Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
the.odzsy
üzenetére
Először is kösz a választ!
Azt elfelejtettem írni (pedig lehet, hogy fontos, bocs
), hogy ott lóg "kilométer tyúkbél", ahol a villany is földkábelen van bevíve az adott telekre... Ahogy írtad is, ezek új építésű ingatlanoknál vagy olyan ingatlanok előtt vannak, ahol a tulaj lecseréltette a légkábelt földkábelre... Ezért kérdeztem, hogy nincs-e esetleg valami törvényi előírás, hogy ilyen esetben földben lehet/kell bevinni az optikai kábelt... -
the.odzsy
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A doboz alatt azért lóg az optikai kábel, mert letekerve a földön hegesztik a dobozban az osztót. Régen a Digi az oszlopon hegesztett, de már ők is rászoktak a földön hegesztésre. A bekötő kábel kis tartalékkal épp akkora, amekkora kell, méretre vágható. Az egyik oldalát úgy is hegeszteni kell. Oszloptól a házig rendszerint légbe megy. Értelmetlen lenne a föld alá vinni, hisz ott az oszlop (kivétel ha új ház és a tulaj irányított fúrással ott viteti el).
-
Arról tudtok valamit, hogy a lakossági bekötéseket (oszloptól a házig), azt "lég"- avagy földkábeles megoldással valósítják meg? (Ilyen, csak kicsit nagyobb, fekete, Telekom-os dobozok figyelnek a villanyoszlopokon)
Illetve van-e esetleg valami "hossz-korlátozás", mert van olyan ingatlan, ahol az oszloptól az ingatlanig kb. 20 méter légvonalban is a távolság? (ilyen helyeken gyakran kb. 40 méter kábel lóg a doboz alatt az oszlopon, ezért az első kérdésem is, hisz 40 méter "tyúkbélre" tényleg csak akkor lenne szükség, ha földben vinnék...) -
Diák66
őstag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
A zirci járás hogy áll mostanság? Nem nagyon látok már mozgolódást. Győr - Veszprémvarsány között nagyon optikáznak, megy a földmunka rendesen. Zirc - Csetény össze lett kötve, de lakkossági szinten szerintem még semmi nem történt.
-
Tinuszka
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Józan paraszti ésszel van abban valami, ha a limitált kapacitást oda irányítják, ahol veszélyben a haza. Én nem vágom amúgy ezt az egész rendszer(telensége)t. A sarkadi járásban is lenyomta a gyopáros a SZIP projektet, és a legeldugottabb utcákat is végigtúrták. Itt a mi utcánkban is van vagy tíz ház, amiből ötben lakunk, ebből négy csak tévéző öregasszóny. Érthető, ha nem itt ütik le egymást a szolgáltatók. Hanem, hogy volt ez a SZIP kitalálva? Elverték rá a világ pénzét, aztán a kábel vége csak úgy kilóg a földből két éve... Nem úgy kellene, hogy ahhoz kötöd a finanszírozást, hogy adott időn belül szolgáltatás is legyen belőle? Vagy egyszer bedrótozzák a vidéket, aztán várják, hogy verekedjenek a szolgáltatók?
-
Berukaa
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Van benne valami mivel felénk is a Telekom érdekes módon akkor kapcsolt rá a fejlesztésekre mert nekik sincs a környéken csak rezes hálózat amikor az MVMNet AHnet elkezdte a kábeleket illetve a kötődobozokat felpakolni nehogy már az ügyfél máshoz menjen
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Bárcsak Vas Megyében is ezt lehetne látni Inviteles területeken. Mobilon kívül évek óta nyoma sincsen Digi (4iG) fejlesztésnek. Városokban van drága kisebb ktv szolgáltató meg pár faluban. Ahol SZIP fejelesztés volt a térségben arra meg úgy tűnik a Telekom vagy a PR-Telecom épített ki optikát a településeken....mondjuk oda nagyon kellett már mert réz volt semmi más.
Ezt a nyugati régiót elengedték vajon? -
frici69
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Lehet benne valami amit írsz, mert felénk nincs konkunrencia ezért Digi (4IG) sincs

-
Lajosnagy17
senior tag
Egyházasdengelegen a TELEKOM is épít optikai hálózatot. A település lakóinak száma 464 fő.
Megy a verseny a felhasználókért.
-
Lajosnagy17
senior tag
Egyházasdengelegen és Héhalmon is elérhetővé vált a DIGI optika.
-
törölt tag
Érdeklődni szeretnék,hogy a NOVICOM Optikai internet ről és a digitális kábel tv ről milyen a tapasztalatotok? internet sebesség,és a Tv szolgáltatás minősége?
-
bizmark6
tag
válasz
Tinuszka
üzenetére
Hali,a privit nem néztem(bocsi).A gyopárosit nem tudom,mert a mi utcánkban (fő utca)csak a gerincvezeték van az oszlopokon,semmi dobozolás nincs rajta.Visszajelzést nem hallotam a szolgáltatásukról.Anno mikor szórólapoztak (kb múlt év tavaszán) akkor 300/150 sebességet írtak.Most a digi mozgolódik a falunkban.A digi oldalán már megjelent Mezőgyán,Geszt lehet rendelni a bekötést.
-
draco31
veterán
válasz
madagaszkar
üzenetére
Az mindig is olyan volt, vagyis volt benne egy íróasztal meg két szék, valami szekrény kb.
2-3 hete még voltak ott, mert épp fotóztam le a földön a márvány táblát a fűben, aztán nézett rám nagyon bentről egy pali
Amikor kiderült, hogy ezek nyertek, én már akkor elkönyveltem, hogy ebből semmi nem lesz.
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Engem két hely és környéke érdekel.
Csorna és környéke még mindig réz hálózat.
Vonyarcvashegy és környéke is még réz hálózat.Még máshol is vannak lemaradások.
-
Gergosz2
veterán
Veszprémi járásban, pontosabban Sóly cityben már bekötötték a Telekomos optikát és már elő is lehet fizetni. Honlapon még nem jelent meg, de a faluban már végig jártak a Telekom munkatársai.
Hát ezt is megéltem.
-
Berukaa
csendes tag
Én már csak azt várom ha bármelyik ismétlem bármelyik szolgáltató akár ugyan ennyi pénzért nem fontos optika de legalább adjon már 100mbit/s-t...... hát 2022/2023-ban járunk lassan és korlátlan mobilinternettel kell szenvedni mert ez a legjobb alternatíva ?
4G- 20-30mbit/s van amikor 1-5mbit/s torony terheltségtől függően vicc kategória már
de a KIFÜ megmondta a településen vezetekésen elérhető a garantált 30mbit/s ja papíron nevetséges ez az ország
-
draco31
veterán
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Ide a világ másik végébe nem akarnak jönni versenyezni?

-
bizmark6
tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Régen voltam erre,de olvasgattam a hozzászólásokat.Jelentem:Mezőgyánban (Békés megye)mozgolódik a digi,hétfőn szórólapozott valami üzletkötő féle,beszéltem vele telefonon,megegyeztünk a mai napban,hogy jön megkötni a szerződést.Nem jelentkezett,Erre mérgemben felmentem a digi honlapjára megnézni,hogy mizu.Erre beadta a településünket,utca,házszám.Gyorsba meg is rendeltem az 1000-res netet.Diginekem csomagban csak iptv-t adnak.Az nem kell,marad a mindigtv.
Üdv.
Ha gondolod felrakhatod a térképedre.
Ja,és a gyopárosi kft tavaly tavasz óta még mindig engedélyezteti az utcánkban a kiépítést.Más utcákban már szolgáltat. -
trec12
addikt
válasz
adreszka
üzenetére
Tulajdonképpen nem írtál rosszat az MVM Net aki elnyerte ezt a SZIP projektet csak kiadta kivitelezésre...
-
trec12
addikt
-
adreszka
csendes tag
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Kenyeriben (Vas megye) apám rákérdezett a szerelőnél amikor rakosgatták fel az oszlopokra a kötöződobozokat, hogy ki fog szolgáltatni és azt mondták neki, hogy majd a Telekom. AHNET(MVMNET) építi jelenleg az optikai hálozatot és eléggé szépen haladnak vele.
-
MZoli11
újonc
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Telekom lesz az kb. mindenhol

-
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Felém (Bács-Kiskun megye) a Telekom szolgáltat rajta, máshol nem tudom
-
trec12
addikt
válasz
Lajosnagy17
üzenetére
Már nem arra lakom arra felé de én egy hete Mesteriben autóztam (Vas Megye) és vadi újnak tűnő fekete kötöződobozokra lettem figyelmes az oszlopokon. Eddig nem sikerült kideríteni ki szolgáltat rajta vagy ki fog. Kenyeriben ugyan ilyen kötöződobozok vannak az oszlopokon, sajnos ott sem tudom ki szolgáltat rajta...

-
Lajosnagy17
senior tag
Nem lakik valaki olyan településen, ahol az AHNET(MVMNET) épített optikai hálózatot és már használati engedéllyel is rendelkezik. Melyik szolgáltató biztosítja az internetet ilyen helyeken?
-
Lajosnagy17
senior tag
A következő településeken jelent meg a DIGI (4IG) internet.
Iváncsa( távol mindentől, szerintem SZIP támogatás miatt)
Nagytőke, Nagylak( volt Inviteles terület, szerintem mert a Oroscom is elkezdett engedélyeket kérni, vagy már építi is a hálózatot). -
Túzok22
senior tag
Szuper.
Nálam még mindig nincs, a Telekomos ONT-t factory resetelve, PPPoE adatokat visszaírva sincs, direktbe kötve a szolgáltatói eszközre több számítógéppel se, wifin se. Itt nálam egy hete ilyen kb, minden le lett resetelve, úgy sincs v4/v6, csak v4.
Ezek szerint Galgahévíz kap v4/v6-ot, Bag meg csak v4-et. -
balika21
tag
Sziasztok, egy ismerősöm a minap azt az infót kapta az invitel/diginél, hogy év végéig nálunk a faluban is lesz optika, van valami infótok? mennyire vegyem komolyan? Veszprém megye / Takácsi
-
Túzok22
senior tag
Szia. Nálad működik az ipv6? Nálam kb 2 napja se kábelen, se wifin nem működik, akármelyik eszközön nézem/netezek. Kb egy 2-3 napja még jó volt. Azóta nem állítottam semmin. Beléptem a telekomos ONT-be és már ott mutatja hogy nem kap ipv6 címet, pedig megnéztem a menüjében és engedélyezve van az ipv6 rajta. Próbáltam az ONT-ban kikapcsolni az ipv6 módot, aztán visszakapcsolni, újra indítást adtam neki, meg a telekomos mesh-eknek is, de továbbra se jön az ipv6.
-
Szerencsés vagy, vagy valamilyen Magenta1 csomagod van..
Nálunk 7280 Ft az 1/1 és 8280 Ft a 2/1 vezetékes telefonnal együtt, mert így olcsóbb.
Önmagában az 1/1 7950 Ft a 2/1 pedig 9200 Ft
Nemrég láttam, hogy a Netfone-nál lehet 5990-ért 1/1 netet kötni.. valakinek van tapasztalata, hogy minden Telekomos címen elérhető?
-
-
"De 200Ft-al olcsóbbra jött ki mint az 1/1 így az van."
Ezt hogy? Nagyobb csomag, ergo drágább mint az 1/1
Egyébként ha már szóba került, szerintem sincs semmi értelme.
Xbox (Series X - tehát SSD) játékokat töltöttem le 1 gigás nettel kábellell és még az 1 gigát sem tudták kiszolgálni a Microsoft szerverei... (max 400-al jött le) )és ez rendszeresen előfordul. Így gyakorlatilag értelmetlen a 2 giga, főleg hogy az eszközök is nagyon kevés van ami ki tudja használni.Akkor lenne értelme az 1 gigánál nagyobb csomagnak, ha XGSPON technológiát használna (amit a DIGI-nél terveztek) mert ott drasztikusan lecsökken a válaszidő (ping) aminek viszont már nagyobb előnyei vannak.
-
Ic3man
tag
válasz
greyslay
üzenetére
Ez nyilván sok mindentől függ! Hiába van 2Gbit-es neted, ha csak 1 ember osztja vissza és ő is csak 500k-val.

További szűk keresztmetszet, ha amire letöltesz az egy sima HDD, mert ő sem fogja tudni kiszolgálni.
Én bevallom nem szoktam nézegetni a sebességet, de egy film 2-3 perc. Nyilván ha egy friss népszerű feltöltés.
Ha bele gondolsz (egy ma már sajnos nem ritka 60-100GB-os játék) és leér 20-40 perc alatt, ezekkel a sebességekkel.
Kell-e a 2/1Gbit-es net otthonra? NEM! De 200Ft-al olcsóbbra jött ki mint az 1/1 így az van.
-
-
greyslay
aktív tag
Az lenne a kicsit offos kérdésem hogy 2gigas nettel torrentrol ki milyen letöltési sebességet tud elérni?
-
makoss
veterán
Üdv!
Nincs senkinek kifogása a 4.4.4 verzióról? Nem találtatok hibát?
-
KROK640
nagyúr
válasz
Berukaa
üzenetére
Hajajj. Tehát kivitelezés közben változott a kivitelező, illetve központ sincs. Ezekszerint lehet, hogy nem véletlenül, mert nem csak a szolgáltatás, de már a kviitelezés is vitás, esetleg több engedély is hiányzik hozzá.
nem akarlak elkeseríteni, de ez nekem pont úgy tűnik, mint ami így akármeddig állhat félkészen
-
Berukaa
csendes tag
válasz
KROK640
üzenetére
Kábelek kivannak húzva illetve kötődobozok is fent vannak de központ nincs illetve régebbi megkeresésemre KIFÜ felé első levélben megvolt nevezve hogy Generálkivitelezőként a Gergi Háló csinálja rá fél évre írt levélben meg MVMnet (AHnet) volt írva kivitelezőnek szóval érdekes
lehet ők se tudják ki fogja ezeket a kis településeket szolgáltatni :D már amugy nem bánom ki lesz csak legalább legyen stabilan 50mbit/s legalább -
KROK640
nagyúr
válasz
Berukaa
üzenetére
1.14Mbit/0.7Mbit??? 370-es ping?
Hát ez bizony nem sok, az uploadom ugyan csak 128Kb/s volt, de 2005-ben volt ilyen netem, 2009-ben a 8/1Mbit már ezt minden szempontból túlszárnyalta és én is falun lakok.
Jól elmaradt/ritkán lakott vidéken lakhatsz.
A szomszéd falu (ahol eddig is jobb volt a net) nyilván azért kerül bővítésre, mert sokkal több a (potenciális) megrendelő. Ezek a szolgáltatók profit orintált cégek, és nekik a minél kissebb területen a minél több előfizető ami számít, semmi más. Elvileg erre lenne jó a SZIP, hogy egy bizonyos szint (30Mbit asszem) mindenhol legyen legalább. Sajnos látjuk, hogy (nem) működik.Csak a kábelek vannak kihúzva vagy az alközpontok is telepítve vannak? Mert ha az utóbbi, akkor nagy valószínűséggel már csak valami papíron való szarakodás mehet (pl, hogy akkor ki is szolgáltasson?)
Ha nincsennek alközpontok, jóval szomorúbb a helyzet, mert akkor a kiépítés még nem tekinthető teljesnek és akármeddig elhúzódhat. Főleg, ha a szolgáltatónak kellene kiépíteni az alállomásokat ("DSALM" volt ADSL-nél), mivel az egy igen költséges móka lesz. -
Berukaa
csendes tag
Telekom nekem is azt válaszolta 2023.06.30-ig megvalosul a fejlesztés miközben ez a falu azonos irányítószám alatt van a másikkal ahol fejlesztenek és arról a központról kapjuk mi is az internetet.... Nyugodtan megcsinálhatták volna... Soha nem volt helyhez kötött internetünk
-
Berukaa
csendes tag
2022/2023 lassan....
Korlátlan mobilinternettel kínlódani havi 9900Ft-ért és még ez is jobb mint a DSL mivel az is egy trágya más alternatíva meg nincs... Telekom is szomszéd falut csinálja ahol alapból több és jobb lehetőség volt normális internetre.. MVM net (AHnet) is elmehet oda amit inkább nem részletezek... 1 éve lógnak itt az oszlopon az optikai kábelek megkeresésemre annyit válaszoltak 2022 év végén várható a szolgáltatás indítása.. Igen jó pár éve ezt hallom mindig év végén lesz!... Ui: és még azt se lehet tudni ki szolgáltat rajta majd..
-
makoss
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Látom még mindig nem érted

Nem értek a seed szerverhez, amihez nem értek meg nem érdekel.
Amihez meg kell, arra jó a NUC. Nem csak torrentre fog kelleni.
Konkrétan meg nem érdekel mennyibe kerül a NUC, 270 ezret is kicsengettem egy JBL Partybox 710-re, az pedig csak zenére jó!
menni fog bele még egy Samsung 980 Pro, meg egy 16 GB Ram is, lehet egy G.SKILL Ripjaws 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz ... ha nem változik -
KROK640
nagyúr
Lyézush!!

Ez egy 3GHZ-es I3-as 2C4T CPU, alaplappal, házzal, táppal, de RAM és SSD/HDD nélkül, 152 ezer ft-ért!
Ebbe mire RAMot és HDD-t is teszel közelebb leszel a 200 ezerhez mint a 180-hoz.
De ha csak a 152 ezret nézem, abból is, igencsak sok seed szerver telik ki, ami havi 1500ft-tól van (ok, az értelmesebbek 5 ezer körül kezdődnek). Havi 6000ft-al számolva (ennyiért 500GB tárhely, 1 GBit/s sávszélesség, Dedikált HDD van) is 25 hónap. De ugyanez 2TB hellyel számolva havi 12K, még mindig majdnem 13 hónapra elegendő seed szerver, ami nem nálad fogyaszt, nem nálad romlik el, és akkor is megy ha áramszünet van vagy kikapcsolod a géped. Megvan holnapra, nem kell még memóriát meg merevlemezt vadásszál bele külön.Egyébként a 152 ezer + RAM + HDD árából a géped is elkerregne jó ideig, hiszen a NUC is fogyasztana valamennyit, de ha ettől eltekintek is, nagyjából 8-9 év, mire elhasznál ennyi áramot a géped. Vagyis kb 9 év lenne mire a NUC befektetés nullásba lenne.
Na, ennek tükrében vágj bele szerintem, vagy ne... ahogy gondolod. -
yu4gi
csendes tag
A te géped havonta kb 2000ft fogyaszt napi 8 órával számolva rendes nappali arra ha játszol ha nem akkor kb a fele , esti kedvezményessel még kevesebb. Az Intel cuccot felesleges pénzkidobásnak tartom.
Amennyiben teljesen ki akarod iktatni a gamer géped és eladó akkor jó a Intel de van olcsóbb is.
Ha negtartod de kellene valami seedre akkor NAS ,van rajta plex megoszthatod a tartalmat bárhol 40-60 felé egész jók vannak .Seed szerver megy éjjel nappal 5 ezer Ft ért ,az is jó dolog.
-
makoss
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Igen, de nem mindegy mivel seedelném, most az a gép van ami az adatlapomon, de egy ilyet tervezek venni: Intel NUC 11 Performance Lite
Ha lehet hinni a leírásnak 40W-os a tápja.
Jelenleg jobbat nem tudok, ami kevesebbet fogyaszt ettől már az a Raspberry Pi , de az valahogy túl gyenge nekem. -
KROK640
nagyúr
Épp ezaz, hogy szerintem mivel nem is nagyon tudod mi a seed szerver így be sem látod, hogy igencsak sokat segítene a helyzeteden. De mindegy, rád bízom a dolgot.
2023 miért lenne hülye szöveg? 2023 január 1 és 2023 dec 31 is 2023... Nekem anno dec 28-án hozták az ADSL-t. De ha mégsem tudják teljesíteni, akkor rá lehet fogni a válságra, a munkaerőhiányra, egy újabb covid hullámra, meg ki tudja még mi mindenre. De 2022 augusztusában letenni arról, hogy 2023 dec 31-ig nem lesz ott az optika kissé pesszimista látkép szerintem.
Lejönne félóra alatt, király lenne, de úgyis benyomva hagynád a gépet SEEDelni, nem?
-
makoss
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Nekem semmit nem mond ez a seed server, nem értek hozzá, én az optikát várom már, a Telekom 2023-ra ígérte de szerintem ez egy hülye szöveg.
Ha esetleg be lehetne állítani a port forwardingot akkor talán jobban haladnák a kredittel de ez eddig még senkinek sem sikerült, még szervizesnek sem
Ami igazán jó lenne a gyors netben, hogy nem kellene órákat sz@rakodni 250-300 GB letöltésével, több kilowatt megzabálásával, lejönne kb fél óra alatt, az már király lenne!
-
KROK640
nagyúr
Nekem is idegen volt a SEED szerver.
De amikor azt láttam, hogy egyetlen este alatt 20GB felmegy (2007!) akkor azt mondtam, hogy nem hülyeség. Főleg h mindeközbe a gépem kikapsolva pihent (és amúgy felmet volna róla 2-3GB). 2-3 hét alatt volt olyan oldal, ahol az 1TB uploadot elértem, úgy, hogy a gépem alig ment. =mndjuk akkoriban még azarány alapú történetek voltak)
De ahogy gondolod.
(nekem itt van a telekom 2G optika, meg a Vodafone is 1-2GBvel, bár ezutóbbiból kezd tele lenni a hócipőm... bár... 300-as netem van elvileg gyakorlatilag meg 512Mbites) szóval nincs okom panaszra. )
Nem tudom, hogy hol laksz, de nincs arra valamiféle Digi/Tkom/Voda fejlesztés??? érdemes lenne utánénzi.
Anno az én falumba se akarák húzni az ADSL-t, aztán mikor összeszedtünk kb 100 aláírást, akkor gyorsan hozták is. (előtte csak modemes volt, ami ugye a fent töltött időért is perc díjjas volr) -
makoss
veterán
válasz
KROK640
üzenetére
Nem lehet portot nyitni, aki eddig azt mondta is téved, lett volna rá jelentkező hogy hú majd ő, de semmi.
Amúgy az oldalon is írták, hogy van akinek nem jön össze a kapcsolat, és az is természetes, nincs rá magyarázat.
Volt már szervizes is, az sem tudta
A seed szerver nekem idegen, plusz még azért is fizetni...
50 megás rádiós netem van, mindenféle képp jobb volna legalább egy 500 megás net!
Most északnetem van, a Telekom 2023-ra ígérte az optikát de ez szerintem egy hülye szöveg -
KROK640
nagyúr
Hozzád képest szerencsés vagyok

512/23Mbit, és stabil, aktív kapcsolat. Tehát nekem nem szakadozik. Szerintem neked azért jön össze 8 óra alatt mondjuk 300 credit, mert állandóan szakadozik a neted, és olyankor nem számolja el.
A másik, hogy passzív vagy, vagyis alig töltenek rólad, (portot kellene nyitni) így te csak a seed idővel tudsz bármit is leérni, ami a szakadozás miatt megintcsak nem olyan effektív. Én a helyedben sürgősen befektetnék egy seed szerverbe, pláne, ha ennyit töltesz. Havi 4-6 ezer ft, 100-as stabil aktív kapcsolat, távoli azstallal eléred, és akkor is seedel amikor ki van kapcsolva a géped. (én is használtam sokáig, de ma már minden oldalon eléggé rendben van az arányom, plusz elég jó a netem, így nem szükséges)Nekem 10400F + 16GB RAM + GTX950-em van (500GB SSD, 4+2TB HDD), de nem fogyaszt olyan sokat. De szerintem a te (i7 8700K, Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW), Asrock Z370 Taichi, G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz CL16, ZOTAC GTX 1070 AMP Extreme, Samsung 850 EVO SSD 250GB, Samsung 970 EVO m.2 SSD, 2TB WD HDD külső Sarkoon házban, 1 db ADATA 1 TB külső HDD) konfigod sem eszik olyan sokat.
-
-
pruzsi
őstag
Hm . Nekem a gép júliusban 60kw evett meg és kb napi 8-10 órát ment játékra (rtx3060,amd 5600x,) illetve a fogyasztásban benne van , 2 router, a monitor , edifier hangrendszer, szünetmentes táp .
Milyen eszkozod van net szolgáltatótól ?
Szívesen segítek beállítani a portnyitast.
-
makoss
veterán
Látványos a fogyasztás, csak egy példa:
ha megy a gépem, tévé akkor 2 óránként 1 kilowatt
ha nem, 6 óránként 1 kilowatt
Nas ekkora sávszélesség mellett luxus
routerekhez nem értek de a haverom sem, korábban annyira rá voltam állva a beállításra, hogy a netszolgáltatóm szervizese is kijött megnézni de ő sem tudta beállítani, így maradt a kredit.
kb 21 naponta jön össze 20.000
-
pruzsi
őstag
Évekig használtam seed szervert senki nem fog belenézni.
Ha angol nyelven szereted a filmeket sorozatokat van ingyenes forrás meg seedelni sem kell.Nem tűnik nagy fogyasztasunak a géped , vk tud megenni 200w körül ha játék megy amúgy kb semmi ,monitorozod a fogyasztást ?
Nem tudom melyik torrent oldal ez de elég fura ratio rendszer van amúgy ezen kívül ?
Esetleg még egy nas-t tudok javasolni.
Port forward
Nyitni kell egy portot a torrent kliensnek a routerban és akkor aktív módban leszel nem passzívban .
-
makoss
veterán
Van egy úgynevezett Csatlakoztathatóság-ellenőrző, angolul Conn-Cechker
de ennél lennie kell valami port fordawdingnak vagy mi a tökömnek, a Csatlakoztathatóság-ellenőrzőben le kell futtatni és jobb a kapcsolat.
Nekem piros mezőben van, a havernak zöld.
a beállított porton ip címemen: failed to connect
-
makoss
veterán
válasz
draco31
üzenetére
nekem azok túl kicsik, összetörik a kezemben

#5300 pruzsi adatlapomon van, de lehet állandó üzemre veszek egy Intel NUC 11 Performance Kit-et. Miért kérded?
Seed szerver nekem idegen, másra bízni adataim
Próbáltam más megoldást, úgy mint ami a havernak van, de az istennek nem jött össze, akkor nem kellene szarakodni a kreditekkel
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobiltelefon szerviz Apple & Android készülékek gyors javítása!
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- AKCIÓ!!! KÉK! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - KÉK!
- Sapphire Pulse RX 9070XT új, felbontott // Számla // Garabcia //
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), hogy ott lóg "kilométer tyúkbél", ahol a villany is földkábelen van bevíve az adott telekre... Ahogy írtad is, ezek új építésű ingatlanoknál vagy olyan ingatlanok előtt vannak, ahol a tulaj lecseréltette a légkábelt földkábelre... Ezért kérdeztem, hogy nincs-e esetleg valami törvényi előírás, hogy ilyen esetben földben lehet/kell bevinni az optikai kábelt...

Hanem van visszajelzés falubeliektől, milyen a gyopáros szolgáltatás? Mert amit olvastam róluk, csövesbánat kategória. Üdv Biharugráról

A környéketeken Hajmáskér, Villonya és Királyszentistván is kapott optikát mostanában.
4G- 20-30mbit/s van amikor 1-5mbit/s torony terheltségtől függően vicc kategória már