Hirdetés
- caprine: Snowrunner játék manuális tuning lehetőségei
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Hát nem is voltál akkor messze tőlem

A hátraszaltót rollerestől pedig alacsony sebességgel is el lehet szúrni
Igen, szerintem is kellene az a bicikliút, de újabban már szó sincs róla

A sorompó rossz megoldás, mivel pont kerülni akarják a szintbeli kereszteződést, így szerintem egy aluljáró lehetene a megoldás. (vagy a hídf előtti kanyarnál rávezetni a régi négyesre és kivinni Vértesi útra ahol amúgyis van szintbeli átjáró. Esetleg a Kanyar sorra bevnni egy átjáróval, akkor ugyanis mellékvonalon kellene átkelni.
nekem is jól jönne egy iyle nút.És talán Útőrházra is eljutna valami komoylabb net mint a mobilnet/ADSL.
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Én se TVzek egyáltalán, de én eleve a nélkül köttettem.
"Ebesen még össze is törtem magam :XD" --- ez azért történt, mert erre jártál, és nem szóltál nekem
Legközelebb szólj..Egy Debrecen felé vezető bicikliutat nagyon csípnék, 2006 óta téma, 2020-ban majdnem lerakták az alapkövet de jötta Covid, és azóta már még az ötlet is elsüllyedt

Ausztriában és Svájcban tavaly is láttam ilyet, igaz az alagutakban volt.
-
KROK640
nagyúr
válasz
the.odzsy
üzenetére
Nekem mondod? 33K-s modemmel kezdtem, majd 56K-val folytattam.
ADSLem csak 2004 december 28-án lett (512kbps, másnap 1Mbitre emelték).
Aztán onnan fokozatosan, 2012-ben jött a 30Mbites koax, 2015-ben már 120Mbiten száguldottam, 2018-tól meg a mostani 512/22Mbit van. Ez nekem elég is.Emlékszem régen, akkor gondoltam, hogy gyors netem van, ha egy film max annyi idő alatt jött el, amíg megnézem (SDben
). Ma 1080P-ben is pár perc. -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Jah, hát persze.
Én mikor a UPC-nál kezdtem akkor 3200ft volt havonta a net, meg a telefon együtt, most majdnem 8000ft ugyanez. Igaz, ami igaz, hogy akkor 120Mbit volt, most meg 500Mbit, de ment ez az 500Mbit anno 4000ft-ért is nekik.
És igen, sokan kifizetnek a netszámla mellé 2-3 streaminget is, meg azért mobil net is, ez havi szinten simán lehet 20-30K extra költség.A roller akkor jó, ha van a két pont között rendes bicikli őt, meg normális idő van. Esőben, hóban, extrém hidegben felejtős még a buszhoz képest is. (Ettől még a hosszabb távú terveim között szerepel egy, de nem sürgős, mert Debrecen felé pont nincs niormális bicikliút, így csak a városban tudnék vele rohangálni, ami jó, jó, nem biztos hogy megérné a roller felárát. Főleg, hogy magát a rollert is buszoztatni kellene akkor)
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Hogy értsd : Nekem csak internetelőfizetés van (meg vezetékes telefon
). TV előfizu nincs, sőt hagyományos vagy okos TV-m sincsen. Mert egyszerűen tök fölösleges a PC meg a laptop meg az okosteló mellett a mai világban.
A streaming sem a legjobb befeketteés ma már elszaródott, már pont azt nem tudja amiért eleinte jó volt, így az sem kell már nekem. De sokaknak még van.Na hát az elektromos rollerrel már direkt nem jöttem, mert az még nagyobb fogyasztó, de egy átlagos háztartásban jó eséllyel legalább 1db előfordul abból is. (Sőt, akkor már esetlegegy elektromos autót is idevehetünk).
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Így van, jól látod, pont erre reflektáltam én is.
Igen, megint egy remek meglátás, erről jó régen írtam is itt a fórumban, hogy manapság sokkal több mindenre kell költeni mint 40-50 évvel ezelőtt. Nekem mondjuk a kábel TV és Streaming kiesik, de egy átlag embernek azok sem feltétlen.
Villanyfogyasztás is jó meglátás, ráadásul egy átlag háztartásban szerintem 3-4-5 mobiltelefon és laptop napi töltése is látható tétel már.
(Abba az irányba nem is kanyarodok el, hogy mindeközben a saját ingatlan mennyivel elérhetetlenebb lett annak aránytalan drágulása miatt is) -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ugyanakkor még nem voltak az emberek a telefonjukba esve, és beszélgettek. Le lehetett a buszon szólítani lányokat, és beszélgetni, lehetett nézni a tájat, és kikapcsolni agyilag (nekem mai napig sokszor van ez, persze néha jó, hogy ezt azt eltudok intéázni közben gyorsan a teló segítségével, de amikor nem feltétlenül szükséges akkor nem veszem kézbe)
Az egy másik világ volt, lehetett internet nélkül boldogulni, ami ha belegondolsz valahol jó is volt. Pl nem kellett egy plusz infrastruktúrát fizetned havonta (internet).
Persze a mai fiataloknak már ez elképzelhetetlen, de még mi úgy kezdtük az életet, hogy azt sem tudtuk mi az az internet, nemhogy hiányát éreztük volna. Akik meg most nagyon fiatalok, azok meg sandásan majd AI nélkül sem tudják elképzelni az életüket. -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nekem ez a titkárnő túl kigyúrt ...

Viszont ezért kellene internetet fejleszteni, hogy ne legyen ilyen
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Szétszaladna a ménes

De amúgy épp néztem, hogy nekem kb pont 300Mbit az amit még kihasználok, talán kicsit több, a felett nincs nagyon értelme nekem jelenleg. Most van 500Mbitem, és nem nagyon motivál, hogy gyorsabb netre váltsak, mióta stabil azóta gondom sincs vele

-
KROK640
nagyúr
válasz
CosworthF1
üzenetére
Azok voltak az olcsó driveok. 1999-ben nekem már simán volt 32x Sony olvasó meg mobile rack. Ezutóbbi 2001-re a haveroknak is alap lett
-
KROK640
nagyúr
válasz
CosworthF1
üzenetére
Ez nekem is megvolt, de nagyon hamar mobil rackes winyoval jártam. Előbb 3GB, majd királyi 20GB - os HDD volt a hurcolom winyó (és egy másik ugyanolyan a gépemben) ami 2001-ben nagy királyság volt
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Kicsit biztos hogy ez is benne van, de nekem sokáig nem is volt igényem annál a szintnél többre. Buszon a tájat néztem vagy ismerkedtem. Otthon ADSL... Ha meg mondjuk elmentem a haverokkal valahova szórakozni akkor nem hiányzott a net.
Mostanában utálom, hogy ismerősökkel összeülünk és mindig akad 1-2 ember aki nyomkodja a telefont -
KROK640
nagyúr
válasz
szkaroly
üzenetére
Akkoriban ez volt a természetes. Ahogy a forumokra elég volt 3-4 naponta fel nézni, 1 havi termést vissza lehetett olvasni 1-2 oldalban.
Mobil rack vitel is természetes volt.Sőt, 1999-ben ha CDt akartam íratni akkor oda kellett adjam ismerősnek a HDDt, amit előtte kiszereltem, 1-2 napig nem volt gép, és utána 1000ft meg vissza szerelés.... Néha a windows se élte túl
.. Na az mondjuk tényleg nem hiányzik -
KROK640
nagyúr
válasz
CosworthF1
üzenetére
OPC – M 8 900 Ft/hó*
Maximális sávszélesség:
60 Mbps / 15 MbpsMár ez bőven drága.
-
KROK640
nagyúr
válasz
e-newsee
üzenetére
Most egy kicsit olyan leszek mint a kormánypárti nyugdíjas : Én még emlékszem azokra az időkre, mikor ez is nagyon jó lett volna.
Meg perc alapon neteztünk aztán a fél megabites ADSLnek is úgy örültünk mint a lottó ötösnek... Igaz akkor még az internet egy másabb (és sokkal jobb) hely volt.
2025-ben persze a 30Mbit sem sok, bár 2020-ban Németországban én 3Mbittel is túléltem.
(2015-ben Cipruson meg 1Mbit alattival)60-70Mbitért havi 11K tényleg ku... drága. Nekem 7000ft az 512/22Mbit és ezt is drágának tartom ...
Furcsa, mert a Balatontól dél nyugatra, az ember nem gondolná, hogy ott ilyen állapotok vannak. Ugyanakkor azt hallottam, hogy Zala sok helyen eléggé elmaradott. nem tudom, jártam már ugyan Zalában, de nem sok helyen, nekem pont szó szerint az ország másik vége.
-
KROK640
nagyúr
Akkor mi szerencsések vagyunk

Mondjuk anno a DSL-ért mi aláírást gyűjtöttünk, és 2024 dec 28-án el is jött... a környező településeken csupa 2006-2008 volt, a dátum.
Itt a DSL a végefelé volt gyászos, egyszercsak a papíron 16 Mbites netem állandóan összezuhant és nem volt. 4Mbiten sikerült stabilizálni, akkor 11K-ért. UPC 30Mbitet hozott 3200ft-ért... Mondanom sem kell, hogy váltottam
Debrecenen belül tudok olyan területet, ahol mai napig nincs még DSL sem
2016 van igényelve, de mág nincs ...Plusz Debrecen belvárosában olyan helyet (műemlék épület senki sem fúrhat stb) ahol az van amit a telefonvolan ad maximum. Kőkemény belváros.
-
KROK640
nagyúr
válasz
e-newsee
üzenetére
Melyik település az, ahol 2025 őszén még ilyen tragikus állapotok vannak?

Nem bosszantani akarlak, csak összehasonlításképp írom, hogy én is faluban lakok, ADSL 1Mbit 2004 végén lett, 2006-ra 2Mbit volt, 2008-ban meg már 8Mbit. 3 van akár 2 Gigás optika is. Van ONE (
) meg T-com. A One-nak sajnos csak 500Mbites koaxa van, de nálam pl a papíron 500/20-as net, 512/22-t hoz. -
KROK640
nagyúr
Az internetszolgáltatók elsősorban (és néha mintha csakis azt) nézik, hogy mekkora a népsűrűség az adott területen. Sok a népesség, akkor gyorsan húznak jó netet, és sokszor olcsón, mert nagy a népsűrűség és úgyis megtérül. Ahol meg alacsony, azt szeretik elfelejteni, még akkor is, ha történetesen nem lenne konkurencia sem ... (ha valaki mégis megcsinálja, akkor mindenféle lassú netért lehet csillagászati árakat kérni).
Debrecenben (az ország második legnagyobb városa) tudok olyan helyet (igaz külső terület), ahol 2020-ban még az ADSL sem volt elérhető, annyira nem foglalkozott senki azzal, hogy oda netet vigyen. Még mikrós net sem volt. Van 1-2 pálcikás mobilnet és annyi. -
KROK640
nagyúr
válasz
garga pista
üzenetére
hm fura, hogy az optikát is oszlopon viszik
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Igen, ki tudja maxolni, de csak ha egyszerre több mindent tölt le. A fogyasztás miatt nem csinálna ilyet, emlékezz az gond volt neki.
Arány javítás? Én erre régen szervert használtam, mikor még kis 1024/256-os ADSLem volt
Meg volt, hogy az akkori barátnőm (neki már akkor 20/10Mbit volt) javította az arányomat 
Amúgy az jó, mert akkor van SEED.Minden fórumozó akinek jogosultsága van olvasni a topicot, szabadon olvashatja, és eldöntheti, hogy hozzászól-e.
-
KROK640
nagyúr
Ma kis lassúcska :

-
KROK640
nagyúr
válasz
garga pista
üzenetére
A sűrű DSALM az nagyon jó, de ugye mint írtam a végén korlátozó tényező.
Jó videó (lesz ha megértem
) -
KROK640
nagyúr
válasz
garga pista
üzenetére
"társasházak pincéjében van a DSLAM, ezért is alakul akár ott olyan ki, hogy nem megy végpontig az optika" --- ez tök jó, egészen addig, amíg bele nem gondolok, hogy az ADSL2/VDSL2 pont a végpontnál viszont belassítja.
-
KROK640
nagyúr
válasz
garga pista
üzenetére
Pedig nincs is olyan sok tárhelye... vagy kiír mindent (is) DVD-re?

-
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Jah, hát akkor ebben az esteben tényleg reinstall, de legalább egy szép új rendszerrel kezdhetted.
Ilyen képekből nekem is van pár régebbi
de én csak képeket szoktam csinálni.Na, így van szépen demonstráltad, hogy bizony jó nethez jó gép kell. Tiszapalkonyán is tudta ezt hősünk, és a gépe már meg is van hozzá

-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Igen, és ezekben azért van ráció, mert az igazán gyors netekhez nem csak gyors HDD/SSD írási sebesség kell, hanem jó CPU is, és RAM igénye is van. Nekem pl a HDD-m egyértelműen szűk keresztmetsztet, 330MBit körül elfogy, nem tud gyorsabban írni. EZért korlátozva van a torrent 300Mbitre, úgyis rohadt gyors

A gépeden telepítetted újra a Win 11-et? Egyébként érdemes a belakott rendszerről egy backupot őrizgetni, egy 2023-as nekem is van

Akkor egy ideig leterhelted az 1 Gigabitet.
Milyen videó? Kifejtenéd, hogy a többiek is értsék?
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ilyennel nem találkoztam, ha jól emlékszem, de biztos jópofa. Pláne, ha észrevétlenül lehetett nullázni, és az alapján fizetni
persze nyilván ésszel kellett.
Nekem itthon sikerült durva minuszokat összehozni, főleg mikor megjött az ISDN
Addigra már rég nem volt ez, hogy fent vagy éjszaka egységes áron, hanem percdíj volt mindig csak éjszaka kevesebb. Az ISDN adott 40 órát ingyen, persze 2 vonalra, nappalra. Naná, hogy akkor nappal vagyunk fent, mert van forgalom. Igen ám, de szülőknek kellett az egyik vonal, de a 40 óra egy vonalon is csak 40 óra (ezt az első telefonszámla kárán tanultuk meg, ahol azt gondoltuk, akkor majd 80 óra lesz). Persze öcsémmel felesbe az havi 20-20 óra... azaz napi kb 40 perc. Persze soha egyikünk sem tudta ezeket a határokat betartani, meg legyen inkább egy óra, és akkor lgfelejebb egy pár nap nem megyünk fel, persze ez is mindig elfelejtődött, meg "most felmegyek, majd jövőhéten kétszer nem" és hasonlók, az 1 órák nem ritkán belecsúsztak a 65-70 percekbe is ... Szóval lényeg az, hogy diákként egy időben kerestem bizony a telefonszámlára, ugyanis az ISDN rohadt drága volt :
Egy vonalon csúcs időben 7ft/perc, két vonalon 14ft/perc, éjszaka meg 3 és 6ft. Na most, hogy a a 14ft kontextusba kerüljön, akkor a mekiben diákként, adómentesként stb, 200ft-os órabéren voltam. vagyis a két vonalas netezésből negyed órán belül "megettem" egy egy órás órabéremet ... és az ISDNen sokszor a fórum oldal betöltődése volt 1 perc.
Már korábban divatba vettem, de akkor főleg, hogy amikor betöltött egy fórum oldal, go offline, jegyzettömbe megírtam a válaszokat, go online, és már csak a válaszokat küldtem el. Ez persze csak hosszabb dolgoknál volt érdemes, mert 6ft csatlakozási díj is volt vonalanként (külön jó volt, ha bontott, mert akkor nem csak a megszakadó letöltés stb, hanem extra pénz is), meg ha közben jött 1-1 mp akkor nyilván nem volt opció...
Nekünk az ISDN két vonal esetén sem szakadt meg, csak foglalt volt. Arra sosem jöttem rá, hogy hogy lehetne megcsinálni, hogy két vonal, de amíg telefonálnak, addig egy vonal utána megint kettő legyen.Volt szinkron, a 486-os mellé nem is volt érdemes 56K-nál többet tenni, de a P1-es mellé is inkább csak ISDN-t (volt P1 és ISDN párosításom, hiába volt 128MB EDO RAM a gépbe, meg akkor gyorsnak számító 8GB-os HDD, éreztem, hogy maximum a dupláját ha elbírná).
Azért még a 3-400-as Celeronok is körülbelül az 0,5 - 1Mbites ADSL-el tudtak még érdemben mit kezdeni, a felett már maguk a gépek voltak a szűk keresztmetszetek. Egyik haveromnak a 2010-es évek elején volt Pentium 4, meg 100Mbites Digi, az esetek nagyrészében a felét se hozta a rendszer, mert a gép nem tudta tartani a tempot. (Ráadásul ha nagy sebeséggel töltött le közben a gép nemhogy filmezni, még e-mailezni is használhatatlan volt)
'97-ben még nem is, de 2001 nyarán a haveromnál sok-sok pixelsoronként kirajzolódó ruhátlan "néni"t láttam én is.
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Chatre és IRCre meg az idő limit miatt nem volt jó. De eleinte próbáltam más dolgokat is csinálni, míg 1-1 mp3 lejött, később rájöttem, ha nem csinálok közben semmit, akkor sokkal gyorsabban jön le a cucc. Korai MSN-re jó volt, akár mp3 töltés mellett is, de az igazi erre is az ADSL volt.
"Csak a Discimusban felkentek a falra a telefonom meg azon az oldalon volt" ---

Nekünk 20032-ban Nokia Mbus kábel volt, amivel függetleníteni is lehetett

Impulzusszámlálós 56K modem az milyen? és mit nulláztál rajta?
Mi nem árlistát szedtünk "Náci" haverommal, hanem a lesötétített szobájában pucér nénis képeket vártunk leérkezni, pixelsoronként
Az árlistákért egyszerűen suli után elmentem a boltba. Ha olyan kedvem volt 4-5 árlistát is hazavittem délután. Amúgy még most is van egy csomó valahol, 1-2 éve megtaláltam párat, de sajnos messze nem az összeset.nem is kell ilyen nagynak lenni, szombaton mikor bementem a hatvan utcai dohányboltba rágóért, akkor meglepett, hogy milyen hihetetlen gyors a rendszerük (és már nem először láttam ezt). Szemben ezzel itt a helyi kisbolt 40-50mp ... ott azért 56K érzésem van

-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Varázslatos is volt az az 56K a maga idejében
Nekem a legnagyobb bajom a perc alapú számlázással volt. Persze örültem a gyorsabb (512 majd 1Mbites) ADSLnek, de valójában a fő jóság nekem az volt, hogy végre nem kellett idegesen az órát lesni, hány percet lehetek még fent.Egyébként gyanítom, hogy mind a három felhasználó vagy tartalék vonalként használta, vagy olyasmire mint mostanság itt a NAVhoz bekötött pénztárgépek, kártyás fizetős rendszerek kommunikációja. (erről jut eszembe : kártyás fizetésnél is vannak eltérések, tudok olyan helyet ahol pittyentés után azonnal jön a papír, hogy sikeres fizetés, meg olyat is, ahol szó szerint 40-50mp-t is várni kell).
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Igen, ez így szokott lenni

Mondjuk a Celeron 400-al jobban jártak mint a K6-2 450-essel jártak volna. Nekem már anno akkor gyanús volt, hogy a K6-III nem lehet valami jó, mikor az egyik osztálytársam a K6-III-as prociját lappal együtt elakarta cserélni az én 366-os Celeronomra (+ alaplap), és még ráfizetni is akart. Eleve, egy majd 100MHZ-el gyorsabb procit akarna cserélni, és még fiztene is? gyanús... És ez már K6-3, még csak nem is K6-2 ami még lassabb volt.Itt 2nd gen I3-ak vannak, 8GB RAMmal, és legutóbb még Win 7-el.
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Itt a könyvtárban 3-4 gép van, de fogalmam sincs milyen netre. Majd ha arra járok (évente 2-3 alkalommal szoktam) és nem felejtem el, akkor egy speedtest le fog futni egy óvatlan pillanatban

64kbps, az olyan mint egy egy vonalas ISDN... egy gépre is nagyon lassú.
Gondolom jó kis 366 körüli Celeronok voltak. -
KROK640
nagyúr
válasz
Matrox1995
üzenetére
A nagyvárosban lehet, hogy valamivel jobban, mivel nagyobb a elefedettség, sokan más szolgáltatónál vannak stb.
De nekem sem volt mindig ilyen jó a netem, anno a 8Mbites ADSLem csak hajnalban volt 7,5Mbites, a nap több szakában kb 5Mbit volt.
Van tákolás ahogy látom. A One meg majd elrontja a TV-t ne aggódj
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Igen, egyébként a sebessége nekem megfelel. ha valaki azt kérdezné, hogy fizetnék-e 50%-al többet kétszer ekkora sebességért, akkor valószínűleg NEM lenne a válaszom. Javarészt még ez is kihasználatlanul áll.
Jah, a villám elleni védelem fontos szempont, bár én már úgy megszoktam, hogy mikor jön a vihar a netet (a géphez vezető LAN kábelt a routerből) is kihúzom ...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Matrox1995
üzenetére
Elég jó.
Ha már ennyien pakoltok be, akkor én sem maradok ki : 500/22Mbit

Általában a letöltés valamiért 508-512 között szokott lenni, upnál viszont sokszor még a 20-at se éri el, ahogy most sem

-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
"a vasútat, és a japán életszínvonalat nem" --- a japán életszínvonalat inkább ne is
Örökké csak dolgoznak.Így van, a német/osztrák falvakban fontos a műemlékvédelem, és légkábelt szinte semmihez sehol sem látni. (szemben a balkánnal, ahol meg légkábellel oldanak meg mindent is)
Egyébként a magyar internet európai viszonylatban kifejezetten gyors, és sok helyen nagy sebesség érhető el.Tiszapalkonyára is majdcsak megérkezik az optika idővel, még ha feleslegesen is, mert Mariskanéninek meg a többinek úgyis mindegy lesz. A fiatalok meg ugye elmentek mind.
" hol marad az ADSL, hol marad a koax, hol lesz optika, teljességgel kiszámíthatatlan" --- annyit lehet tudni, hogy a városi lakótelepeken nagyon hamar jönnek mindig a leggyorsabb netek.
Ebesen telekom optika 2021 januárjában lett a falu nagyrészén, de tavalyelőtt volt még egy ütem, amivel elvileg mostmár mindenhol is van. Digi pedig nem is lesz, mert miután az ADSL Tcom mellé eljött koaxal a UPC anno, a Digi sajnos úgy gondolta, hogy rájuk már akkor semmi szükség
Aztán most, hogy ONE lett az egész, meg úgy gondolják, hogy a koaxos ex UPC hálózattal ez pipa. -
KROK640
nagyúr
válasz
garga pista
üzenetére
2020-ban Weiller Simmerbergben 3/1Mbites netem volt. Itthon akkor 300/20Mbitem volt, olcsóbban egyébként

Tavaly Lindauban a jóöreg Fritzbox 106Mbitet szolgáltatott.De az osztrákoknál sem jobb a helyzet, a munkahelyemen még mindig 80Mbit-ből kell mindent is megoldani.
-
KROK640
nagyúr
válasz
garga pista
üzenetére
Amíg UPC volt, nekem sem volt vele semmi gondom. Ahogy Vodafone lett, a minőség érezhetően leromlott

-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
A homokozósokkal szintén így vagyok, épp ezért nem is vagyok ellenük, pláne ha csak a négy fal között csinálják.
Na, tényleg nagyjából jól emlékeztem
Azért azt meg kell hagyni, hogy ütős gépe van, nem csak netezni, de játszani is. (Gondolom azt a VGA-t sem letölteni meg fórumozni vette). Mondjuk az érdekes, hogy miért vett felárért wifis lapot, mikor kábelen tudja úgyis kihajtani majd a net legjavát
de lehet, hogy csak felkészült arra, hogy ha valami gond van a kábellel. Megnéztem, egyébként 2,5Gbps van a lapján, ahogy gondoltam.Jah, logikus lenne a Telekomnak 2,5-ös csomagot kínálni, de szerintem ezzel úgy vannak, hogy ezt "lefedik" a 2-essel.
AMD-s lapon, integrált Inteles hálókártya?
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Nekem valami I5 13600K rémlik, Z-s lappal, 32GB DDR5-el, 1TB Samsung 990Proval, Samsung980Pro 2TB-al (pont olyat vett amilyent én akartam), meg talán RTX4080 Super(?). De inkább keresd elő, mert nem emlékszem már annyira biztosan.
60 ezer egy lankártyáért? Szép, de lehet, hogy a lapján lévő is tudna mondjuk 2,5Gbitet. ha jól emlékszem és 13th gen, akkor ahhoz Z790-es lap dukál, azon meg van ilyesmi

Persze, hogy beéri az 1/1-el is, hiszen az is nagyon gyors, neki felfoghatatlan lesz kb, és hát bár zsebből venne a PHnak szervert, azért a net árán spórolni kell, nem elég mindenre a bizti őri fizu.
Én kedvelem az ilyen embereket : Egyrészt több nő marad nekem
, másrészt legalább befizetnek a jó netre, és a szolgáltató látja, hogy csak van létjogosultsága ennek.Nekem meg még a 512/22MBit is elég
(Sőt, anno az 1Mbit is az volt, ma már persze nem lenne) -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Azért valljuk be, hogy egy ilyen netet már a mi Makoss cimboránkon kívül nem sokan tudnának kihasználni.
Azért egy yile nnethez már roppant drága router kellene, elég komoly SSD-re tölteni a cuccot, és igazából, szerintem én semmivel sem töltenék többet. Szóval 99%-ban kihasználatlanul ácsorogna.Most 500Mbiten vagyok, és ott tartok, hogy kb 330-350-ig használom ki nagyobb távon, még az 1Gbitre ugrásnak sem lenne feltétlenül gyakorlati haszna, vagy csak kicsit.
-
-
KROK640
nagyúr
válasz
CosworthF1
üzenetére
Nem volt nagy difi közöttünk, én nekem 2004 dec 28-án lett ADSL-em. 512-est kötettem (akkor 384, 512, 768 voltak a menő csomagok) de másnap felemelték 1024-esre, így tulajdonképp 1Mbittel kezdtem. Hatalmas előrelépés volt az ISDNhez képest, de nem csak a sebesség miatt, hanem, hogy végre nem perc alapon volt online az ember.
Mikor nálunk bekötötték, egy délután, épp csak ránéztem, és elmentem haverhoz Trabit "szerelni", mert épp kivettük a váltót. De ott volt egy harmadik haver is, és újságoltam nekik, hogy van ADSL
Ők meg faggattak, semmit nem si csináltunk még ott voltam, csak dumáltunk. Aztán hazamentem még öcsém netezett (egy gép volt) de másnap én is egész nap a gép mellett ültem az újdonság varázsától
Meg azért a sebességtől is el voltam képedve, DC++ -on töltögettem egy havertól direkt, ő meg lesett, hogy tudom ilyen gyorsan vinni a megosztott cuccait?RPcom-os árak nem tűnnek vészesnek az akkoriakhoz képest, nekem is 15K volt az 1Mbit. Viszont a fix IP szokatlan
-
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Pont ezekre gondoltam. Még MSN-el, IWIW-el, akkori erőforrást igénylő facebookkal, és youtube-al stb.
2003-2010 volt az internet aranykora, és nekem is a legjobb vele töltött időszak. Még 2010-2022 között hanyatlott, mára pedig az AI poop időszak van. Szóval én simán visszaállnék a 2010-es 8Mbitemre, ha azt az inernetet kapnám, de még a 2015-ös 30Mbitemre is az akkoriért.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nincs ezzel semmi baj. Rakjál Win7-et a gépedre, és nem csak az oprendszer de a netsebesség is fél retro lesz... már csak egy 2010-2015 közötti internet kellene hozzá

-
KROK640
nagyúr
válasz
draco31
üzenetére
SImán lehet akár 1Mbittel is ... csak előtte le kell tölteni

Nekem mondjuk a Voda stabilságának hiánya már megtanította, hogy ami hosszabb mint egy max 10 perces YT videó, azt mindent töltsek le, hamar lejön, és nem kell aggódnom, hogy mikor megy el a net. NA meg a tárhely is erre való
sorozatot pl csak akkor kezdek ha a komplett évad a gépen van...A feltöltést 20 éve mindenki sajnálja, mert az áll mögötte, hogy az átlag user tartalomfogyasztásához nem kell nagy up... akinek igen, az meg megszívta, esetleg vegyen sokszoros áron üzletit (ahol sokszor alig jobb a feltöltés)
Emlékszem jó sok éve, mikor Debrecenben terjedt a Digi, és még az arány alapú torrent oldalak voltak, akkor a Diginek volt 10/10 és 20/20-as netje is. Én meg sárgultam az irigységtől a kis ADSL-emmel, ami akár 65K/s-et is feltudott tölteni ha minden csillag együtt állt... -
KROK640
nagyúr
Te jó ég! Értem én, hogy romlott a forint, de 10 éve nem kerültek az ekkora csomagok ennyibe!
Továbbá saját maguk alatt fűrészelik a fát. Énm mint egyszeri user az egyetemes 12Mbitet rendelném, elvégre ott van alatta, hogy Mit nyújt 12 Mbit? Tipikus weboldal, Zenei album, HD film. 1766 Ft havonta. vagyis tud mindent mint az 700Mbites, 14670 Ft-os net. Ami iagz is, csak kérdés ki mennyire türelmes.
Továbbá : WTF ez a csomag struktúra? 12MBit, 100Mbit, 200, 300, 400, 500, 600, 700Mbit? Mintha valami ovis találta volna ki a csomagokat.
Én kb így lőttem volna be :
12Mbit, 100Mbit, 300, 500, 700 ... és akkor még lenne is benne valami rendszer, ráadásul lehetne hasonlítani a BMW vagy az Intel Core régebbi CPU-ihoz is ... En plusiere, megvan az összes fontosabb mesebeli szám! -
KROK640
nagyúr
92MB RAM?
Az 96 (64+32) lenne 4MB VRAM lecsípve?
Az első XP nekem ment Celeron 466-oson 64MB RAMmal is, 192MB-val kifejezetten baráti volt. Ehhez képest az SP3-nál már erősen ajánlott volt az 1GB RAM, de a 2GB sem volt hátrány. Igaz, eltelt közben jó pár év és volt nem kevés fejlődés.
Igaz ami igaz, ez idő alatt az első XP-től a végéig a Celeron 466-ból Athlon XP 1700+ lett a végén már 2669MHZ-re húzva a 192MB RAMból pedig 1534MB, a legvégén 2048MB lett. -
KROK640
nagyúr
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Látom optihős megsegít téged

Van olyan ahol nem csak fákat, de akár betonoszlopokat is elmozdított (a vihar) :
[kép1]
[kép2]
[kép3]Akkor már csak a Telekomot kell meggyőzni, de mint láttam így már vállalják.

Jah, a net az anélkül is kuka sokszor. Amúgy ma is volt egy pár óra áramszünet, csakhogy tovább érlelje a gondolataimat egy szünetmentesre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hyundai, Kia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Crimson Desert
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- caprine: Snowrunner játék manuális tuning lehetőségei
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Április bolondja? Csak egy lebegő mobiltálca
- További aktív témák...
- Razer Iskur Gaming szék, zöld
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
- Lenovo X1 Yoga G4 i5-8265 számlával, garanciával
- NEO-t vennél? NE TEDD!!! KÉSZLETKISÖPRÉSI UltraAkcióóó! Air M4 16GB 512GB Garancia - több színben!
- ÚJ 27% - Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple (CO-9050109-WW) ARGB ventillátor szett!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Legközelebb szólj..
). Ma 1080P-ben is pár perc.
(mert amit linkeltél nem Heves megye, hanem Rétsági járás).