- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
válasz Fücsök007 #2598 üzenetére
Ezek a települések érdekelnek? Sajnos a listában egyik sincs benne. Hogy mit terveznek arról nincs infóm, amiről tudok információt szerezni, hogy épült e ott ONT vagy sem (tehát mikor már amúgy is kész van), de addigra azt már szabad szemmel is látni lehet, mert a legtöbb kültéri kabinetben foglal helyet és azzal egy időben felkerülnek a kötődobozok és végig húzzák a vékony szálat is.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
válasz djzotya1983 #2589 üzenetére
Felsőrákoson optikai fejlesztés. Már [ide] is bekerült a település neve. Szerintem mindenhova elmennek egy településen, mivel a DSL le lesz váltva az ilyen helyeken, nem lesz vegyes hálózat, csak egy ideig párhuzamosan fut, aztán ha a java részét áttkötötték, akkor elindul a réz kiváltás.
ⓑⓣⓩ
-
FistXL
senior tag
Időközben kukáztam a mikrós netet, helyette itt a Telenor 4G. Mennyire (nagyon) tragikus?
-
-
szmihaly
csendes tag
válasz Sirandrish #2591 üzenetére
De itt az oszlopokon,az utcán előttem is, fent vannak a kábeltartó bilincsek, csak fel kellene rakni a vezetéket, de aki itt van alvállalkozó, arra lusta hogy kiszáljon az autóból, inkább ráfogja mindenre, csak hogy nekeljen oszlopra menni. Van elég negatív tapasztalatom vele. Mi az a táv, amit az alválalkozónak megkellene csinálnia? Mert ezt a faszit nem igen érdekli, ha esetleg kapna valami jutalékot, hogy átrakja az embert rézről koaxra, inkább nem csinál semmit. Legutóbb úgyjártam vele, hogy nekem is mondta hogy nemlehet megcsinálni, ki se szált a kocsiból, s elment. Egy hét múlva kaptam pestről a telekomtól egy levelet, ami azt tartalmazta, hogy én nemhagytam megcsinálni, ez volt a munkalapjára ráírva. Úgy hogy várok, csak lesz előbb- utóbb valami változás....
[ Szerkesztve ]
-
Sirandrish
legenda
válasz szmihaly #2588 üzenetére
Hát ha igaz hogy a velünk párhuzamos úton van koax, akkor nekünk még talán annyi sem kéne...
Persze tökmindegy hogy 10 vagy 300 ha le se szarják..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
válasz placebo2018 #2586 üzenetére
Nem tudtam pontosan hogy hogy van ez a SZIP 1-2 rendszer, de jobb volt addig..
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
djzotya1983
tag
Azt tudni Fertőrákoson GYMS megye most valójában mit is csinálnak? Annyit írtak ki a községbe szélessávú internet fejlesztés miatt áramszünet van. De felénk még nem láttam hogy tettek volna fel kánelt. Vagy csak pár helyre feldobják ahol meg vdsl van azt hagyják? Nem hiszem mert mi értelme lenne.. Az összes utcát végigfűzik.... Mert minden nap áramszünet van bizonyos szakaszokon... Az biztos hogy optika. De ha van kapcsolatod kérdezz már rá nekem.
-
szmihaly
csendes tag
válasz Sirandrish #2578 üzenetére
Te még ne szóljál semmit, néked meg van a 30 mbit, de tiszalök keleti végében csak 13 mbit van. A koax 2 oszlop távolságnyira van, az oszlopokon fent vannak a koax tartó bilincsek, és mégse kötnek rá! Ösz-visz 70m kábel kellene.....
[ Szerkesztve ]
-
placebo2018
csendes tag
válasz Sirandrish #2571 üzenetére
Na végre valakinek leesik ,igen sok helyen addig sem lesz semmi..
-
Sirandrish
legenda
-
Sirandrish
legenda
Hát ezaz..legutóbb (pár hete) mikor megláttam hogy a Telekomos kocsi jár fel alá, meg 2 üzletkötővel is találkoztam, és mindkettő azt mondta hogy TÉNYLEGES FEJLESZTÉS történt, felénk is, majdnek elsírtam magam a gyönyörtől...
Aztán jött a szerelő, és közölte hogy nem nyert..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
btz
addikt
válasz Sirandrish #2579 üzenetére
Már értem, arra gondoltál, hogy a játékok egyre jobbak és egyre nagyobb helyigényük van a gépen, így a letöltésük is tovább tart.
Filmeknél nem igen jellemző ekkora növekedés. Egy 4K vagy egy FullHD film valószínűleg akkor is ugyan akkora lesz majd, 8K még akkor sem lesz túl jellemző, azért nem kell aggódni.[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
válasz Sirandrish #2578 üzenetére
Áh értem. Sajnos akkor ez egy elég rossz helyzet. Gondolom nem éri meg egy végpont miatt, persze mikor volt koax fejlesztés, akkor a tervezőnek oda is kellett volna tervezni valamit.
Nálunk olyan helyre is raktak kötődobozt, ahová valószínűleg senki nem lesz bekötve. Nem tudom mi alapján jár az eszük egy egy hálózat megtervezésekor.ⓑⓣⓩ
-
Sirandrish
legenda
Hát filmek/játékok!
Az elmúlt 2-3 évben is megduplázódtak kb a fájlméretek játékoknál...Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
Sirandrish
legenda
Tiszalök!
Most volt fejlesztés elvileg, koax fronton, de ide nem jutott belőle, mert mint említettem ide kéne oszlop meg minden, és ezt nem akaródzik letenni.
Már vagy 3-4 alkalommal futottam lyukra, mikor valaki/valami miatt úgy volt hogy lett fejlesztés..megrendeltem a nagyobb netet, de mindannyiszor csalódnom kellett, mert a szerelők közölték hogy bekaphatom...Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
btz
addikt
-
Sirandrish
legenda
Az gyönyörű halál lesz. Már most is kegyetlenség, de majd ha duplázódnak a fájlméretek...
Pffej ecsém...ezt jobb lett volna nem is tudniEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
btz
addikt
válasz Sirandrish #2571 üzenetére
Ha a lakossági végpontodon elérhető a 30mbps névleges és 7mbps garantált sávszélesség, akkor ez már teljesíti a SZIP követelményeit. A SZIP2-ben lesz a 100mbps országos célérték, ami elméletben 2025, gyakorlatban meg majd meglátjuk. Remélhetőleg itt már nem lesz közel két éves csúszás. Azaz csúszás most sincs, mivel csak a Magyar kormány ígérte 2018-ra, az EU eredeti elvárása amúgy is 2020 volt.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
Ha minden készen áll, tesztelték a működést, minden a helyén, az engedélyek is rendben vannak, akkor minél előbb érdekük lenne elkezdeni a lakossági értékesítést. Talán a gerinc optika nincs még meg.
Esetleg képet készíthetnél arról, hogy milyen vezeték van fent az oszlopon. Azt is figyelheted, hogy van e bárhol házhoz behúzva valami.
Melyik településről van szó és melyik szolgáltató? Telekom esetében megvannak a kapcsolataim utánakérdezni a dolgoknak.ⓑⓣⓩ
-
Sirandrish
legenda
Hja szóval mivel itt 30mbit van, ezért simán megtehetik hogy 2025 végéig hozzá se nyúlnak?
Hát az kurvajó akkorEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
btz
addikt
válasz djzotya1983 #2562 üzenetére
A SZIP végéig kell meglennie, ami 2020 vége. Még több mint 1 év.
A SZIP2-ben a háztartások felébe el kell juttani az 1000mbit-et, ami már rézzel nem fog menniⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
válasz Sirandrish #2561 üzenetére
100 megabit 50%-ban 30mbit 100%-ban. Aztán a SZIP2-ben 1000mbit 50%-ban, 100mbps 100%-ban. 2025-ig.
ⓑⓣⓩ
-
Sirandrish
legenda
válasz djzotya1983 #2567 üzenetére
Remélem...de sok reményt nem fűzök hozzá egyébként..
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
djzotya1983
tag
válasz Sirandrish #2566 üzenetére
2020 végéig csipkedniük kell magukat.
-
Sirandrish
legenda
válasz djzotya1983 #2564 üzenetére
Hát nem tudom itt ki fog rájuk pirítani, de van egy sanda gyanúm hogy senki
-
FrezeR
senior tag
Nem tudom. Itt nálunk már több mint fél éve felkerült minden oszlopra a kis doboz/vezeték, a földben is mindenhol már betemetett vezetékek vannak, csak az lóg ki ami kell. Ilyen, a képen látható egységet bár nem látok, viszont nálunk (lehet, hogy pont egy ilyen köré) építettek egy kis épületet amin ajtó, ablak van és ott voltak a szerelők pár alkalommal csináltak valamit. Szóval ez a 6 hónap nem áll mindenhol szerintem, mert itt konkrétan amint írtam is elvileg minden készen van, sőt azt is tudom, hogy az engedélyek is rendben de ennek ellenére nagy a csend és semmi mozgás fél éve.
-
djzotya1983
tag
válasz Sirandrish #2563 üzenetére
Nálunk ezekben a percekben ásnak oszlopokat. És húzzák ki az új nyomvonalakat is ahol igényhely lehetséges.De itt is csak azért mert rájuk pirítottak kicsit fentről. Maguktól eszük ágában sincs...
-
Sirandrish
legenda
válasz djzotya1983 #2562 üzenetére
Nah erre marha kíváncsi vagyok, mert akkor felénk oszlopot is le kell rakniuk, meg ásni meg minden. Gondolom ezt nem télem fogják csinálni (ha valaha eljutnak idáig), de kíváncsian várom a tavaszt
-
djzotya1983
tag
válasz Sirandrish #2561 üzenetére
Nem! Annak már mindenhol meg KELLENE lennie!! A második lépcső a 100mbit/25 megléte. Amihez gazdaságtalan és nem megvalósítható rézen a történet. Optikán meg már nem csak 100 fog lejönni...
-
Sirandrish
legenda
-
djzotya1983
tag
Ezt meg tudom erősíteni, én is az Áramszolgáltató oldalát nézem és 2020 09. hóig ki vannak tolva a tervezett áramszünetek számszerűsítve. Ám elkezdték és utcánként húzzák fel már az oszlopokra az optikát. Telekom.
Itt sem írnak, sőt pár hónapja megkérdeztem azt mondták itt aztán nem fejlesztenek semmit. Csakhogy Orbán lánya itt vett egy egész Fütdőtavat mindennel együtt, így lehet hogy kicsit meggyorsították a folyamatot -
Túzok22
senior tag
Felénk Bag-Galgahévízig a Kalásznet augusztus 1-jén megvásárolta a GalgaKTV docsis 3.0-ás koax hálózatát. A Telekom kiépítette a Kalásznet (volt GalgaKTV) koax hálózata alá az optikát. Augusztus elején voltak bekötni nálunk az optikát és a szerelő csávó azt mondta nekem, ahogy mindenkit átkötnek az optikára, mind a három faluban úgy bontják le a docsis 3.0 koax hálózatot minden utcában az oszlopokról. Egy ideig még itt is párhuzamosan működik, aztán hamarosan megszűnik a régebbi technológia.
[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
Rég jártam már itt a topicban.
A cikk írása óta sok idő telt el, így az már elavult. A SZIP-et kitolták 2020 végéig, így a cikkben szereplő céldátumokat ne vegyétek figyelembe.
A Telekomos oldalt se nézzétek, mert az sem követi rendesen a fejlesztések menetét.
A legjobb, amit tehettek, ha azt figyelitek, hogy az áramszolgáltatótok oszlopaira húznak e új vezetéket vagy a földet túrják-e sárga szalaggal körbekerítve egy egy ponton, rajta hírközlési kábel felirattal. Amit még figyelhettek, ha a településeteken ADSL/VDSL szabadon álló kabinetek vannak, az mellé szokták felépíteni az FTTH hálózat OLT kabinetjét, a képen látható módon:Ha ezek megtalálhatók a településeden (Tehát OLT helyszín és villamoshálózatra szerelt kötődobozok és a villamos vezetékek alatt elhúzott nagyon vékony vezeték), akkor nagy valószínűséggel 1-6 hónapon belül indul a hálózat, lehet rákötni.
Telekom esetén érdemes a Facebookot is figyelni, mert célzott hirdetési posztokkal érik el a lakosságot. "XY település, Nektek is elhoztuk a szupergyors internetet....." szerű szöveggel.Ahol egy korszak véget ér, ott kezdődik egy másik. Lehetne a lenti kép címe
A képen már levágták a rézhálózatot a Telekom oszlopáról, alatta a Telekom optikai vezetéke (legalábbis én ezt a tájékoztatást kaptam, de nekem kicsit vastagnak tűnik) látható, mögötte a Digi az EON oszlopán , szintén optikával nyomul
A legtöbb helyen egy darabig párhuzamosan üzemelhet az optikai és a régi DSL rézhálózat, nem kötnek át automatikusan, de egy idő után fel fogják számolni a rezet.
ⓑⓣⓩ
-
woodworm
veterán
válasz djzotya1983 #2555 üzenetére
Az már a következő szabvány (10gpon), csak még nem szerelik.
-
woodworm
veterán
válasz djzotya1983 #2553 üzenetére
Gpon esetén 2,4 Gbit/s a downstream és 1,2 Gbit/s az upstream. Ezt osztják 32/62/128 felé, na, ez utóbbi a nem mindegy.
-
titán
válasz djzotya1983 #2551 üzenetére
Igen, a végeredmény az lesz, hogy ha sok usert kötnek rá és a fejegység a gyenge pont, akkor az usereknél nem lesz meg az a sebesség, mint amikor még kevesebben voltak rákötve. Hiába a kábelnek ez meg se kottyanna.
-
titán
válasz djzotya1983 #2549 üzenetére
Nem optikai kábelről volt szó, hanem optikai internetszolgáltatásról/hálózatról. Mint írtad is, a fejegység hangolásán múlik a dolog, az is lehet a szűk keresztmetszet. A usernek meg valljuk be, teljesen mindegy mi a szűk keresztmetszet, ha nincs rendben a sebesség nála.
-
djzotya1983
tag
Én ezt neked most is állítom, és ki is állok az állításom mellett, mert ismerem a technológiát...
Nagyon messzi van az a határaitól az optikai kábelnek hogy rácsatlakozik 2000 ember...
FTTH ról beszélünk ugye. Mert az Fiber To The home. FTTB FTTC nél már van egy egy aktív eszköz a jelútban ott már lehet némi csökkenés de nem jellemző még ott sem... Sem minőségben sem máshogy.[ Szerkesztve ]
-
djzotya1983
tag
válasz greyslay #2544 üzenetére
Nálam azt a mesét adták be hogy földkábelokat kell cseréljenek.. Aztán sehol sincs a földben postakábel.. Az összes fenn van faoszlopon. Mondom ne nevettesse ki magát komolyan.. Idáig ment 92/25 el évekig most hirtelen meg ez van.. Szólt a kollégának mindjárt lett ismét 100 as nyet... Meg kaptam levelet hogy mit képzelek én mi ez apokróc stílus stb. Aztán válaszban írtam nekik hogy majd ha csökken a beígért számla!
És most tapasztaltam számlacsökkenést is hogy rájuk pirítottam.[ Szerkesztve ]
-
Ic3man
tag
Na gyerekek, akkor tegyük tisztába a dolgakat, laikus nyelven!
Való igaz, hogy magának az optikai kábelnek tök mindegy mennyi adat megy át rajta, a központi fejegység a szűk keresztmetszet!
A jelenlegi sebességrekord 1db optikai kábelen 101.7Tbit/s (TERABIT!!! tehát 101.7*1024Gbit!!!) 165km-es távolságon.
Több optikai szálat felhasználva 10.16 Pbit/s (PETABIT!!! tehát 10.16*1024*1024Gbit) 11.3km-en. (1045km-en a 159 Tbit/s)
Jövőre ha minden igaz a Google összeköti egy transatlantic "kábellel" az USA-t és Franciaországot, 250Tbit/s átviteli sebességgel 6400km távon.
Tehát az optikának mindegy, ő csak egy hordozó, a végén lévő fejegység, link sebesség a lényeg!
Vegyük példának ahol élek. Kb 2500 fő, ami kb 625 háztartás. Nyilván nem köt mindenki Telekomot, számoljunk a felével ~310 végpont. Végpontonként 300Mbit sebességet garantál, az kb 90Gbit/s. Magyarul, az egész falu elfér 1db 100Gbit-es node-on. Vagy szakaszolva 10x10Gbits (ez a logikusabb).
A 10Gbits kártyákat bármikor ki lehet cserélni nagyobbakra (25- 40Gbits), ha úgy alakul a terhelés.Méltassuk már a fórumtársunkat válaszra, még ha az nehezünkre is esik!!! www.devpara.hu
-
greyslay
aktív tag
Na nálam is vannak újdonságok.
Eddig 26 MB/s le; 3 MB/s fel sebességgel hasított az internet (hozzáteszem legalább fixen), most hogy a szomszédba beköltöztek és internetet köttettek be így már csak 20-21 MB/s jut nekem
Komolyan nevetséges, persze bejelentettem a "hibát", amire az volt a válasz tudnak róla hogy mi a helyzet folyamatban van a probléma kiküszöbölése.Februárban lejárt a hűség és offolom a vezetékes netet, egyszerűen nincs semmi értelme ezért 6.000 Forintot fizetni
"embertelen ember munka"
-
Al365
tag
Szerdán jönnek bekötni a netet. Végre valahára.
Evolúció....tv-játék, kvarc játék, C-64, Amiga 500, Amiga 1200, Pentium 133, 166 stb. , Dreamcast, XBOX, XBOX 360 (5x), PS3, Nintendo Wii, PS4 Pro, XBOX One S All digi, PS5
-
djzotya1983
tag
Pedig hidd csak el hogy egy Jól beállított fejegység megfelelő link kiszolgálói olt/ont közt nem érdekes ha 1000 vagy ha 2000 végpont közt folytonos a 2 gbit az sem... Fel/Le folytonosan, az optikai kábel 0.4 dB t csillapít 2 km en... Az semmi! De egy olt n 1 gerincen átlag 200 felhasználó lóg rosszabb esetben 4_500. A többi ugyanígy de külön porton. Ez nem adsl nincs zaj.
-
tbw
aktív tag
Nem tud. Nálam itt Galgahévízen m8ndig megvan minimum 800 le és 800 fel de inkább több.
TBW
-
taki01
őstag
válasz Túzok22 #2537 üzenetére
Ez akkora hülyeség. Mindnenki azt hiszi hogy az optikai hálózat korlátlan, pedig nem mert hálózati eszközök kapacitása végesek és mondjuk 20 gigás előfizető van rárakva egy 10G-s hálózati eszközre akkor az simán letud terhelődni.
Direkt írtam ennyire high levelre.[ Szerkesztve ]
-
Pokesz007
senior tag
Hozzánk,szerintem jövőre se jut el. Persze már beletörődtem,legalább kímélem a háttértáraimat Tovább tart.
️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
FistXL
senior tag
Most ért el az ismerősömhöz a Telekom optika, bekötötték, de délután az 1000mbps net inkább 100mbps lesz
-
Al365
tag
Megjelent a telekomos oldalon is már a hévízgyörki otthoni internet. Most már akár ott is lehet online szerződni.
Evolúció....tv-játék, kvarc játék, C-64, Amiga 500, Amiga 1200, Pentium 133, 166 stb. , Dreamcast, XBOX, XBOX 360 (5x), PS3, Nintendo Wii, PS4 Pro, XBOX One S All digi, PS5
-
Gogodj
tag
-
Al365
tag
Végre valami Hévízgyörkön.
Tegnap délután bementem a boltba, s azt látom, hogy egy Telekomos üzletkötő beszélget egy boltos nénivel. Gondoltam rákérdezek, hogy mi a helyzet. Nagyon bele voltak merülve, ezért nem zavartam őket.
Aztán mikor bepakoltam a kocsiba eszembe jutott, hogy de nagy marha vagyok. Itt egy üzletkötő én meg nem kérdezek rá a helyzetre. Visszaindultam, s pont akkor jött ki az üzletkötő. Szóba elegyedtünk, s megkötöttük az előszerződést.
Azt mondta, még ebben a hónapban bekötik Juhééé
-
Lajosnagy17
senior tag
Balatongyörökön és Vonyarcvashegyen is sor kerül EU támogatású hálózatfejlesztésre a Szupergyors Internet Program keretében. Balatongyörök esetében 628 cím; Vonyarcvashegy esetében 1026 cím szélessávú (szupergyors) internet lefedettségének a létrehozására kerül sor. A lefedettség azt jelenti, hogy a szolgáltató - amennyiben a hálózatfejlesztés elkészül és egy ügyfél a szolgáltatást megrendeli – 15 munkanapon belül képes lesz bekapcsolni a szupergyors internetet.
Amint azt Ön teljesen pontosan megírta, az erre vonatkozó pályázatot a két települést is magában foglaló Keszthelyi járásban az MVM NET Zrt. nyerte meg, mint kedvezményezett szolgáltató.
A tőlük kapott információ szerint a hálózatfejlesztés előkészítését megkezdték, a tervezési fázisban tartanak.
-
djzotya1983
tag
Csak azt nem tudom mit csináltak idáig lent valami volt de ide nem ért el a madzag
Reggel 8 tól idáig. -
djzotya1983
tag
válasz kenwood #2521 üzenetére
Mindennek véges a kapacitása így ennek is.. 5 ösével csatlakoznak fel a gerincre, de a gerinc kiépítése itt hosszabb folyamat, és nem 1 portra lesz mindenki kapcsolva ezt nyugodt szívvel mondom neked...
Valamint 1.5km/0.4 dB Attenuation cable! Adatlap alapján! Az elején 0-1 ms ping a legvégén 5-8ms. Ennyit változika történet. Nálunk minimum 3 de inkább 4-5 száloptika port az ami elosztva lesz / 1-2 utca... Van bőségesen X10 X100 x1000 es port... Maga a központ egy része feljebb láthatod a száloptika fogadót nem kispályás! Ezt én mondom neked mert láttam.. Az hogy 10 vagy 150 ember osztozik az (1) linken az is majdnem hogy mindegy a 12 eres üvegszálnak. Fizikailag nincs határa akár a 4Gbit/s nek sem...[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Megérdeklődtem újra az én nyertes cégem is, engedélyekre várnak még mindig. Egy éve kapták meg amugy az épitési engedélyt, mi más kell még hozzá?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
FrezeR
senior tag
válasz zsida.kornel #2520 üzenetére
Nem, Giganet
-
kenwood
veterán
válasz djzotya1983 #2458 üzenetére
Ez csak felig igaz. Magan az optikan valoban barmennyi adat atmegy,de annak a kabelnek van egy vege is. sot,tobb is, mire elersz az uticelodig.
Kisebb telepuleseken gyakran tobbszaz,ezer ember osztozik egy olyan linken, ami egy 1-4 gigabites portra csatlakozik a fejallomas switchen. Nyilvan a kozpontban latjak, ha folyamatosan magas a kihasznaltsag,es elobb-utobb lecserelik 10 gigabitesre,vagy akar 2x10-re is.
A 100 gigas portok hasznalata meg a szazezres nagyvarosokban sem jellemzo,az egyelore inkabb a szolgaltatok kozotti peeringnel jatszik.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
FrezeR
senior tag
válasz zsida.kornel #2515 üzenetére
Nálunk másfél évvel ezelőtt kezdtek ásni, azóta sem történik semmi De sok sikert neked! Biztos nem mindenhol a csiga lassúságával zajlanak a folyamatok.
-
zsida.kornel
tag
Most hallottam otthon, hogy ők meg azt látták hogy a főútról a murvás út melett túrják fel a dolgokat (a murvás út kapcsolódik haver utcájába).
Eléggé izgatott lettem -
Lajosnagy17
senior tag
Az Invitel nyert fejlesztési támogatást, szóval DIGI.
-
zsida.kornel
tag
válasz zsida.kornel #2515 üzenetére
Tévedtem, a lakosság 1100, rákerestem, én is meglepődtem
-
zsida.kornel
tag
#Olaszfalu
Haver szólt hogy valamit ásnak a házuk előtt, kiment, megkérdezte, azt mondták optika lesz, de azt nem tudták kinek dolgoznak ( Valszeg digi, mert ők fejlesztenek elvileg nálunk)
Na de szerintetek mikorra lesz kész? Decemberig vajon meglesz? 3000 lakos körüli falu, nincsen annyira sok utca, max 15 ha így fejben számolom.
Eléggé várom már a 15-ös adsl cseréjét :D
Bár érdekes hogy a földbe rakják, lehet csak azt hitték hogy optikát tesznek, áramszünet nincs tervezve eon szerint.[ Szerkesztve ]
-
Al365
tag
-
Sirandrish
legenda
válasz kiskeni #2510 üzenetére
Jobban örülnék egy 150esnek ami néha leesik 80-100ra, de hát szegény ember vizzel főz...
-
kiskeni
aktív tag
válasz Sirandrish #2509 üzenetére
Az eléggé vállalható, így is kéne működnie mindenkinél legalább, hogy kínált szinte mindig (néha-néha lassabb).
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
Sirandrish
legenda
válasz kiskeni #2508 üzenetére
Teljesen mindegy, mert nem tudják bekötni azt a csomagot, így a garantált sávszélessége oly mindegy
Annyi hogy nekem a 30as az legalább tényleg 30as...jó..néha csak 26-27es, de nahEvery game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
kiskeni
aktív tag
válasz Sirandrish #2507 üzenetére
Érdemes a garantált sávszélességet nézni, az nem hazudik, úgy értve garantált értéknek az van megadva, amire valójában képes a hálózat (általában, optika kivétel). Pl. ahol én lakom ott (számunkra legalábbis) közismert tény, hogy az elérhető hálózat nem képes többre 15MBit/s le és 1MBit/s feltöltésnél (T-s szerelő ismerős is megerősítette), ehhez képest a Telekom mégis kínál 30-as netet is nálunk (ami a jelenlegi portfóliójuk szerint a minimum). Azt már persze mindig elfelejtik közölni, hogy mennyi is a garantált ha telefonon rendelsz, így kvázi rád sózva olyan internet csomagot, amit soha nem fognak tudni biztosítani kínált értékekkel... Még jó, hogy (még ha apró betűvel is eldugva valahol), de neten legalább kitérnek a garantált értékekre is... Milyen jófejek Kár, hogy aki nem lovallja bele magát a részletekbe kapcsolati specifikációkat illetően, az át lesz szabva (vagy ba**va), még ha neten nézi akkor is.
[ Szerkesztve ]
Két rák találkozik. Kérdezi az egyik: - Te is folyami vagy? - Nem, én tüdő
-
Sirandrish
legenda
A címemen évek óta van 100+os net a weboldal szerint, mégsem tudták harmadszorra sem bekötni..
Ennyit a Telekom weboldaláról..Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
-
djzotya1983
tag
Üdv! A Telekomos oldalt hiába nézegeted, az ott nem igazán frissül időben nagyon sokszor... (aztán meg is zavarodik néha)
Nálunk sem érint a fejlesztés semmit, viszont határozatot már rég tavaly megkaptuk, és be is kellett volna fejezni
az optikai hálózat kiépítését behúzókábelokkal. Most hogy Orbán lányáé lett a Fertő Tó és annak bekötő szakasza,
azonnal ott kezdték az optika kiépítését, és megindult a falu fejlesztése is.. Ledes lámpák, optika stb...
Fejlesztésről szó sincs a honlapon.. Szerdán jelentkezem akkor indulnak előttünk elvileg a betonoszlopról.
Majd megnézem mit húznak fel oda. Gondolom a régi adsl 2+ alól kicsúszott a talaj... -
Al365
tag
válasz Túzok22 #2502 üzenetére
Hát alakul a dolog, ..... ja nem is.
Szóval. A telekomos oldalon szoktam nézegetni a hálózatfejlesztésnél, hogy mi a helyzet Hévízgyörkön. Eddig ha megadtam a címet, akkor azt írta milyen élményeket kínál az új hálózatuk. Azonban tegnaptól már nem ezt (illetve nem ezt elsődlegesen).
Tegnaptól ez látható: "Jelenlegi fejlesztésünk nem érinti ezt a települést."
Biztató, kapják be.
-
djzotya1983
tag
válasz Lajosnagy17 #2503 üzenetére
Elképzelhető, vagy inkább valahol a tányéros cuccaikat szerelték.. De mind 3 szolgáltatónak van LTE, így max az 5G vel lesz versenyképes hosszútávon. Vagy valami nagyon olcsó tarifákkal
-
Lajosnagy17
senior tag
válasz djzotya1983 #2501 üzenetére
Szerintem inkább mobil tornyot építenek most.
-
djzotya1983
tag
Uppsz ma láttam lefelé menni Digis kocsit, csak nem megjött a konkurencia?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Szólánc.
- EAFC 25
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xbox Series X|S
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia