Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Öregszem
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ad@m
tag
-
-
hunaqua
addikt
-
_NCT
addikt
A gond az, hogy olcsójános vagyok és nem akarok 100k-t költeni most erre, pedig kb ott lenne a legolcsóbb i3-as konfig mindennel együtt. Ezt pedig nagyon max 65-ből meg lehet úszni, de még akár a 48 ezres 4GB-os verzió is elég lehet. Ráadásul kicsi és könnyebb elrejteni, nem úgy mint egy mATX vagy mITX ház.
-
Sidorovich
senior tag
Nem feltétlen egyszerre akarom. Szerintem az elején lenne desktop Linux ismerkedni, kipróbálni. Később valószínűleg headless módban, GUI nélkül, SSH-n keresztül használnám.
MySQL vagy Postgres DB és néhány .NET 7, NodeJS és Go service menne csak rajta containerben, tanulni, hobbi projektezni. Nemigazán lennének CPU intenzív feladatok, persze futtatnék rajta 1-2 kisebb loadtestet, de csak kíváncsiságból, hogy milyen prognyelvvel, technológiákkal tudom kihozni a legtöbbet a limitáltabb hardverből.
Komolyabb cucc alatt mire gondoltál? Van valami javaslatod ami erősebb mint a Pi, de azért még nem feltétlen egy x86-os desktop PC?
Úgy tűnik, itt most van raktáron ebből a kiszerelésből: https://www.pi-shop.hu/raspberry-pi-4-model-b-8gb-and-32gb-noobs-894
Szerinted ez jó lehet? Megbízható bolt?[ Szerkesztve ]
-
Sidorovich
senior tag
Köszönöm a tippeket. Kicsit úgy érzem, a desktop linuxot nagyon kiragadtátok, pedig ez csak az egyik dolog lenne, max 1 hét után menne rá egy desktop GUI nélküli szerver linux.
Próbálgatásra jó a VM valóban, de van 1-2 olyan pet projektem, ami számomra hasznos featuret ad, használom őket. Jó lenne ha nem mindig Visual Studioból fordítva indítanám, vagy nem kéne egy VM-et beröffenteni hozzá, hanem egy itthoni kis szerverre kitelepíthetném, amin 24/7 futhat és itthon helyi hálózaton bármelyik eszközömről elérem böngészőből. (Esetleg távolról is SSH tunnelen keresztül.)
Az erőforrásigény se túl nagy, néhány REST webservice és worker service futna containerekben, mögöttük valamilyen SQL DB.Erre gondoltam beszerezni egy viszonylag olcsó, keveset fogyasztó gépet, hátha alkalmas erre a Pi (persze az egyéb próbálgatások mellett). Másik lehetőség egy belépőszintű barebone PC, de azt 50-60 helyett csak kb. 90-100-ból lehetne megúszni, mivel új eszközben gondolkodom.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Igazából még ki kell találnom, hogy mit építsek. Inkább vennék egy olyan boardot amivel lehet mindent, és ha kisebb az igény végül, akkor pedig egy pico.
Pythonnal ismerkedés akkor könnyebb (vagyis nekem), ha van valami konkrét probléma, amit meg kell oldani, és látom is, hogy a board mit művel. -
Imy
veterán
Nézegetem az árakat, és az új készleteket. 2 és 3 elérhetetlen, 4-et lehet látni. Ez sem lesz olcsóbb, a régebbi modelleket még gyártják?
Ha nem, és nem használtan akarok venni (abban van rizikó, hogy valami problémája van) akkor úgy nézem 4-hez lehet csak hozzájutni.Ezeket nézegettem, de nem tudom, hogy mennyire jó ár, mivel a 3-at is 20e körül vagy alatt is lehet venni, ha esetleg éppen valaki le tud rá csapni időben. tegnap is 2db 3-at hirdettek fb-on 15e-ért fém házzal, és pillanatok alatt elment.
PI 4 - 1/16GB OSMC - ARGON MÉDIA KIT - 35 e
Raspberry Pi 4 Base KIT 1GB RAM / OS 32GB - 33 e
Raspberry Pi 4 Base KIT 2GB RAM / OS 16GB -37 e -
hunaqua
addikt
Amikor néztem a legalacsonyabb 47 a legmagasabb 53 fok volt.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- World of Tanks - MMO
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Le Mans Ultimate