- Gyertek a 11. BRSZK-ra! Lesz DFI UV alatt, és mart szilícium tapi!
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
zharkanyi
tag
Telekom lesz a szolgáltató, de nem tudom melyik alvállalkozójuk dolgozott.
(Telekom logós dobozok vannak az oszlopokon és online érdeklődésemre is megerősítették, hogy ők fognak majd egyszer szolgáltatni ha kiépül a ráhordó hálózat.)Egyébként már a helyi hálózat is nehezen lett átvéve, mert az EON-os oszlopokon sok helyen az elektromos hálózati kábelekhez túl közel húzták ki az optikát, így hónapokig ment a javítgatás tavaly ilyenkor.
-
zharkanyi
tag
Nálunk most lesz egy éve, hogy az oszlopokon minden kész. Ráhordó hálózat viszont nincs kész és nem is nagyon készül. Lehet össze kellene fogni a szomszédokkal és valami fasza intranetet összehozni az optikán. Hasítana a retro LAN party.

Nadap, Fejér megye -
DJZoliboy
aktív tag
-
Diák66
őstag
Persze, hogy lehetséges, hogy két szolgáltató is kiépíti az optikai FTTH hálózatot a falutokban. Én is egy kis faluban élek, és tavaly kezdte meg a DIGI és a PR-Telecom is kiépíteni a hálózatot a faluban. Már mindkét szolgáltatás elérhető, de még mindig sokan vannak a faluban, akiknél inviteles ADSL van, vagy Kevenet rádiós internet!
Miközben a teljes településen elérhető mindkét optikai hálózat.
Igazából, akinek elég a sebesség és stabil is volt az internet, elégedett volt vele, nem valószínű, hogy váltani fog még havi 1000 Ft különbség mellett is. Bár hogy az invitel ADSL jó lenne??!! A kis sávszélesség igényű és keveset netező embereknek csak az ár számít és hogy stabil legyen.
-
Gyula000
csendes tag
Persze, hogy lehetséges, hogy két szolgáltató is kiépíti az optikai FTTH hálózatot a falutokban. Én is egy kis faluban élek, és tavaly kezdte meg a DIGI és a PR-Telecom is kiépíteni a hálózatot a faluban. Már mindkét szolgáltatás elérhető, de még mindig sokan vannak a faluban, akiknél inviteles ADSL van, vagy Kevenet rádiós internet!
Lehet, hogy amikor ez a két gyengébb szolgáltató megérezte a gázszagot és gyorsan letámadta a meglévő előfizetőket egy 'kihagyhatatlan' hűségidős csomaggal és ezért nem tudnak sokan váltani. Az is lehet, hogy nem is tudnak róla sokan. Nyírteleken, ahol régen laktam, idén építették ki az optikát a SZIP keretében és a helyiek körében olyan pletykák voltak, hogy ez majd a LED-es közvilágításhoz kell, meg mindegyik oszlopon lesz egy kamera.
-
Gyula000
csendes tag
Biztos a szolgáltató nem viszi az optikát? Nem lehet köze pl a polgármesteri hivatalnak hozzá? Nálunk kiderült a régi polgármester kijelentette ameddig ő itt a településen a polgármester addig nem kell másik internetszolgáltató a faluba. Teljesen jó az invitel 30Mbit/s internettel, valamint a Kevenet ami rádiós internet, nem tudom mekkora internetet ad. A legutolsó polgármester választáson, egy fiatal úriember nyerte meg a választást,és leváltotta a régi polgit. Azóta az invitel, és a kenevet mellett, megjelent a faluban a DIGI, és a PR-Telecom optikai FTTH hálózattal. Tavaly áprilisban kezdték építeni mindketten, majd decemberben a DIGI hálózatára már elő is lehetett fizetni. A PR-Telecom csúszott a tervezéshez képest, de idén szeptemberben, már az ő hálózatuk is elérhető lett a lakosok számára. Hozzáteszem a település nem éri el a 3000főt.
Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy ezt a volt polgi hogy képzelte? Ha SZIPes volt az egyik fejlesztés, azt az önkormányzat nem tudta volna csak úgy megtorpedózni azzal az indokkal, hogy nem kell. Szerintem a két fejlesztésből az egyik tutira megvalósult volna, max lassan.
Speciális képzéseket tartottak szakmabelieknek, folyamatosan egyeztettek az érintettek hivatalokkal és vállalatokkal, és ennek látható eredményei voltak:
A MÁV-nál sikerült 60 napra csökkenteni a vasúti infrastruktúrát érintő engedélyeztetések idejét, vagyis könnyebb és gyorsabb lett kiépíteni azokat a távközlési vezetékeket, amelyeket vasút fölött vagy alatt kell átvinni.
Segítettek elkerülni a szélsőséges településképi igényeket. Valószínűleg ide tartozik, amikor az önkormányzatok a "ronda drótokra" hivatkozva blokkolják a hálózat fejlesztését.
Forrás: https://index.hu/techtud/2020/03/02/azota_is_hozza_az_allam_a_szuperinternetet/
-
draco31
veterán
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Na az Jó! Én Digi FTTH-t köttetem be januárba. Most a PR-től a tv szolgáltatást fogom kérni. Egyszerre kezdte a Digi és a PR az optikai hálózat kiépítését a faluban. A Digi tavaly Decemberbe indult, a PR késett egy évet az indulással. Ebes települést nekem nem hozza a PR keresője valamiért.
"Ebes települést nekem nem hozza a PR keresője valamiért.
"
Mert nem is a PR hanem a T van itt.
Félreérthetően írtam, tényleg lehet úgy érteni, hogy a PR adta át az optikát, pedig arra gondoltam, hogy az optika került átadásra. -
KROK640
nagyúr
Na az Jó! Én Digi FTTH-t köttetem be januárba. Most a PR-től a tv szolgáltatást fogom kérni. Egyszerre kezdte a Digi és a PR az optikai hálózat kiépítését a faluban. A Digi tavaly Decemberbe indult, a PR késett egy évet az indulással. Ebes települést nekem nem hozza a PR keresője valamiért.
Sajnos a Vodafon tudhatta mikor jönnek, mert előtte 1-2 héttel végig hívogattak mindenkit és hűséget hosszabbítattak azonnal, mert ha nem akkor jelentős emeléssel tudnak csak tovább szolgáltatni. Persze egyéb infó híján én is beleugrottam a +1 év hűségbe. Sebaj, 300Mbittel is ki lehet bírni manapság.
Szóval januárig tuti marad a mostani. -
dethroner
veterán
Miért nem digikábeltv? Csak netet adnak?
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Az derék! nem semmi, hogy 800/250Mbites netnél (ami manapság már nem egy húúú de csúcs) "rendes körülmények között elérhető
sebesség" 525/165 Mbit/s.
Tehát senki se várjon 800Mbitet, de még 600-at se ... mert még rendes körülmények között is csak 525-ös.
Ez szerintem simán kimeríti a megtévesztés fogalmát! -
Matrox1995
tag
Üdv!
Hát nem tudom, majd kiderül, hogy melyik szolgáltató kezdte el.
Ugye, most már a Telekom megerősítette, hogy itt is fejlesztenek az utcában.
Jelenleg mindkét szolgáltatótól van bekötve a házba szolgáltatás; TV a Pr-től, a net és a vezetékes telefon, meg a T-től. Igen a T-s internet nem egy álom, kb. 88/25Mbit/s, viszont a feltöltési sebesség miatt megéri számomra. Ugye a Pr-nél max. 20Mbit feltöltés van, de ahhoz a legnagyobb, 500-as internetcsomag kell.
Viszont ami nagyobb gond a T-s netben, hogy ezt a sebességet is úgy adják, hogy 100 méterem belül vagyok a DSLAM-tól, és még így is szarakodik a nagyobb széltől (CRC, FEC hibák ekkor az egekben). Képzelem milyen "jó" lehet azoknak, akik távolabb vannak...
Lényegében a legelavultabb technológián a T szolgáltat, ezért is gondolok rájuk elsősorban. -
Lajosnagy17
senior tag
Ha már ott a DIGI nehéz lesz előfizetőket szerezni, az állam meg nem száz százalékban támogatja SZIP-en keresztül.
Hát nem lennék happy a PR Telecom helyében. Lehet, hogy érdemesebb eladni nekik a Telekomnak, mielőtt a saját penzük is veszni fog. Amilyen ütemben nyomulnak lehet, hogy ők fognak betörni Inviteles területekre és nem a DIGI a Telekomosra. -
mufuee
csendes tag
Én is ezt kaptam a PR-tól szóról szóra, ezt pedig a NMHH-tól: (Balatonfüred járás)
"A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) 2020. december 29-én érkezett megkeresésére az alábbi választ adjuk.
A PR-Telcom Zrt. visszalépése miatt erre a területre új pályázat került kiírásra. Arról, hogy ennek a pályázatnak van-e nyertese, nem rendelkezünk információval.Az idei évben elvégzett felmérés során a megadott címen ( 8245 Pécsely, Balatoni u 14.) a Magyar Telekom Nyrt. jelzett meglévő előfizetőt ADSL szolgáltatással 20 Mbit/s le-, illetve 3 Mbit/s feltöltési sebességgel."
Ezt a KIFÜ is megerősítette, hogy a PR visszalépett.
Mondjuk vicces hogy a KIFÜ szerint van mikrohullámú NET 30/5Mb, ami amúgy nincs, a NMHH szerinti meg van ADSL csak erről meg a Telekom nem tud mert soha nem is volt a településen.
Azért megírtam a PR-nak hogy nem kell a vaker
Most már drukkolok hogy jöjjön a DIGI -
user12
őstag
Ezt a kérelmet a T adta be.
A PR az eon infrastruktúrát használja, ha a túlnyomórészt villanypóznákon (is) látsz mozgolódást, új kötődobozokat, újonnan kihúzott optikai kábelt, stb, akkor ő is fejleszt valamit.
Telekomnál árulkodó jel a telefonpóznákon megjelenő szürke és fekete kötődobozok T logóval. -
GURUlok
csendes tag
Balatonalmádi. Digi is jöhetne, mert most Invitel ADSL van csak (5/0.5), de ők itt még nem mozgolódtak.
-
GURUlok
csendes tag
Köszönöm, ez legalább félig jó hír. Nem szeretnék boxokat a TV-k mellé.
Már csak jó lenne, ha el is indulna a szolgáltatás. Az utcában kb. április óta fent vannak a dobozaik, akkor azt mondták a szerelők, hogy nyáron indulhat, de azóta semmi. -
Túzok22
senior tag
-
Túzok22
senior tag
Szia. Fiberhome-t vagy Huawei-t. Ezekből is van több típusú. Pl: Huawei-nél van 4 GE lan portos és van olyan ONT, amin csak 1GE és 1 FE lan port található. Az 1 GE 1FE lan portosat azt mögé kötött saját gigabites routerrel PPPoe passtrought-ba jó jasználni, ha több felé akarod osztani UTP kábelesen a netet.
-
Lajosnagy17
senior tag
A DIGI CEO mondta, vártak a GVH döntés véglegesítésére, addig nem akartak nekiállni átalakítani az INVITEL-es területeket. Most már látni, hogy egyre több helyen kötik át az INVITEL felhasználókat.
-
Túzok22
senior tag
-
the.odzsy
senior tag
-
Fücsök007
őstag
Azt,hogy mi miatt nincs a diginél ont fogalmam sincs. Nem is értem,hogy lehet ez. Nálunk ugye jelen pillanatban Inviteles ADSL/VDSL hálozat van a faluban. Digi kihúzta oszlopokon az FTTH-t. Augusztus 19-én megvolt a műszaki átadás. Ekkor az üzletkötő azt mondta szeptember elején indul a hálózat a nyári szabadságolások,és egyéb okok miatt. Majd október közepére ígérte. Most novembert mondott,hogy neki is azt ígérték akkorra ígérték az ont-k leszálítását,mert az nincs,és ezért nem tudják indítani a szolgáltatást. Szerintem azért ez kicsit nevetséges,hogy egy ekkora szolgáltató úgy épit ki optikai hálózatot,hogy a lakosságnak nem tud készüléket biztosítani.
Viszont idáig nem kellett ennyi helyen új hálózatot kiépítenie a Digi-nek. Az utóbbi 2 évben sok települést kellett optikázniuk, ahol megörökölték a nyertes SZIP pályázatokat Invitel-től.
-
Lajosnagy17
senior tag
FTTB-ről FTTH-ra való átallás miatt nincs ONT?
-
placeboHUN1
csendes tag
-
Lajosnagy17
senior tag
Már éppen kérdezni akartam, hogy működik-e már a hálózat vagy nem? Hát most már tudom. És mondták mikor fog?
-
Diák66
őstag
Hát az eszközhiány végülis technikai probléma
Nem tudom miért.... de nem csodálkozok. -
Nereyn
tag
-
Nereyn
tag
Berettyóújfaluról beszélünk ugye? Mert ott a társas rész az teljesen készen van, most tudomásom szerint a kertes részét csináljak/kötik át a régiről optikára.
De ha jársz Debrecenben érdemes rá kérdezni személyesen hogy állnak vagy szórólapot szerezni tarsasbol és üzlet költővel beszélni ok tudják hogy van -
Nereyn
tag
Szia!
Igen a Digi egyszer azt mondja,szolgáltatás indulása elött 2 héttel,szorólapokon értesít. Majd utána azt mondja,csak akkor kezdik a szorólapozást,ha már rá is tudnak kötni. Gondoltam megkérdezem itt,hátha van közöttünk valaki aki Berettyóújfaluba él,mert legutóbb ott indított új FTTH-t a Digi. Ott mikor kezdtek szórólapozni.
Szia, ha jól tudom és emlékszem akkor a ki építés végén szoktak szólni hogy lehet kötni, 1-2 héttel hamarabb vagy ha készen van.
De szerintem ha látod a dobozt az oszlopon és szerelőket körülötte akkor őket kérdezed meg, tudnak egy kb időpontot mondani. -
Túzok22
senior tag
Szia!
Igen a Digi egyszer azt mondja,szolgáltatás indulása elött 2 héttel,szorólapokon értesít. Majd utána azt mondja,csak akkor kezdik a szorólapozást,ha már rá is tudnak kötni. Gondoltam megkérdezem itt,hátha van közöttünk valaki aki Berettyóújfaluba él,mert legutóbb ott indított új FTTH-t a Digi. Ott mikor kezdtek szórólapozni.
Igen, a DIGI csak akkor szórólapoz, ha már be van élesítve a hálózat és köthetők is a lakosok.
-
Túzok22
senior tag
-
Lajosnagy17
senior tag
-
user12
őstag
-
user12
őstag
-
makoss
veterán
-
user12
őstag
Nem biztos,hogy ha nemleges választ adnak,az úgy is lesz. Én pletykaszinten hallottam,hogy a falunkba PR-Telecom,és Digi optika fog kiépülni egyideüleg. Ráírtam mindkét szolgáltatóra igazak e a hírek. Mindkét szolgáltatótól azt a választ kaptam,nem fognak nálunk hálózatot építeni. Rá egy hónapra megjelentek a Digisek és a PR-esek és elkezdték kiépíteni az optikát. Ismét ráírtam mindkét szolgáltatóra,majd a PR-től azt a választ kaptam,hogy megkezdték a kiépítést,amely jó ütemben halad,és év végéig legkésöbb inditják a szolgáltatást. A Digitől azt a választ kaptam ugyancsak,nem tudnak semmit,figyeljem a honlapukon a településem nevét. Dobáltak szorólapot,melyet felhívtam,és az üzletkötő arról tájékoztatott,hogy szeptember elején élesítik a faluban a szolgáltatást Digi 1000 nettel.

Akkor a Diginél minden a régi. A PR-en meglepődtem, anno nem volt ilyen fejetlenség (bár amikor még én is “szakmabeli” voltam, még kisebb területen szolgáltatott)
-
makoss
veterán
Nem biztos,hogy ha nemleges választ adnak,az úgy is lesz. Én pletykaszinten hallottam,hogy a falunkba PR-Telecom,és Digi optika fog kiépülni egyideüleg. Ráírtam mindkét szolgáltatóra igazak e a hírek. Mindkét szolgáltatótól azt a választ kaptam,nem fognak nálunk hálózatot építeni. Rá egy hónapra megjelentek a Digisek és a PR-esek és elkezdték kiépíteni az optikát. Ismét ráírtam mindkét szolgáltatóra,majd a PR-től azt a választ kaptam,hogy megkezdték a kiépítést,amely jó ütemben halad,és év végéig legkésöbb inditják a szolgáltatást. A Digitől azt a választ kaptam ugyancsak,nem tudnak semmit,figyeljem a honlapukon a településem nevét. Dobáltak szorólapot,melyet felhívtam,és az üzletkötő arról tájékoztatott,hogy szeptember elején élesítik a faluban a szolgáltatást Digi 1000 nettel.

Vak vezet világtalant!
Én a szolgáltatómmal vagyok így, gondoltam felhívom már őket, az 50 megás net miatt, a hölgy még mindig a 30 megás netet hajtogatta, mondom csókolom! Kint volt az egyik szerelőjök port beállítás miatt amit csak szólok, nem tudott beállítani, mindegy, azért sávszélességemelés mikor lesz nállatok? kérdem.
Már volt a napokban. mondta, és rámért 60 megára.
Akkor még ugye hezitáltam, mert lehet a T-nél "sincs" de azért írtam nekik is....
Mindegy, azon maradtunk, megadom a mail címem, még ma válaszolnak.
Szerinted?
A bánat sem válaszolt
Az adóhivatal után ez a legocsmányabb cég amit hátán hord a föld! Elhiheted! Undorító! -
Túzok22
senior tag
-
KROK640
nagyúr
Bizony ilyen is volt. Nekem is betárcsázos netem volt a legelső internetem. Utána is kérdeztem,mennyi a percdíj,és úgy számoltam ki,hány percet netezhetek. De tévesen tájékoztattak,ez az elsőhavi telefonszámlán látszódott meg. 80.000ft-os számlát kaptam,és akkor kerestem heti 5000ft-ot.

Ne félj, én is megszívtam a meddig netezhetek kérdéssel, és ismerős a váratlanul magas számla, igaz nekem "csak" 30 ezret sikerült sikerült csinálnom, de ezzel több mint 1,5 évre ki is lőttem magam all az 56K-t (egyirányúsított vonal, részletfizetés, szülői szigor)
-
trec12
addikt
A Diginek a telefon percdíjai viszont lényegesen kedvezőbbek finoman fogalmazva is töredéke a PR-osnak.
Szóval ez (is) a Digi felé billenti a mérleg nyelvét...
-
trec12
addikt
Igazából akkor van nagy esélye itt a PR-nek ha előbb indítja a szolgáltatást. Akkor elvihet nagyon sok előfizetőt a Digi elől,mivel a falu nagy területén 5-15Mbit/s tud csak biztosítani az invitel. Nagyon sokan várják már,hogy normális internet és tv legyen. Ami jobb a PR-nek az a digitális tv adás a rengeteg HD csatornával.😊
Ja én sem várnék még hónapokat ha ott a PR optikája, később meg jöhet a Digi de gondolom a PR meg nem szívesen engedi el majd a meglévőket...
-
e90lci
senior tag
Igazából akkor van nagy esélye itt a PR-nek ha előbb indítja a szolgáltatást. Akkor elvihet nagyon sok előfizetőt a Digi elől,mivel a falu nagy területén 5-15Mbit/s tud csak biztosítani az invitel. Nagyon sokan várják már,hogy normális internet és tv legyen. Ami jobb a PR-nek az a digitális tv adás a rengeteg HD csatornával.😊
Igen.De az csak egy év.Utána merek fogadni 90% átmegy a Digihez,de ez normális is.Remélem nálatok azért hamarosan lesz,mi meg reménykedünk hátha valaki megpályázza aztán lesz a T-nek konkurencia.
-
e90lci
senior tag
Nálunk is 2 optikát húznak egyszerre! A PR-Telecom az pályazati pénzből fejleszt,még a Digi önerőből,mivel megvette az Invitelt,és Majosházán csak inviteles adsl/vdsl van jelen pillanatban. Mi örülünk neki,hogy lesz választék,hiszen egy kis falu vagyunk,ahol a népesség a 2000 főt sem éri el.
Ez ok,de ha megjelent ott a Digi akkor szerintem a PR-nek nem sok esélye van hogy valaki előfizet náluk.Vagy annyira olcsón kellene adnia,hogy az lenne a ráfizetés.Az max kb olyan 500 előfizető talán,jó esteben 3 milla körüli bevétel havonta ha a Digi tarifájával számolok az megéri?Nálunk csak a mi városunkban ha itt is csak a Digi tarifájával számolok 12 milla bevétel itt nem éri meg senkinek fejleszteni.Nem értem,lehet én vagyok hülye.Telekomnak ezért éri itt meg annyira 0 befektetéssel,mikrós netről tudják nem konkurencia.A konkurencia ami meg van az a Telekom tulajdonában van.
-
taki01
őstag
-
taki01
őstag
3-6 hónap általában az engedélyezés, de a SZIP óta lehet kérni ideglenes működési engedélyt és akkor akár heteken belül elindulhat a hálózaton való szolgáltatás.
-
taki01
őstag
Azt az egyet sosem fogom megérteni,ha nincs meg minden engedélyük arra,hogy elindítsák a szolgáltatást,mi a francnak építi ki a helyi hálózatot? Ha nem kap rá engedélyt bele fektetett x millió forintot a semmiért? Úgy lenne ésszerű,ha megvan minden engedély,és minden adott a szólgáltatás elindítására,akkor kezdem kiépíteni a hálózatot! De lehet én gondolom rosszul a dolgokat! 😁
Mert csak a kiépített hálózatra kaphat engedély a szolgáltatás elinításához. Elég hosszú procedúra az NMHH-val.
-
Túzok22
senior tag
-
Túzok22
senior tag
Bízz benne,elöbb utóbb valaki biztos odaér optikával. Nálunk Majosházán is 30Mbit/s VDSL van jelenleg,illetve 15Mbit/s ADSL (Invitel). A múlthónapba esett be a faluba a Digi és a PR-Telecom GPON FTTH kiépítéssel,amiről nem volt semmi előrejelzés. Elvileg nyár végére indítják a hálózaton a szolgáltatást. Remélem úgy is lesz. Eddig jól haladnak.

Felső a PR Telecom.
Alsó a DIGI.
-
Túzok22
senior tag
Bízz benne,elöbb utóbb valaki biztos odaér optikával. Nálunk Majosházán is 30Mbit/s VDSL van jelenleg,illetve 15Mbit/s ADSL (Invitel). A múlthónapba esett be a faluba a Digi és a PR-Telecom GPON FTTH kiépítéssel,amiről nem volt semmi előrejelzés. Elvileg nyár végére indítják a hálózaton a szolgáltatást. Remélem úgy is lesz. Eddig jól haladnak.

Fasza

Nálunk Bagon is 2 optika van. Az egyik a Magyar Telekom optikája, a másik a DIGI-é. Mindkettő működik már nálunk. -
trec12
addikt
Káldon és Sitkén láttam fizikálisan, Káldon elvileg működik (ki is választható a települések közül) de azt nem tudom mikortól lehet talán fél éve is van már....
A PR-Telecom nem rosszabb szerintem és nem is sokkal drágább azonban a Diginek itt jöhet képbe a mobil.
Csak hát ugye ez a mobil kérdés nem úgy alakult egyelőre ahogy akarták.
-
trec12
addikt
Egyszer biztosan lesz ott is. Én is falun lakom ( Majosháza ) pest megye,itt nem is tudtam fejlesztésről,és egy időbe kezdte el kihúzni a PR-Telecom, és a Digi is az optikai hálózatot. A PR-Telecom már kész is van a helyi hálózat kiépítéssel,még a főgerincet kell kiépítsék a szomszédos községtől (6km). A Diginek már itt a főgerinc,és a helyi optika kiépítésén dolgoznak. Ha minden igaz nyár végére ígérik,hogy elindulnak a szolgáltatások. Addig itt is Inviteles nettel kell beérni. 😊
Sárvár mellett Káldon, Sitkén is PR-Telecom van/lett. Ugyan olyan FTTH megoldás mint a Digié. Ráadásul nem is horror árakon szolgáltatnak. Namost ezek Inviteles települések (xDSL) lehet itt is megjelenik majd a Digi?
Nem hiszem, hogy megérné neki ráépíteni...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- VGA kibeszélő offtopik
- Spórolós topik
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- Tesla topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- Mac Pro 6,1 2013 Late
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- 27% - Corsair RMx Series RM1000x 1000W 80 PLUS Gold (CP-9020271-EU) Tápegység!
- White AM4 félkonfig! ASUS ROG B550-A + Ryzen 9 5950X BOX + 32GB DDR4 3600Mhz CL17
- Thermalright Phantom Spirit 120 SE
- Eladó Xiaomi Mi 8 Lite 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 10900KF 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Motorola Edge 60 Pro 5G 512GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

Nem tudom miért.... de nem csodálkozok.

Nem hiszem, hogy megérné neki ráépíteni...