Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
zharkanyi
tag
válasz Akosman #5231 üzenetére
Telekom lesz a szolgáltató, de nem tudom melyik alvállalkozójuk dolgozott.
(Telekom logós dobozok vannak az oszlopokon és online érdeklődésemre is megerősítették, hogy ők fognak majd egyszer szolgáltatni ha kiépül a ráhordó hálózat.)Egyébként már a helyi hálózat is nehezen lett átvéve, mert az EON-os oszlopokon sok helyen az elektromos hálózati kábelekhez túl közel húzták ki az optikát, így hónapokig ment a javítgatás tavaly ilyenkor.
-
zharkanyi
tag
-
Diák66
őstag
válasz Akosman #4978 üzenetére
Igazából, akinek elég a sebesség és stabil is volt az internet, elégedett volt vele, nem valószínű, hogy váltani fog még havi 1000 Ft különbség mellett is. Bár hogy az invitel ADSL jó lenne??!! A kis sávszélesség igényű és keveset netező embereknek csak az ár számít és hogy stabil legyen.
-
Gyula000
csendes újonc
válasz Akosman #4978 üzenetére
Lehet, hogy amikor ez a két gyengébb szolgáltató megérezte a gázszagot és gyorsan letámadta a meglévő előfizetőket egy 'kihagyhatatlan' hűségidős csomaggal és ezért nem tudnak sokan váltani. Az is lehet, hogy nem is tudnak róla sokan. Nyírteleken, ahol régen laktam, idén építették ki az optikát a SZIP keretében és a helyiek körében olyan pletykák voltak, hogy ez majd a LED-es közvilágításhoz kell, meg mindegyik oszlopon lesz egy kamera.
-
Gyula000
csendes újonc
válasz Akosman #4903 üzenetére
Mondjuk arra kíváncsi vagyok, hogy ezt a volt polgi hogy képzelte? Ha SZIPes volt az egyik fejlesztés, azt az önkormányzat nem tudta volna csak úgy megtorpedózni azzal az indokkal, hogy nem kell. Szerintem a két fejlesztésből az egyik tutira megvalósult volna, max lassan.
Speciális képzéseket tartottak szakmabelieknek, folyamatosan egyeztettek az érintettek hivatalokkal és vállalatokkal, és ennek látható eredményei voltak:
A MÁV-nál sikerült 60 napra csökkenteni a vasúti infrastruktúrát érintő engedélyeztetések idejét, vagyis könnyebb és gyorsabb lett kiépíteni azokat a távközlési vezetékeket, amelyeket vasút fölött vagy alatt kell átvinni.
Segítettek elkerülni a szélsőséges településképi igényeket. Valószínűleg ide tartozik, amikor az önkormányzatok a "ronda drótokra" hivatkozva blokkolják a hálózat fejlesztését.
Forrás: https://index.hu/techtud/2020/03/02/azota_is_hozza_az_allam_a_szuperinternetet/
-
KROK640
nagyúr
válasz Akosman #4705 üzenetére
"Ebes települést nekem nem hozza a PR keresője valamiért. "
Mert nem is a PR hanem a T van itt.
Félreérthetően írtam, tényleg lehet úgy érteni, hogy a PR adta át az optikát, pedig arra gondoltam, hogy az optika került átadásra.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Akosman #4705 üzenetére
Sajnos a Vodafon tudhatta mikor jönnek, mert előtte 1-2 héttel végig hívogattak mindenkit és hűséget hosszabbítattak azonnal, mert ha nem akkor jelentős emeléssel tudnak csak tovább szolgáltatni. Persze egyéb infó híján én is beleugrottam a +1 év hűségbe. Sebaj, 300Mbittel is ki lehet bírni manapság.
Szóval januárig tuti marad a mostani.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz Akosman #4656 üzenetére
Az derék! nem semmi, hogy 800/250Mbites netnél (ami manapság már nem egy húúú de csúcs) "rendes körülmények között elérhető
sebesség" 525/165 Mbit/s.
Tehát senki se várjon 800Mbitet, de még 600-at se ... mert még rendes körülmények között is csak 525-ös.
Ez szerintem simán kimeríti a megtévesztés fogalmát!Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Matrox1995
tag
válasz Akosman #4501 üzenetére
Üdv!
Hát nem tudom, majd kiderül, hogy melyik szolgáltató kezdte el.
Ugye, most már a Telekom megerősítette, hogy itt is fejlesztenek az utcában.
Jelenleg mindkét szolgáltatótól van bekötve a házba szolgáltatás; TV a Pr-től, a net és a vezetékes telefon, meg a T-től. Igen a T-s internet nem egy álom, kb. 88/25Mbit/s, viszont a feltöltési sebesség miatt megéri számomra. Ugye a Pr-nél max. 20Mbit feltöltés van, de ahhoz a legnagyobb, 500-as internetcsomag kell.
Viszont ami nagyobb gond a T-s netben, hogy ezt a sebességet is úgy adják, hogy 100 méterem belül vagyok a DSLAM-tól, és még így is szarakodik a nagyobb széltől (CRC, FEC hibák ekkor az egekben). Képzelem milyen "jó" lehet azoknak, akik távolabb vannak...
Lényegében a legelavultabb technológián a T szolgáltat, ezért is gondolok rájuk elsősorban. -
Lajosnagy17
senior tag
válasz Akosman #4321 üzenetére
Ha már ott a DIGI nehéz lesz előfizetőket szerezni, az állam meg nem száz százalékban támogatja SZIP-en keresztül.
Hát nem lennék happy a PR Telecom helyében. Lehet, hogy érdemesebb eladni nekik a Telekomnak, mielőtt a saját penzük is veszni fog. Amilyen ütemben nyomulnak lehet, hogy ők fognak betörni Inviteles területekre és nem a DIGI a Telekomosra.[ Szerkesztve ]
-
mufuee
csendes tag
válasz Akosman #4300 üzenetére
Én is ezt kaptam a PR-tól szóról szóra, ezt pedig a NMHH-tól: (Balatonfüred járás)
"A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz (a továbbiakban: Hatóság) 2020. december 29-én érkezett megkeresésére az alábbi választ adjuk.
A PR-Telcom Zrt. visszalépése miatt erre a területre új pályázat került kiírásra. Arról, hogy ennek a pályázatnak van-e nyertese, nem rendelkezünk információval.Az idei évben elvégzett felmérés során a megadott címen ( 8245 Pécsely, Balatoni u 14.) a Magyar Telekom Nyrt. jelzett meglévő előfizetőt ADSL szolgáltatással 20 Mbit/s le-, illetve 3 Mbit/s feltöltési sebességgel."
Ezt a KIFÜ is megerősítette, hogy a PR visszalépett.
Mondjuk vicces hogy a KIFÜ szerint van mikrohullámú NET 30/5Mb, ami amúgy nincs, a NMHH szerinti meg van ADSL csak erről meg a Telekom nem tud mert soha nem is volt a településen.
Azért megírtam a PR-nak hogy nem kell a vaker
Most már drukkolok hogy jöjjön a DIGI -
user12
őstag
válasz Akosman #4294 üzenetére
Ezt a kérelmet a T adta be.
A PR az eon infrastruktúrát használja, ha a túlnyomórészt villanypóznákon (is) látsz mozgolódást, új kötődobozokat, újonnan kihúzott optikai kábelt, stb, akkor ő is fejleszt valamit.
Telekomnál árulkodó jel a telefonpóznákon megjelenő szürke és fekete kötődobozok T logóval.[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
-
Túzok22
senior tag
válasz Akosman #4166 üzenetére
Szia. Fiberhome-t vagy Huawei-t. Ezekből is van több típusú. Pl: Huawei-nél van 4 GE lan portos és van olyan ONT, amin csak 1GE és 1 FE lan port található. Az 1 GE 1FE lan portosat azt mögé kötött saját gigabites routerrel PPPoe passtrought-ba jó jasználni, ha több felé akarod osztani UTP kábelesen a netet.
-
Nereyn
tag
válasz Akosman #3955 üzenetére
Berettyóújfaluról beszélünk ugye? Mert ott a társas rész az teljesen készen van, most tudomásom szerint a kertes részét csináljak/kötik át a régiről optikára.
De ha jársz Debrecenben érdemes rá kérdezni személyesen hogy állnak vagy szórólapot szerezni tarsasbol és üzlet költővel beszélni ok tudják hogy van[ Szerkesztve ]
-
-
makoss
veterán
válasz Akosman #3858 üzenetére
Vak vezet világtalant!
Én a szolgáltatómmal vagyok így, gondoltam felhívom már őket, az 50 megás net miatt, a hölgy még mindig a 30 megás netet hajtogatta, mondom csókolom! Kint volt az egyik szerelőjök port beállítás miatt amit csak szólok, nem tudott beállítani, mindegy, azért sávszélességemelés mikor lesz nállatok? kérdem.
Már volt a napokban. mondta, és rámért 60 megára.
Akkor még ugye hezitáltam, mert lehet a T-nél "sincs" de azért írtam nekik is....
Mindegy, azon maradtunk, megadom a mail címem, még ma válaszolnak.
Szerinted?
A bánat sem válaszolt
Az adóhivatal után ez a legocsmányabb cég amit hátán hord a föld! Elhiheted! Undorító!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
KROK640
nagyúr
válasz Akosman #3769 üzenetére
Ne félj, én is megszívtam a meddig netezhetek kérdéssel, és ismerős a váratlanul magas számla, igaz nekem "csak" 30 ezret sikerült sikerült csinálnom, de ezzel több mint 1,5 évre ki is lőttem magam all az 56K-t (egyirányúsított vonal, részletfizetés, szülői szigor)
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
e90lci
senior tag
válasz Akosman #3695 üzenetére
Ez ok,de ha megjelent ott a Digi akkor szerintem a PR-nek nem sok esélye van hogy valaki előfizet náluk.Vagy annyira olcsón kellene adnia,hogy az lenne a ráfizetés.Az max kb olyan 500 előfizető talán,jó esteben 3 milla körüli bevétel havonta ha a Digi tarifájával számolok az megéri?Nálunk csak a mi városunkban ha itt is csak a Digi tarifájával számolok 12 milla bevétel itt nem éri meg senkinek fejleszteni.Nem értem,lehet én vagyok hülye.Telekomnak ezért éri itt meg annyira 0 befektetéssel,mikrós netről tudják nem konkurencia.A konkurencia ami meg van az a Telekom tulajdonában van.
-
trec12
addikt
válasz Akosman #3531 üzenetére
Káldon és Sitkén láttam fizikálisan, Káldon elvileg működik (ki is választható a települések közül) de azt nem tudom mikortól lehet talán fél éve is van már....
A PR-Telecom nem rosszabb szerintem és nem is sokkal drágább azonban a Diginek itt jöhet képbe a mobil. Csak hát ugye ez a mobil kérdés nem úgy alakult egyelőre ahogy akarták.[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
válasz Akosman #3522 üzenetére
Sárvár mellett Káldon, Sitkén is PR-Telecom van/lett. Ugyan olyan FTTH megoldás mint a Digié. Ráadásul nem is horror árakon szolgáltatnak. Namost ezek Inviteles települések (xDSL) lehet itt is megjelenik majd a Digi? Nem hiszem, hogy megérné neki ráépíteni...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest