- N€T0X|N: Stellar Blade után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- weiss: Pant* rant
- Bezzeg annak idején...
Új hozzászólás Aktív témák
-
user12
őstag
válasz
KROK640 #7911 üzenetére
Ax ex lakóhelyünkön az első épkézláb netet egy, mostanra már megszünt Rubicom nevű szolgáltató adta. Sztem az orszag 95 %-a nem hallott róluk. Eskü, hogy a legstabilabb net volt amit valaha használtam. Utána megvette a UPC, vége volt a jó világnak. Később Vodafone lett, de akkor mi már eljöttünk. Mostanra nincs olyan hét, hogy ne legyen legalább egy leállás, ahogy hallom.
-
user12
őstag
-
user12
őstag
válasz
KROK640 #7694 üzenetére
Az árakat nem tudom, csak az ottani hányattatásokról hallottam anno elég sokat
Pl: https://index.hu/techtud/2020/07/22/vegre_lefedtek_a_hirhedt_monori_korzetet/A végén már tényleg vicc volt, hogy szegény ott lakók nem tudtak igénybe venni egy normális szolgáltatást.
-
user12
őstag
Tervezett vagy rendkívüli karbantartás, ami jellemzően a hálózatot működtető/fenntartó főbb infrastuktúrával kapcsolatos
Ilyen pl: OLT/DSLAM csere/karbantartás, energiaellátással kapcsolatos munkák, egyéb aktív/passzív eszköz cseréje, gerinc/felhordóhálózati munkák, bővítés, stb -
user12
őstag
válasz
szaniszlokar #5723 üzenetére
Ha Telekom, nagy eséllyel a fekete vagy szürke kötődobozon rajta vannak a magenta T logók. A digi közönséges fehér kötődobozokat használ.
Vagy csinálj egy képet és hátha valakinek ismerős - pl náluk is hasonló van. -
user12
őstag
válasz
Matrox1995 #5252 üzenetére
Ez jó jel. Hamarosan húzzák a kábelt is.
-
user12
őstag
Szia
Akkor szokták az utca mindkét oldalát kábelezni ha domborzati, építészeti vagy jogi akadálya van az ellentétes oldalról való bekötésnek. Szerintem egyszerűen csak nem vitték fel a páros számú létesítési helyeket pl adminisztratív hiba miatt. Akár csinálhatsz olyat, hogy készítesz a helyszínen fotókat, amik alátámasztják, hogy megvalósítható a bekötés az út másik oldalán álló póznáról és úgy küldöd el nekik e-mail-ben. -
user12
őstag
válasz
gedikart #5195 üzenetére
Igen a kutya pontosan ott van elásva, hogy a szolgáltató csak papíron jelenti le a 30mbps-t és azt mondja, hogy erre KÉPES a hálózat (valamilyen megállapítás által), de a tényleges pillanatnyi sebesség a műszaki paraméterek függvénye.
Lásd pl Invitel területek:
A maximális és kínált mbps értékek gyakorlatban úgy néznek ki, hogy kikapcsolt IPTV-nél jó ha van 3-4 mbps, de ha megy a TV, akkor már az internet hozzáféréshez nem marad sávszél a vonalon
Fejlesztésről nincs szó, talán majd 2056-ban ha már majd szétmállanak a kábelek és muszáj lesz valamit kezdeni velük -
user12
őstag
válasz
fabiant_05 #5117 üzenetére
Román munkások építették és fel volt fújva név az aszfaltra/járdára a nyomvonal mentén. Kb a Bajcsy társasházaktól indult. (ott van Digi optika "legközelebb", szóval ez is "gyanús" volt)
-
user12
őstag
válasz
Matrox1995 #4942 üzenetére
-
user12
őstag
válasz
Matrox1995 #4936 üzenetére
Nem tudom, lehet.
Amúgy van bármi jele optikának? Akár póznákon akár alépítményben?
Érdemes átböngészni az NMHH jogforrások oldalát is. -
user12
őstag
válasz
Matrox1995 #4932 üzenetére
Szerintem nem
Max dslam csere lehetett -
user12
őstag
válasz
KROK640 #4926 üzenetére
Nekünk a közepes TV csomag + 1/1G net + korlátlan vonalas telefon 10.500 Ft. Ergo 3500 ft//hó/szolgáltatás.
A vodánál kb 2000 ft-tal lenne olcsóbb lassabb nettel, kevesebb csatornával és nem korlátlan telefonnal.
A diginél 3100 Ft a TV és net is szóval nem sokat kell, hogy emeljenek, ,hogy hasonló szinten legyen. -
user12
őstag
válasz
zharkanyi #4877 üzenetére
Nem tudom, hogy zajlik a munkák szervezése a T-nél.
Azt gondolom, hogy most van szabad kapacitásuk a lakossági hálózat építésére és megcsinálják. A felhordó hálózat meg ki tudja miért nem épült még meg. Lehet, hogy engedélyre vár (pl a MÁV vagy közútkezelő tud meglepetést okozni, vagy ha folyó alatt kell átfúrni, az is tudja hátráltatni a dolgokat). -
user12
őstag
válasz
zharkanyi #4873 üzenetére
Elképzelhető, hogy ilyen állapotban lévő hálózaton 3 hónap után még további hónapokat kell várni mire ténylegesen használni lehet majd? Ilyenkor mi hiányzik még nekik a szolgáltatás beindításához?
Lehetséges, hogy még várni kell. Túlságosan közel se lehet szerelni a villanyvezetékhez, mert a védőtávolságot meg kell hagyni, viszont a talaj szinttől is meg kell tartani az előírt távolságot. Lehet, hogy oszlopcsere is fog kelleni, de az is lehet, hogy elegendő csak néhány 10 cm-rel lentebb átszerelni a kötődobozt.
-
user12
őstag
Nem a diszkriminációról szól, ez szinte 100. Területi adottságok, meglévő infrastruktúra, pályázat, stb.
Megyeszékhelyen lakunk és idén lett az utcánkban optika. Itt úgy nézett ki, hogy először megcsinálták a nagyobb lakótelepeket, következtek azok a városrészek, ahol a saját infrastruktúra lehetővé tette, majd a kövi körben, ahol új alépítmény és/vagy eon hozzájárulás kellett.
Slusszpoén az egészben, hogy egy 10 km-re lévő 800 fős faluban meg még akkor kihúzták, amikor indult az optikázás - kb az ltp-s részekkel egyidőben. -
user12
őstag
Egyszer majd biztos.
Szerintem most az a prioritás náluk, hogy a rezes területeken legyen elérhető az optika.
Már pedig az egy elég nagy ugrás az előfizetők számára, hogy nem 5-10 Mbps sebességgel csordogál az adat, hanem 1/1 gigával.
Ezzel elég jól haladnak, én azt gondolom, hogy jobban, mint a Digi. -
user12
őstag
válasz
Lajosnagy17 #4770 üzenetére
Fel van fújva a nyomvonal, mellé van írva, hogy Digi és román munkások csinálják
-
user12
őstag
Sziasztok
Valaki esetleg tudja, hogy mit építkezik a Digi Szolnok déli részén? Optikai kábelt fektetnek a járda és a közút között. A városban bővítenek vagy a déli településekhez viszik el a kábelt?
Az NMHH oldalon nincs fent infó róla. -
user12
őstag
válasz
Lajosnagy17 #4654 üzenetére
Előbb fibernet, majd Invitel volt a ktv szolgáltató. Most azt gondolom, hogy Digi.
-
user12
őstag
Csak nem megy a Digi optika az 57-es körzetbe?
-
user12
őstag
válasz
Lajosnagy17 #4588 üzenetére
Nem konkrétan arra céloztam, hogy ők fogják csinálni, csak példának írtam őket.
-
user12
őstag
válasz
fabiant_05 #4509 üzenetére
Szerintem T volt
Sokfelé fejlesztettek mostanság -
user12
őstag
válasz
Matrox1995 #4503 üzenetére
Optika lesz az.
A légkábelekből sokfajta van, a kisebb átmérőjűben kevesebb szál van, a vastagabban több. -
user12
őstag
válasz
GURUlok #4469 üzenetére
Ez egy jogszabályi kötelezettség.
Be kell jelenteni a építés várható kezdetét, a tervezőt, kivitelezőt, stb a kivitelezés minden lényeges elemét. Az épengedélyt is kiadják gyorsan, főleg,hogy most gyorsított eljárások vannak a kormányzati és szipes építésekre.Felénk is volt engedélyköteles bővítés, létesítés, mégse láttam az oldalon. Vagy nem került fel vagy nem önállóan lett beadva és hozzácsapták egy másik beadványhoz
-
user12
őstag
válasz
Akosman #4294 üzenetére
Ezt a kérelmet a T adta be.
A PR az eon infrastruktúrát használja, ha a túlnyomórészt villanypóznákon (is) látsz mozgolódást, új kötődobozokat, újonnan kihúzott optikai kábelt, stb, akkor ő is fejleszt valamit.
Telekomnál árulkodó jel a telefonpóznákon megjelenő szürke és fekete kötődobozok T logóval. -
user12
őstag
-
user12
őstag
válasz
the.odzsy #4235 üzenetére
Több milliós készüléket én eddig 2 nagyobb cégnél láttam, de azt csak a saját embereik használják.
A kisebb-közepes cégek inkább megveszik az olcsó kategóriát (600-900e HUF), hajtják ameddig megy, vagy bérelnek egyet - persze tisztelet a kivételnek, elvétve olyan is van, aki ad a minőségre (pl Uvex munkaruha, Fluke műszerek, stb). -
user12
őstag
válasz
djzotya1983 #4175 üzenetére
Nem mert ha két 1 GB-es kapcsolatot húzol fel a gép-modem között, nem fog összegződni egy darab 2 GB-es linkbe. Ahhoz teaming kell, amit a hgw valószínűleg nem támogat.
Ha olyan hgw-d van, amin van 2.5 G-s ethernet port, akkor vegyél ilyen vagy belső 2.5 G-s kártyát és meglesz a sebesség. -
user12
őstag
válasz
djzotya1983 #4173 üzenetére
Szia
Van USB 3- 2.5G hálókártya. Nem olcsó, de kb annyi, mintha vennél 2 db minőségi (pl intel) vagy egy többportos hálókártyát.
-
user12
őstag
Nem kötelező, csak lehetősége van ha a műszaki feltételek adottak.(persze jó pénzért cserébe)
Csak nem tudom mire vélni, hogy az eon nagyon szorgalmasan cserélgeti a póznákat a városrészben, ahol lakunk. Még csak azt se lehet mondani, hogy a kábeles vodkafon miatt, mert az már kb tavasz óta szolgáltat. Esetleg még arra tudok gondolni, hogy a T optikát viszik el ott eon póznán ahol nem tudják behúzni a meglévő alépbe, csak nem tudom, hogy ilyet mostanában csinál-e a T. -
user12
őstag
válasz
Lajosnagy17 #4041 üzenetére
Elnézést ha félreérthető voltam - optikai kábelre gondoltam.
-
user12
őstag
Sziasztok
Azt esetleg tudja valaki,hogy a Digi milyen logika alapján fejleszt/terjeszkedik területileg? Gondolok itt arra, hogy egy városrészben random megjelenik, viszont ahol logikusabb volna a megjelenése (alépítmények megléte, társszolgáltatók jelenléte, stb), ott nem.
Van esetleg valakinek a birtokában információ, hogy a közeljövőben milyen terveik vannak? -
user12
őstag
Telekom fórumon is vannak hasonló jellegű kérdések, információmorzsák.
Szerintem tedd fel ott is a kérdésedet, hátha ott pozitívabb választ kapsz -
user12
őstag
válasz
Túzok22 #3744 üzenetére
6-10 ms--es ping tökéletes.
Amúgy több dologtól függ, mintpl.:
- a használt hálózati eszközök
- hálózat terheltsége
- közbülső tűzfalak/routerek
- a szerverek távolsága/összeköttetése, stb, stb, stbA nem statikus tényezők változó hatással van az eredményre.(pl a hálózat terheltsége vagy egy éppen bekövetkezett meghibásodás)
Lehet, hogy éppen most 1-3-at mér, de egy óra múlva felmegy 20-ra
-
user12
őstag
Sziasztok
Szolnokon az Indóház út/Reptár környékén is áskálódnak már néhány napja. Valaki esetleg nem tudja ki/mit csinál? Optikai kábelt húztak be, ez szinte biztos és 2-3 aknát is zsaluztak.
Köszönöm
-
user12
őstag
válasz
djzotya1983 #3412 üzenetére
Ezt jó hallani.
Nálunk pedig még a Speedport Entry van, jobb híján. Sőt még VDSL sincs, ADSL2 csorgadozik a madzagból -
user12
őstag
válasz
djzotya1983 #3393 üzenetére
Csak kíváncsiság szinten érdekelne, hogy mire elég a teljesítménye?
Letöltés, torrent, akár valamilyen szerver megy a hálózatodon (nem muszáj válaszolni)? Ezeket mennyire jól tudja kiszolgálni?
Nekünk anno hozott a T egy Speedport Entry 2i-t, azt routing módban bekapcsolt tűzfallal szinte már minimális http forgalommal is lehal (mindezt 10-15 MBit sebesség mellett
), így muszáj a külön router.
Új hozzászólás Aktív témák
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest