Hirdetés
- caprine: Snowrunner játék manuális tuning lehetőségei
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
the.odzsy
üzenetére
Nekem mondod? 33K-s modemmel kezdtem, majd 56K-val folytattam.
ADSLem csak 2004 december 28-án lett (512kbps, másnap 1Mbitre emelték).
Aztán onnan fokozatosan, 2012-ben jött a 30Mbites koax, 2015-ben már 120Mbiten száguldottam, 2018-tól meg a mostani 512/22Mbit van. Ez nekem elég is.Emlékszem régen, akkor gondoltam, hogy gyors netem van, ha egy film max annyi idő alatt jött el, amíg megnézem (SDben
). Ma 1080P-ben is pár perc. -
-
e-newsee
addikt
válasz
the.odzsy
üzenetére
Beton oszlopok vannak, nem gondolnám, hogy cserélni kell. Egy-két fa oszlop van a túloldalon, ahol több háztól gyűjtik össze a kábeleket. Nem tudom, miket csináltak pontosan, nem voltam otthon, és már sötétben értem haza. Meg őszintén, én nem nézegetem, hogy néz ki az oszlopok teteje. Szóval, ha változott is valami, nem venném észre.

Amúgy a település Gelse. Az NMHH-nál sem találtam semmit. -
CosworthF1
tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Úgy tudom, nem, csak "át lett nevezve", korábbi weboldal közlemény
-
Diák66
őstag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Most néztem az NMHH-s RSS-t, hát a szomszédos falvakba ahol megjelent a Telekom optikával a meglévő koaxos kis TV szolgáltató mellé, igyekszik felzárkózni a D-Infrastruktúra (Digi/One). A 700 és 500 fős településen lesz így 3 szolgáltató de a mellette lévő 440 fős nem kap semmit, csak mobilt. Hihetetlen.
-
trec12
addikt
válasz
the.odzsy
üzenetére
Celldömölkre (Telekom) is kiadták több mint egy hónapja a használatbavételi engedélyezés megindulását a maradék területre és az alépítményes részre ha jól értelmezem de még síri csend.
A város nagy részén már decemberben elindult. A One optikája is készen van. Szépen fel vannak öltöztetve az eon oszlopok felül a Telekom alul a One dobozai város szerte.
A város közleménye szerint "a D- Infrastruktúra Kft. Celldömölk településen hálózat korszerűsítés keretében meglévő oszlopsoron felújítási munkálatokat végez", ami oszlop tisztítást, felújítást, cserét jelent. Elvileg 3 hétig tart. Nekik vannak egyébként az Inviteltől megörökölt saját oszlopaik azokra is tettek dobozokat. -
-
-
trec12
addikt
válasz
the.odzsy
üzenetére
Nem ott lakom már rég óta de haza járok rendszeresen egy tízezres kisváros. Még most szombaton is húzták az optikát meg már sok helyen a Telekom doboza alatt fent vannak a konzolok az eon oszlopokon One-os dobozoknak. Ex. Inviteles terület ez is így gondolom alépítményük van - meg fa oszlopaik amiket felhasználnak most - még az rezes/ADSL-es időkből a belvárosban meg a társasházakban is bent vannak a rézzel nem mint Telekom. Én úgy vélem most a D-Infra a lehető leghamarabb ki akarja építeni a hálózatot. A város melletti egyik faluban is kiépítik egyébként az optikát őszig azt halottam a helyiektől.
A Telekomnak több új alépítményt is kellett csinálnia ill. csináltatnia. Egyiket ma láttam éppen az akna fedélen Metalcom felirat volt. -
trec12
addikt
válasz
the.odzsy
üzenetére
Celldömölkön gőzerővel elkezdte a One az optikázást de a szórólapozást is. Szerintem kell pár hónap mire ez elindul de inkább ősz lesz szerintem. Gondolom már most össze akarják gyűjteni a potenciális ügyfeleket. A Telekom a város egy régóta kiépített felében továbbra sem megy, társasházakhoz már elvitték az optikát de aztán állnak vele, viszont vissza hozták a területi árakat a tavaly decemberben elindult részeken. De ilyen szórólapozás nem volt a Telekomtól azóta sem.

A One szórólapok nem ilyenek de az árak ezek. A legkisebb net 250/100 a Tv Familyvel 8890 1 év hűséggel mint nálatok. A Telekomnál hasonló csomag nyomott áron 9346, 250/70-es net TV M csomaggal. Marginális a különbség.
Helyi szolgáltató (HFC) az meg ca. 13e hasonló nettel (200/12) kevesebb tv csatornával wifis modem-routerrel. -
-
the.odzsy
senior tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Meg van nálunk (Kaszaper) a volt Digi most D-Infrastruktúra Kft. által épített optikai hálózat használatbavételi engedélye (ami ugye One). Kíváncsi vagyok mikor lehet kötni és mennyi lesz a díja a szolgáltatásnak. Kb. 1,5 hónapja egy szórólapon jegyzett ügynök akkor azt mondta, hogy olcsóbb lesz a net a jelenlévő Oroscom (Maximonet Kft.) árainál. Náluk most az 1000 Mbit-es optikai net ára 5400,- ft. Majd kiderül mi lesz ebből.
Mint előzőekben írtam meg van az One Magyarországnak nálunk a használatbavételi engedélye. Megjöttek az ügynökök is. Az weblapjukon lévő internet árakat mondta az ügynök kezicsókolom. Ha nem említem meg az online 10% kedvezményt, ő hallgat. Így nem igazán tudnak a konkurencia alá menni. Talán a tv+net előfizetéssel tudják őket megközelíteni Basic csomaggal. 8990 Ft/hó 1000-es nettel. Úgy hogy az alá megyünk a konkurenciának nem jött be.
-
trec12
addikt
válasz
the.odzsy
üzenetére
Viszont ma vettem észre; Telekom megint visszahozta a kedvezményes árakat Celldömölkön. Mikor elindult a város nagy része tavaly decemberben akkor csak az első hónapban voltak ilyen árak aztán azóta sem.

A Digi elindult az optikázással. Jól sejtem, emiatt dobhatták be újra a "területi" árakat? Lehet addig is minél több előfizetőt szeretnének szerezni nehogy oda váltsanak majd a helyi HFC-től. Sejtésem szerint nagyon sokan ott vannak még - net csomagok sebességét duplázták változatlan ár mellett - de lehet emiatt is lettek kedvezőbbek a Telekom árai...Fizikálisan mondjuk elég kevés optikai bekötést láttam város szerte. -
trec12
addikt
válasz
the.odzsy
üzenetére
Köszi! Igen tudom a D-Infra tulajdonképpen a Digiből vált ki. A Digi megkezdte már az építést a belvárosban (megkérdezték a helyszínen, Digi lesz), járda bontások vannak több helyen fektetik az optikát. Ezekre kb. egy éve kértek engedélyt az önkormányzattól. Láthatóan a város belső részén lévő társasházak környékén dolgoznak és szerintem innen mennek kifelé. Aztán jön gondolom a léges hálózat építése is.
Telekom meg már elkezdte a bekötéseket a léges hálózatos részeken de vannak még kiépített de még nem köthető részek.... -
attilav2
őstag
válasz
the.odzsy
üzenetére
"Van viszont szóbeszéd egy úgynevezett gigabites pályázatról, de erről még senki nem tud semmit. Ott uniós pénzekből talán lesz pénz új beruházásokra. de majd megmutatja ezt a jövő."
Kifejezetten a koax optikára cserélésére kellene EU-s pályázat, amire azok a szolgáltatók pályázhatnának akik docsis hálózattal (is) rendelkeznek. Akkor Szegeden a Telekom végre lecserélhetné a koaxot optikára, lenne érdemi konkurencia a Digivel szemben. A Szegedet északról határoló településeken, ahol a Telekom optikával van jelen, a Szélmalom kábeltv meg Docsis-al, akkor a Szélmalom is optikára fejleszthetne, és ezeken a településeken is lenne optikás konkurencia. Beindulhatna végre a verseny! -
Túzok22
senior tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Azok betétcsövek, jobban megnéztem. Most húzzák be a románok a második optikai kábelt, amit nem értek hogy mi lesz amikor már van itt egy optika 1000/300-as sebességgel. Igaz, nálunk a Telekomnak is van optikája, de az az áramszolgáltatói oszlopon a Kalász koax alatt. Itt most a 4iG (DIGI) aknafedelei alatt és a saját oszlopain egy második optika épül a DSL alatt/mellett. Így már egyszerre a Telekoméval együtt 3 optikai hálózat lesz a faluban? Ezért nem értem hogy ez most mi akar lenni. Nem véletlenül írtam a topikba.
-
Rick4
félisten
válasz
the.odzsy
üzenetére
Köszi, sok sikert ott, sajnos az egy peremtelepülés minden fontostól messze.
ic+man: Ők már ott voltak Szegeden tizenéve is, egynek nem rossz, amit csinálnak, de errefelé is van egy csomó jó dolog, Marcali marcello pizzéria, Lóki csárda, tőlünk 450m-re a messze földön híres kukorica csárda, Lellén a halas Sanyika, vele szemben a favágó, alig 25 km-re a hévízi termelői piac, kocsi csárda, Gyenesdiáson a bringatanya fagyizó, szóval annyira nem rossz nekünk sem.
-
Rick4
félisten
válasz
the.odzsy
üzenetére
Nekem tökmindegy, hol lakok, net legyen, nyilván a körülmények se mellékesek, lehetek itt a Balatonnál, de itt élve azért más, mint évente egy hétre lejönni, és nekem 10 km egy lidl, miközben MKházán 1km, van rendes posta, itt bezárták, 3km a legközelebbi, szóval a békés megyei város még mindig jobb, mint a somogy megyei falu.
Mivel ott is éltem, meg itt is élek, nagyjából látom a különbséget, egyetértek, errefelé más a mentalitás, a hozzáállás, de ettől még itt is van sok olyan ember, aki elkölti a lóvát két hét alatt, nem hogy hóna végére...Na mindegy, kibeszéltük, klasszikus értelmen véve nekem itt szerencsém volt, de 1-2 faluval arrébb, mint a part menti Balatonfenyves, még mindig ugyanúgy semmi sincs.
-
Rick4
félisten
válasz
the.odzsy
üzenetére
Mivel most a Balatonon lakom, előtte meg 20 évig Szegeden laktam, anyósék meg MKházán laknak, nagyjából tisztában vagyok vele, mi a pálya, sőt, néztünk nemrég több házat MKházán, elsődeges volt a net megléte vagy beköthetősége, úgyhogy cím alapján először azt néztem, milyen net kerülhet az adott ingatlanba, a város még csak-csak jól le van fedve, és a telekom melett ott a digi is, de lefelé 1000 a max a telekomtól, felfelé a 100 a max a digitől..
Ehhez képest a Balaton környéke, legalábbis ahol én lakok, 2022 áprilisig nagy hátrányban volt, 3 éve vettük ez a házat, akkor csak adsl lett volna 30Mbit, valósban 1-2, és egy helyben wifin szolgáltató, a znet nevű csodacsapat adott netet 40/5-öst fix publikus ip-vel 9100-ért. Nem volt rossz, sose volt vele gond, pont egy évig ment, viszont én a falu temető felőli oldalán lakom, a ház rálátott a temető azon épületére, ahol az antenna fent volt, az utca szembe oldalán vagy ráláttak, vagy nem, ha nem, akkor nekik gyakorlatilag nem volt net 2022 áprilisig, csak az 1-2 Mbizt-es hoki adsl, meg valmi hasonló lassú msik wifis drága móka.
Szóval ahhoz képest, hogy a keleti régióban már 10 éve is volt legalább koaxos net, ha csak egy 50-100-as sebességgel is, mert emlékszem, hogy valamikor a 2010-es évek elején lett Szegeden a 100-as koaxból 250, utána meg 500-as, majd 1000-es, anyóséknak már a 2000-es évek elején is oros-com-os net volt, errefelé a Balaton körül meg csak most húzzák végig az optikát, szóval 5-6 éve még megállta volna a helyét, hogy hátrányban van a Balaton környéke, de mára már nagyon nincs elfojtva, fejlesztenek gőzerővel.Szegeden, sőt Pesten se jobb a helyzet, van hogy a keresztutcában van net, és a sarki ház utáni másodikba se vezetik be, mert hogy abban az utcában márpedig nincs. Na az ilyen üzletpolitika lehet?
-
Rick4
félisten
válasz
the.odzsy
üzenetére
Arról van szó, hogy a telekom ott még mindig kábelnettel nyomul, pedig nagyobb város, mint az én 45 fős kis falum, a kolléga meg azt írta, a Balaton diszkriminálva van..
Az már lényegtelen, hogy még az invitel féle digi is van, annyi volt a lényeg, hogy megcáfoltam a Balaton féle diszkriminálást.
-
trec12
addikt
-
trec12
addikt
válasz
the.odzsy
üzenetére
Köszi, akkor jól sejtettem. Már csak várni kell, hogy behúzzák a város utcáit (ez valószínű az MVMNet SZIP - Telekom mint üzemeltető). Ebből csak jövő évben lesz karika szerintem idén már nem....

Érdekes lesz mert a Digi is nekilát optikázni vajon ki lesz a befutó?
Meghát itt a regnáló helyi HFC szolgáltató vajon ők mit lépnek...? -
-
Tinuszka
tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Az utcánk végében az arra merőleges utcában ott az Overnet, írtam is vmikor nekik, aztán mikor megadtam az utca és ház számot, már nem is válaszoltak
Nyilván nem fogják csak az én kedvemért 200+ méter távolságról behúzni.. Próbáltam én mindent, a mikrós net antennát meg kitakarják a fák, tavaly hívásomra kijöttek a helyszínre a szakik de pár mérés után korrektül elmondták, hogy nem érdemes bekötnöm. -
válasz
the.odzsy
üzenetére
Erről nem hallottam. Bocsi, most kerestem rá a topicjában, szóval már van nekik Optika.
#6054makoss: Ahol eddig nem volt, az általában akkor kerül fejlesztés alá, ha útba esik pont egy következő fejlesztésnél, tehát mint pár bihari falu esetében, ahol szintén sosem lett volna optika, csak a Telekomnak útba estek. Ott is van részleges és teljes lefedésre is példa vegyesen .
-
válasz
the.odzsy
üzenetére
Először is kösz a választ!
Azt elfelejtettem írni (pedig lehet, hogy fontos, bocs
), hogy ott lóg "kilométer tyúkbél", ahol a villany is földkábelen van bevíve az adott telekre... Ahogy írtad is, ezek új építésű ingatlanoknál vagy olyan ingatlanok előtt vannak, ahol a tulaj lecseréltette a légkábelt földkábelre... Ezért kérdeztem, hogy nincs-e esetleg valami törvényi előírás, hogy ilyen esetben földben lehet/kell bevinni az optikai kábelt... -
the.odzsy
senior tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Közben meg lett mit csinálnak. Az van amit a kisfőnökömmel gondoltunk. A csapat már benn van kis falunkban Kaszaperen és sikerült a főnöküket meginterjúvolni. Azt mondta, hogy az Invitechnek dolgoznak, korszerűsítik a gerincet, magas nyomású technológiával. A csöveket húzzák most be és azon keresztül küldik nagy nyomással az optikai kábelt. Elmondása alapján a szomszédos Tótkomlóson gőzerővel építi az optikai hálózatot az Invitel a saját oszlopain. Makóra menet láttam is, hogy ott már fenn vannak az optikai kábelek a póznákon, szinte mindenhol. Már csak dobozolásra várnak. A főnök szerint nálunk Kaszaperen is várható az optikai hálózat kivitelezése, ehhez kell az új gerinc. Talán lesz is belőle valami.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Azt tudom, hogy Esztergomban és most már Vácott is elkezdték a rezes Invitel hálózatot lecserélni, de a többi Inviteles területről nincs semmilyen információ. Még az Inviteles SZIP fejlesztésekről sem, pedig Zirc környékére kértek engedélyeket.A legutóbbi települések Algyő és Tés volt, amelyek mostanában kerültek a DiGI-hez. Arról olvastam még, hogy Ásotthalom régióban is gerincet fektetnek.
-
bizmark6
tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
A héten szórólapot raktak a postaládámba.(Gyopárosi kábeltv kft)SZIP keretén belül kínál internetet 350/150 mbps 2990 ft/hó.Gondoltam felhívom őket.Sikerült megbeszélni a dolgokat,meg is rendeltem a bekötést,1 év hűségnyilatkozattal nincs bekötési díj,adják az eszközt is.Azt igérték,hogy kb 2 hét......Ja és pár hónap mulva lesz kábeltv is 120 csatorna 3700ft/hó.
-
bizmark6
tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Van,kettő is.Van az invitel,valami kábeles 10/2 kb 6000ft,Illetve Kitnet (mikrós net)ez van nekem is,33/6 4200ft.De sokat szakadozik,esőben lassú,vasárnaponként kb fél napra megszűnik.Hiába írok a szolgáltatónak,vagy hívom,valami hülye indokkal magyarázzák.Sőt ha kedvük van még önkényesen lassítják (elméletileg) a "korlátlan" netet.Alig várom,hogy megszabaduljak tőlük.
-
Diák66
őstag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Hát ha már ki van húzva az optika, az jó jel. Amúgy az engedélyeztetések, határozatok stb.... ami ennyi ideig elhúzza a dolgot. Borzalmasan lassúak itthon a hatóságok. Na meg hát ahol nem épült még semmi.....nálunk se történt semmi, de két hónapon belül meg kellene lennie. Nem lesz meg, 1000%. Annyi ember keze alatt meg kell fordulnia a papíroknak (és ugye jóvá kell hagyni.... ha valami változik, újra kezdeni az egészet...) hogy majdnem hogy lehetetlen idehaza bármit is kihúzni, lefektetni. Meg hát ugye az anyagi vonzata a dolgoknak.....
-
bizmark6
tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Hát,nem akarlak elszomorítani.Nálunk (sarkadi járás,mezőgyán)szintén invitel,de az oroskom épít( vagy nem) [link] .Annyi a haladás,hogy oszlop megvan,optikai kábel ki van húzva,2020 tavaszán készült,azóta semmi.Közben a digi átvette az invitel hálózatát,amire szintén húztak optikát(dátum ua.)Tehát van két hálózat,szolgáltató semmi.Alszanak.
-
Lajosnagy17
senior tag
-
user12
őstag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Több milliós készüléket én eddig 2 nagyobb cégnél láttam, de azt csak a saját embereik használják.
A kisebb-közepes cégek inkább megveszik az olcsó kategóriát (600-900e HUF), hajtják ameddig megy, vagy bérelnek egyet - persze tisztelet a kivételnek, elvétve olyan is van, aki ad a minőségre (pl Uvex munkaruha, Fluke műszerek, stb). -
-
djzotya1983
tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Igazad lehet de tuti van itt is telekomos, amúgy a 2 gbithez annyit írnak a t oldalán hogy kettő darab 1 gbites ethernet port kell és ugye így 2 lant használsz a hátsójából az ont nek Viszont van a másik lehetőség 2.5G kijárata de egy 10 Gbites lan kari az alatt nem is láttam aranyárban van....
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Itt akkora káosz van, amit elképzelni sem tudtam volna. Én is azt gondoltam, amikor először olvastam, hogy FTTH lesz Balatongyörökön. Vártam egy évet és újra rakerdeztem. Akkor írták hogy egy év múlva lesz kész. Megint rákerdeztem, akkor írták, hogy csak a le nem fedett területeken lesz és ne is álmodjak róla. Év elején megint cseszegetem őket, új kivitelező, semmi FTTH, csak valami Wi-Fi, ami tudja a 30Mbit et. Na köszönöm.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Azért az idegesitő, hogy nem úgy menedzselték, mint egy projektet. Mindenkinek jelenteni kellett volna, hogy hol tart az ígért határidőhöz képest és szerződésbontás ha nem tudják többszöri módosítás ellenére befejezni.
2021 januárjában majd megnézik, hogy hol járunk, semmi felelősségre vonás. Mi meg vesztettünk három évet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Hyundai, Kia topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Crimson Desert
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- caprine: Snowrunner játék manuális tuning lehetőségei
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). Ma 1080P-ben is pár perc.

A One-ra akkor még lehet hónapokat kell várni hiába van kész a hálózat. Mondjuk a társasházakba még a Telekom sem állt be csak elvitték az épületekhez az optikát de ezeket a One is megcsinálta már.....
A város nagy részén már decemberben elindult. A One optikája is készen van. Szépen fel vannak öltöztetve az eon oszlopok felül a Telekom alul a One dobozai város szerte.
Meg van nálunk (Kaszaper) a volt Digi most D-Infrastruktúra Kft. által épített optikai hálózat használatbavételi engedélye (ami ugye One). Kíváncsi vagyok mikor lehet kötni és mennyi lesz a díja a szolgáltatásnak. Kb. 1,5 hónapja egy szórólapon jegyzett ügynök akkor azt mondta, hogy olcsóbb lesz a net a jelenlévő Oroscom (Maximonet Kft.) árainál. Náluk most az 1000 Mbit-es optikai net ára 5400,- ft. Majd kiderül mi lesz ebből.