg box se kell hozzá... Nálam T-s IPTV volt, ami elég gány, de egy box-szal olcsóbb volt, mint a HWR-es DVB-C.
Üdv: Klown
-
pruzsi
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Nincs informáciom róla , alvállalkozó vagy pont fordítva. De azok se csináltak 2 éve semmit az biztos
.Egyébként nem olvastam teljesen vissza az utcatokba nem lett optika húzva ?
-
pruzsi
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Üdv. Lrt becsődölt , megkotberezte őket a T mert nem készültek el időben ,ezért építette ki a Telekom saját zsebből az optikait berekben és kunmdarason .
Állítólag már szereztek pénzt de sok helyen már ellopták a kábeleket mert azt hitték réz ...
igen felmásztak az oszlopra a helyi erőforrások -
MZoli11
újonc
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Szerintem a T ebben nem hibás, inkább ha ez ügyben keresünk hibást akkor azoknak a szolgáltatóknál kellene körül nézni, akik megnyerték a támogatást...valami készült belőle, de még mindig nem lehet rá előfizetni. Veszprém megyében rengeteg ilyen település van, ahol fent vannak a PR-Telekom dobozai, de nem lehetett előfizetni rá mert a faluk nem lettek összekötve betápláló optikával.... Az, hogy a T van ahol ráépítette a sajátját szerintem érthető, mások álltal pár éve épített hálózatot átvenni-befejezni nagyon macerás (szerintem jogilag is), másrészt így a T tudja azt az irányt követni, hogy országosan mindehol egységes csomaggokkal, szerelési technikákkal, anyagokkal dolgoztat, ami előfizetői szemmel is előnyös, mivel nincs az, hogy 30 km-rel odébb költözik valaki akkor ott más "típusú" hálózat van, más típusú kábel, más csomag stb. ezeke hibajavítás szempontjából is előnyösek, sokkal gyorsabban lehet hibát javítani, ha egységes merőrendszer van, egységes doboz kialakítás stb.
Személy szerint vagyok érintet a dologban amúgy, nálunk az Invitel nyert annó, de csak minimális pénzt, abból VDSL lett csak mert a PR állítólag akkor is tudta már koaxon 30 Mbit-et....ezt most sem tudja, mivel a betápáláls nem optika hanem mikrós net a szomszéd faluból, ezért csak 12/1 a max. az is időjárás fügvényében ingadozik, illetve ugye a több 10 éves karbantartás nélküli kaox hálózat minden előnye kijön (Herendi erősítők, max RG11-es kábelek, fejállomás Mátyás király idejéből...
)
Jelenleg egy 2000 fős település kb. 1/3dán elérhető az 50 megás net, többi helyen 15-10-5 mega Invitel hálózaton... -
mufuee
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Az szép, akkor kérdem én miután visszalépett a PR, utána miért nyerte el újra úgy hogy semmit nem csinál?
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Na igen a ViDaNet alighanem messze a legdrágább a nagyok közül. Még a Digis területi akciójuk is jóval drágább a Digi emelt áraihoz képest is. Nem is olyan régen volt róla szó ismét, hogy teljesen beleolvad a Telekomba. Amúgy renget fejlesztésük is volt az utóbbi években ez részben magyarázat is lehet a magas árakra meg hát ugye a konkurencei hiánya legfőképp...
Felavatta új központi géptermét Győrben a Vidanet -
mufuee
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Amit tudok hogy Balatonszőlős is PR-telekom lett volna de a T kirántotta a kábel 3hét alatt.
Dörgicsén vett egy nyaralót egy volt T vezér, 3 hét után volt optika. Idén augusztusban Aszófő Pécsely között oszlopon áthozták az erdőben, azóta is ott lóg a vége a földön. Pedig elhúzták földben Vászoly Pécsely között azt hiszem 2 éve.
Eon-os ember mondta hogy ua ez a helyzet Aszófő Örvényes Balatonudvari vonalon.
Egy régi PR-os válaszban pedig ha jól emlékszem az szerepelt hogy a közintézményekbe rendelték meg( ott is lóg a vége amúgy a hivatalnál) de szeretnék a lakosságot is kiszolgálni-
Ezt a PR nyerte anno :
GINOP-3.4.1-15-2016-00103Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése a balatonfüredi járásban
Balatonfüred (Aszófő, Balatonakali, Balatonfüred, Balatonszepezd, Balatonszőlős, Balatonudvari, Csopak, Dörgicse, Monoszló, Örvényes, Pécsely, Vászoly, Zánka)
2022.12.31.
130 017 419 HUF59,91%Szóval ezek után kiváncsi vagyok ki és mikor ér ide?
-
makoss
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Gondolom.
Ez addig lesz míg nem lesz valami új... -
makoss
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Szia! Durva ára van annak a Vidanetnek!
Nem tudom erre, hogy fog számolni a Telekom mivel nagy konkurenciája nincs, de elgondolkodtam, ha megnézi mennyit fizetünk az 50 megáért az Északnetnél
akkor mennyiért fogja adni a Telekom a giganetet?
-
ETOM
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Megmondom az őszintén nem tudom. Szoktam látni erre felé az autójukat. Ez a vidanet nem lenne rossz a 200-s net is olcsóbb mint a mostani borzalom.
Rákérdeztem telekomnál 2023-t mondtak ide az optikára.. persze ez ígérgetés is lehet simán. Peresztegen már húztak optikát azt láttam a nyáron.
Nem tudom érdemes e még várni a csodára.
-
draco31
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Szamosnet itt semmit sem csinál. Ők nyerték a SZIP-et, de nem is tudom léteznek-e még egyálltalán. Weboldal még él, de....
Naracom van csak, majd rákérdezek náluk.
Vezetékes telefon is rádiós, akinek még esetleg van, a padláson van egy kis antenna neki. Telekom. -
draco31
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Jelentkezem a 10% egyikére.

Csak mikrós 100 megás van, vagy mobilnetek. -
Apa+Fia
aktív tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Hajdúböszörmény megerősítve!

-
balika21
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ezeket hol látod? Inviteltől kaptam a számla mellé, hogy menjek be csomagot váltani, befáradtam, mivel online hiába regisztráltam nem sikerült, ott az ügyintéző azt mondta,nem tudja mi lesz a jelenlegi régi inviteles csomaggal, menjek vissza később, mert előfordulhat, hogy év végéig lesz optika
Mondom oké, de mozgolódást nem látok. -
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Információim szerint Pápa-Borsosgyőrön és Kéttornyúlakon is dolgoznak!
-
balika21
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Annyira felb*sz, hogy Pápa után Győr irányába az első faluban lakom a főút mentén, Vaszar 2km-re van, és előbb kapott optikát! A környék összes falujában van már, csak itt nincs.
-
draco31
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Én is várom már a jövő évet, elvileg felém is megcsinálják.
Nagy panaszom nem lehet, mert 100 megásom van, viszont antennás, és talán 1 évem van még a fák miatt, és nem lesz jelem. -
Diák66
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
A zirci járás hogy áll mostanság? Nem nagyon látok már mozgolódást. Győr - Veszprémvarsány között nagyon optikáznak, megy a földmunka rendesen. Zirc - Csetény össze lett kötve, de lakkossági szinten szerintem még semmi nem történt.
-
Tinuszka
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Józan paraszti ésszel van abban valami, ha a limitált kapacitást oda irányítják, ahol veszélyben a haza. Én nem vágom amúgy ezt az egész rendszer(telensége)t. A sarkadi járásban is lenyomta a gyopáros a SZIP projektet, és a legeldugottabb utcákat is végigtúrták. Itt a mi utcánkban is van vagy tíz ház, amiből ötben lakunk, ebből négy csak tévéző öregasszóny. Érthető, ha nem itt ütik le egymást a szolgáltatók. Hanem, hogy volt ez a SZIP kitalálva? Elverték rá a világ pénzét, aztán a kábel vége csak úgy kilóg a földből két éve... Nem úgy kellene, hogy ahhoz kötöd a finanszírozást, hogy adott időn belül szolgáltatás is legyen belőle? Vagy egyszer bedrótozzák a vidéket, aztán várják, hogy verekedjenek a szolgáltatók?
-
Berukaa
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Van benne valami mivel felénk is a Telekom érdekes módon akkor kapcsolt rá a fejlesztésekre mert nekik sincs a környéken csak rezes hálózat amikor az MVMNet AHnet elkezdte a kábeleket illetve a kötődobozokat felpakolni nehogy már az ügyfél máshoz menjen
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Bárcsak Vas Megyében is ezt lehetne látni Inviteles területeken. Mobilon kívül évek óta nyoma sincsen Digi (4iG) fejlesztésnek. Városokban van drága kisebb ktv szolgáltató meg pár faluban. Ahol SZIP fejelesztés volt a térségben arra meg úgy tűnik a Telekom vagy a PR-Telecom épített ki optikát a településeken....mondjuk oda nagyon kellett már mert réz volt semmi más.
Ezt a nyugati régiót elengedték vajon? -
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Lehet benne valami amit írsz, mert felénk nincs konkunrencia ezért Digi (4IG) sincs

