Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zelikocc
senior tag
válasz Sirandrish #4799 üzenetére
A különbség a DSL technológiában rejlik aminek az elérhető sebessége a központtól való távolság arányában változik. Minél messzebb laksz a központtól, annál kisebb a sebesség. Ez a telefon kábel, ezt lehetett sok éves fejlesztéssel kipréselni belőle. VDSL előtt még ennyi sem volt (pl. ADSL 2 plusz).
Van lehetőségként még a dupla ér pár (bonding) ezt használom én is.
Első évben stabilan ki pörgette az 51 megabitet, aztán az idő haladtával egyre inkább megy tönkre.
Most tartok 40 megabitnél és a pingem már megint elszállt 40ms-re tehát ismét csökkenteni kellene a sebességet, hogy javuljon a Ping, de már nem érdekel.
Az én falumban a telekom oszlopain már optika van, de nincs behúzva a központba, mert ahhoz az áramszolgáltató oszlopain kellene vezetni, de augusztus óta áll a munka mert gondolom nincs rá engedély.valakinek esetleg ezzel tapasztalata?
mennyi idő telik el azután hogy a saját oszlopaikat bekábelezték és várnak az áram szolgáltatóra? -
Sirandrish
legenda
válasz dpeti86 #4798 üzenetére
Tiszalökön én is 30as nettel szerencsétlenkedek..
Persze pont tegnap jött az újsággal egy egész oldalas T-s hirdetés hogy válts Tiszalökön szupergyors netre..
Nem tudom nekik mi számít szupergyorsnnak, vagy esetleg a központban van 3 lakás ahol valóban elérhető...nem tudom.
Bár röhej hogy egy ilyen kis településen belül is vannak különbségek..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
draco31
veterán
válasz djzotya1983 #4792 üzenetére
Nekem mikrós nettel van 100 megás. De hogy lesz-e valaha optika, azt lehetetlen megmondani.
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
djzotya1983
tag
válasz Lajosnagy17 #4791 üzenetére
Én még Vidanettől nem láttam 50 Mbitet sem. Annó minket is beetettek... Aztán ráhúzták a t-s számlára a sajátjukat.. Alíg bírtunk szabadulni tőle..
Amúgy nem rossz a lefedettségi arány már, a 30 mbit teljesül azt elmondhatjuk, de pl sopronban is
sok helyen csak a vodafone tudja az 500mbit/20 at koaxon a többi lepusztult dsl sajnos..
Digi nagyon ritka csak elvétve egy egy faluban van... Az optikával is megálltak,
gondolom elfogyott a zsír.. Majd most lesz újra, mert lett eu s pénz ...
Már most 2022 re amúgy is követelmény lesz a 100mbit mindenhol, azt meg csak optikával tudják nyújtani..
De hidd el Bpesten még rosszabb a helyzet, meg a nagyvárosokban ahogy én észrevettem.. -
Lajosnagy17
senior tag
válasz djzotya1983 #4790 üzenetére
Vedd bele a VIDANET-et is mert ők is Telekom. Ők is tudnak 500-at, habár aranyárban.
-
djzotya1983
tag
válasz Lajosnagy17 #4788 üzenetére
De van ám! Sopronban is van ahol a 20 mega le alíg megy el, és rengeteg helyen, Csorna, Bük, Szombathely, Győrben,és itt a kkörnyéken is vegyes a felhozatal. Van ahol korszerű, van ahol a régi dsl köszörül, de tudok olyan helyet ahol a mobilflottás net sem megy!
-
Pokesz007
senior tag
válasz djzotya1983 #4787 üzenetére
Gondolod ? Annyira ,nem bízok én benne. Olvasok itt ilyeneket,hogy 1 évig is ott álltak a vezetéket,igaz a szomszéd falucskába már laptoppal is elég jó rájárnak a szerelők,szoktam figyelgetni,direkt lassítok.
[ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz djzotya1983 #4787 üzenetére
Győr-Moson-Sopron megyében van még olyan hely, ahol nem elérhető a legalább 500Mbit?
-
Pokesz007
senior tag
válasz djzotya1983 #4785 üzenetére
Már mászkálnak a föld alatt meg a villany póznán az emberek,csak lesz valami nálunk is. 2 méterre tőlünk.
[ Szerkesztve ]
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
djzotya1983
tag
Sziasztok! Gondoltam benézek egyet, rég voltam itt.
Mi a helyzet a fejlesztésekkel? Nálam lassan 2 éve ilyen -
KROK640
nagyúr
válasz falikep #4781 üzenetére
Na, akkor nem 2008-2009, hanem 2010 (akkor emeltek itt annyira).
Az más dolog, hogy erről rossz emlékem van, mert egy rövid ideig jó volt, (leszámítva, hogy 16Mbit helyett valamiért "csak" 10-12 jött), de aztán túl lett terhelve a rendszer és állandóan összeomlott. Volt, hogy 1-2 napig sem volt net, amikor volt 1Mbitet is alig hozta. A szerelők annyit jártak ide, hogy már keresztnevükön szólítottuk őket, és tudtuk melyik hogy issza a kávét. Aztán kitalálták, hogy a 16Mbites csomagból lépjünk vissza 4Mbitre, mert 2-3Mbitnél úgysem képes többre a rendszer, legalább kevesebbet kell fizetni érte. Pedig addigra már a TV-t is levették róla. Nem kis visszalépés volt, és akkortájt megjelent a UPC valamivel olcsóbban 30Mbittel, nem nagyin haboztam...Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
falikep
csendes tag
válasz Lajosnagy17 #4780 üzenetére
Pedig mintha láttam volna egyszer egy engedélyt, de akkor tévedtem. A többi környező településen nem néztem még ezt, de ahogy arra járok, figyelni fogom. Ha jól látom Mezőlak, Nemesgörzsöny, Egyházaskesző esetében sincs még engedély, csak pl. Kenyerit találtam. Ha jól keresek, persze.
@KROK640
Azért ez nem a lehető legnagyobb sebesség, ha nem kérnék TV-t, akkor 15/0.9 Mbit lenne a csúcs.Más kérdés, hogy amikor mindenki neten van (pl. home office idejében volt ilyen), akkor szinte be sem töltenek az oldalak. De legalább van valami...
-
falikep
csendes tag
válasz Lajosnagy17 #4773 üzenetére
-
adreszka
csendes tag
Szia! Igaz én nem Celldömölk környékén lakom, de a celldömölki járásba tartozunk, és Kenyeri-Ostffyasszonyfa között már lefektették a csövet amiben majd megy az optika. Azóta jött már egy másik építési engedély megadása Kenyerire ami alépítmény és kábelbehúzás, de ennek egyelőre még nem láttam nyomát, hogy nekiálltak volna. Remélem ezzel adtam egy kis reményt, hogy már ebben a térségben is elkezdtek dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
frici69
tag
Pápától ÉNY-ra
GigabyteGA-F2A88XM-HD3,AMDA8-6600K,KingstonHyperX2x4Gb1866MhzDDR3,AsusVW202SR,128GbADATASSD,250GbSeagateSATAII,Tevion1.5TbHDD,PioneerDVR-212D
-
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
user12
őstag
válasz Lajosnagy17 #4770 üzenetére
Fel van fújva a nyomvonal, mellé van írva, hogy Digi és román munkások csinálják
Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
user12
őstag
Sziasztok
Valaki esetleg tudja, hogy mit építkezik a Digi Szolnok déli részén? Optikai kábelt fektetnek a járda és a közút között. A városban bővítenek vagy a déli településekhez viszik el a kábelt?
Az NMHH oldalon nincs fent infó róla.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
zelikocc
senior tag
válasz Lajosnagy17 #4767 üzenetére
Még nem tudhatjuk 100% biztosra
Egyébként az MVM Net nem egy kivitelező cég?
A Telekomnak is szoktak hálózatot építeni pl. de gondolom a saját infrastruktúrát is bérbe adják, ők maguk nem foglalkoznak lakossági végpontok értékesítésével -
Lajosnagy17
senior tag
Értesítés építési engedély megadásáról – CE/17581-19/2021. számú határozat: Csabaszabadi FTTH GPON hálózatépítés tárgyú építési engedély kiadása
A DIGI optika egy hónapja köthető.
Ennek mi értelme van így, ha egyszer egy cég lesznek.
-
válasz KROK640 #4761 üzenetére
Azt a 300 GB-os limitet már évekkel ezelőtt eltörölték.
be quiet! Pure Base 500DX || be quiet! Pure Power 12 M 750W 80+ Gold || BQ! DARK ROCK PRO 5 || ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI || AMD AM5 Ryzen 7 7700X, Corsair 32GB KIT DDR5 6000MHz Vengeance || XFX Speedster SWFT 319 RX 6800 CORE || SAMSUNG 980 PRO 1 TB || ASUS Xonar U5 ||Windows 11 Pro FPP
-
KROK640
nagyúr
válasz GURUlok #4759 üzenetére
Hű, erősen eltérhet az internetezési szokásunk. Nekem UPC/Vodanál elvileg van 300GB-os korlát. A myupc szerint (amióta nincs azóta nem tudom) 250-280GB volt együttesen itthon a három gép és 3 telefon fel-le forgalma. Ebbe a sorozat letöltésen át (igaz 720p) a yt videókon át minden benne van. Igaz zenék gépről jönnek, meg ami csak lehet localból. Előfordult, hogy 1-1 alkalommal átléptem a korlátot, de akkor is csak 5-10GBval és semmi de semmi nem történt.
Amennyire emlékszem egymás után három hónapban kell átlépnek az adatkorlátot, hogy korlátozni kezdjenek.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Rick4
félisten
válasz GURUlok #4759 üzenetére
Itt ez nem így megy, sokszor volt más netszolgáltatóknál még a hőskorban, hogy ott volt az adatmennyiségi korlát , se sosem éltek vele, pl a telekom kábelneten is volt, anno 1 hét alatt sikerült túllépni minden hónapban, de sose volt semmi.
Én a helyedben kérnék egy állásfoglalást, mit gondolnak erről a valóságban, és akkor nem kell amiatt pofára esni, ha valaki vadidegen rosszul emlékezett a haver, a szomszéd, meg annak a régi katonatársa esetére, vagy csak rosszul értelmezte a kérdést, te meg utána szívsz. Sokkal tisztább azt a 3 soros levelet megírni a szolgáltatónak.[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
GURUlok
újonc
Nekem nyilván nincs... ha valakinek van, azt szívesen veszem!
Ugyanakkor nem vagyok híve az olyan szerződéseknek, amibe leírnak valamit, de aztán nem alkalmazzák, csak ha valamiért nem vagy nekik szimpi. Egyébként igen, az ÁSZF szerint felmondhatják, nem egyértelmű hogy meg is teszik.
Írjanak le egy korrekt értéket. VPS szolgáltatóknál pl. elég gyakran kapsz forgalomkorlátos Gigabit sávszélt, amit ha túllépsz, akkor kapsz "korlátlan" 100 megát. Utóbbin max. 30 TB-ot lehet egy hónapban forgalmazni, és sokszor a gigabit keret is ennyi, tehát aki kimaxolja, az 60 TB-ot tud forgalmazni egy hónapban. Egy szót nem szólnék, ha itt is 30 TB lenne a keret, de még 3-ra sem. Viszont azt gyanítom, hogy a 300 GB-ot sokan túllépik.
-
-
-
GURUlok
újonc
Én meguntam a PR-Telecom SZIP ígérgetését (eredeti határidő talán 3 éve volt). Bár előző év áprilisban felrakták az oszlopokra az optikát, azóta is csak nagy csönd.
Úgyhogy felhívtam a vodát, mert elvileg két házzal arrébb ott a hálózatuk. Igaz, csak kábel, de az ADSL-nél az 500-as kábel is fényévekkel jobb. Meglátjuk hogy rámodzulnak-e?
Viszont az ASZF-ben azt látom, hogy ők már 300 GB felett extrém használatról beszélnek. Hát ez ami viszont nekem extrém. A mostani 5 megás neten is simán van 200 giga körüli forgalmam egy hónapban... nem idejétmúlt egy kicsit ez a passzus?
-
Rick4
félisten
válasz Lajosnagy17 #4753 üzenetére
Reméljük haladnak vele.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Lajosnagy17 #4750 üzenetére
Telekomról tudok, bár én fél éve lakom it,t és ez már itt volt, mikor én ide költöztem. De mindegy is, mert ezek is jönnek: [link]
-
Rick4
félisten
válasz Lajosnagy17 #4748 üzenetére
Jövőre már szerintem muszáj lesz nekik.
-
Rick4
félisten
válasz Lajosnagy17 #4745 üzenetére
A szembe oldalon Balatonújlakon fent vannak egy jó másfél éve a villanyoszlopon az optikai hálózat cuccai, eddig ezen kívfül még semmi se történt. Jövő ilyenkorra a tarr is kiépít ugyanitt ugyanilyen rendszert, gondolom addigra sürgős lesz nekik bekötni, de addig nem sietnek.
-
Amita
csendes tag
Nekem is véletlenül tünt fel a változás, nyitva maradt az oldal, és újra megnyitottam. Csináltam is gyorsan képernyőképet róla. Ha kásőbb bizonygatnomkéne, hogy de, volt ajánlat.
Ahogy nézem, eddig nem a szolgáltatás volt a fő tevékenységük, csak pár helyen voltak, mintha ez csak mellékes lenne. Inkább adták volna át a Tcomnak, akár olcsón is a lehetőséget.
Az viszont kissé ijesztő, hogy már most nagy a ping, ha nő egy kicsit a felhasználók száma, amikor még alig vannak rákötve. Mondjuk a mostani mikrós netemnél csak jobb lehet, de IPTV-vel jártunk úgy, hogy rákötéskor hajdejó volt, aztán megmikor sokan lettünk, volt minden baja.
Szóval ja, de jó, hogy lettek, csak lehetett volna sokkal jobb is. -
Lajosnagy17
senior tag
MVMNET -Keszthelyi járás
Végre valami errefelé is történik.
Értesítés építési engedély megadásáról – K/18823-5/2021. számú határozat: GINOP – 3.4.1 – 15 – 2016 – 00234 – Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése, Keszthelyi járás, Vonyarcvashegy FTTH GPON hálózatépítés 1a
Közzétéve: 2021. szeptember 8.[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Amúgy pont ugyan ez a benyomásom velük kapcsolatban, nekem is mindent mondtak az ügyfélszolgálaton. Én is azt vettem észre, de azt hittem, csak rosszul emlékszem, hogy átalakultak az ajánlatok. Nekem ez volt durva, hogy publikus ip-t csak fix ip-ként tudnak adni felárral. Én folyamatosan nézem a ping-et és délutánonként 20-25 felé is felmegy (nyilván gyerekek, dolgozók haza érnek).
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Amita
csendes tag
válasz kory1987 #4730 üzenetére
Novicom plusz. Mivel én egyelőre csak TV-t köttettem, erről van tapasztalatom. Hamar jöttek, a szerelés simán zajlott. Nekem előtte Tcom műhold volt. Nagy előrelépés, hogy a most nem megy el viharnál a kép. Viszont: a Digi SD csatornák igencsak vacakok. A Spektrum pl. szinte esik szét képváltáskor. Valamint a képújság sincs a helyzet magaslatán, több csatornánál nem az van az újságban, ami épp megy. Szóltam már miatta, de semmi változás (mondjuk nem is vártam, mert az üf szolgálat ugyannagyon kedves, de nem igazán látom a szakértelmet, szóval tuti felvették a reklamációm, aztán ment a süllyesztőbe).
Ja, és hogy miért csak TV egyelőre? Mivel elsőre mikor néztem a honlapot, még volt csomagban TV meg gigabites net. Aztán mikor szerettem volna megrendelni, a üfszolg hölgy felvilágosított, hogy azt nem lehet, csak 3 hónapos TV előfizetés után. Kérdeztem, hogy ezt hogy lehet teljesíteni, itt ahol újak, hogy lenne 3 havi TV előfizum? Mondta, rákérdez, mi van. Na aztán mikor visszahívtam (ugyan ígérte, hogy felhív, ha megtud valamit de nem), akkor már változott a honlap, eltünt a csomagajánlat, csak egy van, 55-as nettel van TV,kedvezményes áron. Viszont esküdött, hogy ez nem azt jelenti, hogy nem lesz már a csomag, ha kötök TV előfizetést, és megvan a 3 hónap, mehet mellé a kedvezményes árú gigabites net. (Ugyanis így jóval jobb áron lenne mindkettő, mint külön kötve - az eredeti ajánlat szerint).
Szóval van gond a Novinál, az tuti, de a számlázás pontos, egyből megjött a tört hónapra, meg a kövi hónapra a csekk (bár ott meg a számlán elrontották hogy melyik melyik hónapra vonatkozik...).
Én továbbra is jobban örültem volna a T-nek, a sokkal több csomaglehetőség miatt, de egyelőre ez van. -
Rick4
félisten
válasz Berukaa #4740 üzenetére
A mi falunkban a Balaton mellett jó másfél éve fent van az oszlopokon minden, és semiféle bekötésről nincs még szó, ezt pályázati pénzből csinálták, de a szolgáltatással nem annyira haladnak, szóval majd akkor örülj, ha a modem már ott villog nálad, és méred a géppel a gbit sebességet!
Hja, és a neten fentlévő dokumerntáció szerint már fél éve is olvasni lehetett, hogy 2021 augusztusban kivezetik az ADSL-t, és a régi telefonos megoldásokat, ehhez képest a valóság egész más.[ Szerkesztve ]
-
Berukaa
csendes tag
Köszönöm az infot, érdeklődtem a Telekomnál azt a választ kapva hogy 2022 év elején lesz optikai hálozat átadás a címünkön illetve a faluban ilyen gyorsan kifejlesztenék a hálozatot? Nemtudom sajnos hálozat tervezés, illetve a megvalósitás idejét, ha valakinek van tapasztalata egy adott falu/község/város kiépitési idejével kapcsolatban szívesen meghallgatom :)
[ Szerkesztve ]
-
Berukaa
csendes tag
2021... Lassan 2022 Telekom DSL 5600 Forintért havonta, ezzel nézz filmet illetve tölts le valamit... Kép magáért beszél, picit felháborít megértem hogy falu de itt is nagyon sokan vágynának normális internetre akár IPTV miatt is... Csak így tovább Balassagyarmati járás és köszönjük ezt a csodálatos sebességet Telekom!
[ Szerkesztve ]
-
KROK640
nagyúr
-
-
the.odzsy
aktív tag
Tótkomlóson a Invitel (Digi) már kihúzta az optikát, feldobozolta az oszlopokat, meg van a bejövő gerinc is. Tud esetleg valaki itt valami konkrét információt erről a területről?
MAGYAR vagyok nem turista!!!
-
Lajosnagy17
senior tag
DIGI elindította az optikai hálózatot Csőváron és Drégelypalánkon.
Valakinek van valamilyen információja Szegvárról , Mórahalomról és Szentesről?
-
válasz KROK640 #4704 üzenetére
Elköltöztél Szoboszlóról?
[ Szerkesztve ]
-
Dogbert
csendes tag
Múlt hétfőn voltam bent náluk az ügyfélszolgálaton kb. 5 perc alatt megvoltam mindennel, és pénteken délelőtt jöttek is bekötni. Az is kb. fél óra volt, rendesek voltak a szerelők, meg a hölgy is az ügyfélszolgálaton. A sebesség rendben van, de pl. a saját tesztjük hozta a 980-990 közötti sebességet, a speedtest olyan 800 környékén van az 1000es csomagnál. Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy éppen most cseréltem routert még egy kicsit finom hangolni akarom lehet, abból jön az eltérés mivel mikor a szerelőkkel mértünk akkor direktbe volt a net a gépre kötve. Amúgy eddig stabil a szolgáltatás, főleg az alacsony ping látványos, még ott is ahol mondjuk a gyegébb wifi lefedettség miatt, csak 60-80 mega környékén van a net sebessége. Viszont, ami feltűnt, hogy nagyon hullámzó tud lenni a letöltés sebessége, az xbox sokszor simán tölt le 300 megával is, az epic store, vagy simán a böngészőben is gyorsan le jön minden, de pl. a steam az istenért se akar 30-35 mega fölé menni, bár ez nyilván nem a net hibája. Kábeltv-m nincs arról nem tudok nyilatkozni.
Plusz egy kis infó mert rákérdeztem a szerelőnél, hogy hogy ők szolgáltatnak végül és nem a telekom. Azt mondta, hogy már évek óta megy velük a tárgyalás, de annyira alacsony díjat akartak fizetni, hogy inkább ők szolgáltatnak. Ezt mondjuk eltudom képzelni, és kicsit azért örülök is, hogy miután ennyi ideig le se sz*rt minket a telekom most kicsit őket is megszívatták, de mondjuk ettől még ez a novinak se mentség, hogy miért tolták éveken keresztül a kivitelezést. A lényeg, hogy van végre valami értékelhető dolog a faluban, aztán ha másfél év múlva tényleg lesz a telekomnak is saját hálózata majd eldöntjük kihez megyünk.
-
Rick4
félisten
Érdekes ez a net kérdés, Szegedről 1000-es telekomos káblenetes részről költöztem a Balaton mellé (Balatonújlak, Marcai és Balatonmáriafürdő között), itt elvben 30-as adsl van, a technikus szerint valósban 2-3-t tudna, szóval hagyjuk, a szegedi net volt 4 ezres, itt hiába vannak fent másfél éve az oszlopokon a telekomos optika dolgai, nincs sehova se bekötve, az csak pályázott pénzből lett feltéve, a szolgáltatás egy egész más kérdés.
A neten elérhető adatok szerint most augusztusban akarják itt kivezetni az adsl-t, és majd jön a helyére az optika, de ennek perpill semmi nyoma, nem csak hogy sewnki nemmegy fel az oszlopokra, se szórólap, se a özpont nem tud semmiről...
Jelenleg egy kis cég, a znet szolgáltat mikrós netet, de ez is csak az utca egyk oldalán élőknek érhető el, akik nincsenek a fáktól, bokroktól takasrásban, azoknak van, akik a túloldalt laknak, azoknak jó eséllyel ez nincs, van rosszabb WLA-s net, szintén mikorós technikával.
De ez se mind semmi, 80-as netet már nem tudnának szolgáltatni, pedig azt kértük, így maradt a 40-es, ezért csengetek havi 5990-et, plusz a publikus fix ip mellé 3175ft. Mivel ezen dolgozom, nyilván nem gond kifizetni, sőt, elsőre féltem, hogy lassú lesz, de meglepően jól is megy, az egy dolog, hogy abszolút nincs hiba- szakadás, de az oldalbetöltések sem lassúak, a telekomos 3-500-as net sebességéhez hasonlóan megy, a telekom amúgyis olyan, hogy a letöltés maga gyors, az oldalbetöltés már nem volt annyira jó, ez pl a hahu-s oldalaknál volt bajos, nem rossz a gépem, de a képek ott meglehetősen lassúak voltak, itt minden megy azonnal....
Szóval első körben nincs is gond, de várnánk a fejlesztést, a telekom viszont semmit se tud mondani. Mi értleme volt felpaolni a cucokat, ha nem használja senki? Oké, nyertek rajta, de azon is nyernének, ha szolgáltatnának...49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Berukaa
csendes tag
Akkor tegyük fel nálunk a Gergi háló nyert, de pár faluval odébb a polgármester mondta hogy elméletben a Digi fog fejleszteni amit jobban hiszek mivel az összes optikai Pon tartó a sokat használt Digi féle lehetséges hogy átadta a kivitelezést más szolgáltatónak?
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz kory1987 #4720 üzenetére
Szia, pont most írtam róla nem rég.
2 hét alatt sok következtetés nem tudok levonni. Az ügyintézés része elég nehézkes volt, kedvesek meg minden, de fingjuk sincs hol mi van, szerencsére egy műszaki kolléga megtudta mondani hrsz alapján, amit kinézve az ablakon is tudok, hogy elérhető nálam az optika. fix ip-vel lehet csak publikus címed, továbbá nálam áramszünet esetén mintha az optikán nem jött volna net (minden szünetmentesen van).“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
kory1987
tag
sziasztok, Novi-Com-al valaki kötött? (Gárdony, Velence, Kápolnásnyék, Sukoró, Pázmánd, Vereb, Zichyújfalu és Szabadegyháza) Vélemény róluk?
-
dethroner
veterán
Az mennyire szokásos eljárás, hogy a SZIP pályázaton a drávanet nyert, sok éves lemaradással ugyan, de fel is pakolgatta a vezetékét az oszlopokra, de állítólag az év végén elinduló hálózatot már a telekom fogja üzemeltetni?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Ic3man
tag
válasz Lajosnagy17 #4713 üzenetére
Nem, még csak magát a tornyot állították fel.
Ha érdekel, a tegnapi galgahévízi időkép kamera képét visszanézve látszik.Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
KROK640
nagyúr
válasz Akosman #4705 üzenetére
"Ebes települést nekem nem hozza a PR keresője valamiért. "
Mert nem is a PR hanem a T van itt.
Félreérthetően írtam, tényleg lehet úgy érteni, hogy a PR adta át az optikát, pedig arra gondoltam, hogy az optika került átadásra.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Akosman
aktív tag
válasz dethroner #4706 üzenetére
Nem nem! Jelenleg Digi kábeltv szolgáltatásom is van az 1000mbit net mellett. Azt majd lemondom. Minőségileg kiváló és semmi probléma nincs vele. Azonban a PR nek jóval több HD csatornája van mint a Diginek,ezért cserélem a tv részét. Pl: Moziverzum HD, viasat3 HD, Prime HD, Arena4 HD…stb. Ez utóbbi még csak SD minőségben sincs a Diginél, hogy a Bundesliga meccseit lehessen nézni. Ha a Digi is bővítené a HD csatorna kínálatát nem is gondolkodnék váltáson. Net meg marad, mert mindig gyorsabb kicsivel az 1000/300mbit/s, mint a 800/250mbit/s amit jelenleg a PR tud adni. 😊
-
KROK640
nagyúr
válasz Akosman #4705 üzenetére
Sajnos a Vodafon tudhatta mikor jönnek, mert előtte 1-2 héttel végig hívogattak mindenkit és hűséget hosszabbítattak azonnal, mert ha nem akkor jelentős emeléssel tudnak csak tovább szolgáltatni. Persze egyéb infó híján én is beleugrottam a +1 év hűségbe. Sebaj, 300Mbittel is ki lehet bírni manapság.
Szóval januárig tuti marad a mostani.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Akosman
aktív tag
válasz KROK640 #4704 üzenetére
Na az Jó! Én Digi FTTH-t köttetem be januárba. Most a PR-től a tv szolgáltatást fogom kérni. Egyszerre kezdte a Digi és a PR az optikai hálózat kiépítését a faluban. A Digi tavaly Decemberbe indult, a PR késett egy évet az indulással. Ebes települést nekem nem hozza a PR keresője valamiért.
-
almafa42
aktív tag
válasz Dogbert #4700 üzenetére
Köszi az infot, majd írd le a Novicomos tapasztalatokat kérlek (ha itt nem akkor privátban is megköszönném).
Nem arra a részre megyünk, hanem Újtelepre. Az optika ott van már a villanyoszlopon, csak reménykedtem benne, hogy Telekom lesz a szolgáltató (most is T előfizetésem van és teljesen meg vagyok vele elégedve)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós topik
- Synology NAS
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Politika
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest