- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lelkiblog
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kb bármelyik topic lakó betér a faluba egyből rá asszociál, ezt elérte, ha már a Telekom üvegszálat nem….
Mém lett belőle
Ha itt nem én lettem volna hanem ő, kb ezen lehetőségek egyikét sem zárnám ki:
1. Veszekszik a T-s szerelőkkel
2. A szomszéd nyakára jár, hogy írja alá (én meg sem próbáltam)
3. Összehoz valami jó kis rendőrségi ügyet
4. Petíciót gyűjtJa anno mondta, hogy bevezetné magának :XD
-
-
-
Sirandrish
legenda
A házak előtt nincsenek csak villanyoszlopok, azokon nyilván semmiféle kábel nincs..
Ilyen oszlopok vannak a házak mögött:Ám sajna ezekből is 2 házzal a miénk előtt van az utolsó.
Mondjuk azokba az épületekbe sem lehet gigabitet kötni ahol van ilyen oszlop..Legalább 3 alkalommal lett már kihívva a Telekom, a szerelők mindig megmagyarázták hogy miért nem lehet. Messengeren beszéltem is több emberkével, akik szintén annyit mondtak hogy felejtős.
Az is eszembe jutott hogy végigmegyek aláírást gyűjteni, de mivel egy rövid utca az egész így ha mindneki alá is írja aki itt lakik, akkor sem lenne 30nál több aláírásom. Arra meg nemigen ugranak rá, bármennyire is szeretném...
-
-
-
draco31
veterán
Tudom, de ők is csak annyit irtak hogy:
vezeték nélküli (GSM) technológián nyújtott telefonszolgáltatásunk
Én értem így, mert sokszor volt hogy "városi" ismerős kérdezte hogy van vezetékes telefonom, ha nincs net meg tv vezetékes. Aztán magyaráztam hogy is van ez.
Szóval semmi gond a pontosítás, én csak idéztem a hülyeségüket.
Mint ahogy kérdeztem mit tudnak a netfejlesztésről, aztán az a válaszuk, hogy iratkozzak fel az oldalukon, és ha köthető akkor értesítenek. Ez meg rendben van, csak ha elkezdik építeni, azt hamarabb látom, mármint ha lógnak az emberek az oszlopokon, így ezzel a válaszukkal is kb annyit érek, mint ha most a velem szemben ülő kutyámtól kérdezném.De legalább ezt a csúcstechnikát nem kell nekik visszaadni, meg lehet tartani
-
makoss
veterán
Biztos?
Azért kíváncsi lennék a sok panelban lakó gigabites chips zabálókra, ugyan mikor tudnak egy olyan jót zenélni mint például én a JBL Partybox 710-el anélkül, hogy feljelentenék őket csendháborításért?!?
[link]#7174 GoodSpeed Írd le nyugodtan mit akarsz mondani, nem muszáj szerkeszteni, melóhelyen is rendszeresen provokálnak, megszoktam már, az újakat már én tanítom be, hogyan kell ezt kezelni
-
Jaja
. Amúgy lehet meglepődnél ha látnád hol lakik :XD A Tisza meg a szomszédja... ilyen 70-80 méter van közte meg a part között
... Bár tény, hogy úgy az egész falu HHHH-s (Hivatalosan halmozottan hátrányos helyzetű) ... és mint tudjuk, ott szar a telekérték. Pl amikor ideköltöztem feltűnt, hogy a városban nem nagyon vannak "bennszülöttek" ... aztán mondta az egyik taxis, hogy még kádárék tették őket ki Hajdúszovátra... rendszámváltás után, visszajöttek volna, csak hát, nem bírták megfizetni a négyzetméter árakat!: D
Amúgy Tiszaújváros 3-4 km-re van tőle... csak van aki szédül a betonon, ha fel kell menni a kapanyél-kiállításra!
Valahol még sajnálom is, se jó hely, se jó munkahely, se lehetőségek, se ész, és 50 körül még egy korszerű Internete sincs
-
-
KROK640
nagyúr
Ahogy haverom mondta még szemléletesebben : Ha valaki szembe jön veled az autópályán, akkor az hülye. Ha ketten vagy hárman jönnek szembe, akkor elgondolkodok miért van ilyen sok hülye? Ha pedig még többen jönnek szembe, akkor hajlamos vagyok azt hinni, hogy én megyek szembe a forgalommal.
#7016 makoss : Persze, hogy beszéltünk vele
Mondtuk neki, hogy Palkonyára ha kell is az optika, a Hősök terét messze kerülje el, mert lesz ott valaki aki tiltakozni fog nagyon
Erre mondta, hogy jó, nem kell a balhé, 2030-ig is maradhat a jelenlegi, úgysincs igény gyorsabb netre. Csak a Telcomp még nem frissítette az oldalt.
"rendszeresen véleményt alkottok rólam" - olvass vissza, egy árva rossz szót nem írtam rád. Még csak nem is tornyoztam vagy ilyesmi. Semmi sértőt nem írtam rádnézve.
De most akkor van miről képet csinálni vagy nincs? -
-
...avagy baj van a toronyban
Ezt én már hónapokkal ezelőtt megmondtam, és már akkor is hónapok óta tudtam.#7000makoss: Abban neked mi a "tályog nem világos" -ly-nal írandó -, hogy:
1. te hisztizel itt, hogy mikróhullámú a neted, hogy emiatt magas a villanyszámlád (lol), hogy lassú, és te zagyválsz összevissza, hogy ez diszkrimináció stb...
2. Krok-nak van ED3.0- internete, ami akár 10x gyorsabb mint a tied, tehát őt miért zavarná, hogy Tiszapalkonyára nem ért el a fény?!
3. Nekem van DIGI FTTH-m, ami meg 20% gyorsabb le irányba ténylegesen is, mint a tied, tehát pont nem izgat engem sem a nyomorod.
3. Rajtunk kívül is vannak itt topic lakók, akiknek meg tele van mindene is az érthetetlenségeddel, a hisztizéseddel, és a diszkriminációs hülyeségeddel, meg azzal, ha adnak valami tanácsot, akkor sem fogadod meg, csak önfejűen nyomod itt a hülyeségeket.Nagyjából ennyi.
-
makoss
veterán
Te sem vagy épp mintapolgár!
De itt nem kicsit értelmezed félre a dolgokat, mert itt messze nem ÉN rólam van szó, hanem arról amit már vagy ezerszer leírtam, hogy fejleszteni kellene már a településünkön, nem húzni az időt, pöcsölni, mert ennyi idő alatt egy városrészt fel lehetne építeni, nemhogy kábelt kihúzni, de minnél tovább szarakodnak, annál jobban lesz igazam, hogy ezt a projektet lassítják, hátráltatják, diszkriminálják!!!
Csak ezt ugye fel is kellene már valakinek fogni végre! -
makoss
veterán
What can I do about it?
Sometimes nothing. for instance if your ISP has you behind a proxy server that blocks incoming requests. If their only blocking certain ports you can change the port you use, and if their throttling (this has nothing to do with becoming connectable). you could use uTorrent or Azureus and enable encryption. It may be that you are trying to torrent from a place of business with routers, proxy servers, firewalls, and/or traffic shaping software. If your even lucky enough to get a torrent running at all, but being connectable is out of the question. However, most cases being connectable is fun, easy and can be done without spending any money at all. -
makoss
veterán
Igen, ahol lehet, de nálam nem, szervíz is próbálta, 2x is, nem megy.
Sőt, itt a fórumon is azt mondták, rádiósra nem is lehet alapból.
A torrent oldal is azt írta, van ahol egyszerűen nem jó
Nem magyar az oldal, a böngésző így fordította le, de a lényeg ott van, be is kereteztem:
Szerintem a T-nál máshogy van... -
Rick4
félisten
A telekom a saját előfizetőinek adja a netet, ha az otthoni megkukul, szóval azonos néven vagy talán elég címen is) kell legyen telekomos sim, és a nincs meg a lassú közül utóbbi még mindig jobb.
Nálam se megy jól a mobilnet, a Balaton délnyugati csücskénél házon belül pár mbit, ház előtt kint 15-25, ha felmegyek a falu mögé a temetőhöz, ahol senki se akar netezni, de jobb rálátás van mindenre, ott megy a 100 mbit...
De ha gondom lenne, egy telefon, és amíg meg nem javul a vezetékes, annak a 2-3 mbit-nek is örülnék. -
makoss
veterán
Oké, csak itt a felsorolásból azokra lennék kíváncsi amit használ, azok mikre jók, mivel másabb mint a T, stb
#6647 KROK640 Felénk többnyire betonoszlopok vannak
#6648 GoodSpeed Akkor ezek többnyire gamer beállítások inkább? Az nem érdekel, köszi.
Lehet lehet jobb lesz majd az amit mondtak, bár mire odajutok lehet meg sem érem
Mondjuk ami most van router is inkább switch-nek használom mint wifinek, de annak mind a 4 kimenete tele van
És igazad van, jó volna érteni hozzá, jó volna erre az USB kimenetét is kiaknázni, olyan szempontból, hogy legalább a torrent menne rajta vagy mittudom énCsak hát rengeteg idő kellene ehhez
Érdekes, hogy japánban sem túl híres a nagy sávszélességű internet itt-ott, holott ott aztán igencsak lehetne a nagy technikai guruk országában!!! -
-
makoss
veterán
Nem látom még az autót ami szerelné az optikát, úgyhogy ne mérgelődj te is, elég ha én mérgelődöm!
De Diginek amúgy volt egy keresője ahova beírhattad melyik város
Én meg ezt az összefűzést engedném el mert még ha igaz is lenne, nincsenek meg hozzá a feltételek, de ha ennyire érdekel a dolog, gyere le Palkonyára és bizonyísd be mit tudol összefűzni
Ha van optikád akkor éld ki magad vele, és kattints máshová, szia!#6590 KROK640 4-5 évente fejlesztek gépet, most jutottam el oda, hogy 32 giga ramom legyen
Van aki idén fejlesztett de alapból DDR4-est...érdekes
Rádiós internetem van, erre felé nincs gyorsabb
[link]
-
makoss
veterán
Na akkor
1. arra ne vegyél mérget
2. nem tudom kipróbálni mert sem optikám nincs, sem szervíz képességem
3. úgy 2050-ig szerintem erre marhára nem lesz mód errefelé mert az optikát sem kötötte be a drága csigatempójú Telekom. majd 2050-re ha lesz konkurenciája a Telekomnak visszatérünk erre, de szerintem egész biztos nem, mert dupla kábeles netet biztos nem fogok fizetni
ez az 50 megás is drága! -
-
-
makoss
veterán
-
KROK640
nagyúr
Általában nem szoktam olyan embernek válaszolni, aki azzal kezdi, hogy el sem olvassa amit írok, de veled kivételt teszek, mert amúgy a stílus az utolsó sor kivételével rendben van. Na meg figyelembe vettem az aláírásodat is.
Tehát haverok gépei ahogy gondoltam extrém kivételek, azért ilyen VGA-kkal ma még nem általános gépet szerelni. Gratula nekik
De valljuk be, ebben a relációban tényleg nem nehéz az asztali gépet drágának feltűntetni.Ez jó kis laptop, amit néztél, de szerintem a jelenlegi asztali géped (ASUS Prime Z390-P, Intel Core i9 9900K, Corsair 48GB 3200Mhz DDR4 , KFA2 RTX 2080Ti 11GB GDDR6, Samsung PM981 512GB M.2 NVMe SSD (rendszer), Samsung 970 EVO Plus 2TB M.2 NVMe SSD (játétok), 1db WD SE 4TB SATA3, Samsung) még nagyon rendben van, sőt, szerintem pár évig még hozzá sem kell nyúlni, nemhogy cserélni!
Tulajdonképp gratula hozzá, erős, harmonikus konfig, igényes alkatrészekből
Ilyen géppel maximum a meglévő mellé vennék egy laptopot, ha nagyon sok pénzem van, de semmiképp sem a helyére. Bár nekem aztán édes mindegy, hogy milyen géppel nyomulsz ..."Érdekes volt olvasni a tipikus Magyar hozzászólót." - szintén így vélem.
((( csak tripla zárójelbe, mert nem akarok az amúgyis offból flamet, de a meglátásom a helyzettel kapcsolatban megosztanám :
Adok neked egy jó tanácsot, szakmai alátámasztással.
Te : Huh valaki megtámadta a döntésemet --> el sem olvasom, hogy miért --> ha a döntésemet támadta meg, akkor engem támadott meg! --> hát, mégis hogy képzeli ez a kis ****? Meg se kérdezzük ki és mekkora tapasztalattal, nem azt írja amit olvasni akarok, tuti hülye!! Na, majd rakunk a post végére egy punchline-t, legyen a tipikus magyar hozzászóló, ezzel rendesen odarakjuk nekiÉn vagyok a legokosabb (tipikus magyar kommentelő) velem nem lehet szórakozni!!
De ne érezd magad emiatt hülyén, észrevettem, hogy mind élőben, mind fórumon igaz ez, sok-sok emberre, hogyha nem azt a tanácsot adom amit ők várnának, hallani/olvasni akarnak, akkor támadásnak veszik, vagy nemes egyszerűséggel teljesen ignoreálják. Esetleg próbálnak olyan eseteket keresni, ahol a véleményük felé leejt a pálya.
Részemről nincs haragcsak kiolvastam hangosan a hozzászólásod utolsó sorát
)))
-
KROK640
nagyúr
Ha úgy akarsz gamer laptopot venni, hogy ez az állításod igaz legyen, akkor várj legalább úgy 10 évet, hogy közben az asztali gépen semmit sem fejlesztesz.
Egy desktop PC esetében egységnyi pénzért sokkal nagyobb teljesítményt lehet kapni. Elég az elvileg azonos osztályú CPU-kra nézni, fele annyi mag és szál, kb fele annyi órajel. A VGA-k M-es kivitele általában két-három osztállyal gyengébb mint az asztali megfelelőjük.
A legtöbbre az is igaz, ha nem dugod be a konnektorba, akkor hiába van tele az akksi még ennek a kiherélt teljesítménynek is a töredékét fogja hozni. Ez többször tesztelve lett, asztali géppel gyorsultunk le papíron jobb, újabb laptopokat.Egy desktop PC méretében megvalósítható olyan hűtés, ami mellett a gép hosszú távon is tolerálni tudja a nagy teljesítményfelvétellel járó plusz hőterhelést.
Ha meg is kotlik az asztali PC-ben valami, a problémát aránylag egyszerű lokalizálni és orvosolni (pl. alkatrész-cserélgetéssel), míg egy notebook esetében a nagy integráltság miatt könnyen gazdasági totálkárt jelenthet egy-egy hardverhiba a jótállás leteltével.
Találkoztam mostanság sok olyan notival is ahol a ram, proci és az SSD is forrasztva volt, gyakorlatilag semmi nem cserélhető benne.
Ez mind szándékos környezetszennyezés a notigyártók részéről. Ha egy valami tönkremegy benne, akkor kuka az egész.
Hát Peti haverom is így járt, drága ASUS ROG laptop, aztán a VGA elhajította magát, úgyhogy alaplap+proci+VGA + munkadíj; meghallotta mennyi lenne, és máris inkább 300-ért keres asztali gépet. Még ígyis olcsóbban jön majd ki.És akkor még nem mondtam el, hogy a touchpad meg a laptop billentyűzet mennyivel kényelmetlenebb mint egy rendes egér és billentyűzet. Ha ezeket is raksz a laposhoz, akkor az asztalon a helyigényed máris nagyobb mint egy asztali gépnél. Ráadásul ha belegondolsz, hiába használod konnektorba dugva, az akksit kifizeted, hiába használsz külső monitort (ami érthető, ki akar ma 15"-on létezni? Ma már 22" alá nem adnám, 15"-on 2003-ban voltam), ami a laptopon van, szintén kifizeted.
Megvan a laptopnak is a létjogosultsága, mert előnye, hogy hordozható, de ezért nagyon nagy árat fizet az egyszeri user, és ha napi-heti rendszerességgel nincs hordozva, akkor szerintem (mai divatos kifejezéssel élve) lábonlövés egy laptopot használni asztali helyett. írom mindez túgy, hogy évekig volt asztali gépem és laptopom egyszerre, kétszer is laptop only voltam kényszerből, egyszer 2 hétre, egyszer fél évre, de mindkét esetben alig vártam az asztali PC-re való visszatérést (pedig az egyik esetben volt külső monitor és billentyűzet meg egér is).
De nem egyedül vagyok ezzel így, a fórumon több notisól/laptopostól olvastam már, hogy alig várja/várta a visszatérést az asztalira.A haverjaid példája pedig kiugró, hiszen ebből az árból, ha csak nem a legnagyobb VGA válság közepén (2020-2021) vettek komplett gépet, akkor ennyi pénzből konkrétan olyan teljesítményű asztali gépet vettek, amit laptopban semennyiért sem kapsz meg.
Az olcsó gamer notikkal pedig az a baj, hogy a minőségük erősen rámegy, az "olcsóság"ra. Gondold el miért lehet olyan olcsó (nem túl fair egy olcsó gamer notit egy felső kategóriás asztalihoz hasonlítani árban) a gamer noti? A silány zsanérok, a kiherélt teljesítmény, a forrasztott alkatrészeken fizeted meg ezt az "olcsóságot".
Mindenesetre érdekes volt beletekinteni a gondolatokba, hogy az átlag, hardver világhoz kevésbé értő fejében mi megy le, amikor asztali gép helyett laptopon gondolkodik, szóval köszönöm -
molnarpeter
nagyúr
Nálunk csak koaxon van apró helyi szolgáltató (amit felvásárolt a Digi), futottak még kategória, de Telekomnál volt spec kedvezmény mikor élesítés után körbejártak személyesen is az értékesítők. Az is igaz, hogy alkudoztunk pár kört. Első ajánlat 12520-1440 kedvezmény volt, aztán bementünk 8 alá, még az inflációs emelés előtt.
-
Kettő volt belőle, az első még a legkorábbi széria, mallott, a Logitech garanciában cserélte olyanra, amiről nem jön le a festék.De mind a kettő V1 volt, amit nem is bántam, mert a V2-nek már nem volt lehajtható LCD-je és nem kéken világított, hanem narancssárgán. Akkoriban milyen jó dolog volt már nézni a két mag működését X2es CPU -nal😅 már 4 magnál is bajban lenne főleg ha SMT/HT - tud😅
-
-
makoss
veterán
Nemigazán érzem szükségét egy ilyennek, addig míg nincs normális netem, nekem az otthoni hálózat csak a gépem (adatlapom), ez Zidoo Z9S médialejátszó + egy Denon / Dali / Klipsch házimoziból áll.
Például egy NAS-t is csak akkor vennék, ha legalább 1000-res netem lenne, nem ilyen fOs rádiós sz@r ami még az 50 Megát is alig tudjaCsak azt nem értem ha ilyen cuccokkal vagy felszerelve jó net, jó hálózat minek jársz ide?
-
-
-
-
-
-
KROK640
nagyúr
így van, remekül rátapintottál a lényegre. Inkább az 1 Gigabites hálózatot kellene bővíteni, szélesebb körben terjeszteni, nem pedig kis részre 10 Gigabitet kiépíteni. Egyébként 1Gigabitet is nehéz kihasználni otthon. Egyrészt az eszközök sem nagyon tudják (modem, router stb), másrészt én azt tapasztaltam, hogy pl a HDD-m (4TB, 128MB cache), tartós 60-65MB/s letöltési sebeség mellett már szűk keresztmetszetté válik (megtelik a cache, és akkor a letöltés egy időre akár 100kb/s alá is leeshet).
Úgyvélem, hogy otthonra a 2/1Gigabit is egy kihasználhatatlan sebesség, pláne egy átlag usernek. -
Túzok22
senior tag
Szuper.
Nálam még mindig nincs, a Telekomos ONT-t factory resetelve, PPPoE adatokat visszaírva sincs, direktbe kötve a szolgáltatói eszközre több számítógéppel se, wifin se. Itt nálam egy hete ilyen kb, minden le lett resetelve, úgy sincs v4/v6, csak v4.
Ezek szerint Galgahévíz kap v4/v6-ot, Bag meg csak v4-et.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo "Kezdődhet az internet fejlesztés! Minimum 30 megabitet mindenkinek!" című bejegyzésben beszámoltam arról,...
- iPhone 12 64GB Fekete Független - 87% Akku
- Samsung Galaxy S21 Ultra 12/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- GARIS/AKCIÓS PlayStation 5 825GB (CD-S kiadás)
- Eladó alig egy hónapos ITX irodai konfig i5-14400-32GB RAM- 512GB SSD (számlával és garival)
- Playseat gearshift holder váltótartó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest