- Gyertek a 11. BRSZK-ra! Lesz DFI UV alatt, és mart szilícium tapi!
- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- bullseye: Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: MárkaLánc
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
-
KROK640
nagyúr
Hát az nagyon sok, nekem 300Mbitre(!) van korlátozva a download, mert a HDD úgysem tudja huzamosabban gyorsabban írni, aztán csak leesik a töltési sebesség. Jobb inkább stabilan 300Mbittel tölteni, minthogy össze-vissza ugráljon 500 és 1Mbit között.
300-350Mbyte-hoz már egy gyors SSD kell vagy RAM drive.A mikrós net mindenhol szakadozós és gyenge, még dolgoztam is olyan netszolgáltatónál ahol ilyen netet adtunk. Voltak bajok.
-
KROK640
nagyúr
-
the.odzsy
senior tag
NMHH oldalán beírod a helység nevet, és jó esetben kidobja, hogy melyik cég, milyen technológiával, milyen engedélyszámon építi a hálózatot. De van, hogy semmit nem találsz, csak építkeznek, és mikor kész dobálják a szórólapot!
-
trec12
addikt
Sok helyen nyertek már a SZIP-el is. Ha nem volt semmi azért ha meg helyi "egyeduralkodó" szolgáltató volt akkor meg azért.

Nálunk is így lett Telekom (SZIP) aztán még a One is megérkezett (ex.Invi terület) az optikával idén nov. elején. Így már három vezetékes szolgáltató van + Yettel 5G is van ha ez nem lenne elég. Na ez is egy véglet a semmihez képest.
-
woodworm
veterán
-
draco31
veterán
-
Shkiz0
nagyúr
-
Shkiz0
nagyúr
Kóród?

Esélytelen sajna. Rengeteget jártam amúgy oda amikor itt a beregbe felvásároltak egy rakat szolgáltatót (én is így kerültem hozzájuk de 3-4 hónap után elég is volt belőlük)
Szülőknél Olcsván pl már 1.5 éve belekezdtek, még mindig nincs kábel a csövekben, és nem működik még csak részlegesen sem. -
madagaszkar
tag
-
madagaszkar
tag
Üdv!
Nyáron volt nálam egy Telekomos szerelő és azt mondta, hogy a Telekom fogja megvenni a hálózatot, ezt 100 %-os biztosra mondta. Akkor még vártak arra, hogy pár dolgot befejezzen a jelenlegi cég. Amúgy dolgoztak nálunk és a szomszédos településeken is, szóval van remény. -
the.odzsy
senior tag
Mostanában nem megy az olyan egyszerűen, mármint a pénz lenyúlás. Nem nagyon van lehetőség pénzlekérésre előre. Van erre a NMHH-n kívül egy felügyelő szervezet.
-
Diák66
őstag
Ez a fejlesztési program volt már linkelve?
Engem az érdekelne, hol pályáztak és melyik cég.
"A digitális társadalom és gazdaság fejlődésének alapja a lehető legtöbb helyen elérhető gyors internet. A Gigabit Magyarország Programnak köszönhetően Budapesten kívül az ország 174 járásában létesülhet nagy sebességű internetkapcsolat vidéki állampolgárok, vállalkozások és intézmények számára. "
"Az első pályázati szakaszban 109 pályázat érkezett be a megadott járáshelyeken történő fejlesztésekre, a második szakasz során 2025. szeptember 26. és október 21. között további járások igényhelyei lesznek pályázhatók"
-
garga pista
őstag
-
GoodSpeed
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Haver is megunta a vacakolást a nettel, papíron itt 100/5 mikro van, nála jó esetben elérte a 30 környékét. Mobilnet is 70/20 jó esetben a legerősebb, szóval most teszteli a Starlinket. Első pár mérés 220/50 környéke volt, és 20-30 közötti ping. Nem tökéletesen kék ég volt, szóval jónak tűnik elsőre.
Mennyi a havidíja?
#8260KROK640
Breaking News! Véget ért Tiszapalkonyán a digitális diszkrimináció!
Ezzel csapatja a mester!
PC-je
LaptopjaGyorsabb nete van abban a kis faluban mint nekem Hajdúszoboszló fürdőnegyedében.
Nekem viszont a Ryzen 9 9900X + Radeon RX 9070 XT- s rendszerem 64 GB RAM-mal erősebb sokkal mint az ő gépe
-
garga pista
őstag
Én feladtam az elején már, ő se érti amit kérdez sokszor. Nem értek ennyire az 5G-hez, mint ott páran a topikban, csak épp Yetteles kérdésem volt és írtam én is a topikba.
Csak ott is ment a mártírkodás, hogy nála az 5G sebesség lehetne több, de nem az.
Gondolom letorrentezi a teljes internetet
Legalábbis nemrég rakott be képet az adatforgalomról oda a Yetteles topikba. -
GoodSpeed
veterán

Holnap majd még átnézem, de ebben is van kemény rész, pl a 20-21 naponként küldi a leveleket a Telekomnak...
Basszus, mit veri magát? Ha már a földben az optika, vagy az oszlopon, akkor már biztos hogy lesz. Ha naponta 10 levelet ír sem lesz előbb, mint az ütemtervük szerint. -
KROK640
nagyúr
Hát ha 12 megával HD filmet néznek, gratulálok. Bár úgy lehet, hogy elindítod, megállítod, és fél óra múlva már nézhető, hogy ne puffereljen végig.
De legalább ott 100/10 van, mérföldekkel jobb lehet, mint nekem a 100/5. Ugyan annyit fizetek érte, mint az. Nem tudom miért sajnálja mindenki ennyire a feltöltést.SImán lehet akár 1Mbittel is ... csak előtte le kell tölteni

Nekem mondjuk a Voda stabilságának hiánya már megtanította, hogy ami hosszabb mint egy max 10 perces YT videó, azt mindent töltsek le, hamar lejön, és nem kell aggódnom, hogy mikor megy el a net. NA meg a tárhely is erre való
sorozatot pl csak akkor kezdek ha a komplett évad a gépen van...A feltöltést 20 éve mindenki sajnálja, mert az áll mögötte, hogy az átlag user tartalomfogyasztásához nem kell nagy up... akinek igen, az meg megszívta, esetleg vegyen sokszoros áron üzletit (ahol sokszor alig jobb a feltöltés)
Emlékszem jó sok éve, mikor Debrecenben terjedt a Digi, és még az arány alapú torrent oldalak voltak, akkor a Diginek volt 10/10 és 20/20-as netje is. Én meg sárgultam az irigységtől a kis ADSL-emmel, ami akár 65K/s-et is feltudott tölteni ha minden csillag együtt állt... -
trec12
addikt
Hát ha 12 megával HD filmet néznek, gratulálok. Bár úgy lehet, hogy elindítod, megállítod, és fél óra múlva már nézhető, hogy ne puffereljen végig.
De legalább ott 100/10 van, mérföldekkel jobb lehet, mint nekem a 100/5. Ugyan annyit fizetek érte, mint az. Nem tudom miért sajnálja mindenki ennyire a feltöltést.Szülővárosomban is sokáig 100/5 volt a helyi HFC-nél előtte meg 40/3.
Most, hogy megy már a Telekom majdnem mindenhol meg be optikázta a várost a One is - várhatóan augusztusban indulnak a maradék Telekom területekkel + jönnek a társasházi beállások - érdekes módon duplájára nőttek a sebességek azonos áron.
Az alap net 200/12 lett. Sőt azóta lett még komolyabb akció is. Így a sokkal nagyobb Vidanetnél is jóval olcsóbbak lettek.
Ezzel nyertek egy kis időt de amint elterjed és elhiszik az emberek, hogy gyorsabb, olcsóbb jobb ár-értéket kapnak az optikánál elindul az elvándorlás. Hogy RFoG-ra, FTTB-re főleg nem optikára nem fognak/tudnak átépíteni az szinte teljesen biztos. Meg már el is késtek vele..... -
CosworthF1
tag
Sajnos törölte, aki eredetileg szerkesztette, nem tudni, miért, pedig nagyon hasznos segítség volt
A nagyoknak van előminősítője (Telekom, ONE, településszinten PR-Telekom), a kicsiknél az ÁSZF-ben szokott szerepelni a szolgáltatási terület (pl. OPC-Networks ÁSZF 56. oldal), vagy ügyfélszolgálaton tudsz rákérdezni (pl. az Oros-Com ilyen). -
KROK640
nagyúr
Akkor ne csodálkozzanak, hogy hétfőn-kedden csak a zsákba macska kedűvek rendelnek

de érdemes egy kérdést bedobni azért, legfeljebb ha más nem, felméred, hogy mekkora érdeklődés van másik szolgáltatóra/netre. -
KROK640
nagyúr
Akkor valószínűleg nem megy már az oldal

Szerintem a falud facebook csoportjában próbáld meg ezt megtudakolni. -
KROK640
nagyúr
-
Diák66
őstag
-
KROK640
nagyúr
-
GoodSpeed
veterán
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
Van már gigabitesük.
De itt azt írja, hogy ne igényeljek.
-
GoodSpeed
veterán
Igen, még éppen ki bír menni 100-ig, de csak ha egy cuccos nyúzza.
De ha már 2-3 eszköz használja, pl. én stream-et nézek TV-n, öcsém meg játszik konzolon, akkor már váltogatja a TV a minőséget.
Augusztusban volt kb. 1 hét, amikor valamit állítgattak, és a feltöltés akkor 20 mega volt, vagy néha több is, de 20 mega alá nem nagyon ment. Na akkor mehetett sok cucc egyszerre, nem zavarták egymást.
Van pl. MNHH mérődobozom, azt úgy kötöttem, hogy minden órában mérjen, meg is fogja abban az 1 percben a netet amikor mér.
Az emeltebb feltöltésnél észre sem lehetett venni, hogy ügyködik.Nálam úgy van bekövetve az NMHH mérődoboz, hogy akkor is mérjen amikor aktív időszak van, igazából nem is veszem észre, az ASUS RT-AX86S egyik portján csücsül:
Ehh, tegnap este még aludtam volt 540 körüli eredmény is
-
KROK640
nagyúr
Errefelé a feltöltést nem nagyon szeretik bőven méregetni, ez régen pl a DC idejében a filemegosztásnak is egy jó korlátja volt.
Persze a 4:1-hez régen, pl ADSLnél (512/128K, 1024/256K) még el is ment, de ami manapság van : 512/22Mbit se jó arány már, de a 100/5 egyenesen vacak, kész csoda, hogy lefelé a 100Mbit ki tudja magát pörögni.
De pl régről kiindulva a mostani netemnek 512/128Mbitnek illene lennie, nem 22Mbites feltöltésnek mindössze
Ha pl valaki webfejleszt, vagy tartalmat gyárt és nagy videókat töltöget fel, netalán aktívan felhőzik, annak ez bőven kevés. A Vodánál pl még az 1000Mbites letöltés mellé is csak 40Mbites upload jár
-
GoodSpeed
veterán
Ez rendben, de olyankor borul a dolog, ha eltűnik a nyertes, és semmi egyéb nincs, csak mikrós cucc.
T-t megkérdezem kb fél évente, mindig az a válasz, hogy nézzem meg a hálózatfejlesztős oldalukat, aztán ha elérhető a hálózat, jelentkeznek. Azt meg hamarabb látom ha építenék, mint ha kész lenne.
Na olyankor van extra nagy szívás. Mert ott még ki is volt hirdetve. Joggal lehetett készülődni rá...
Gondolom a településrendezési tervre nem verik magukat az önkormányzatnál, hogy csak földkábel :XD A mikrós cuccnál meg még az xDSL is jobb, mert az legalább vezetékes és stabil, nem kell rálátni a toronyra, nem kell az időjárás miatt sem aggódni, hogy amikor nagyon esik, akkor nincs net stb...
A másik "éteri" cucc a rendes mobilinternet otthoni verziója, úgy tavaly még én is fontolgattam a Yettel félét, de aztán megnéztem a feltételeket, még router díj meg ilyenek (ezek csak az utolsó szögek voltak az ötlet koporsójába), azóta is elégedett vagyok a DIGI1000-zel, mondjuk már az idei díjkorrekciós emelést nem úsztam meg:
-
GoodSpeed
veterán
Írtam már én is az MNHH-nak, hogy mit tudnak felém mi újság.
Úgy látják, hogy nem volt itt hálózatfejlesztés ( ez nekem is feltűnt ) és 2022-ben csináltak utoljára országos felmérést, és akkor nem adott egyik szolgáltató sem adatot, hogy itt van-e hálózatuk.
Amit meg írtam, hogy senkinek sincs itt semmilyen tyúkbele
És kérdezzem meg a KIFÜ-t, hogy mi újság.
Na akkor nézzük mit mondanak.
Az érintett ISP adhatna ki első kézből ilyen információkat, de náluk a fejlesztés egészen addig hétpecsétes titok, ameddig el nem kezdik a kábeleket fektetni, vagy az NMHH oldalán le nem kérdezhető, nehogy a konkurencia beelőzze őket, ami mondjuk ha a hatósági engedélyük előbb van meg mint a konkurenciának, akkor már csak abban az esetben lehetséges, ha utána bénáznak a kivitelezéssel.
Viszont én pl azt tapasztaltam a magam, és mások esetében is, hogy a szolgáltatók a teljes spektrumot lefedik tájékoztatás címszó alatt.
1. írsz az ügyfélszolgálatnak, ahol egy teljesen random levelet is kaphatsz, olyan tartalommal is.
2. Ugyanez, csak hiába akar segíteni, neki sincs az orrára kötve.
3. Ha nagyon utánanéz, esetleg juthat vagy teljesen releváns információkhoz, vagy kilogikázza, és mond egy olyat, hogy majd jövőre valamikor, esetleg, tervben van. Aztán vagy bejön vagy nem.
4. Megmondja az igazságot: miszerint ez üzleti titok.
5. Esetleg azt mondja, hogy tervben van, miközben nincs, mert kis ingyen reklám, és kis káosz teremtés. Példának okáért elterjed az egész faluban, így egy csomóan döntönek úgy, hogy nem hosszabbítanak hűséget a régivel. Nyilván úgy többet fizetnek a réginek, de a már meglévő szolgáltatónak ott megcsappan a fixen leszerződött ügyfeleinek száma, ami rontja a belső statisztikát.
6. Halvány lila fingja sincs, le akar koptatni, és ír valamit, felületesen.Nyilván egy teljesen transzparens rendszerben is elsődlegesen az ISP ahol egyáltalán megszülethet a terv, hogy na lefed(nék) azt a territóriumot, ha a hatósági engedélyeket megkapják. Aztán persze lehet, hogy nem kapnak engedélyt.
Példa. Kitalálja X ISP, hogy fedjük le légkábellel valamelyik erősen védett belvárosi részt. Erre a helyhatóság azt mondja, hogy nagyon örülnek, de légkábellel semmiképpen sem, ellenben földkábellel megadják az engedélyt. Amire ők meg azt mondják, hogy ez már olyan macera, hogy ők ezt nem vállalják be. A helyhatóságnak megírják levelüket, hogy légkábel vagy semmi, ők meg viszont válaszban közlik, hogy akkor semmi.Hajdúszoboszlón a legtöbb helyen légkábel van. Mert gyorsan telepíthető (az idő pénz ebben a buliban is), kevesebb is a meló vele, és még az sem valószínű, hogy a markoló elszakítja a kábelt, csak ha az oszlopot is kidönti. Cserébe meg, hát ronda, de ahol a villanyvezeték is légkábel, ott nem tűnik fel különösebben, hogy alatta 1 méterrel fut pár szolgáltató légkábele is.
Viszont a főutcán, végig földkábel van:
Debreceni út – Google Térkép -
trec12
addikt
-
KROK640
nagyúr
Ezt én sem. De világ életemben mindig olyan szolgáltatóknál voltam, ahol egy relative gyors letöltés mellé a töredéke jön upload-ba.
Elképzelhető, hogy abból indulnak ki, hogy a legtöbb ember nem webfejleszt, nem tölt fel videókat, nem felhőzik, nem torrentezik, és a netsebességnél is csak a lefelét látja. (mint régen sokan : a processzor MHZ-e legyen minél nagyobb, a többi nem számít) -
GoodSpeed
veterán
Nálam is úgy van beállítva, hogy akkor is mérjen:
Egyszerűen azért, mert az első NMHH mérődobozom is a routeren csüngött, és nem fordítva, mert egyfelől nem kell keresztülmennie rajta minden forgalomnak, másrészt nekem mérjen minden órában, ne csak akkor amikor alszom

DIGI-s Facebook csoportból:

#7423KROK640: Azt ki kell érdemelni. Véletlen megláttam a Telekom csoportban, mondom lekérdezem már a hozzászólásait... hát látom, hogy nyomja a f@szságait mint itt... erre kedvesen és aranyosan megjegyeztem neki, hogy nem biztos, hogy ez lesz a hosszú élet titka a Telekom csoportban. De nem privátba írtam neki, hanem nyíltan. Erre küldött nekem két PM-et :XD
#7424KROK640: Jaja!
A szerződésen 17-e szerepel azt hiszem, de 16-án kötötték be 
Tehát a 685. nap!

-
Sirandrish
legenda
-
GoodSpeed
veterán
Annyira köthető jelenleg nála, mint nálam, csak nekem azért minőségi netem van:

A 100/5-ből mennyi a tényleges?
-
GoodSpeed
veterán
-
Diák66
őstag
Ahol nem valósult meg a projekt, ott nem kaptak pénzt sem, az EU-s támogatás ilyen, utófinanszírozás van. Vagy vissza kell tolni a kapott összeget. Nem nagyon lesz most ilyen pályázat sajnos
Mi is hoppon maradtunk az ADSL kiváltása kapcsán. -
madagaszkar
tag
-
Klown
aktív tag
Tudom, de ők is csak annyit irtak hogy:
vezeték nélküli (GSM) technológián nyújtott telefonszolgáltatásunk
Én értem így, mert sokszor volt hogy "városi" ismerős kérdezte hogy van vezetékes telefonom, ha nincs net meg tv vezetékes. Aztán magyaráztam hogy is van ez.
Szóval semmi gond a pontosítás, én csak idéztem a hülyeségüket.
Mint ahogy kérdeztem mit tudnak a netfejlesztésről, aztán az a válaszuk, hogy iratkozzak fel az oldalukon, és ha köthető akkor értesítenek. Ez meg rendben van, csak ha elkezdik építeni, azt hamarabb látom, mármint ha lógnak az emberek az oszlopokon, így ezzel a válaszukkal is kb annyit érek, mint ha most a velem szemben ülő kutyámtól kérdezném.
De legalább ezt a csúcstechnikát nem kell nekik visszaadni, meg lehet tartani
Létezik még RLL-es vonal?!
Az kemény! 
Emlékem szerint [körzetszám]-7xx-xxx-es tartomány volt régebben kijelölve részükre. De ez az infó már vagy 20 éves, de legalább nagykorú...Üdv: Klown
-
Ic3man
tag
GSM-RLL rendszerről beszélgetünk, ne keverjük a GSM-el, ahogy van GSM-R, E-GSM ez is más.

Csak pontosítás. Bocsi!
-
draco31
veterán
Gondoltam benézek újra, látom az emberünket közben hidegre tette valaki.
Szóval kaptam levelet trékomtól, hogy megszűnik a GSM alapú házi telefon február végétől hálózatfejlesztés miatt.
Ez most azt jelenti, hogy országosan kivezetik ezt, vagy jönnének madzaggal, és ezért? Utóbbira sehol nem találok semmit továbbra sem.Megkérdeztem a trét, országos ez a GSM lekapcsolás.
Akkor nem is reménykedek, hogy váltanák kábellel nálunk. Szóval marad ez a 100 megás csoda még szerintem évekig. De legalább ezen fejlesztenének legalább 200/30-ra, mennyivel jobb lenne már, mint ez a 100/5. -
GoodSpeed
veterán
Szóval kaptam levelet trékomtól, hogy megszűnik a GSM alapú házi telefon február végétől hálózatfejlesztés miatt.
Ez most azt jelenti, hogy országosan kivezetik ezt, vagy jönnének madzaggal, és ezért? Utóbbira sehol nem találok semmit továbbra sem.Ja, amúgy most milyen frusztrált lehet
. Már megint diszkriminálják, gondolhatja! 
#7267Rick
Azt nem tudjuk, hogy mennyi időre lett kirakva a topicból
Bár vélhetően okosabb nem lesz, viszont dühösebb igen
Viszont nekem legalább nem írt privátban
#7268Sirandrish: Vagy kétszer, vonatból láttam az ottani vízerőművet
De azt nem gondoltam, hogy az Internet azóta is gyengén csordogál... Viszont amikor láttam a vízerőművet, az masszívan a 90-es évek volt, akkor még csak nem is nagyon csordogált
-
Rick4
félisten
Ez most azt jelenti, hogy országosan kivezetik ezt, vagy jönnének madzaggal, és ezért? Utóbbira sehol nem találok semmit továbbra sem.Hát igen, azóta elég uncsi lett a topic!
-
madagaszkar
tag
-
makoss
veterán
-
Lajosnagy17
senior tag
-
KROK640
nagyúr
-
GoodSpeed
veterán
Media Markt árulja:https://hir.mediamarkt.hu/magazin/cudy-p5-5g-router-oda-ahova-a-kabel-sem-er-el/?utm_source=facebook%20owned&utm_medium=soc-fb%20link%20post&utm_campaign=socialpost&utm_term=20230722&utm_content=cudyp5
-
madagaszkar
tag
Üdv!
Ma próbáltam felhívni a Szamosnet honlapján szereplő telefonszámokat, hogy érdeklődjek, mivel elméletileg tegnap be kellett fejezni a beruházást. Az új 20-as számuk kicsöng, de senki nem veszi fel, a honlapjuk alján található két szám hivásakor pedig az " Ez a szám nincs hozzárendelve egyetlen előfizetőhöz sem" szöveg hallható. A Fehérgyarmati irodájukat ugye azt teljesen kipakolták, gyakorlatilag üres, az ajtón semmilyen felirat nincs, hogy átköltöztünk xy helyre stb. Elméletileg van egy országgyűlési képviselőnk is, valamint 44 polgármester, akik az érintett településeket vezetik és senki nem tesz semmit, ezzel az egyre inkább lenyúlás szagú történettel kapcsolatban. Nagyon szomorú!
-
GoodSpeed
veterán
-
molnarpeter
nagyúr
-
GoodSpeed
veterán
Örülök, hogy segíthettem

#6003KROK640: Az a helyzet, hogy mi sem voltunk kitömve, de akkor a család látta, hogy ez számítógépőrült
, hátha ebből fogja enni a kenyerét, és vettek nekem egy új gépet a debreceni Queen Computerből, akkor volt olyan 150 E Ft körül... DOS + Windows 3.1 volt rajta...https://pcforum.hu/hirek/25992/windows-11-moment-3-frissites-fejlesztesek-ujdonsagok-usb4
"Ezek között lesz pl. hogy a csomag telepítését követően be lehet majd kapcsolni a másodpercek megjelenését a tálcán látható órán"
Ezt a Windows 3.1 már tudta az első PC-men 1997-ben...
Most meg:
"Raymond Chen magyarázza, hogy miért nem jelenik meg a másodperc az órában a Windows operációs rendszerben. Az eredeti ok az volt, hogy a másodperc megjelenítése negatívan befolyásolta a rendszer teljesítményét egy 4 MB-os rendszeren, mivel a rendszernek emlékezetben kellett tartania az idő kiszámításáért és kirajzolásáért felelős kódot. Azonban ma már a számítógépeknek sokkal több mint 4 MB memóriája van, de még mindig nem javasolt a másodperc megjelenítése az órában, mivel ez negatívan befolyásolhatja a rendszer teljesítményét."
CRT monitorom volt 2005-ig... nem volt más elérhető. Eleinte még monocrome Stamdford Canada monitorral... amit egy Raffles váltott... az már színes volt... A hangkártya is gagyi volt, Sound Blaster Compatible
az azért rajta virított. Az is elromlott garanciális időn belül. A hölgyek a boltban csípőfogóval műtötték
Az S3 Trio 64V+-ban azt hiszem elsőne 1 MB memória volt, azt lehetett bővíteni 2-re...
Az alaplap valami gagyi, a CPU-m meg AMD 5x86 volt ... 1998-ban váltottam Acorp 5TX29 alaplapra + Cyrix (IBM) 233 MHz-es CPU-ra. Pechemre vettem egy Inno 3D Voodoo Rush VGA-t ami kegyetlenül rossz volt, teleszemetelt a képernyőn megjelenő karaktereket

2001-ben váltottam előbb Aristo alaplara (az is gagyi volt, és el is romlott), majd garanciális csere után EPOX alaplap + AMD Duron 750-re
Nvidia RivaTNT2 64-es VGA-val.2003-ig azon ment a Windows XP. 2003-ban lett új gép, ASUS A7V8X-X LAN + Amd Tbred 2200+ CPU-val...
Nekem az XP volt a kedvenc OS, aztán a Vista is tetszett, és a 7 eleinte nem annyira, de aztán hozzászoktam a SuperBarhoz. A Windows 8.x-ben a Kezdőképernyőt bírtam. Azt is kivették...
Amikor betöltöttem a 18. születésnapomat és nagykorú lettem, még nem volt Windows XP, csak Windows 98, illetve 2000-től Millenium Edition.
Úgy vagyok vele, hogy az XP nem egészen 3 hónappal a 20. születésnapom után jelent meg, szóval a húszak éveimet az XP aranyozta be, és a Vista, majd a végére beköszöntött a Windows 7 is. Ezekhez tehát azért is kötődőm, mert az életem, a fiatalságom részei, sok-sok kedves emlékkel, amik már sosem jönnek vissza...
A 30-as éveim elején jött a Windows 8, eléggé skizoid felülettel, de ez még most is tart, mármint a katyvasz mert a gépház és a vezérlőpult még itt-ott mindig átfedésben van. A Windows 10-től annyira nem voltam elájulva a Windows Update is totál le van butítva kinézetre. A Windows 11-ben egy kicsit csinosítottak rajta. A "Metro" pont arról szólt, hogy egységes legyen a kezelőfelület táblagépen, meg mobilon is. Mobil már nincs, táblagépből meg a Microsoft Surface ... Bizonyos értelemben úgy néz ki a dolog, mintha az OS-t levitték volna olyan szintre külsőre, mint a sötét DOS korszakban volt
-
GoodSpeed
veterán
Szia,
szerintem a névnek nincs jelentősége, de tévedhetek. Érdemes őket megkérdezni talán, de szerintem rendelésnél látszani fog, hogy van e jelentősége.
A router nem teljes értékű. A WiFi-jét nem tudod használni, a kezelőfelületére nem tudsz belépni. Érdemes a saját router mögé kötni, annak az egyik szabad LAN portjára. Így például minden órában mér. Ha fordítva csinálod, akkor csak abban az esetben mér, ha nincs forgalmazás rajta keresztül. -
makoss
veterán
Az a 3 hónapig napon szárított kukorica csutka routert ki is lehet dobni az ablakon!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Az akkor látott normális jelet mikor a szaharai sivatag özönvizet!
Nagyon felejtős! Folyton tölteni kell, attól jobb telóba tenni a simet de az is csak azért, hogy úgy csak a telót töltöd!
-
GoodSpeed
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Ez a korlátlanság jó opció. Azért ahol semmilyen alternatíva nincs 100/-20szal el lehet lenni, ha meg is van a térerő.
Anno 2014 körül egy ismerősömnek Telenor volt, és akkor az kínálta a legtöbbet 100 GB-ot, de helyhez volt kötve, adott bázistoronyhoz rögzítve. Meg talán még az sem volt mindegy, hogy nappal volt vagy este a forgalmazás.
-
GoodSpeed
veterán
Igen, sajnos a mobilinternet még ennél is problémásabb... önmagában az azért is, mert nem korlátlan a forgalom mennyisége... amiket meg adnak - bár állítólag flottásoknak van korlátlan is - egy hónapra, egy nagyobb játékkal letöltésével Steamről feléled.
Aztán ott van, hogy a legtöbb helyen csak 4G van - pl Hajdúszoboszlón is - a térerő is ingadozik, nem mindegy, hogy beltér vagy kültér, még a mikrohullámú antennája fixen kint van a lakásból ... és körülményesebb routerbe vezetni is a mobilnetet.
Szomorú, de sajnos sokan vannak ilyen helyzetben Internet terén. Az ilyen mikrohullámú ISP-k meg csak az ilyen helyeken tudnak megmaradni, ott viszont kaszálnak. De muszáj is nekik, mert ha érkezik egy normális vezeékes szolgáltató, lehet az ED3.0- is, akkor kalap, kabát!
Bár az is igaz, hogy nem nagyon fenyegeti őket ez a veszély, mert arra a területre, ahol idáig semelyik szolgáltató nem húzott ki semmilyen vezetéket, az automatikusan HHH-s térség ebből a szempontból
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
-
Berukaa
csendes tag
Ismeretlen? :D az is jó lehet
nekem nem lenne bajom a DSL-el sem.... De nálunk a faluban max 8mbit/s ami jön legszarabb helyen 1-2mbit/s ezeket a településeket kéne előtérbe helyezni nem azt ahol jön VDSL-en a 30-80mbit/s mert eddig ezeket optikázták le csak megtapsolni tudom őket -
KROK640
nagyúr
Igen, vannak helyek ahová szeretnek menni és ahová nem. A nagy lakótelepeket (panelházas környék) pl imádják, rengeteg előfizető relative kevés kiépítési melóval.
Debrecenben most is tudok olyan helyet, ahol még ADSL(!) sincsen, és tőle nem messze pedig már kétféle optika is elérhető.De egy haverom szívta meg a legjobban. Debrecenben a belváros közepén lakik egy kiemeleten védett műemlék épületben amit a várostól bérel, és bár mindhárom nagynak van optikája a szomszédos épületekbe, amint megtudják, hogy melyik épületről van szó, egyik sem vállalja a bekötést. így választhatott az 56K-s modemes net és a mobilnetes wifi stick között, értelemszerűen az utóbbi lett.
-
woodworm
veterán
Békés és Vas megyében is egyetemes szolgáltató a Digi (Invitel örökség), ha hagyják elcsaklizni a potenciális előfizetőket, akkor ottmaradnak a kötelezően fenntartott rezes hálózatukkal fizetőképes kereslet nélkül.
-
madagaszkar
tag
-
makoss
veterán
-
Diák66
őstag
-
makoss
veterán
-
madagaszkar
tag
Üdv!
Szamosnet Kft. Fehérgyarmat, fejlesztése az egyik érintett településen. Az egész faluban hasonlóan néznek ki a "dobozok", bármelyiket lefotózhattam volna. Kb. 2-3 éve, hogy elkészült a "fejlesztés". Nem azóta lett ilyen, már akkor is hasonlóan nézett ki. A Fehérgyarmati irodájuk megszűnt, kiürítették teljesen. Szolgáltatás nincs az érintett 44 település egyikén sem. Erről forgathatna egy riportot az RTL Házon kívül, vagy Hadházy Ákos. Néhány porta előtt a lakosok nylon zsákokkal bebugyolálták az elkészült remekművet, gondolom bántotta a szemüket.
-
makoss
veterán
-
mufuee
csendes tag
Szintén, csak mikro max 50 mega/8300.- vagy Yettel otthon Lite 500GB havi 8000.
Pécsely település.Amúgy látott már valaki életében dolgozó PR-Telekomos szerelőt?? Gyanítom nem fejezik be 2022 december 31-ig. :XD
-
makoss
veterán
-
ETOM
addikt
-
Lajosnagy17
senior tag
-
makoss
veterán
-
Diák66
őstag
-
the.odzsy
senior tag
-
KROK640
nagyúr
1. 1km. légvonalban a torony és közöttem. Lakott és lakatlan terület, falu. Szóval ha magadnak akarsz jót, csakazért sem engedik a szomszédok, na meg 10-15 méteres diófa tetejére mászkálni sincs sok kedvem.
2. Kémény tetején az antenna. Innentől csak az játszik majd, hogy egy nagy vascsövet felszerelek a kémény mellé, és annak a tetejére az antenna, jó kis villámhárító lesz belőle.
3. ha lenne madzagos net, akkor nem lenne kérdés az egész. Rájuk nem is várok már. ( Tiszakóród)
4. Napi 4-5 giga az adatforgalom, Youtube meg más streaming megy kb egész nap. Most pl. 300 giga a havi forgalmam.1. Ez eléggé nagy baj, hogy szomszédok területén álló fák is akadályoznak, mert ez az első megoldást tényleg nehézzé teszi nagyon
2. Igen, valami ilyesmire gondoltam
3. Hm, egész jó kis csomagok vannak (30/10Mbit 2205ft; 100/25Mbit 3255ft; 300/50Mbit 3675ft - ebből egyértelműen az utolsó a bestbuy), az viszont semmi jóra nem enged következtetni, hogy a weboldal szemlátomást 3+ éve frissült legutóbb. Viszont a weboldal szerint van Tiszakóród a szolgáltatási listában. (bár az is igaz, hogy csak telefonra ha jól értelmezem, meg ilyenkor szokott játszani az utca, házszám probléma is).
4. Érdemes lenne beszerezni egy nagyobb HDD-t, és amit többször lestreamingelnél (kedvenc videók, zenék) azt inkább merevlemezről indítani, az adatforgalom csökkentése érdekében. Mindenesetre akkor a wifi stickes korlátlan net játszana csak, az meg eléggé drága.
5. Esetleg hogy költözöl, de tudom, ez bőven nem olyan egyszerű mint az ember ahogy kimondja.... ezáért is nem vetettem, fezt fel. -
KROK640
nagyúr
Nálam is mikrós net van, már több mint 10 éve. Víztorony a fő, aztán van a templomban is egy átjátszó, és még 2 háznál van felrakva nagy antenna.
100 megát tudja, de ha olyan az időjárás, bele tud szólni. Illetve nekem 2 éve rakták a legmagasabb pontra az antennát a házunkon, azt mondták még 2-3 évem van, aztán a környező fák miatt nem lesz rálátás egyik toronyra sem, és akkor annyi.Ezesetben a következőket tudod tenni :
1. A környező fákat megmetszed, megmetszeted, ha kell engedélyt szerzel rá (szerintem a leglassabb és legkevésbé jó megoldás)
2. még magasabb antennát szerzel
3. bekötetsz kábeles internetet (ez lenne egy hosszútávú és jó megoldás, ha van rá lehetőség)
4. Veszel hordozható wifi hotspotot ami valami jó sok Gigás mobilnettel van -
makoss
veterán
A NMHH-nak én is írtam, az átirányított a KIFÜ (ugyfelszolgalat@kifu.hu) ahol azt írták:
""Tisztelt xx!
A 2022.08.29-én az ügyfélszolgálatunkra elküldött levelére válaszolva tájékoztatjuk az alábbiakról:
A Szupergyors Internet Program (SZIP) célja az ország összes háztartásának újgenerációs szélessávú (NGA, next generation access, azaz minimum 30 Mbit/s névleges letöltési sebességet biztosító) hozzáférési hálózattal el nem látott címeinek lefedése.
A SZIP alapját, azaz a még nagysebességű internet szolgáltatásra képes infrastruktúrával le nem fedett magyarországi címek meghatározását a 2014. december – 2015. április között országosan lefolytatott, szolgáltatók által biztosított információkon alapuló internet lefedettségi felmérés képezte. A lefedettségi felmérés az ország összes olyan címmel, helyrajzi számmal azonosított belterületi és ipari ingatlanjai esetében megtörtént, amelyek szerepeltek a 2014. évi KEKKH és KSH címadatbázisban. Az Európai Uniós elvárásoknak és céloknak megfelelően egy címet akkor tekintünk szélessávú, vagy más szóval szupergyors internettel (NGA) lefedettnek, ha az internet szolgáltató – amennyiben a címen lakó ügyfél megrendeli – 15 munkanapon belül képes az ügyfél számára a lakásába/házába kiépíteni és bekapcsolni a 30 Mbit/s vagy annál nagyobb névleges letöltési sebességű internet szolgáltatást
Az Ön által megadott Tiszapalkonya, cím a lefedettségi felmérés időpontjában szélessávú internettel lefedett volt. Emiatt a cím nem képezte részét a Tiszaújvárosi járás hálózatfejlesztésre vonatkozó GINOP 3.4.1-15-2016-00215. számú támogatási szerződésnek.
A hálózatfejlesztést végző kedvezményezett Magyar Telekom Távközlési Nyrt. a hatályos támogatási szerződés szerint a lefedett címeken nem tervezett új lefedési hálózatot, így Tiszapalkonyán sem.
Tisztelettel:
Németh Gábor
Ügyfélkapcsolati munkatárs, Ügyfélkapcsolati Iroda, Ügyféltámogatási Főosztály
KIFÜ Ügyfélszolgálat
Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
cím: 1134 Bp. Váci út 35.
tel: +36 1 450 3070
e-mail: ugyfelszolgalat@kifu.hu, hibabejelento@kifu.hu""Mondjuk ezek ketten egymást nem találnák meg a sötétben, nem hogy a netet!
Nem tudom kinek higgyek
-
the.odzsy
senior tag
Valóban. Tudomásom szerint a hírközlési jogszabályok nem kötelezik a szolgáltatás igénybevételét -új ingatlan esetén- földkábelen történő bekötésre. Szemben az MVM-mel, ahol már csak földkábeles bekötést engedélyeznek új ingatlan építésénél.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
madagaszkar
tag
-
bizmark6
tag
-
KROK640
nagyúr
Azért 2018-as határidő be nem tartását a Covidra fogni (ami ugye 2020 márciusára ért ide) eléggé kemény XD
-
makoss
veterán
-
makoss
veterán
nekem azok túl kicsik, összetörik a kezemben

#5300 pruzsi adatlapomon van, de lehet állandó üzemre veszek egy Intel NUC 11 Performance Kit-et. Miért kérded?
Seed szerver nekem idegen, másra bízni adataim
Próbáltam más megoldást, úgy mint ami a havernak van, de az istennek nem jött össze, akkor nem kellene szarakodni a kreditekkel -
Lajosnagy17
senior tag
-
madagaszkar
tag
-
madagaszkar
tag
-
taki01
őstag
Vissza kell fizetni a pályázati pénzt és újra kiírják. Ha nem pályázik senki, akkor emelik a támogatást. A megvalósulási dátumig kész kellene lenni, de sokan nem tartják be. Sok minden befolyásolja, pl: engedélyeztetés, munkaerőhiány stb. ezekre hivatkozva tudják tologatni a határidőket.
-
XMploy-e
újonc
Ez volt a korábbi elavult antenna felszerelve errefelé mindenkinek. Maradt is egy ilyenem, állítólag hibás, de sosem tesztelgettem.
A mostani meg 3 típus közül az egyik: TP-Link CPE605 vagy CPE610 vagy CPE710. De szerintem a két 600-as közül az egyik, nem láttam még olyan közelről, hogy típust tudjak mondani pontosan.ilyen lesz az inkább [link]
-
KROK640
nagyúr
-
KROK640
nagyúr
Még mindig jobb mintha 10-es mikróra kellene 100 évet kötnöd ...
(a viccet félretéve, az a Mikro tényleg 100Mbites?) -
madagaszkar
tag
Az komoly, akkor még rosszabb a helyzet, mint amikor én kérdeztem. Szerintem sem lesz abból semmi. Legalább is a szamosnet által. ( szándékosan kisbetű )
-
madagaszkar
tag
Szia!
Én tavaly ősszel kérdeztem, akkor azt mondták , hogy 2022. év vége!
Úgy emlékszem, hogy azonos a szolgáltatónk ugye? Szamosnet Kft-ről van szó? -
Gyula000
csendes tag
Szia! Szerintem a kozosseg.telekom.hu oldalon próbálkozz. Nekem tavaly januárban ezen az oldalon azt írták, hogy '21 vége '22 közepe között fognak fejleszteni. A Facebookon azt írták a nyáron, hogy a környéken nem lesz semmilyen tervezett fejlesztés. Most a szomszéd faluban építenek, ha ott kész lesz minden akkor jönnek felénk.
-
KROK640
nagyúr
-
Akosman
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Nintendo Switch 2
- Nem kéri tovább a nekik fejlesztett csúcs-GeForce-ot Kína?
- Autós topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Mesterséges intelligencia topik
- Visszatérés az aranykorba: Heroes of Might and Magic: Olden Era Early Access
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- E-book olvasók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Mac Pro 6,1 2013 Late
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- 27% - Corsair RMx Series RM1000x 1000W 80 PLUS Gold (CP-9020271-EU) Tápegység!
- White AM4 félkonfig! ASUS ROG B550-A + Ryzen 9 5950X BOX + 32GB DDR4 3600Mhz CL17
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! HP Elitebook 8 G1i 14 FHD notebook - Ultra 5 235U 16GB DDR5 256GB SSD Intel IGP W11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
- Xiaomi Redmi Note 13 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

PC-je
Laptopja

Most, hogy megy már a Telekom majdnem mindenhol meg be optikázta a várost a One is - várhatóan augusztusban indulnak a maradék Telekom területekkel + jönnek a társasházi beállások - érdekes módon duplájára nőttek a sebességek azonos áron.
A nagyoknak van előminősítője (
Aztán 360 fokban sárga. A címemre 7 Mbit/s amit írnak, hát jó lesz az 3,5-nek is, most mértem le. Az is szakadozik....
Úgyhogy nyomatékosítottam a fejlesztési igényeket egy bejelentéssel és mellékeltem a speedtestet.

A szerződésen 17-e szerepel azt hiszem, de 16-án kötötték be
Az kemény!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

nekem nem lenne bajom a DSL-el sem.... De nálunk a faluban max 8mbit/s ami jön legszarabb helyen 1-2mbit/s ezeket a településeket kéne előtérbe helyezni nem azt ahol jön VDSL-en a 30-80mbit/s mert eddig ezeket optikázták le csak megtapsolni tudom őket