Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Depression: R.I.P.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- NvidiaRTX: Xiaomi Electric Scooter 6 Max: Az első rollerem
- Luck Dragon: Óraátállítás
Új hozzászólás Aktív témák
-
mufuee
csendes tag
válasz
MZoli11
üzenetére
Én Balatonfüred mellett lakom (Pécsely). Itt 4 éve nem csináltak semmit se a PR. Utolsó válaszuk hogy majd idén neki állnak és a felméréssel ellentétben szeretnék a lakosságot is kiszolgálni. (Felmérés nem volt, gondolom a Polg.Hivatal, Óvoda mert a térfigyelő kapna netet) Jelenleg mobilnet van ami rendszeresen beesik 3-4Mb(Telenorral napi szinten társalgok) vagy Mikros net 6000ért 20/5. Ahogy látom a helyzetet idén se lesz semmi.

-
Ic3man
tag
Most jött az üzenet, hogy Galgahévíz környékén széthullott a Telekom, dolgoznak rajta. Reméljük a ping is javul majd.
-
MZoli11
újonc
válasz
Sirandrish
üzenetére
Én a saját megyémre (Veszprém) gondoltam, itt nálunk kb 2 év alatt lecserélték mindenhol a rezet optikára, illetve több helyen újat építettek ahol eddig nem volt jelen a telekom. De ahogy nézem a kiadott engedélyeket máshol is folyik fejlesztés, beruházás bőven. Szerintem ahol most telekom réz van ott bizakodhat mindenki, hogy 1-2 éven belül jön az optika. Sajnos én olyan olyan részén lakom, ahol most DIGI-Invitel réz van, nem sok remény van az optikára errefelé...
-
Lajosnagy17
senior tag
Tárgy: hirdetmény – GINOP 3.4.3.-VEKOP-15-2016-00001 projekt keretében optikai hálózat építése Nagykálló területén használatbavételi engedélyezési eljárásának lezárásáról
AH NET
Tudja valaki, hogy ki üzemelteti a hálózatot és biztosítja a lakossági szolgáltatást?
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
"Nem tudom mi lesz ebből, amiben viszont biztos vagyok az áremelés."
Eddig ez egy kisebb csoda, hogy havi 6e-ért mit adnak....Én is úgy vélem ez nem tud örökké tartani... -
Diák66
őstag
Tehát az ADSL-ből idén sem lesz optika, hacsak nem üvegesedik meg a föld alatt magától.
Szeretném tájékoztatni arról, vizsgálatunk alapján az Invitel Zrt. még 2021.09.06-án elállt a támogatási szerződéstől, amelynek a felbontása még tavaly hatályba is lépett.
A szolgáltató 2016-ban SZIP pályázatot nyerte el, amely magába foglalta a különböző területek fejlesztését, illetve ezen évben támogatási szerződés megkötését is. A szerződés felbontása miatt, az Önt is érintő zirci járás, (település név) településén tervezett fejlesztés nem fog megvalósulni.
Jelenlegi információnk szerint idén kiírásra kerül a Gigabit hálózatfejlesztési program és ennek keretében a zirci járás SZIP keretében nem fejlesztett területeit is magába foglalhatja.
Javasoljuk Önnek, hogy a helyi Önkormányzat bevonásával, illetve a területen elérhető szolgáltatók megkeresését (Magyar Telekom, Vodafone, DIGI, Vidanet stb.) és egyeztetni velük a települést érintő hálózatfejlesztési lehetőségekről.
-
Lajosnagy17
senior tag
Szerintem még az Antenna Hungária integrációja is lehet egy köztes lépés, mert nekik is sok fejlesztésük van, amit behozhatnak a közösbe(főleg Inviteles területek,de a Telekom területek is vannak benne)
A többivel egyetértek. A választásokig semmi, de utána is két út lehetséges, attól függően, hogy ki nyeri a választásokat.
-
MZoli11
újonc
válasz
KROK640
üzenetére
Ha a 3 nagy szolgáltató stratégiáját nézem akkor a DIGI-é az amiben nem találni logikát...
- Telekom egyértelműen gőzerővel cseréli le a rezes hálózatait optikára + új részeket is csinál ahol eddig nem voltak jelen
- Vodafone (UPC) a meglévő koaxt üzemelteti és azt fejleszti ameddig bírja a hálózat, illetve a nagyon korszerűtlent cseréli optikára
Diginél nem nagyon találni ilyen összefüggéseket, elejétől kezdve szinte csak optikára koncentráltak, megvették az invitelt, kb. azzal egy időben elkezdték az FTTB-t cserélni FTTH-ra ami szerintem nem volt a ügyfeleiknek inger küszöb, hogy cserélbe lett a kábel és lakásig ment az optika...(nyilván üzemeltetés stb szempontjából jobb, hogy az ügyfélnél van egy szolgáltatói modem amit látnak távolról) de kb. ennyi lett az előnye...
a megvett inviteles részek pedig maradtak úgy ahogy vannak, pedig ott lett volna igény bőven optikára....és sok helyen konkurens sincs, vagy ha van kisebb kábelszolgáltató, gyengébb technológiával, magasabb áron...
Kíváncsian várjuk a folytatást merre lépnek
-
MZoli11
újonc
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Kíváncsi leszek mi lesz a "stratégia" az átvet inviteles területen, mert ezekben a régiókban amit írtam már felesleges a digi optikát is kihúzni... Remélem azokra a területre koncentrálnak majd ahol nincs még másnak optikája :)
-
MZoli11
újonc
Városlőd, Csehbánya elkészült kb 3 éve már, érdekesség, hogy Csehbányán nem volt köthető eddig, Városlődön meg át lett mindenki kötve Invitel rézről, Digi optikára, a két település felhordó és gerinc hálózata együtt készült el 2019ben...senki nem értette miért nem köthető Csehbánya..."Sajátos" módon csinálja a hálózatfejlesztéseket a DIGI Veszprém megyében...alig készül el falu ami régen Inviteles volt, közben a T lassan mindenhol "ledobja" a rezet (Sümegi járás, Tapolcai járás), és mellette készülnek "zöldmezős" területek is (Gyulafirátót, Pápa). Ahogy a Taxi című filmben mondták...nézzél néha tükörbe...lehet hogy 1 körön belül 2 verek rád
Ez a helyzet most itt a megyében a Telekom - Digi kapcsolattal 
-
Matrox1995
tag
válasz
Matrox1995
üzenetére
-
Lajosnagy17
senior tag
Dány, Városlőd és Csehbánya is felkerült a DIGI honlapjára, ahol DIGI köthető.
-
Matrox1995
tag
Sátoraljaújhelyen ismét nekilendültek (talán a Pr?)
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Miért lenne átb@szás? Nem átb@szás. A gyorsaság a végfelhasználói eszközöktől is függ és az adott oldaltól is ahonnét pl letöltesz, nem mindegy hogy milyen oldalról töltesz, torrentezel, lehet terheltebb is az adott weboldal. Nem csak a te oldaladon lehet szűk keresztmetszet. Szerintem szuper az a 2/1 Gbit/s, nincs semmi baj vele.
Valószínűleg lehet hogy valóban jobban terheltebb a hálózat felénk és azért vannak ezek 13 ms-es válaszidők. De a terheltségtől a sebességnek meg lejjebb kellene mennie nem? Az fullos, csak a ping magasabb. Érdekes.
-
Ic3man
tag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Hát azért a vagon pénz erős túlzás!
Mennyi is dolgozunk, hogy ki tudjuk fizetni a 2/1Gbites netet? 2 órát? -
djzotya1983
tag
válasz
Túzok22
üzenetére
Vagy megterhelték túlzottan.. Amúgy egy nagy átbszás ez az optika is.. 2000/1000 jön oké 1-2 ms.. De hiába ha a vivőfreki nem annyi amennyi.. És tudják befolyásolni az átvitt adatot, hiába a látszólagos gyorsaság... Értelmetlen.. Le is fogom vinni a legkisebb csomagra erre a sz@rr@ nem fizetek ki egy valog pénzt!

-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Budapesttől 40 km-re lakom amúgy, majdnem Bp szájában. Van egy pár olyan budapesti szerver amire 20 ms (ez már brutálisan sok optikán), a többire ugyanúgy 12-14 ms. De nem csak Budapestre, hanem az ország többi pontjára is 10 ms felett van. Szerintem a fejállomással lesz valami bibi. Majd ha cserélik az egész fejállomást, akkor kiderül hogy visszajavul e arra a 3-5 ms-es állapotra a ping.
-
Túzok22
senior tag
Sajnos nem jártam sikerrel, Tomassy00-nak igaza volt. 10:04 perckor volt egy nem fogadott hívásom a T-től amit később vettem észre, visszahívni már nem engedte és jött a hibajegy lezáró üzenet, hogy a Telekom hálózatában meghibásodást nem találtak, a probléma nálam található, amire nincs rálátásuk. A továbbiakban nincs értelme ezzel foglalkozni, az internet stabil, a ping érték a jövőben csak nem lesz ennél rosszabb.
-
Túzok22
senior tag
Most van remény hogy javítanak a válaszidőn. Kifogtam egy olyan műszakist, aki tényleg értette hogy mit cselekszik, IT-s kollégáknak elküldte, felsoroltam pár online játékos magyar szervereket, speedtest.net es mérési eredményeket akármelyik magyar szerverre, bix.hu-ra történő méréseket. Valószínűleg most már tényleg fognak foglalkozni vele.
-
Gergosz2
veterán
Sziasztok!
Veszprémi járásról tud valaki valamit? Elvileg a PR csinálta meg 2019-be, és mondanom sem kell persze, hogy nem lett belőle semmi. Most kíváncsiságból ránéztem a honlapjuk mit is mond, de nemes egyszerűséggel eltűnt onnan:
2019:
https://web.archive.org/web/20180620032716/http://www.pr.hu/szechenyi2020
most:
https://pr.hu/szechenyi2020A villanyoszlopokon kint vannak az optikai végpontok, de ahogy nézem még pár évig ott fog állni egymagában
-
bizmark6
tag
Úgy tűnik mindenhol más ütem szerint készül,a türelem optikai netet terem.+ még a gyopárosi kft is kihúzta az optikát,a falu kis szakaszán kötöttek pár házhoz,aztán valahogy leálltak,pont a főutcán (ahol lakom)nem kötöttek,valami engedély hiányzik.Hátha beindulnak,a konkurencia nagy úr.
-
bizmark6
tag
Tavaly tavasszal kezdték a falunkat (Mezőgyán) optikázni.A gyopárosi kábeltv kft,illetve az inviteles oszlopokon a digi.Aztán csend.A héten csütörtökön megszállták a falut a digisek,és két nap alatt felrakták az oszlopokra a kötődobozokat is.Kiváncsi vagyok mikor lehet beköttetni a netet,mikortól szórólapoznak?Az oldalukon még nem jelent meg.
-
the.odzsy
senior tag
Ezek bekötő emberek, nem hálózatépítők. Az egy másik csapat. De várj és reméld, hogy egyszer oda is elérnek hozzád. Az említett Tótkomlós 9 km-re van tőlünk, de itt sem történt semmi. Illetve annyi, hogy még tavaly az Invitech korszerűsítette az Inviteles törzsgerincet. Úgy hogy nekem is marad a remény, hisz az hal meg utoljára.
-
woodworm
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Túl nagy falat volt az invitel rézhálózata. Mezőberényben fél éve érvényes építési engedély mellett sem látszik túl sok előrehaladás.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Engem is átköthetnének rézről Optikára itt lökön
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem hiszem, hogy így lesz.
Szerintem a stratégia a következő:
- Be kell kötni és átkötni az embereket rézről optikára, ahol lehet (Vác, Gyula,Szentes,stb)
- integrálni az AHNET által bekötött településeket (MVMNET SZIP-es körzetek, amelyek elkészültek.
- árat emelni a választások után a fejlesztésekre hivatkozva a Telekom szintjére
- folytatni a fejlesztéseket -
the.odzsy
senior tag
Ma beszéltem egy inviteles emberkével, akinek a jövő héten kötik az optikát a digis kollégái Tótkomlóson. Azt mondta, hogy csapatot vezényeltek Gyula, Tótkomlós, Szarvas térségébe jövő héten és megkezdik a tömeges optikai bekötéseket. Úgy hogy e területen lévők jövő héten már optikásak lehetnek (persze az, aki bekötésre vár
). -
geridon81
csendes tag
Sziasztok tudja ezt értelmezni valaki,hogy ez mit jelent pontosan ??
https://nmhh.hu/cikk/226387/Ertesites_epitesi_engedely_megadasarol__CM107032022_szamu_hatarozat_3204_j_GyongyosHeves_osszekoto_ut_17400_km_szelveny_korforgalom_a_DIGI_Kft_hirkozlo_halozatanak_kivaltasa
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Érdekes hogy a sebességgel meg semmi gond nincs, 900 le, 800 fel mindig, csomagvesztés sincs, csak a ping érték tré egy kicsit.
-
Túzok22
senior tag
Távolról állítgattak, konfiguráltak a végpontomon, ONT-on valamit, hátha jobb lesz, ki is jöttek cserélni ONT-t, csatlakozót, de nem lett jobb. Az kellene hogy Galgahévízről is, Hévízgyörkről és Bagról is lenne pár bejelentés szokatlanul magasabb ping értékkel kapcsolatban és akkor lehet hogy jobban foglalkoznának vele. Az van, hogy az általános előfizetők ebből semmit sem vesznek észre, nem méregetik a válaszidőt hogy épp mennyi, hanem csak használják a netet és ennyi.
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Voltak kint, az ONT-ot lecserélték egy ugyanolyan Sagemcom f@st 5670-esre, újra csatlakozózták az optikát, de a ping maradt ugyanaz a 12-14 ms. Azt mondták hogy ennyi a ping ezzel most így nem igen tudnak mit kezdeni. Mérges vagyok, hogy nem tudnak rájönni, hogy miért ennyi a ping erre felé mostanság. Volt itt 4-5 ms is a válaszidő, szerintem elég sokat romlott valamiért.
Hálókártya beállításokban meg kikapcsoltam az áramlásszabályzást Rx és Tx engedélyezve-ről kikapcsolt állapotra, energiatakarékos ethernet opciót szintén kikapcsoltam, energiahatékony ethernet fület pedig bekapcsoltam. Teszteltem, de ezektől a beállításoktól semmit se javult a ping. Település színtű ez a ping érték.
-
the.odzsy
senior tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Majd érdeklődünk! -
the.odzsy
senior tag
Lajosnagy17 !
Ma Gyomaendrődön jártam, elkezdték az optikai hálózat kiépítését. A gerinc kábelek fenn vannak és a doboztartók is. Jól gondolom hogy a Kitnet lehet, amit a térképeden láttam? -
djzotya1983
tag
válasz
Túzok22
üzenetére
Ilyenkor jön a következő hiba! Szakad az internetem! Mikor?
Egész nap! Nézzék meg! És a vonalvizsgálatkor kihúzni a modemet azért is!
Majd kimennek hidd el. Tapasztalat!
Én a vdsl ért 2 hónapot baszogattam őket, kijött a srác majdnem szívbajt kapott hogy a szőlőlugason mindenhol új nyomvonal 2 postakábek kell...
Merthogy nekem 100 as net akkor is kell!
Kijött, kényteléen volt nekiállni, bár én azért nem vagyok geci segítettem neki. De jelentsd be ennyi...
Mert akkor szarnak rá! -
taki01
őstag
válasz
draco31
üzenetére
Vissza kell fizetni a pályázati pénzt és újra kiírják. Ha nem pályázik senki, akkor emelik a támogatást. A megvalósulási dátumig kész kellene lenni, de sokan nem tartják be. Sok minden befolyásolja, pl: engedélyeztetés, munkaerőhiány stb. ezekre hivatkozva tudják tologatni a határidőket.
-
draco31
veterán
Ott egyébként mi a helyzet, ahol meg lett nyerve a pályázat, de nem készült el semmi sem?
-
taki01
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Itt Kismaroson, csak település nagyját fedték le optikával és nem is tervezik többit lefedni. Kb azok a részeket fedte le a digi, ahol Telekom is van. Már DSL-re se lehet előfizetni az Invitelnél, mert ők azt mondják, hogy a Diginél kell már szerződést kötni. A Digi pedig azt mondja, hogy nincs optika és ezért nem köt szerződést. Páran megszívták, mert anno kiköttették az invitel-t és most meg szükségük lenne netre, de már nem kötik vissza nekik. Bár az én címem sincs benne, pedig itt lóg előttem az optika.
A diginél egy splitter-be hány előfizetőt kötnekbe? -
the.odzsy
senior tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Valóban. Akkor tényleg csak bekötődobozt javított.
-
the.odzsy
senior tag
Ma egy Digi-s autót láttam Tótkomlóson és egy sarki oszlopnál egy szerelő egy már korábban felrakott és bekötött dobozt hegesztett, lenn a földön egy asztalon. Elképzelhető hogy tesztelik a hálózatot és javítják a hibákat.
-
Tinuszka
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Üdv mindenkinek, érdeklődésemre a Gyopárosi KábelTV részéről elmondták, hogy tavaszra (áplilis, május) várható elérhető szolgáltatás Biharugrán a tavaly fejlesztett optikai hálózaton keresztül.
-
Berukaa
csendes tag
Én már annak is örülnék ha tudná az ember ki szolgáltat majd az MVM net / AH net hálozatán.....
-
Ic3man
tag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Nálunk nem erről van szó! Az egész környéken ilyen a legutóbbi hálózat "fejlesztés" óta.
Nekem is 10ms körül van, de korábban 3-5 volt.
Nekem egy ideje abszolút nincs érkezésem ezzel foglalkozni, de majd Túzok22 kolléga belesz.... a palacsintába.
-
the.odzsy
senior tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Lajosnagy17 !
Kistelek mikortól köthető, és mikor készült a hálózat? -
KROK640
nagyúr
Teljesen igazad van, Rick4 maximum nagyon szerencsés, ha ez igaz is rá egyáltalán, és mint sok ember, ő is a saját érdemének és eredményének érzi a szerencséjét. Ezek az emberek általában az empátia (szinte) teljes hiányával élnek, és azt hiszik, hogy ők sz*rták a spanyol viaszt.
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Igen a budapesti szerverekre is annyi, meg minden magyar szerverre. Tegnap megint felhívtam őket, a műszakis kolléga bentről is 13 ms környékén mért. Mondta hogy küldjek egy levelet amibe linkek traceroute-t és ők továbbítják az IT-s kollégáknak, ők megpróbálnak javítani rajta.
-
draco31
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Ez volt a korábbi elavult antenna felszerelve errefelé mindenkinek. Maradt is egy ilyenem, állítólag hibás, de sosem tesztelgettem.
A mostani meg 3 típus közül az egyik: TP-Link CPE605 vagy CPE610 vagy CPE710. De szerintem a két 600-as közül az egyik, nem láttam még olyan közelről, hogy típust tudjak mondani pontosan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Arch Linux
- Házimozi haladó szinten
- Megszaladt az AMD új csúcsprocesszorának árazása
- E-book olvasók
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Iphone 17 Pro 512 GB. Független.
- T14s Gen6 14" FHD+ IPS Ultra 7 255U 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" FHD IPS Ryzen 9 5900HS RTX 3060 16GB 512GB magyar vbill gar
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.12.27. -ig - Eladó!
- Intel I9 13900K - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2028.03.19. -ig - Eladó!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- MacBook Neo 512GB Indigó (3év Garancia) - Bontatlan
- HP EliteDesk 705 G4 / AMD Ryzen 3 Pro 2200G / 16GB DDR4 /256 GB SSD 6 hó garancia
- Akció! G.Skill TridentZ Neo 3600Mhz- CL16 2X32GB (64GB DDR4)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egész nap! Nézzék meg! És a vonalvizsgálatkor kihúzni a modemet azért is!