Új hozzászólás Aktív témák

• bacsomarton

tag

Kedves Raspberry rajongók!

Ahogy az előző hozzászólásomban írtam egy iskolában dolgozom, ahol azzal kísérletezünk, hogy a projektorral rendelkező termekben fixen felszerelt Raspberry-vel helyettesítsük a hordozható gépeket.

A próbaterem január óta szinte problémamentesen üzemel, azonban belefutottam két olyan dologba, amivel a szerény Linux tudásom már nem tudott megbirkózni.

1.) A kezdetek kezdetén a Raspbian remekül felismerte a csatlakoztatott Pen Drive-okat és kérésre meg is nyitotta őket a filekezelőben, mostanában azonban a megnyitásra kattintva hibaüzenetet dob nem létező eszközre hivatkozva. Érdekes módon viszont Windows alól WinSCP-vel belépve root-ként minden rendben, látszik az eszköz és a rajta lévő fájlok is. Az usbmount telepítése megoldotta ugyan a gondot, már a grafikus felületen is megnyílnak a mappák, azonban azóta a jobb felső sarokban lévő "eject" gombra kattintva a Pen Drive-ok szürkék, nem lehet rájuk kattintani. Mi lehet ennek az oka?

2.) Eleinte a Berryboot segítségével váltogattunk az OpenElec és a Raspbian között. Azonban nemrég sikerült felrakni a KODI-t a grafikus felületre és mivel eddig nem tapasztaltam teljesítménybéli eltérést meg is maradnánk az egy rendszer elvénél, de... ...míg OpenElec alatt nem volt gond az ISO fájlok lejátszásával, Raspbian alatt csak az után jelentek meg a DVD-k menüi, miután hozzáadtuk az MPG2 licencet a config.txt-hez. A menüt egyébként a program betölti, mert ha vakon eltalálom, akkor elindul az adott jelent, de az egész olyan fekete, mintha lefagyott volna a program. Tud esetleg valaki olyan megoldást, ami nem igényli az eszközönkénti újabb kiadást?

Előre is köszönöm az esetleges válaszokat! :-)

Márton

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés