Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mustaros: Torrent jó dolog, de már nem használom.
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KROK640
üzenetére
"Ebesen még össze is törtem magam :XD" --- ez azért történt, mert erre jártál, és nem szóltál nekem
Legközelebb szólj..Jaja, a karma.
pár hétig kötözgettem magam, tetanus oltásom volt szerencsére, nyáron kaptam
.
Az volt a vicc, hogy a Bocskai utcában, pár méterre a céltól sikerült a latyak alatti jégen, megcsúszni, pedig nem is mentem gyorsan...Egy Debrecen felé vezető bicikliutat nagyon csípnék, 2006 óta téma, 2020-ban majdnem lerakták az alapkövet de jötta Covid, és azóta már még az ötlet is elsüllyedt

Kb a megye három leggazdagabb települése lenne érintett benne - ezt arra mondom, ha már uniós pénzből nincs rá opció - és igazából 8 km-t kellene megoldani. Szoboszlót annyiból érintené pénzügyileg, hogy indokolt lenne beszállnia, mert mégis Hajdúszoboszló - Debrecen között húzodna. Ebesnek szintén, és Debrecennek is. Három ilyen gazdag településnek 8 km, vagy 9 km, ha pl a 4-es miatt kell nyomtáv módosítás. Ki kellene tudni gazdálkodni, de szvsz a vasúti híd gond lehet, mert annak a szélesítése drágább lehet mint az egész kerékpárút, és lehet, hogy itt van a kutya elásva.
De nem lenne kötelező a hidat bővíteni... lehetne sorompóval is megoldani.
Viszont nekem sok della, és kényelmetlenség lenne megoldva, bár pár havonta egyszer megyek Debrecenbe.
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Friss, mai kép:
Ebben az a plusz poén, hogy a TV-t nem nézem... de ha lemondanám, akkor hűséget is kellene kötnöm, és csak az Internet többe lenne mint így a három együtt. 
A roller akkor jó, ha van a két pont között rendes bicikli őt, meg normális idő van.
én egész télen toltam, kivéve januárban
. Ebesen még össze is törtem magam :XDmert Debrecen felé pont nincs niormális bicikliút,
Ez mondjuk elég gáz... sajnos...
De Hajdúszoboszló - Ebes között van
Előző posztomhoz még: Autópályákon pár kilométerenként volt vészhelyzeti vezetékes telefon, ami mondjuk ha lerobbantál is pár kilométer sétát jelentett, hogy hívhasd a sárga angyalt.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Értettem, csak azt mondom, hogy akkor amikor a Gbps-os Internet 3000 Ft helyett önmagában 4 év alatt 9000 Ft lett, ott kifozetteti veled a Streaming árát is, hiszen 2022-ben a 3000 Ft-os Internet mellé, berakhattad még a TV-t. A 250 Ft-os telefont, és az HBO-t is plusz még maradt is ki valamennyi. Ezzel szemben most csak az Internetex annyi. Nekem még mindig 6880 Ft az Internet + TV + Telefon.
Na
hát az elektromos rollerrel már direkt nem jöttem, mert az még nagyobb fogyasztó, de egy átlagos háztartásban jó eséllyel legalább 1db előfordul abból
is.A Mobileszkozoknel többet fogyaszt, de 100 km-en 1.1 kWh a fogyasztás kb
Rengeteg pénzt meg lehet takarítani vele! A buszon 500 Ft egy 20K-es táv!
Utazási rezsicsökentés lvl999 -
válasz
KROK640
üzenetére
Nekem mondjuk a kábel TV és Streaming kiesik, de egy átlag embernek azok sem feltétlen.
Sajnos kiesik, de úgy, hogy közben kifizettetik veled azt a pénzösszeget, a jelentősen megemelt Internet árában. Ki sem tudod kerülni. Az ISP-knek a tévéelőfizetésen sokkal kevesebb haszna van, mint az Internetelőfizetésen, ott még a csatornáknak is is fizetnie kell.
"Villanyfogyasztás is jó meglátás, ráadásul egy átlag háztartásban szerintem 3-4-5 mobiltelefon és laptop napi töltése is látható tétel már."
Nálam 4 elektromos roller fut, és most mérem hogy havonta hány kWh-t visznek el. -
válasz
KROK640
üzenetére
Az AI egy újabb vízválasztó lesz, mert ez a Z generációt is úgy érinti, mint minket Y-osokat az Internet, hiszen amikor a Z született ugyanúgy nem létezett AI mint Internet amikor mi születtünk.
Pl nem kellett egy plusz infrastruktúrát fizetned havonta (internet). Igen, és ha meggondolom, mennyivel könnyebb volt kijönni az akkori fizetésekből (nyilván kevesebb volt a pénz, de arányosan nézve, ezek nem voltak:
1. Internet
2. Kábeltévé
3. Korlátlan telefon
4. Mobilinternet
5. StreamingEzeken felül a villanyfogyasztás is messze kevesebb volt, mert ezek sem voltak elterjedve idehaza:
1. Klíma
2. Szárítógép
3. nappali áramos okosbojler
4. PC
stb. -
válasz
KROK640
üzenetére
Még nem néztem végig, mert nem volt időm, de az elején elhangzik pár tény, visszagondolva, hogy mi akik a '80-as évek gyermekei vagyunk, még abban a korban születtünk, amikor ha a buszon rosszul lett valaki, nem volt mobil, hanem vagy tepert vele be a buszsofőr, vagy leintett valakit, aki gyorsan ment segítséget kérni. Nem volt Internet sem kicsi gyermekkorunkban. Pattintott kőkorszak volt.
-
-
válasz
garga pista
üzenetére
Az az érzésem, hogy ez a busz távolsági, Békéscsaba, vagy Szeged. Mert a megyében nincs Tarr.
-
Derecske autóbuszállomás:
-
-
-
-
Hol járunk?🫢
A Telekom FTTH 2 Gbps-mal hasít! -
Mi az optikai internet és hogyan működik? - PROHARDVER! YouTube hír
Szájbarágó Makinak
(még most fogom nézni!) 
-
-
-
-
Bizony, Ebesünkön minden van:
-
Hóhelyzet ide vagy oda:
Imádom!
-
-
-
-
-
Hmm, Ebesen:
Ezek után Ebesen OptiHős jelét lőtték fel az égre. 😅 -
válasz
Matrox1995
üzenetére
Mondjuk nekem Norton VPN előfizetésem van!

Mindjár rá is mérek mit fut:
A natívom ugyan nincs meg, de azért Sexy! 
-
válasz
KROK640
üzenetére
Látod ezért kellene Makival jó kapcsolatot ápolni, hogy nyerj egy két hetes oktatási időablakot, a hogyan facsarjuk ki a Telekom FTTH-n az utolsó beteget is témkörben.
Erős Internethez, Erős gép kell, Erős router kell, Erős hálókártya, és Erős SSD park is kell. Nála minden Erős. Még az asszony is:
Törpe beszólt Makinak, és kidobta az ablakon.Amúgy ilyen netet 10+ fős család sem igen maxol ki... mondjuk ritka a 10+ fős család, amelyik meg Magyarországon elterjedt annak nincs hozzá gépparkja, noha ideje lenne mert otthon ülnek munkanélküliként...
Matrox: erre sok éve panaszkodnak

-
-
-
Egy 4/2-es Telekom FTTH:
-
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Akkoriban még valóban egy gép lógott az Interneten, mert az ISP sokszor tiltotta a router használatát is. A WiFi már létezett, csak baromira nem volt elterjedve.
Néha vágyom vissza abba a korszakba, de a mai dolgok nagyon hiányoznának. Emlékszem 2002-ben még az R600-on olvasgattam WAP-on a híreket buszozás közben Debrecenből hazafelé.
Az internetes rádiókat sem tudta az ember máshol hallgatni csak otthon. Motorola Timeport mellett Motorola V2288-asom is volt, Sony J6
. A középső az ilyen prolimobil volt, de rendelkezett FM rádióval. Debrecenből Derecskéig viszonylag jó volt, mert FM95 és Rádió 1 is fogható volt, igaz a Rádió 1-től már Mikepércs környékén elbúcsúztunk. Derecskétől egyre erősebb volt a tanyasi rádió... ezek akkor is olyan számokat kértek, amiktől azt hitted, hogy megborulsz... mulatós, meg ilyen szarságok ... teljesen más volt a minőség - mint a saját márkás levásárlás!

Derecskétől így bevezettem, hogy nem hallgatok rádiót. Azalatt meg lehetett Wapozni, híreket olvasni, jó kis monocrom 3 soros kijelzőn, és örülni, hogy GPRS netem van
. -
válasz
KROK640
üzenetére
Sőt még a 384 kbps is. Csak azóta sem nyúltak hozzá. Ma mit lehetne kezdeni egy "ilyen szélessávval"?
Streaming kiesik menetből... letöltések megint... Windows és okoseszközök frissítése kínkeserves lenne, de fórumozni lehetne, meg chatelni, ha a chat is nem lenne hulla. -
Nem is rossz 
Magyarázat: [kép] -
-
-
-
-
-
-
-
Ez kb rekordméretű (legalábbis nálam
) :

El is tart egy kellemes 1 óra és 13-15 percig a feltöltése Youtube-ra, igaz, kevesebb lenne, ha egnedné 300-zal nyomni
-
-
válasz
djzotya1983
üzenetére
Sajnálattal olvasom
.
-
válasz
djzotya1983
üzenetére
Főleg 4/2-höz.😅
-
válasz
garga pista
üzenetére
Itt se lenne optika, ha nem jött volna a Digi még a felvásárlás előtt
.Nálam is ez a helyzet pontosan, még most is 500/22-es koaxon lógnak minden bizonnyal, amiből ha már 400 fölött döngetne örülhetnék.
Jó, hogy a felvásárlás később következett be.
De az is látszik, hogy a román tulajdonos akkor még nem akarta eladni. -
Harcos énje:
-
Privátban nekem is írt anno.😁
Facebook-on meg, ismerősnek van beajánlva a Facebook által. 😁Aztán elkezdett nekem privátba írogatni meg célozgatni rá, hogy menjek le Tiszaújvárosba aztán akkor less nemulass
Nekem ezt nem ajánlotta fel, pedig örömmel eleget tettem volna neki, azzal a bónusszal, hogy Palkonyán lenne a tali a Hős terén. 😁😁
Igazi kis Jabil harcművész ő (incel köntösben).😁
-
-
-
-
válasz
garga pista
üzenetére
A csávónak kb annyi tudása van, hogy minél gyorsabb a net, annál hamarabb lejön a cucc neki!

Úgy olvastam, hogy már a 4 Gbps-os Telekom Internet felől érdeklődik! Kemény azért... évekig mikrós neten lógott, aztán már a 2/1-es sem elég neki...
Amúgy nem lepett meg, hogy a 2/1-et köttette be. Ékes példája annak, ha se család, se nő, se gyerek semmi, és hát valami olyan dolgot kell találni, amivel le tudja foglalni magát, meg amit tud fejleszteni is. Már nem a tudását, mert azt nem tudja, hanem pl most majd a 4 Gbps-os Nethez, ha elérhető lesz, akkor kérhet tanácsokat, hogyan is lehetne kihasználni
Routerre még nem költött, a szolgáltatói Technicolor FGA2235-öt használja. Arra ha 10 Gbps-os portot akar 150-200K-t el lehet majd nyomni, és akkor az csak a router
#8270draco31, igen, így érthető.#8271KROK640: Jaja, de kíváncsi leszek, hogy majd mutatja e mennyire használja ki ezt a netet :XD
-
válasz
garga pista
üzenetére
Igen, néztem, hogy kb szakmai szempontból teljesen laikus szinten van, és spameli a topicot.
Önkéntes száműzetésben van, mivel itt is fullba tolta a diszkrimináció kreténségét, behívtam egy módot, kirakat egy hétre, azóta meg van sértődve és nem jön vissza.
Álláspontja:
-
-
-
válasz
draco31
üzenetére
Mennyi a havidíja?
#8260KROK640
Breaking News! Véget ért Tiszapalkonyán a digitális diszkrimináció!
Ezzel csapatja a mester!
PC-je
LaptopjaGyorsabb nete van abban a kis faluban mint nekem Hajdúszoboszló fürdőnegyedében.
Nekem viszont a Ryzen 9 9900X + Radeon RX 9070 XT- s rendszerem 64 GB RAM-mal erősebb sokkal mint az ő gépe
-
-
Amúgy én azt gondoltam, hogy egységesítenek, pl mint a DIGI-nél ugye csak 1000/300 volt évekig, itt az lett volna a logika, hogy lett volna az 1000-es meg a 2000-es, illetve legujabban a 4/2.
Arra nem tippeltem , hogy ugyanazt játsszák el, mint az 5G-vel tavaly.😅De ez is logikus, kis fentebbre váltási kampány, magasabb havidíjért. Vdak ahogy írod, sokaknak fel sem tűnik, szóval ott kapufa. Nálam is, mert pont érdektelen számomra, hogy Berettyóújfaluban mennyivel hasít, ha meg lesz hosszabbítva, akkor is a legkisebb csomag Internet sebességben.
-
-
-
válasz
draco31
üzenetére

Holnap majd még átnézem, de ebben is van kemény rész, pl a 20-21 naponként küldi a leveleket a Telekomnak...
Basszus, mit veri magát? Ha már a földben az optika, vagy az oszlopon, akkor már biztos hogy lesz. Ha naponta 10 levelet ír sem lesz előbb, mint az ütemtervük szerint. -
válasz
garga pista
üzenetére
Lehet, hogy sokaknak nem lesz népszerű amit mondok, de egy ZTE H368N-nel, és olyan vonali adottságokkal, ahol van szabad érpár, és azok mindegyike, legalább 50 Mbps-ot tud, élhető a dolog.Ez kis, elmaradott településeken lenne jó, ahol még most is ADSL2+ van..
Két dolog kellene, sűrűn DSLAM-ot lerakni, és mindenkinek szabad érpárt. Van egy olyan érzésem, hogy tőlünk nyugatabbra ezt így csinálják a VDSL-es helyeken ahol van rá lehetőség.#8238: Ez egy kellemes eredmény. 2015-ben ha ilyen opcióm lett volna a Telekomnál, nem váltottam volna Invitel ED 3.0-ra!
60/4.#8239garga pista: Ó mesterünk
! Na mindjárt beleolvasok, hogy hogyan áll! 
-
Hát ez:
Felskálázta automatikusan 10 Gbps-os diagramra 
-
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Ez pedig az én előző GoodSpeed nikkel beszámolóm 2018-ből.
Nálam a két vonal együtt ezt tudta:
Volt egy másik Speedportom is előtte: ZTE Speedport Entry2i az még a 724-nél is butabb volt.😁
-
válasz
KROK640
üzenetére

Nekik azért kicsit komolyabbak a lehetőségeik. 😁
Meg ugye akármilyen csilivili bitrátával tolod fel, ők úgyis lekonvertálják annyira, hogy pl az akciókamerás videóim is gyors mozgásnál szépen pixelesednek. Mégis megéri viszonylag jó bitrátával feltolni, mintsem lokálisan lekonvertálva, mert lehet hogy pont olyan részt is benthagy amit egyébként lokálisan kidobva feleslegesen gyérítés lenne. Ha meg kivágja, hát nem a feltöltőn múlt. Amúgy nemhogy mezei feltöltőknek Sport csatornáknak sem biztosít nagyobb bitrátát, autoversenynél, vagy ugye vízilabdánál hamar pixelháború alakulhat ki.garga pista: igen, és ha belegondolunk ez masszívan a 2010-es évek elsőfele. Sőt 2022-es bejegyzés: [link]
100 megás VDSL ZTE H368N-nel:
-
Minőségben nyomtam. 😁
Amúgy 1080p@50FPS volt.
Bezzeg a BTV vetett magának 4K-s kamerát...😁
Amúgy Filmorában van 60 000-es bitráta, mert úgyis törlöm, viszont YouTube-ra nyomhatja fel, az mev úgyis lekonvertálja LAV2-vel. -
válasz
garga pista
üzenetére
ONT-ból nekem egy nagyon régi Huawei van, de modem módban. 😁 Teszi a dolgát 4. éve.
VDSL2:
Viszont volt egy olyan, amit nagyon kedveltem:
ZTE ZXHN H368N. Két vonalat tudott összefogni!
Amúgy leszámítva azokat az elmaradott térségeket ahol még ma is ADSL2 van, a VDSL2-nek nagyon rövid időszak jutott, az ADSL sokkal tovább volt a trónon és sokáig volt paritasban a koaxszal.
-
-
válasz
garga pista
üzenetére
Talán még WiFi AP-ként... belső hálózaton. Az ADSL-nek volt egy ilyen előnye. Pl nekem volt jó pár ADSL 2-es modemem tartalékban, illetve a legerősebb, a D-Link 321B is külön lett vásárolva akkor, amikor a szolgáltató még a gyenge Dlink 360R-t szórta.
VDSL2-nél viszont már csak a szolgáltatói cuccok voltak. A Speedort 724, pl olyan gyenge volt, hogy a SkyDrive - ami akkortájt lett átneveze OneDrivera - ha töltött fel, elment a telefon is szabadságra
.
Tegnap került elém takarítás közben ez a kis gyöngyszem:
3 órás, magas bitrátájú nyersből hoztam létre újból, és megy fel YouTube-ra.

Akkora, hogy Facebookra, visszább kell vágni a bitrátát, mert 27 GB-nál nagyobb nem lehet

Szóval még az 1000/300-zal is kb 1 órás dolog mire felmegy az egyik
Mellé tegnap volt még egy 40 GB-os kisebb is.
Szóval ilyenkor ki tudom használni a 300 Mbps-ot felfele. 
Viszont annál többet nem, mert 210-254 között mozog mindig, többel nem engedi felfele tuszkulni a YouTube.
-
válasz
garga pista
üzenetére
Igen, csak idehaza még fel sem tudja regisztrálni. Anno az Invitelnél volt rá lehetőség azt hiszem, vagy a UPC-nél inkább... szóval attól nem eltekintve, hogy illegális is szolgáltatói eszközzel kereskedni, max gyűjtnőnek éri meg, mert Netezni nem fog rajta.
-
válasz
KROK640
üzenetére
A gépeden telepítetted újra a Win 11-et? Egyébként érdemes a belakott rendszerről egy backupot őrizgetni, egy 2023-as nekem is van

Igen, ott, de ez olyan mint a PH CPU hibás esete volt. Ezen a TPM-es dolgon ugyanis nem segített volna a blokkszintű biztonsági mentés sem, mivel nem a Windows sérült, hanem a CPU fTPM lett törölve, hiszen a régi 7700X ment, vele együtt az fTPM is, és a 9900X meg jött.
Milyen videó? Kifejtenéd, hogy a többiek is értsék?
Az IT mérföldköveket általában meg szoktam örökíteni valamilyen módon, vagy fénykép:

Vagy videó vagy mind a kettő együttvéve formájában!
Most néztem, hogy 270 GB-ot töltött le az EA Appból, Battlefield 1, V, 2042:
Tartott 44 percig kb. Az Maki esetében olyan 16 óra körül lett volna ha a mikrós nete folyamatosan tartja az 50 Mbps-ot
CPU igény:
Itt látható, hogy Gbps-os sebességgel döngetem lefele Steamről a Company of Heroes 2-t és 3-at. Még úgyis jelentős a CPU igény, hogy vadonatúj Samsung 990 Pro 2 TB SSD-re menti a Steam, és van a gép és az ONT között, egy a kapcsolat fenntartásáért felelős, azaz a gépet részben tehermentesítő ASUS RT-AX86S Router
-
Facebook-on jött szembe.

Persze Hajdúszoboszlón nincs.
Nagykanizsán reklámozza, rákerestem a Kossuth utcára, mivel kb a Dózsa Györgygyel együtt olyan utcákra amelyek kb minden magyar településen megtalálhatóak, és frekventált helyen:
Hát nem Gpbs. VDSL2-nek tűnik, de ahhoz kicsit sok az UP. Nekem koaxon volt ennyi. De ahhoz meg kevés le irány. Talán Koax D2 lehet. -
lol. Vodafone Connect Box.
-
válasz
KROK640
üzenetére
A gépigényről jut eszembe, 2016-ban a DIGI és a Telekom is kikötötte, hogy a Gbps-os Internethez Intel Core i5 kell. Azt mondjuk nem írta, hogy ez főként akkor van, ha a gép tartja fent a kapcsolatot , ha van egy erős router akkor némileg csökken, de pl nekem van erős routerem is (ASUS RT-AX86S) tegnap újratelepítettem a Windows 11-et, 2024.02.28 óta először, mert az új CPU új fTPM-et is hozott, rákerdezett, hogy akarom törölni a régit? Úgy is generál újat, ugyan mi baj lehet? Na onnantól kezdve a Windows bebootolt, csak közölte, hogy PIN kód nem egyezik, és ChatGPT-t is hiába fagattam, 1 óra piszmogás után belátás, hogy eljött a Windows ujratelepítés ideje. Csak annyira nem készültem rá, hogy így lett egy jus adatvesztésem is, lakhattam be előlről.
Ezen a blokk szintű biztonsági mentés sem segít, mert nem a Windows sérült, hanem biztonsági szempontból zárt ki.
Ha pedig már bekerült az új 2 TB-os Samsung 990 Pro, akkor kerüljön át rá a Battlefield 1, V, 2042....
Másik , SATA-s SSD-ről a Battlefield V kivételével át tudtam volna húzni, és gyorsabb is lett volna, de úgy voltam vele, hogy inkább ami az 1 Gbps-os FTTH-n kifér... a Battlefield V, az elszállt , mert a Samsung 980 Pro 1TB-n volt, amin a Windows 11 is.😁No és igen, majd otthon megnézem milyen hosszú lett a videó, mert rögzítettem, de jó ideig eltartott kb 200-230 GB adat letöltése. 😁
-
válasz
KROK640
üzenetére
Ha járnának erről Palkonyáról! :

Most már erősebb a gépem
Impulzusszámlálós 56K modem az milyen? és mit nulláztál rajta?
Egy matávos, barna téglalap volt rajta a telefonvonalon, és amikor letelt egy időegység váltott egyet a számláló, és az alapján kellett fizetni. Na most azt lehetett a hátulján resetelni, és hát egy idő után volt is probléma, mert mínuszos lett a könyvtár :XD
Volt egy ismi, aki annyira túlzásba esett, hogy hátul néha lekapcsolták a netet
Jaj meg h a valaki hívta a könytárat akkor is megszakadt
Mi nem árlistát szedtünk "Náci" haverommal, hanem a lesötétített szobájában pucér nénis képeket vártunk leérkezni, pixelsoronként
Az árlistákért egyszerűen suli után elmentem a boltba
A Ready Budapesten volt. Nagypapám hozta onnan nekem el a CD olvasót pl
Azért volt szinkron az akkori Internet és gépek sebessége között. Amikor Cindy Crawford meztelen valósága 1997-ben megjelent a 486-oson, hát képnézegetés közben lehetett látni a CRT-n hogy rajzolja ki az őserdőt!
-
válasz
KROK640
üzenetére
Pl Chatelésre, IRC-re tökéletes volt. Igen, én is azt szerettem a VodaGPRS-ben, hogy időben nem volt limitálva. Cserébe elég sok sugárzással járt. Eleinte Ericsson R600-am volt. Csak a Discimusban felkentek a falra a telefonom meg azon az oldalon volt. Csak a kijelzőt kellett cserélni, de vettem addig is egy Sony Ericsson T65-öt. Meg hozzá egy olyan RS232-es Ericsson kábelt, amivel egyszerre lehetett netezni, és tölteni is!
Sony Ericsson RS-232 GPRS DRS-11
Sony Ericsson RS232 Cable 3v DRS-11: Amazon.de: Electronics & Photo
A kábelt 2015-ben adtam el Vaterán.
Emlékszem milyen élmény volt előtte még 1999 körül a könyvtárban - akkor még nem is bérelt vonaluk volt, hanem Matáv impulzusszámlálós 56K modemük - amit néha nulláztunk
- várni, hogy lejöjjön a Ready.hu árlistája
Aztán pár éven belül Flash árasztotta el az oldalakat, de még előtte a szimpla szöveges oldalak idejében is sokat kellett várni 
kártyás fizetésnél is vannak eltérések, tudok olyan helyet ahol pittyentés után azonnal jön a papír, hogy sikeres fizetés, meg olyat is, ahol szó szerint 40-50mp-t is várni kell).
Főleg kisebb boltoknál vettem észre, LIDL, Penny, Tesco, Aldi, viszonylag hamar megy. Vagy pl ma a CPU + SSD fizetésnél is gyorsan ment az MPL automatánál. -
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Celeron 400-asok voltak a CTS-től, 20 GB HDD, 128 MB RAM, de már Windows XP.
Néha bementem , és eszembe jutott, hogy itt 5 gépre jut 64 Kbps, nekem egyre VodaGPRS 56Kbps.😁Eleinte még az ADSL-nél is azon lógtak, miközben nekem már be volt kötve, utána viszont előztek, mert 512 Kbps-os volt, az én 384 Kbps-omosommal szemben. 😁
Amúgy sok - sok évig helyi könyvtár tag voltam. 😁
-
válasz
KROK640
üzenetére
Egy olyan könyvtár ahol van kéttucat olvasói gép, 2.5 Gbps-os portokkal sem tudja kihasználása, mert nincs olyan router kiskereskedelmi forgalomban amin ilyen port lenne.
Viszont egy 10 Gbps-os német már ki tudna.
Emlékszem, 2001-ben Berettyóújfaluban a városi könyvtárban 5 Celeron gép lógott egy 64 Kbps-os béreltvonalon. Most is 5 vagy 6 gép van ott, de gondolom 1 Gbps-os neten lógnak. Lehet be kellene mennem, mérni egyet. 😁
-
válasz
garga pista
üzenetére
Amit írtál a másik hsz-ben, az FTTH-nak tényleg a legjobb a rendelkezésre állása. Habár lekopogom, nálunk az xDSL is nagyon jól ment anno. Kábeles netem itthon sosem volt, csak a lent említett Bp-i albérletben, de azért a szomszédok szívtak is rendesen. Amikor lett kábelnet sokan átugrottak rá, sz.rrá is volt terhelve, este beesett a sebessége
Mi a DSL-el jól elvoltunk, nem volt sebesség gond. Nem volt olyan gyors mint a kábeles ígért sebesség, de amit tudott azt stabilan legalább.Igen, én ezt korábban sokszor megfogalmaztam, hogy az optikáig a DSL volt az etalon rendelkezésre állási idő tekintetében.
Itt Hajdúszoboszlón 15 DS és 6 US volt.
A 500 Mbps-ot szinte sosem érte el, de a 22 Mbps az mindig megvolt.
-9Celsius fokban -
válasz
KROK640
üzenetére
Aztán most, hogy ONE lett az egész, meg úgy gondolják, hogy a koaxos ex UPC hálózattal ez pipa.
... és egyébként nem feltétlenül gondolják rosszul! Az általad betett kép alapján a koax csak a magamfajta igényes ínyenceknek nem megfelelő és csak akkor, ha van optika is.
Az én érveim:
- rendelkezésre állási idő abszolút az FTTH-nak áll, és ez az egy pont, ami a tőlem eltérőket is érdekli, tehát a nyugdíjasokat, és a lámereket is beleértve.
- Villám elleni védelem - ez ugye idehaza, mivel tiszelet a kivételnek, koax, vagy FTTH légkábelen lóg , megint az FTTH mellett szól, mert az csak a fényt vezeti és nem az áramot.
- Feltöltési sebesség (FTTH). Aki nem tölt fel 0-24-ben ellentétben Makival, azt nagyon nem érdekli. Nekem pl Testületi ülés anyagai régebben UPC Koax alatt 2,5 - 3 óráig is cammogtak felfele.
- Időjárási környezeti hőmérsékletre való érzékenység. Nos a Koaxnál ezzel sokat szívtam. FTTH-nál ez a probléma sem adott, de bizony Mariska néni ugyan nem tudja, hogy mi az az adási jel szint, de azt igen, ha nem megy a tévében a szappanopera.. -
válasz
garga pista
üzenetére
Egyébként érdekeség, hogy Németországban olyan szinten van a DSL kiépítve, hogy sok helyen még mindig nem jut el az optika a házba/lakásba, marad a házig és a DSLAM-ig húzzák el (Fibre To The street Cabinet), onnan meg Supervectoring vagy G.Fast-al megy az
A német és osztrák falvak, városok szépek, meg fontos a műemlékvédelem, de a rézdrót optikára cserélésére nem kellene úgy tekinteniük a helyi önkormányzatoknak, hogy az akkora pusztítással járna, mint Drezda bombázása!

Húzzák, mint a rétestésztát.... de már sokáig nem halogathatják. Eljön a német gyerek Hajúdszoboszlóra nyaralni, és azt látja, hogy Gbpsos Internet van, neki meg otthon VDSL

Na most az, hogy földkábelfetisiszták a szomszédék, annak van egy masszív előnye városkép szempontjából is, meg rendelkezésre állási idő szempontjából is. Nincs olyan, hogy a vihar letépi az utcán, vagy a ráfagyott jégtől leszakad télen.
Nálunk a japán modell dívik. Légkábel mindenhol.... sajnos csak ezt sikerült importálni, a vasútat, és a japán életszínvonalat nem.
De nálunk ezért is van sokkal több helyen optika, mint a nyugatiaknál, mert elgondolhatod, ha itt földkábelezéshez kötné minden önkormányzat, akkor borítékolható lenne, hogy a rézdrót kirohadását megvárnák a kisebb városokban és falvakban. Azt már nehéz lenne elképzeni. hogy feltúják érte Palkonyát

Mindazonáltal nálunk a hol marad az ADSL, hol marad a koax, hol lesz optika, teljességgel kiszámíthatatlan. Ebes kifejezetten gazdagfalvának számít a megyében, és Telekom optika nem régiben lett, DIGI meg egyáltalán nem lett, miközben tudnám sorolni az olyan hivatalosan, halmozottan hátrányos helyzetű (4H-s) megyei településeket ahol meg igen, úgy hogy a falu egyik része krónikus munkanélküli, a másik része FHT-n tengődik, a harmadik része meg közmunkán, de mondjuk EU-s pénzből megcsinálták!
Pl Palkonyán most sem tudom, hogy az EU támogatta e meg a pusztulat falut, vagy a Telekom gondolt egyet, és ne maradjon már ki, beoptikázta

-
válasz
garga pista
üzenetére
Az a baj, hogy - legalábbis én így látom, miközben esetemben a T-nélkül sincs - versenyzési szándék csak a Telekom oldaláról detektálható.
Példa:
A Telekomnál optikával lefedett területen idén lesz 8 esztendeje, hogy elérhető a 2/1 Gbps-os Internet. A One-nál meg most sem! Amikor a DIGI-t felvásárolták a volt román tulajdonos belengette, hogy éppen 8 Gbps-os csomagokat akartak megvalósítani. Sokan trollkodásnak gondolták, de Romániában tényleg kísérletezik vele a DIGI. Annyira nem érdekli a One-t a verseny, hogy lényegében olcsón megúszható - pl ONT-okat sem kell cserélni - 1000/1000-et sem ugorta meg eddig.
Ahogy korábban mondtam, nekem úgy tűnik, hogy felosztották egymás között a piacot, és mind a két tábor mérete minimálisan ingadozik csupán. Nyilván a piaci, kapitalista ösztön azt sugallná, hogy a One is versenyezzen, minél több embert próbáljon be terelni fejlesztéssekkel, de nem ezt látjuk. Itt nem is arra gondolok fejlesztések címszó alatt, hogy megjelenjen új területeken, hanem hogy ott ahol már jelen van optikával, emeljen sávszélességet. Tavalyelőtt még lefelé szegmentáltak csomagokat az 500-ás csomaggal pl .
-
-
válasz
KROK640
üzenetére
Azért azt meg kell hagyni, hogy ütős gépe van, nem csak netezni, de játszani is. (Gondolom azt a VGA-t sem letölteni meg fórumozni vette).
Ja, eddig erősebb mint a 7700X-em: Akkoriban ez kicsit idegesített

AMD Ryzen 7 7700X vs Intel i5-13600K vs Ryzen 9 9900X [cpubenchmark.net] by PassMark Software
De most tervezek 9900X-re váltani.AMD-s lapon, integrált Inteles hálókártya?

Azt akkor én sem értettem

De tényleg az van rajta
Egyébként jó! 
-
válasz
KROK640
üzenetére
Én kedvelem az ilyen embereket : Egyrészt több nő marad nekem :) , másrészt legalább befizetnek a jó netre, és a szolgáltató látja, hogy csak van létjogosultsága ennek
.Én még azokkal vagyok vagyok így, akik homokozóban keresik a boldogságot. Főleg ha helyesebb is nálam. 😁
Ezzel sem kell versenyezni alapon.😁Amúgy jól emlékszel:
Azt a Telekomnál is furcsállom, hogy nem kínál 2.5 Gbps-os csomagot, holott ma már a korszerű alaplapokon ez váltja az 1Gbps-os LAN portokat. Speciel az ASUS ROG STRIX B650 E-F Gaming WiFi alaplapomon is egy Intel 2.5 Gbps-os LAN port van.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Most úgy belegondoltam: Maki a sok-sok évnyi mikrós szívás után, kompenzálandó valamelyest a kiesett éveket, berendeli a 4/2-t.
Tavalyelőtt azzal flexelt, hogy ő megépítette a gépet a optikához- basszus előkeresem majd, 12. Gen Intel volt azt hiszem- minden adott, így a Telekom köteles hozzá bekötni, ellenben diszkrimináció minősített esete forog fenn szerinte. 😁
Ezzel indult el a mémesedés útján.
Most meg, vehet horror áron routert, meg LAN kártyát. 😁
Amúgy a router árát megspórolhatja ha beéri a szolgáltatóival, de a LAN kártyát nem.Bár volt neki egy olyan megszólalása is, hogy amennyiben drága az akkori csúcs 2/1 akkor beéri az 1/1-gyel is. Szóval néha utat tör a smucigság is nála. Hiába na, bonyolult jellem ő.😁
Szóval 99%-ban kihasználatlanul ácsorogna.
nálam ugyanez, tegnap elkezdtem tölteni a Battlefield 6 Open Beta-t. Az első 10 GB jött is Gbps-mal, a második 10 GB kb 3-10 Mbps - kollektíven mindenkinek - majd utána begyorsult 90-100 Mbps-ra:
Makin kívül "ismerősökön" belül egy gyökeret ismerek még- na neki Berettyóújfaluban falu végén bezzeg van Telekom optika - aki közel a 60 évhez, ráizgul a 4/2-re majd.😁
Vannak beszűkűlt emberek akik annyira impulzusszegény , sikertelenségben élnek- nincs nőjük, társadalmi elismertségük, hogy ilyesmivel kompenzálnak. Legalább nekik legyen a leggyorsabb netjük az utcában, vagy legalábbis az utca adott részén.Ic3man: egy ilyen ONT a szolgáltatónak is sokba kerül a többihez viszonyítva, így várhatóan a havidíj is jó drágának ígérkezik. Amúgy teljesen igaza is van, ilyen Internetet nem létszükséglet beköttetni, aki bekötetti pedig fizesse meg, ráadásul még konkurencia sincs, mert a One 1000/300 fölé sem lépett eddig, és mivel nem régen vásárolt egy csomó 1/1-es ONT-ot nem valószínű, hogy tervezne a közeljövőben gyorsítani. Megjegyzem: ezen nem is vagyok kiakadva, nekem az 1000/1000 is bőven sok, ha arra gyorsít, és az 1000/300 is remek. Pár napja nyomtam fel YouTube-rá két 50 GB-os videót, 40 percen belül mentek fel.
-
válasz
KROK640
üzenetére
Amúgy azért az szomorú - annak ellenére, hogy jómagam a jelenlegit sem maxolom ki - , hogy pl a One sem fogja úgy érezni, hogy legalább az 1000/1000 legyen meg, mert a piacfelosztás megtörént. Az átlag embert nem érdekli, akinek meg nincs Telekom opciója, nem vált.
BTZ-ről nem tudom volt e már szó. Vele mi történt?
Bejegyzések btz szerzőtől - LOGOUT
3 éve jelentkezet be utoljára. -
válasz
KROK640
üzenetére
Bizony! Ráadásul idehaza nem is lenne a Telekom piacilag rákényszerítve a fejlesztésre, mert vezetékesen nemhogy a 4Gbps/2Gbps-t de a 2/1-et, sőt még a 1/1-et sem nyújtsa senki. Nem vezetékesen a Yettelnél láttam 1,4 Gbps-ot, de az ilyen Peak érték kb, meg nem mindenhol van, és a térerő sem olyan stabil....
-
Meg ehhez olyan saját, tehát nem szolga, routert kell venni amin van két darab 2.5 Gbps-os port. Amiből mind a kettő összefűzhető, vagy olyat amin van egy 10 Gbps-os WAN, de a LAN portokból sem elég a 2.5 Gbps-os, és akkor még a gépbe is kell venni egy 10 Gbps-os LAN kártyát.
-
-
-
Egyedi jelenség a maga kategóriájában.
Kicsit meglepő volt, mert visszahúzódóbbnak gondoltam.
Mivel ismerjük a nevét, Facebook profilját, így nem volt nehéz ráismernem.
Nem is számítottam rá, hogy belefutok, csak néztem a PH indulásával kapcsolatos híreket. Eszemben sem volt az ürge.Ami számomra meglepetéssel szolgált az az a nagyképű, agresszív kommentje a PH felé, amire reagáltak is. Persze így utólag belátható, hogy ez pszichológia. Egy szerény mentális képességekkel és ezzel szinkronban lévő külső adottságokkal rendelkező illetőről van szó, aki ezen duó miatt perifériára van szorulva, ez pedig frusztrációt okoz, ami meg olyan mint a vulkánban a láva... gyűlik, gyűlik, aztán egyszer csak kitör.
Ez akár fizikailag is manifesztálódhatna élőben, de itt van egy köztes dolog, a virtuális tér, ahol ott van még az a biztonságtudat is - mely azért főleg a kevésbé okos emberek esetében csalóka lehet, mert nem jól mérik fel a tényleges helyzetet, lásd lámerek, akik Harcosok Klubjának tagjaiként halálos fenyegetéseket osztanak, aztán meg nem értik, a rendőrség miért szállt ki hozzájuk, és miért lesznek büntetőeljárás alá vonva, annak rabosítási és minden más velejárójával együtt - miszerint ő inkognitóban van.
Csak itt visszanyalt a fagyi, mert ahogy én nem számítottam rá, ő sem arra, hogy olyanba botlik, aki a címét is tudja!
Innentől kezdődött a vesszőfutása... Volt ott minden, sajnos a szálat törölte, miután leesett neki, hogy ő semmit nem tud rólam, nem tud visszavágni - ezért kezdett el vagdalkózni, és ennek jelentős része sajnos nem lett megörökítve - , egyetlen menekülési útvonala volt, a törlés.
Amúgy nagyjából a kommentjére ezt kapta:Majd pont a kis biztonsági őrös fizetésedből fogod ugye kipengetni? Ne nevettesd már ki magad!
Utána elkezdett vagdalózni, hogy ő legalább dolgozik...
Van neki egy kis, korlátozott világa, amiből időnként ki akarna törni, de sehogy sem megy neki. Rossz a taktikája, a társadalomba való beilleszkedéshez nem az a biztos út, hogy minden alapot nélkülözve, nagyképűen, másokat ledegradálva próbálunk érvényesülni. Két típusa van ennek is, az egyik az, aki tényleg kőgazdag (ezen belül lehet okos vagy buta), ők tudnak érvényesülni, meg van az, akinél kiderül, hogy a király meztelen. Incel külsővel, bizti őrként nem menő ha valaki csak a virtuális térben nyomul, és ott is egyből lelepleződik. Az szánalmas.
-
A kiesés Palkonyán is heves érzelmeket indikált. 🤣
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Dobozos Új Dell Xps 15 9530 i7 13620h 16gb ram 1tb ssd intel uhd graphics+ Intel Arc A370M
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
- GIGA AKCIÓ!!! MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! SILVER
- Corsair VENGEANCE LPX 32GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
- Corsair VENGEANCE LPX 32GB (2x8GB) DDR4 3000MHz
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- 194 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i9-14900HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Dell Precision 3571 i7-12700H 32GB 1000GB FHD RTX T600 4GB 1 év teljeskörű garancia
- TP-Link TP1600G-28TS switch // Számla - Garancia //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Legközelebb szólj..
pár hétig kötözgettem magam, tetanus oltásom volt szerencsére, nyáron kaptam
.
Ami max hónapoknak indult...
Ebben az a plusz poén, hogy a TV-t nem nézem... de ha lemondanám, akkor hűséget is kellene kötnöm, és csak az Internet többe lenne mint így a három együtt.
Hol járunk?🫢
a kis köpcös. 🤣🤣
a titkárnő. 🤣
Ezek után Ebesen OptiHős jelét lőtték fel az égre. 😅

Facebook-on meg, ismerősnek van beajánlva a Facebook által. 😁
PC-je
Laptopja

Felskálázta automatikusan 10 Gbps-os diagramra 

Itt látható, hogy Gbps-os sebességgel döngetem lefele Steamről a Company of Heroes 2-t és 3-at. Még úgyis jelentős a CPU igény, hogy vadonatúj Samsung 990 Pro 2 TB SSD-re menti a Steam, és van a gép és az ONT között, egy a kapcsolat fenntartásáért felelős, azaz a gépet részben tehermentesítő ASUS RT-AX86S Router 

Itt Hajdúszoboszlón 15 DS és 6 US volt.
Van ám meglepetés. 
7700X --> 9900X? WOW, az komoly váltás lesz, igen
De tényleg az van rajta