Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Natív ARM Android appok futtatása emulátoron
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
Új hozzászólás Aktív témák
-
djzotya1983
tag
Rég voltam már. Gondoltam beszállokj a buliba. 5 éve megyen..
-
djzotya1983
tag
válasz Túzok22 #5076 üzenetére
Vagy megterhelték túlzottan.. Amúgy egy nagy átbszás ez az optika is.. 2000/1000 jön oké 1-2 ms.. De hiába ha a vivőfreki nem annyi amennyi.. És tudják befolyásolni az átvitt adatot, hiába a látszólagos gyorsaság... Értelmetlen.. Le is fogom vinni a legkisebb csomagra erre a sz@rr@ nem fizetek ki egy valog pénzt!
-
djzotya1983
tag
válasz Túzok22 #5029 üzenetére
Ilyenkor jön a következő hiba! Szakad az internetem! Mikor? Egész nap! Nézzék meg! És a vonalvizsgálatkor kihúzni a modemet azért is!
Majd kimennek hidd el. Tapasztalat! Én a vdsl ért 2 hónapot baszogattam őket, kijött a srác majdnem szívbajt kapott hogy a szőlőlugason mindenhol új nyomvonal 2 postakábek kell...
Merthogy nekem 100 as net akkor is kell!
Kijött, kényteléen volt nekiállni, bár én azért nem vagyok geci segítettem neki. De jelentsd be ennyi...
Mert akkor szarnak rá![ Szerkesztve ]
-
-
djzotya1983
tag
Szerintem meg az ilyen besavanyodott emberek mint te pajtás, azoknak lehet bvesavanyodott az élete,
akik majd jól megmondják, hogy unalmas vagyok mivel ideírtam amolyan "poénként". De a magadfajta savanyú a szőlő emberek, pontosan olyanok akik másokra akarják vetíteni az önszelfüket! Néha nézz tükörbe koma! Fél évente ideböfögsz valakinek onnan az alföldről mint valami okoska,aztán egy paraxt vagy , aki kb annyihoz ért hogy elmegy dolgozni, xarik, majd lefekszik, asszoony meg félretoxik míg Ausztriában gályázol... Aztán ha meg nem tetszik, továbbsiklasz, és a figyelmedet olyanokra fordítood ami neked tetszik, én sem böfögök oda az otári baromsága idra! Szevasz![ Szerkesztve ]
-
djzotya1983
tag
BÚÉK! Gondoltamm beköszönök. Bekapcsoltam az áramlásszabályzást, szörnyű ez az ftth optika
-
djzotya1983
tag
válasz zelikocc #4822 üzenetére
Azt tegyük hozzá hogy kiépítés után még a bekötések befejezéséig a dslam is optimalizál folyamatosan,
és központilag is paraméterezik. ez az időintervallum 6-12 hónap alatt beáll. Addig sem rossz az a 6-10ms..
Aztán utána nézd csak bővebben
Az aggregáció terhelésétől függően bővítik, vagy maga a dslam a végpontokra tol még biast stb stb...[ Szerkesztve ]
-
djzotya1983
tag
válasz dpeti86 #4798 üzenetére
Azt tegyük hozzá hogy a vdsl, vdsl 2 sebessége (hatékonysága) függ a dslam leterheltségtől, és
1 km enként nagyot zajosodik a jel, hatásossága max 2-3 km ahol még pl a 30-35 mbit elmegy feltétele hogy a vonal zajossága ne lépje túl a -18dbm et... Itt 2 érpáron a 60 mbit elérhető. Az ADSL analóg változata teljesen más technológia kisebb csomagveszteséggel, és elvihető akár a dslamtól 5-6 km rre is sebességcsökkenés nélkül. Nekem a vdsl 2 es korszakban az 50-50 mbits/s elment de cserébe a vonalam már már a szakadás határán volt, és nem egyszer meg is szakadt, aztán a dslam lejjeb vette a sebességet 35-35 mbire vonalanként ekkor a jelminőség duplájára ugrott, és én "csak" 1.5 km rre voltam a dslamtól...
A kötésektől is sok függ, mennyire zajos majdan a vonalad, evidens minél zajosabb annál kevesebb vihető át rajta még a vdsl 2 esetében is. A megoldás mindenképpen az optika.. Azért nálad ha már megkezdték, akkor talán hamarosan lesz ilyen neted..[ Szerkesztve ]
-
djzotya1983
tag
válasz Lajosnagy17 #4791 üzenetére
Én még Vidanettől nem láttam 50 Mbitet sem. Annó minket is beetettek... Aztán ráhúzták a t-s számlára a sajátjukat.. Alíg bírtunk szabadulni tőle..
Amúgy nem rossz a lefedettségi arány már, a 30 mbit teljesül azt elmondhatjuk, de pl sopronban is
sok helyen csak a vodafone tudja az 500mbit/20 at koaxon a többi lepusztult dsl sajnos..
Digi nagyon ritka csak elvétve egy egy faluban van... Az optikával is megálltak,
gondolom elfogyott a zsír.. Majd most lesz újra, mert lett eu s pénz ...
Már most 2022 re amúgy is követelmény lesz a 100mbit mindenhol, azt meg csak optikával tudják nyújtani..
De hidd el Bpesten még rosszabb a helyzet, meg a nagyvárosokban ahogy én észrevettem.. -
djzotya1983
tag
válasz Lajosnagy17 #4788 üzenetére
De van ám! Sopronban is van ahol a 20 mega le alíg megy el, és rengeteg helyen, Csorna, Bük, Szombathely, Győrben,és itt a kkörnyéken is vegyes a felhozatal. Van ahol korszerű, van ahol a régi dsl köszörül, de tudok olyan helyet ahol a mobilflottás net sem megy!
-
djzotya1983
tag
Sziasztok! Gondoltam benézek egyet, rég voltam itt.
Mi a helyzet a fejlesztésekkel? Nálam lassan 2 éve ilyen -
djzotya1983
tag
Gondoltam beszállok én is a témába
-
djzotya1983
tag
Dehogy magas... A HFC 8ms viszont magas hiába CSAk hfc... Ha akarom 1 ms a pingem ugyanezen sebesség mellett. Hálókártya beállítástól függ, függ a szerver terheltségétől, és sok mástól is... Tessék a Kapuvári szerver itt van pár km rre, és éjjel van így annyira nem is terhelt.. De a szerver maga nem tud többet 1700 mbit/s környékénél. És le is töltök. Kalapkabát
-
djzotya1983
tag
gondoltam jelentkezem mert már rég voltam. több mint egy éve üzemel már
-
djzotya1983
tag
Szia Iceman! Bocsánat, de nem voltam mostanában a fórumon! Igen! Feljebb váltottam az 1000/1000 ről, leadtam postán a régi modemet, és automatice kaptam az új 5670 es ont t postán.
Nincs router a gép és az ont közt. Én vezetékesen használom a 5.5Gbites portot olyan módon hogy van egy usb 2.5Gbit-ethernet külső hálókártyám. Így néz ki a hálózat. Nema leg stabilabb a wifije így kettéválasztottam külön jelszóval bandsteering offal. Így működik az 5 és a 2.4 ghz es wlanja is normálisan. 900/900 mobilon mérve a wlan is. 1 gbit is néha.... -
djzotya1983
tag
A 943 Mbits/s az pontosan megvan kb 1 Gbit ha kiszámoljuk. Lefelé 946 nál max 947 én sem mértem az 1000/1000 ftth n többet sosem én sem. De nem kell elkeseredni ott azt a lefelé sebességet nem tudod kihasználni, és nem a géped vagy a neted miatt, hanem a szerverek egyszerűen nem tudják. Még a torrentnél sem mindehol... ez nem azt jelenti hogy később ne lenne erre szükség. Az uploadod ami inkább aggasztó...
-
djzotya1983
tag
-
djzotya1983
tag
Srácok! Akinél a Sagemcom 5670 típusú ONT van tapasztalt e wifi hibákat? Nálam már történt ilyen ledobált stb... Többen lógunk rajta így nem csak nekem...
-
djzotya1983
tag
Nem élet ez..
-
djzotya1983
tag
válasz the.odzsy #4182 üzenetére
Igazad lehet de tuti van itt is telekomos, amúgy a 2 gbithez annyit írnak a t oldalán hogy kettő darab 1 gbites ethernet port kell és ugye így 2 lant használsz a hátsójából az ont nek Viszont van a másik lehetőség 2.5G kijárata de egy 10 Gbites lan kari az alatt nem is láttam aranyárban van....
[ Szerkesztve ]
-
djzotya1983
tag
válasz almafa42 #4176 üzenetére
Ja és ha már öcsémneka másik szobába is gigabit kell, és megy vagy 5 telefon lóg a wlanon, plusz egy újabb csomagban olcsóbb is lesz a történet akkor szerintem ez bőségesen kimeríti miért ésszerűbb a történet. Egyenlőre 1 gépen lesz igen a másik Ge porton meg a másik szoba...
-
djzotya1983
tag
Sziasztok! Idáig a T-nél volt ugye az 1000/1000 mbit/s es csomagom, most átváltottam a leggyorsabbra, és jönm a fejvakarás, mert ugye ehhez vagy felhasználok 2 GE 1000 portot de akkor vennem kell 2 1000 mbites hálókarit ami még oké is, vagy van rajta egy GE ami 2.5 Gbitet tud.. De azok a hálókártyák amik Gbit felett vannak arany árban mérik őket... Tehát akkor van esetleg alternatív megoldás pl usb 3.0-2XGE port létezik?
Van akinek már megy esetleg a 2 Gbit lefelé? Köszi a válaszokat!UI: Ha veszek egy Gbites Pci Express portos Lant a gépbe esetleg az úgy nem jó?
Vagyis az alaplapi + az új össze tud dolgozni? Ez lenne célszerűbb, és pénztárcabarátabb megoldás.. -
djzotya1983
tag
Egyik nap szerelték az oszlopon az optikákat, akkor sem volt kimaradás, azóta sincs mióta rézről átraktak
-
djzotya1983
tag
Én tudom hogy vannak ilyen "vakfoltok" tudok olyan települést ahol még csak mobilhálózat is elvétve akad...
Az 5 megás adsl eket pedig már tényleg illene felszámolni...
20 éves technológia.. Sajnos tudom miről beszélsz, ahol csak rézzel tudnak szolgálni, és messzi vagy a dslamtól, ott sajnos sokszor baj van.. -
djzotya1983
tag
Pontosan ezért verheted is az asztalt, mert a 30 Mbit/s letöltési mindenhol rendelkezésre kell álljon!
Vagy éppen ezért hamarosan mivell t van nálatok optikát fog húzni... Érdemes a t oldalát nézni, meg az áramszüneti felhívásokat.. -
djzotya1983
tag
Fertőrákos. Soprontól 9 km. Érdekesség hogy pl Sopronban van Vodafone (UPC) és állandó panasz van mert szakad nincs net szinkronhiba.. De ott van ugye Telekom is, és gondolom előbb-utóbb ott is lesz optika mindenütt...Így versenybe nem igen száll sem a flottás sem a mikrós net majd... Akkor sem ha az ár kedvezőbb... Nálunk a vdsl 2 a "legjobb" rézen.. De azt is csak 1 km rre tudja a DSLAM tól.
[ Szerkesztve ]
-
djzotya1983
tag
Üdv! Ha az 50 mega elmegy, akkor az rézen csak vdsl 2 lehet, így kérhetsz bondingot, ekkor 2 érpáron, és speckó modemmel tudja majd a 100 megát le, fel kb a felét Ezzel már ki lehet bírni az optika bevezetéséig.. Viszont a bondingot vdsl 2 vel elég nehéz kiharcolni, én 3 hónapig levelezgettem velük, hogy ne kvaanyázzak.. (Telekom)..
Most jelenleg ez van, drága, de legalább stabil, és nincs szakadás -
djzotya1983
tag
A biztonság kedvéért ma is mértem egyet. telekom 1000/1000 Gpon FTTH.
-
djzotya1983
tag
válasz Túzok22 #3440 üzenetére
Pontosan. Itt nálunk nincs konkurense, vagyis a Znet, meg van maga a vdsl-adsl lehetőség, de arra ha fizetnének sem térnék át mégegyszer...
Szuper családi hd: 5240
Net 1000/1000 FTTH: 7520
Tel alap: 1280Ebből jön le a kedvezmény stb..
3 szolgáltatás hűség bla bla..
Nem a legolcsóbb, DE garantálom azt is ha máshol már nem megy az internet, én még akkor is netezek. Többször volt rá példa... Annyira stabil.. A minőségnek meg ára van..
Nyilván most verhetném az asztalt ahol van digi,upc(vodafone), ott miért olcsóbb? Nem lennék előbbre vele,
ráadásul a vodafonnál töübbször van üzemszünet mint a teljesítés... -
djzotya1983
tag
Gondoltam mérek ma is egyet, rég volt
-
djzotya1983
tag
Mire elég? Mindenre is! Ha elindítok 12 darab 1 gigabájtos torrentet, és becsatlakozott az összes seedpeer, azzal végez kb 5 perc alatt.. Múltkor 47 GB os zenepakkot küldtem el kevesebb mint fél óra alatt
A Speedport 2I vdsl réz technológia, másvilág volt! Az a múlté már...
De valóban nem volt stabil router.. Asszem valahol hömbölög egy megy a szemétbe.. -
djzotya1983
tag
válasz #07746304 #3396 üzenetére
A DIGI t nem ismerem. Egyébként a Gigabites nethez i5 öt ajánl a t is.
Itt lehetőség van csak 2.4 ghz re, csak 5 ghz re külön, vagy egyben 2.4, és 5 ghz re egyszerre. Nálam mindkettő aktív hiszen a telefonok amik lógnak rajta fele 2.4 es a másik fele 5 ghz et tud.
Érdekes enyém wlanon 300/300 at tud, de a mate 20 pro az már 500/500 al süvít. Nem mint ha nem lenne elég mindenre is a 300/300 Ez csak érdekesség. Telefonfüggő is... -
djzotya1983
tag
válasz #07746304 #3391 üzenetére
Nem szükséges az I7. Csak ajánlott.
Egy régebbi Q9500 vagy core 2 duo is tudja bőséggel ezt az iramot, nem azon múlik. Hanem a hálókártyádon.
Egyébként az én gépem is csekély I5 8400, 16 GB ddr4, GTX 1050 ti, meg valami 128 as kingston ssd. Meg valami asus tuf gaming b 360m gaming plus alaplap seasonic 520w táp... -
djzotya1983
tag
Gondoltam beköszönök egyet mindenkinek. Most is fennt dolgoznak a T-Sek fejlesztenek pedig már régen tavaly tél óta bevezették az optikát
-
djzotya1983
tag
válasz #07746304 #3330 üzenetére
Tényleg nincs Mondjuk én valahogy nem veszem észre azt a pár 10 megabites veszteséget, ám sehol sincs meg az 1000/1000, van aki örül a 600/600-nak.. Garantáltan ugyanis a 300/300 at kell adni a T nek
Ehhez képest névlegesen megvan az 1000. Természetesen a speedtest szerverek lefoglaltsága is nagyban befolyásolja a mérést.. Az is lehet hogy onnan nincs meg, nekem viszont van annyi[ Szerkesztve ]
-
djzotya1983
tag
válasz Sirandrish #3327 üzenetére
Téged vártalak mit szólsz. Ígérem ezután csendben leszek
-
djzotya1983
tag
Azt hiszem kapott egy frissítést a modem
-
djzotya1983
tag
Jó több nem lesz ígérem. Szerencsénk volt mert a mostani helyzet ami jönni fog megpecsételi az elindított szuperinternet programok nagy részét is
-
djzotya1983
tag
Az az optikai PON osztó felfüggesztése. Optika lesz
-
djzotya1983
tag
Igen arra gondoltam, megtévesztett az ED rövidítés. Nem beletört egyszerűen nem éri meg már a rézdróton meg koaxon bohóckodni amikor ilyen netet lehet üvegszálon adni direktben.
-
djzotya1983
tag
Üdv! hamarosan nálatok is lesz! (Fertőrákosról írok).
A Lehárban most volt áramszünet és tettek le új oszlopokat is szélessávú internet építés (FTTH) miatt.
A Márciust ugyan nem, de szerintem nyár végére lesz ott is ahol te vagy.
Pontosan milyen utcában vagy?Nálam most ennyi, de csak mert a szerver pillanatnyilag többet nem tud
A Fertőrákos kiemeltebb lett most, mi el voltunk maradva annó az adsl hez képest is évekkel, mikor már sopronban volt 1 megás. Most ennek így kellett lennie.
[ Szerkesztve ]
-
djzotya1983
tag
Azért hogy ne álljona fórum a biztonság kedvéért csináltam ma is egy mérést
Hajrá akinek optika van szúrja be a mérését -
djzotya1983
tag
Tegnap volt nálunk a Telekomos üzletkötő kocsi, ment végig a Községben és kiabálta az extragyors internetet, meg hogy egyesítsen magentában a még kedvezőbb bla bla bla
-
-
djzotya1983
tag
Nyugalom. Egy 5-6 év és lesz mindenkinél ilyen internet.
-
djzotya1983
tag
válasz kiskeni #2999 üzenetére
Nem lenne meg.. De ha elér hozzátok is az optika majd rájössz hogy miről beszélek!
A 400/400 as ssd ket is szorítja erősen...
Hiába csak 125MB/s a max.. Hamar feltelik a cache bennük és akkor elkezdenek droppolni, máris visszaveszia sebességet a géped meg a net is... UI: én nem méricskélek már semmit ennyi elég volt belőle amire használjuk elég lesz bőséggel. Stream 4 teló rajt lóg meg 2 iptv átlagban de igazából mindegy is mert az iptv k 8-8 Mbit/s amit kérnek és azt is elszeparáltan... FHD beállításra vonatkozik...[ Szerkesztve ]
-
djzotya1983
tag
válasz Túzok22 #2995 üzenetére
I5 8400.Mellé egy Asus TUF B 360 Gaming plus lap 12 GB 2400 ddr4, (Kingmax), Zalman zm 500gvm 500w táp, gtx 1050 TI 4 GB a kicsi zotac, Arctic cooling hűtű mindenütt,Enermax házikó, SSD meg most egy m2 silicon power 128 GB de van tzöbbféle ssd m is. Kell a gyors ssd is ehhez a tempóhoz. Hiába mondják hogy nem! Kell!
-
djzotya1983
tag
válasz Túzok22 #2979 üzenetére
Szép nálad is. Azt hogy csinálod hogy beillesztesz képest szövegbe? Mert én próbáltam linkkel, kép beillesztés menüvel de nem jön öösssze
A többieknek ez nem jó érzés, így befejeztem a képek belinkelését, mert nekik ez most sz..r érzés hogy várni valamire ami nem igen vagy lassan jön csak el
[ Szerkesztve ]
-
djzotya1983
tag
-
djzotya1983
tag
Csak net kötés volt, az iptv előfizu már megvolt, a havidíjat csak megközelítőleg tudom, mert még csak szerződésmódosítást kaptam.Lehet hogy még egy alap hang csomag is lesz rajta úgy magenta1 ben is lehet a történet, kb 14 ezer ft ra jön ki így a 3stb + 1000/1000 net.
Első 3 hóban olcsóbb valamivel. -
djzotya1983
tag
Na srácok kész is
[link][ Szerkesztve ]
-
djzotya1983
tag
Most kötik a T, jövök később
-
djzotya1983
tag
válasz headhunter #2953 üzenetére
Egyik ismerős most mérte le.
Speedtest
Holnap már nálam is -
djzotya1983
tag
válasz headhunter #2953 üzenetére
Csak nem voltam gépnél, igen holnap jönnek, kaptam is róla értesítőt.
2000/1000 a maximális, de én 1000/1000 reset rendeltem meg. Egyenlőre az teljesüljön, aztán onnan lehet feljebb mászni még egyet ha szükséges...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- alza vélemények - tapasztalatok
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple notebookok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- iPhone topik
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Resin (gyantás) 3D nyomtatás, tervezés, profi festéssel
- Razer Viper Ultimate, kábel nélkül
- Xbox One S 500GB, 2 kontroller+játékok!
- HP Pavilion 15,FHD 15.6",AMD Ryzen 5 3500U,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest