- XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- Clickbait szülinapi sorsolás II - még drágább a clickbaited
- Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- A PC-m több mint 1 évtizedes története - AMD FX OC, 64GB RAM, ipari SSD - 1.rész
- Agglegénykonyha 15 – Néhány tavaszias recept
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: XIAOMI Smart Air Purifier 4 Compact EU - légtisztító újabb okoseszköz a lakásban
- E.Kaufmann: Optikai szál nem kell félnetek jó lesz, avagy a damil alapú hálózat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
-
2800 - 2701
8585 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Al365
tag
Tegnap este 2 Digis kocsi állt Fateromék előtt. Már azt hittem bekötik végre, de kiderült, hogy a szembe szomszédhoz mentek (nekik már bekötötték 2 hete, arról nincs infóm, hogy működik is nekik).
Meginterjúvoltam őket, hogy mi a szar van Fateromékkal, illetve Hévízgyörkkel. A következő választ kaptam:
Cigányok kidöntöttek egy oszlopot, így megrongálták a hálózatot (ellopták az optikai kábeleket), ezért nincs Hévízgyörkön jel.
Mondjuk az számomra magas, hogy akkor minek voltak a szembe szomszédnál 2 kocsival is. Illetve, hogy mit kerestek az oszlopon, ha nincs jel.Szóval okosabb nem lettem.
-
Ic3man
tag
-
Túzok22
senior tag
-
Al365
tag
-
btz
addikt
-
btz
addikt
Ezt csak ide beírom, hogy itt is legyen egységes listában megtalálható, hogy melyik szolgáltató melyik járást fejleszti. Gyakran szokott lenni kérdés más fórumokon is.
Ajkai INVITEL Távközlési Zrt.
Bácsalmási NET-TV Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Bajai MVM NET Távközlési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Baktalórántházai NARACOM Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság
Balassagyarmati MVM NET Távközlési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Balatonalmádi PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Balatonfüredi PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Balmazújvárosi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Barcsi HWR- Telecom Korlátolt Felelősségű Társaság
Bátonyterenyei GERGI HÁLÓ Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Békéscsabai MVM NET Távközlési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Békési INVITEL Távközlési Zrt.
Berettyóújfalui Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Bicskei Key Telecom Korlátolt Felelősségű Társaság
Bonyhádi TARR Épitő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségü Társaság
Celldömölki MVM NET Távközlési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Cigándi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Csengeri Elektronet Elektronikai és Telekommunikációs Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Csornai ViDaNet Kábeltelevíziós Szolgáltató, Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Csurgói Gelka Hirtech Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Debreceni Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Derecskei Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Devecseri MVM NET Távközlési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Dunaújvárosi INVITEL Távközlési Zrt.
Edelényi LRT-KTV Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Egri Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Encsi LRT-COM Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Enyingi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Esztergomi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Fehérgyarmati SZAMOSNET Informatikai és Telekommunikációs Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Fonyódi Vidékháló Telekommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság
Füzesabonyi Key Telecom Korlátolt Felelősségű Társaság
Gönci LRT-COM Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Gyöngyösi MVM NET Távközlési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Győri Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Gyulai INVITEL Távközlési Zrt.
Hajdúböszörményi HWR- Telecom Korlátolt Felelősségű Társaság
Hajdúhadházi EuroCable Magyarország Kábeltelevíziós, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Hajdúszoboszlói Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Hatvani Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Hegyháti TARR Épitő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségü Társaság
Hevesi BEROTEL NETWORKS Korlátolt Felelősségű Társaság
Hódmezővásárhelyi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Ibrányi Elektronet Elektronikai és Telekommunikációs Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Jánoshalmai NET-TV Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Jászapáti PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Jászberényi INVITEL Távközlési Zrt.
Kalocsai TARR Épitő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségü Társaság
Kaposvári MVM NET Távközlési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Kapuvári Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Karcagi LRT-COM Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Kazincbarcikai Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Kecskeméti OPTICON Telekommunikációs Hálózati Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Kemecsei Giganet Internet Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Keszthelyi MVM NET Távközlési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Kisbéri PICKUP Elektronikai Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Kiskőrösi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Kiskunfélegyházi PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Kiskunmajsai Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Kisteleki BEROTEL NETWORKS Korlátolt Felelősségű Társaság
Kisvárdai NARACOM Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság
Komáromi PICKUP Elektronikai Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Komlói TARR Épitő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségü Társaság
Körmendi MVM NET Távközlési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Kőszegi PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Kunhegyesi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Kunszentmártoni Vidékháló Telekommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság
Lenti TARR Épitő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségü Társaság
Letenyei Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Makói INVITEL Távközlési Zrt.
Marcali Vidékháló Telekommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság
Martonvásári Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Mátészalkai Elektronet Elektronikai és Telekommunikációs Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Mezőcsáti PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Mezőkovácsházai INVITEL Távközlési Zrt.
Mezőkövesdi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Mezőtúri Vidékháló Telekommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság
Miskolci Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Mohácsi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Mórahalmi MVM NET Távközlési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Móri Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Mosonmagyaróvári Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Nagykállói 3C Távközlési Korlátolt Felelősségű Társaság
Nagykanizsai Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Nyíradonyi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Nyírbátori DRÁVANET Internet szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Nyíregyházi Giganet Internet Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Orosházi Gyopárosi Kábeltelevízió Építő és Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság
Oroszlányi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Ózdi PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Pannonhalmi PICKUP Elektronikai Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Pápai MVM NET Távközlési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Pásztói MVM NET Távközlési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Pécsi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Pécsváradi TARR Épitő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségü Társaság
Pétervásárai Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Putnoki Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Püspökladányi DRÁVANET Internet szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Rétsági Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Salgótarjáni Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Sárbogárdi TARR Épitő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségü Társaság
Sarkadi Gyopárosi Kábeltelevízió Építő és Üzemeltető Korlátolt Felelősségű Társaság
Sárospataki PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Sárvári PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Sátoraljaújhelyi PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Sellyei HWR- Telecom Korlátolt Felelősségű Társaság
Siklósi HWR- Telecom Korlátolt Felelősségű Társaság
Siófoki OPTICON Telekommunikációs Hálózati Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Soproni Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Sümegi MVM NET Távközlési Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Szarvasi INVITEL Távközlési Zrt.
Szécsényi GERGI HÁLÓ Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Szegedi INVITEL Távközlési Zrt.
Szeghalmi INVITEL Távközlési Zrt.
Székesfehérvári Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Szentgotthárdi 3C Távközlési Korlátolt Felelősségű Társaság
Szentlőrinci 3C Távközlési Korlátolt Felelősségű Társaság
Szigetvári Vidékháló Telekommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság
Szikszói LRT-KTV Távközlési Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Szolnoki OPTICON Telekommunikációs Hálózati Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Szombathelyi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Tabi ViDaNet Kábeltelevíziós Szolgáltató, Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Tamási TARR Épitő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségü Társaság
Tapolcai Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Tatabányai Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Tatai Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Téti PICKUP Elektronikai Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Tiszafüredi Key Telecom Korlátolt Felelősségű Társaság
Tiszaújvárosi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Tokaji PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Törökszentmiklósi Vidékháló Telekommunikációs Korlátolt Felelősségű Társaság
Várpalotai INVITEL Távközlési Zrt.
Vasvári JuPiNet Távközlési Korlátolt Felelősségű Társaság
Veszprémi PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Záhonyi Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság
Zalaegerszegi TARR Építő, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság
Zalaszentgróti Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság -
btz
addikt
Szolgáltató legalábbis azt állítja, ha nincs akkor jelezd.
De azt írják, hogy November 15-ig. Már 18 van.
-
FrezeR
senior tag
Itt a befejezési határidő most nyáron járt le...

Én is kiegyeznék akár a jövő nyárral már
Végül is csak 2 és fél évet kellene várni összesen. -
Túzok22
senior tag
Wtf? Hévízgyörk eltűnt a DIGI oldaláról.😱
-
Lajosnagy17
senior tag
Szolgáltató legalábbis azt állítja, ha nincs akkor jelezd.
-
placebo2018
csendes tag
Ezt a választ kaptam az MVM NET által ezidáig meg nem valositott fejlesztésről.
"A keszthelyi járásban jelenleg folyamatban van a kiviteli tervek engedélyeztetési eljárása a hálózatfejlesztésekhez kapcsolódóan. 2019 nyarán kezdődhet meg a konkrét fizikai kivitelezés. A Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárságától (Irányító Hatóságtól) kapott engedély értelmében, a fejlesztések kiépítésének határideje 2020. szeptember 30-ra módosult a keszthelyi járásban. Az MVM NET a határidőre történő teljesítés érdekében szükséges ütemezés szerint végzi el a kivitelezéseket, amely befejezése után indulhat el a szolgáltatásnyújtás.
A vezetékes hálózat kiépítéséig is biztosított a legalább 30 Mbps sebességre alkalmas internet szolgáltatás elérhetősége a SZIP Mobil Internettel, melyet 2018.12.15-től kérhet bármelyik mobil szolgáltatótól. Ez a termék is teljesíti a mai legmodernebb technológiákkal a SZIP elvárásai szerinti Internet sebességet. Kérem a mobil internet szolgáltatásról szíveskedjen a mobil szolgáltatóknál érdeklődni."Hello!
Tehát ha nem vagyok a táblázatban akkor nálunk meg van a 30Mbit?
Azért rákérdeztem az egyetlen kábelszolgáltatóra mennyi a max az 20Mbit de szip mobil nem érhető el akkor honnan van meg a 30Mbit.... -
djzotya1983
tag
Szabolcs megye, hát itt azt hiszem egészen pontosan 2018 februárjában kezdték el az építéseket. Azóta még nem sikerült befejezni és mint mondtam is már jó 7 hónapja színüket sem láttam. Itt helyben már kb minden megvan, most én úgy tudom, hogy a környező 3-4 települést akarják összekötni fizikailag is gerinchálózattal. Szerintem amíg az nincs meg addig nem indulhat el a szolgáltatás.
Aztán ki tudja az még mennyi idő.Itt a befejezési határidő most nyáron járt le...

-
djzotya1983
tag
Szabolcs megye, hát itt azt hiszem egészen pontosan 2018 februárjában kezdték el az építéseket. Azóta még nem sikerült befejezni és mint mondtam is már jó 7 hónapja színüket sem láttam. Itt helyben már kb minden megvan, most én úgy tudom, hogy a környező 3-4 települést akarják összekötni fizikailag is gerinchálózattal. Szerintem amíg az nincs meg addig nem indulhat el a szolgáltatás.
Aztán ki tudja az még mennyi idő.Amíg a gerinc nincs összekötve a környező falvakkal nem indulhat. Az pár hónap kb szerintem és menni fog...
Itt előrébb is írták hogy Bagon meg többi helyen nem volt összekötve. Namost itt az a helyzet a gerinc már 10 éve megvolt, csak éppen nem volt felfűzve a cucc. De most jelenleg is gőzerővel csinálják a dolgot...
Tegnap este már rájuk sötétedett akkor tekerték le az utolsó métereket a dobról.. -
Lajosnagy17
senior tag
Ezt a választ kaptam az MVM NET által ezidáig meg nem valositott fejlesztésről.
"A keszthelyi járásban jelenleg folyamatban van a kiviteli tervek engedélyeztetési eljárása a hálózatfejlesztésekhez kapcsolódóan. 2019 nyarán kezdődhet meg a konkrét fizikai kivitelezés. A Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárságától (Irányító Hatóságtól) kapott engedély értelmében, a fejlesztések kiépítésének határideje 2020. szeptember 30-ra módosult a keszthelyi járásban. Az MVM NET a határidőre történő teljesítés érdekében szükséges ütemezés szerint végzi el a kivitelezéseket, amely befejezése után indulhat el a szolgáltatásnyújtás.
A vezetékes hálózat kiépítéséig is biztosított a legalább 30 Mbps sebességre alkalmas internet szolgáltatás elérhetősége a SZIP Mobil Internettel, melyet 2018.12.15-től kérhet bármelyik mobil szolgáltatótól. Ez a termék is teljesíti a mai legmodernebb technológiákkal a SZIP elvárásai szerinti Internet sebességet. Kérem a mobil internet szolgáltatásról szíveskedjen a mobil szolgáltatóknál érdeklődni." -
FrezeR
senior tag
Itt kb 2 órája hagyták abba körbeértek... De jönnek még mondták mert a kötések megvannak Meg a konzolok is csak áramtalanítani fognak, mert teszik fel a kötődobozokat is. Most egyenlőre csak kihúzták a saját fa oszlopaikon meg nyomvonalon,de azt villámgyorsan. Valaki rájukpiríthatott mert vasárnap nem igen szoktak kijönni ilyen munkákra, ráadásul ahol áramszünetet rendeltek volna el oda is felmentek lazán és feltették a dobozokat.. Most meg mindenhol optika lógott mindkét oldalon páros páratlan de még az úttest közepén is.. Múltkor a dob ami elöttünk volt egyszercsak belevágódott a bokorba kamion nekivágta mert az út közepén lógott
De állítólag így sem szakadt el a cucc olyan erős kevlárból van.. Ti milyen Megyében vagytok?
Megy már a szolgáltatás?Szabolcs megye, hát itt azt hiszem egészen pontosan 2018 februárjában kezdték el az építéseket. Azóta még nem sikerült befejezni és mint mondtam is már jó 7 hónapja színüket sem láttam. Itt helyben már kb minden megvan, most én úgy tudom, hogy a környező 3-4 települést akarják összekötni fizikailag is gerinchálózattal. Szerintem amíg az nincs meg addig nem indulhat el a szolgáltatás.
Aztán ki tudja az még mennyi idő. -
Lajosnagy17
senior tag
Szerintem az a következő, úgy tudom a gerinc ott is megvan évek óta...
A Gerinc az biztos hogy megvan, de mivel VIDANET van, aminek TELEKOM a tulaja nem hiszem hogy akarnak konkurenciát építeni. Nem vagyok túl happy.
-
djzotya1983
tag
Ha nem valósult meg a SZIP fejlesztés nálatok, irjatok!
Közlemény lakosság részére
A Szupergyors Internet Programban célul tűzte ki a kormány, hogy minden háztartás számára ─ amely azt igényli ─ biztosítja a legalább 30 Mbps sebességű internetkapcsolathoz való hozzáférés lehetőségét a még ellátatlan területeken. Az eddigi legnagyobb volumenű hálózatfejlesztés eredményes végrehajtása érdekében frissítésre kerül az országos szintű adatbázis az újgenerációs szélessávú lefedettségről. A következő évek beruházásait megalapozó adatok pontosításához a kormány a lakosság közreműködését kéri.
A legutóbbi szélessáv lefedettségről készült felmérés 2018 végén történt. A rendelkezésre álló nyilvántartás a Magyarországon hírközlő-hálózattal rendelkező, azt üzemeltető cégek adatszolgáltatása alapján született meg.
A kormány most a lakosság segítségét kéri az elkészült adatbázis megbízhatóságának, érvényességének teszteléséhez. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium online konzultációt indít, amelynek keretében az állampolgárok 2019. november 15-ig a szipkonzultacio@kifu.hu email címen keresztül jelezhetik, ha a https://kifu.gov.hu/szip térképen szereplő, szélessávú internettel nem lefedett címek eltérnek az általuk tapasztalttól.
A tételes címlista a kapcsolódó anyagoknál található Excel lefedettségi táblázatban tekinthető meg, melyben bárki megkeresheti a lakóhelyét, és megtekintheti, hogy adott címen az adatbázis szerint hol vannak szélessávú internetszolgáltatással nem ellátott (nem lefedett) háztartások. A résztvevők a lefedettségi táblázat kitöltésével véleményezhetik az adott szolgáltatás minőségét.
A kormány bízik a lakosság tevékeny részvételében, hiszen a digitális infrastruktúra hálózatok fejlesztését célzó pályázatok tervezéséhez nélkülözhetetlen egy pontos, naprakész és részletes nyilvántartás. A szélessávú infrastruktúra teljes kiépítésével a háztartásokban és a vállalkozásoknál is elterjedhet az elektronikus szolgáltatások, digitális alkalmazások használata, ami hozzájárul az életminőség javulásához és a gazdaság versenyképességének növekedéséhez.
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Budapest, 2019. október 16.Érdekes dolog ez, kb 1-2 éve fenn van már a megvalósított GPON lista közt a településem, természetesen egy méter optikát nem láttunk azóta sem. Most hirtelen nekilódultak de durván.
-
djzotya1983
tag
-
djzotya1983
tag
Itt kb 2 órája hagyták abba körbeértek... De jönnek még mondták mert a kötések megvannak Meg a konzolok is csak áramtalanítani fognak, mert teszik fel a kötődobozokat is. Most egyenlőre csak kihúzták a saját fa oszlopaikon meg nyomvonalon,de azt villámgyorsan. Valaki rájukpiríthatott mert vasárnap nem igen szoktak kijönni ilyen munkákra, ráadásul ahol áramszünetet rendeltek volna el oda is felmentek lazán és feltették a dobozokat.. Most meg mindenhol optika lógott mindkét oldalon páros páratlan de még az úttest közepén is.. Múltkor a dob ami elöttünk volt egyszercsak belevágódott a bokorba kamion nekivágta mert az út közepén lógott
De állítólag így sem szakadt el a cucc olyan erős kevlárból van.. Ti milyen Megyében vagytok?
Megy már a szolgáltatás? -
djzotya1983
tag
Jöhetnének Csornara és Kapuvárra is. De jobban örülnék egy DIGI - nek. Remélem jővőre történik itt is valami.
Szerintem az a következő, úgy tudom a gerinc ott is megvan évek óta...
-
FrezeR
senior tag
-
Lajosnagy17
senior tag
Ha nem valósult meg a SZIP fejlesztés nálatok, irjatok!
Közlemény lakosság részére
A Szupergyors Internet Programban célul tűzte ki a kormány, hogy minden háztartás számára ─ amely azt igényli ─ biztosítja a legalább 30 Mbps sebességű internetkapcsolathoz való hozzáférés lehetőségét a még ellátatlan területeken. Az eddigi legnagyobb volumenű hálózatfejlesztés eredményes végrehajtása érdekében frissítésre kerül az országos szintű adatbázis az újgenerációs szélessávú lefedettségről. A következő évek beruházásait megalapozó adatok pontosításához a kormány a lakosság közreműködését kéri.
A legutóbbi szélessáv lefedettségről készült felmérés 2018 végén történt. A rendelkezésre álló nyilvántartás a Magyarországon hírközlő-hálózattal rendelkező, azt üzemeltető cégek adatszolgáltatása alapján született meg.
A kormány most a lakosság segítségét kéri az elkészült adatbázis megbízhatóságának, érvényességének teszteléséhez. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium online konzultációt indít, amelynek keretében az állampolgárok 2019. november 15-ig a szipkonzultacio@kifu.hu email címen keresztül jelezhetik, ha a https://kifu.gov.hu/szip térképen szereplő, szélessávú internettel nem lefedett címek eltérnek az általuk tapasztalttól.
A tételes címlista a kapcsolódó anyagoknál található Excel lefedettségi táblázatban tekinthető meg, melyben bárki megkeresheti a lakóhelyét, és megtekintheti, hogy adott címen az adatbázis szerint hol vannak szélessávú internetszolgáltatással nem ellátott (nem lefedett) háztartások. A résztvevők a lefedettségi táblázat kitöltésével véleményezhetik az adott szolgáltatás minőségét.
A kormány bízik a lakosság tevékeny részvételében, hiszen a digitális infrastruktúra hálózatok fejlesztését célzó pályázatok tervezéséhez nélkülözhetetlen egy pontos, naprakész és részletes nyilvántartás. A szélessávú infrastruktúra teljes kiépítésével a háztartásokban és a vállalkozásoknál is elterjedhet az elektronikus szolgáltatások, digitális alkalmazások használata, ami hozzájárul az életminőség javulásához és a gazdaság versenyképességének növekedéséhez.
Innovációs és Technológiai Minisztérium
Budapest, 2019. október 16. -
Lajosnagy17
senior tag
MVMNET-nek se hire, se hamva. Van valakinek hire Keszthely és környékéről?
-
Lajosnagy17
senior tag
Jöhetnének Csornara és Kapuvárra is. De jobban örülnék egy DIGI - nek. Remélem jővőre történik itt is valami.
-
djzotya1983
tag
-
btz
addikt
Újabb hír, már a páros oldalon húzzák az optikát és ezzel gyakorlatilag már majdnem kész is az összes utca.
Ha kész lesz akkor rendelem is az 1000/1000 res csomagot, és videóval képekkel demonstrálom milyen.
Remek.
-
djzotya1983
tag
Újabb hír, már a páros oldalon húzzák az optikát és ezzel gyakorlatilag már majdnem kész is az összes utca.
Ha kész lesz akkor rendelem is az 1000/1000 res csomagot, és videóval képekkel demonstrálom milyen.
-
djzotya1983
tag
-
djzotya1983
tag
-
tika06
csendes tag
Előttünk szeptember legelején kerültek fel a kábelek és november 22. a hálózat átadása.
-
btz
addikt
Új fejlemény, elkezdték saját nyomvonalon kihúzni az optikai légkábelt.Innen kb még sok idő míg indul a szolgáltatás? [link]https://youtu.be/7cOnCM2uY0M
1-6 hónap
-
djzotya1983
tag
Új fejlemény, elkezdték saját nyomvonalon kihúzni az optikai légkábelt.Innen kb még sok idő míg indul a szolgáltatás? [link]https://youtu.be/7cOnCM2uY0M
-
djzotya1983
tag
Felcsillant egy reménysugár amiért bizakodó lettem újra hogy talán mégis lesz valami optika szerűség itt nálunk is Fertőrákoson. Ugyanis állítólag elkezdték a dslamnál a száloptikát cibálni a t-sek, és azt ígérték 1 hónapon belül indulnak.. Csak addig még sok papírmuinka van az E-Onnal amit lezongoráznak...
Ezekre a napokra a tervezett áramszünet is fellelhető az E-On oldalán. Az optikát most ásták ki és kötötték össze a gerinccel nem messzi innen. Gondolom ahogy minden előfizetőnél megvan a kiépítés lehetősége úgy indítanak rá. -
tbw
aktív tag
-
Túzok22
senior tag
Valószínűleg azért mert nem minden úton/utcában légben megy az Inviteles oszlopokon az optika, hanem valahol a föld alatt a kábelaknákban. Itt Bagon a mi utcánkban (Jókai) pl a föld alatt megy, a föld alól jön az aknából az optika a lakásunkba, valamelyik utcában meg már légben van az Inviteles oszlopokon.
-
Ic3man
tag
Érdekes, a DIGI-s hölgy azt mondta, hogy ugyanúgy optikai légkábel lesz mint a T.
Pedig én a főúton nem láttam még DIGI-s dobozt.
Na mindegy, majd meglátjuk. -
Túzok22
senior tag
Most már Galgahévíz is fent van a DIGI oldalán.
Most néztem meg. -
Ic3man
tag
-
Túzok22
senior tag
-
tbw
aktív tag
Most akkor Galgahévízen működik már a Digi?
-
Al365
tag
Egyik ismerősöm mondta, hogy már lenne DIGI Hévízgyörkön, de Hévízgyörk 70%-án nincs jel az optikai kábelben, mert a románok elcsesztek valamit. Írt a DIGI-nek és a válaszlevélben kértek elnézést a Györkiektől, azon vannak hogy megoldják a hibát, hogy el tudják kezdeni kötni az usereknek.
Mondjuk nem telik el nap, hogy ne találkoznék Hévízgyörkön Digis kocsival.
-
Túzok22
senior tag
Nem tudom mi van a Digivel Hévízgyörkön.
Fateromék megrendelését felvették 15-e környékén, de azóta sincs semmi. Orgona utcában lakik, ami a Széchenyivel párhuzamos, ahol állítólag kötik.
Mondjuk fater nem idegesíti magát, azt mondja 15-ig bekötik, azt igérték
Én ellenben durva kíváncsi vagyok rá, hogy összehasonlíthassam a Telekommal.
Egyik ismerősöm mondta, hogy már lenne DIGI Hévízgyörkön, de Hévízgyörk 70%-án nincs jel az optikai kábelben, mert a románok elcsesztek valamit. Írt a DIGI-nek és a válaszlevélben kértek elnézést a Györkiektől, azon vannak hogy megoldják a hibát, hogy el tudják kezdeni kötni az usereknek.
-
Túzok22
senior tag
-
Lauda
titán
-
Al365
tag
Fateromék megrendelését felvették 15-e környékén, de azóta sincs semmi. Orgona utcában lakik, ami a Széchenyivel párhuzamos, ahol állítólag kötik.
Más.
Nem tudom jól emlékszem-e, erősítsetek vagy cáfoljatok meg.
A Telekom 1000/1000-s optikájánál, nekem úgy rémlik, hogy a min. 300/100 volt (az is lehet, hogy 150). Mert most 300/50 a Telekom oldalán.
-
Al365
tag
-
Ic3man
tag
INFO - indul Galgahévízen is az értékesítés a DIGI részéről, most hívott a hölgy.
A honlapon még nincs kinn! -
djzotya1983
tag
Ez a célja a SZIP2-nek, de az csak 2025 év végére írja ezt elő.
Ugyanakkor a SZIP1 sok helyen a vesztes pályázókat is hálózatcserére ösztönzi, mivel túl sok előfizetőtől eshet el aki még mindig a drága VDSL rendszerekkel versenyez. Persze vannak helyek ahol csak egy alternatíva van(főként kisebb falvak), de a nyertes optikát épít ki, a régi xDSL helyett, ami nagy ugrás.Én úgy tudom a GINOP 3.1 keretein belül nyert járásokat új felhordó optikai hálózattal kell ellátni ahol 2020 nyara a határidő, és legalább 100 mbit/s letöltési linknek rendelkezésre kell állnia.A szip2 es járásoknál ugyanez az elvárás de 2025 ig, azonban ott a maradék pstn adsl vdsl modulációval kimerítik a 30 megás elvárást.Sőt ha jól belegondolunk akkor egy fillért sem fektetnek bele, inkább docsyssal megmodulálják és máris van 100 mbit, meg majd 2035 ös laufuk. És elverni való pályázati pénzek.
-
Túzok22
senior tag
A regionális adókkal az a helyzet, hogy jelenleg még nincsenek, de mondták hogy minél előbb beteszik őket a csatornák közé.
Sajnálom hogy felétek ez a helyzet és nem képesek megcsinálni. Na ez a nagy DIGI, ennyit róluk.
Amúgy nálunk meg romlott a képminőség DIGI optikán, egy csomó adó homályos lett ami eddig jó volt. Valamit itt is szarul csináltak meg, néha a hang is akadozik az adókon.Megjavult a kép az adókon és a hang se akadozik.
Tegnap este jelentkezett a probléma és mára már tökéletes minden. 
Amúgy egyáltalán nincs bajom a DIGI-vel, ne értsen senki se félre.
-
Túzok22
senior tag
A templomtól a sportpálya felé senkinek nem lehet kötni, nincs jel. A falu más részein, a főúttal párhuzamos Széchenyi utcában pl. bekötötték egyik barátomnak gond nélkül. Hogy ezen kívül mi újság, passz. Pénteken nyilván nem jöttek ki és raktak mindent helyre.
Viszont ha Nálad már van TV, akkor meg tudnád mondani, hogy megvannak-e a regionális adók? GalgaTV és RégióPusz TV. A szórólap az analóg csatornák között ígérte a regionális adókat.A regionális adókkal az a helyzet, hogy jelenleg még nincsenek, de mondták hogy minél előbb beteszik őket a csatornák közé.
Sajnálom hogy felétek ez a helyzet és nem képesek megcsinálni. Na ez a nagy DIGI, ennyit róluk.
Amúgy nálunk meg romlott a képminőség DIGI optikán, egy csomó adó homályos lett ami eddig jó volt. Valamit itt is szarul csináltak meg, néha a hang is akadozik az adókon. -
kacsa7
őstag
A templomtól a sportpálya felé senkinek nem lehet kötni, nincs jel. A falu más részein, a főúttal párhuzamos Széchenyi utcában pl. bekötötték egyik barátomnak gond nélkül. Hogy ezen kívül mi újság, passz. Pénteken nyilván nem jöttek ki és raktak mindent helyre.
Viszont ha Nálad már van TV, akkor meg tudnád mondani, hogy megvannak-e a regionális adók? GalgaTV és RégióPusz TV. A szórólap az analóg csatornák között ígérte a regionális adókat. -
Túzok22
senior tag
A szerencsések közé tartoztok. Nálunk ma voltak, nem lehet bekötni, mert nincs jel a hálózaton. A sokadik cím voltunk a szerelőknél ma, ahol nem lehetett. Györk 70%-án pl. nincs jel és nem lehet bekötni, olyan jól sikerült a hálózatépítés. Most lehet várni arra, hogy a hálózatot rendbe rakják, aztán újra neki futni az időpont egyeztetésnek, majd a bekötésnek.
Persze pontosan tudom, ha menni fog, akkor jó lesz, mert van nem1 Digi-s ismerős, de azért ez nem túl magas szint. Frissen épített hálózat nem megy, mert a románok ilyen minőségi munkát végeztek. Mielőtt megindították a bekötést, csak végig kellett volna küldeni egy csapatot aki ellenőrzi az aknákban a jelet, hogy ne csináljanak hülyét magukból.Na mi a helyzet Hévízgyörkön a DIGI optikával? Meg tudták csinálni, hogy köthető legyen a györkieknek?
-
btz
addikt
-
btz
addikt
-
Fücsök007
őstag
Optika meg Docsis 3.1 kellene már mindenhova. A Docsis 3.1-en kívül az összes elmaradott réz technológia (ADSL, VDSL, Docsis 1.0-tól 3.0-ig.) mehetne végre a kukába, el lehetne felejteni az elmaradott technológiákat, mindenhova optikát és Docsis 3.1-et kellene kiépíteni és ezen a két technológián szolgáltatnának a különböző távközlési szolgáltatók.

Ez a célja a SZIP2-nek, de az csak 2025 év végére írja ezt elő.
Ugyanakkor a SZIP1 sok helyen a vesztes pályázókat is hálózatcserére ösztönzi, mivel túl sok előfizetőtől eshet el aki még mindig a drága VDSL rendszerekkel versenyez. Persze vannak helyek ahol csak egy alternatíva van(főként kisebb falvak), de a nyertes optikát épít ki, a régi xDSL helyett, ami nagy ugrás. -
Túzok22
senior tag
Beszélhetünk itt a UPC ről is. Csak a környező várost említem Sopron. Bekötötték koax ugye ennyi meg annyi megabit gigabit/s. Meg mindenféle tévécsatorna. Ez szép és jó, csak 1-2 hetente látom az állandó nyűglődésüket panaszkodásukat hogy lefagy a net akadozik nem megy a tévé, és szar.. Amikor mondom váltsanak Telekomra drágább kevesebbet nyújt ugyan de legalább stabilabb mert nem szakad.. Kivéve ahol sajnos még most is igen de ez elenyésző... Akkor azt mondják te hülye vagy.. Eurodocsys 3.1 ide vagy oda az agyonmodulált réz legyen az koax vagy sima tel érpár kicsúszott a taéaj. 2020 van lassan.. Olyan hogy réz rákötés nem is lehetne már sehol!
Optika meg Docsis 3.1 kellene már mindenhova. A Docsis 3.1-en kívül az összes elmaradott réz technológia (ADSL, VDSL, Docsis 1.0-tól 3.0-ig.) mehetne végre a kukába, el lehetne felejteni az elmaradott technológiákat, mindenhova optikát és Docsis 3.1-et kellene kiépíteni és ezen a két technológián szolgáltatnának a különböző távközlési szolgáltatók.

-
djzotya1983
tag
Amúgy itt Bagon nekünk tegnap előtt este kockázódott, szétesett a kép minden adón a DIGI OPTIKÁN. Piros volt a pon lámpa a DIGI átalakító készüléken, de mióta nem esnek szét az adók azóta újra zölden világít. Tegnapra helyre állt. Frissen kiépített DIGI optika.

Sajnos ilyen munkát végeznek a románok.
Beszélhetünk itt a UPC ről is. Csak a környező várost említem Sopron. Bekötötték koax ugye ennyi meg annyi megabit gigabit/s. Meg mindenféle tévécsatorna. Ez szép és jó, csak 1-2 hetente látom az állandó nyűglődésüket panaszkodásukat hogy lefagy a net akadozik nem megy a tévé, és szar.. Amikor mondom váltsanak Telekomra drágább kevesebbet nyújt ugyan de legalább stabilabb mert nem szakad.. Kivéve ahol sajnos még most is igen de ez elenyésző... Akkor azt mondják te hülye vagy.. Eurodocsys 3.1 ide vagy oda az agyonmodulált réz legyen az koax vagy sima tel érpár kicsúszott a taéaj. 2020 van lassan.. Olyan hogy réz rákötés nem is lehetne már sehol!
-
taki01
őstag
Amúgy itt Bagon nekünk tegnap előtt este kockázódott, szétesett a kép minden adón a DIGI OPTIKÁN. Piros volt a pon lámpa a DIGI átalakító készüléken, de mióta nem esnek szét az adók azóta újra zölden világít. Tegnapra helyre állt. Frissen kiépített DIGI optika.

Addig nem kell másra számítani ha minden garast fogukhoz vernek és az ügyfélel fizetettnek ki mindent pl bekötésnél koax vagy utp kábelt.
-
Túzok22
senior tag
Sosem tudtak.

-
djzotya1983
tag
-
Túzok22
senior tag
A szerencsések közé tartoztok. Nálunk ma voltak, nem lehet bekötni, mert nincs jel a hálózaton. A sokadik cím voltunk a szerelőknél ma, ahol nem lehetett. Györk 70%-án pl. nincs jel és nem lehet bekötni, olyan jól sikerült a hálózatépítés. Most lehet várni arra, hogy a hálózatot rendbe rakják, aztán újra neki futni az időpont egyeztetésnek, majd a bekötésnek.
Persze pontosan tudom, ha menni fog, akkor jó lesz, mert van nem1 Digi-s ismerős, de azért ez nem túl magas szint. Frissen épített hálózat nem megy, mert a románok ilyen minőségi munkát végeztek. Mielőtt megindították a bekötést, csak végig kellett volna küldeni egy csapatot aki ellenőrzi az aknákban a jelet, hogy ne csináljanak hülyét magukból.Az igen.
Fasza munkát végeztek. Ezek a románok nem tudnak normális munkát végezni? -
kacsa7
őstag
Na srácok bekötötték nekünk a DIGI-t is. 120 csatorna van és gyönyörű éles a kép minden adón. Úgy volt hogy ezen a héten pénteken kötik, de jött ma egy telefonhívás a DIGI-től hogy nem pénteken, hanem ma kötik be a TV-t. Nagyon fasza mert optikán jön a TV, lakáson belülre meg tettek egy DIGI-s átalakítót ami árammal működik és átalakítja koaxra.
Persze pontosan tudom, ha menni fog, akkor jó lesz, mert van nem1 Digi-s ismerős, de azért ez nem túl magas szint. Frissen épített hálózat nem megy, mert a románok ilyen minőségi munkát végeztek. Mielőtt megindították a bekötést, csak végig kellett volna küldeni egy csapatot aki ellenőrzi az aknákban a jelet, hogy ne csináljanak hülyét magukból. -
djzotya1983
tag
-
Túzok22
senior tag
-
Túzok22
senior tag
Sziasztok. Pár hetes távollétem alatt felkerül a következő kábel a Telekom oszlopaira a faluban. A szerelők jelöletlen kocsiban voltak. (Illetve nagy port kavart a faluban, hogy "vicces cigi" szüneteket tartottak
.) 2 dolog van ami nem világos:
1. A Telekom oszlopaira kizárolag a Telekom rak optikát? A weboldalon nincs információ a fejlesztésről.
2. Ez lehet SZIP-es projekt? Csak mert a járásunkban az MVM net nyert és nem a Telekom. Lehetséges, hogy ez teljesen külön fut, és lesz még egy hálózat az MVM által?
Ja és mielőtt felmerülne, egyik cég ügyfélszolgálata sem kommunikált semmit.
Köszi a válaszokat
Ez Telekom optika.
Valószínűleg a Telekom is fejleszt felétek nem csak az MVM net. Ha az MVM net is optikát fog építeni, akkor már 2 szolgáltató optikai hálózata közül lehet választani, hogy melyik ad nagyobb sebességet, szerintem egyértelmű hogy a Telekom és melyik jobb árban.
-
Fücsök007
őstag
Igen, a SZIP programok pár %-a VDSL2 rendszer. Önerőből viszont nem telepít már senki új rendszert, és a megmaradt ADSL2 rendszereket is inkább optikára cserélik. Telekom részéről az utóbbi 2 évben már mindenütt VDSL2 rendszert fejlesztettek az ADSL2 rendszerekből, ahol még marad a régi rendszer pár évig az optika előtt.
-
greyslay
aktív tag
-
FistXL
senior tag
-
tika06
csendes tag
Sziasztok. Pár hetes távollétem alatt felkerül a következő kábel a Telekom oszlopaira a faluban. A szerelők jelöletlen kocsiban voltak. (Illetve nagy port kavart a faluban, hogy "vicces cigi" szüneteket tartottak
.) 2 dolog van ami nem világos:
1. A Telekom oszlopaira kizárolag a Telekom rak optikát? A weboldalon nincs információ a fejlesztésről.
2. Ez lehet SZIP-es projekt? Csak mert a járásunkban az MVM net nyert és nem a Telekom. Lehetséges, hogy ez teljesen külön fut, és lesz még egy hálózat az MVM által?
Ja és mielőtt felmerülne, egyik cég ügyfélszolgálata sem kommunikált semmit.
Köszi a válaszokat
-
tbw
aktív tag
Ez nem optika sajnos. De VDSL lehet.
-
Túzok22
senior tag
-
FistXL
senior tag
-
Túzok22
senior tag
-
tbw
aktív tag
Na srácok bekötötték nekünk a DIGI-t is. 120 csatorna van és gyönyörű éles a kép minden adón. Úgy volt hogy ezen a héten pénteken kötik, de jött ma egy telefonhívás a DIGI-től hogy nem pénteken, hanem ma kötik be a TV-t. Nagyon fasza mert optikán jön a TV, lakáson belülre meg tettek egy DIGI-s átalakítót ami árammal működik és átalakítja koaxra.
Mennyi a TVs csomag 3100?
-
Túzok22
senior tag
-
kiskeni
aktív tag
A SZIP 1.0-s projekteket nem csúsztathatják tovább, ha meg nem fejezik be az adott járást, akkor büntetést kell fizetni. Nem tudom hogyan végzik majd az ellenőrzést 2021-ben, de sok helyen fejlesztettek már 2016 óta, ami nem lenne a SZIP program nélkül. A SZIP 2.0 program végére pedig csak FTTH és ED3.1-es HFC marad mint hálózat, mivel csak azokkal lehet gigabit mellé normális feltöltést is adni.
Mert őket nagyon érdekli a büntetés... Mint kb. a hetes cikkely, mert hogy nyilvánvalóan azt is telibe leszarják. De nem politizálni akarok meg belemenni a dolgok közepébe, csak példaképp említettem ezt a "jelentéktelen" esetet, hogy ha az nem érdekli őket, akkor az ígért SZIP teljesítési határidők betartása sem érdekli őket a legkevésbé sem. Bele kell nyugodni, hogy vannak (sokan) akik még mindig szophatnak valami gányolt, korhadó-rothadó és használhatatlan rézhálózattal, míg tulajdonképpen már-már a 4G is stabilabb, mint amit sok helyen vezetéken tudnak nyújtani
Kár, hogy nálam nem stabil amúgy, a ház nagyon árnyékolja a 4G-t, házon kívül pedig akár pont elfogadható is volna az a 30/20MBit (még ha nem is 150/50, mint városokban). -
kiskeni
aktív tag
Ezt nem én mondom hanem a kormány aztán 18 végén rájöttek hát ez nem igaz akkor legyen egy mobilnet csomag akiknek nincs meg a 30Mbit aztán ezzel letudva ami megint nem igaz mert nálunk sem lehet elérni a 30Mbit-et hivatalos csomaggal, de a választások miatt bevállalták hogy 2018 végére meg lesz mindenhol 2020 helyett persze nem lett belőle semmi marad a SZIP 1:0 nak a vége 2020 de ebből sem lesz semmi mert arra átnevezték SZIP 2.0 ra annak meg 2025 a vége aztán igy tovább....
Jogos, igazad van, ezt nem te állítod. Wátevör, néha nem vagyok eléggé figyelmes
-
Fücsök007
őstag
Ezt nem én mondom hanem a kormány aztán 18 végén rájöttek hát ez nem igaz akkor legyen egy mobilnet csomag akiknek nincs meg a 30Mbit aztán ezzel letudva ami megint nem igaz mert nálunk sem lehet elérni a 30Mbit-et hivatalos csomaggal, de a választások miatt bevállalták hogy 2018 végére meg lesz mindenhol 2020 helyett persze nem lett belőle semmi marad a SZIP 1:0 nak a vége 2020 de ebből sem lesz semmi mert arra átnevezték SZIP 2.0 ra annak meg 2025 a vége aztán igy tovább....
A SZIP 1.0-s projekteket nem csúsztathatják tovább, ha meg nem fejezik be az adott járást, akkor büntetést kell fizetni. Nem tudom hogyan végzik majd az ellenőrzést 2021-ben, de sok helyen fejlesztettek már 2016 óta, ami nem lenne a SZIP program nélkül. A SZIP 2.0 program végére pedig csak FTTH és ED3.1-es HFC marad mint hálózat, mivel csak azokkal lehet gigabit mellé normális feltöltést is adni.
-
djzotya1983
tag
Szia!
Vannak kapcsolataim, de úgy vélem, hogy tőlük is csak olyan információhoz tudok jutni, ami már eleve észlelhető az adott településen, például, hogy melyik településen épült új OLT helyszín, hol húzzák a vezetékeket, rakják a kötődobozokat stb, ez pedig szabad szemmel is látható, így felesleges lenne bárkit is "pingelni" emiatt.
Ebben és ebben a hozzászólásomban leírtam, hogy mit érdemes figyelni és képekkel is szemléltettem.
A kiépített települések listája is publikálva van a Telekom weboldalán.
Sajnos több hónapra előre én sem tudok információval szolgálni esetleges építkezések megkezdéséről, ilyenről még ha tudomásom lenne sem oszthatnék meg információt publikus helyen.
Ha nem a Telekom kapta az EU-s pályázati pénzt a járásban, akkor sajnos még egy picit várnod kell a Telekomos fejlesztéseket illetően, elsősorban a SZIP lesz megvalósítva, de ne aggódj a réz korszakból már biztos kevesebb van hátra, mint amennyit már lehúztunk belőle
A nosztalgiázni vágyóknak pedig érdemes beleolvasni ebbe a topicba. Még abból a korból, mikor még a 12900 forintos ADSL-ért könyörögtünk

Nos itt valamit építettek ez biztos, a régi vdsl 2 alól kicsúszik lassan a talaj, de hogy 2 hétig mit csináltak, azt nem tudom de lezavartak közel 80 tervezett áramszünetet karöltve a telekommal. Viszont igaz nem is jártam nagyon kinn de egy méter optikát nem láttam. Azt tudom hogy az OLT egység meg a gerinc az már 10 éve kész és itt van... Állítólag 1 hónapon belül indulnak az új csomagok hát nem tudom ahhoz képest most csend van igaz tegnap végeztek...
-
placebo2018
csendes tag
-
szmihaly
csendes tag
Teljesen igazad van. Nálam is legjobb esetben éri ell a 15mbit-et, de inkább alatta van, és nem a világ végén vagyok.
-
kiskeni
aktív tag
Már mindenhol elérhető a 30Mbit a fejlesztések megvalosultak....Nem megy az olyan gyorsan egyszerre nem lesz mindenhol optika az első falu 2016 készült el talán az utolsó 2025 ben ,nálunk 34 faluból 11-ben van optika 2 év alatt lehet számolni....
A neved tökéletesen tükrözi az állítás(od?) valóságtartalmát. Placebo az egész, messze nem elérhető rengeteg helyen a 30MBit... Nagy vonalakban csak a hitegetés, határidők tologatása és a pénz lenyúlása megy, de az nagyon.
-
djzotya1983
tag
Már mindenhol elérhető a 30Mbit a fejlesztések megvalosultak....Nem megy az olyan gyorsan egyszerre nem lesz mindenhol optika az első falu 2016 készült el talán az utolsó 2025 ben ,nálunk 34 faluból 11-ben van optika 2 év alatt lehet számolni....
Igaz. Majd kiserül mit alkottak, mert még ma este is nem tervezett áramszünet volt a dslamnál is basztattak valamit.
-
placebo2018
csendes tag
Na ahogy sejtettem a GPON hiába szerepel a listán. Tegnap letették a lantot az összes áramszünet kipipálva.
Viszont 1 méter optikát nem látok a faluban, így kizárt hogy optikáztak volna...
A 30 Mbitet rézen is tudják adni ahol idáig nem volt megoldották, a következő lépcső 2020
akkor sem kell fejleszteni mert a 100Mbit is eltolható rézen..
Aztán 2024 ben sem mert majd megoldják hfc+ al vagy valami docsys gönccel az agyonterhelt dslamot...
Ennyit a Trékomról, és a többi alvállalkozóról...
-
djzotya1983
tag
Na ahogy sejtettem a GPON hiába szerepel a listán. Tegnap letették a lantot az összes áramszünet kipipálva.
Viszont 1 méter optikát nem látok a faluban, így kizárt hogy optikáztak volna...
A 30 Mbitet rézen is tudják adni ahol idáig nem volt megoldották, a következő lépcső 2020
akkor sem kell fejleszteni mert a 100Mbit is eltolható rézen..
Aztán 2024 ben sem mert majd megoldják hfc+ al vagy valami docsys gönccel az agyonterhelt dslamot...
Ennyit a Trékomról, és a többi alvállalkozóról...
-
djzotya1983
tag
Majd jön valami f....szrágó pénzmosó cég mint például a Koonsys Kft és elteszi a fejlesztési pénzt, cserébe majd 2080 ra lesz valami. Ja! Nem! Már akkor sem kéne az ftth ha ingyen lenne! Abban a pillanatban ahogy letelik pár hónap van még a szerződés a telekom is elmehet a sistergősbe!!
-
Lajosnagy17
senior tag
Jo lenne egy interaktiv térkép, ami helységenként mutatná milyen sebességű internetet lehet kapni és hol van fejlesztés. KIFÜ-nek jó feladat lenne.
-
Lajosnagy17
senior tag
Option 1.Befektetik szuper allampapir pluszba 5% -ért, 2020 végén meg azt mondják a pénz nem elegendo a fejlesztesre. A kamatot elrakjak a penzt meg visszaadjak, fejlesztés sehol.
Option 2. a pénzt mint hitel más fejlesztéstre veszik igenybe. 2020 végén meg azt mondják a pénz nem elegendo a fejlesztesre. A penzt visszaadjak, fejlesztés sehol. -
Lajosnagy17
senior tag
Tüzetesen nem olvastam át, csak multkor lelassítottam mikor fűzték és láttam a sárga kihúzott szalagot, hogy mvm net zrt optikai kábel.
Ebben a dokumentumban meg azt írják hogy az mvm kabelére kötnek rá, ma kezdték a 3. Utcát. Remélem hozzam is elérnek hamar, bár nemtudom mikor fognak ténylegesen rákapcsolni.
De én a falu másik végén lakom, a kötögetéstől kb 1,5 kilóméterre. Szerencsére a "Főutcán".Ha lesz neted, azért kérlek ird meg melyik cég szolgáltatja.
-
zsida.kornel
tag
Tüzetesen nem olvastam át, csak multkor lelassítottam mikor fűzték és láttam a sárga kihúzott szalagot, hogy mvm net zrt optikai kábel.
Ebben a dokumentumban meg azt írják hogy az mvm kabelére kötnek rá, ma kezdték a 3. Utcát. Remélem hozzam is elérnek hamar, bár nemtudom mikor fognak ténylegesen rákapcsolni.
De én a falu másik végén lakom, a kötögetéstől kb 1,5 kilóméterre. Szerencsére a "Főutcán". -
zsida.kornel
tag
Biztos vagy benne, mert ez Inviteles SZIP fejlesztés - szóval DIGI.
-
zsida.kornel
tag
Digi, de ők kivitelezik, szalagot is láttam meg a falu oldalán is kintvan egy szerződés, amibe bele van írva.
-
Lajosnagy17
senior tag
#olaszfalu
MVM NET dolgozik nálunk, ők mennyire gyorsak? Eddig két utca készült el, vagyis a kábelt lefektették.Biztos vagy benne, mert ez Inviteles SZIP fejlesztés - szóval DIGI.
-
zsida.kornel
tag
#olaszfalu
MVM NET dolgozik nálunk, ők mennyire gyorsak? Eddig két utca készült el, vagyis a kábelt lefektették. -
tbw
aktív tag
-
Mi5u
tag
-
e90lci
senior tag
Megforgatják Las Vegasban. Dupla vagy semmi. Mindent a pirosra 😂
+1 ezen se lepődnék meg.
-
btz
addikt
Sziasztok! Gárdonyi járás - Velence.
A Novicom Kft nyerte ugye a pályázatot, már 2018-ban meg kellett volna csinálni mindent. Nos, ez nem jött össze. 2019 elején kérdeztem, hogy hát így 1év késés után mégis hogy állnak, akkor azt válaszolták, hogy hóhóhóhóóóó még tavasszal megkeződnek a munkálatok!
Nos, mivel sem tavasszal, sem nyáron, sem ősz elején nem láttam sehol senkit kiépítési tevékenységet folytatni, rákérdeztem ismét, hogy mizu.Azt a választ kaptam, hogy majd jövőre, 2020-ban lesz kiépítés. Az, hogy 2020 elején vagy végén és, hogy addigra kész lesz vagy csak akkor kezdik el....? Nos, azt nemtudni..
100%-os támogatást kaptak, mégis mi a fenén ülnek ennyit, ha megkapták erre a pénzt?Megforgatják Las Vegasban. Dupla vagy semmi. Mindent a pirosra 😂
Viccet félretéve a SZIP-et kitolták 2020 végéig. Talán várnak valamire ami miatt nem tudják elkezdeni a munkát. Építési engedély, szerződés az áramszolgáltatóval vagy a gerinchálózatra vagy nincs kábel stb
Új hozzászólás Aktív témák
-
2800 - 2701
8585 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- TCL LCD és LED TV-k
- Megvan a Xiaomi 17 Max bemutatójának dátuma is
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen ÚJ notebookot vegyek?
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Robotporszívók
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Dell Inspiron 15,6"/i5-1235U/16GB/480GB/magyar bill.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000/ RTX 4000 SFF 20GB ADA
- Lenovo X1 Carbon 13,3" - i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
- 27% - AMD GAMING PC! Ryzen 9 7900 / RX 7900 XTX / 32GB DDR5 / 2TB SSD / X670 / 100w Gold! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Lenovo IdeaPad 5 Pro - 14" 2.8K 90Hz - i5-1135G7 - 8GB - 512GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Aztán ki tudja az még mennyi idő.

Ezekre a napokra a tervezett áramszünet is fellelhető az E-On oldalán. Az optikát most ásták ki és kötötték össze a gerinccel nem messzi innen. Gondolom ahogy minden előfizetőnél megvan a kiépítés lehetősége úgy indítanak rá.
. Húznak ma még rézkábelt?