Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- talmida: Változások 2. rész
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Túzok22
senior tag
válasz
the.odzsy
üzenetére
Azok betétcsövek, jobban megnéztem. Most húzzák be a románok a második optikai kábelt, amit nem értek hogy mi lesz amikor már van itt egy optika 1000/300-as sebességgel. Igaz, nálunk a Telekomnak is van optikája, de az az áramszolgáltatói oszlopon a Kalász koax alatt. Itt most a 4iG (DIGI) aknafedelei alatt és a saját oszlopain egy második optika épül a DSL alatt/mellett. Így már egyszerre a Telekoméval együtt 3 optikai hálózat lesz a faluban? Ezért nem értem hogy ez most mi akar lenni. Nem véletlenül írtam a topikba.
-
Túzok22
senior tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ez nekem is furcsa. Pont ezért is írtam a topikba, mert én is nagyon érdekesnek tekintem ezt az egészet. Számomra az is fura, hogy 2 kábelt húznak, egy pirosat és egy kéket is. Szerintem optikai kábelek, nem néztem meg közelről, de nekem annak tűnt. Majd csinálok fotót is róla.
-
Túzok22
senior tag
Sziasztok. Bagon tegnap fehér román rendszámos kocsik dolgoztak létrákkal a 4iG (DIGI)-s oszlopokon, aknákban is húznak valami új piros és egy kék kábelt. Azokban az utcákban, ahol meg nem föld alatt van, hanem a DIGI-s faoszlopokon, az optika és a DSL alá új tartókonzolokat raktak fel, és ahol feljön a föld alól az első oszlop előtt ásások találhatóak. Ha valamelyik környékbeli lakos olvassa ezt a fórumot, bejegyzésemet, az esetleg nem tud arról, hogy mit is fejleszt a 4iG (DIGI)? Lehet hogy átvette a DIGI tervét és megvalósítják a 2,5 és 10Gbps hálózatot? Másra nem igen tudok tippelni. Máshol esetleg felfigyelt valaki hasonló mozgolódásokra?
-
Túzok22
senior tag
A Telekom Technicolor FGA2233MAG típusú ONT nem kevés a 2/1G-hez, pont hogy ez kell hozzá, mert van rajta 2.5G-s port. Az ügyintéző aki ezt mondta, valószínűleg nagyon nem volt tisztában a dolgokkal. Nem kell cserélni. A Sagemcom 5655v2 az kevés lenne, mert csak 1/1G-t tud. A Sagem 5670, ill. 5670v2, Technicolor FGA2233MAG, illetve FGA2235MAG kell a 2/1G-s nethez.
Csak betelefonálsz a 1414-re és feltesznek 1/1G-ről 2/1-re. A készüléket nem kell cserélniük, mert te olyat kaptál az 1/1G-shez, ami tudja a 2/1-est. -
Túzok22
senior tag
Nem csak a panelosoknak van gigabites, multi gigabites (2.5G) előfizetésük. Bag egy kb. 4000 fő lakos falu, mégis bevezették az optikát, ráadásul 2 szolgáltató is. Elárulom a másik szolgáltató a 4iG (DIGI) szintén optikával. Mi se gondoltuk hogy egy 4000 lakos faluba be fognak vezetni ilyen hálózatot, ráadásul kettőt is. Régebben itt Galgamenti Kábeltelevízió szolgáltatott ED3.0 koaxon és az Invitel ADSL-en. Az előbbit felvásárolta a Telekom így kiépítette a koax alá az optikát. Az Invitelt pedig a DIGI, így lett egy másik szolgáltató is aki szintén optikai hálózaton szolgáltat.
-
Túzok22
senior tag
Nekem wifi6-on ilyen az 1/1G Bagon makoss. Kábelen meg kiakad 980/890-en a 2.5G-s portok és hálókártya miatt, ha csak 1G- s lenne a kártya, akkor csak 940 környéke lenne a max.
Ne aggódj, hamarosan nálad is lesz. Türelem rózsát terem.
-
Túzok22
senior tag
Szuper.
Nálam még mindig nincs, a Telekomos ONT-t factory resetelve, PPPoE adatokat visszaírva sincs, direktbe kötve a szolgáltatói eszközre több számítógéppel se, wifin se. Itt nálam egy hete ilyen kb, minden le lett resetelve, úgy sincs v4/v6, csak v4.
Ezek szerint Galgahévíz kap v4/v6-ot, Bag meg csak v4-et. -
Túzok22
senior tag
Szia. Nálad működik az ipv6? Nálam kb 2 napja se kábelen, se wifin nem működik, akármelyik eszközön nézem/netezek. Kb egy 2-3 napja még jó volt. Azóta nem állítottam semmin. Beléptem a telekomos ONT-be és már ott mutatja hogy nem kap ipv6 címet, pedig megnéztem a menüjében és engedélyezve van az ipv6 rajta. Próbáltam az ONT-ban kikapcsolni az ipv6 módot, aztán visszakapcsolni, újra indítást adtam neki, meg a telekomos mesh-eknek is, de továbbra se jön az ipv6.
-
-
Túzok22
senior tag
Szupi az a 2 Gbit/s. Nálad a qbittorrent hány MB/s-al szedi le a letöltendő fájlokat 2000-res nettel?
A pinggemmel kapcsolatban: valószínűleg az én Sagem-em szarakodott, mert piros lett a PON led rajta egy pillanatra és miután zöldre váltott, a válaszidő is megjavult, ez valami Sagemcom 5670-es fw bug lehetett valószínűleg. -
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Online játékoknál nem szép ez az érték, főleg optikai hálózaton. Itt 3-4 ms volt a ping, abból lett 10-14 ms most meg már reggel óta 40-46 ms ugyanazokra a belföldi és Bp. szerverekre kábelen és wifin is.

-
Túzok22
senior tag
válasz
Túzok22
üzenetére
Úgy látszik mindegy, hogy wifin vagy kábelen mérem, mindenhol 40 ms körül van a ping. Érdekes hogy a letöltési és feltöltési sebességgel nincs semmi gond csak a válaszidő lett brutálisan magas. Ja és nem használok saját routert. Szolgáltatóiról megy direktben minden, a szolgáltatói újraindítása és teljes factory reset-je a pppoe adatok visszaírásával se segített. Gyakorlatilag minden készüléken ennyi a ping minden belföldi irányba, ha wifis mobiltelefon, ha kábellel csatlakozó asztali számítógép, mindegy.
A weboldalak betöltésre is lassabban reagálnak, online játékról meg ne is beszéljünk.

-
Túzok22
senior tag
-
Túzok22
senior tag
Én felhívtam a Telekomot 20:00-kor Az ügyintéző azt mondta hogy központi hiba lett belőle, valami nem úgy sikerült nekik. Azt mondták, hogy a hiba csak Bagot és környékbeli szomszédos településeit érinti.
-
Túzok22
senior tag
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Miért lenne átb@szás? Nem átb@szás. A gyorsaság a végfelhasználói eszközöktől is függ és az adott oldaltól is ahonnét pl letöltesz, nem mindegy hogy milyen oldalról töltesz, torrentezel, lehet terheltebb is az adott weboldal. Nem csak a te oldaladon lehet szűk keresztmetszet. Szerintem szuper az a 2/1 Gbit/s, nincs semmi baj vele.
Valószínűleg lehet hogy valóban jobban terheltebb a hálózat felénk és azért vannak ezek 13 ms-es válaszidők. De a terheltségtől a sebességnek meg lejjebb kellene mennie nem? Az fullos, csak a ping magasabb. Érdekes.
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Budapesttől 40 km-re lakom amúgy, majdnem Bp szájában. Van egy pár olyan budapesti szerver amire 20 ms (ez már brutálisan sok optikán), a többire ugyanúgy 12-14 ms. De nem csak Budapestre, hanem az ország többi pontjára is 10 ms felett van. Szerintem a fejállomással lesz valami bibi. Majd ha cserélik az egész fejállomást, akkor kiderül hogy visszajavul e arra a 3-5 ms-es állapotra a ping.
-
Túzok22
senior tag
Sajnos nem jártam sikerrel, Tomassy00-nak igaza volt. 10:04 perckor volt egy nem fogadott hívásom a T-től amit később vettem észre, visszahívni már nem engedte és jött a hibajegy lezáró üzenet, hogy a Telekom hálózatában meghibásodást nem találtak, a probléma nálam található, amire nincs rálátásuk. A továbbiakban nincs értelme ezzel foglalkozni, az internet stabil, a ping érték a jövőben csak nem lesz ennél rosszabb.
-
Túzok22
senior tag
Most van remény hogy javítanak a válaszidőn. Kifogtam egy olyan műszakist, aki tényleg értette hogy mit cselekszik, IT-s kollégáknak elküldte, felsoroltam pár online játékos magyar szervereket, speedtest.net es mérési eredményeket akármelyik magyar szerverre, bix.hu-ra történő méréseket. Valószínűleg most már tényleg fognak foglalkozni vele.
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Érdekes hogy a sebességgel meg semmi gond nincs, 900 le, 800 fel mindig, csomagvesztés sincs, csak a ping érték tré egy kicsit.
-
Túzok22
senior tag
Távolról állítgattak, konfiguráltak a végpontomon, ONT-on valamit, hátha jobb lesz, ki is jöttek cserélni ONT-t, csatlakozót, de nem lett jobb. Az kellene hogy Galgahévízről is, Hévízgyörkről és Bagról is lenne pár bejelentés szokatlanul magasabb ping értékkel kapcsolatban és akkor lehet hogy jobban foglalkoznának vele. Az van, hogy az általános előfizetők ebből semmit sem vesznek észre, nem méregetik a válaszidőt hogy épp mennyi, hanem csak használják a netet és ennyi.
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Voltak kint, az ONT-ot lecserélték egy ugyanolyan Sagemcom f@st 5670-esre, újra csatlakozózták az optikát, de a ping maradt ugyanaz a 12-14 ms. Azt mondták hogy ennyi a ping ezzel most így nem igen tudnak mit kezdeni. Mérges vagyok, hogy nem tudnak rájönni, hogy miért ennyi a ping erre felé mostanság. Volt itt 4-5 ms is a válaszidő, szerintem elég sokat romlott valamiért.
Hálókártya beállításokban meg kikapcsoltam az áramlásszabályzást Rx és Tx engedélyezve-ről kikapcsolt állapotra, energiatakarékos ethernet opciót szintén kikapcsoltam, energiahatékony ethernet fület pedig bekapcsoltam. Teszteltem, de ezektől a beállításoktól semmit se javult a ping. Település színtű ez a ping érték.
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Igen a budapesti szerverekre is annyi, meg minden magyar szerverre. Tegnap megint felhívtam őket, a műszakis kolléga bentről is 13 ms környékén mért. Mondta hogy küldjek egy levelet amibe linkek traceroute-t és ők továbbítják az IT-s kollégáknak, ők megpróbálnak javítani rajta.
-
Túzok22
senior tag
Nálam 12-14 ms, írtam is előtted még valamikor. Egy karbantartás óta ilyen. Még novemberben volt egy karbantartás éjszaka és azóta 10 ms feletti pingek vannak nálam is. Haveromnál Kalász koaxon 5-7 ms a ping. Többször jelentettem, átkapcsoltak szakértőkhöz, ők azt mondták hiába optika, a pingre, csomagvesztésre nincs rálátásuk, annyi amennyi. Szerintük csak a letöltési és feltöltési sebességre látnak rá. És ezt több telekom műszakis és szakértő mondta, akárhányszor jelentettem be, egy se volt aki azt állította volna, hogy tudnak foglalkozni ezzel a problémával. Én itt feladtam, nem hívogatom már a T-t emiatt.
Telekom otthoni szolgáltatások fórumban kérdezz rá, másnál mi a helyzet ping terén optikai hálózaton. Vagy próbáld meg bejelenteni. Lehet hogy valami nincs rendben a fejállomással, amit nem vesznek észre. -
Túzok22
senior tag
válasz
Túzok22
üzenetére
Ma voltam egyik ismerősömnél, aki egy településen lakik velem. Nála Kalász koax van. Kíváncsiságból megmértem nála is és nem hittem a szememnek hogy egy Kalász koaxon jobb a ping, mint az optikán. 6 ms a pingje, ráadásul az egy koax, nekem meg optikán 17 ms, holott ezen kéne jobbnak lennie a válaszidőnek. Minden otthoni lehetséges hibaforrást megpróbáltam kiszűrni, de semmit nem találtam. Most már erősen gyanakszom hogy ez valami központi hiba.
-
Túzok22
senior tag
Szuperül megvan a 2/1 Gbps. Az a 8 ms ping egy kicsit soknak tűnik optikán. Nálam is szokatlanul meg van emelkedve a ping. Egy pár napja 5-7 ms helyett 14-17 ms, ami szerintem optikán nem éppen ideális. Nincs saját router, csak a szolgáltatói. Factory reset megvolt, pppoe adatok vissza, de nem lett jobb a ping. Lehet hogy valami központi hiba lehet, mert nem szokott ennyi lenni a válaszidő.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Telekom-ra gondolok, de lehet hogy egy tök más szolgáltató. A második képen ami lelóg a földre, az egy optikai kábel?
-
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Az 5655v2 nek is sz@rakszik néha a wifije, azért használok saját gigabites routert és annak a wifijét.
Mondjuk az 5670 az már wifi 6-os, úgyhogy mögé kötött saják készüléket is olyat kell venni, csak az a baj hogy a 2,5 GE portos wifi 6-os routerek k... va drágák, a legtöbb 100.000 Ft körül vagy kicsit a felett van már. -
Túzok22
senior tag
válasz
djzotya1983
üzenetére
Az igen
Ez már brutál sebesség!

Kell egy kicsit várni mire végleg beáll a sebesség. Nekem azt mondta a Telekomos szerelő, hogy másnapig. Mérj 1-et vagy 2-t holnap is. -
Túzok22
senior tag
válasz
Akosman
üzenetére
Szia. Fiberhome-t vagy Huawei-t. Ezekből is van több típusú. Pl: Huawei-nél van 4 GE lan portos és van olyan ONT, amin csak 1GE és 1 FE lan port található. Az 1 GE 1FE lan portosat azt mögé kötött saját gigabites routerrel PPPoe passtrought-ba jó jasználni, ha több felé akarod osztani UTP kábelesen a netet.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hamarosan biztos nekiállnak nálatok is oszlopokat állítani és koaxozni vagy optikázni. Nálunk is ugyanez volt a helyzet Bagon. Azt hittük, hogy egy Bag-ra úgyse fognak soha se szupergyors internetet bevezetni.
Itt 2019-ig csak szakadt Invitel ADSL és a helyi kábeltv szolgáltató koax hálózata volt. Az Invitel max 30 Mbit/s-os sebességgel szolgáltatott, de csak 15 Mbit/s-ot tudott a hálózat. A helyi kábeltv szolgáltató (Galga KTV), aki az iTv Zrt.-től bérelte a koaxot, amit azóta felvásárolt a Kalásznet, max 120/12 Mbit/s-al tolja.
2018 őszén elkezdte a DIGI kiépíteni az Inviteles oszlopokra az optikát az ADSL vezeték alá.
2019 augusztusában vásárolta fel a Galga KTV-t a Kalásznet, így már nem voltunk iTv Zrt.-s terület, ezért a DIGI rá egy évre, 2019 őszén eltudta indítani az optikai szolgáltatást nálunk.
Még 2018 telén arra lettem figyelmes, hogy egy másik cég/szolgáltató is optika kábelt kezdett el kiépíteni a falunkban a villanyoszlopokra. A szerelőcsapatot megkérdezve kiderült, hogy a Magyar Telekom Nyrt. szintén optikai kábelt épít ki a Galga KTV (2019 őszétől már Kalásznet) koax kábele alá.
2019 augusztusába be is indult a Magyar Telekom Nyrt. optikai hálózata is a Kalásznetes felvásárlással egyszerre.
Így lett két külön optikai hálózat is Bag faluban:
DIGI 1000/300 Mbit/s
Telekom 2000/1000 Mbit/sMindig csak pozitívan. A pozitív gondolkodás meghozza majd a gyümölcsét. Lehet hogy később, de oda hozzátok is megérkezik majd a fejlesztés. A türelem rózsát terem. Mindig van remény.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
-
Túzok22
senior tag
válasz
zulu_mester
üzenetére
Amúgy nekem már 1x a letöltéssel is volt már ilyen, nem csak a feltöltéssel.
-
Túzok22
senior tag
válasz
zulu_mester
üzenetére
Szia. Érdekes. Tudsz tolni egy speedtest.net-es és egy szelessav.net-es mérésről linket privátban?
Amúgy volt egy éjszakai karbantartás 3 hete és én pl azóta észlelek ilyen furcsaságokat. Nekem volt ONT cserém is és azóta a ping is 3-4 ms-ről 8-10 ms változott, a jitter (késleltetés ingadozás) meg mostanában 0,1-0,3 ms helyett 2-3 ms lett. Néha 1x-2x előfordul olyan is hogy egy nagyon kis pillanatra nehezebben, darabosabban tölt be weboldalakat, rá egy pár másodpercre meg már normálisan tölti be a netes oldalakat. Eddig nem voltak ilyenek, most egy ideje meg előfordulnak ilyen esetek. -
Túzok22
senior tag
wtf?
[kép] -
Túzok22
senior tag
-
Túzok22
senior tag
Sziasztok. Az jó ha Telekom optikán (1000/1000 Mb/s) a ping a legközelebbi magyar szerókra 6-10 ms között mozog?
Egyik ismerősömnek akinek DIGI optikai netje van (1000/300 Mb/s) 1-3 ms között mozog ugyanarra a szerverekre a pingje.
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 203 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azt én se tudom, hogy tudja e, nem próbáltam még. Nekem az FGA2235MAG van telepítve. Van rajta egy 2.0-ás és egy 3.0-ás port. Gondolom tudnia/működnie kell vele ha már jár hozzá.

Állítólag valami platóskocsis szakította le, valaki írta a Hévízgyörki csoporban.
Nálam még mindig nincs, a Telekomos ONT-t factory resetelve, PPPoE adatokat visszaírva sincs, direktbe kötve a szolgáltatói eszközre több számítógéppel se, wifin se. Itt nálam egy hete ilyen kb, minden le lett resetelve, úgy sincs v4/v6, csak v4.