Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akosman
aktív tag
Borsodnádasdra is megérkezett az optika! [link]
-
Akosman
aktív tag
Az invitel ADSL se stabil nem volt se gyors. 15Mbit/s tudott adni az invitel ADSL-en a faluban. Némelyik utcában volt 30Mbit/s VDSL-en. Na én alig vártam,hogy ettől megszabaduljak. Iptv volt még tele pixeles képpel. Most szuper a net, és nagyon szép tiszta a tv képe DVB-C-n keresztül.
-
Akosman
aktív tag
válasz bozsokiandra #4969 üzenetére
Persze, hogy lehetséges, hogy két szolgáltató is kiépíti az optikai FTTH hálózatot a falutokban. Én is egy kis faluban élek, és tavaly kezdte meg a DIGI és a PR-Telecom is kiépíteni a hálózatot a faluban. Már mindkét szolgáltatás elérhető, de még mindig sokan vannak a faluban, akiknél inviteles ADSL van, vagy Kevenet rádiós internet! Miközben a teljes településen elérhető mindkét optikai hálózat.
-
Akosman
aktív tag
Biztos a szolgáltató nem viszi az optikát? Nem lehet köze pl a polgármesteri hivatalnak hozzá? Nálunk kiderült a régi polgármester kijelentette ameddig ő itt a településen a polgármester addig nem kell másik internetszolgáltató a faluba. Teljesen jó az invitel 30Mbit/s internettel, valamint a Kevenet ami rádiós internet, nem tudom mekkora internetet ad. A legutolsó polgármester választáson, egy fiatal úriember nyerte meg a választást,és leváltotta a régi polgit. Azóta az invitel, és a kenevet mellett, megjelent a faluban a DIGI, és a PR-Telecom optikai FTTH hálózattal. Tavaly áprilisban kezdték építeni mindketten, majd decemberben a DIGI hálózatára már elő is lehetett fizetni. A PR-Telecom csúszott a tervezéshez képest, de idén szeptemberben, már az ő hálózatuk is elérhető lett a lakosok számára. Hozzáteszem a település nem éri el a 3000főt.
-
Akosman
aktív tag
válasz dethroner #4706 üzenetére
Nem nem! Jelenleg Digi kábeltv szolgáltatásom is van az 1000mbit net mellett. Azt majd lemondom. Minőségileg kiváló és semmi probléma nincs vele. Azonban a PR nek jóval több HD csatornája van mint a Diginek,ezért cserélem a tv részét. Pl: Moziverzum HD, viasat3 HD, Prime HD, Arena4 HD…stb. Ez utóbbi még csak SD minőségben sincs a Diginél, hogy a Bundesliga meccseit lehessen nézni. Ha a Digi is bővítené a HD csatorna kínálatát nem is gondolkodnék váltáson. Net meg marad, mert mindig gyorsabb kicsivel az 1000/300mbit/s, mint a 800/250mbit/s amit jelenleg a PR tud adni. 😊
-
Akosman
aktív tag
válasz KROK640 #4704 üzenetére
Na az Jó! Én Digi FTTH-t köttetem be januárba. Most a PR-től a tv szolgáltatást fogom kérni. Egyszerre kezdte a Digi és a PR az optikai hálózat kiépítését a faluban. A Digi tavaly Decemberbe indult, a PR késett egy évet az indulással. Ebes települést nekem nem hozza a PR keresője valamiért.
-
Akosman
aktív tag
Nálunk Majosháza kisközségbe 2020.04.22-én jelentek meg egyszerre a PR-Telecomos, és a Digis szerelők optikai FTTH hálózatot építeni. A Digi 2020.decemberében el is indította a hálózatot, ami azóta is hibátlanul működik. Sajnos a PR-Telecom többszöri megkeresésre is azt a választ tudta adni, hogy az országos gerinchálózatra való összekötés még csúszik az engedélyeztetések, a vírushelyzet, és egyéb okok miatt. Azonban tegnap végre ideértek ők is az országos gerinchálózattal összekötő optikai gerinccel. Most megkerestem ismét őket messengeren, hátha ott is tudnak valamit mondani, és azt az infót kaptam, hogy a tervek szerint 3-4 hónapon belül, már aktív lesz a szolgáltatás a település hálózatán is. Így most már bizakodva várom ezt az indulást is. Tudom tavaly több községben is befejezte a PR-Telecom a helyi hálózat kiépítését, ugyan úgy mint nálunk, lehetséges, hogy nálatok is hamarosan megjelennek az országos gerincre kötéssel.
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
válasz Matrox1995 #4490 üzenetére
Szia!
Nálunk a PR-Telecom rakott fel ilyen kábeltartót az oszlopokra. Elképzelhető, hogy nálatok is ők fognak optikázni. -
-
Akosman
aktív tag
válasz GURUlok #4197 üzenetére
Nálunk is április 22-én kezdte el kiépíteni az optikát a PR-Telecom,és a Digi is. A digi ebbe a hónapba már el is indult. A PR év végéig szeretne indulni,de az országos gerincet még ezután építi ki a faluig. Mi Majosházán vagyunk. Nálatok helyileg hol fejleszt a PR?
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok!
Újonan indult településeken milyen ont-t ad a Digi? -
Akosman
aktív tag
válasz Lajosnagy17 #4164 üzenetére
Arra leszek kíváncsi,meddig lesz elérhető a településen az inviteles szolgáltatás is. A polgármester ma jelezte,hogy a PR-Telecom jövőhét péntekre jelezte,hogy elkészül egy újabb építési területtel,és hamarosan ők is indítják az optikát.
-
Akosman
aktív tag
Majosházán végre megjelentek a Digis üzletkötők! Dec 18-i bekötéssel lehet náluk szerződést kötni,digi nekem csomagra.
-
Akosman
aktív tag
válasz Lajosnagy17 #4109 üzenetére
Azt,hogy mi miatt nincs a diginél ont fogalmam sincs. Nem is értem,hogy lehet ez. Nálunk ugye jelen pillanatban Inviteles ADSL/VDSL hálozat van a faluban. Digi kihúzta oszlopokon az FTTH-t. Augusztus 19-én megvolt a műszaki átadás. Ekkor az üzletkötő azt mondta szeptember elején indul a hálózat a nyári szabadságolások,és egyéb okok miatt. Majd október közepére ígérte. Most novembert mondott,hogy neki is azt ígérték akkorra ígérték az ont-k leszálítását,mert az nincs,és ezért nem tudják indítani a szolgáltatást. Szerintem azért ez kicsit nevetséges,hogy egy ekkora szolgáltató úgy épit ki optikai hálózatot,hogy a lakosságnak nem tud készüléket biztosítani.
-
Akosman
aktív tag
-
Akosman
aktív tag
válasz fripi9608 #4093 üzenetére
Nálunk 2020.10.30. Tuti nem lesz kész,mert az országos főgerinc amit elhoznak a faluba,még csak tervezés,és engedélyeztetés alatt van. A helyi hálózat már itt is kiépült. Kérdezz rá emailben mit mondanak mikorra tervezik az indítást. Messengeren is szoktak válaszolni,de emailban pontosabb választ kapsz.
-
Akosman
aktív tag
válasz placeboHUN1 #4087 üzenetére
Nagyon jó...
-
Akosman
aktív tag
válasz Lajosnagy17 #4035 üzenetére
Elvileg most a hónap végén meglesznek az ont-k azt mondta az üzletkötő,és kezdik szórni a szórólapokat. Elvileg onnantól max 30 nap a bekötés. De majd ha látom is akkor hiszem el ezek után.
-
Akosman
aktív tag
Ma megtudtam miért nem indította el az újónnan kiépített FTTH hálózatot a digi a falunkban. Idáig csak annyit mondtak technikai okok miatt csúsznak. Kiderült a technikai probléma az,hogy a diginek nincs elegendő ont készüléke,és ez miatt nem indul a szolgáltatás.
-
Akosman
aktív tag
válasz Túzok22 #3951 üzenetére
Szia!
Igen a Digi egyszer azt mondja,szolgáltatás indulása elött 2 héttel,szorólapokon értesít. Majd utána azt mondja,csak akkor kezdik a szorólapozást,ha már rá is tudnak kötni. Gondoltam megkérdezem itt,hátha van közöttünk valaki aki Berettyóújfaluba él,mert legutóbb ott indított új FTTH-t a Digi. Ott mikor kezdtek szórólapozni.[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok! A Digi mennyivel elöbb kezdi meg szórólapokon és egyéb formában hírdetni az új szolgáltatás indulását?
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
válasz Lajosnagy17 #3891 üzenetére
Majosháza
-
Akosman
aktív tag
válasz vén6805 #3875 üzenetére
A Digi nem ad sose érdemre méltó választ! Nálunk is most húzta ki az optikát. Rájuk írtam és azt a választ kaptam,hogy a községben nem lesz optikai hálózatuk. Majd mikor szorólapoztak,felhívtam a rajtalévő üzletkötő számát,és azt mondta,szeptember elején índítják a hálózatot. 😁
-
Akosman
aktív tag
Nem biztos,hogy ha nemleges választ adnak,az úgy is lesz. Én pletykaszinten hallottam,hogy a falunkba PR-Telecom,és Digi optika fog kiépülni egyideüleg. Ráírtam mindkét szolgáltatóra igazak e a hírek. Mindkét szolgáltatótól azt a választ kaptam,nem fognak nálunk hálózatot építeni. Rá egy hónapra megjelentek a Digisek és a PR-esek és elkezdték kiépíteni az optikát. Ismét ráírtam mindkét szolgáltatóra,majd a PR-től azt a választ kaptam,hogy megkezdték a kiépítést,amely jó ütemben halad,és év végéig legkésöbb inditják a szolgáltatást. A Digitől azt a választ kaptam ugyancsak,nem tudnak semmit,figyeljem a honlapukon a településem nevét. Dobáltak szorólapot,melyet felhívtam,és az üzletkötő arról tájékoztatott,hogy szeptember elején élesítik a faluban a szolgáltatást Digi 1000 nettel.
-
Akosman
aktív tag
válasz KROK640 #3768 üzenetére
Bizony ilyen is volt. Nekem is betárcsázos netem volt a legelső internetem. Utána is kérdeztem,mennyi a percdíj,és úgy számoltam ki,hány percet netezhetek. De tévesen tájékoztattak,ez az elsőhavi telefonszámlán látszódott meg. 80.000ft-os számlát kaptam,és akkor kerestem heti 5000ft-ot.
-
Akosman
aktív tag
Így van! Azért ha teljesen jól megy a PR 800/250 nete és nincs gond a szolgáltatással biztos nem fogok most 1000/300Mbit/s szolgáltatót váltani ha elöbb ibdulna a PR mint a Digi. Ha viszont a Digi indul előbb akkor szintén nem várok a PR tévé szolgáltatására. Mondjuk HD ban élvezetesebb tvt nézni mint SD adásban.
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
Igazából akkor van nagy esélye itt a PR-nek ha előbb indítja a szolgáltatást. Akkor elvihet nagyon sok előfizetőt a Digi elől,mivel a falu nagy területén 5-15Mbit/s tud csak biztosítani az invitel. Nagyon sokan várják már,hogy normális internet és tv legyen. Ami jobb a PR-nek az a digitális tv adás a rengeteg HD csatornával.😊
-
Akosman
aktív tag
Nálunk is 2 optikát húznak egyszerre! A PR-Telecom az pályazati pénzből fejleszt,még a Digi önerőből,mivel megvette az Invitelt,és Majosházán csak inviteles adsl/vdsl van jelen pillanatban. Mi örülünk neki,hogy lesz választék,hiszen egy kis falu vagyunk,ahol a népesség a 2000 főt sem éri el.
-
Akosman
aktív tag
Nem tudom. A PR már kész van a helyi hálózattal teljesen,de még nincs a faluban nekik központ,és nincs kiépitve a faluig se a hálozatuk. A Diginek már kész a központ és itt a főgerinc is,de még nincsenek kész a helyi hálózattal,és elég lassan is haladnak. Mondjuk nekem mindegy melyik indulna elöbb,csak induljon. PR 800/250Mbit harangozott be, Digi 1000/300Mbit-es netet.
-
Akosman
aktív tag
-
Akosman
aktív tag
válasz ferenc93 #3657 üzenetére
Azt az egyet sosem fogom megérteni,ha nincs meg minden engedélyük arra,hogy elindítsák a szolgáltatást,mi a francnak építi ki a helyi hálózatot? Ha nem kap rá engedélyt bele fektetett x millió forintot a semmiért? Úgy lenne ésszerű,ha megvan minden engedély,és minden adott a szólgáltatás elindítására,akkor kezdem kiépíteni a hálózatot! De lehet én gondolom rosszul a dolgokat! 😁
-
Akosman
aktív tag
Bízz benne,elöbb utóbb valaki biztos odaér optikával. Nálunk Majosházán is 30Mbit/s VDSL van jelenleg,illetve 15Mbit/s ADSL (Invitel). A múlthónapba esett be a faluba a Digi és a PR-Telecom GPON FTTH kiépítéssel,amiről nem volt semmi előrejelzés. Elvileg nyár végére indítják a hálózaton a szolgáltatást. Remélem úgy is lesz. Eddig jól haladnak.
-
Akosman
aktív tag
Igazából a PR-Telecom indulását várnám én is nálunk,de nem tudom a főgerincet mikorra hozzák el a faluig,hogy a helyi hálózatot rákössék. Ha a Digi elöbb indul,senki nem fog rájuk várni,mert nagyon kell a gyorsabb internet. Maximum én is ugy kötök szerződést a Digivel ha elöbb indulnak,hogy hűségidő nélkül,hogy a PR tévé szolgáltatását betudjam köttetni.😊
-
Akosman
aktív tag
-
Akosman
aktív tag
válasz dracorex #3521 üzenetére
Egyszer biztosan lesz ott is. Én is falun lakom ( Majosháza ) pest megye,itt nem is tudtam fejlesztésről,és egy időbe kezdte el kihúzni a PR-Telecom, és a Digi is az optikai hálózatot. A PR-Telecom már kész is van a helyi hálózat kiépítéssel,még a főgerincet kell kiépítsék a szomszédos községtől (6km). A Diginek már itt a főgerinc,és a helyi optika kiépítésén dolgoznak. Ha minden igaz nyár végére ígérik,hogy elindulnak a szolgáltatások. Addig itt is Inviteles nettel kell beérni. 😊
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Nyaralás topik
- OLED TV topic
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest