Új hozzászólás Aktív témák

• MZoli11

újonc

Sajnos van olyan is ahol a szolgáltatók nem fejlesztettek hiába volt SZIP, Dunántúli település (Úrkút) elő példa.
    Invitel rézhálózat volt/van, SZIP-en kaptak támogatást de csak VDSL-re és csak 48 igényhez bővítésre....ez úgy jött össze, hogy volt a faluban egy soros koax kábeltévé hálózat amit megvett a PR-Telekom és átépítette csillagpontosra, csak éppen "optikai betápot" nem csináltak hozzá, wifin lőtték át másik településről a netet...
    Mivel a SZIP felmérés idején leadták, hogy fejlesztik a hálózatot, lesz min. 30 mega koaxon ezért nem lett SZIP támogatott az egész település, csak az a 48 igényhely ahol addig semmi nem volt (új építésű utcák).
    Sajnos a helyzet a mai napig ugyan az, PR-koaxos internet csak 12 Mbit max, Invitel rézen pedig ott van 30-40 mega ahol közel vannak a központhoz (ez kb. a település 1/4-e, többi helyen 10-20 mega).
    PR Telekomot megkeresve és konkrétan rákérdezve, hogy hol a SZIP-es 30 mega mindig elhallgat az ügyfélszolgálat, majd rövid zenélés után kedvesen közlik h 12 megát tudnak....emailben elküldtem nekik 3szor a levelezést a KIFÜ-vel ahol pontosan fény derült a leírtakra, hogy miért nem lett 30 mega, még választ sem kaptam....
    Nyilván egyszer mindenhol lesz optika, és jelenleg is látszik hogy Veszprém megyében több helyen építenek optikát, illetve mint korábban írtam a Somló környéke is lassan de biztosan készül, de arra senki nem tud választ adni, hogy mikor hova és ki fog odaérni először ahol jelenleg nincs még :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés