Hirdetés
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
- Zolii21: 2HB Informatika - Ernő vélemények
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ic3man
tag
SzánalomKOM...
Gondolom más is tapasztalta tegnap:
[link]Az összes kérés szó szerint meg egy kört a világban...

-
Ic3man
tag
Itt vagyok gyerekek! Semmi pánik! Jöttem ellenőrizni!
-
Ic3man
tag
Telekom várható LISTAÁRAK 2025. szeptember 26-től (csak optika):
250 Mbit - 3508Ft
500 Mbit - 4398Ft
1/1Gbit - 3765Ft (nem elírás)
2/1 Gbit - 6049Ft
4/2 Gbit - 10 173Ft
8/8 Gbit (üzleti) - 42 308Ft -
Ic3man
tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
Igen, ez egy jó kérdés milyen ONT lesz. Emlékeim szerint a Huawei-nek van 10G-s ONT-ja, de ugye a Telekom leginkább Technicolor eszközöket ad.
Az itthoni hálózatból 4 port 10Gbit, de "csak" 2.5Gbites hálókártyák vannak. 5Gbit-re ugrás kb 6000Ft lenne darabonként. Nem tétel.
-
Ic3man
tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
"Nonstop Wi-Fi
Otthoni hálózati kiesés esetén mobilhálózaton keresztül biztosítjuk az internetet.
Modemhez csatlakoztatható Nonstop Wi-Fi USB Stick-et adunk, ami otthoni internet szakadás esetén is biztosítja a net kapcsolatot a mobilhálózatunkon keresztül, díjcsomagod részeként." - ennyi a lényege a PRO csomagnak -
Ic3man
tag
Telekom infó, belátható időn belül az összes 2000-es csomagot áttesznek PRO-ba (már most is csak úgy lehet rendelni) az 1000-ből lesz sima és PRO is.
-
Ic3man
tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Ha a házat előtti oszlopon van optika, akkor hozzád is lehet kötni, max valami adminisztrációs hiba van!
Fel kell hívni őket! -
Ic3man
tag
Kedves Ügyfelünk! Hálózatfejlesztés miatt 2024-02-28 08:00:00 és 2024-02-28 16:00:00 óra között kiesést tapasztalhatsz XY azonosítójú, 2193 GALGAHÉVÍZ, FŐ ÚT címen lévő Internet és Telefon szolgáltatásodban. Ne maradj net nélkül! A karbantartás előtt már 1 órával aktiválhatod a díjmentes Netgarancia korlátlan belföldi mobil adatot:
Hát de mit? -
Ic3man
tag
Na hát full OFF.... de ahol én ma jártam... azt hittem bemegyek az árokba
-
Ic3man
tag
A kevés UP-ról már beszéltem.

"Az a baj a DOCSIS-el, hogy az UP az alsó frekvencia tartományban van, ha jól emlékszem 5-204Mhz között, a DOWN meg 260-tól kifelé amíg tart, bőven 1000 fölé.
Mivel a TV csatornák is már az alsó freki tartományban vannak, így az UP felhasználható sávszélből vesz el..." -
Ic3man
tag
válasz
KROK640
üzenetére
A telekomnak van "kész" stratégiája, csak az időpontok a kérdésesek.
A mostani G-PON (2G/1G, de ugye 2.5G/1.25G-öt tud) után jönne az XG-PON (10G/2,5G) és/vagy XGS-GPON (10G/10G), ez rövid időn belül, gyakorlatilag "holnap" néhány eszköz cseréje után, indulhatna is.Abból jönne a TWDM-PON alias NG-PON2 (ez már 40G/10G-et tud), ez már azért messzebb van, de tulajdonképpen minden adott hozzá már ma is!
Aztán maaaaaaaaajd valamikor 15-20 év múlva jöhet az NG-PON3 (itt már ilyen 100G-250G/40G-100G-ről beszélnek).
-
Ic3man
tag
Gondoltam rákérdezek a Telekomnál mennyibe kerülne ha ugranék a "PRO" csomagra, de a sebességteszt alapján azt hiszem nem lenne sok értelme.
-
Ic3man
tag
Te jó ég! Végre valami kiszolgálja a netem! (ha makoss itt lenne úgysem hinné el
)
-
Ic3man
tag
Hú gyerekek, ez a makoss tényleg egy orvosi eset.
-
Ic3man
tag
válasz
Túzok22
üzenetére
Hú, nagyon egyszerűen azok az értékek terheléskor számítanak.
Mondjuk Neked van 1Gbit DOWN és teszem azt éppen ki is használod teljesen, valaki aki más a hálózatodban csak simán netezni akar, akkor fontos ez.
Mennyire gyorsan megy ki a kérése és milyen gyorsan kap választ.
Remélem érthető voltam.
Amúgy a 20ms bőven jó! -
Ic3man
tag

Milyen rossz lehet szegény makoss-nak
-
-
Ic3man
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Hááát ez egy érdekes felvetés és a munkám miatt megkérdőjelezem.

Már arra értve, hogy kicsi falu, szegény falu, ki fejleszt ott.
Tiszapalkonyánál jóval kissebb és szegényeb településeken (elég sokban) láttam már optikát, van ahol 2 szolgáltatóét is egyszerre és talán az egész településen volt 10-15 bekötés.
Érdekes kérdés ez, nemtudom mi alapján döntenek, de szerintem felmarkolják a nagy pályázati pénz, az mindegy honnan, aztán lehet villogni, hogy újabb településeken van lefedettség és a % is nő.
Emlékezzünk csak vissza amikor a szolgáltatók a saját zsebükből fejlesztettek... nem ilyen ütemben csinálták. -
Ic3man
tag
Na hát ennyi, át kell rakni másik portra mint a default, szépen tűzfalban be kell állítani, meg a routerbe a port forwardingot aztán kalap kabát. Nekem pl 51413-on van, de végtelen lehetőség van kb.
Meg nem árt egy rendes torrent klient, nem az utorrent NEM rendes kliens. Googleban ahol azt írja, hogy "word best" vagy "world most popular" azokat szépen el is lehet kerülni.
Transmission évek óta szolgál és köszöni szépen hibátlan. -
Ic3man
tag
Bag- Hévizgyörk- Galgahévíz vonalon ismét lehalt a Telefoslány, avagy internyet!
Ez már a 2. vagy talán a 3. elég rövid idő alatt...
Nagyon sajnálom ilyenkor, hogy nincs más szogáltatónak valami olcsó netje (akár csak 20/10Mbit) tartalék vonalnak.
Így marad a mobilnet.
-
Ic3man
tag
válasz
pappesz
üzenetére
Szia,
Hát nagyon változó az itt elhangzottak alapján.
Lehet 1-2 hét és lehet akár 1 év is.
Nálunk onnantól, hogy felkerültek a tartó vasak és ténylegesen lehetett rendelni kb 5-6 hónap telt el. Viszont a tartó vasak és a gerinc kihúzása között volt kb 4 hónap "szünet".
Ha jól emlékszek annó egész Csepelt a DIGI kb 3-4 hét alatt fullra készre csinálta, nyilván nem 1 csapattal.
Szóval nehéz megmondani... de a T pl szórólapozik, plakától, üzletkötőket küld, ha már lehet rendelni.
Én megelőztem 2 nappal az üzletkötőt amikor nálunk csinálták, előbb lehetett a honlapon keresztül rendelni.
-
Ic3man
tag
Ezt a sok DOWN, kevés UP dolgot egyszer már megírtam

[link] -
Ic3man
tag
Még 1x utóljára, csak hogy TE is felfogd!
NEM CSAK VÁROSBAN VAN DIGI!!!! Könyörögve kérlek engedd már ezt el!!!! Egy KIS községben élek (mert jogi értelemben már jó ideje nincs falu) és VAN DIGI és Telefoslány optika!!! Soroljak még 1000 fő alatti!!!! településeket ahol van optika?
Ha meg már kollégák vagyunk, részleteznéd, hogy látják, hogy összefűzöl 2 vonalat? -
Ic3man
tag
Számítástechnikában:
Link Aggregation
Load Balance
Telekommunikációban pedig:
Carrier Aggregation
Semmi új nincs ebben, már DSL időben is meg lehetett csinálni, persze, ha tudta az eszköz.
Ha jól emlékszem 2000-től létezik a technológia.
Mobilok esetén kb az LTE megjelenésével jött.
Sajnos sokszor nincs aktív 5G (pl N78) csak DSS (Dynamic Spectrum Sharing), így a telód 5G-t jelez, de valójában csak valami szar freki és a valóságban baromi lassú a dolog. -
Ic3man
tag
válasz
GoodSpeed
üzenetére
A technológia tudja!
Ez vagy egy "politikai" döntés, vagy nincs elég szabad Mhz, hogy nagyobb UP lehessen.
Én az utóbbit tartom valószínűnek.
Az a baj a DOCSIS-el, hogy az UP az alsó frekvencia tartományban van, ha jól emlékszem 5-204Mhz között, a DOWN meg 260-tól kifelé amíg tart, bőven 1000 fölé.
Mivel a TV csatornák is már az alsó freki tartományban vannak, így az UP felhasználható sávszélből vesz el... -
Ic3man
tag
Ezt a falun/vidéken nincs optika maszlagot engedjétek már el...
NAGYON sok helyen van icipici településeken is optika... a saját két szememmel látom őket. -
Ic3man
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Nem tudom a háttér sztorit, csak a mobilos részlegnél vannak kapcsolatok, de ha jól sejtem több lépcsőben fejlesztenek.
Ugye a korábbi felvásárlásokkal DOCSIS 3.1 eszközöket örököltek, ezeket kezdik átültetni RFoG-ra. Bár ez sem teljesen érthető számomra, hiszen a DC3.1 simán tud 10/1Gbit-et, de elvileg 10/10-et is, az RFoG-nak meg mindegy mit tolsz át rajta...Érdekes, de nekem nem kéne az biztos.
A DIGI 1000/300-ra már azt mondom csak csak, de én speciális eset vagyok.

-
Ic3man
tag
Skacok, tudja valaki, hogy Gomba település Felsőfarkasd részén kinek van optikája?
A holnapok szerint se T se DIGI, de láttam, hogy van optika és vannak is bekötések házakhoz.
Köszi! -
Ic3man
tag
Nálunk jó fél órája lehalt a Telekom (optika) net Galgahévízen.
-
Ic3man
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Ez ha nem haragszol nem olvasom végig, csak szemezgetek.
BIZTOS vagyok benne, hogy jókat írsz, de azt hiszem 20 év informatikai tapasztalattal a hátam mögött tudom a pro/kontra érveket, megfordult már pár .... szóval nagyon sok gép/laptop/server a kezeim között.
Haverok gépei nincsenek még 1 hónaposak. Egyikbe RTX4090 majdnem 700eFt, másikba RTX4080 majdnem 550eFt és ez még csak a VGA.
A laptom amit néztem: i7-12700H, RTX3080, 32GB DDR5. Az sacc/kb ugyanazt tudja mint a mostani asztali gépem. A monitor természetesen marad a mostani 34" Samsung. Ha meg vinni kell, puff be a táskába és zsamó.
Érdekes volt olvasni a tipikus Magyar hozzászólót. -
Ic3man
tag
https://community.fs.com/blog/introduction-to-fiber-optic-splice-closure.html
(ha nem optika, akkor is ugyanaz a funkciója) -
Ic3man
tag
Igen, kb best buy volt. Abból én minimális pénzért átültem 9900K-ba, jelenleg is az van. Mivel gyakorlatilag 0 amit játszok, valószínűleg ez az utolsó asztali gépem.
Most raktam össze 2 gépet haveroknak... hát... egyik majdnem 1.5M, a másik 1M lett... őőő nem... nem azért mert nem tellik rá, de csak azért, hogy legyen és nem is használom ki...
Vannak itt hardverapron megbízható hirdetők, akik igen erős gamer notikat árulnak 30-40-50%-al olcsóbban, majd egy olyan, ha esetleg mégis játszanék 1-2 kört, akkor legyen.
-
Ic3man
tag
Nyilván az i7 8700K lealázza az i3 1115G4-t, de nem is azonos a felhasználási cél. Lehet modernebb (11. gen vs. 8. gen) de attól még jóval lassabb!
Pont egy ilyen procis (8700K) gép van nálam tesztelésre, csak RTX2080Ti-al (korában nekem is ilyen volt). Nyilván nem egy csúcs darab, de hétvégi gamereknak bőven elég. -
Ic3man
tag
válasz
KROK640
üzenetére
Más országokban is One néven futtatja a mobilcéget a 4iG.
Érthető lépés, hiszen kivásárolták a Vodafone Global-ból, ez már nem az a cég! (és persze őskáosz a köbön, de ez részletkérdés)
Ha látsz friss plakátokat már most is Vodafone One néven fut a dolog, ahol a Vodafone elég apró betővel van írva. -
Ic3man
tag
-
Ic3man
tag
Persze! Hiszed vagy sem, a legtöbb nyugati országban, pl Németországban is SOKKAL sz...rabb a mobilhálózat (is) mint nálunk.
-
Ic3man
tag
Én igazán nem akarok belep*fázni a prédikációba, DE az 50/5Mbit csak elméleti, a garantált 12.5/1.25Mbit, tehát bőven teljesítik a szerződést!
A 2/1Gbit nekünk is csak elméleti, a garantált 300/50Mbit!
Persze! Nyilván frusztráló, de azon kívül, hogy fered a fejed a falba sokat nem tehetsz. Csak jófejség ha egyáltalán foglalkoznak Veled! -
Ic3man
tag
@makkos - Az itthoni hálózat 2.5Gbit/sec, ami lehetne 10Gbit/sec, csak hálókártyákat kéne cserélni. Tudja is ezt a sebességet.
Az internetem 2/1Gbit/sec. Nem emlékszem, hogy valaha töltöttem volna le 1.5Gbit/sec-nél gyorsabban. Igazából pont mindegy is ilyen sebességnél.
@GoodSpeed - Total Commander
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LEGO klub
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hivatalos a Poco X8 Pro Max gigantikus akkukapacitása
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- ASUS GeForce RTX 4070 SUPER 12GB Dual White OC
- LeX1 Yoga Gen7 2-in-1 27% 14" FHD+ IPS érintő i7-1270P 32GB 1TB NVMe aktív toll ujjlolv IR kam gar
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
- 27% - Samsung S27D360GAU VA Monitor! 100Hz / 1920x1080 / 4ms
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250M i3 6100T 8GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro + 512GB // ÁFÁS számla // GARANCIA //
- Dell Optiplex 3010 MT,G-870,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

2 ilyet...