Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen mosógépet vegyek?
- Rap, Hip-hop 90'
- Tomb Raider Remastered I-III
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz draco31 #7805 üzenetére
Kösz, de inkább nem. 🤣
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
DrBubo77
veterán
válasz draco31 #7807 üzenetére
De itt azt írja, hogy ne igényeljek.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
válasz draco31 #7803 üzenetére
Nálam úgy van bekövetve az NMHH mérődoboz, hogy akkor is mérjen amikor aktív időszak van, igazából nem is veszem észre, az ASUS RT-AX86S egyik portján csücsül:
Ehh, tegnap este még aludtam volt 540 körüli eredmény isbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
KROK640
nagyúr
válasz draco31 #7800 üzenetére
Errefelé a feltöltést nem nagyon szeretik bőven méregetni, ez régen pl a DC idejében a filemegosztásnak is egy jó korlátja volt.
Persze a 4:1-hez régen, pl ADSLnél (512/128K, 1024/256K) még el is ment, de ami manapság van : 512/22Mbit se jó arány már, de a 100/5 egyenesen vacak, kész csoda, hogy lefelé a 100Mbit ki tudja magát pörögni.
De pl régről kiindulva a mostani netemnek 512/128Mbitnek illene lennie, nem 22Mbites feltöltésnek mindössze
Ha pl valaki webfejleszt, vagy tartalmat gyárt és nagy videókat töltöget fel, netalán aktívan felhőzik, annak ez bőven kevés. A Vodánál pl még az 1000Mbites letöltés mellé is csak 40Mbites upload járInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz draco31 #7798 üzenetére
Na olyankor van extra nagy szívás. Mert ott még ki is volt hirdetve. Joggal lehetett készülődni rá...
Gondolom a településrendezési tervre nem verik magukat az önkormányzatnál, hogy csak földkábel :XD A mikrós cuccnál meg még az xDSL is jobb, mert az legalább vezetékes és stabil, nem kell rálátni a toronyra, nem kell az időjárás miatt sem aggódni, hogy amikor nagyon esik, akkor nincs net stb...
A másik "éteri" cucc a rendes mobilinternet otthoni verziója, úgy tavaly még én is fontolgattam a Yettel félét, de aztán megnéztem a feltételeket, még router díj meg ilyenek (ezek csak az utolsó szögek voltak az ötlet koporsójába), azóta is elégedett vagyok a DIGI1000-zel, mondjuk már az idei díjkorrekciós emelést nem úsztam meg:
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
válasz draco31 #7796 üzenetére
Az érintett ISP adhatna ki első kézből ilyen információkat, de náluk a fejlesztés egészen addig hétpecsétes titok, ameddig el nem kezdik a kábeleket fektetni, vagy az NMHH oldalán le nem kérdezhető, nehogy a konkurencia beelőzze őket, ami mondjuk ha a hatósági engedélyük előbb van meg mint a konkurenciának, akkor már csak abban az esetben lehetséges, ha utána bénáznak a kivitelezéssel.
Viszont én pl azt tapasztaltam a magam, és mások esetében is, hogy a szolgáltatók a teljes spektrumot lefedik tájékoztatás címszó alatt.
1. írsz az ügyfélszolgálatnak, ahol egy teljesen random levelet is kaphatsz, olyan tartalommal is.
2. Ugyanez, csak hiába akar segíteni, neki sincs az orrára kötve.
3. Ha nagyon utánanéz, esetleg juthat vagy teljesen releváns információkhoz, vagy kilogikázza, és mond egy olyat, hogy majd jövőre valamikor, esetleg, tervben van. Aztán vagy bejön vagy nem.
4. Megmondja az igazságot: miszerint ez üzleti titok.
5. Esetleg azt mondja, hogy tervben van, miközben nincs, mert kis ingyen reklám, és kis káosz teremtés. Példának okáért elterjed az egész faluban, így egy csomóan döntönek úgy, hogy nem hosszabbítanak hűséget a régivel. Nyilván úgy többet fizetnek a réginek, de a már meglévő szolgáltatónak ott megcsappan a fixen leszerződött ügyfeleinek száma, ami rontja a belső statisztikát.
6. Halvány lila fingja sincs, le akar koptatni, és ír valamit, felületesen.Nyilván egy teljesen transzparens rendszerben is elsődlegesen az ISP ahol egyáltalán megszülethet a terv, hogy na lefed(nék) azt a territóriumot, ha a hatósági engedélyeket megkapják. Aztán persze lehet, hogy nem kapnak engedélyt.
Példa. Kitalálja X ISP, hogy fedjük le légkábellel valamelyik erősen védett belvárosi részt. Erre a helyhatóság azt mondja, hogy nagyon örülnek, de légkábellel semmiképpen sem, ellenben földkábellel megadják az engedélyt. Amire ők meg azt mondják, hogy ez már olyan macera, hogy ők ezt nem vállalják be. A helyhatóságnak megírják levelüket, hogy légkábel vagy semmi, ők meg viszont válaszban közlik, hogy akkor semmi.Hajdúszoboszlón a legtöbb helyen légkábel van. Mert gyorsan telepíthető (az idő pénz ebben a buliban is), kevesebb is a meló vele, és még az sem valószínű, hogy a markoló elszakítja a kábelt, csak ha az oszlopot is kidönti. Cserébe meg, hát ronda, de ahol a villanyvezeték is légkábel, ott nem tűnik fel különösebben, hogy alatta 1 méterrel fut pár szolgáltató légkábele is.
Viszont a főutcán, végig földkábel van:
Debreceni út – Google Térképbe quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
KROK640
nagyúr
válasz draco31 #7525 üzenetére
Ezt én sem. De világ életemben mindig olyan szolgáltatóknál voltam, ahol egy relative gyors letöltés mellé a töredéke jön upload-ba.
Elképzelhető, hogy abból indulnak ki, hogy a legtöbb ember nem webfejleszt, nem tölt fel videókat, nem felhőzik, nem torrentezik, és a netsebességnél is csak a lefelét látja. (mint régen sokan : a processzor MHZ-e legyen minél nagyobb, a többi nem számít)Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
válasz draco31 #7422 üzenetére
Nálam is úgy van beállítva, hogy akkor is mérjen:
Egyszerűen azért, mert az első NMHH mérődobozom is a routeren csüngött, és nem fordítva, mert egyfelől nem kell keresztülmennie rajta minden forgalomnak, másrészt nekem mérjen minden órában, ne csak akkor amikor alszom
DIGI-s Facebook csoportból:#7423KROK640: Azt ki kell érdemelni. Véletlen megláttam a Telekom csoportban, mondom lekérdezem már a hozzászólásait... hát látom, hogy nyomja a f@szságait mint itt... erre kedvesen és aranyosan megjegyeztem neki, hogy nem biztos, hogy ez lesz a hosszú élet titka a Telekom csoportban. De nem privátba írtam neki, hanem nyíltan. Erre küldött nekem két PM-et :XD
#7424KROK640: Jaja!
A szerződésen 17-e szerepel azt hiszem, de 16-án kötötték beTehát a 685. nap!
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz draco31 #7419 üzenetére
Ha 100as netem lenne, a seggemet a földhöz verném örömömben
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
válasz draco31 #7419 üzenetére
Annyira köthető jelenleg nála, mint nálam, csak nekem azért minőségi netem van:
A 100/5-ből mennyi a tényleges?
-
válasz draco31 #7417 üzenetére
Nincs neki bekötve...ez az extra poén...😁
[ Szerkesztve ]
-
Klown
aktív tag
-
draco31
veterán
válasz draco31 #7266 üzenetére
Megkérdeztem a trét, országos ez a GSM lekapcsolás.
Akkor nem is reménykedek, hogy váltanák kábellel nálunk. Szóval marad ez a 100 megás csoda még szerintem évekig. De legalább ezen fejlesztenének legalább 200/30-ra, mennyivel jobb lenne már, mint ez a 100/5.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
válasz draco31 #7266 üzenetére
Ja, amúgy most milyen frusztrált lehet . Már megint diszkriminálják, gondolhatja!
#7267Rick
Azt nem tudjuk, hogy mennyi időre lett kirakva a topicból Bár vélhetően okosabb nem lesz, viszont dühösebb igen Viszont nekem legalább nem írt privátban#7268Sirandrish: Vagy kétszer, vonatból láttam az ottani vízerőművet De azt nem gondoltam, hogy az Internet azóta is gyengén csordogál... Viszont amikor láttam a vízerőművet, az masszívan a 90-es évek volt, akkor még csak nem is nagyon csordogált
-
makoss
veterán
-
válasz draco31 #6389 üzenetére
Media Markt árulja:https://hir.mediamarkt.hu/magazin/cudy-p5-5g-router-oda-ahova-a-kabel-sem-er-el/?utm_source=facebook%20owned&utm_medium=soc-fb%20link%20post&utm_campaign=socialpost&utm_term=20230722&utm_content=cudyp5
[ Szerkesztve ]
-
madagaszkar
tag
válasz draco31 #6093 üzenetére
Üdv!
Ma próbáltam felhívni a Szamosnet honlapján szereplő telefonszámokat, hogy érdeklődjek, mivel elméletileg tegnap be kellett fejezni a beruházást. Az új 20-as számuk kicsöng, de senki nem veszi fel, a honlapjuk alján található két szám hivásakor pedig az " Ez a szám nincs hozzárendelve egyetlen előfizetőhöz sem" szöveg hallható. A Fehérgyarmati irodájukat ugye azt teljesen kipakolták, gyakorlatilag üres, az ajtón semmilyen felirat nincs, hogy átköltöztünk xy helyre stb. Elméletileg van egy országgyűlési képviselőnk is, valamint 44 polgármester, akik az érintett településeket vezetik és senki nem tesz semmit, ezzel az egyre inkább lenyúlás szagú történettel kapcsolatban. Nagyon szomorú! -
válasz draco31 #6034 üzenetére
Van benne pár törlesztő is 30K + telefon 5K
#6036makoss: Az ISP az angol Internet Service Provider kifejezés rövidítése, a magyar jelentése internetszolgáltató. Akkor viszont a Telefon Telekomtól van sokaknak. Tehát a hármasból az egyik megoldott T-téren.
[ Szerkesztve ]
-
válasz draco31 #6008 üzenetére
Örülök, hogy segíthettem
#6003KROK640: Az a helyzet, hogy mi sem voltunk kitömve, de akkor a család látta, hogy ez számítógépőrült , hátha ebből fogja enni a kenyerét, és vettek nekem egy új gépet a debreceni Queen Computerből, akkor volt olyan 150 E Ft körül... DOS + Windows 3.1 volt rajta...
https://pcforum.hu/hirek/25992/windows-11-moment-3-frissites-fejlesztesek-ujdonsagok-usb4
"Ezek között lesz pl. hogy a csomag telepítését követően be lehet majd kapcsolni a másodpercek megjelenését a tálcán látható órán"
Ezt a Windows 3.1 már tudta az első PC-men 1997-ben...
Most meg:
"Raymond Chen magyarázza, hogy miért nem jelenik meg a másodperc az órában a Windows operációs rendszerben. Az eredeti ok az volt, hogy a másodperc megjelenítése negatívan befolyásolta a rendszer teljesítményét egy 4 MB-os rendszeren, mivel a rendszernek emlékezetben kellett tartania az idő kiszámításáért és kirajzolásáért felelős kódot. Azonban ma már a számítógépeknek sokkal több mint 4 MB memóriája van, de még mindig nem javasolt a másodperc megjelenítése az órában, mivel ez negatívan befolyásolhatja a rendszer teljesítményét."
CRT monitorom volt 2005-ig... nem volt más elérhető. Eleinte még monocrome Stamdford Canada monitorral... amit egy Raffles váltott... az már színes volt... A hangkártya is gagyi volt, Sound Blaster Compatible az azért rajta virított. Az is elromlott garanciális időn belül. A hölgyek a boltban csípőfogóval műtötték
Az S3 Trio 64V+-ban azt hiszem elsőne 1 MB memória volt, azt lehetett bővíteni 2-re...
Az alaplap valami gagyi, a CPU-m meg AMD 5x86 volt ... 1998-ban váltottam Acorp 5TX29 alaplapra + Cyrix (IBM) 233 MHz-es CPU-ra. Pechemre vettem egy Inno 3D Voodoo Rush VGA-t ami kegyetlenül rossz volt, teleszemetelt a képernyőn megjelenő karaktereket
2001-ben váltottam előbb Aristo alaplara (az is gagyi volt, és el is romlott), majd garanciális csere után EPOX alaplap + AMD Duron 750-re Nvidia RivaTNT2 64-es VGA-val.
2003-ig azon ment a Windows XP. 2003-ban lett új gép, ASUS A7V8X-X LAN + Amd Tbred 2200+ CPU-val...
Nekem az XP volt a kedvenc OS, aztán a Vista is tetszett, és a 7 eleinte nem annyira, de aztán hozzászoktam a SuperBarhoz. A Windows 8.x-ben a Kezdőképernyőt bírtam. Azt is kivették...
Amikor betöltöttem a 18. születésnapomat és nagykorú lettem, még nem volt Windows XP, csak Windows 98, illetve 2000-től Millenium Edition.
Úgy vagyok vele, hogy az XP nem egészen 3 hónappal a 20. születésnapom után jelent meg, szóval a húszak éveimet az XP aranyozta be, és a Vista, majd a végére beköszöntött a Windows 7 is. Ezekhez tehát azért is kötődőm, mert az életem, a fiatalságom részei, sok-sok kedves emlékkel, amik már sosem jönnek vissza...
A 30-as éveim elején jött a Windows 8, eléggé skizoid felülettel, de ez még most is tart, mármint a katyvasz mert a gépház és a vezérlőpult még itt-ott mindig átfedésben van. A Windows 10-től annyira nem voltam elájulva a Windows Update is totál le van butítva kinézetre. A Windows 11-ben egy kicsit csinosítottak rajta. A "Metro" pont arról szólt, hogy egységes legyen a kezelőfelület táblagépen, meg mobilon is. Mobil már nincs, táblagépből meg a Microsoft Surface ... Bizonyos értelemben úgy néz ki a dolog, mintha az OS-t levitték volna olyan szintre külsőre, mint a sötét DOS korszakban volt
-
válasz draco31 #6006 üzenetére
Szia,
szerintem a névnek nincs jelentősége, de tévedhetek. Érdemes őket megkérdezni talán, de szerintem rendelésnél látszani fog, hogy van e jelentősége.
A router nem teljes értékű. A WiFi-jét nem tudod használni, a kezelőfelületére nem tudsz belépni. Érdemes a saját router mögé kötni, annak az egyik szabad LAN portjára. Így például minden órában mér. Ha fordítva csinálod, akkor csak abban az esetben mér, ha nincs forgalmazás rajta keresztül.be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
makoss
veterán
válasz draco31 #5974 üzenetére
Az a 3 hónapig napon szárított kukorica csutka routert ki is lehet dobni az ablakon!
Az akkor látott normális jelet mikor a szaharai sivatag özönvizet!
Nagyon felejtős! Folyton tölteni kell, attól jobb telóba tenni a simet de az is csak azért, hogy úgy csak a telót töltöd![ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
válasz draco31 #5972 üzenetére
Nekem anno Huawei E5776 4G/LTE mobilehotspotom volt Telekom nethez, 2014ben. 29900 Ft volt akkoriban ez.
VDSL2 volt még akkor, nálunk. Majdnem 10 éves képek, sőt a VDSL2 az már 2013-ban lett bekötve. 22/1-gyel hát szűkösen de kijöttem 😅[ Szerkesztve ]
-
válasz draco31 #5972 üzenetére
Ez a korlátlanság jó opció. Azért ahol semmilyen alternatíva nincs 100/-20szal el lehet lenni, ha meg is van a térerő.
Anno 2014 körül egy ismerősömnek Telenor volt, és akkor az kínálta a legtöbbet 100 GB-ot, de helyhez volt kötve, adott bázistoronyhoz rögzítve. Meg talán még az sem volt mindegy, hogy nappal volt vagy este a forgalmazás.
[ Szerkesztve ]
-
válasz draco31 #5970 üzenetére
Igen, sajnos a mobilinternet még ennél is problémásabb... önmagában az azért is, mert nem korlátlan a forgalom mennyisége... amiket meg adnak - bár állítólag flottásoknak van korlátlan is - egy hónapra, egy nagyobb játékkal letöltésével Steamről feléled.
Aztán ott van, hogy a legtöbb helyen csak 4G van - pl Hajdúszoboszlón is - a térerő is ingadozik, nem mindegy, hogy beltér vagy kültér, még a mikrohullámú antennája fixen kint van a lakásból ... és körülményesebb routerbe vezetni is a mobilnetet.
Szomorú, de sajnos sokan vannak ilyen helyzetben Internet terén. Az ilyen mikrohullámú ISP-k meg csak az ilyen helyeken tudnak megmaradni, ott viszont kaszálnak. De muszáj is nekik, mert ha érkezik egy normális vezeékes szolgáltató, lehet az ED3.0- is, akkor kalap, kabát!
Bár az is igaz, hogy nem nagyon fenyegeti őket ez a veszély, mert arra a területre, ahol idáig semelyik szolgáltató nem húzott ki semmilyen vezetéket, az automatikusan HHH-s térség ebből a szempontból
-
-
makoss
veterán
-
Berukaa
csendes tag
válasz draco31 #5633 üzenetére
Ismeretlen? :D az is jó lehet nekem nem lenne bajom a DSL-el sem.... De nálunk a faluban max 8mbit/s ami jön legszarabb helyen 1-2mbit/s ezeket a településeket kéne előtérbe helyezni nem azt ahol jön VDSL-en a 30-80mbit/s mert eddig ezeket optikázták le csak megtapsolni tudom őket
-
KROK640
nagyúr
válasz draco31 #5570 üzenetére
Igen, vannak helyek ahová szeretnek menni és ahová nem. A nagy lakótelepeket (panelházas környék) pl imádják, rengeteg előfizető relative kevés kiépítési melóval.
Debrecenben most is tudok olyan helyet, ahol még ADSL(!) sincsen, és tőle nem messze pedig már kétféle optika is elérhető.De egy haverom szívta meg a legjobban. Debrecenben a belváros közepén lakik egy kiemeleten védett műemlék épületben amit a várostól bérel, és bár mindhárom nagynak van optikája a szomszédos épületekbe, amint megtudják, hogy melyik épületről van szó, egyik sem vállalja a bekötést. így választhatott az 56K-s modemes net és a mobilnetes wifi stick között, értelemszerűen az utóbbi lett.
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
madagaszkar
tag
válasz draco31 #5501 üzenetére
Üdv!
Szamosnet Kft. Fehérgyarmat, fejlesztése az egyik érintett településen. Az egész faluban hasonlóan néznek ki a "dobozok", bármelyiket lefotózhattam volna. Kb. 2-3 éve, hogy elkészült a "fejlesztés". Nem azóta lett ilyen, már akkor is hasonlóan nézett ki. A Fehérgyarmati irodájuk megszűnt, kiürítették teljesen. Szolgáltatás nincs az érintett 44 település egyikén sem. Erről forgathatna egy riportot az RTL Házon kívül, vagy Hadházy Ákos. Néhány porta előtt a lakosok nylon zsákokkal bebugyolálták az elkészült remekművet, gondolom bántotta a szemüket.[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
válasz draco31 #5441 üzenetére
1. Ez eléggé nagy baj, hogy szomszédok területén álló fák is akadályoznak, mert ez az első megoldást tényleg nehézzé teszi nagyon
2. Igen, valami ilyesmire gondoltam
3. Hm, egész jó kis csomagok vannak (30/10Mbit 2205ft; 100/25Mbit 3255ft; 300/50Mbit 3675ft - ebből egyértelműen az utolsó a bestbuy), az viszont semmi jóra nem enged következtetni, hogy a weboldal szemlátomást 3+ éve frissült legutóbb. Viszont a weboldal szerint van Tiszakóród a szolgáltatási listában. (bár az is igaz, hogy csak telefonra ha jól értelmezem, meg ilyenkor szokott játszani az utca, házszám probléma is).
4. Érdemes lenne beszerezni egy nagyobb HDD-t, és amit többször lestreamingelnél (kedvenc videók, zenék) azt inkább merevlemezről indítani, az adatforgalom csökkentése érdekében. Mindenesetre akkor a wifi stickes korlátlan net játszana csak, az meg eléggé drága.
5. Esetleg hogy költözöl, de tudom, ez bőven nem olyan egyszerű mint az ember ahogy kimondja.... ezáért is nem vetettem, fezt fel.[ Szerkesztve ]
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
válasz draco31 #5434 üzenetére
Ezesetben a következőket tudod tenni :
1. A környező fákat megmetszed, megmetszeted, ha kell engedélyt szerzel rá (szerintem a leglassabb és legkevésbé jó megoldás)
2. még magasabb antennát szerzel
3. bekötetsz kábeles internetet (ez lenne egy hosszútávú és jó megoldás, ha van rá lehetőség)
4. Veszel hordozható wifi hotspotot ami valami jó sok Gigás mobilnettel vanInkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
makoss
veterán
válasz draco31 #5428 üzenetére
A NMHH-nak én is írtam, az átirányított a KIFÜ (ugyfelszolgalat@kifu.hu) ahol azt írták:
""Tisztelt xx!
A 2022.08.29-én az ügyfélszolgálatunkra elküldött levelére válaszolva tájékoztatjuk az alábbiakról:
A Szupergyors Internet Program (SZIP) célja az ország összes háztartásának újgenerációs szélessávú (NGA, next generation access, azaz minimum 30 Mbit/s névleges letöltési sebességet biztosító) hozzáférési hálózattal el nem látott címeinek lefedése.
A SZIP alapját, azaz a még nagysebességű internet szolgáltatásra képes infrastruktúrával le nem fedett magyarországi címek meghatározását a 2014. december – 2015. április között országosan lefolytatott, szolgáltatók által biztosított információkon alapuló internet lefedettségi felmérés képezte. A lefedettségi felmérés az ország összes olyan címmel, helyrajzi számmal azonosított belterületi és ipari ingatlanjai esetében megtörtént, amelyek szerepeltek a 2014. évi KEKKH és KSH címadatbázisban. Az Európai Uniós elvárásoknak és céloknak megfelelően egy címet akkor tekintünk szélessávú, vagy más szóval szupergyors internettel (NGA) lefedettnek, ha az internet szolgáltató – amennyiben a címen lakó ügyfél megrendeli – 15 munkanapon belül képes az ügyfél számára a lakásába/házába kiépíteni és bekapcsolni a 30 Mbit/s vagy annál nagyobb névleges letöltési sebességű internet szolgáltatást
Az Ön által megadott Tiszapalkonya, cím a lefedettségi felmérés időpontjában szélessávú internettel lefedett volt. Emiatt a cím nem képezte részét a Tiszaújvárosi járás hálózatfejlesztésre vonatkozó GINOP 3.4.1-15-2016-00215. számú támogatási szerződésnek.
A hálózatfejlesztést végző kedvezményezett Magyar Telekom Távközlési Nyrt. a hatályos támogatási szerződés szerint a lefedett címeken nem tervezett új lefedési hálózatot, így Tiszapalkonyán sem.
Tisztelettel:
Németh Gábor
Ügyfélkapcsolati munkatárs, Ügyfélkapcsolati Iroda, Ügyféltámogatási Főosztály
KIFÜ Ügyfélszolgálat
Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
cím: 1134 Bp. Váci út 35.
tel: +36 1 450 3070
e-mail: ugyfelszolgalat@kifu.hu, hibabejelento@kifu.hu""Mondjuk ezek ketten egymást nem találnák meg a sötétben, nem hogy a netet!
Nem tudom kinek higgyekKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
the.odzsy
aktív tag
válasz draco31 #5401 üzenetére
Valóban. Tudomásom szerint a hírközlési jogszabályok nem kötelezik a szolgáltatás igénybevételét -új ingatlan esetén- földkábelen történő bekötésre. Szemben az MVM-mel, ahol már csak földkábeles bekötést engedélyeznek új ingatlan építésénél.
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
félisten
-
makoss
veterán
válasz draco31 #5299 üzenetére
nekem azok túl kicsik, összetörik a kezemben
#5300 pruzsi adatlapomon van, de lehet állandó üzemre veszek egy Intel NUC 11 Performance Kit-et. Miért kérded?
Seed szerver nekem idegen, másra bízni adataim
Próbáltam más megoldást, úgy mint ami a havernak van, de az istennek nem jött össze, akkor nem kellene szarakodni a kreditekkel[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
taki01
őstag
válasz draco31 #5025 üzenetére
Vissza kell fizetni a pályázati pénzt és újra kiírják. Ha nem pályázik senki, akkor emelik a támogatást. A megvalósulási dátumig kész kellene lenni, de sokan nem tartják be. Sok minden befolyásolja, pl: engedélyeztetés, munkaerőhiány stb. ezekre hivatkozva tudják tologatni a határidőket.
-
Gyula000
csendes újonc
válasz draco31 #4991 üzenetére
Szia! Szerintem a kozosseg.telekom.hu oldalon próbálkozz. Nekem tavaly januárban ezen az oldalon azt írták, hogy '21 vége '22 közepe között fognak fejleszteni. A Facebookon azt írták a nyáron, hogy a környéken nem lesz semmilyen tervezett fejlesztés. Most a szomszéd faluban építenek, ha ott kész lesz minden akkor jönnek felénk.
-
RandomName
senior tag
válasz draco31 #4475 üzenetére
Ez ilyen.
Felénk is húzódik egy ideje....
76.hsz
174.hsz
De elvben most kezdték bekötni a hivatalokat, és pár héten belül elkezdik az előzetes regisztrációval igényt bejelentőket.
Laza 1.5 év késés az akkori tájékoztatáshoz képest."A logout olyan mint egy joghurtkultúra... bedobod a bejegyzést, és minimum 8, maximum 24 óra múlva minden tag a téma egyetemi szintű szakértőjévé válik." By: DeFranco (2016)
-
Porlac
újonc
válasz draco31 #3640 üzenetére
Hát szerintem még nem foglalkoznak vele mert megint meg lett hosszabbítva a határidő 2021. 12. 31 ig a kifü küldte egy hónapja kb. A Keszthelyi járásban a Szupergyors Internet Program (SZIP) keretén belül a GINOP-3.4.1-15-2016-00234. sz. pályázat nyertese és a támogatási szerződés kedvezményezettje az MVM NET Zrt., amely szolgáltató optikai hálózattal (FTTH-PMP technológiával) vállalta a lefedést, mely legalább 100 Mbps sebességet biztosít. A hatályos támogatási szerződés alapján a fejlesztés fizikai befejezési határideje: 2021.12.31. Jelenleg a járásra vonatkozóan a tervezés folyamatban van. Úgy hogy még egy évet várhat mindenki előbb fognak a szip 2.0 ban fejleszteni mint hogy a szip 1nek vége legyen.
-
madagaszkar
tag
válasz draco31 #3486 üzenetére
Üdv!
Nálunk már elérhető optikán tavaly nyár óta ( elméletileg). A napokban akartam internetet rendelni tőlük és közölték, hogy nem lehetséges, szinte hülyének néztek, hogy mit akarok én tőlük! Hozzáteszem, hogy tavaly júniusban érdeklődtem a bekötés felől és akkor lehetséges volt, minden további nélkül bekötötték volna, csak akkor még hűség kötelezett a Telekom felé. Ráadásul még akció is volt, az új előfizetők között egy Samsung smart tévét sorsoltak ki szeptemberben. Ennyire komolyan lehet őket venni. Egy vicc ez az egész "cég".
-
Fücsök007
őstag
válasz draco31 #2802 üzenetére
Külön kell a településekre, illetve külön kell adott gerincszakaszra engedély x és y település között. Már biztosan megkaptak minden engedélyt, mert még a 2. körös Tiszavasvári járásban is megvannak többségében az építési engedélyek, csak a szolgáltatónak(PR-telecom) nincs elég műszaki embere. (Nem lehet mindent alvállalkozóval megépíttetni.)
[ Szerkesztve ]
-
djzotya1983
tag
válasz draco31 #2353 üzenetére
Az a durva épp tegnap írt a szolgáltatóm hogy ne várjak itt fejlesztést mostanában, mégis itt futkosnak egész nap, plusz csak ő az egyetlen nyertes elvileg, mivel a mikrós net az azóta mióta dsl van gyakorlatilag halott. Tehát a Telekom mint egyedüli nyertes van itt. Az optikai leállás készen van már rég mármint a központig...
-
-
Porlac
újonc
válasz draco31 #1889 üzenetére
Szép ez az oldal mintha 9.ben programozás órán a legelső txt-ben készült html oldalam . De különben szerint majd az utolsó pillanatban fognak csinálni majd valamit szerintem. De ne legyen igazam. nem tűnnek nagyon komoly vállalkozónak nagyon érdekes hogy tudta meg nyerni a pályázatot egy ilyen cég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest