Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gadomiklos: Sziasztok! Kezdő vagyok, és nem tudom hol tudom megnézni a privát üzeneteimet.
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- WireGuard VPN a mindennapokra
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nincs ezzel semmi baj. Rakjál Win7-et a gépedre, és nem csak az oprendszer de a netsebesség is fél retro lesz... már csak egy 2010-2015 közötti internet kellene hozzá

-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Havonta mennyibe kerül ez a jó kis VDSL2? Amúgy a feltöltés VDSL2-nek nem is lenne gyenge.
Check out my Speedtest result! How fast is your internet? https://www.speedtest.net/my-result/a/11000535294
A szobámban a mobilinternetem:
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az is Magentáéknál?

Amúgy elfilóztam azon, hogy mennyi lehet egy extra oszlop? Tehát magában az oszlop ára?
Van egy olyan sejtésem is, hogy oszloponként komolyabb összeget is kell fizetni a helyi önkormányzatnak. Meg ugye le kell fúrni is. De most érted, ha megvan az oszlop, akkor amikor rakja le ott van a gép is amivel le tudja helyezni a földbe. Biztos vagyok benne, hogy van valami gazdasági oka - mert itt nincs ilyen, hogy örökségvédelmi akadály - van annak, hogy ennyire számolják az oszlopokat.De az is érdekes, hogy pl Berettyóújfaluban nem külön oszlopokat pakolta hanem a titászos oszlopokra, illetve ahol én laktam, ott földkábel volt. Itt meg nem rakta a titászos oszlopra, hanem külön oszlopokat helyez le. SzVSZ még lenne hely.Példának okáért Berettyóújfaluban a titászos oszlopon ezek voltak fent: Invitel, DIGI, UPC, Telekom.
Itt meg csak a DIGI és a Vodafone van fent, tehát lennie kell helynek. Mégis úgy dönt, hogy saját oszlopokat gyártást - amúgy az önkormányzatnak nem kellett volna megengedni, mert cserébe legalább csúnya is… meg minek túlzsúfolni az utcaképet felesleges oszlopokkal, amikor használja csak azt amit a többi is használ. -
válasz
Sirandrish
üzenetére
Anno 2013-ban 21 Mbpsot tudó VDSL2-m volt. Emlékszem, hogy a Steamről vásárolt GTA V letöltése úgy beterhelte a Telekom által adott Speedport HGW-t, hogy még a telefon is akadozott rajta.😂
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
A 2,5 Gbps-os port elengedhetetlen, mert 2000-es magenta nethez szükséges. Ezen felül ha saját routerhez ragaszkodsz, akkor az is 2,5 Gbps-os porttal kell, hogy rendelkezzen! Ahol nincs kapacitás eme sebesség befogadására, oda nem mennek a komoly ISP-k.

Mesterünk felismerte, hogy ez áll a kis falvak elszigetelődése mögött, miszerint, ha nincs pénz erőműre, nem lesz pénz havidíjra sem!4!!!!!44!!!
-
e-newsee
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Csak egy megoldás maradt: felfejleszted a gépedet valami brutális erőművé, és akkor a Telekom összesz@rja magát, mert te már bebizonyítottad, hogy készen állsz, megtettél mindent, most rajtuk a sor.
-
Ic3man
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ha a házat előtti oszlopon van optika, akkor hozzád is lehet kötni, max valami adminisztrációs hiba van!
Fel kell hívni őket! -
Sirandrish
legenda
válasz
Sirandrish
üzenetére
Kicsit jobban ránéztem az utcákra, és egész konkrétan a 3sz óvodába (3. zöld korong) betudnák kötni a gigabitet, de a szemben lévő házba (piros karika) már nem
-
trec12
addikt
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
No, közben emelkedik a DIGI nekem is
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Másban nem is lenne értelme

-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Végiggörgöttem, és hát nem azok a cuccok, amiket a "7 számjegyű havi fixszel, amivel az ember könnyen viccel" kategóriájú emberek vásárolnak, meg boltolnak!

Azért néztem meg én is, mert ez beszedésebb mint az adatlapnak az aláírás vagy a cuccok szekciója, oda beírhatja a toronyórát láncostól is MR. 7 számjegy!
No igen, kicsit volt csalódás, 4090 is SLI-ben kellene!

-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Rick4 adatlapja - PROHARDVER!
Amúgy az aprós adásvételes oldalán, tiszta olcsóságok vannak... 8500 Ft-os tápok és társai... szóval jó eséllyel nem a kőgazdag fiatalok egyik szereplőjéről van szó!
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Benyomott egy buta lózung szöveget, amit egyrészt pillanatok alatt lehetett cáfolni...
Másrészt meg van hasonlóság a berettyóújfalui járás egyik vezetőjével, jellemzője: süketelés, de amint kibillented megcáfolhatatlan ténnyel már siklik is kifelé a demagóg duma vonata. Vagy mint a vezírük, akik a Várkertbazárban elbarikádozva a néptől híveinek győzelmi beszédet mond akkor is amikor 1990 óta ilyen rossz inflációs adatok nem voltak, mint a 2022-es választást követő 2023-as évben...Sikeresen kiállított magáról egy olyan bizonyítványt, amire nem sokan lennénk büszkék.
De végül is mit veszíthet? Járhat úgy mint Maki!
Narancs-narancs, csak ő azt a képet mutatja, hogy havonta x milliót keres, ami vagy igaz vagy nem... de nem is lényeges. De Maki nem bírt ilyen szöveget ide hányni! 
-
Rick4
félisten
válasz
Sirandrish
üzenetére
Minden bizonnyal ott az van, ami nálunk, mint írtam, itt egy keresztülmenő optikai gerincvezeték volt a szerencsefaktor, mivel 450-en lakunk itt, semmi sem indokolta volna a gőzerővel fejlesztést, ráadásul a póznán fent van a telekon optika és a tarr optika is, mindkettőből van gbit, telefon, iptv is.
A többi részt meg nem kommnetálnám, mert én is leírtam ugyanezt.
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Vagy ott vannak a bihari pusztulat falvak, Bojt és társai, amik hivatalosan is hátrányos helyzetű kistérségben találhatóak, élükön a székhellyel, ami szintén az: Berettyóújfalu.
2015-ig a városban, ami inkább a nevéhez mérten falu, a 14 E-fős lakosával olyan kihalt, hogy bármelyik zombi apokalipszises filmet le lehetne forgatni benne...
2015-ig csak ADSL volt illetve a belvárosban ahol én laktam VDSL2, 22 Mbps/1-es, mert a 30-cat már nem bírta.2015-ben megjelent az Invitel teljesen új ED 3.0-val 60/4
2016-ban UPC szintén teljesen új ED 3.0-val- oda mentem át FiberPower 240-re, de csak a nettel, a TV, Telefon maradt az elsődleges lakásban is Telekom.
2016-2020 között nem volt érdemi változás, én 2019-ben költöztem el onnan.
2020-ban megjelent a DIGI, és végig, minden utcában leoptikázta a várost.
2020-ban a Telekom is megtette...én meg 2019-ben itt voltam Hajdúszoboszlón, egyszer Vodafone ED 3.0-val... de 2020-ban a DIGI itt is elvégezte azt, amit a Telekom nem, és megjelent az optika. Pedig akkor még a DIGI az eredeti tulajdonosával vitte ezt végbe!
A körzetem képviselője azt írta, hogy ő sem érti miért van ez így.
-
ispucc
csendes újonc
válasz
Sirandrish
üzenetére
és nem építette ki a szolgáltató a kérésed ellenére sem?
"Kereszt" utcában lakom de a többi tizedben elérhető, és a körülöttem lévő "hosszanti" utcákban is
kb mintha 3 házat kihagytak volna a településen
vicc.... -
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az nem jó. Egyébként sok település Csorna környékén sincs benne, mert ott a Vidanet (Telekom a tulaj) a szolgáltató. Nem érdemes lecserélni nekik a koaxot, mert nincs konkurencia. Én 2027 előtt nem várok nagyon javulást arrafelé se.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az Excel sheetre hivatkozol? Mert abban Zánka is benne van.
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az még nem kóros... amúgy lehet palkonyai haverunk most a Telekomnak írogat, levezetendő a frusztrációját... szegény telekomosok
-
Rick4
félisten
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szerintem mindenki tudja, hogy ennek 3-4 hozzászólás erejéig lehet értelme, mert a tények, a felháborodás, vagy a kilátástalanság beszélhet az emberből, de van egy határ amit túllépve mindenkinek elege lesz abból az egy kommentelőből, aki a saját nyűgjével teleszemeteli a topicot, ha esetéleg amúgy igaza van, akkor is, hiszen az ő bajára nem itt és nem ilyen módon lesz megoldás, szóval ugyanazt az időt hasznosabb formában is eltöltheti a harcban a maga igazáért!
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Áramszünet néha itt is van, de amit a net művel.. kétszer is volt olyan, hogy 3 napnál is több időre ment el, de amúgy random csinálja, legtöbbször 1-2 perc, mire hívnám az ügyfélszolit már helyre is állt. Akkor vannak 5-10 percesek is, meg néha 1+ órások.
nyilván az 5-10 percesekért se emelek telefont (mire ügyfélszolist kapok megoldódik a probléma), csak az a szar az egészben, hogy mikor kezdődik, sosem tudod most épp melyik fajta lesz? -
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nálam órákra szeret elmenni a net. Részben ezért van az, hogy jó nagy HDD-im vannak, és pl egy játékot csak akkor törlik le, ha belátható időn belül nem tervezek vele játszani (de az install sokszor akkor is marad).
#7100 trec12 : Persze, hogy véletlen egybeesés, mi más lehetne?

-
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ez igaz, de egyszer kell letölteni őket, ha a yt videók alapjén nem tűnik melléfogásnak az ember úgyis hetekig, hónapokig eljátszik velük, legalábbis én vagyok az enyémekkel.
-
norby91
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szia.
Nem vagyok szaki, de NMHH Oldalán ennyi:Telekom talán foglalkozik a környékkel valamelyest.
Érdemes a környező településekre rákeresni, hátha többet megtudsz.
pl. [Csobaj - 2023. március 21.]Tudom sovány vigasz. :/
-
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Online játékoknál nem szép ez az érték, főleg optikai hálózaton. Itt 3-4 ms volt a ping, abból lett 10-14 ms most meg már reggel óta 40-46 ms ugyanazokra a belföldi és Bp. szerverekre kábelen és wifin is.

-
MZoli11
újonc
válasz
Sirandrish
üzenetére
Én a saját megyémre (Veszprém) gondoltam, itt nálunk kb 2 év alatt lecserélték mindenhol a rezet optikára, illetve több helyen újat építettek ahol eddig nem volt jelen a telekom. De ahogy nézem a kiadott engedélyeket máshol is folyik fejlesztés, beruházás bőven. Szerintem ahol most telekom réz van ott bizakodhat mindenki, hogy 1-2 éven belül jön az optika. Sajnos én olyan olyan részén lakom, ahol most DIGI-Invitel réz van, nem sok remény van az optikára errefelé...
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem hiszem, hogy így lesz.
Szerintem a stratégia a következő:
- Be kell kötni és átkötni az embereket rézről optikára, ahol lehet (Vác, Gyula,Szentes,stb)
- integrálni az AHNET által bekötött településeket (MVMNET SZIP-es körzetek, amelyek elkészültek.
- árat emelni a választások után a fejlesztésekre hivatkozva a Telekom szintjére
- folytatni a fejlesztéseket -
Rick4
félisten
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ha a fizetéseden 5 év alatt emeltek ennyit, az leginkább a te tükröd. Mindenki magának teremti meg a körülményeket, van aki tesz érte, van aki sír miatta. Mindezt ebbe a csoportba teljesen felesleges belekeverni.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Jaja, és nem csak én tapasztalatom, de másoktól is hallom, és most ugye te is írtad
Pont ugyanezt tapasztalom amit te is.
Elég arra gondolnom, hogy egy heti bevásárlásom 8-9 ezerről heti 14-15 ezerre ment fel, úgy, hogy kb ugyanazokat a dolgokat veszem mint tavaly ilyenkor. Mindeközben a fizetésem nekem spec semennyit sem emelkedett tavalyhoz képest. De nem csak az élelmiszer, hanem nagyon sok minden más (a videókártyák egy külön világ, de ha ott tartunk a műszaki cikkek is), hatósági ár ide vagy oda, az üzemanyag is drágább mint tavaly ilyenkor.Ehhez képest múlt hónapban a netem árát is megemelték (papíron 6500-ra 5800-ról, de még nem kaptam számlát), és ezért írtam, hogy jajj én már nem akarok több emelést, meg nem örülnék ha bármiért is még többet kellene fizetnem.
Ennek tényleg az lesz a vége, hogy megint visszamegyek Ausztriába/Németbe, mert közép és hosszútávon másképp nem fogom megúszni a dolgot. -
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Na, így azért másabb a felállás.
Egyébként átérzem, hogy hajlandó lennél többet fizetni egy jobb netért, de nincs, annak idején (1999-2005) én is pont ugyanezt éltem meg a 33K, 56K majd az ISDN vonalakkal. Röviden a betárcsázósokkal.Igen, 300Mbittel el lehet lenni, főleg, hogy nem 4Kba de nem is FHDbe streamelek mindent, hanem 1680×1050 (filmeknél meg 720P) még az én felbontásom, és így mindennek a mérete barátságosabb.
Anno 2012-ben kezdtem ennek a kábelnek a végén (szolgáltató azóta már más, de azért mert ők váltottak nevet), és 30Mbittel és 3200ft-os havi díjal, imádtam, nekem mindenre is elég volt akkoriban (4Mbites DSL után), aztán 2015ben lett 3800ft és 120Mbit, ez ár/teljesítmény viszonyban verhetetlen volt akkoriban. Aztán emeltek később 300Mbitre, de közben az áremelések is egyre gyakoribbak lettek, 4800ft, 5500, 5800, 6500 ... Mindezalatt ugyanaz a 300Mbit. Szóval erre utaltam, hogy na ne emelgessenek már sehová, pláne ne 15 ezer környékére.
Főleg, hogy az élet minden más területén is durva áremelések voltak, (a bevételem viszont nem emelkedett
) és már ígyis érezhetően nehezebben vagyok meg a pénzemből.
Mivel ez rám igaz, és mindenkinek emlekedtek az árak, feltételezem, hogy a rászoruló rétegnek is nehezebb kigazdálkodni (akik nálam sokkal rosszabb helyzetben vannak) - egy akár drágább - net árát, vagy azt, hogy egy fejlesztés után egyáltalán köttessen netet. A szolgáltató meg kíméletlenül azt fogja nézni, hogy mikor térül meg a befektetése? -
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Jah, hogy te 3 ezret fizetsz 1 Gigabitért? Akkor persze, neked emeljenek, mert kell a fejlesztésre.
Én, meg átváltok majd 5 ezerért 500Mbitre (úgyis előrelépés lenne ha már 6500ft-ért van 300Mbitem) ha már ilyen kánaán van. (Csak sajna nem vagyok Digis és itt nincs).És persze mindezt úgy írod, hogy fogalmad sincs a szolgáltatómról, hogy mennyit és miért fizetek jelenleg, a bevételi viszonyaimról, a kiadásaimról, sőt semmiről, épp ezért ezekkel most én sem törtem magamat

Sajnos nem hiszek benne, hogy minden fillér amivel emelnek, fejlesztésre menne, de nekem aztán tök mindegy, nem vagyok digis, és jelenleg reális esélyem sincs rá. Hátha majd az emelésből jönnek erre is.
Szóval igazad van, emeljenek
-
Rick4
félisten
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem, az akkor épp aktuális barátja találta ki, hogy menjenek, mert hogy milyen jó lenne neki is, épp akkor fejetzte be a sulit, én is győzködtem, hogy most vagy soha, ne maradjon, lásson világot. Én adtam nekik 3000 gbp-nyi pénzt, hogy lakást tudjanak bárelni, meg ki tudják húzni az első fizetésig, odakint a srác közölte vele, hogy mégse szereti, és azóta is lóg a saját részéből 340 ezerrel. Pont a múlt héten küldtem amúgy a húgomnak 200GBP-t, hogy fizetni tudja a dolgait.
Amúgy van több ember, aki kint van és ismerem, egyik se váltotta meg a világot, aki meg megváltotta, az emgváltotta volna itthon is, ott jelenleg is olyan munkáltatói viszonyok vannak, mint itthogy a 2000-es évek elején, minimálbért kapsz, ha szabira mész, azt kapod, ekkor nem mehetsz akkor nem mehetsz, végletekig hajtják az embereket. Nyilván ha mérnök, vagy valami komoly, nemzetközi közegben is használható tudással renedelkező megy ki, akkor más a szitu, de a húgom, meg akikről tudok, egyik sem az, és mind pont beleillik a nagy átlagba. A jelenlegi (szintén magyar) barátja meg programozó, de egy raktárban targoncázott másfél évig. Mint írtam, max a megspórolt pénzzel hazajöhet, más nem igazán reális, Londonban egy 8m2-es szobát adnak ki 1000 GBP-ért, és ha ne akarunk nagyon offolni, ott is rossz a net...
-
Rick4
félisten
válasz
Sirandrish
üzenetére
Azt hogy érted, hogy 5ször ennyit? Mi az 5ször annyi? Az átlagbér? A tehetséges, szorgalmas emberek bére? A minnimálbér?
Egyrészt ez így konkrétan hülyeség, másrészt a rezsi 4x annyi, a ház bérlés, mert hogy a nyugati világban az átlagpolgár és az erős középosztály javarésze (80%) bérli, és az is 4-5x annyi, azaz a fizetésből megmaradó összeg számszerűen még mindig valamivel több, de abból költhet 7 eurós meg 5 fontos kávéra, 600Ft-os gázolajra, fizethet évi 1300 eurót a gépjárműadójára, végül a megmaradó különbség elég csekély lesz, nem 4-5x-ös, vagyis kb megette a fene az egészet..
A húgom most kezdett új helyen dolgozni Angliában, kint van már jópár éve, jelenleg 11 gbp-t kap óránként bruttóban, ami 9 körül lesz nettóban, azaz 3700ft, merthogy ott az emberek nagy része minimálbéren van, de a kaja egymagára heti 90 font, a szoba akciósan havi 380 font, telefon, ez az még havi 20 font, és inne indul. Oké, hogy meghúzva magát, és semmi extrára nem költve marad 500 fontja, de nem ment moziba, kávézóba, étterembe, nem vett tányért, robotgépet, ruhát, nincs autója sem.
Azt ami maradt, max elteheti, de kint nem igazán tud vele mit kezdeni, szóval ha összegyűjtött egy kis pénzt, a legjobb, ha hazajön vele.Szóval a kerítés sehol sincs kolbászból...
Maradjunk is annyiban, hogy ez abszolút nem ide tartozó téma, zárjuk itt le, köszi!
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
A különbség a DSL technológiában rejlik aminek az elérhető sebessége a központtól való távolság arányában változik. Minél messzebb laksz a központtól, annál kisebb a sebesség. Ez a telefon kábel, ezt lehetett sok éves fejlesztéssel kipréselni belőle. VDSL előtt még ennyi sem volt (pl. ADSL 2 plusz).
Van lehetőségként még a dupla ér pár (bonding) ezt használom én is.
Első évben stabilan ki pörgette az 51 megabitet, aztán az idő haladtával egyre inkább megy tönkre.
Most tartok 40 megabitnél és a pingem már megint elszállt 40ms-re tehát ismét csökkenteni kellene a sebességet, hogy javuljon a Ping, de már nem érdekel.
Az én falumban a telekom oszlopain már optika van, de nincs behúzva a központba, mert ahhoz az áramszolgáltató oszlopain kellene vezetni, de augusztus óta áll a munka mert gondolom nincs rá engedély.valakinek esetleg ezzel tapasztalata?
mennyi idő telik el azután hogy a saját oszlopaikat bekábelezték és várnak az áram szolgáltatóra? -
Apa+Fia
aktív tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Sok minden múlik a önkormányzatokon!
-
e90lci
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Itt 4-5 évig már biztos nem,utána meg már egyáltalán nem lesz pénz rá.Főleg itt kiesünk mindentől senkinek nem érdeke.Van max 500/22 Telekom (annyiért amennyiért máshol a 2000/1000),már ahol,többi meg mehet az istenhez panaszra.Ennyit a nagy fejlesztésekről.De azért még mindig szerencsés helyzetben vagyunk,van ahol még normális mobil net sincs.Vissza a kőkorba ha így haladunk.
-
Diák66
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nekem sincs már hűségem, publikus csomagjuk meg nincs más. De nekem jó is lenne 4G-vel párosítva a Vodafone Homenet+ csomag, de csak 3G-vel van. Bementem Telekomhoz kellene legalább 50 GB/hó mobilnet laptopohoz. Szó szerint az volt a válasz, akkor tessék maradni a másik szolgáltatónál! Telenorhoz még mindig nincs gusztusom sajnos..... vezetéken meg továbbra is ADSL 5 mega. Az optikát már jövő februárra tolták, de gyanítom tolni fogják még azt.
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nekem anno vagy 2 évig volt tányéros TV-jük még Berettyóújfaluban. EPG nem működött, két beltéri volt egy dobozoban. Hyundai HSS-7160NA (duál beltéri)... aztán emeltek a havidíjon a $ árfolyam miatt, kivágtam őket. Jött a Telekom SAT TV sokkal jobb minőségben.
Hajdúszoboszlón, meg képtelenek voltak bekötni a DIGI-t, mondván, hogy társasház, utána meg amikor lemondtam, jöttek volna

Vodafone-os vagyok Hajdúszoboszlón, Telekom optikás meg Berettyóújfaluban.
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ja. Plusz még 6000-ot elkérnek szerelésért (de nem ám kábelvezetőznek a lakásban) + 500 Ft belépési díjat

A DIGI mobil meg 50-es körzet, de az ügyfélszolgálatuk 70-es számról csörög.

-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Magyarországon a nagysebességű internet kiépítettségé nagyon jónak mondható köszönhetően a DIGI-nek, amely miatt más szolgáltatók is rákényszerültek a hálózatuk fejlesztésére. Az angoloknál még mindig a 30Mbit feletti számít nagy sebességnek! es optika maximális sebessége (FTTC) 35 és 70Mbit amit a BT ajánl. A németeknél sem jobb mint nálunk.
-
taki01
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Pécs melletti településen voltam és többön is átutaztam és elég sok kis településen már volt optika vagy koax. Sőt a szántó föld melé is kivolt rakva egy optikai doboz.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ha vettek fel rá pénzt, az megint más.
Lehet amúgy az engedélyekkel tökölnek, mert az szokott elhúzódni nagyon. -
e90lci
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Van még ez is csak egy kicsit drága.Meg nem tudom mennyire megbízható.
-
szmihaly
csendes tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Megnézted a linkelt táblázatot? A környéken, vagyis a tiszavasvári járásban egyedül Tiszavasváriban jövő év tavaszán kezdi ell a kimaradt útcákban kihúzni a koaxot, befejezési határidő 2022 április vége. Tiszalök, Szorgalmatos, Tiszadada meg sincs említve. Más szolgáltató meg egyenlőre nemigen lesz, mert maga a polgármester az egyik testületi ülésen vagy 2 évvel ezelőtt saját maga mondta ell, hogy megkeresték internet szolgáltatás lehetőség kapcsán, a válasza az volt: minek ide másik internet szolgáltató, van itt már internet, és jó ez is. Úgyhogy a fejlesztés legnagyobb hátráltatója a polgármester. Azóta a testületi ülések videóit is gondosan eltávolították!
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Tudod te milyen drága egy új oszlop?

Arra csak nagyon indokolt esetben fognak költeni. -
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hamarosan biztos nekiállnak nálatok is oszlopokat állítani és koaxozni vagy optikázni. Nálunk is ugyanez volt a helyzet Bagon. Azt hittük, hogy egy Bag-ra úgyse fognak soha se szupergyors internetet bevezetni.
Itt 2019-ig csak szakadt Invitel ADSL és a helyi kábeltv szolgáltató koax hálózata volt. Az Invitel max 30 Mbit/s-os sebességgel szolgáltatott, de csak 15 Mbit/s-ot tudott a hálózat. A helyi kábeltv szolgáltató (Galga KTV), aki az iTv Zrt.-től bérelte a koaxot, amit azóta felvásárolt a Kalásznet, max 120/12 Mbit/s-al tolja.
2018 őszén elkezdte a DIGI kiépíteni az Inviteles oszlopokra az optikát az ADSL vezeték alá.
2019 augusztusában vásárolta fel a Galga KTV-t a Kalásznet, így már nem voltunk iTv Zrt.-s terület, ezért a DIGI rá egy évre, 2019 őszén eltudta indítani az optikai szolgáltatást nálunk.
Még 2018 telén arra lettem figyelmes, hogy egy másik cég/szolgáltató is optika kábelt kezdett el kiépíteni a falunkban a villanyoszlopokra. A szerelőcsapatot megkérdezve kiderült, hogy a Magyar Telekom Nyrt. szintén optikai kábelt épít ki a Galga KTV (2019 őszétől már Kalásznet) koax kábele alá.
2019 augusztusába be is indult a Magyar Telekom Nyrt. optikai hálózata is a Kalásznetes felvásárlással egyszerre.
Így lett két külön optikai hálózat is Bag faluban:
DIGI 1000/300 Mbit/s
Telekom 2000/1000 Mbit/sMindig csak pozitívan. A pozitív gondolkodás meghozza majd a gyümölcsét. Lehet hogy később, de oda hozzátok is megérkezik majd a fejlesztés. A türelem rózsát terem. Mindig van remény.
-
szmihaly
csendes tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szia! Úgynézki, hogy a rezes hálózat még marad egy jó ideig. Egy másik fórumból a telekom réz megszüntetésének tervezete: https://www.telekom.hu/static-tr/sw/file/rezes-szolgaltatasok-megszuntetesenek-utemezese-2020-09-30.xlsx
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nálunk az utcában az eonos oszlopokon húzták végig a telekomos optikát. Igaz én maradtam invitelen, nekem simán jön a 71/9 havi 2100-ért, elég is. Lehetne 1000mbit 4600-ért, ha úgy adódna. Nem ugrálok, hátha optikáz majd a digi.
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Erre (is) reagáltam:
Ha másképp adom meg a címem, akkor feldobja nekem is..nem értem..
Tök mindegy mit dob fel az oldal, ha nincs ott az optika. -
e90lci
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szia
Hú az gáz ha nincs oszlop,nem is igen fognak fejleszteni kipréselik amit ki lehet a régi Kalásznetes hálózatból.Eddig nálunk is csak 150/5 volt vagy két év óta.Az előtt 100/10 az előtt 120/10.Nem tudom mi ez a változás.Vagy 2 hónapja megadta magát nálam a kábelmodem aztán jött egy szerelő egy másik városból rámért a vonalra akkor mondta itt a környéken simán elbírja az 500/22 is nem érti miért nincs még itt,holott náluk ami ugyan úgy Kalásznetes terület és rosszabb hálózat már rég lehet kötni az 500 netet.Nekem ebből az jött le,hogy a telekom ide nem nagyon akar pénzt belefektetni adja amit még épp elbír a hálózat befektetés nélkül vagy minimális befektetéssel.Szerintem itt vagy 5-10 évig nem lesz semmi megint.Hacsak Lölö vagy Viki ide nem költözik a környékre mert akkor aranyozott optika lesz még a kutyaólba is bevezetve.
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ha semmi sem változott a környéken, akkor nyilván optikai szálat sem húztak.
-
Sirandrish
legenda
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ha másképp adom meg a címem, akkor feldobja nekem is..nem értem..
-
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem, az volt a gyenge, és méghozzá elmében értendően: gyengeelméjű aki ezen pörög.
-
válasz
Sirandrish
üzenetére
Masszívan offoltok. Ennyire nincs téma? Engem nem zavar a képre rakott felirat sőt..., akit meg igen szedjen hangyát boxkesztyűben.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Zavaró inkább. Kit érdekel, hogy milyen telefonja van, és ehhez miért kell a kép egyes részeit kitakarni?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szomorú ez

-
makikox
csendes tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem mai, de egy átlagosnak mondható adat: [link]
Telekom adsl. Éljen 2021! (Mátra) -
makoss
veterán
válasz
Sirandrish
üzenetére
Egyetértek!
-
e90lci
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Mondjuk nem is baj,hogy ezek nem fejlesztenek nagyon sok rosszat olvasok róluk.Csak e mellett az a probléma,hogy visszadobták és várni kell arra hogy megpályázza valaki ami nem valószinű.Úgyhogy ha jobb netet akarsz akkor tényleg költözni kell,mert itt nem lesz fejlesztés.Szerintem soha!
-
e90lci
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szia
Nem lesz semmi valószínű,el kellett volna kezdeni,hogy év végéig be tudják fejezni.2 polgármestert kérdeztem,még csak nem is hallottak róla. -
törölt tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Igen, hát az a vicces, hogy Berettyóújfalu járás székhely... (Mondjuk folyamatos népességelvándorlás, gazdasági hanyatlás jellemzi, most meg pláne a koronavírus abszolút padlóra küldte a legtöbb vállalkozást, nő ott különösen a munkanélküliség) Az viszont meglepő, volt számomra, hogy mégsem a járás székhelyen hálózta be a Telekom az optikát (lehet a mérete miatt az EU-s pénz nem lett volna elég), hanem a környező temető falvakat... Berettyóújfalun meg keresztülhúzták, aztán az egykori nagyközség lakók meg optikáról álmodoznak, meg nézhetik esetleg, hogy na ezen az utcán van optika, de sajnos csak keresztül megy

Így aztán a UPC sincs lépéskényszerben, és a DIGI sem cseréli le a lényegében új Invitel hálózatot, felosztották három felé a várost a Telekommal. A Telekomnak olcsóbb ha VDSL2-höz helyez ki még DSLAM központot. Belvárosban mielőtt eljöttem is volt.
-
djzotya1983
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Téged vártalak mit szólsz. Ígérem ezután csendben leszek

-
Danecay
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Pedig kaptak rá majd 150 milliót úgyhogy valamit fel kell mutatniuk. Érdekes mert a válasz amit kaptál az majdnem megegyezik azzal amit én kaptam annyi különbséggel, hogy nálatok több közintézményről beszélnek míg nálunk csak egyről. Csakhogy a SZIP célja, és ezt most a KIFÜ oldaláról másolom be:
"Háttér és célok
A Kormány a Nemzeti Infokommunikációs Stratégia célkitűzéseként, összhangban az Európai Unió Digitális Menetrendjével vállalta, hogy 2020-ra minden háztartás számára elérhető legyen a legalább 30 Mbps sebességű interneteléréshez való hozzáférés lehetősége és hogy a háztartások legalább 50%-ában 100 Mbps-os internet-hozzáférés álljon rendelkezésre."Itt szó nem esik közintézményekről ellenben háztartásokról igen. Jó persze fejlesszék azokat is de a háztartások mellett.
Közben annyi fejlemény történt, hogy visszaírtak a KIFÜ-től és elkérték a pontos címemet a bejelentés kivizsgálásához. Válaszomban kitértem a tiszalöki helyzetre is valamint a közintézmény vs. háztartás észrevételemre is.
-
Danecay
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Pazar, akkor már tényleg csak arra vagyok kíváncsi, hogy akkor hol? Eszláron eleve szolgáltat a PR-Telecom, marad Vasvári, Szorgi és Dada. Még ha Szorgit teljes egészében kiépítené az sem olyan számottevő mert egy tenyérnyi az egész település, de arról is azt írták, hogy ott is van széles sávú szolgáltatás. Tényleg jó lenne megtudni, hogy a fennmaradó teleülések közül épít e kivalahol egyáltalán lakossági hálózatot a PR-Telecom?
-
Danecay
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ment a PÜ!
-
Fücsök007
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Mivel másik járás, és csak a PR-Telecom pályázta meg. Viszont a Rakamaz-Tímár-Szabolcs vonalon ha jól tudom csak mikrós hálózata lesz a Giganetnek.
-
szmihaly
csendes tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Elméletben egy cég, de külön válalat. Rendeld meg a kalásznettől a netet, jó drágán, hátha bekötik a netet koaxal, és gyorsabb lesz.
-
szmihaly
csendes tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Mert nem a telekom nyert fejlesztést, a telekom meg csak rátelepült a meglévő koax hálózatra, ami a kalásznet tulajdona, ezért nemtudják nekem se bekötni a koaxot, ami kb. 70 méter lenne, így csak réz van. A nyertes pr telekom profilja meg a koax hálózat. Majd esetleg valamikor......
-
szmihaly
csendes tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Mint már régebben írtam, tőlem kb 200m-re van a földben az optika. Végig a József A. utcán, a töltés tövében végig, újtelep-hajnalos- eszlár felé. Külterületen ha mész lökről eszlár felé, az út valamelyik oldalán, az úttól kb5-6 méterel bentebb látható, ilyen kilométerkőhöz hasonló betonoszlop, az alatt van a kötőakna. Annakidején mikor csinálták, naponta jártam ell mellette dolgozni, azért tudom..... Ha jól emlékszem, akkor lök meg vasvári közt a vasút tövében megy a kábel, visszafelé meg vasvári- lök közt a kerékpár út mellet az oszlopokon van a koax.... Több infóm nincs.
-
Danecay
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy a járást érintő településeken: Tiszavasvári, Tiszalök, Tiszaeszlár, Tiszadob, Tiszadada, Szorgalmatos jelenleg milyen sebességű vezetékes internet érhető el.
Ha tippelnem kellene:
Tiszavasvári => 30Mbps
Tiszalök => 30Mbps
Tiszaeszlár => 30Mbps (itt a PR Telecom is szolgáltat és 140Mbps-os a legnagyobb csomag)
Szorgalmatos - a szélessávkereső szerint itt is gyors net van 1Gb, bár ezekbe az oldalakban annyira nem bízok mert hozzánk is hoz pl. olyan szolgáltatót ami sohasem volt.És akkor maradt Tisazdada és Tiszadob ahol biztos, hogy nincs vezetékes szélessávú net amire meg azt mondják, legalábbis Tiszadobra, hogy nem terveznek lakossági hálózat kiépítését?
A fenti adatok eltérhetnek a valóságtól, részben internetes keresés eredménye. részben spekuláció. A 30Mbps-os érték meg nyilván attól annyi, mert tudomásom szerint ez a program elsősorban azokat a településeket célozza meg ahol vagy egyáltalán nincs vezetékes internet vagy nem éri el a 30Mbps-ot. Nos nálunk mindkét állítás igaz és a kapott infó szerint nálunk ellenére sem lesz a lakosság számára elérhető szolgáltatás.

Az egyes települések sebességi adataival kapcsolatban küldhetnétek némi megerősítést vagy cáfolatot!
-
e90lci
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Látni nem láttam,csak kb 2 vagy 3 éve nem volt net Vasváriban egy fél napig,és akkor mondták,hogy Lök és Eszlár között elszakították az optikai kábelt.

-
e90lci
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
"Hát bakker, én ezt 138millióért is megcsináltam volna..."
Hát annyiért én is egyedül.
Optikai kábelnek kb 300Ft métere Tiszalök-->Tiszadob kb 20Km,mert úgy tudom Lök-ig ki van építve az optika. -
e90lci
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
"Társosztályunk tájékoztatása szerint Tiszadob település csak 1 közintézmény kiépítéssel szerepel az érintett Széchenyi 2020 pályázati kiírásban. A településen a PR-TELECOM nem épít lakossági ellátó hálózatot a közeljövőben. Köszönjük megértésedet!"
Nesze neked 145 millió.Magyar kitalálja,hogy kell jó drágán a semmit csinálni.
Remélem aki lenyúlja a pénzt,mindből erős szívgyógyszert vesz. 
-
Fücsök007
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem kellene, Tokaj felé mindig lehet fogni a jelet az adótoronyból, nem fog fa nőni a jel útjába. A vevő egység pedig rendes rögzítés után nem fog kitérni nagyobb szélben sem.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ha jól csinálják nem számít az időjárás.

-
Fücsök007
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Van fiberwave, 160/20-as nettel.
-
FistXL
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Hidd el, mindegyik ugyanezt csinálná... az Opticon nyert nálunk, bemegyünk megkérdezni mi - merre - hány méter, senki nem tud semmit

ott lopják a pénzt, ahol tudják... csak pl a Digi megelégszik kevesebb profittal is.. -
FistXL
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nekem mondod? Kábelnek nyoma sincs, a mikrós szolgáltatók meg 4 éve ugyanazt adják... Szerencse, hogy egész jó felénk a mobilnet.
-
e90lci
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Semmi extra.Ha tavaszig nem kezdi el a PR telecom akkor már az idén ihatunk rá hideg vizet,(lenyúlták a pénzt) meg szerintem utána is.Még a madár is elkerüli a járást.

-
djzotya1983
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Adja az isten!

-
Pokesz007
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
A hűségem
Amúgy jó csapat,ennyit tud sajnos a vonalam
Főleg Vanda jön be nagyon. -
Pokesz007
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Januárba jár le a szerződésem.. izgulok,hogy mit kapok

Hiába van a melóba 90/50-es netem,nem tudom kihasználni blokkolják a zsiványok,amit akarok. -
e90lci
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
A környékünkön még az is le lesz árnyékolva!
-
Pokesz007
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
A Hold-ra neked is egyenes út fog vezetni,mire optika lesz
Mint,nekem. -
taki01
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Én se nézek híradot csak telconál dolgozok, látom és hallom, hogy mik mennek.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ezek annyira h..lyék hogy nem értenek hozzá milyen kábelt szerelnek le és lopják el. Elégetéskor úgyis rá fognak jönni hogy nem jártak szerencsével. A sok üvegszállal nem tudnak mit csinálni. Nagyon gyakori az optikai kábelek lopása is a hozzá nem értés miatt.
-
taki01
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
A sok hūlye azt hiszi hogy réz vezeték, peddig direkt már kiragasztják meg ki írják, hogy nem fém.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Az üvegszálnak nincs semmi értéke.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Azért nincs ott DIGI mert a cigányok ellopták az optikát.
-
djzotya1983
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
-
headhunter
addikt
válasz
Sirandrish
üzenetére
Cserélni?!
Itt minden ígéret (vállalt időpont) akkor igaz, amikor már használod a szolgáltatást, többi csak hitegetés...
2020-ból simán lehet 2021...2025....2030, Telekomot és a többi szolgáltatót ismerve.
Most minden reményem a DIGI-ben van Invitel koax csere optikára 2020 közepéig, hogy leelőzi őket, úgyis tele lenne a tö..m a Telekom IPTV rendszerével, egyedül az 1000/1000Mbit vonzó a többi kuka.
-
greyslay
aktív tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Mondjuk azt tegyük hozzá hogy te 100 as nettel "szenvedsz" amíg más pl én 20 assal.
-
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Itt hamarosan Vodafone is lesz és már 3 szolgáltató fog szolgáltatni.
-
greyslay
aktív tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
igen végre valahára már van 2 ...
-
Túzok22
senior tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Szerintem az a 9 már egy kicsit sok lenne.
Max 6 TV-t lehet 2 előfizetéssel, a T-sek ezt mondták nekem.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Egy próbát megér. Ha jól tudom 25 méterig nem kell külön engedélyt kérni a kábelek kihúzásához, tehát erre sem hivatkozhatnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 PLUS CM 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy jó csapat,ennyit tud sajnos a vonalam