-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Engem két hely és környéke érdekel.
Csorna és környéke még mindig réz hálózat.
Vonyarcvashegy és környéke is még réz hálózat.Még máshol is vannak lemaradások.
-
draco31
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ide a világ másik végébe nem akarnak jönni versenyezni?

-
bizmark6
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Régen voltam erre,de olvasgattam a hozzászólásokat.Jelentem:Mezőgyánban (Békés megye)mozgolódik a digi,hétfőn szórólapozott valami üzletkötő féle,beszéltem vele telefonon,megegyeztünk a mai napban,hogy jön megkötni a szerződést.Nem jelentkezett,Erre mérgemben felmentem a digi honlapjára megnézni,hogy mizu.Erre beadta a településünket,utca,házszám.Gyorsba meg is rendeltem az 1000-res netet.Diginekem csomagban csak iptv-t adnak.Az nem kell,marad a mindigtv.
Üdv.
Ha gondolod felrakhatod a térképedre.
Ja,és a gyopárosi kft tavaly tavasz óta még mindig engedélyezteti az utcánkban a kiépítést.Más utcákban már szolgáltat. -
adreszka
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Kenyeriben (Vas megye) apám rákérdezett a szerelőnél amikor rakosgatták fel az oszlopokra a kötöződobozokat, hogy ki fog szolgáltatni és azt mondták neki, hogy majd a Telekom. AHNET(MVMNET) építi jelenleg az optikai hálozatot és eléggé szépen haladnak vele.
-
MZoli11
újonc
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Telekom lesz az kb. mindenhol

-
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Felém (Bács-Kiskun megye) a Telekom szolgáltat rajta, máshol nem tudom
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Már nem arra lakom arra felé de én egy hete Mesteriben autóztam (Vas Megye) és vadi újnak tűnő fekete kötöződobozokra lettem figyelmes az oszlopokon. Eddig nem sikerült kideríteni ki szolgáltat rajta vagy ki fog. Kenyeriben ugyan ilyen kötöződobozok vannak az oszlopokon, sajnos ott sem tudom ki szolgáltat rajta...

-
Tinuszka
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
És ebben az esetben mire lehet számítani? Hogy maga a szolgáltatás nem is érdekli őket? Itt Biharugrán az utcánkban szintén a Gyopárosi Kábtel. húzta be az optikát még tavaly nyáron, azóta se kép se hang (no pun intended). Télen felhívtam őket, hogy mikorra várható ebből szolgáltatás is. Az volt a válasz, hogy tavasszal, március-április. Május végén rájuk írtam, hogy akkor van-e valami újság. Nincs, mondták...
-
Sirandrish
legenda
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Tiszalökön meg a 30megas....kis szerencsével

-
draco31
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Van nekik valami infó, hogy merre terjeszkednek tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ STEELSERIES Arctis Nova Pro Wireless Playstation fekete
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Mafia The old Country Ps5 dobozos, hibátlan!
- SZINTE ÚJ , 2ÉV GARANCIA - PS5 SLIM DIGIT 825GB + PS PORTAL BLACK (Keveset használt eszközök)
- Macbook Pro 14" M1 MAX, 64GB RAM, 500GB SSD, 10 hónap garancia!
- Samsung Galaxy S10+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / RX 580 8GB / 500GB SSD + 2TB HDD / 16GB RAM
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 505+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Dell Latitude E7250,12.5",HD,i5-5300U,8GB DDR3,256GB SSD,WIN10, LTE
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
, kábelek ugyan úgy lógnak ahogy nyáron-ősszel....

Mindenesetre az nagyon fura hogy nálunk elérhető, ahonnét érkezik a kábel ott pedig még nem! Nem tudom mi alapján lesz elérhető, mondjuk nálunk már jó pár hete végeztek a teszteléssel lehet ezért!
) szerint mindenhol, még talán a házban is.
no meg a falvak - de ott meg van már SZIP),
)