- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trance89
őstag
válasz
toth_janika #10497 üzenetére
ilyen elvárások mellett minimum egy cubox i2ex vagy cuboxtv kell neked, a raspi kevés egyidejű lejátszás+torrentezésre, a BPi sem valami nagy erőmű viszont az armv7-es cuboxokban van kakaó és hivatalos openelec támogatásuk van, ez pedig elég nagy pozitívum
esetleg ottvan még a wetek play, az is kiváló alternatíva, ha az oldalukról rendeled a szállítás ingyenes
* Listed prices include TAX (22.00%) which will be not applied to orders outside of EU
Szlovéniából jön, vámot és adót sem fizetsz utána -
trance89
őstag
válasz
generic #10150 üzenetére
"Nem kevés a hardver?"
Nem! nálam már több mint fél éve hibátlanul visz mindent, sorozatok már kizárólag 1080p WEB-DL-ben, filmek pedig 90%-ban 720p a maradék 10% pedig 1080p-ben vannak rajta nézve, nálunk az egész család nagy sorozatfogyasztó és eddig mindent vitt tökéletesen (jópár100 sorozatrész és nem kevés film volt rajta megnézve eddig) -
trance89
őstag
átküldöd a hangot hdmi-n dekódolás nélkül (passtrough) az erősítőnek és úgy is jó vagy veszel cubox-ot: [link], ez jóval erősebb és van rajta optikai kimenet is
nekem amúgy egy nexus 4-es 1,2A-es töltőről megy a régebbi B modell, bőven elég neki, szintén csak hálózatról nézem a 720/1080-as filmeket és 1080-as webdl-eket -
trance89
őstag
válasz
MaCS_70 #9918 üzenetére
Yatse-val tökéletesen tallózható bármi hálózati megosztásból, tudom mert én is azt használom mindenféle médiatárazás nélkül, igaz a fizetős verziót
oldalsó félrehúzható menü -> Files / Playlists
ehhez viszont előszöris a raspi-n hozzá kell adnod a hálózati mappát a music részben -
trance89
őstag
válasz
MaCS_70 #9916 üzenetére
minek a médiatár?
amúgy ez egy olcsó kis masina és pont a médiatár a gyengéje (nagyon gyenge a soc hozzá), lejátszani tökéletes, hiába fogod újraindítani akkor sem fog gyorsabban végigfutni
kitallózod hálózaton az albumot és elindítod, ennyi
a médiatárat mindigis csak csicsás baromságnak tartottam, már hosszú évek óta hálózatról fogyasztom a filmeket/sorozatokat/zenéket sima megosztással, erre bármelyik lejátszó tökéletes -
trance89
őstag
válasz
DrojDtroll #9901 üzenetére
az nem kerámia csak sima fehér műanyag, amúgy rendelsz netről fillérekért egy ilyen dupla csatlakozót és beviszed egy akármilyen elektrós szervizbe, ott átforrasztják neked és valszeg olcsón megúszod
-
trance89
őstag
válasz
erikke17 #9749 üzenetére
felejtsd el a noobsot:
http://wiki.openelec.tv/index.php/Installing_OpenELEC_on_Raspberry_Pi#tab=Windows -
trance89
őstag
a VC1 kodeket még én is megvettem anno de nem vagyok benne biztos hogy volt e már rá szükségem, £1.20 amúgysem csapja földhöz az embert
hűtőborda értelmetlen, távirányító sem kell ha mondjuk cec képes okostévéd van (a samu távokat kimondottan szereti), nekem mind2 tv-n csak a gyári távkapcs van használva, itt-ott telefonról irányítom yatse-val -
trance89
őstag
én már biztos a b+-ot venném (főleg hogy szinte nincs köztük árbeli különbség), semmi értelme sd-vel venni, azt külön kapsz fillérekért (ha még nem lenne otthon egy felesleges) és 2 kattintás rárakni win32diskimager-el az openelec-et
a 2A a javasolt de mindenféle probléma nélkül megteszi az 1A is, nekem egy 1,2A-es nexus 4 töltővel megy most is, azelőtt a tv 1A-es portjáról ment hosszú hónapokig (a tv-vel együtt kapcsolt be) szóval ha van a tv-n erősebb usb port akkor az is simán megteszi
a kodek licenszekre nemigen lesz szükséged hacsak nem akarsz mondjuk dvd vagy m2ts anyagokat is nézni (mpeg2) -
trance89
őstag
válasz
wassermann #9731 üzenetére
+1, sokáig szenvedtem 2 wd streaming-el de miután vettem az egyik helyére egy pi-t a másik szobába is már muszáj volt
a wd szoftvere szószerint egy rakás szar és minden frissítéssel csak egyre több bug van, az openelec-et (én inkább ezt ajánlanám) viszont folyamatosan frissítik és az pedig akkora szabadságot/testreszabhatóságot nyújt a wd szoftverével szemben hogy gyakorlatilag összehasonlíthatatlan a kettő -
trance89
őstag
válasz
golya87 #9654 üzenetére
sztem is ő maga tervezte, tök véletlenül ugyanolyanra sikeredett a teljes felépítése
vero
cubox
azért már kicsit pofátlanság ennyiért árulni, csak arra lennék kíváncsi ki az a hülye aki ezért ennyi pénzt kiad, csak mert egy cubox i2ex vagy a tv verzió majdnem fele ennyiből jön ki és méghozzá hivatalos openelec támogatással... -
trance89
őstag
válasz
erikke17 #9512 üzenetére
nekem alzáról van (50 eur volt), de itt van 2 üzlet meglehetősen olcsón:
http://www.dialogue.sk/index.php?page=textaktual&id=71
http://www.pocitace.ellano.sk/185894/raspberry-pi-model-b+-512mb.html
az ebay-es rendelést felejtsd el mert nagy eséllyel csak kínai szar másolatot kapsz, ha pedig valami baja lenne akkor meg szintén szívás
most biztos hogy a dialogue-ról rendelném, ők az itteni hivatalos disztribútor és meglehetősen olcsó is tőlük -
trance89
őstag
-
trance89
őstag
válasz
larryking #9189 üzenetére
nem csak a popcornokat hanem a médialejátszók túlnyomó többségét is, amúgy sztem az openelec 4.2-től kezdve érezhetően gyorsult a masina mindenféle oc nélkül, már nem látok kissebb laggokat sem a menüben és mintha gyorsabb lenne a reakcióideje is
azt már csak hozzátenném hogy már így is jóval gyorsabb/megbízhatóbb a működése mint a wdtv streaming amiről áttértem -
trance89
őstag
-
trance89
őstag
válasz
Cyber_Bird #9102 üzenetére
ami tegyük hozzá nagyon kezdetleges státuszban van, mindennapi használatra nem ajánlott
-
trance89
őstag
válasz
lolka1980 #9100 üzenetére
http://wiki.openelec.tv/index.php/Updating_OpenELEC
röviden: mielőtt frissítenél ajánlott factory resetelni az openelec-et, (settings -> openelec menüpont) mert főverziót ugrasz, utána pedig csak leszeded a .tar fájlt ([link]), nem a diskimage-et és ha be van kapcsolva a pi akkor csak hálózaton bemásolod az update mappába, ezután csak újraindítod a raspit (lenti kikapcs ikon -> reboot), semmi bonyolult -
trance89
őstag
friss ropogós OpenELEC: [link]
-
trance89
őstag
és nem lenne egyszerűbb egy rb951g-2hnd vagy egy rb2011uias-2hnd beszerzése?
azt sem érdemes elfelejteni hogy x86-os hardver mellé még a licenszet is meg kell venni ami jelenleg ha jól nézem 30 dollár (level 4)
dehogynem tudod hasznosítani, egy rb2011uias-2hnd-t mondjuk nagyon jó áron tovább tudnád passzolni így minimális veszteséged lenne rajta -
trance89
őstag
nálam samu okostévén openelec-el tökéletes, viszont raspbmc alatt nekem is eldobja a cec-et kb 10 perc tétlenség után de ez sztem csak egy beállítás lesz
amúgy ha hálózatra van kötve a pi akkor a legjobb yatse-val irányítani: [link]
a külön "power" és "home" gomb nagyon hasznosak tudnak lenni -
trance89
őstag
válasz
golya87 #8465 üzenetére
"1A még mindig kevés neki."
és ezt honnan is vetted?
köztudottan 1A az ajánlott minimális táp ami kell neki, nálam egy UE32EH5450-es samura van kötve, van rajta egy 1A-es port is, onnan kapja a kakót már 1 hónapja és semmi problémám nincs vele, a tv-vel együtt indul és mielőtt kikapcsolnám a tv-t először lelövöm a pi-t -
trance89
őstag
válasz
bigdee888 #8227 üzenetére
pár napja próbáltam ki, a system-et felraktam az adata n005 pro 32gb 3.0-s kulcsomra (ami egy kib gyors 3.0-ás pendrive) és annyival lett lett gyorsabb hogy induláskor kb 5 másodperccel előbb megjelenik a főmenü, ezenkívül sehol máshol nem észleltem gyorsulást, bár nem is kell mert alapból eléggé hasít a sandisc kártyáról
amikor pedig elindítottam egy filmet a hálózatról (csakis azon keresztül filmezek) egyből újraindult a pi, azon nyomban ment is vissza a kártyára a rendszer, azóta semmi probléma
szóval nálam gyakorlatilag 0 előnye az usb-ről futtatásnak, sőt -
trance89
őstag
válasz
bigdee888 #8215 üzenetére
nincs értelme usb-vel szórakozni, kell egy fasza class 10-es kártya és no problem
én egy ilyet használok: SanDisk SDHC 8GB Ultra Class 10
csak úgy hasít vele az openelek, amúgy jobb sebességeket produkál mint bármelyik usb 2.0-ás pendrive ami eddig nálam járt, mindenki csak dícséri ezt a kártyát és még csak nem is drága, 6 euróért vettem itt szlovákiában -
trance89
őstag
hali
egy ilyen tokot szeretnék venni a kicsikémre: Cyntech Blackberry Raspberry Pi Case
a kérdésem az lenne hogy nem melegedne túlságosan ebben a teljesen zárt boxban? a pi-t kizárólag raspbmc-vel használom és a hardver infónál csupaszon 45-50 fokon van a proci (a raspbmc pedig ugye alapból 850-en járatja a procit), zárt boxban gondolom lazán elérné a 60-70-et is, tartós használat mellett nem hinném hogy jó neki
szóval mit gondoltok? eddig ez az egyik legszimpibb tok ami még szállíttással sem jönne egy vagyonba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Motoros topic
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Mac mini (2023 with M2)
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Lenovo ThinkCentre M625Q TINY PC
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged