Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Pajac: 27 ezer kilométerrel közelebb, mint átlagosan
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geripapa
aktív tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
itt ezt irja:
Video output: HDMI(rev 1.3 & 1.4)
-
Ultrazord
tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
de, szinte biztos! Viszont mondom, a korábbi openelecnek nem okozott gondot.
Le kéne formáznom ext3-ra? -
Megane2000
aktív tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Olyan helyen használnám ahol a wifiket ellenőrzik, tehát sugározni nem szeretnék. De kábelen meg tök jól működne a dolog..

-
Megane2000
aktív tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Ezt megtaláltam, de arra lettem volna kíváncsi higy van-e itt valaki aki élsevem használja.
-
Dave567
addikt
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Nem nem, én hibáztam Bocsi

-
Dave567
addikt
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Persze, mert HD hang akart lenni, csak ki hagytam pár betűt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Köszönöm!
Magyarán töröljem és építsem újra. Igen elegáns megoldás!

Még egy kérdés: Elég sok számnak van több előadója. Az ID-tagben hogyan választom el a neveket úgy, hogy mindegyik önálló előadóként szerepeljen a médiatárban? Tehát van van egy duettem, amiben Pavarotti és Uhrin Benedek énekel együtt, hogyan érem el, hogy az mindkettőjük neve alól elérhető legyen? Eddig a következőkkel próbálkoztam: / \ \\ ; Lettek is olyan előadóim, mint pl. "Pavarotti\\Uhrin Benedek".
Köszönettel: MaCS
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Hát kb. ezzel kezdtem, csak a részleteket meghagytam volna PM-be.
-
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
64. Ha ez egy bogár, akkor várok!

-
lehella
senior tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Azért ébreszteném mert ugye be lehet állítani, hogy bizonyos perc tétlenség után elmenjen aludni. Ilyenkor az usb kibedugásával tudom csak ébreszteni, ezért lenne jó a wol.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
értem

akkor ezen sincs semmilyen dedikált port jól láttam? -
erikke17
őstag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Ó meg van a baki, Unoficial Openelec Mediacenter OS Add-onst telepítettem onnan elértem már transmissiont, működik is!

Webes felület is bejön. Fajin
Lenn egy kérdésem még, mennyit fogyaszt ez pluszban Pi erőforrásából ha semmi torrent nem fut? Tehát csak maga a service megy?
-
tvamos
nagyúr
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Ertem. Nincs Raspberry PI kameram, Sony PLAYSTATION Eye-t akarok hasznalni hozza.
(#9705) moli.hu válasza tvamos (#9703) üzenetére
Igen, az valoszinuleg jobb lenne!
-
golya87
őstag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Én a Milhouse verzióval szemezek egy ideje, pár percet használtam is, de még nem volt lelkierőm átállni arra.
De fentebb inkább a stabil kiadásra gondoltam. -
trance89
őstag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
ami tegyük hozzá nagyon kezdetleges státuszban van, mindennapi használatra nem ajánlott
-
tvamos
nagyúr
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
320x240 10fps
(#8517) peter9228 válasza tvamos (#8515)
Peppermint OS, az majdnem ubuntu. -
g0dl
addikt
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Köszi az infót. Gondolom a vám-on kívül áfát-t is kell, és az a fájóbb. Engem a hummingboard érdekelne, de csak nem akar megjelenni.
Ha jól tudom ezen van spdif kimenet is. Tud olyat, hogy a hang (passthrough) kimegy hdmi-n és spdif-en is? pl zene lejátszáshoz ne kelljen a tv-t is bekapcsolni, ha az erősítő nem hdmi-s -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Szoval megerkezett nemreg a kutyu.(izraelbol erkezik es vamot kell ra fizetni, szoval ha valaki a honlapjukrol rendeli, ezt kalkulalja bele)
Feltoltam ra egy openelec nightly image-et amiben XBMC Helix (14.x szeria erosen alpha) talalhato. Erdekes modon meglepoen stabilnak tunik a napi hasznalatban.
A tapasztalatok alapjan, veszett gyors a raspberryhez kepest. FTP-rol nezek filmeket, pillanatok alatt betolti, nem pufferel annyit mint a raspberry. A menu nagyon porgos, es a 1080p DTS-el(dekodolva, nem passthroughval) sem okoz neki problemat halozatrol lejatszva. Eddig megneztem rajta 6-7 sorozatreszt(720p), plusz kb fel oranyi 1080p filmet DTS hanggal. Latszik, hogy ezt azert elsosorban medialejatszasra talaltak ki. Jol is megy vele.
-
lord.lakli
őstag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
téves
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Duplazok egyet:
Arrol nem is beszelve, hogy van 256 mega ramos B modell is, a rev 1
-
DrojDtroll
veterán
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Köszi

-
Cinibn
csendes tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Várjuk a fejleményeket!
Gondolkoztam jómagam is egy CuBox-i4Pro vásárlásán, de ma megérkezett az RPI-m.
Kíváncsi vagyok, hogy az OPENElec fut-e rajta zökkenőmentesen. -
stanazol
csendes tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Ezt hogy csinálod?
mount -o remount,rw /flash ? -
V.Stryker
nagyúr
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Érdekes,hogy a raspbmc-t te sem mondod ajánlottnak.
Nálam is pl. csak az fost a össze magát állandóan.Egyébként nálam úgy van,hogy van három sd kártya, rajta a három fajta rendszer. Ha valamelyik lefosná magát, csak bedugom a másikat és megy tovább.

-
golya87
őstag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Ha XBMC mellé még linux funkciókat is szeretnék akkor Raspbmc, ha csak multimédiát, akkor OE, így nem igazán értem, hogy van-e létjogosultsága az Xbian-nak.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Egy ilyen autós dolgon én is agyaltam már, ahol elbuktam:
Fm rádió
Érintőképernyő (vagy bazi drága, vagy kicsi felbontás)De még nem adtam fel

-
Peter789
senior tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Ilyen célra nem a legjobb választás egy RPi a relatív magas fogyasztása miatt - amennyiben 24/7-ben üzemel leállított motor mellett is... Zabál az RPi, a HUB, a külön eszközök is - akár fél amper is lecsúszhat a torkán, de 3-400mA biztosan...
Én egy ilyen összeállítást használok:
- Carambola2 AR9331 SoC OpenWrt-vel
- SIM5320E 3G modem + GPS vevőÍgy nem kell HUB (önmagában 50-150mA minusz) mert a WiFi benne van a SoC-ban, a 3G és a GPS pedig egy USB eszköz. Mellette van még egy PIC24 a CAN, speciális soros bemenetek, RTC, digit és analóg bemenetek stb eszközökhöz, valamint alvó módban csak ez megy, így egészen elhanyagolható a rendszer standby áramfelvétele de ha esemény van akkor hamar éleszt mindent maga körül. A standby árama alig pár mA, és full üzemben is megáll 50-200mA között attól függően hogy mennyire teker a proci, WiFi, 3G...
Házilag egyszerűbben kezelhető de hasonló összeállítást lehet építeni egy MR3020-as mini routerből, a modem mehet az USB-jére, a külön GPS a sorosportjára...
-
slapec
tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Ennek nagyon örülök, köszi! Kell hozzá aktív usb hub?
-
Kroni1
veterán
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Igen, a dts filmek kozul a 720p meg elmegy de az fhd-sekkel mar tenyleg nem boldogul nagyon nalam sem..
-
bigdee888
tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Ha 720p-re rakod a Megjelenites menuben, akkor az 1080p-s filmeket nem fogja 720p-re skalazni?
-
WolfLenny
senior tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Nálad milyen felbontáson van?
FULLHD vagy minimális 640x480?
Nálam olyan 25-35%-ra esik le ha 640x480-ra veszem, bár így eléggé darabos..
-
WolfLenny
senior tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Filmek scrollozását hol tudom kikapcsolni?
-
WolfLenny
senior tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
TOP-pal szoktam nézni.
-
WolfLenny
senior tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Show RSS nesw feeds ki van kapcsolva. Ennek ellenére magas a CPU terhelés..

-
Hyperion
senior tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
+1!
Kapcsold ki a scrollt alul.. Openelec alatt kb 5-10% a proc terhelés menüben.
-
vargalex
félisten
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Szia!
Tudom, van rrd-s statisztikám is máshol. Ezt viszont azért tárolom mysql-ben, hogy bármikor vissza tudjam nézni teljes részletességgel az adatokat bármelyik időintervallumra. Az összegző táblák töltése pedig nem igényel nagy erőforrást megfelelő indexelések mellett.
-
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Én RPI-Monitor-t használok erre a célra, ez is rrd-ben tárolja az adatokat.
-
Kroni1
veterán
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
ezt akartam mondani én is, openelecet használok és semmi gond a menü sebességével még 700MHzen sem!
-
Kroni1
veterán
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Ez nagyon jól hangzik, köszi! Samba másolásnál mekorra sebességekre lehet számítani?! A CPU gondolom rendesen visszafog, de azért a 10-15MB/s-et eléri?
-
Root Banane
tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Köszönöm!

-
Kroni1
veterán
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Hát ezt nem is tudtam, hogy ennyi mindent tud ez a kis okosság, eddig csak HTPC volt nálam, de akkor lehet h én is innen fogom futtatni a torrenteket is..

Lehet hülyes kérdés, de a rákötött USB HDD-t gondolom akkor windows alatt is elérhetem hálózatból ugy mint egy NAS-t, ugye?
-
Root Banane
tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Köszi!
És a lehet olyan renszert rárakni amivel tudok torrentezni és filmet lejátszani is? Természetesen nem egyszerre.És még valami: Tabletről is el tudom érni a PI-n tárolt fájlokat?
És a letöltött torrenteket hálózaton itt is át tudom másolni? -
Kroni1
veterán
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Nálam a hangsáv 2.0-ra van állítva, (5.1nél nem voltak center hangok a TV-n) és így TV-n is tökéletes a hang, pedig az elvileg nem tud DTS-t.. és be van kapcsolva passtrough is, azon meg megy át az erősítőbe.
-
Kroni1
veterán
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Hogy érted h nem szereti?! Nekem van pár DTS hangú mkv filmem, azokkal eddig tökéletes volt..
Amugy a főmenüben ha a Filmek gombra kattintok nem lehet beállítani, hogy ne a cím szerinti filmlistát hozza be? jobb lenne, ha a Hálózaton megosztott filmek mappám jönne be egyből és nem kéne visszalépegetni.

-
footy
addikt
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
PCM 2704 USB DAC
Az erosito dekodolna a DTS-t, a DD-t es az AC3-at is, a hangkartya feladata annyi lenne csak hogy tovabbpasszolja. Kozben megvettem, mert talaltam egy forumot ahol sikerult mukodesre birni raspbmc alatt. -
feco93
tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Két tápegységgel is próbáltam az egyik 5V 2A Pontos típusa GM_050200
[Ilyen csak 5V 2A-es kivitelben ]
A másik amivel próbáltam az egy Samsung Tab Töltője az is 5V 2A -
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Nem tudom, 1000 éve használok apache-ot, azert raktam azt fel. lighttpd-t mar lattam talán kétszer, az nginx-rol pedig nem is hallottam. Hát ezért

-
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
köszönöm, ez hasznosnak tűnik

-
vargalex
félisten
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Legalábbis a wget szerint. Azaz lokálisan nincsenek telepítve, amit használni tudna.
-
csimpas
tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére

-
vitezfeher
tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
A táp volt a ludas, másikkal simán működött. Pedig mindegyikre 5V 2A van írva és mindegyik kínai. Kösz a tippet.
-
Lin3Lord
tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
igen, vizsgalja, azzal nincs is problema az a room1 es a outside sensor (perl script egyebkent). a dht22-n vannak szakadasok, neha ertek nelkul ter vissza, erre egy sleep3 majd ismet olvas workaround megoldast csinaltam gyorsan de emiatt a grafikon elobb keszul el, mint lenne friss ertek
(ez meg c-ben irt tool, meg finomitanom kell). -
vzoltan
aktív tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
amit en hasznalok az egy meresnel tobbszor keri le az erteket, atlagol es azt kuldi ki adatbazisba/grafikonra, par napja linkeltem a srac oldalat aki irta.
amugy itt nezhetitek meg, majd csinalok egy magyar leirast is mert azota par modositason atesett, es meg mindig van egy ket dolog a todo listemen

itt pedig a regi verzio amit fape irt. (a ket verzio mas mas megoldast hasznal az adatok feltotoltesere es parhuzamosan fut a feltolto script a pin)[ Módosította: Kalandor ]
-
g0dl
addikt
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Igen, erre gondoltam, de az erősítőm nem tud fogadni HDMI-t, és ezért most nem vennék új erősítőt.
Azt gondolnám egy sima passthrough egy USB hangkártyára nem jelentene túl nagy erőforrás igényt. Eddig sehol nem találtam rá megoldást -
McSzaby
őstag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Nagyon rendesek vagytok, de melyik lehetne a legjobb számomra azokra a feladatokra, amiket írtam?

-
vzoltan
aktív tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
na akkor en is bekerdezek.
raspbmcrol ki tud jonni az 5.1 dts hang erintetlenul hdmin es ha a tvm/erositom tud 5.1et kezelni akkor valos 5.1ben tudom elvezni a filmet?ha igen, akkor mit es holl kell be/ki kapcsolni raspbmcn?
-
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Nekem az XBMC is vitte a full HD-t ftp-n kersztül. Egyedül a 10bit-es videókat nem vitte (pontosabban vitte, de nem jól dekódolta így tele volt a kép artifactokkal), de ez hardveres támogatottság hiányában nem meglepő...
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Ez a rádió-adó (FM-transmitter) funkció korábban engem is foglalkoztatott. A baj az, hogy alapból csak egy csatornát visz át (mono). Lehetne sztereo is, csak ahhoz kéne írni egy kis szoftvert a szabványos két-csatornás stereo jel kikeverésére. Bővebben itt: [link]
-
peter9228
aktív tag
válasz
Cyber_Bird
üzenetére
Éppen néhány napja olvastam: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- CSÚCS GAMER! 13900KS/ Astral 5080 / Z790 APEX / 48GB 8000MHz / 2TB NVMe / 860w Platinum! BeszámítOK
- GAMER PC! i9-13900K / RX 9070 XT / 32GB RGB / Z690 Strix / 850w Strix! BeszámítOK
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- iMac 5K 27" - 2017, 24GB RAM, 4GB Radeon, 1TB FD (107)
- Ryzen 5 2600X, MSI 1060 Armor OC 6GB, 16GB DDR4 RAM
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3600 16GB DDR4 256GB SSD 2TB HDD RTX 2060 Super 8GB RAMPAGE Shiva 450W
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256GB SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

wassermann